God förmiddag!

Albin sov ju jättebra igår kväll, dock inte lika bra inatt. Men man kan ju inte begära allt på en gång heller. Det är bra dom stunder han sover iallafall. Men jag vet inte vad som stör honom på natten, nånting är det ju.
Tommy var den som fick kliva upp med Pip-Larsson i morse, runt 7-tiden. Jag fick ligga kvar ett tag, hörde någon liten som hojade inne i vardagsrummet som en galning.

Just nu har jag lite att göra. Jag ska diska, packa mina och Abbes grejer, se om jag hinner damma litegrann. Så får Tommy dammsuga nu någon dag när vi är borta.

Jag har tänkt komma iväg mellan ett-och-två. Då bär det av mot Trolldalen. Där är det kalas för Oppe och det blir både familjen, lite släkt och lite vänner som kommer. Blir superskoj! På kvällen blir det väl lite mer som fest. Kanske att man tar sig en liten hojt? Eller kanske en cider. Har ju inte druckit en droppe på 1½ år, så det lär nog inte behövas många droppar för att känna lite rus?

Tråkigt att mamma och pappa jobbar helgen. Mamma slutar tre idag och pappa slutar sex. Imorrn bitti åker båda iväg halv sju, och kommer hem likadant som idag. Tur att dom är lediga på Måndag iallafall. Jag och Albin åker hem på Måndag eftermiddag eller på Tisdag. Har inte riktigt bestämt mig än.

Och till den stora frågan igen - Blir Albin 6 månader idag, eller imorgon? Han föddes ju den 29:e Augusti och idag är det 28:e och blir inga fler dagar för denna månad. Jag vill på något vis få det till att det är idag.
Isåfall blir Albin 6 månader idag!!

Snart ska lilla Edvin komma hit till hos och vara här medan Elin & Martin köper säng åt lillen. Jag måste börja med mitt nu. Återkommer kanske sedan. Men annars blir det nog inget bloggande i eftermiddag och ikväll, får se hur sent det blir.

Hej så länge!

Träning & Ryggstöd

Kanske även lite slankare midja på köpet? Ja nu ska det börja tränas lite. Och användas en slags "korsett".
Jag har nu gjort en beställning av dansmattan (likadan som Elin har), kostar bara 179 kronor. När jag var inne på hemsidan hittade jag även en annan grej som jag bara var tvungen att köpa. Inte för att jag är säker på att man får en slankare midja av den. Men jag vet att man får en slankare midja när den sitter på, och så är den framför allt väldigt bra för min rygg. Ett bra stöd.

Min förra korsett jag fick från sjukhuset när jag gjorde illa mig har blivit lite för liten och jag vet heller inte vart jag har den någonstans. Så det var ju perfekt att jag hittade den här, som jag tror är lite bättre för att den är tunnare och kanske inte syns lika mycket under kläder. Till priset av endast 99 kronor. Ja, jag tyckte iallafall att det var ett klipp. Så nu längtar jag tills jag får den och får se & känna hur den är som.



Dagen spenderades mest lugnt som vanligt. Vi tillbringade cirka 2 timmar hemma hos Elin där det blev kaffe, mys med barnen, bys med Edvin och slutligen lite svett många andetag på dansmattan. Väldigt trevlig och rolig eftermiddag må jag säga. Och Albin har då aldrig varit så lugn och tyst så länge tror jag, i vaket tillstånd alltså!  :)

Här hemma har det inte heller blivit många knop. Vi åt varsin fryst pizza till middag, fast vi värmde dom i ugn förstås. Tomas var hit en sväng på besök och drack kaffe. Jag surrade med Kristina i telefon, i en timme (!)

På teven har det varit Let´s Dance. Morgan, Laila, Niklas och Magnus var jättebra, som vanligt! Jag är dock väldigt förbannad över att Karl-Jan åkte ut, medan Elisabeth fick vara kvar. Kunde fan inte bli värre, ursäkta uttrycket! Även om Karl-Jan inte är så duktig på att dansa, men jag tycker inte att Elisabeth är ett dugg bättre. Och C.J är ju så grymt härlig och jag tycker att han gjorde så himla bra ifrån sig idag, jämfört med alla andra gånger. Men men... nästa gång måste det ju bara vara Bettans tur att åka ut? Annars vore det skamligt!

Albin sov mellan klockan 19 och 22.30, vaknade bara EN snabbis under den tiden. Jättebra för honom, och skönt för oss att få lite mysig och härlig egentid så här på Fredagss kvällen.
Han vaknade vid 22.30 och var både fruktansvärt trött och väldigt hungrig eftersom han inte hade ätit sen klockan 17.30. Så han fick en flaska mat & ny blöja och fortsatte sedan att sova. Medicinerna och dropparna fick han tidigare ikväll.

Så nu ligger mina prinsar i sovrummet och jag ska snart gå och joina dom. Ska bara borsta tänderna, och iiiihhhh jag har ju ont där bak "i tanden" som inte finns än. Kanske ska säga tandköttet, och käken. Jag sa till Tommy tidigare idag, att det är ju en sak som kanske kommer attbli bra under denna process. Och det är ju att jag till slut kanske får så pass ont att jag inte kan tugga. Kanske jag får en bra start på "mitt nya liv". Kanske bara blir soppa, kräm, fil och drycker.

Denna dag har varit bra, och jag hoppas verkligen att det kan fortsätta så. Gud vad jag önskar att det blir en bra natt. Iallafall en dräglig. Imorrn är det ju kalas och fest hos min kära bror som blir halv sextio, det blir nog skoj. Jag och Albin åker nog dit vid ett eller två-tiden.

Nä nu ska jag göra mig klar för kojan. Godnatt!

Dagens Outfit



Tröja - Polarn & Pyret
Byxa - Lindex
Strumpor - Meandi


God eftermiddag!

Natten har varit ganska jobbig, jag hade nattpasset och det blev mycket "Vakna av Albin".
Tommy fick kliva upp med honom i morse så jag fick ligga kvar ett tag och det var skönt.

Nu till morgonen och förmiddagen har det inte alls hänt särskilt mycket. Albin har varit nöjd och glad mest hela tiden faktiskt.

Om en liten stund ska vi åka till Elin med familj och hälsa på.

Får se vad det blir senare. Jag måste iallafall på ica sedan, och handla lite gott för ikväll . Och så blir det ju teven och Let´s Dance ikväll såklart. Men jag har inte en aning vad vi ska äta för middag idag. Gud så jobbigt!

Återkommer senare, hej så länge!

Vårat glada lilla charmtroll i morse  :)


Intar sängläge

Albin lyckades faktiskt till slut somna gott en stund ikväll, kanske 1,5 timme. Sedan vaknade han vid halv tio, fast jag vet inte om man kan säga vakna. Han gnällde till, jag gick och hämtade honom. När jag höll honom i famnen så orkade han varken hålla upp huvudet eller ögonen.

Han fick gå till Tommy medan jag gjorde hans mat och han fortsatte sova. Jag gav honom medicinen och dropparna medan han sov och likaså maten. Javisst, han sluprade i sig hela flaskan i sömnen. Sedan la vi han i hans säng där han sussar gott nu. Tommy har också lagt sig, så nu är det bara lilla jag kvar. Dröjer inte alls länge tills jag också intar sängläget.

Vi får se vad som händer och sker imorgon. Måste nog ta och gå en sväng iallafall. Herregud att det blir Fredag imorrn igen, jag tycker veckorna bara svischar förbi. Det går så fort, är det inte knepigt?


En bild på mina älskade hjärtan



Godnatt allihopa!

TV-tittarkväll

Är nöjd med mitt nyfixade hår, det är så skönt. Hade ju egentligen tänkt kapa ännu mer, men Maria (frissan) tyckte inte att jag behövde det. Tog ju iallafall 15 cm ungefär. Hade inte heller trott att jag skulle göra håret ljusare. Men Maria hade tydligen tänkt på mig, och vad hon tyckte skulle göras med min frilla. Hon sa vad hon tyckte, och jag nappade. Jag sa att hon fick göra som hon ville, och det blev ju bra.

Är väldigt trött nu faktiskt. Det knepiga är ju att när jag väl får lägga mig i sängen och sova så har jag så svårt att somna, oftast. Fattar inte varför? Det är precis som att man blir piggare, att det är något som jävlas med mig, på något vis?

Ikväll har jag tittat på Unga mödrar, Vänner och så skulle jag se Rosing eftersom jag trodde att det var ett nytt avsnitt, men då var det samma som i förrgår? Så jag slog över och kikade en sväng på Antikrundan. Och nu måste jag fortsätta med teven eftersom att det är Lyxfällan. Jag vet, teven ÄR mitt liv.

Hej så länge!

Tävling!



Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om
2 presentkort a´200 kronor från Fridolina
Var med och tävla HÄR du med!

Dagens makeover

FÖRE

Från sidan


Bakifrån


Framifrån



BILDER

Från sidan


Bakifrån


Framifrån

Försök att bortse från den bruna fläcken i pannan, det är hårfärgen...


Jag är nöjd, det blev ju iallafall bättre??


Tävling



Jag tävlar om ett presentkort värde 300:-
hos Gröna GrodanMarias Blogg.
Tävla HÄR du oxå!

Nyhetsmorgon

Här hemma har det väl varit en si sådär natt. Albin ville verkligen inte sova igår kväll, när han hade vaknat efter sin tupplur. Fast han var grymt trött. Han somnade inte förän efter tolv. Jag och Tommy var också fruktansvärt trötta bägge två och visste inte riktigt vad vi skulle ta oss till.

Sen har han vaknat några gånger över natten, fick mat strax före 6. Somnade bara ett litet tag, till klockan 7. Sen hade han bestämt att han inte skulle sova nå mera. Efter en stund klev Tommy upp med honom och jag fick ligga kvar ett tag. Det var en jäkla tur det!

Har tittat lite på nyhetsmorgon, egentligen borde man ju inte göra det för man hör ju den ena hemska nyheten efter den andra. Nu var det en 17-åring i Sundvsvall misstänkt för sexuella övergrepp på en 5-åring, som hade skett när han praktiserade på ett dagis. Jag blir förbannad och äcklad! Ja, det är sorgligt. Tänk att vara den flickans föräldrar? Man skulle ju skinnflå killen!

Tommy har lagt sig för att sova ett tag. Albin ville inte alls sova, han skulle väl vilja vara vaken dygnet runt om han fick.
Sedan tänkte jag att jag skulle ta ett bad med Albin. Hoppas bara att varmvattnet räcker den här gången.

Nu ska jag äta frulle, har gjort äggmackor som bara står och ropar mitt namn. Hej så länge!

Snart refrängen

Det sticker, svider och bränner  i mina ögon av trötthet just nu. Ryggen värker som attan och även inne i käften, pga dom antagligen kommande visdomständerna. Fy!

Malin har iallafall varit här, hon kom vid fyra och åkte vid nio. Har både hunnit käka middag, fikat och surrat en massa framför teven. Det var väldigt mysigt att ha henne här på ett långbesök. Tycker så synd om henne som är ensam hemma i sitt lilla hus just nu, usch! Mörkrädd som jag själv är, så förstår jag henne helt och hållet.

Albin har inte alls sovit mycket idag och det resulterar såklart i en himla övertrötthet på eftermiddagen och kvällen. Men han har sovit en stund här ikväll, vaknade för ett sedan sedan så nu sitter Tommy och ger han mat. Han har fått medicinen och dropparna som han ska ha, så det är skönt. Nu är det bara att hoppas att han somnar gott snart, och får en bra natt.

Längtar tills klockan 15 imorgon då jag sitter hos frissan och påbörjar en liten "makeover". Får se vad det blir, jag kanske fegar ur när det gäller frisyren, och tar den gamla vanliga. Men färgen ska bli helt ny hade jag tänkt. Kanske tar Före-och-Efter-bilder. Det gjorde jag förra året också, mest bara för att det såg så fruktansvärt ut innan. Kan vara lite roligt att se skillnaden också... Nu är det ju 8 månader sen sist jag var dit, så det är verkligen på tiden. Efter både graviditet, amning och en otrolig trötthet under en lång tid, så är verkligen inte mitt hår på topp just nu.

Måste nämna att jag då, förra gången, hade typ 5 olika färger på mitt hår - Före-bilderna. Av den anledning att jag hade haft det svart, sedan blekt det och lät det vara för att det inte skulle bli allt för slitet. Färgade och slingade det hos frissan sedan istället. På dessa bilder låg också lilla Albin i magen, hade två månader kvar till BF :)

FÖRE




EFTER






Nyss hörde jag ett "splash" och Tommy sa åt mig att komma. Jag trodde att det var tutten som hade farit i golvet men det var en kräkpöl. Bara att torka upp  :) Han verkar vara lite tjurig nu också, vill knappt äta nå mer. Men han måste ju få i sig nu innan natten.

Snart blir det nog dags att tänka på refrängen.

Trött & drömmande

Ja, nu är jag alldeles matt. Och jag har grymt ont i min rygg. Jag och Albin var ute ett tag idag, det var riktigt skönt. Tills att jag fick mer och mer känningar i ryggen. Då gick jag in på ica och handlade innan vi gick hem. Innan jag påbörjade den lilla promenaden tog jag posten ur postlådan. Min stegräknare hade kommit! Passade ju perfekt, så jag provade den emd en gång. Jag gick bara 3600 steg idag, men då gick jag i sakta mak och inge långt. Mera ska det bli framöver.

När vi kom hem fick Abbe lunch och han åt nästan en hel burk. Sedan fick han katrinplommonpuré till efterrätt, för att han är hård i magen. Jag åt också en liten lunch som bestod av en blodapelsin, riskakor och en risi frutti.

Just nu är det Oprah på teven och väldigt roligt program att se idag. Kanske lite inspirerande för mig som är väldigt överviktig och vill gå ner i vikt. För det handlar om just såna som varit överviktiga och gått ner så många kilon att dom ser ut att vara en annan person. Jag vill också nå dit, och jag hoppas verkligen att jag lyckas!!

Tittade i Halens katalogen som kom med posten idag. Jag bara drömmer om att få ha en kropp, som kan ha små söta kjolar och klänningar, och se bra ut i dom. Såg flera stycken faktiskt, här kommer två exempel.



Sen hittade jag ett par väldigt söta skor, ett par högklackade pumps med hjärtan på. Dom skulle jag nästan vilja ha, bara för att. Även om dom kanske inte skulle användas så mycket.



Strumpavdragaren

Albin älskar ju att hålla på med fötterna.
Han tar även ofta av sina strumpor.
Idag var inget undantag, se bara här!

Är på god väg...


Drar av!


Och är lycklig över det  :)



Nu tänkte vi gå ut med vagnen i det otroligt fina vädret en stund. Solen ser varm ut!

Dagens Outfit

Min långa smala lilla man, är en blåning idag  :)


Body - Lindex
Byxa - H&M
Strumpor - Kappahl


God morgon!

Natten var ganska så jobbig, men bra ändå att han somnade efter maten vid halv tio igår kväll. Vaknade ganska mycket, var tvungen att ge honom mat vid halv fyra, då han var lite småpigg och vägrade somna om. Han somnade på maten men fortsatte att vakna ganska mycket. Tommy klev upp och gick iväg halv sju.

Jag och Abbe vaknade strax före 7, låg och myste en stund i sängen innan vi klev upp. Nu ligger han på golvet och tittar på Vakna med voice. Han har hamnat utanför täcket, som vanligt.

Har fått mammapenningen idag, men jag tror att nästan alla räkningar är betalda redan. Det blev inte så hemsk mycket över kan jag säga. Och så ska jag ju klippa och färga håret imorrn, så där går det  en ganska stor slant. Det är verkligen tur att Tommy får lite pluring nu.

Jag ska nog inte göra något speciellt alls idag. Fick disken gjord igår kväll, det tog 50 miuter. Gud så jag längtar tills jag har en stor fin gnistrande diskmaskin i mitt framtida boende!

Bytte just blöja och nu måste jag göra mat åt min bestämda lilla prins.

Hej så länge!

En uppgift kvar

Har just varit på OK innan dom stängde och köpte en dosa snus. Jag hade helt slut så jag var tvungen, annars hade jag aldrig gått dit ikväll i mörkret. Mörkrädd som jag är. Men jag hade tur att mamma ringde innan jag gick, så jag pratade med henne både dit och tillbaka.

