En svärmorsdröm

Igår uppmärksammade Tommy på Facebook att det var "svärmödrarnas dag". Då utan att jag visste det, skickade han ett sms till min mamma där han skrev typ "Hej och grattis på svärmors-dagen! Tänk att jag fick den bästa". Hur gulligt? Rena svärmorsdrömmen! Mamma var då väldigt nöjd iallafall. Min älskling kan han!

Min fina familj!


Lika länge på utsidan

Våran älskade tjej blev 9 månader ikväll. Hon har alltså funnits lika länge på utsidan som på insidan. Helt galet! Jag kommer aldrig sluta säga det, det går alldeles för fort! Men man märker hela tiden hur hon växer & utvecklas, det är såklart jättekul också. Nu kan hon till exempel vinka riktigt, även om hon bara gör det när hon själv vill det. Och dansar/diggar med hela kroppen ibland när hon hör musik. 


Det var väldigt jobbigt ikväll, fick inte ens i gumman kvällsgröten. Gapet var stort och tårarna rann! Så hon fick käka bara på mig, mammatuttgris som hon är och till slut somnade hon. 


Årets foton

Gud vad våran pojke börjar bli stor, sista året hos dagmamma. Igår fick vi årets dagmamma-foton och det är alltid lika roligt & spännande...


Abbelito kan då få till lustiga miner & leenden som samtidigt är jättegulliga. Jag tror att min favorit är där uppe till vänster, där ser han mest normal och avslappnad ut. 


Jag gillade verkligen gruppbilden där Abbe var placerad sittandes i mitten där fram. Så gullig! 

Onsdag och BVC

Eftersom det var cirka 1,5 månad sedan vi var på BVC sist så kände jag att det var dags idag. Våran lilla tjej väger nu 7900 gram och är 71 cm lång. Hon fortsätter iallafall växa, sakta men säkert. Hon är fortfarande större än mig och mindre än brorsan, när vi var i hennes ålder. Jag tycker hon har blivit lite smalare nu, inte lika mycket hull. Det blir dock bara mer & mer kärlek!


Hon ammar fortfarande, framför allt kväll, natt och morgon. Äter gröt varje kväll, den gillas! Maten funkar olika från dag till dag, men oftast inte så stora portioner. Det är grinigt än, enda skillnaden är väl att man kan roa henne lite mer ju större hon blir. Mottot verkar vara "hur trött jag än är så vill jag helst inte sova". Hon kan ställa sig till stående med stöd. Vill fortfarande inte krypa, men tar sig framåt på annat vis. Hennes 8:e tand är på väg upp!

En sak är då väldigt säker - hon är sötaste tjejen i världen!

I kropp och själ

Klockan blev nog närmare halv fem i morse innan jag somnade och sen vakna med jämna mellanrum efter det, tills att vi gjorde morgon. Trött är nog bara förnamnet, även om man börjar bli ganska van. 


Igår plockade jag lite, fick undan disken, tog hand om ren tvätt och dammsög & skurade både uppe och nere. Att det kan kännas så bra i själen när det är gjort? Även om kroppen nästan värker sönder...

Albin on tour

Det är helt sjukt hur många fordon den här pojken har. Allt från timmerbilar & trailer till tankbil & skördare och allt där emellan. Men så är det ju dom han leker med mest också. Han har ju t.o.m haft Lastbilsträff uppe på rummet och tjänat 47:- av Kajsa, haha! Det lastas & körs iväg till industrier och det tvättas & putsas. 

Ja, jag kommer verkligen bli förvånad om inte Abbe börjar jobba inom fordonsbranchen när han blir stor. Förutom om han skulle kunna leva på att vara hockeyproffs. Då hoppas jag att han väljer hockeykarriären framför lastbilarna...

Nöjd kille!
Här är en del av alla fordon...

Abbes lastbilsteckning i pappas timmerbil <3

En pyjamas-hela-dagen-dag

Har precis lagt mig i sängen och har fortfarande på mig nattlinnet jag hade när jag klev upp i morse. Samma med Hilma, fast pyjamas för hennes del. Det har varit en sån dag idag. Vi har bara varit inne, myst och gjort så lite som möjligt gumman & jag. Men man måste ju såklart roa henne nästan hela tiden.



Det är då en himla tur att jag har bästa sambon som ser till att Abbe blir aktiverad och road hela dagen, med både det ena och det andra.


