Morsdag

Grattis till mig på min allra första morsdag, till min mamma, till min svärmor och alla andra mammor runt om i världen. Hoppas att ni haft en underbar dag. Vi har haft det väldigt bra. Har varit ute precis hela dagen borta i stugan, njutit av sol & värme. Till middag åt vi en väldigt god sallad som papsen gjorde. Danne, Maja, Rasmus, Hugo och Anna kom också till stugan för att gratta mamma med en morsdagsblomma och fikade. Jag myste för fullt med min älskade söta brorson.
Senare kom även Oppe, som just kört från Skellefteå.Han hade köpt med sig blommor och ett kort från honom och mig som mamma fick.
Albin har varit fruktansvärt trött nu ikväll och det gick inte att få honom att somna. Till slut gav vi upp och han fick komma upp ett tag till. Då var han hur go och glad som helst. Sedan när Tommy skulle sova ner honom, så slocknade han på 1 minut. Klockan var då 21.50. Så nu sover han gott, och för första gången i ett annat rum. Vi får se hur det går med denna natt.

Det gick iallafall jättebra för honom igår kväll och inatt. Han var jätteduktig helt plötsligt, sov hela natten ända till klockan halv sju. Då kom mamma och tog honom så vi fick sova vidare. Vi kom ju trots allt hem med taxin halv fyra inatt och det tog ett tag innan jag somnade. Så jag kan inte beskriva med ord hur trött jag var när Albin vaknade.
Vi hade trevligt igår. Först var vi som sagt hos Kennet, där vi drack lite, surrade och hade det allmänt trevligt. Klockan elva begav vi oss ut på stan. Det var väl inge vidare egentligen, men roligt att se lite fina bilar och det var verkligen fullt med folk. Jag tog det väldigt lugnt, blev inte ens på sinkalusen. Men fick ändå huvudvärk och sånt som hör till. Men det var faktiskt jätteskönt och roligt att få komma ut, slappna av, träffa lite folk och bara njuta av lite barnledig tid.

Kan erkänna att det kändes mycket mera än jag trott när vi hade lämnat Albin för kvällen. Mest i början, inte någon oro eller sådant, jag vet inte vad det var. Men man saknade honom direkt, och det var väl för att man visste att vi skulle vara ifrån honom ganska länge. Tommy är ju mera van eftersom han jobbat och så, han har ju varit ifrån Albin mycket mer. Jag har ju aldrig det, men sedan gick det ganska bra. Jag försökte njuta av tiden vi hade och det var skönt att få sakna honom lite.

Kan slutligen säga att vi är väldigt nöjd med denna helg och otroligt tacksam över barnvaktningen, maten och sovmorgonen som mamma & pappa gett oss. Dom är verkligen världens bästa föräldrar!
Nu ska jag kika runt lite till innan jag lägger huvudet på kudden. Tommy sover redan och jag sitter här i sängen med pappas bärbara.
Återkommer något imorgon, då vi även tar pick och pack och åker hem till Ramsele, till vårt. Godnatt!

Bara i farten

Så skriver jag ett litet snabbt inlägg här eftersom jag inte skrivit något idag. Har faktiskt struntat i datorn då det varit så himla fint väder. Vi har mest varit ute, har fått lite färg också. Nu har vi bytt om och ska åka bort till stugan där vi blir bjudna på god middag av mina kära föräldrar. Till maten kanske det blir någon god cider att svalka sig med. Ja, idag blir det fusk i den så kallade "dieten". Men det är ju inte så ofta man får chansen och det lär dröja ett tag tills nästa gång. Så efter helgen blir det striktare igen.
Efter vi har ätit så gör jag mig klar ordentligt. Sedan ska vi lämna min lilla prins där i stugan hos mamma. Åh vad dom ska ha mysigt. Och vad jag kommer sakna honom, och det kan ju säkert vara bra att få känna så. Annars har man aldrig haft den chansen.
Mamma eller pappa skjutsar ner oss på stan och jag hoppas att det blir en kanonkväll.
Ha det så bra så återkommer jag nog imorgon...