Spenderade en timme framför kanal 5 och Linda Rosing ikväll. Och även om det kanske är lite patetiskt, så lär man väl vara fast vid detta program nu. Man vill ju se vad som händer, snaskiga detaljer och se vem hon till slut faller för.
Jag vet ju att man totalt kan fastna för sådana program, har varit med om det några gånger  :)

Mina prinsar ligger och sussar nu, eller den minsta sover iallafall och den större är nog inte så långt ifrån?

Jag ska ta mig an disken nu, mot min vilja. Men det är jag också tvungen till. För man vet inte vad man får för chanser att göra den imorrn. Då är Tommy på skolan. Dessutom har jag ju bjudit hit Malin på middag, så jag vill få bort disken innan det blir Mount Everest. Jag lär väl vara glad imorrn när jag kliver upp och ser att det är tomt på bänken, rent och fint.

Ha en fortsatt trevlig kväll. Tack för mig!

"Grin Pelle"

Natten var väl inte en utav dom bästa, men vi överlevde ändå... Klev upp vid halv åtta, kollade på det som var kvar av Vakna med Voice. Försökte roa min lilla prins hela tiden, lyckades emellanåt. Men den här dagen har han varit lite extra grinig faktiskt, ända från att vi klev upp. Han blev lika vansinnig idag när det gällde lunchen. Jag vet inte alls vad det är (?) Men jag fick precis som igår ge upp, och gå och fixa en flaska mat istället och ge han. Det var knappt att han ville äta det heller, men jag fick i honom 150 ml iallafall.

Sen gick vi ut med vagnen en sväng. Anneli och Max kom också efter deras bvc-besök. Jag gick aldrig till bvc idag, jag iddes inte, och med tanke på Abbes bråkhumör så kanske det var lika bra att låta bli. Jag kan gå dit nästa Tisdag istället. Men iallafall så följde vi med Anneli och Max hem. Fick se sovrummet som dom nyligen gjort om, och det var väldigt fint. Sedan blev det kaffe och bulle. Albin blev grinig innan jag ens hade hunnit få i mig halva koppen. Till slut fick jag klä på han och gå ut för att vyssa ner honom i vagnen. Jag gick in och surrade lite till och drack upp kaffet.

Tog sedan vagnen och gick vidare mot ica där jag gick in och handlade lite, han somnade på vägen.
Jag kom på att det inte var konstigt att Albin var grinig hemma hos Anneli, det hade ju nästan gått 4 timmar sen han hade ätit 150. Stackers gubben var ju hungrig. Jag hade ju inte planerat att vara borta och hade ingen mat med mig.
Han vaknade och var lite sur just när jag stod i kassan. Det var bara att packa fort som fasen och halvspringa hem för att ge stackarn mat. Nu sitter han hos sin pappa och myser.

Fick paketet med kläderna i postlådan idag, så så snabbt gick det. Från igår morse till i morse. Dom var iallafall väldigt snygga. Får väl se vilken dag det blir Albins outfit  :)

Jag hoppas det blir en bra kväll och natt! Nu ska jag plocka lite här, och fundera vad man ska käka.  Är inte riktigt sugen på något speciellt, har ingen ork eller lust att laga till nånting heller. Nä, jag gör nog äggmackor! Tommy ska äta någon Billys.

Har just sms:at Malin och bjudit hit henne på middag imorrn. Det blir självaste "Go´rätt´n". Får hoppas att hon gillar den.

Te-vling



Är med och tävlar hos Tefrossa.
Tävlingen pågår till 1 Mars klockan 23.59.
Var med och tävla HÄR!

Tävling




Jag är med och tävlar hos Skruttis och jag,
om ett valfritt plagg från maxochmorra.
Var med och tävla HÄR.


Tävlingen avslutas 27 februari klockan 21.00.

Dagens Outfit


Idag är Albin en liten grönis  :)

Tröja - Name it
Byxa - Kappahl
Strumpor - Ellos


Tävling



Jag tävlar hos Frida och Pricken om ett (1) valfritt namn eller väggord!
Bokstäverna som är ca 5 cm höga är handgjorda av Frida själv.
Fina att sätta på t ex barnens dörrar, perfekt födelsedags- eller doppresent!
Vinnaren väljer själv färger och mönster efter vad som finns att tillgå.
Vill du också tävla så gör det HÄR!

Min tur?

Kvällen har varit väldigt lugn. Gubben sov mellan halv åtta och halv tio typ, helt otroligt. Han har som sagt mycket sömn att ta igen, mitt hjärta. Han vaknade och fick komma upp en sväng, men han ligger och sover gott i sin säng nu.

Det som är synd är att det blir så knepigt med maten nu igen, eftersom han åt strax före halv åtta. Han brukar ju äta sista målet vid tio annars innan han somnar. Så nu kommer han ju vakna senare och vilja ha käk, men det är inget man kan göra åt det. Jag hoppas att det blir innan tolv, så det inte blir mitt i natten. Vill ju som helst inte vänja honom att äta flaskan på natten.

Från det, till något helt annat. Jag tror att det är min tur att få tänder nu. Det verkar som att det är en visdomstand på G nämligen. Fy fabian vad det gör ont... Så nu har jag iallafall en försmak om hur Albin har kännt som, ifall det är det som håller på att ske. Men då är ju visdomständerna dom värsta att få, sägs det?

Blödde nyss näsblod också, helt plötsligt sådär. Räcker det inte med mensen? Ska jag gå och få järnbrist nu också?  :)

Har just beställt en stegräknare också, kan vara roligt att ha sedan. När man förhoppningsvis kommit igång med promenaderna och så. Här ska det dräpas kilon så småningom! Om allt går som det ska vill säga :) Kanske ger upp några gånger och börjar om på nytt. Men det är smällar man får ta. Det blev iallafall 188 kronor med frakt, så det var ju inte alls farligt. Jag tog en som mätar stegen, och även längden i kilometer.

Nä nu ska jag snart krypa till kojs. Hoppas ni haft en bra dag? Imorgon är det en ny dag, förhoppningsvis är man hyffsat utvilad. Får se om vi går något till kyrkis. Men vi går nog en sväng med vagnen iallafall, för jag tänkte gå på bvc. Hoppas det är härligt väder.

God natt!

God kväll

Idag åkte jag och Abbe till Ovanmo för att hälsa på Elin och Edvin. Där blev det även idag, kaffe och blåbärskaka. Och lite dansmatta efter det. Väldigt trevligt, och svettigt...

Skönt att ha tvätten gjord och klar, tror det blev 8 tvättar. Nu är det bara att vika och lägga in dom 4 sista säckarna med rentvätt.

Fick ett sms idag om att jag hade ett paket att hämta ut på OK, från Halens. Äntligen hade kaffebryggaren kommit, och jag höll tummarna på att det skulle vara rätt bryggare denna gång. Blev glad över att det var den fina, som jag verkligen hade beställt. Så nu ska den gamla bytas ut.

Vi har ätit middag här hemma, som idag bestod av Uncle Benz gryta med ris. Var riktigt gott.
Albin var grinig och trött, somnade äntligen i sin säng. Men han får inte sova alltför länge nu, som igår. För det blir lite knepigt med sådan mat-och-sömnrutin. Han får gärna sova sådär länge inatt istället.