Dom har bland annat spenderat nästan 3 timmar i ishallen och några timmar på Brorssons. Dessutom åt dom tjockpannkaka till middag. Så Abbe var väldigt nöjd ikväll. 
Och imorgon är det Måndag igen, helgerna går för fort!

Maskeraddräkter

Halloween börjar närma sig och det blir antagligen halloween-disco för Abbe. Han älskar ju att klä ut sig i vanliga fall också. Här hemma kan han vara uppe och leka för att sedan helt plötsligt komma ner och se ut som Buzz Lightyear, Scooby Doo eller Spiderman. Men dom dräkterna har blivit små så vi måste fixa någon ny. 


Undra vad det blir för något i år? Finns så mycket roligt och fint, även till bebisar. Tänk er Hilma som prinsessan Leia till exempel, SÅ gulligt! Passande också att det kom ett mail från Barnkalaset.se där det nu är 15% rabatt på maskeraddräkter...

Lite Littlephant & nödvändigt

Resultatet av gårdagens lilla shopping.


Lite Littlephant till Hilma och lite nödvändigt som långkallingar & strumpor till Abbe.

Bebismys & Höstmarknad

Nu är vi hemma i Ramsele igen efter två mysiga dygn hos mamma & pappa. 
Idag uppvaktade vi barnens kusiner en snabbis. Både sötaste Linn som fyllt 2 år och hennes söta lillasyster Tone som är alldeles färsk. Man blev ju helt sjuk! Så roligt att träffa dom och mamma Jonna, det var längesen sist. Men nu dröjer det inte länge till nästa gång, det kan jag lova!

Sen for vi ner på höstmarknaden en sväng. Det är ju mest bara dynga egentligen men. Det enda vi köpte var en turtles-keps åt Abbe som han blev jättenöjd över. Han får visa den någon annan dag. 
Sist men inte minst så träffade vi även min "morbror" Henke som gav Abbe både en gammal turtles-figur och en tjugolapp. Han har verkligen tur den grabben!


Hemresan blev så mycket lättare med en underbar gammal vän i luren.

Trollen i Trolldalen

Igår packade jag bilen, tog med ungarna och for till Trolldalen till mamma & pappa. Känns bra att komma ifrån huset & byn ibland och ännu bättre att få vara med dom bästa.

Idag plockade vi upp Tommy som hade jobbat och lämnat in lastbilen på service. Sen blev det en sväng på stan där vi åt lunch och småshoppade lite, trots att plånboken egentligen sa ifrån. 

Här hemma har det varit riktigt Fredagsmys med god middag, idol, fika och lite fotboll. Abbe har lekt med kusin Oscar och blev bjuden på taccos hos honom. 


Nu sover alla i huset utom jag, så det är dags att stänga igen mina (numera väldigt stooora) blå. "Troll me" är en helt underbar app som fått oss att skratta till tårar. Kan inte låta bli att tycka att Hilma är minst lika söt som vanligt, hon ser ju ut som en söt liten apa <3


Älskade busungar!

Denna dag har väl varit som dom flesta andra dagar, förutom lite mera huvudvärk och ont i ett öga. Vet inte om det är någon vagel eller nåt, på insidan av det övre ögonlocket. Otrevligt är det iallafall.

Tommy tog med Abbe till ishallen direkt efter jobbet idag och ikväll tog snälla faster & kusinerna med honom på barmarksträningen. Så han somnade gott efter en dusch. Jag hade besök av bästa Malin en stund, det behövde jag verkligen! 

Sen blev det att hänga massa tvätt, plocka lite och lägga fram kläderna som Abbe ska ha imorgon. Det är nämligen fotografering ganska tidigt på morgonen och jag & Hilma ska skjutsa honom. 

Inte för att det lär behövas, men ska ändå ställa klockan. Och hoppas på lite sömn iallafall...

Älskade busungar!

Sockeravvänjning nr ?

Idag började sockeravvänjning, igen! Då menar jag inte helt sockerfri, utan mest bara läsk, godis och fikabröd etc. Det lär ändå bli en tuff vecka. Kanske nu det är dags att köpa hem en snusdosa? Nu måste jag verkligen försöka komma igång igen. Tråkigt att sabba det jag kämpat så jävulskt för.


Tog en långpromenad idag, vilket var nästan tre veckor sen sist. Den blev lugn, men ändå väldigt jobbig. Kanske beror på att man inte har så mycket krafter, dessutom en veckas förkylning. Men det blev iallafall 6,6 km och som vanligt så var det skönt när det var gjort...

