Sista april

Ja, nu är ännu en månad över och fort har det gått. Idag åkte jag & barnen till trolldalen, så vi har spenderat hela dagen med momma & moffan. Även två av barnens kusiner har varit med oss ett par timmar. 

Det var kallt, lite blåsigt och det kom rejäla hagelskurar, även snö. Äkta aprilväder!


Till middag blev vi bjudna på pulled pork med hemmagjorda klyftpärer, bea och grönsaker. Riktigt gott! 


Ikväll var vi till hembygdsgården en stund där det fanns lotter, fika, nybakat tunnbröd och fiskedamm mm. Självklart fanns en majbrasa också men vi kunde inte vara kvar tills den tändes. 


Som tur var så fick Abbe se skymten av en stor brasa ändå, då högen uppe i trolldalen tändes på när vi kom hem. 


Nu är jag tröttare än tröttast och har en fruktansvärd värk ikväll. I övrigt så har det varit en bra dag. Trevlig Valborg på er!

UVI och nytt penicillin

I fredags skickades Hilmas urinodling till Sundsvall och idag fick vi svaret. Det var en tillväxt på urinen, vilket vi såklart hade förstått. Så det blev Apoteket och nytt penicillin, igen! Den senaste kuren blev hon klar med i fredags och den fick hon under tio dagar, i princip helt i onödan eftersom den inte fungerar mot uvi. 

Men så är det med det. Vi har iallafall ordnat en tid på barnmottagningen, nu på Måndag. Känns jätteskönt att det äntligen blir någon utredning och samtidigt lite gruvsamt förstås. Men jag hoppas att det ska gå bra och att man kanske får något svar...

Älskade lilla barn


Ord är ofta överflödiga

Kanonväder hela dagen, lillan på bättre humör, en liten skogspromenix, innebandyträning för grabbarna, god mat, fika, trevligt umgänge, en premiärtur (för i år) till myrdalen och senare blev det tabata-träning för mig. Gick emot mina egna principer och tränade trots förkylning...


Sist men verkligen inte minst - en kär vän fick äntligen sin bebis idag. Det blev en liten pojke, precis som jag trott hela tiden. LYCKA! Längtar tills jag får snusa!

Så har iallafall våran söndag sett ut. 

Våran dag, mest i bilder

Helt fantastiskt vilken dag! Lördag, strålande sol och runt 20 grader varmt i skuggan. 


Grabbarna tog hem deras amazon vilket är ett säkert vårtecken och jag tog en kort promenad i skogen med Hilma i vagn. 


Vi firade min kära vän Anneli som fyllt 30 och hade öppet hus idag. Där bjöds det på både matpaj och gott fika. Sedan blev det en sen men god middag här hemma. 


Hilma har varit på mycket sämre humör idag och haft jättedålig aptit. Det kan ju vara för att hon inte mår riktigt bra. Känns inte kul, men det är bara att vänta...

Min älskade pappa

Världens bästa pappa & morfar fyllde 59 år idag. Vi hade lite annat för oss här hemma, bland annat fira en vän som fyllt 30. Men jag och barnen ska ju till pappa & mamma på onsdag, så vi får gratta honom lite i efterskott. Han hade iallafall haft en jättebra födelsedag med fint besök och fina presenter. 

Min älskade pappaSom en sommardag

Nu har det gått ännu en dag som vi fått spendera utomhus och idag var det rena sommarvärmen. Det verkar som att det ska vara fint även i helgen, underbart! 
Tog vagnen och gick till vårdcentralen i morse. Vi skulle lämna ny urin från lillan, som skulle iväg på odling denna gång. Efter det gick vi till lekparken där Hilma fick somna och Abbe fick gunga en stund. Efter lunch & fika kom farfarn och hämtade honom så han fick följa med till jobbet. Pappa Tommy skulle tömma sandspridarna (eller nåt), säkert jättespännande för en grabb!


Handling på ica & apoteket, thai-mat till middag, mys med familjen, en liten kvällsvila och bra tv. Kan inte bli så mycket bättre. Hilma har gått och gått och gått och varit ute nästan hela dagen. Varit lite nöjdare än hon brukar också, så det var skönt.
Jag hade tänkt träna på gymmet ikväll och sett fram emot det. Men då jag började bli förkyld natten mot torsdag så struntade jag i det, hade ont i halsen i morse. Hoppas inte det blir värre bara, jag vill kunna vara med på grupp-träningen på söndag...

Trevlig helg på er!

15 månader

22 April idag och våran lilla bebis blev 15 månader. För cirka en vecka sedan lyckades vi sluta amma också, det var inte kul för någon av oss men väldigt skönt då det är gjort. Nu dricker hon välling på kvällen när hon ska sova, på natten om hon vaknar och sen när hon gör morgon. Och hon tycker om det. I övrigt är hon fortfarande ingen storätare, men hon vill smaka på det mesta. Smoothies, frukt, olika kex & mackor och majskrokarna är nog bland det bästa hon vet. Gröten gillar hon också, vi kör med samma nu som vid 8 månader. 


Man blir så fascinerad över att hon redan förstår så mycket. Hon vill gärna gå ut. Gillar sport, som resten av familjen. Så fort hockeyn visas på teven så klappar hon och säger "heja heja". Hon surrar för fullt! Sover äntligen duktigt på nätterna nu men det är fortfarande mycket grin på dagarna. Hon sover alltid ute i vagnen på dagen, en eller två gånger. 


Hon är nu inne på penicillin-kur nummer tre sen slutet av november. För en vecka sedan hade hon haft runt 40 graders feber i fyra dagar utan märkbara förkylningssymtom, så det blev VC där det visade sig att hon hade 159 i crp. Vi vet fortfarande inte riktigt vad allting beror på. Förhoppningsvis sker snart en riktig utredning på lillgumman. 


Finaste tjejen <3RSS 2.0