Nu blir det två avsnitt av underbara Vänner. Efter det ska jag nog se Familjen Annorlunda.

~~~*~~* Abbe 11 timmar gammal *~~*~~~

Lunchvägran!

Jag tackar gudarna för gårdagens kväll och denna natt. Har aldrig varit med om att Albin sovit så här, under hans 6 månader. Som jag sa igår så somnade han ju vid 18.20. Under kvällen så vaknade han tre gånger och var förbannad, pga att han var så extremt trött. Somnade om alla gånger. Han vaknade inte ordentligt förrän klockan 00.50, och då fick han mat. Somnade sedan om och sov till klockan 5. Då fick han bara tutten och sov då ett tag till. Så äntligen fick min lilleman bra med sömn! Tyvärr så somnade ju inte jag förrän efter halv två, men det är ju sak samma. Är glad att han sov bra iallafall  :)

Han åt halv nio i morse. Så sen nu när klockan nästan var halv ett gjorde jag i ordning lunch, efterrätt, vatten, satte honom i stolen och satte på haklappen. Han åt litegrann men sen blev han helt vansinnig. Och jag har inte en aning om varför. Men det var bara att ge upp. Jag fick göra ersättning istället. Den åt han upp, och nu ligger han nöjd på golvet och tjoar.

Tommy är på skolan idag och kommer hem efter fem. Vi måste få några gardiner bytta alltså, jag blir tokig när det aldrig blir gjort. Det kommer alltid upp något annat i vägen, blir helt enkelt inte av pga trötthet eller tidsbrist.

Idag var det tänkt att jag och Abbe skulle fara till Elin och Edvin en sväng. Kanske även gå en sväng med vagnarna, me jag vet inte om jag är så sugen på att gå nånting. Kanske bara kan fara dit och snacka och dricka kaffe? Måste ringa Elin och höra.

Ska springa ner till tvättstugan nu och hämta det som är tumlat och lägga in den andra tvätten i tumlaren.

Tur i oturen!

Den 9:e Februari beställde jag en byxa och tröja åt Albin med märket Hummel, från babyshop. Just dom jag beställde var på rea. Jag betalade direkt med mitt visakort, och pengarna drogs. Dagarna har gått och jag har funderat på när fasen dom ska komma. För förra gången tog det endast två dagar tills dom låg i postlådan. Dom brukar ju vara snabb. Så jag blev lite misstänksam att det kanske hade blivit något fel.
Igår skickade jag då iväg ett mail till babyshop, där jag frågade vart kläderna fanns. Jag skrev min information och så. Alldeles nyss fick jag ett samtal från en kvinna som jobbade på butiken. Hon sa att dom satt där ett helt gäng nu och var förtvivlad och skämdes. Dom hade kollat upp detta och såg att dom hade fått pengar insatta av mig, men själva beställningen hade inte gått igenom. Så hon bad så hemskt mycket om ursäkt. Men jag sa att det inte var någon fara, bara det hade ordnat sig. Sedan sa hon att byxan jag beställde tyvärr var slut i storlek 74 som jag skulle ha. Dom hade då enats om att jag skulle få välja en byxa och tröja i en annan färg, i ordinarie pris. Så då tog jag den blåa med vita stripes. Men herregud vad sjysst! Hon var så trevlig. Men vilken tur att jag mailade igår!
Så istället för 349 kronor som jag betalade, så ska jag få kläder för 678 kronor. Inte illa pinkat va?

Jag beställde dessa!



Jag får dessa!

Dagens Outfit



Body - Me&I
Hängselbyxa - Kappahl
Tröja - Kappahl
Strumpor - Me&I


Slut på helgen!

Vi har sett Beck - Advokaten, och den filmen är väldigt bra tycker jag. Man har ju sett den några gånger förut, så man visste ju vad som skulle hända och hur den skulle sluta. Men vad gör det?

Vem har drogat min lilla Abbe? Han sover, sover och sover ikväll. Han somnade ju efter maten vid 18.20, sedan har han vaknat 3 gånger och varit jättearg, av trötthet. Så fort jag lagt han i min famn med tutten har han somnat igen och vi har lagt över honom till hans säng.

Men snart har han alltså sovit i 5 timmar, om man räknar bort dom korta stunder han var vaken. Och han har inte ätit nånting sen klockan 18 heller. Han har ju varit så trött så det har inte varit någon mening att ens försöka. Så jag undrar när han ska vakna och vara tokhungrig?

Jag blir nästan orolig och fundersam när det är så här också. Vi är inte direkt van detta. Blir lite nojig och tänker :- Andas han? Vad är det som är fel? Är han sjuk?

Men nu ska vi iallafall lägga oss, och hoppas på att natten blir lika bra på denna kväll.

Godnatt!

Prinsen på ärten

Det är Albin just nu. Han är så fruktansvärt trött. Somnat så gott, han har sovit i 2 timmar nu, vaknat två gånger men har somnat om. Gud så skönt. Hoppas inte att hans nattsömn blir mer störd bara. Han ska få mat igen vid tio, sen blir det godnatt för honom, förhoppningsvis.

Idag till lunch åt Abbe en hel burk mat och en hel förpackning efterrätt, för första gången. Och det gick så bra, han åt och åt och åt. Så duktig så. Och än så länge verkar det gå bra för hans lilla mage.

Vi var hem till Elin med familj idag. Där bjöds det på kaffe och god blåbärskaka. Efter det blev det lite dans på deras dansmatta. Det var faktiskt riktigt skoj, även om man kanske inte fick in rätta "knycken" på dom svåra låtarna. Men en sådan SKA vi också införskaffa. Kan ju vara jättebra att ha snart, när jag ska sätta igång med min viktnedgång.

Edvin och Abbe myser i Elins knä, visst är dom söta?  :)


Vid fem kom vi hem. Det blev gräddstuvad pyttipanna med stekta ägg till middag, enkelt och gott. Rödbetor till förstås.
Vi såg One tree hill idag, som är en av både min och Tommys favoritserie. Den är ju så bra, blev så sur förra Söndagen då jag missade det. Men då var jag på 50-årskalas och åt godsaker. Det är bara så synd att det inte går i repris. Varför gör det inte det tro?

Pratade just med mamma, det blir nog att jag och Albin åker dit på Lördag. Christoffer har sitt 30-årskalas då.

Jag har än så länge diskat, tvättat och tumlat 6 tvättar och 2 till är på gång. Det har inte blivit några gardiner strukna än, det får nog vänta. Som vanligt!
Sedan blir det Beck - Advokaten på teven och lite chipsrester till den.

Tävling



Du kan tävla HÄR.
Tävlingen avslutas ikväll kl. 23.59.

Färjestad BK

Färjestad ligger etta i elitserien, just nu.
Dom vann över Modo igår med 6-3.
Vore väldigt roligt med ett guld i år,
men man ska inte hoppas för mycket.
Roligt att det går bra för dom iallafall.




Dagens Outfit



Body - Lindex
Byxa - Polarn & Pyret
Strumpor - Lindex


Min stora kärlek







Tävling



Jag är med och tävlar om en
söt byxa hos alskadehjartegryn.
Var med och tävla HÄR.

Tävling!



Jag är med och tävlar om ett presentkort värt 300 kronor
hos stilettklackarochbarnvagn.
Var med och tävla HÄR du också.

Redovisning

Gårdagen spenderades bland annat hos Bertil Larsson i Myrdalen, Tommys farfar och Albins gammelfarfar. Vi hade med oss Bertils post, tidningar, lite handling och hundmat. Väl där väntades kaffe med dopp. Tommy hjälpte till att skotta av taket. Bertil skjutsade upp han med traktorskopan. Det tog ett tag där uppe för det var grymt mycket snö, tjockt och tungt. Tommy var helt slut efteråt och blöt i svett. Det blev mycket babbel, som vanligt om allt och ingenting. Alltid lika trevligt att hälsa på min gogubbe. Vi var väl där i två timmar och innan vi skulle åka fick Tommy en välförtjänad slant.





När vi kom på byn klev jag av på ica för att handla lite gott till kvällen. Jag hade tur för det var 5 minuter innan stängning.
Sedan hem, tog det lugnt en stund. Tills vi beställde pizza, som jag for och hämtade. Och det var gott, såklart.
Lite senare kom Jim och Kajsa förbi. Vi drack kaffe och åt lite godsaker. Tittade på Melodifestivalen och sedan på Hot chick. Surrade också en massa, det var minst lika trevligt denna kväll. Albin var lite gnällig, väldigt trött. Två gånger somnade han gott en stund.

En liten onödig uppgift, mitt stora irritationsobjekt igår - jag har fått tillbaka mensen! Har gruvat mig en tid över detta. Jag har gärna kunnat vara utan den i 1-2 år till om jag fått. Det är ju så underbart skönt att slippa den skiten, och man har ju blivit van det, efter typ 15 månader. Men sånt är ju livet, för oss kvinnor. Så nu har helvetet börjat igen!

Inatt sov gubben lite bättre. Han vaknade varannan timme istället för varje timme. Somnade ju efter elva igår kväll efter han hade ätit. Och han åt strax före 7 i morse, så han var duktig. Efter det ville han inte somna om något mer, då fick pappa Tommy kliva upp med honom.
Strax före 10 klev jag upp, och strax efter gav jag Albin mat som han somnade av. Tommy la sig också och sov. Jag var och hämtade Albin som vaknade för en stund sedan, han sov nog i en timme precis. Skönt!

Sedan har man lite att dona med här hemma. Det ska diskas, plockas, torkas, strykas och bytas gardiner bland annat. Jag hoppas att jag har orken och tiden till det.



Fattigt inlägg

Nu ska jag nog bjuda på ett utav de kortaste inläggen någonsin. Jag är så sjukt trött och dessutom är klockslaget ganska sent. Vi har haft besök här och efter det åt Abbe, som nu ligger och sover. Jag ska gå och göra min älskade sambo sällskap innan han hinner somna. Jag får återkomma imorgon. Då ska jag lägga in lite söta bilder, på Abbe och hans gammelfarfar  :)

Godnatt!

Smit - Larsson

Albin har börjat kunna smita iväg lite då och då. Han gjorde det alldeles nyss!
Jag lämnade honom för att gå på toan en sväng, då låg han i mitten på täcket.
När jag kom tillbaka så låg han så här, nästan 1 meter utanför täcket. Han måste ha rullat, rullat & kravlat lite och till slut hamnat där...





En oviktig fråga

Jag kom att tänka på en sak för några dagar sedan.
Albin är ju född den 29:e Augusti 2008. Och så blir man ju en månad äldre samma datum varje månad, alltså den 29:e. Men då nu i Februari, så är det ju bara 28 dagar. Lite knepigt.
När ska man då räkna att Albin blir 6 månader? Den 28:e eller?
Det är ju inte så viktigt egentligen, men intressant att veta...

God förmiddag

Inatt var det en rätt så jobbig natt, trots att det var pappas nattvak. Albin vaknade ganska mycket. Han åt sitt sista mål mat mellan halv tio och tio igår kväll och åt inte första målet förrän klockan 8 i morse, så det var helt otroligt tycker jag. Det är bra att han klarar att vara utan mat på natten iallafall.

I morse har han varit gudomligt go, vi låg i sängen och myste alla tre ett tag innan vi klev upp.
Jag och Tommy åt äggmackor och drack ett glas oboy till frulle, riktigt gott! Jag la mig på golvet bredvid Albin. Han var jättetrött, sög på tutten, jag la honom på sidan och la mitt huvud mot hans, och rätt vad det var så somnade han. Där på golvet på sitt täcke! Herregud vilken sötpropp. Vi flyttade honom till sin säng, så han ligger där och sover nu.

Tommy sitter och tittar på Simpsons och jag satte mig här för ett slag.
Senare vid två ska vi ta vårat pick och pack och bege oss till Myrdalen och gogubben Bertil. Där blir det nog kaffe med dopp och en massa toksurr, det är ju som sagt Bertil vi talar om  :)

Glömde att tala om mitt irritationsobjekt igår - varmvattnet! Jag och Albin skulle ta oss ett bad. Började hälla i vatten i karet. Och vi, som alltid brukar ha så bra med varmvatten. Man brukar inte ens behöva ha i närheten på det hetaste på kranen. Nu hade jag på det hetaste och fullt ös. Det var tur att jag stod kvar där och kände emellanåt. För efter en stund, då karet inte ens var halvfullt, så började vattnet bli kallt. Lät det bli lite till eftersom att det var lite väl lite vatten annars. Sedan hoppade jag i och Albin fick också komma i, medan det var någorlunda temperatur på vattnet. Myste lite och tvätade honom. Sedan fick han kliva ur till pappa. Jag fixade mig själv lite med benrakning och hårinpackning, i närmare halvkallt vatten - USCH! Irriterad blev jag!

Sedan får vi se vad resten av dagen har att erbjuda. Ikväll blir det väl Melodifestivalen och något snask ska jag tro.


Våran söta busunge denna morgon  :)


Äntligen har den kommit!

Ja hör och häpnad, äntligen har Abbes första tand kommit. Den som jag har trott vara på gång i nästan 3 månader, som han har gnagt, dregglat och klagat. Den måste ha varit väldigt tjurig denna tand, den har säkert varit på gång, bara att den tagit lång tid på sig att komma upp.
Jag har brukat känna i hans mun flera gånger om dagen varje dag för att känna tillstymmelse till litet riskorn, men icke. Kände där även igår och då var den inte där. Så den måste ha kommit fram över natten, för i morse fanns den plötsligt där. Och gissa om jag var glad? Så skönt för lillgubben, den har säkert varit jobbig för honom, det gör nog ganska ont. Man kommer ju som inte ihåg själv hur det var, så det är svårt att tänka sig. Detta var nog den största nyheten jag hade att berätta idag  :)

Dagen har rullat på som vanligt. Lite tråkigt är att Albin har sovit väldigt dåligt idag, även ätit ganska dåligt över dagen. Men det har gått lite bättre ikväll. Han har fått sitt sista kvällsmål och ligger nu i sin säng och sussar gott, min älskade lilla sötpropp.
Elin och Edvin kom som sagt till oss idag. Det blev kaffe och kakor, fast saft till lille E förstås. Han provade Albins gåstol som han älskade och även min gamla gunghäst. Han surrade för fullt idag också, det var mest "sitta", "mamma", "titta mobbo", "kaka" och "tack"  :)

Edde provar Albins gåstol och gunghäst, gillade båda skarpt tror jag  :)
 

Ikväll har vi haft besök av Tomas och hans brutta igen, det blev kaffe med dopp och lite surr även idag. Sedan kom Kajsa och Jim också. Dom åkte bara för en liten stund sen, det var väldigt trevligt med lite sällskap. Grabbarna satt roade vid datorn och babblade, medan jag och Kajsa satt i soffan, pratade och såg på teve. Gluttade på Let´s Dance, hängde inte med så himla bra hela tiden, så man kanske får se reprisen på Söndag. Såg iallafall att både Morgan och Laila var super. Helt underbart är att George Scott åkte ut ikväll - yay!

Nu känner man att kroppen är väldigt slö och ögonlocken tunga. Så det skulle vara underbart att krypa ner i sängen och slockna fortare än kvickt. Men jag ska väl plocka undan lite först, borsta tänderna och läsa lite bloggar först.
Jag tror bestämt att Tommy får ligga på min sida sängen inatt igen, för då kanske Albin sover lite bättre?

Imorgon ska vi åka till Albins gammelfarfar Bertil i Myrdalen, det var typ 1 månad sen vi var där sist så det är verkligen på tiden. Så det blir roligt att få träffa min gogubbe, och jag tror att han tyckte det skulle bli roligt att träffa oss också, framför allt att få se lilla Albin.

Tro vad vi ska hitta på imorgon kväll då? Vore roligt med lite sällskap igen... Får väl se! Det blir nog bara lugnt och mysigt hemma iallafall.

Nu ska jag kika vidare, innan det blir läggdags. Ha en fortsatt trevlig Fredag kväll. Godnatt!

Dagens Outfit



Tröja - H&M
Byxa - Lindex
Strumpor - Kappahl


Fredag = Let´s Dance

Natten var Tommys, och självklart blev den bättre än den brukar. Albin sov ända från klockan 22 och nästan till 3. Sedan vaknade han en gång strax före 5 och sen vaknade han halv 6, och då klev jag upp och gjorde mat åt honom. Han åt upp och somnade sedan om en stund. Vaknade några gånger tills Tommy till slut klev upp med lillgubben och jag strax därefter. Jag hoppas att det kan vara på väg åt rätt håll, eller jag ska inte hoppas. Men man kan ju inte låta bli? Denna natt var iallafall bättre än den oftast brukar vara... Hoppas att dagen kanske blir likaså.

Tommy ska till tandläkaren före 11, då tänkte jag att jag kan ta Albin i vagnen och gå med dit, sedan promenera en stund tills han är klar där. Jag hoppas att Abbe kan få lite bra sömn. Vi skulle väl behöva handla lite också. Och så ska vi gå på posten och hämta Bertils post, som vi ska ta med till honom imorrn.

Sedan vid halv två ska Elin och Edvin komma och hälsa på. Det ska bli trevligt. Då blir det väl kaffe & surr och lek & bus.

En liten man i en stor stol. Jag blir så irriterad, för jag får inta ner gåstolen något lägre än den är nu och den är för hög för min lilleman. Men han är otroligt söt när han sitter i den och verkar gilla den.



Jag känner just nu att jag vill göra nåt ikväll, kanske bjuda hem någon. Käka pizza och så kanske. Men vi får se hur det blir där.

Vi ska iallafall se Let´s Dance ikväll, som är det bästa Fredagsnöjet enligt mig. Jag älskar det programmet. Laila, Morgan och Magnus är mina favoriter, så det är lika intressant varje vecka att se hur som presterar. Och Karl-Jan då? Han kan man inte annat än älska. Men jag tror att antingen hatar man honom eller så älskar man honom. Förut var jag lite åt andra hållet, pga att han är så himla fjantig och så. Men jag älskar han nu just för att han är lite fjantig, väldigt rolig och härlig! Jag hoppas att Elisabeth åker ut ikväll.