Ispremiär för mamman

Ikväll snörade den här mamman på sig skridskorna för första gången på minst 11 år. Jag var t.o.m lite nervös. Men som tur var så sa lillprinsen att han kunde hjälpa mig om jag ville och höll mig i handen när vi klev ut på isen. Han berömde mig även flera gånger, godingen! 

Jag hade förstås inte en chans när det gällde att åka snabbast, hinna först till pucken eller skjuta bäst. 


Det går inte att beskriva värken i fötterna, ryggen var inte nådig den heller och jag lyckades även ramla två gånger. Men jag försökte hålla ut så länge jag kunde, för vad gör man inte för sina barn? Jag tror Abbe tyckte det var väldigt roligt och det tyckte jag med, trots att det gjorde ont och jag var kass...

Det sa bara klick

Eftersom jag älskar smycken & sånt och cocobell.se hade fraktfritt nu i helgen så passade jag på att kika lite. Det är väl klart jag var tvungen att klicka hem nånting också? Ett snyggt läderarmband med nitar (som är SÅ JAG) och ett fint halsband med uggla fick det bli...




Loppisen med stort L

Dagen började med en väldigt trött morgon och en Hilma som inte ville ta någon förmiddagslur. Men idag var det storloppis på byn. Så hon & jag for ner på bankomaten och sedan gick vi på fyndarstråk. 

Det blev lite kläder till båda barnen, några leksaker till Hilma och en stolsdyna som jag tänkte ta hem till mamma & pappa. Allting för cirka 230 kr och då var det bland annat ett par adidasbyxor, pop-body, villervalla-jeans, me&i-body, pop-mössa och pop-handskar mm. 


Önskar att jag hade varit själv och haft mer tid, då hade jag garanterat handlat mer. Men jag är jättenöjd över mina fynd iallafall, allt var fräscht och fint. Nästa år hoppas jag att jag kan stå där och sälja jag också...

Familjemys och hemmafix

Det blev som vanligt inte mycket sömn alls inatt och förkylningen har varit sig lik. Men idag lämnade vi hemmet och tog en familjelunch nere på restaurang, när hände det sist? Inte sen lillan föddes iallafall. Mysigt! Och gott!


Sen har jag plockat lite här hemma, tagit hand om tvätten och börjat städa. Hann med köket iallafall. Får fortsätta imorgon. 

Lillan fick duscha ikväll och hon blev lika arg som sist. Nässug och näsdroppar gör inte saken bättre. Men när hon väl somnade var det mys framför idol och sen har hon vaknat med jämna mellanrum hela kvällen, i vanlig ordning...

En evighetsvecka

Längesen jag kände mig så här nåk. Men det är bara att bita ihop när man har två barn att ta hand om och en karl som jobbar. På nåt vis tar man sig igenom dagen. Den här veckan har känts som en evighet, men inatt gör älsklingen äntligen helg!



Var tvungen att gå ut för att få lite frisk luft idag då vi varit inne hela veckan. Det var helt underbart väder! Hoppas det fortsätter så hela helgen och att vi blir lite piggare. För huset behöver verkligen städas och vi måste börja göra lite höst ute. 


Ikväll var vi och firade goaste Alice som fyllt 2 år. Där blev det surr och gott fika med underbara vänner medans barnen lekte. Nu ska jag försöka somna trots snor & nysningar och hoppas att jag får sova en stund innan lilla piplarsson vaknar igen...

7 år av kärlek

Tiden går fort när man har roligt sägs det och det måste ju stämma. Den andra Oktober, sju år har gått och vi har hunnit med mycket tillsammans. Vi har två underbara barn och ett hus vi trivs i. För några månader sedan förlovade vi oss och förhoppningsvis blir det kanske bröllop till sommaren. Vi får se! 


Är så glad över att jag valde just denna kille, som är så fin, snäll & go och världens bästa pappa!

Godnatt bloggen!

Jaha bloggen, sex dagar sen sist. Nu är det ny månad och allt. Minimalt med sömn, förkylning i huset och en ännu grinigare dotter än vanligt gör att man inte har så mycket tid eller ork över. Då vet vi det. Jag ska bespara er en massa gnäll och sätta punkt här istället... Godnatt!

Underbar bild på våran älskade tjej


RSS 2.0