Brorsan i tidningen!

Ja, igår var min bror Christoffer med i tidningen Ångermanland. Det är en bild på när han spelar hockey mot barnen på Lillängets skola i Sollefteå. Personalen spelade mot barnen, personalen vann slutligen med 12-11.
Brorsan är han som har den lila Färjestad-tröjan på sig. Han är också en FBK fantast som resten av mig familj.



Bilden är hämtat HÄR

Natt för oss

Ja i vanligt ordning så har Albin fått sitt sista mål för kvällen och sover nu i sin säng. Tommy har också lagt sig, och denna gång på mina sida i sängen, det vill säga bredvid spjälsängen. Han ska få sköta lite av nattpasset inatt. Jag hoppas inte att han kommer sova och bete sig som han gjorde natten till idag, för då lär det gå åt pipan. Men vi får väl se hur det går. Annars blir han hunsad, masch pannkaka in till barnrummet inatt igen gosse. Och jag intar min vanliga position och får ligga och lurpassa.

Jag sitter nu och borstar tänderna, för att sedan lägga mig på Tommys sida sängen. Hoppas att det blir lite mer sömn iallafall, att jag åtminstone inte är tvungen att kliva upp alla gånger.

Färjestad vann ikväll med 4-3 mot Djurgården, kungligt tycker jag såklart, FBK-fan som jag är! Dom spelade ju borta dessutom. På tal om hockeyn, så tycker jag dock väldigt synd om Modo, som inte fick vinna ikväll. Men hoppas att det går bättre nästa gång istället.

Nu ska jag skutta iväg och invänta John Blund, hoppas att han är snäll med mig ikväll.

GODNATT!

Antikrundan

Det blev kyckling och ris till middag, som satt väldigt fint i kistan.
Albin har varit väldigt grinig ikväll, väldigt övertrött tror jag. Han sov lite mer än en timme i vagnen, och det är inte tillräckligt med tanke på hans nätter och att han sover så lite på dagen.

Till slut somnade han efter ett mål mat strax före sju och sov i 40 minuter. Efter det blev han lite som en ny pojke. Han fick kliva upp när vi hade besök här. Tomas och hans nya tjej var här och hälsade på. Det var väldigt kul att träffa henne. Vi drack kaffe, surrade och hade allmänt trevligt framför teven.

Har sett på Antikrundan. Det kan faktiskt vara ganska kul att titta på, se vad vissa grejer kan vara värd och så. Jag tyckte inte att det fanns något annat bättre att titta på heller...
Jag blev faktiskt också lite sugen när jag såg den offantligt stora uteloppisen, som var full med folk och jag tror att det var sommar där. Någon sådan skulle jag också vilja gå på, där det finns mycket grejer, och mycket att fynda. Inte bara en massa skit som det kan vara ibland på vissa loppisar.

Nu ska jag se på Lyxfällan och titta på min söta lilla prins, som just nu ligger på golvet och tjoar, rullar runt och förflyttar sig snabbare än jag hinner andas.

Hej så länge!

God eftermiddag?

Här har det varit en hemsk natt, där jag hade en son som vaknade två gånger i timmen hela natten. Och som om inte det vore nog, så låg min sambo och snarkade, till och med på mage den rackarn! Gick knappt att få liv i honom, han lyssnade inte och fattade inte vad jag sa och pratade även lite i sömn. Tänk om en annan kunde få sova sådär gott. Jag skickade iallafall iväg honom in till barnrummet, där han fick spendera resten av natten.

När klockan hade blivit så mycket som 06.40 värmde jag Albins mat och gav honom, sedan lämnade jag honom hos hans pappa. Jag gick och lade mig igen, i hopp om att somna snabbt och sova gott nån timme i sträck. Och visst, jag låg ända till klockan 11, men det var inte så skönt som jag hade hoppats och jag vaknade flera gånger.
Men men, lär nog ha varit behövligt iallafall, och det var tur att Tompa var hemma en sån här gång.

Man känner sig ganska matt och mör i kroppen nu, och i knoppen också för den delen.
Jag gav Albin mat, han var jättetrött, sen Tommy tog med honom ut i vagnen en sväng så att han skulle somna gott.

Nu står vagnen nere i trappuppgången, med lilla prinsen liggandes i. Tommy åkte iväg till sin pappa och sedan skulle han hälsa på Elin och Edvin en sväng. Nu hoppas jag att lillgubben får sova ett tag. Jag ska plocka och dona lite här inne. Man kan ju inte bara sitta här och knapra på chips som jag gör just nu...

Dagens Outfit



Tröja - H&M
Byxa - H&M
Strumpor - Lindex


Dagen idag

Idag åkte jag och Albin som sagt till Ovanmo för att hälsa på familjen Edmo/Tegström. Det var mycket trevligt, fick kaffe och god blåbärskaka till att börja med. Albin var snäll, blev lite tröttgrinig men somnade till slut på mig där jag satt på köksstolen, så det var skönt. Edvin surrade på för fullt om traktorer, fjärilar och en massa annat,  han är så söt mosters pojken :)

Och här är självaste lille E, som leker för fullt  :)


Här sitter Albin och tittar beundrat på faster Elin  :)



Åkte därifrån och när vi kom hem la jag Abbe i vagnen och gick på ica en sväng, köpte några smågrejer bara.
Gick sedan en kort sväng för att han skulle somna, och det gjorde han efter 5 minuter. Väntade sedan ute på Tommy som skulle komma med bussen. Sedan gick vi in tillsammans. Lämnade Albin nere i vanligt ordning, i hopp om att han skulle sova ett tag. Han behövde verkligen det eftersom han inte hade sovit mycket alls idag. Men vi hann inte mer än in och ta av oss, sätta oss en snabbis så vaknade min lilla gosse. Det var bara att hämta upp honom.

Sedan har han knappt sovit nånting heller. Så i flera timmar ikväll har han varit jättetrött, övertrött. Då är det så himla synd om honom. Men man måste ju också få i han det sista målet innan den så kallade nattsömnen och man kan ju inte ge för tidigt. Men nu sover han och min sambo ligger, han kanske sover han också? Får se snart när jag också går och joinar. Jag är väldigt trött, som vanligt. Har för övrigt haft väldigt ont i magen ikväll, det började väl vid klockan sex. Inte förrän nu det känns som att det lättar.

Jag har iallafall borstat tänderna, så jag är färdig för sängen. Det ska bli så skönt att få krypa ner. Men man har alltid den där känslan samstidigt, tanken. Att man vet att man antagligen kommer att måsta vakna minst 6 gånger innan man kliver upp imorrn bitti. Det tär på en lite, för man ligger bara och gruvar sig tills man faller i sömn.

Jaja, nu ska jag bara läsa nån fler blogg, sen ska jag göra mina prinsar sällskap i sovrummet. Återkommer imorgon.

Godnatt!

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Elin

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Katarina

2. Ett ord på fyra bokstäver: Kram

3. Flicknamn: Kamelia

4. Pojknamn: Krister

5. Yrke: Kirurg

6. Färg: Kitt

7. Klädesplagg: Kofta

8. Mat: Kräfta

9. Sak i badrummet: Krämtuber

10. Plats/stad: Kristianstad

11. En orsak att vara sen: Kopplade hunden och gick

12. Något man skriker: Krismöte!

13. Film: Karate Kid

14. Något man dricker: Kranvatten

15. Band: Korn

16. Djur: Katt

17. Gatunamn: Kungens kurva

18. Bil: Kaiser

19. Sång: Knights of Cydonia

Nu ska man utmana 5 personer, men jag får nog återkomma till det. Eller så får ni som känner er manad och har lust göra det  :)

Ännu mera tävling



Jag är med och tävlar hos Dolce Bambini
om ett presentkort värt 250 kronor från Pippilotta.
Var med och tävla HÄR du med.

Tävling



Tävlar om en goodiebag hos Sweetkay.
Var med och tävla HÄR du med!

Dagens Outfit



Body - Lindex
Byxa - Lindex
Strumpor - Dollarstore


Morrn morrn!

Natten var väl lite bättre, eller vad jag ska säga. Enligt mig var det ganska jobbigt ändå. Först hade Albin lite svårt att somna igår kväll, men när han till slut somnade så sov han ganska gott. Vaknade någon gång, men sov ändå bra fram till klockan 3, sedan vaknade han mycket efter det. Men duktig som han var så åt han inte förrän klockan 7, det var ju jättebra! Och sen fick jag ligga i sängen till strax efter 9, med honom sovandes bredvid mig. Jag hade inget hopp om att han skulle somna om men det gjorde han till slut, och lycklig var jag för det. Så vi klev upp strax efter 9.

Tommy är på skolan idag också och kommer hem efter fem. Jag och Albin ska hälsa på Elin och Edvin idag, det ska bli väldigt trevligt och mysigt, det var ett tag sen sist. Vi hade tänkt att kanske gå en liten prommis, men det snöar ju så friskt här ute så det blir nog inget. Men jag måste ju ut en sväng med Albin i vagnen sedan, vare sig jag vill eller inte. Eftersom att det bara är där han kan sova som bäst.

Nu sitter jag här i min underbart härliga rosa morgonrock. Jag ska gå och göra kaffe och någon smörgås. Har även kokat lite ägg som ska ätas... Albin ligger och tokgnäller nu, så det är väl bäst att jag tar upp stackarn?

Sängen nästa

Jag blir så le när internet är jättesegt, usch vad drygt det är! Man kan inte ens tänka tillbaka hur det var när man inte hade bredband utan man hade 56 k modem, herregud!

Nu är det tandborstning och sängen som är det sista och det enda på min lista. Albin sover nu efter sin mat och Tommy ligger. Så då måste man ju passa på själv också. Tro hur natten blir, ska ni gissa kanske? Det finns ju en högoddsare och det är ju om Albin sover hyffsat eller till och med bra...

Imorrn ska jag och Abbe hälsa på Elin och Edvin, det blir trevligt. Var väldigt längesen sist.

Godnatt på er!

Tävling



Jag är med i utlottningen om två st presentkort
á 500 kr från Uteungar hos Tant Ulrika.
Var med du oxå!

Kafferast

Jag gjorde middagen som jag hade tänkt och den blev ännu godare än vanligt. Jag experimenterade litegrann och lade i lite extra, så det blev smarrigt. Efter vi hade ätit så var det dags för Albin att få sitt krubb.

Tommy tog Albin och åkte till sin pappa för att titta på hockeyn en liten stund och för att jag skulle få vara själv lite. Jag har kollat på Unga mödrar, diskat och nu ser jag på Vänner.

Klockan 21.00 tror jag att jag ska se på 5:an, det är Freebirthing - förlossning på egen hand. Det är kvinnor som föder utan någon som helst bedövning, utan personal och annan hjälp. Och då undrar jag, varför i helsike då? Och jag undrar hur dom kan göra det som? Jag menar, bara utan det "moraliska stödet" vid förlossningen, som i mitt fall var Tommy, skulle det ju plötsligt vara tusen gånger värre tycker jag?

Nu ska jag gå och hämta mig en väl unnad mugg med kaffe, sätta mig i soffan och se om det finns något intressant att se på teven. Kanske blir det Bygglov?

Hej så länge!

Kyrkis

Natten var hemsk inatt, nästan så att man hade det på känn. Börjar bli en vana nu. Han vaknade mycket, men han var duktig och höll sig från att äta ända fram till halv sex i morse. Han åt ju halv tio igår kväll, så för att vara Albin så var det väldigt bra.

Han vaknade mycket även i morse, halv åtta gav jag upp. Han var väldigt tjurig, det gick inte att få honom att slumra nåt mera. Så vi klev upp, ringde till hans mormor och pratade lite. Jag åt frulle, och efter en stund fick Albin lite gröt. Vid tio nån gång fick han även en flaska ersättning så att han skulle hålla sig ett tag. Strax efter halv elva klädde jag på oss, tog vagnen och gick ut.

Det var väldigt fint väder, men kylan bet tag i ansiktet. Det är tur att solen värmer litegrann iallafall, annars hade det varit värre. Strax före elva gick vi till kyrkis. Albin sov, så han fick ligga ute i vagnen, han sov i typ 1,5 timme.
Den första jag fick träffa när jag kom in var lilla söta Edvin. Jag frågade om jag fick en kram och fick då världens leende och så kom han och skulle kittla mig. Haha, så himla söt, mosters pojk  :)
Lena och Axel kom också dit, så det var jätteroligt att träffa dom, det var längesen sist.

Vi fick gott fika där på församlingshemmet, sedan var klockan ett och då tog jag Albin i vagnen igen och gick. Först till BVC, bara för att hämta en leksak som jag glömde där förra Tisdagen. Sedan gick jag hemåt och Albin sov även då. Men det blev bara en liten powernap. När jag hade kommit upp i lägenheten och klätt av mig så hör jag ett litet grin där nerifrån. Så då gick jag och hämtade upp den lilla rackaren.

Nu sitter jag här och hör på en liten körgosse som ligger i babysittern bredvid. Han vill verkligen ha 100 % uppmärksamhet den här lilla mannen. Helst skulle han ju vilja att man bar på honom, lekte, sjöng och busade med honom hela tiden. Men det orkar man ju inte, inte jag iallafall. Men jag gör så gott det går...

Tommy är på skolan och kommer hem efter fem. Jag vet inte vad jag ska hitta på för middag, men jag tror att det får bli pasta med skink&svamp sås. Det är enkelt, gott och mättande. Går även snabbt att göra...
Nu ska jag roa Abbe lite. Återkommer senare.

Hej så länge!

Dagens Outfit



Tröja - Polarn & Pyret
Byxa - Ellos
Strumpor - Vet ej


Tävling



Jag tävlar om ett presentkort värde 200:-
hos barnbutiken PirajjaMuppsan´s blogg.
Tävla HÄR du oxå!

Måndagen lider mot sitt slut

Har egentligen inte tid att skriva nåt inlägg, men tänkte bara kludda ner några rader.
Det har vart en hyffsat bra dag idag. Nu är jag och Albin hemma i Ramsele igen, med pappa Tommy!

Vi har ätit god taccopaj till middag, som jag fick med mig av Camilla igår, en hel! Det var ju hur bra som helst. Då slapp man tänka på någon middag idag.

Jag fick till och med slumra i en timme på soffan, mellan klockan 19 och 20. Det var inte helt fel, vill jag lova er. Då fick Tommy underhålla sin son en stund. Han har ju varit ifrån honom i 5 dagar, så han har nog lite mer kraft och energi än en annan.

Imorrn blir det antagligen kyrkis för mig och Abbe, beroende på hur våran natt varit, hur pigg vi är och på vilket humör mitt lilla hjärta är vid det tillfället. Men det blir nog trevligt. Både för mig att träffa lite mammor och för Albin att få se lite barn. Det ända är ju att han måste få sin sömn i vagnen, minst två gånger om dagen. Så vi får se hur det går imorrn.

Albin vaknade nyss och grinade lite, jag kände att det doftade lite annat än herrparfym, och mycket riktigt så hade han bajsat. Det var bara att ta upp honom, göra han ren och byta blöja. Lägga honom och ge tutten. Som tur var så somnade han om och jag hoppas han fortsätter sova ett tag.

Nu ska jag ta och krama kudden jag också. Hoppas att det blir en hyffsad natt, vad man nu menar med det? Vet snart inte längre vad som är en hyffsad natt.

Återkommer imorrn.

Godnatt!

Tävling




Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma
om ett tufft set från Kitsch
Var med och tävla HÄR du med!

Kalas med godsaker

Lillgubben sov i 2,5 timme ute i vagnen idag, så härligt. Det verkar gå himla bra för honom att sova ute i vagnen nu. Så man ska försöka att gå ut med honom minst en gång om dagen, då det går. Så han får sva gott ett tag. Och hoppas att detta håller i sig.
Dagen har varit allmänt okej.

Vi var som sagt på 50-årskalas hos familjen Andersson, där det var Kent som fyllde år idag. Där blev det goda kakor, bullar, kaffe, läsk och smörgåstårta - väldigt smarrigt. Sen en massa trevligt surr på det också. Vi åkte hem halv åtta.

Sedan har vi väl inte gjort nåt vettigt heller. Ätit lite godis framför teven och haft fullt upp med att underhålla en tjurig liten grabb. Fick honom att somna till slut, i min säng när jag låg bredvid. Det blev lite knas ikväll igen med maten. För han brukar ju äta sista målet mellan halv tio och halv elva och sen sova. Men nu fick han ju mat vid åtta, somnade inte förrän nu. Och han lär nog vakna inom en snar framtid och då måste han ju få mat, inför natten. Men inte så mycket man kan göra åt det.

Jag är riktigt trött nu. Och så har jag så knasigt i mina ögon, dom svider och sticker. Mamma har redan lagt sig, hon var ännu mer zombie än mig stackarn. Hon som jobbat helg på akuten, men som tur är så är hon ledig imorrn. Då blir det morgonmys. Jag har inte en aning om hur vi ska spendera dagen, men det får vi se imorrn. Halv fyra ska jag plocka upp min älskling på skolan iallafall, och då rullar vi mot Ramsele. Åh, så jag och lilla Abbe har saknat pappa!

Nä nu tror jag att jag ska borsta gaddarna och göra i ordning en flaska mat som gubben ska få när han vaknar. Återkommer imorgon. Godnatt mitt herrskap!

Albin är sötast!

Jag skrev inget mer igår kväll av anldningen att jag fick en smärre migränattack. Jag kände huvudvärken komma smygande strax före nio och det gick väldigt snabbt att det blev värre och värre. Till slut satt jag och blundade, knep ihop ansiktet, kände och klämde på pannan och tinningarna. Drack lite kaffe, tog alvedon och dexofen. Men jag mådde så illa, trodde att jag skulle kräkas.

Mamma sa åt mig att lägga mig. Albin som sov i min famn la vi ner i sin säng. Och jag tackar gud över att han fortsatte sova en stund. Jag lyckades också somna efter ett litet tag.

Albin vaknade väl första gången vid 1, men han somnade om. Jag kände redan då att huvudvärken hade blivit mycket bättre. Sedan vaknade han 01.40, då fick han mat, eftersom det hade blivit lite knas där på kvällen att han sov och så.
Sedan vaknade gubben nån gång till innan han vaknade sista gången strax före 7, då vi klev upp.
Mamma åkte på jobbet före 8, så då var det jag, Abbe och pappa hemma.

Pappa åkte och handlade lite. Jag och Albin tog en dusch tillsammans och det tyckte han om, min lilla sötpropp! Han fick lite smörj, med salva alltså. Klippte även hans naglar, dom har en tendens att bli ganska vass, och så gillar han just nu att klösa, överallt.

Jag och papsen åt resterna från igår till lunch idag, och det var lika gott idag! Mums filibabba! Sedan fick Albin lite lunch, en smakportion med broccolipuré och han åt och åt. Gillade det faktiskt, jag som var lite skeptisk. Sen fick han även en flaska med ersättning.

Efter Abbes måltid klädde jag på honom och så fick han åka i vagnen en liten sväng. Han somnade ganska fort och sover fortfarande. Det är lika underbart väder idag. Egentligen borde man ju vara ute lite längre, men jag känner att jag vill passa på att sitta och ta det lugnt inne, njuta av tystnaden medan han sover gott där ute.

Idag fyller Kent 50 år. Jag har växt upp med honom, Carina och deras barn Camilla och Christer i hela mitt liv och dom är som en extrafamilj för mig. Och på tal om dom, så är det Camilla som ska vara Abbes gudmor. Mamma slutar klockan tre idag. När hon kommer hem så ska hon bara göra sig i ordning. Sen går vi bort till min extrafamlj och firar extrapappa. Det blir jättetrevligt, gott att stoppa i sig och en massa surr. Kan det bli bättre? Och Albin ska vara finklädd med jeans, skjorta och slips. Då ska jag ta något kort så jag kan visa här sedan, hur snygg han är  :)

Nu ska jag gå och noppa klart ögonbrynen, har bara hunnit gjort det ena. Och så kan jag ju inte ha det? Måste skynda mig så jag förhoppningsvis hinner innan mitt lilla hjärta vaknar. Återkommer nog senare, så länge jag inte får någon huvudvärk eller dylikt.

Tänkte bara lägga in lite bilder här också...

Lilla hjärtat som sover gott i vagnen


Trolldalen, bästa platsen på jorden!


En av hästarna hos grannen, så himla söt!


Solen lyser starkt på helblå himmel, så härligt!


Hej så länge!

Alla hjärtans dag

Natten var inge vidare trevlig. Jag somnade relativt sent, Albin började vakna strax efter att jag hade slurmat in. Så det kändes inte ens som att jag hade hunnit somna. Sedan vaknade han ganska mycket. Klockan 3 var det dags att bli elak och antagligen väldigt ont i magen. Jag försökte allt, försökte få honom att somna om men det gick inte. Mamma vaknade ju också och kom in. Efter en stund fick jag ju gå och göra en flaska mat åt gubben, för ingenting fungerade. Han var så elak, men han åt iallafall upp maten och somnade.

Efter det så vaknade han också många gånger. Klockan 8 klev vi upp, jag gjorde mat igen. Mamma klev upp, tog Albin och sa åt mig att sova. Så jag somnade i hennes & pappas säng och sov i nästan 3 timmar tror jag. Det var inte helt fel. Jag fattar inte varför man inte känner sig ett dugg piggare? Det är så skönt när man väl ligger där och sover, men sedan känner man sig lika död ändå. Iochförsig så har man ju mycket sömn att ta igen, och man är ju trött och slut på ett sätt som gör att det är svårt att ta igen på några timmar.

Mamma tog med sig Abbe ut i vagnen i det fina vädret, han somnade vid 11. Jag klev upp vid 12, mamma åkte till jobbet klockan 13. Albin sov ändå till klockan 14, alltså i 3 timmar. Gud vad bra, vad skönt för honom. Men han verkar också helt slut. På ögonen ser det ut som att han inte mår bra. Han har varit gnällig och fått ett sånt där skov idag igen. Verkar ha ont i magen. Han kräks hela tiden och det luktar verkligen fruktansvärt. Han kräks till och med 2-3 timmar efter måltid, och då är det ju snart dags att äta igen. Det är så konstigt tycker jag? Han är säkert dålig på nåt vis.

Pappa kom hem vid halv fyra, började med middagen som idag bestod av lax och potatis. Och gud så gott det var, helt underbar lax. Jag blev mätt som fasen, orkade inte ens äta upp min portion. Det är väldigt olikt mig, för jag brukar då kunna truga i mig tills jag är spyfärdig. Men nu kände jag att det blev för mycket så jag slutade istället. Bra gjort!
Pappa ligger och sover nu. Albin somnade också efter sin mat och jag hoppas att han sover en stund.
Ikväll kommer väl mamma hem vid halv tio. Det blir fika och Melidofestivalen för hela slanten. Nu ska jag kika vidare här.

Hoppas att ni har en bra Alla Hjärtans Dag. Hej så länge!

Trötterskan

Ikväll har vi som sagt smaskat på godsaker och sett Let´s Dance. Morgan, Laila och Magnus var bäst som vanligt. Jag ville att antingen Elisabeth eller George skulle åka ut, men icke. Det blev Kitty! Hon är väl inte så himla bra på att dansa direkt, men tråkigt att vara utan henne. Och så finns det ju sämre än henne. Även Carl-Jan är ju en kass dansare, men så jäkla töntigt rolig och härlig att det skulle vara en stor förlust om han åkte ut.

Lilla Abbe har haft det jobbigt ikväll och jag har ingen aning om varför. Han har inte velat sova, inte velat äta och varit allmänt missnöjd, gapig och gnällig. Han sover iallafall nu, efter mycket om och men. Mamma och pappa ligger också. Jag har borstat tänderna så det är bara att krypa till kojs när jag är redo att slita mig härifrån. Vilket nog kommer att bli vilken minut som helst. Jag är väldigt trött nu, jag hoppas att jag kan somna någorlunda fort iallafall.

Har pratat med mitt älskade hjärta i telefonen och sagt godnatt. Vi saknar honom här och han tyckte att det kändes tomt hemma också. Det är ju tur att det märks att man är borta iallafall :) 
Imorgon är det ju Alla Hjärtans Dag också, och vi kommer inte att ses. Men det får vi ta igen på Måndag, då får jag och Abbe pussas med pappa, och kanske ge han nånting trevligt från oss. Och så får vi ringa till han imorrn igen.

Mamma jobbar kväll imorrn, så hon är ju iallafall hemma med oss till klockan 13. Vi lär väl käka frulle tillsammans. Och så måste jag & Abbe ta ett bad.

Nu börjar jag tänka på refrängen. Återkommer imorgon. Godnatt!

Tävling



Jag är med o tävlar om ett presentkort värt 300kr från Homely
hos Tant Ulrika. Tävla du oxå!

Gravad lax

Denna dag har varit relativt lugn, som dom flesta dagar. Albin fick sig lite lunch idag - kalvkött med grönsaker, och mosad frukt till efterrätt. Han var väldigt duktig faktiskt. Annars har han ju inte varit något vidare förtjust i barnmaten, men det gick som sagt bättre idag.

Mamma kom hem halv fyra. Då började pappa med middagen. Det blev parisare med bröd, och det var nog över 10 år sen sist tror jag. Det slank ner iallafall.

Abbe har varit ganska gnällig idag, nästan inte sovit nånting och har inte velat vara själv mer än en minut. Jag har så himla ont i min rygg så det börjar bli så jobbigt att bära på han nu. Jag hoppas att han blir lite bättre när det är slut med medicinerna, när han är frisk i sin kropp och när dom förbannade små tänderna ploppat upp.

Tyvärr så glömde jag ju helt bort att ta ur vagnen ur mammas volvo, så vi kunde inte gå ut nånting idag. Jag har faktiskt dessutom haft mina pyjamasbyxor på mig hela dagen. Gått runt som den jättestora trasan jag är, med håret i en slarvig knut.

Just nu ligger Albin bredvid mig nere på golvet och kräver min uppmärksamhet, medan jag skriver. Så det tar en stund det här. Han ligger på rygg och leker hyffsat nöjd, tills att han vänder sig på mage som nu går väldigt snabbt. Efter några sekunder blir han less på att ligga på mage och orkar inte heller tänka efter hur man vänder sig tillbaka. Då hojar han på för fullt. Så då får jag hela tiden kliva upp och vända på honom.

Pappa står i köket och donar och mamma ligger och vilar. När hon kliver upp ska vi äta rostade mackor med gravlax och gravlaxsås, fy fasen va gött! Till det blir det Let´s Dance som underhållning, kan det bli bättre? Och på tal om Let´s Dance då, så såg jag och pappa en glimt från genrepet idag på internet. Då dansade Laila och visade hela rumpestumpen.

Hej så länge!

Vacker vinterdag

Albin ligger och sover just nu, efter mycket arbete. Liten tjurunge som han kan vara :)

Gud så fint det är ute. Jag blev sugen på att gå ut och knäppa lite fina bilder, och det gjorde jag. Många! På mammas & pappas hus, på lägdorna, träden och buskarna, på vägen, grannhusen och på min söta lilla Kitty. Så jag tänkte bjuda på några av resultaten. Vissa blev faktiskt väldigt fin, framför allt med den strålande solen.


Kitty ligger ute i kylan


Vackert


Här ser man verkligen hur mycket snö det är


Bild på vägen utanför huset, och solen


Skoterbanan på lägdan bredvid tomten


Broder Oppes fina hus, mitt emot mamma & pappas


Karin Skugge  :)


Mammas & Pappas hus


Oppes hus syns emellan skogsdungen




Detta var väl det jag hade att bjuda på för stunden. Nu ska jag gå och äta lite risgrynsgröt och invänta Albins vaknande, som kan ske när som helst.


Fredag den 13:e

Ja det är inte så ofta detta inträffar på året, Fredag den 13:e, men nu är den här. Vi får väl se om det händer något särskilt eller om det bara är som vanligt. Jag tror nästan att vi ska hålla oss inne för säkerhets skull. Det är cirka 16 grader kallt just nu, men då är det ju solsken också.

Tommy skulle till tandläkaren i morse för att kolla om han hade något hål, och hur ofta är det man går till tandläkaren? Framför allt att man själv ringt och bokat tid. Han gick iallafall dit, han hade inget hål men dom fyllde igen en tand. Och så skulle dom ju röntga tänderna, men då fungerade ingen röntgenmaskin. Typiskt eller? Kanske det beror på denna dag?

Natten har rullat på, det har väl gått bra. Visst har vi vaknat, men är det ovanligt? Morgonen var nästan ännu värre, vaknade hela tiden kändes det som. Abbe fick krubb klockan 6, så han var ju duktig. Han höll sig från klockan 22 till klockan 6.

Vi klev upp strax före halv 9 i morse. Just nu ser jag teve medan jag sitter här med bärbara datorn, man känner sig riktigt aktiv må jag säga. Albin ligger på golvet bredvid nedanför mig och surrar, leker och hojar till lite titt som tätt.

Det är bara vi och pappa hemma, mamma åkte till jobbet halv sju. Så tråkigt att han har jobbarhelg. Men jag är glad att pappa är hemma iallafall. Skönt att slippa vara själv.

Sitter och tittar ut genom fönstret och det är så himla fint. Det är alldeles klart, blå himmel, en massa snö ch strålande sol. Så man kanske måste gå ut en sväng med Abbe sen?

Mirakelmetod tack!

Jag har faktiskt inget speciellt att skriva, för det har inte hänt så mycket idag. Har inte kunnat vara ute, har inte hittat på nånting och har inte heller knäppt några kort idag. Kanske får bli lite mer imorrn...

På kvällskvisten här så tog vi fram duk och diaapparat och kollade på lite diabilder. Det var otroligt roligt! Både en massa bilder från när jag var bebis och så några från när jag var 12-13 år. Helt sjukt att se hur smal jag verkligen har varit.

Gud om man bara kunde trycka på en knapp och att man fick sin idealvikt direkt. Att dom inte har uppfunnit någon sådan maskin än, eller några mirakelpiller som inte skadar på något vis. Jag skulle hoppa, eller kanske snarare rulla av glädje om något sådant skulle inträffa. Det skulle man kunna kalla mirakel!

Camilla kom in en sväng också, hon kom från Sundsvall. Både pappa och Albin fick varsin söt nalle, sjuklingar som dom båda är. Hon är så gullig, Albins blivande gudmor.

Sedan har vi fikat gott - kaffe och en hallon&fläderpaj. Albin har ätit och somnade halv elva, så han ligger i sin säng. Mamma och pappa har också lagt sig. Jag har duschat, borstat tänderna och tagit på mig pyjamas så jag är klar för sängen. Men jag ville sitta en liten stund här innan jag sluter ögonen.

Jag sitter bland annat på IKEAs hemsida, jag älskar ju IKEA. Åh, jag blir alldeles sjuk, jag vill ju så gärna fara dit snart. Det var så längesen. Men jag behöver ju först lite pengar, ork och tid för det. När det väl blir av så kommer det vara underbart. Man hittar ju alltid en massa smått och gott där. Behöver även en bokhylla och en ny byrå till Abbes rum till exempel.

Har just pratat med älsklingen också, och sagt godnatt. Så nu säger jag godnatt här också, ska bara kika lite till här innan jag ska försöka sova. Återkommer imorgon.

Tävling


Kissie har blivit galen!


Köldgrader i dalen

Natten gick väl för sig. Jag var nog upp en si sådär 6 gånger, men det står jag ut med, så länge lilla Albin somnar om och att han inte får något vansinnesutbrott. Strax före klockan 6 gick jag upp och gjorde mat åt lilleman. När jag ändå var inne i köket så tittade jag på tempmätaren, som visade minus 30 grader.
Skit också! Vi hade som sagt tänkt att ta en tripp på stan idag, så länge det inte var för kallt. Det blev såklart inget av. Så synd att man inte kan gå ut med Albin i vagnen nånting heller.

Jag och pappa åkte iallafall ner till stan en sväng. Albin stannade hemma med sin mormor. Träffade min kära en sväng också, vi ställde in våran röda sierra i ett garage så att den får stå och tina av och värmas upp ordentligt. Det behöver han nog stackarn, få lite omvårdnad på äldre dar. Vi åkte på konsum och handlade lite. Jag köpte två nappflaskor åt Albin, det är så bra att ha. Kan aldrig bli för mycket av dom känns det som. Det blev även lite tvättlappar och snus.

Vi svängde förbi på videoteket, där jag lämnade in paket med kaffebryggaren som ska skickas tillbaka till halens. Sen hoppas jag att jag ska få rätt bryggare tillbaka, annars vill jag inte ha någon. Tommy åkte hem med bussen halv ett. Jag och papsen for vidare hem.

Jag och mamma har druckit te och ätit olika kex och ostar, väldigt gott. Det blev som en sen liten lunch.
Till middag idag ska mamma och pappa ska äta resterna från igår, men jag ska äta en microlåda med ostschnitzel istället.

Nu ska jag kika runt lite på datorn, mamma har gett Abbe mat och han somnade. Han sov en liten sväng förut men vaknade. Jag vet inte varför för han var nyäten, nybajsad och jättetrött. Han blev väl störd av något. Men nu hoppas jag att han kan sova en stund.

Trollskogen

Ja, nu är vi som sagt i Trolldalen hos mamma och pappa. Så härligt så.
Något som var mindre härligt var resan hem, hade sån åksjuka, redan efter några minuter. Usch, det är verkligen inte trevligt att må illa.

Annars gick resan bra, mamma körde så det var skönt att jag slapp det åtminstone. Vi gjorde ett kort stopp hos Albins gammelmormor i Långsele. Gissa om hon blev glad att se lilla Abbe? Vi har bara träffat henne en gång sedan julafton tror jag, tråkigt men sant.

Vi åkte vidare hem till älskade papsen, som var helt slut. Men hade gjort iordning den så kallade karrérätten, som jag gjorde för bara några dagar sedan. Men gott var det ändå, och mätt blev man.

Albin har varit underbar nästan hela tiden denna dag. Så himla härligt! Just nu ligger han och sover i sin säng, han somnade efter maten halv tio. Jag var just dit för att han vaknade, men han behövde bara läggas på sidan och få tutten.

Nu tänkte jag borsta tänderna och krypa ner i sängen. Vill ju inte missa alltför mycket dyrbar sömn. Framför allt med tanke på att det brukar kunna ta en timme innan jag somnar.

Imorrn blir det nog stadstripp för mig, Abbe och mamma, om temperaturen tillåter vill säga. Vad sur jag blir på denna kyla, man kan ju knappt vara ute. Och varje gång vi är här och tänker åka på stan så är det för kallt. Jag hoppas att det blir lite lägre temperatur imorrn så vi kan fara en sväng iallafall. Jag skulle vilja köpa någon pyjamas och body åt Albin. Det känns ju lite hopplöst när mätaren står på - 23 just nu. Men man ska inte förlora hopp.

Nu ska jag kila vidare. God natt!

Mormormys








Dagens Outfit



Body - Kappahl
Tröja - Polarn & Pyret
Byxa - Cubus (?)
Strumpor - Dollarstore


Fin vinterdag

Blev lite irriterad igår när jag skrev det sista kvällsinlägget inna jag skulle lägga mig. Det gick inte att spara och publicera. Vet inte vad det var för fel, antar att det var blogg.se sidan som konstrade.

Har haft riktigt mysigt och härligt nu när mamsen är här. Det värsta som blir när hon kommer är att jag slappnar av mer och känner mig då ännu mera trött - som jag inte trodde var möjligt.

Albin sov inne med mamma inatt i barnrummet/gästrummet. Han somnade i hennes famn vid halv elva igår kväll efter maten. Vaknade första gången klockan 2, fick tutten. Sedan vaknade han 4, fick tutten. Vaknade klockan 5 och samma visa då, fick tutten igen. Han hann aldrig vakna och bli elak. Sedan sov han till klockan 7.30, och åt inte förrän då. Blir man imponerad eller? Jag vet inte om han mår bättre av den nya medicinen han började med igår kväll. Den förra var nog inge trevlig för hans mage, den vi använde sista gången i förrgår. Skönt att han sov bättre iallafall. Och jag somnade vid halv ett inatt och fick ligga till klockan 8, hur skönt som helst.

Det är ändrade planer också. Vi fick veta att pappa ska få komma hem från sjukhuset idag. Då kände mamma att hon ville vara hemma med honom. Så jag och Albin följer med henne hem till Trolldalen idag. Och vi har det ju minst lika bra där, så det gör mig ingenting.

Min kära vän Tina Solnes fyller år idag, 22 år. Så jag måste ju säga grattis till henne!  :)

Jag håller på att damma överallt nu, är snart klar. Ska jag rengöra lite i badrummet och sen måste jag byta gardiner i Abbes rum. Sen är det bara för Tommy att dammsuga lägenheten, bra att passa på när vi är borta. Har ganska mycket tvätt igen också, men den får vi ta i tu med när vi kommer hem igen.

Albin har sovit sött ett tag, vaknade precis. Han ska få mat och sedan ska mamma ta ut han i vagnen en sväng i detta vackra vinterväder. Det är hel blå himmel och strålande sol. Ser väldigt härligt ut. I morse var det 20 grader kallt, men nu har det gått upp till 13 - beror väl på solen antar jag.

Ser han ut att må gott eller?  :)





Nu ska jag fortsätta stöka på här... hej så länge!

Väntan

Goddag!

Idag har varit en ganska så bra dag. Natten var som vanligt ganska hektisk men det är man van. Det tråkiga var att han vaknade halv 4 inatt och var sådär vansinnig igen och ingenting fungerade. Så till slut var jag ju tvungen att värma mat. Det är ju lite väl tidigt, jag vill inte att han ska bli van att äta flaskan på natten eller alldeles för tidigt på morgonen. Jag har tänkt att tidigast halv 5, om det går. Men går det inte så går det inte...

Han vaknade iallafall sista gången halv 8, då gick jag och gjorde mat. Han fick ligga bredvid mig i sängen medan jag gav honom, tänkte att han kanske kunde somna där en stund till så kunde jag också slumra lite. Och det gjorde vi, en liten liten stund. Sedan klev vi upp före 9.

Vid klockan 13 klädde jag på oss och gick på bvc. Det var mätning och vägning på G. Resultatet var idag 7310 gram och 67,5 cm. Det går framåt iallafall! Det var trevligt att surra lite med Märit och dom andra mammorna.

Efter bvc så blev nästa stopp på ica för lite handling. Blev där ganska länge för jag träffade folk att surra med även där. Albin låg och sov så gott i vagnen så det gjorde ingenting.

Sitter nu här och väntar på Albins mormor som kommer när som helst. Fick ett sms av henne nu där det stod att hon var i Edsele, alltså cirka en kvart kvar. Hon ska vara här med oss tills på Torsdag, det blir skönt och mysigt.

Albin ligger fortfarande nere i vagnen och sover, han lär nog vakna när som helst och kommer då att vara väldigt hungrig. Så jag har redan garderat en flaska färdig med ersättning så det är bara att värma när han börjar skrika där nere.
Otroligt hur bra han sover i vagnen nu, nu när han sover som sämst annars. Han sover ju aldrig mer än en timme i sträck på natten. Men nu i vagnen sover han över 2 timmar. Det är ju jättebra såklart, huvudsaken är ju att han får sömn. Men det är ju synd att han inte kan sova lika bra inne, och på natten framför allt. Så att man får lite tid att göra saker i hemmet, eller kanske till och med vila.

Nu ska jag bara invänta Albins apvrål och mammas ankomst. Återkommer nog nånting senare ska jag tro.

Hej så länge!

Dagens Outfit



Body - Lundmyr
Byxa - H&M
Strumpor - Dollarstore


Hummel

Abbe beställde kläder ikväll.
En tröja och byxa, från hummel.



Handlingen utfördes från babyshop

Besvikelse

Jag hämtade som sagt ut paketet på OK ikväll. Blev väldigt nöjd med min pyjamas, min morgonrock, den söta lilla stereon och Albins lilla vovve. Men en stor besvikelse var att jag fick helt fel kaffebryggare. Och jag som längtat efter denna bryggare i 1½ vecka, och vi har ännu längre varit i behov av en ny.
Nu fick vi en vit bryggare av en helt annan modell. Skit också! Nu måste jag ju skicka tillbaka denna och hoppas på att jag kan få den rätta.
Jag förstår inte hur det kan bli fel sådär när man beställer. Det är så irriterande, inge roligt alls.


Det var denna jag beställde



Och det var denna jag fick

Dagens Outfit



Overall - Polarn & Pyret
Strumpor - Kappahl


God sömn

Jag gick ner och hämtade Abbe efter att han hade sovit i 2,5 timme. Jag väckte honom till och med. Men det var väldigt behövlig sömn, må jag ju säga. Så himla skönt! Nu har han fått dagens sista medicin, och ätit ett mål mat.
Nu hoppas jag att Abbes sömn bådade gott för oss alla, att han kanske ska vara hyffsat nöjd tills han ska sova ikväll. Kanske kan han även somna i hyffsad tid ikväll?

Har pratat med broder Oppe i telefonen en stund förut. Han var på väg hem från Skellefteå, där han varit hos sin Malin i några dagar. Han skulle egentligen åkt hem igår, men det var ju sånt himla snöväder, så han åkte idag istället. Det hade tydligen kommit över 7 dm snö där i Skellefteå sen i Torsdags. Så det var ännu värre än här...

Tommy är på väg hem till oss nu med bussen. Blir skönt när han kommer hem. Tro vad fasen man ska göra till middag då? Finns det ingen som vet var man kan beställa en hushållerska till bra pris?

Nu ska jag mysa lite med min prins, som ligger framför teven och bara ser söt ut.

Mammas fina hjärta  ♥

Omtumlande

Skönt att det äntligen har slutat snöa, så man kunde gå ut en sväng. Det har ju kommit över 3 dm denna helg. Nu tycker jag att det kan vara bra med snö, och istället bli härlig vår med strålande sol.

Jag och Albin har varit på kyrkis idag, det var trevligt att träffa lite folk. Även om jag är trött och känner mig som en vandrande vålnad. Vi träffade mammor med barn och Albin skötte sig faktiskt förvånansvärt bra. Jag blev helt chockad över hur snäll min lilla prins var. Han var ju dessutom väldigt trött. Jag drack kaffe och strax före ett klädde jag på Albin. Medan jag klädde på mig och sa hejdå till dom andra så hann lillgubben somna av sig själv där i vagnen. Det hör inte direkt till vanligheten.

Gick till frissan och bokade klipptid, jag som hade önskat att få det gjort nån dag denna vecka, eller nästa. Men jag fick tid den 26:e Februari, för hon hade som vanligt ganska fullt ända fram till 25:e. Men tiden går ju ganska fort ändå, så nu längtar jag tills det blir gjort.

Efter det gick jag på ica och handlade lite. Köpte bland annat "Macken"-serien på dvd, som hörde till aftonbladet - 69 kronor. Vilket klipp! Det fanns bara en kvar och såldes ju bara igår och idag. Ibland ska man kanske ha lite tur också? Handlade lite fikabröd, barnmat och annat smått & gott. God pigall som jag har klämt i mig till ett glas mjölk nu. Träffade Lillemor så vi surrade lite, trötta mammor som vi båda är. Det var roligt att se henne iallafall, måste ta och hälsa på henne nån dag snart igen.

Det börjar bli mycket för "lilla" mig nu.

Mitt batteri till telefon dog när vi gick till kyrkis, så den har varit avstängd hela tiden. När jag kom hem så satte jag i laddaren direkt och slog på telefon.
Hade fått ett sms av mamma där det stod : Du behöver inte bli orolig, men papsen ligger på IVA. Han var tungandad och hade ont i bröstet i morse (efter snöskottningen). Ingen hjärtinfarkt men det kan vara kärlkramp. Jag hör av mig igen. Kram :(

Inte orolig, går det? Så känslig som jag är just nu så for ju mitt hjärta upp i halsgropen, ögonen blev såklart tårfyllda. Har pratat med mamma och pappa mår bättre nu som tur är. Han har fått medicin och kommer att läggas in på någon avdelning. Jag känner mig lite lugnare nu iallafall. Men alltså, när ska det ta slut på tråkigheter och jobbiga saker. Är det inte nog med Albin? Nu hoppas jag verkligen att pappa är så pass pigg att han får åka hem imorrn. Så att mamma kan komma till oss som planerat. Men annars åker nog jag och Abbe till dom. Detta var då lite omtumlande, usch! Min älskade bästa pappa ♥

Albin ligger iallafall fortfarande och sover, han sovit över 1,5 timme. Det behövs verkligen. Han ligger nere i vagnen i trappuppgången. Han lär nog vakna när som helst och vara döhungrig. Då blir det bråttom minsann  :)  Nu ska jag sätta mig i soffan framför teven och försöka slappna av lite, den tid som är kvar av lugnet.
Mitt halens-paket har kommit till OK också, så det ska jag springa och hämta sedan, så fort Tommy kommit hem.

Hej så länge!

Mera tävling



Jag är med och tävlar om ett
alla hjärtans dag paket i Junitjejens blogg.
Var med och tävla HÄR du också.

Tävling



Jag är med o tävlar om 1 presentkort värt 500 + fri frakt
från Emmagjort hos Tant Ulrika. Var med o tävla du oxå!



Ny vecka

Ja nu är det måndag igen. Jag sitter just nu och käkar lite frulle. Hårdmackor med falukorv & rödbetssallad, gott gott! Albin ligger och surrar, gnäller ibland och gnager på händerna där nere på filten...

Natten har väl varit sig lik, fast ändå inte riktigt lika illa. Han har inte vaknat minst 10 gånger denna natt. Men kanske 7. Det som var jobbigt denna natt var att en av gångerna var han hysterisk. Jag tror han hade väldigt ont i magen.

Så halv 4 fick jag gå och värma lite mat åt honom. För ingenting fungerade, jag gick och tröstade honom, provade med bröstet men det vägrade han. Han var så himla arg och spänd som en pinne. Provade lägga han med tutte och klappa rumpan. Men det gick inte, så då var sista utvägen att ge honom mat. Han åt och åt och åt, till slut så somnade han ju. Magen levde om som tusan. Stackers min lilla klimp!

Vi ska nog mest troligt ta vagnen och gå till kyrkis idag. Även om jag är trött och inte har någon lust. Men när man väl är där så är det ju trevligt att träffa lite folk. Egentligen vill man ju inte ens visa sig! Men Albin måste ju ändå få komma ut idag och då kan vi lika gärna gå dit då. Får väl se hur länge vi blir där.

Nu ska jag fika klart och sedan underhålla min lilla Pip-Larsson litegrann. Hitta nå kläder att ta på honom också...
Återkommer senare!


Gute Nacht

Tänkte bara skriva några ord. Har inte alls hänt mycket ikväll.
Efter meandi-partyt så var jag på ica och handlade. Hem med varorna. Satt och pustade en stund. Tills det var dags att gå ut och pulsa igen. Gick nämligen på grillen och köpte mat åt mig & Tommy. Ett gott skrov med ost - mums! Sedan har
vi sett teve och underhållit Albin.

Nu sover äntligen Albin, Tommy är på väg han också, han ligger iallafall nerbäddad. Jag ska borsta tänderna, sen är jag också redo. Det jobbiga är ju att kvällen och natten är Albin värsta tid. Jag gruvar mig ju för att lägga mig. Vill bara att det ska bli ny dag. Även om dagarna inte heller är så värst roliga. Då är det ju också gnäll, skrik, grin och 98 % uppmärksamhet och underhållning och typ 2 % sömn. Men men... Imorgon är det iallafall sista dagen med dom två nuvarande medicinerna. Sen är det dags att börja på den nya, som han ska äta i 3 veckor.

Imorrn bitti kliver ju Tommy upp och går halv sju. Så både natten, morgonen och hela långa dagen blir jag själv. Tänk om jag skulle klappa ihop mitt på golvet, decka? Och så ligger Albin där helt själv, hungrig och ledsen ända tills Tommy kommer hem. Det vore ju för argligt. Jag är så trött nu att jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till, vad jag ska göra med mig själv. Men då måste jag ju avsluta här nu och gå och lägga mig. Passa på, eftersom jag av erfarenhet vet att det tar ett tag innan jag somnar. Även att Albin har som rutin att varje natt vakna första gången vid klockan 1.

Gute nacht!

Meandi

Nu har man varit på meandi-party med Elin och Edvin. Albin fick stanna hemma med sin pappa. För jag kände att jag ville vara själv en stund och ha det lugnt. Eftersom man inte vet vilket humör mitt lilla hjärta är på.

Iallafall så fanns det mycket fint. Men bådejag och Elin väntade. Vi tänkte att vi kanske kan beställa tillsammans på internet senare istället, eller så kan det ju bli fler partyn framöver. Man vet aldrig.
Det finns så himla mycket söta tjejkläder också så herregud.

Jag blev mest sugen på tre saker, en turkos canvasbyxa, en turkos tröja med "discoapan" och en brun tröja med grävmaskiner.

   

Frisyr

Letade ju som sagt efter frisyrer igår. Jag la väl inte ner så mycket arbete eller tid på detta. Men lyckades iallafall hitta två stycken som jag gillar, men en jag gillar lite extra. Eftersom jag helst vill ta bort mycket hår och inte luggen så blir det ganska lite att välja bland.
Sedan ska det ju fungera med mitt tjocka, fluffiga och lockiga hår. Frisyren kommer såklart inte att bli lika snygg med mitt hår. Förutom när man sitter i frissans stol och är nyklippt möjligtvis. Största kravet är att det ska kunna sättas upp, som jag sa igår. Så vi får väl se hur kort det går att klippa.

Här är den jag gillade bäst :


Vad tros?


Dagens Outfit






Söndagens outfit blev Nalle Puh

Huvtröja - H&M
Byxa - H&M
Strumpor - Ellos


Teamwork

God morgon!

Ja, igår kväll bestämde vi att Tommy skulle ha hand om natten, så gott det gick. Eftersom spjälsängen står vid min sida av sängen så bytte vi plats, så Tommy fick ligga på min sida och jag på hans.

Jag tänkte att det säkert blir en mycket bättre natt nu, för Tommy brukar kunna ha tur. Men sån tur hade han inte.
Det var likadant som vanligt. Albin vaknade nog minst 10 gånger från klockan 23 igår kväll till 7.30 idag.
Jag klev bara upp vid halv fem då Tommy skulle värma Abbes mat och sedan en gång till på morgonen.
Annars har jag fått sovit ganska bra, har ju vaknat några gånger, men har ju fått ligga kvar. Så det var stor skillnad.

Jag klev upp med Albin strax före 8 och Tommy fick ligga kvar. Han klev upp för en liten stund sedan.
Så inatt och i morse har vi varit ett team. Nu har Tommy fått prova på sin första hektiska natt.

Imorrn bitti åker ju Tommy till skolan, så han kan inte vara till någon större hjälp varken på natten eller morgonen. Vi får se hur pigg jag kommer vara då  :)

Jag ska käka frulle nu, det står mackor och te i köket och väntar...

Återkommer!

Melodifestivalen

Ja nu har det dragit igång igen, melodifestivalen. Inte för att man är så himla intresserad men. Tittar mest för att få se min brors kompis Lars Hägglund, som sjunger och dansar bakom vissa artister.
Är lite, eller mycket besviken över att inte självaste Björn Gustavsson är med, fy vad dåligt!

Ganska lustig sak idag då. Igår morse i mitt inlägg så skrev jag ju att det kändes som att jag hade mörka ringar under ögonen, men så var det inte, har aldrig haft det heller. Men idag så sa Tommy: - Vad mörk du är under ögonen, ser ut som påsar.
Och mycket riktigt så såg jag det i spegeln. Det var ju inte svart, men det var som mörkare parti under ögonen som såg påsig ut... Får hoppas att det går till sig, för det ser ju hemskt ut.

Annars ikväll så har vi ätit resterna som var kvar från igår, och det smakade faktiskt ännu bättre idag.
Albin åt, och somnade i min famn i fotöljen i över 1,5 timme. Jag rörde mig knappt och jag kunde såklart inte somna, bredvid mig i soffan låg min älskade Tommy och slumrade. Så jag hade alltså två pojkar som sov medan jag bara satt och rullade ögonen, omgivningen blev till vågor ibland.
Gluttade på Design Simon & Tomas - jag älskar det programmet. Dom fick till det snyggt idag också, det söta äldre gayparet.

Har just varit ner till källaren och hämtat upp en massa tvätt, så jag måste snart ta hand om det, så jag slipper det imorrn. Vi måste också bädda i rent i sängen. För vi drog ur sängkläderna idag. Tommy hade svettats i sin säng inatt pga att han hade lite feber och Albin hade kissat i min.

Egentligen skulle jag handla idag, men det blev aldrig av. Så nu sitter vi här, en Lördag kväll med varsin cola-burk.
Skulle städas idag också, behöver verkligen dammsugas. Men det får bli imorrn, förhoppningsvis.
Jag är glad att jag åtminstone fått disken gjord idag.
En sak jag skäms över är att jag inte bytt gardiner än! Det har helt enkelt inte blivit gjort, är för trött och har annat att göra. Men det måste ju också bli gjort nu snart.

Imorrn ska jag följa med Elin på Meandi-party hos Malin, det blir trevligt. Får se om man hittar något fint åt lille Abbe. Fast jag vet inte riktigt om jag har råd att lägga pengar på det nu. Men roligt att titta iallafall, och träffa folk.

För övrigt så kan jag inte sluta tänka på det knepiga sms:et, det får mig att bli tokig. Om man kunde få någon förklaring?
Nä nu ska jag fortsätta att titta på Melodifestivalen.
Hej svejs!

Inspiration

Sitter här och försöker hitta någon inspiration till frisyrer. Har tänkt ringa till frissan och boka tid vilken dag som helst nu. Så nu letar jag på google, för att kanske se något intressant. Sökte då på vissa kända kvinnor som haft många olika frisyrer. Eftersom när jag sökte på bara "frisyrer" så kom det upp en massa skitbilder.
Då är det bättre att istället kolla på snygga brudar med en massa olika fina frillor.

Har inget stort hopp om att hitta något, men det är alltid värt ett försök. Annars får jag väl än en gång göra samma gamla vanliga tråkiga. Toppa min nuvarande frisyr rejält bara.

Jag har så svårt att komma på något bra, eftersom jag har så tjockt, fluffigt och självlockigt så går inte vad som helst. Och jag vill inte klippa kort lugg, jag vill ha kvar min väldigt långa. För jag vet att jag alltid ångrar mig när jag klipper av den.
Dessutom vill jag inte klippa för kort, för jag vill ha så pass att jag kan sätta upp det i en liten toffs. För om kan jag inte sätta upp mitt hår så blir jag vansinnig.

Just nu så är mitt hår värre än på länge. Det är risigt, ruffsigt, stripigt och ser allmänt tråkigt ut. Torrt och fett på samma gång, även om jag inte vet hur det går till? Så jag hoppas att klippning och lite färgning gör lite skillnad på det hela.

Har ju också fått Silica-tabletter av mamma, som är bra för hår, hud och naglar. Precis vad jag behöver. Men jag vet inte om man ska äta dom medan man ammar. Så har därför väntat lite, och jag väntar väl tills jag vet att jag är helt amningsfri.

Det lättaste vore ju att byta hela huvudet, går det?
Eller kanske man ska göra som Britney var tvungen att göra efter sin misslyckade hårförlängning? Raka av sig skiten? Man kanske kan starta en ny trend för kvinnor i vår?



Vad tror ni?  :)

Dagens Outfit



Body - Lindex
Byxa - Polarn & Pyret
Strumpor - Meandi

Våran prins i sin kungatron

Pallade upp med kudde och amningskudde
på golvet så han fick sitta själv.


Somnade i pappas famn efter gröten, helt utslagen!





Spökar det?

Hemsk natt som vanligt, men idag var även morgonen skrämmande och väldigt skum.
När vi vaknade för sista gången så myste vi med Albin i våran säng ett tag. Jag tog upp min mobiltelefon bara för att titta, om någon ringt eller sms:at.

Jag hade fått ett sms av min kompis Anneli, där det stod :
- God morgon! Vad är det som är hemskt? Kram.

Jag fattade ingenting, tänkte om hon hade skickat fel. Så jag gick in i min mapp för skickade meddelanden. Hittade där ett sms som var skickat till just Anneli, där det stod :
- Jag måste säga att det fortfarande är hemskt... (med 3 st punkter efteråt också)

Men vad i hela friden tänkte jag, vad är detta? Det meddelandet var skickat exakt klockan 02.00. Jag blev helt paranoid, skrockfull och smårädd. För jag förstod verkligen ingenting. Jag hade inte hållit på med någon telefon inatt. Jag vaknade som vanligt en gång i timmen och fick kliva upp till Albin och sova ner honom. Men så fort han somnat så lägger jag mig ju igen.
Och även om jag skulle ha skickat, så borde man ju ha en aning om det. Så länge det inte är i sömnen och om jag nu har skickat så måste det ha varit i sömnen. Som aldrig någonsin hänt förut. Men själva texten också, tro vad jag menade? Isåfall måste jag ju ha drömt nånting och sedan skickat?

Men i vilket fall så tyckte jag att det var lite läskigt att det var ett sms skickat precis på två-slaget. Jag tänkte direkt att det spökar i vårt sovrum. Kanske är det därför Albin inte kan sova? Haha, Tommy tror inte på sånt där, så han tycker nog mest att jag är fjantig.
Sen börjar jag ju fundera på vad det är som händer med mig. Om det är tröttheten som gör att jag håller på att bli knäpp eller?
Har någon varit med om nåt liknande?
Nog om detta...


Jag fick meddelande av mamma förut. Hon skrev att hon ska komma till oss på Tisdag och vara kvar till Torsdag, och att hon ska ha Albin på nätterna så att jag ska få sova en hel natt.
Jag tänkte herregud. Min mamma jobbar heltid på akuten, det är hårt arbete och hon jobbar varannan helg.

Utanför det så har hon hennes mamma att ta hand om. Några få lediga dagar finns det alltid något att göra. Och så har hon ju mig, mina bröder och våra små prinsar som hon så gärna vill umgås med och tar varje tillfälle hon har till det.
Nu är hon ledig i två dagar innan hon ska påbörja sitt helgpass på Fredag. Och då ska hon spendera dom här, med oss? Där hon säkerligen inte får någon vila, eller sömn på natten.

Jag sa att hon inte behöver ha Albin på nätterna, utan bara ta honom på morgonen så man kan ligga lite extra då. Jag är bara jätteglad om hon kommer, det blir mysigt. Dessutom så är ju Tommy på skolan Onsdag & Torsdag så det blir härligt med sällskap.

Just nu sitter jag och äter en smörgås, Albin ligger faktiskt och sover sött för tillfället. Han somnade så gott i Tommys famn efter att han hade ätit lite risgröt med frukt. Jag har tagit hand om berget på diskbänken nu på morgonen också, så skönt att det är gjort.
Jag ska lägga mig i soffan en stund nu, och hoppas att prinsen sover ett tag till.

Hej så länge!

Go´rätt´n

Tänkte dela med mig av den goda maten jag
gjorde igår, genom att visa receptet.
Det är så gott, enkelt och hyffsat billigt.

Man kan börja med att smörja en ugnsform med smör.
Sätt ugnen på 175 grader.

Man kan använda fläskkarré, fläskkotletter eller kycklingfiléer.
Ska man ha kött så tycker jag att benfri karré är bäst och godast.
Men kycklingfiléerna är också smaskens!
Sprid ut skivorna/bitarna i formen.
(Dom ska vara råa kanske jag måste säga?)


Sedan tar du en skål/bunke att göra sås i.
Såsen består av :

3 dl grädde
5 dl creme fraishe
1 dl soya
4 tsk sambal oelek

(Man kan ta mer av sambal oelek, om man vill ha det starkare)

Blanda såsen och häll den sedan över köttet i formen.
Sätt in formen i ugnen, i hela 1½ timme.

Sedan ris och god sallad till det. Så är middagen fullbordad.


Omedelbums i säng!

Har haft en trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap. Göran kom förbi alldeles när jag skulle börja med maten, så han blev såklart bjuden också. Gjorde denna karr´erätt (kan skriva recept imorgon) med ris och en god sallad till.
Vi åt så vi höll på att spricka.

Efter bara en liten stund kom Jim & Kajsa på besök. Då blev det kaffe med dopp och en massa surr. Väldigt trevligt! Albin fick en present av dom också, en leksak som Albin redan hade ett exemplar av. Men jag sa att det absolut inte gjorde nånting. Kan vara bra att ha två  :) 
Såg självklart Let´s Dance som är ett av dom bästa Fredagsnöjena och som vanligt så var Morgan, Laila och Magnus bra.

Albin har varit jättegnällig till och från. Har nästan inte sovit nånting på hela denna dag. Och med tanke på hans rutinaktiga natt och detta sena klockslag så är det inte konstigt om han är väldigt övertrött. Men för några minuter sedan somnade han in i min famn medan han åt. Han var först så arg att jag fick tjurhålla honom medan jag hade flaskan i hans mun. Kan inte annat göra!

Sen har jag plockat lite. Disken får jag ta imorgon för jag ville ju inte gärna diska när vi hade folk här och jag orkar absolut inte nu. Nä nu måste man ta vara på den lilla tid man vet att man har på sig tills Albin bestämmer att vakna första gången. Så nu ska jag borsta tänderna och lägga mig inne hos prinsarna Larsson.

Bjuder på en gullig bild

En söt sovande liten Albin som är 2 veckor gammal.


God natt!

Äntligen!

Nu är äntligen Tommy hemma. Nu känns det att det går mot helg, när Tommy kommer att vara hemma två hela dagar och det är så skönt.
Här har det varit fullt upp nästan hela tiden idag, bortsett från dom två små tupplurerna Albin gjorde... Jag gav honom en smakportion idag - kött & grönsaker med efterrätt. Provade också att ge honom lite äppeldryck, men det uppskattades inte  :)

Världens vackraste pojke, och så han är min!
Hur går det till?

Hans lilla gummiöra, som alltid viker sig  :)


Till middag idag blir det "Go´rätt´n" som jag kallar den. Den är helt underbar, en utav dom godaste kötträtterna man kan äta. Dessutom så är den lättsam att göra. Bara lite lång tid i ugnen, men då är det ju skönt att man slipper stå där och hålla på. Man behöver bara gå och vänta på att den ska bli klar. Så egentligen ska man ju kanske börja göra den i tid, men nu har jag ju inte kunnat förrän nu när Tommy kommit hem.
Så jag ska väl gå och börja med det nu. Återkommer senare!

Albin & Smarry

För tillfället ligger Abbe och sover i sin säng, mycket skönt. Som ni förstår har natten varit precis som vanligt. Vi klev upp halv åtta, då jag hade gett upp. Trodde att jag skulle ha två stora mörka ringar runt ögonen, för så kände jag mig.

Visar några bilder från i morse.

Abbe myser med Smarry  :)


Apan och Apansson  :)


Håller upp huvudet, jämt och ständigt!


Tävling




Jag är med och tävlar hos Camiie
om ett valfritt plagg hos EnzoKidz.
Var med och tävla HÄR du också.


Tävlingen pågår tills den 10 Februari kl. 12.00

Dagens Outfit



Body - Meandi
Jeans - H&M
Strumpor - Meandi


Ett och två

Hej och hå! Nu sover Albin efter ett mål mat.
Så nu ska jag skynda mig att plocka undan lite,
borsta tänderna och hoppa i säng. Och jag hoppas
att man får sova lite bättre inatt. Håll tummarna,
även om det inte fungerat hittills.

Godnatt och tack för idag!

Dagens bilder

En glad liten Abbe  :)


Roligaste bilden på länge  :)


Provsitter gåstolen, som för tillfället är alldeles för stor.


Mina tulpaner, från Ramsele, inte Amsterdam...


Försäkringskassan = klater

Nu sitter jag här och ska försöka andas ut lite. Hade tänkt ta mig en liten vila idag efter att Tommy hade kommit hem, men det har inte gått. Det har varit nånting hela tiden.

Först var jag tvungen att ringa försäkringskassan, fick sitta i kö en bra stund. Kom fram, och denna gång var det faktiskt en trevlig kvinna jag fick tala med - PJUH! Hon förklarade vad jag skulle göra, så vi la på och jag gjorde det.
Men på slutet så gick det inte. Deras hemsida, även deras blanketter är ju helt idiotiska om jag får säga min mening.

Så det var ju bara att ringa igen, fick sitta i kö än en gång tills ännu en bra kvinna svarade. Jag förklarade problemet och hon förstod. Så hon gick in på sin dator för att hjälpa mig. Vi tog steg för steg, och gjorde precis som jag hade gjort innan men sedan kom vi dit, där det hade tagit stopp för mig. Det gick inte för henne heller. Vi surrade en stund medan hon funderade och försökte men det gick bara inte. Så till slut sa hon att jag får en blankett hemskickad istället.

Grejen det handlade om var att dom 4 dagar som jag låg på sjukhuset med Albin inte ska dras från mina mammadagar. Självklart vill jag ta till vara på dom få dagar, jag tycker att man har.
Då förklarade den första kvinnan att jag skulle begära föräldrapenning som vanligt, men att jag skulle göra två sparanden/rader. (Vissa kanske inte fattar vad jag talar om men då behöver ni inte läsa).

Först fick jag spara 21 Januari - 26 Januari. Sedan hoppa över dom fyra dagar vi låg inne. Sedan spara 31 Januari - 20 Februari. Så det begärde jag föräldrapenning på. Sedan sa hon att dom resterande fyra dagarna skulle jag begära på "tillfällig föräldrapenning". Det menas att man vårdar sjukt barn, till exempel. Det var i slutet där som jag fastnade. Därför att det gick inte att välja att man var föräldraledig, utan det var bara om man arbetade, och varit tvungen att vara hemma med barnet. Man skulle fylla i arbetstimmar per dag och arbetsgivare osv. Det blev ju lite svårt för mig när jag är mammaledig och dessutom varit sjukskriven i 2 år innan. Men eftersom jag inte kunde fylla i arbetsgivare så gick det inte att gå vidare. Det borde ju gå att fylla i att man är mammaledig tycker jag? Det tyckte även hon jag talade med. Men nu skulle hon skicka hem blankett som jag skulle fylla i.

Men slutligen, vilken jävla skitsida dom har! Det är så mycket krångel... Sen var jag tvungen att springa på OK och köpa kuvert eftersom jag inte hittade våra här hemma och jag hade bråttom. Posta brevet till försäkringskassan, med intyget att jag låg på barnavdelningen med Albin i 4 dagar. Pust, suck och stön. Nu hoppas jag bara att detta går vägen.

I övrigt så har jag varit och handlat idag. Plockat lite här hemma. Trodde att jag skulle få besök av Matilda och lilla Thyra men det gick tyvärr inte, så det får väl bli en annan gång.
Jag och Tommy gjorde varsin fryst pizza i ugnen, och dom var faktiskt godare än vanligt idag. Vet inte varför.
Nu sitter jag som sagt här, Tommy sitter med våran son i knät framför teven.


Apan Smarry

Jag kom på att jag helt glömt bort att berätta en grej. För några veckor sedan så var det en tävling på ica. Det var en stor påse som var fyllt med såna här skum-choklad-kokkos-stänger. Man skulle gissa hur många det var i den. Tommy gissade på 72 åt sig själv och 73 åt mig.
Jag sa till Tommy att jag tyckte det var pinsamt att dom läser dom där. För jag trodde att han hade gissat på alldeles för högt antal nämligen. Det är verkligen fler än det ser ut att vara. Jag hade nog gissat på 40-50 stycken kanske.

Men tror ni inte på fasen att han fann den spjuvern? En dag när han kom för att hälsa på mig och Abbe på sjukan så kom han med ett brett leende. Han berättade att dom på ica hade ringt och talat om att han vann tävlingen. Han var den enda som hade gissat på 72. Han vann en apa och två paket "smarry" kokkosbollar. Så det var ju roligt, och vilken tur sen!

Det passade ju perfekt att Albin fick sig en liten apa i present när han kom hem från sjukhuset.
Och vi kallar apan för just Smarry nu såklart.


Man kan böja hans ben och armar.
Visst är han söt?


Statistik

Bloggen är det bästa jag börjat med. Roligt att dela med sig. Det är ju som att skriva dagbok, fast man gör den offisiell. Kanske inte så hemliga saker heller. Det är ju mycket för ens egen skull, få skriva av sig lite, tankar, funderingar och annat onödigt fakta. Det är så skönt på något vis. Väldigt bra tidfördriv också, om man har tid vill säga. Man kan ju fastna i timmar ibland...
Sedan så är det ju självklart ännu roligare om folk läser ens blogg, det är ju också själva meningen med det hela. Statistiken har iallafall börjat öka sakta men säkert. Igår var rekordet, än så länge - 77 stycken! Det är roligt, fortsätt läsa!  :)



Engla

Ja, det snöar på för fullt här fortfarande. Det är stora fina flingor som faller och endast 3 grader kallt idag. Får väl se om man går ut en sväng sedan.

Nätterna flyter på som vanligt. Den ena värre än den andra. Albin har sovit otrligt dåligt inatt, nästan rekord. Från att han somnade vid tio igår kväll, tills att han klev upp idag vid åtta, så har han inte sovit en timme i sträck någon av gångerna han somnat om. I morse var jag så himla trött, kände mig döende! Men det är inget jag kan göra åt, utan det är bara att ta sig i kragen. Man måste ju försöka vara så pigg som det går, och underhålla en liten Pip-Larsson.

Nyhetsmorgon är på teven. Såg just den omtalade lilla Engla´s mamma hos Malou.
Gud, man förstår inte hur man kan klara av en sådan sak. Att kunna gå vidare efter att någon mördat ens barn. Och att man dessutom vet vem, ursäkta språket, karljäveln är.
Hon sa ju att hon känner så mycket hat nu mot denna Anders Eklund och att det har ökat med tiden. Även att hon tycker det känns hemskt att hon känner att hon skulle kunna mörda honom. Men med all rätt säger jag. Jag håller med.
Även om gärningsmän eller kvinnor är sjuk på något vis och inte kan "rå för" deras handlingar. Det är ju inte konstigt att man hatar och känner att man skulle kunna döda den som mördat ens barn. Det kan jag säga redan nu att jag också skulle känna, om det hände mig. Är inte den känslan naturlig?

Annars då? Jag sitter här vid datorn och äter smörgås och dricker te. "Det kittlar dödsskönt i kistan" - som Baloo i Djungelboken säger.
Tommy åkte iväg till skolan med nio-bussen. Längtar redan tills han kommer hem.
Nu ska jag kika vidare.
Hej så länge!

Dagens Outfit



Body - Lindex
Byxa - Lindex
Strumpor - Kappahl


Dags att koja

Dagen har varit allmänt lugn. Tommy kom hem efter fem. Det blev ingen middag för oss idag. Ingen av oss var särskilt hungriga. Jag tog mig en smörgås.
Vi har haft besök av Kajsa och Jim, var väldigt trevligt att träffa dom. Även om det var en ganska kort visit.

Har mest tittat på teve hela kvällen. Förutom att jag tog mig ett härligt bad förut. Gjorde ansiktsmask och smällde i lite hårinpackning. Rakade även benen - minns inte sist! Albin satt med mig i badet en stund också, innan jag rakade ben & sånt förstås. Han var så glad och go och plaskade till lite då och då. Det var verkligen mysigt!

Men alltså, det är helt sinnessjukt vad jag tappar hår nu. Det är nog en kombination av amningen och av trötthet & "stress", tror jag. Det blir bara värre och värre. Samma med kvalitén på håret. Och amningen är ju nästan helt avslutad nu, hur tråkigt det än är.
Nä, jag längtar till den dagen då jag sitter hos frissan och klipper av en massa stripor och sätter i lite färg. Blir nog lite skillnad då iallafall.

Ska gå och joina mina älsklingar där inne i sovrummet. Albin sover sedan 30 minuter tillbaka och Tommy gör nog snart också det. Ska iallafall bli väldigt skönt att lägga sig, när man är ren och fräsch. Synd att man inte hade renbäddat också, det hade ju varit grädden på moset.

Jag har sån himla värk i ryggen så jag tror jag blir galen snart. Man blir ju så nedstämd på något vis, och även ännu tröttare än man redan är. Men det finns ju inte så himla mycket att göra åt. Ska kanske ta mig några piller inna jag går och kojar.
Gud vad det snöar ute!

G O D  N A T T !



Bjuder på en Albin  :)


Så fin i pyjamasen från Jessika!

Och glad också  :)

Dagen hittills

Dålig natt, vaken en gång i timmen, minst! Behöver inte säga mer om det.
Men det var ju åtminstone positivt att han somnade redan klockan 22 igår kväll. Bättre än vanligt iallafall.

Dagen har faktiskt varit rätt bra.
Klädde på mig och Albin, tog en kort sväng med vagnen, i denna hemska kyla. Det var bara typ 9 grader kallt, men jag tyckte att det kändes som 20.

Gick på ica, köpte kött och pigall. Jag tror jag har fått någon dille på pigall. Dom är ju så fasansfullt goda. Frossar med en sådan nästan varje dag. Mums!    


Jag tog också ut Albins gåstol. Har satt ihop den också. Såg bättre ut i verkligheten än på bilden. Och den var inte ful för att den var gul :) Men gud vad roligt det ska bli när han kan kuta runt i den, blir spännande att se.

Just nu sitter vi bara och väntar och väntar på att pappa Tommy ska komma hem. Då får vi se vad det blir för mat.

Oprah

Oprah är både ett program och en kvinna jag verkligen gillar. Hon är så bra som person och har ofta intressanta saker i hennes show. Som igår, då fick jag reda på två rätt intressanta saker.

1.  Att när man varit gravid så har bebisen i magen tagit väldigt mycket fett, bland annat omega 3, hjärnan kan då drabbas lite av den förlusten. Man får ju tillbaka det så småningom men man kan behöva äta lite extra omega 3 fetter. Men iallafall så kunde en åkomma vara att man så att säga "tappar ord" när man talar. Anledningen till att jag tyckte att detta var intressant att veta var att jag märkt av detta med mig själv. Man kan helt plötsligt glömma bort ett helt vanligt ord...

2.  Den andra grejen var om alkohol. Varför de flesta män oftast tål mer alkohol än kvinnor. Och det var det enkla svaret att män har en extra enzym än vad kvinnorna har. Så när vi dricker går allting ut i blodet, medan det hos männen bara går ut hälften så mycket. Inte konstigt att vissa män tål så mycket?


Ser ofta detta program eftersom jag tillbringar mycket av min tid framför teven. Och ofta denna tid på förmiddagen då det inte finns något bättre att se, så blir det att jag sitter bänkad framför denna Oprah. Kan det finnas en mer omtänksam kvinna?

Tävling



Jag är med o tävlar om ett presentkort på 500kr från
Saker&Sockor hos Tant Ulrika.
Var med o tävla du oxå!

Ny igen

Har ännu en gång bytt header, till enligt mig en ännu sötare bild på lillprinsen.
Ändrade den fula texten i headern också på samma gång.
Jag tror att det blev lite bättre?
Men då denna sida som man kan bli irriterad på till tusen.
Det tar ju sån tid innan det ändras. Varför?

Tog iallafall denna söta bild.
Där han ligger i sin sjukhussäng.
Man kan ju smälta av detta leende.
Eller hur?  :)



Dagens Outfit



Body - Lindex
Byxa - Polarn & Pyret
Strumpor - Kappahl


Tävling hos Muppsan



Jag tävlar om en valfria ekologiska produkter till värde av 500:-
hos Iob-butiken på Muppsan´s blogg. Tävla HÄR du oxå!

Externt

Nu har vi börjat lägga in lite saker på våran nya externa hårddisk som vi fick av pappa. Eller det var en för tidig födelsedagspresent till Tommy från pappa. Vi har tänkt skaffa en sådan ett tag, så det känns skönt att vi har en nu.
Man kan inte lita fullt ut på datorn och ibland klatrar den lite till och från. Och det vore ju förödande om något skulle hända, så alla bilder skulle försvinna, även all musik. Men nu har vi iallafall börjat.



Bjuder på nån bild på pytteliten Abbe.
Tiden går alldeles för fort.


Detta var hans tredje dag och alla kläder var för stora  :)



Här var han 11 dagar gammal. Så liten och söt!


6 dagar gammal och ligger i min famn, så mysigt!


Idag är han redan över 5 månader, helt otroligt!



Tack för mig, och god natt!

Tisdagsafton

Idag har jag, eller rättare sagt vi, gjort så lite som möjligt. Egentligen skulle både Albin och jag behöva lite luft, men jag var verkligen inte sugen på att gå ut i dagens kyla heller. Så vi var inne och jag spenderade hela dagen till att roa honom. Gick nästan inte att släppa honom ur sikte en gång.

Han sov i 55 minuter på förmiddagen, annars har han inte sovit nånting idag. Dessutom var det en relativt dålig natt.
Så vi får se hur det går ikväll, han borde ju vara grymt trött lillgubben.

När Tommy kom hem från skolan gick jag över på ica och handlade lite - köpte bland annat en bukett med fina röda tulpaner som just nu står i köket på barbordet.

Gick hem med varorna och sedan var det en ny kort promenad bort till pizzerian för att hämta mat. Tommy tog en kebabrulle och jag en pizza. Det smakade såklart lika ljuvligt som vanligt och blev mer än mätt.

Här hemma skulle det behövas städas, men det får bli när det blir. Till helgen kanske? Vi gör ju ändå inget speciellt på helgerna så.

Albins gammelfarfar Bertil då, som är så gullig. Han ringer till Tommy för att höra hur Albin mår. Omtänksam som få!

Nä, nu måste jag nämligen gå och "pudra näsan".

Hej så länge!

Dagens outfit



Tröja - Polarn & Pyret
Byxa - H&M
Strumpor - Dollarstore
(Helvit body inunder, från Kappahl - onödigt vetande)


Dagens Outfit

Visst syns det att han är lite glad över att vara hemma?  :)



Body - Lindex
Byxa - Polarn & Pyret
Strumpor - Lindex


Sjukhusbilder

Tänkte bara bjuda på några sjukhusbilder, nu när jag lagt in dom på datorn.
Visa min söta lilla sjukling som har nål i sin arm, med bandage runt.
Han hade iallafall många som brydde sig om honom, som kom och
hälsade på och myste med honom.
Albins mor fick ägna all tid åt att roa honom med
både bus och olika leksaker. Är Albin nöjd, så är hans mamma nöjd.

Börjar med en bild på Albin såklart.
Här var morgonen efter vi lagts in. Han har typ 39 graders feber,
en sänka på över 200 och allmänt dålig. Och ändå så här glad?  :)



Myser med sin pappa, som är på besök.


En mysig bild. Han ser så trött och go ut.


Fick såklart en massa pussar av sin älskade mormor.


Hans morfar kom förstås också på besök flera gånger om dagen.


Jessika kom också, som även hade ett kort och fina presenter med sig.



Ja, nu har jag väl inte så många fler roliga kort att bjuda på.
Självklart en massa fler söta kort på Albin, men många är ju ganska lik varandra.




Medicinmannen

Nu är vi tillbaka i Ramsele igen, jag och min kära son. Känns både skönt och tråkigt på samma gång. Alltid skönt att komma hem men tråkigt att inte ha mamma & pappa i närheten. Men det lär nog inte dröja alltför länge tills nästa gång, det gör det aldrig.

Hämtade Tommy på skolan halv fyra och så fick han köra hem. Frös som en gris hela vägen, eftersom värmen inte fungerar som den ska i våran sierra, framför allt inte i denna kyla som varit idag - 22 grader kallt, brrr!

Vi var med Albin på återbesök hos läkaren idag. Det gjordes ett stick i fingret, utan en min och utan ett ljud. Han var så duktig gubben. Crp:t hade iallafall gått ner ända till 12, underbart! Det är ju nästan som det ska vara.
Han har ju heller ingen feber längre, så det känns ju också bra. Äter som han ska, kissar mycket och är pigg.
Vi fick också veta svar på odlingarna som skickades iväg i Tisdags. Han hade urinvägsinfektion - bakterier i urinen. Men tur var ju iallafall att det inte hade lyckats sprida sig i blodet.

Iallafall så är det ju 7 dagar kvar med denna medicinkur han får nu, och idag fick vi en medicin utskriven som han också ska få under dessa 7 dagar för att förebygga svampinfektion. Jag ger honom även Sempers magdroppar som jag gjort sedan länge. Dom är till för att behålla tarmfloran...
När vi är klar med dom medicinerna så ska det påbörjas med en ny som han ska få en gång om dagen i 3 veckor, som också fungerar som ett slags antibiotika. Och det för att man ska göra allt för att han inte ska få någon mer infektion.
Vi fick även flytande alvedon på recept, bara för att vi då fick det billigare. Vi har ju handlat så mycket åt lillprinsen nu att vi snart är uppe i det så kallade "frikortet". Men just nu har vi halva priset på alla receptbelagda mediciner.

Om en si sådär 4 veckor blir det besök till läkaren igen, då det tas nya prover. Och dom ska konstatera om han är helt frisk från infektionen. Är det lyckligtvis så att han är bra då så ska det bokas tid för röntgen på njurarna, för att se hur den vänstra njuren se ut och se vad man får göra åt det då.

Nu känner jag bara att jag vill att dom här veckorna ska rusa förbi så vi blir klar med mediciner, att vi får veta hur det ligger till och att min underbara lilla älskling ska bli bra.

Efter sjukhuset åkte vi som planerat ner på stan. Vi åt lunch på kina, mamma bjöd! Gick en snabbis på Lindex också för att kika lite, men hittade inte det jag skulle ha. Det blev faktiskt inte en enda pinal köpt idag, och det var lika bra det.

Vi åkte hem, fikade och myste sista stunden innan vi skulle åka hem till Ramsele.
Det har varit en relativt bra dag för Albin idag, än så länge. Får hoppas att det håller i sig.
När vi kom till Ramsele började jag med att inhandla lite snus, för att sedan rulla vidare mot OK och ta ut paketet från H&M som jag fått vänta länge på. Allting var bra, både mina och Tommy grejer. Även Albins nalle puh-grejer, dom var så himla fin.

Nu ska jag dricka klart mitt kaffe medan jag lägger in alla sjukhus-bilder på datorn.

Nu är det natt

I eftermiddag och ikväll har det inte varit roligt att vara Albin Larsson. Usch så besvärligt han har haft. Och jag kan ju inte sätta ord på vad som är fel. Men jag hoppas för mitt liv att det går över. Det beror som sagt antagligen på antibiotikan han får, och isåfall kommer det att vara i minst 8 dagar till, och det känns som en evighet. Eftersom en sån här dag känns som en vecka. Och det är så synd om honom, och det är snudd på att man inte orkar.
Ingenting har fungerat. Han har knappt kunnat sova. När han har varit vaken så har han gapat för full hals. Han har inte bara velat vara i ens famn utan man har varit tvungen att vanka omkring. Det blir ju hela kroppen trött av.
Men nog om det...

Albin är nyss nedlagd i sin säng efter att hans mormor gett honom mat. Jag har suttit framför denna dumburk.
Imorgon är det återbesök på barnmottagningen för att träffa läkaren igen. Då tas det nytt CRP på Abbe. Vi får också veta provsvaret på blododlingen och urinodlingen. Får hoppas på bra resultat. Om allting är bra så åker vi nog hem till Ramsele när Tommy slutat skolan.

Efter sjukhusbesöket så åker jag, Albin och mamma ner på stan. Vi tänkte ta en kina-lunch, om Albin tillåter vill säga. Går nog även runt och kikar litegrann. Kanske att det blir någon pryl inhandlad också. Man vet aldrig.
Det blir nog skönt för Albin att få åka lite vagn, han som inte varit ute nånting eller åkt någon vagn på nästan en vecka.

Nu ska jag borsta tänderna och prova på den här sömnen, som är så viktig och skön men svår att uppnå.
GOD NATT!

Tävling



Jag tävlar om ett Zillstar.se presentkort på 400kr hos SessanOchPrinsessan

Tävling



Jag är med och tävlar om ett halsband med namnhjärta från 
Maria Nyckelpiga på barnshoppingbloggen!
Tävla här du med!


Tävlingen pågår en vecka & vinnaren lottas den 7 februari kl 22.00.
Lycka till!

I köpartagen

Har just skickat efter en till beställning, från Halens denna gång. Tror det var länge sen jag beställde därifrån sist. Dom har vissa bra grejer. Mamma är med på beställningen här också.
Jag ska ha en pyjamas och en morgonrock - för det behöver jag och jag vet att jag har använding för det. Tog även en cd-radio som vi länge behövt till vårt hem och en kaffebryggare att byta mot vår nuvarande. Hittade också en söt liten leksak, en vovve, som självklart är åt Albin. Han är ju lite för liten än, men tiden går ju fort. Och så är det ju fler barn som kommer till oss, som till exempel lille E. Sen så kostade den ju bara 99 kronor, så det är ju inte så himla mycket att fundera på.

Min pyjamas och morgonrock


Kaffebryggaren och cd-radion

Albins vovsing

Viftar på öronen, svansen och skäller, när man går med den.


CARS

Åh, den här vill jag ha åt Albin sedan.
Jag tycker den var så söt.
Den har motivet "Bilar".
Den har belysning och ljudfunktioner också.
Visst är den fin?  :)


"Morgonstund har guld i mund"

Igår kväll såg vi på teve, fikade och myste som vanligt.
Jag gjorde som sagt en beställning till Ellos - två par skor till Abbe, ett nattlinne, en byxa och en tröja åt mig själv. Det var ju en massa rea, och då passar jag på. Skorna till Albin tänkte jag att han kan ha i slutet av sommaren, när han möjligtvis kanske lärt sig gå. Pumaskorna var bara fina, så jag kunde inte låta bli.

Efter beställningen tog jag ett bad, som verkligen var väl behövligt och det var skönt. Framför allt efteråt. Jag tror att det var nästan 7 månader sedan jag badade sist. Efter jag hade suttit ett tag så fick Abbe hoppa i en stund med mig. Han behövde också få bada lite efter sina sjuka dagar och det gick ganska bra.

Inatt var det lite sämre för lilla Albin. Han var grinig mest hela dagen och kvällen igår, väldigt tjurig på att somna också. Han somnade till slut vid tolv... det gick sedan mindre än två timmar tills han vaknade och var vansinnig. Höll på en stund med att försöka trösta, men det gick inte.
Till slut kom mormor in och hämtade honom. Jag fick lägga mig igen.
Vaknade med skräck när jag kände att något ganska tungt rullade av min mage. Jag var ju väldigt trött och lite "borta", så jag trodde ju att det var min son som av någon konstig anledning låg på min mage och föll ner. Slog upp ögonen väldigt snabbt och fick se katta - Nisse!

Mamma kom in med Albin halv sex, hon hade suttit med honom i vardagsrummet från klockan tre inatt. Tyvärr sov han bara i en halvtimme. Men han var ju såklart jättehungrig då klockan sex, eftersom han inte hade ätit sedan klockan elva. Jag gjorde i ordning ett mål mat, efter det sov han från halv sju till halv nio...

"Morgonstund har guld i mund" - det är nog Albins förklaring på morgnar. Det är hans bästa tid på dygnet. Han blir så glad av att få kliva upp, är så go och flinar en massa. Även om det bara håller en liten stund tills han blir less igen, så är det himla mysigt.

Nu har Albin ätit mat, somnade i sin mormors famn, hon gick in och la han i sin säng.
Nu hörde vi att han började surra, sitt goprat som han kan ta till ibland. Så gulligt så!
Men jag hoppas att han kan sova en stund snart, för han verkar trött.
Han mage är lite orolig just nu, det var nog det som störde honom igår och inatt. Det bubblar och lever om en massa och han får ju som lite skov ibland. Kan kanske bero på antibiotikan..

Nu ska jag kolla vidare. Hej på ett tag!

RSS 2.0