Kastar in handduken

Nu tänkte jag skriva sista inlägget för ikväll. Tommy ligger på soffan i vardagsrummet och sussar, han är helt slut stackarn. Han har ju jobbat förmiddag denna vecka, klivit upp halv 4 varje morgon och jobbat över flera dagar och sen dessutom hjälpt mig med Albin då han varit hemma. Så han behöver sova.
Jag ska bara kika runt lite till, sedan ska jag gå och försöka sova tänkte jag. Vi har ju ingen teve att titta på ikväll eftersom mamma & pappa har kortet till boxern i stugan.
Imorgon blir det fullt upp. Åker nog till stan på dagen för att kolla på alla bilar som ställs ut. Sedan ska man göra sig i ordning, äta middag och mysa med Albin innan vi lämnar honom för kvällen. Sedan åker vi nog till Tommys bror Kennet på fest, innan vi beger oss ut på stan.
Ha en underbar helg!


Jag är en stolt mormor

Det är svårt att ta bra bilder på ungarna när dom är så pass små.
Det blir nog lättare, och roligare att se när dom blivit lite större,
busiga och ännu sötare. Men ni ser iallafall att dom kommer bli fina?
Tänk om vi hade haft hus, då hade jag garanterat sparat en som hade kunnat vara med Kitty. Fan!
Det kommer bli tufft när man ska lämna bort dom, när man egentligen vill ha alla själv.
Kitty är iallafall så himla duktig mamma åt dessa små.
Hon lämnar knappt deras sida. Hon har mat & vatten nära lådan dit hon går.
Annars har hon varit inne och legat hos hennes barn sen hon fick dom.
Det är 3 flickor och 1 pojke. Pojken är nog den som blir finast, han är den mörkaste.
Ni ser honom längst till vänster på första bilden.
Även flickan med en massa smala ränder är så fin, den tredje på första bilden.
Dom andra två flickorna är väl dom som är mest lik Kitty. Gudomliga dom också såklart!

Min älskade Kitty och hennes 4 söta krabater ♥




Dålig dag med bra slut

Albin sov ju som sagt en liten lur idag vid 11. Men när han vaknade så satte det igång. Ingenting var bra, han bara skrek & skrek. Ville inte leka, ville inte sitta, inte ligga, inte gå i gåstolen, inte mysa, inte sova, ingenting. Jag blev på mitt dåliga humör (inte emot Albin såklart). Jag var trött och hade huvudvärk och med detta gapande och missnöje blir man så psykiskt trött. Jag blev tokig för att Tommy aldrig kom hem osv.
Till slut fick jag Albin att somna i min famn, så allt blev ju knasigt. Jag hann inte få nånting gjort och jag hade ju inte tänkt att han skulle sova innan vi for. Utan jag hade tänkt att vi helst skulle komma iväg senast klockan tre och att han skulle somna i bilen. Nu blev det att Tommy jobbade lite längre, han kom hem efter halv fyra. Och då skulle det packas väskor och packas in i bilen, vi skulle på OK för att köpa snus. Jag skulle inhandla några flaskor på systemet och sedan skulle vi svänga in en snabbis hos svärfar. Så tiden rann ju iväg.
Och inte kunde Albin somna nåt i bilen heller, trots att han var jättetrött. Nej, han var vaken hela vägen, och grinig som få. Vi åkte till mamma & pappas stuga där dom väntade på oss. Albin fick sin middag, lite mys med sin mormor & morfar, lite gunga och mys utomhus och lite lek inomhus. Jag knäppte lite fina bilder där ute också, det är så otroligt fint & mysigt där. Det ultimata sommarstället.
Sedan när vi kom hem så fick Albin flaskan och somnade klockan åtta. Jag har spenderat lite tid till mina älskade söta små barnbarn, åh man bliir alldeles galet sjuk. Finns det något sötare än kattungar?
Så efter denna ganska jobbiga dag så blev det ändå ett bra slut. Albin, min stora prins på 9 månader, sover gott i sin säng. Och jag har äntligen fått myst med mina små ungar.





9 månader

Min lilla prins är 9 månader idag



Fredag

God förmiddag! Jag och Albin låg ända till 9 idag. Då klev vi upp och gjorde de vanliga rutinerna, hans gröt och min  frulle. Sedan har ha lekt lite och kutat runt i gåstolen. Men han blir snabbt less, nu vill han ju helst bara stå eller gå med hjälp. Redan klockan 10 började tröttheten knacka på hans axel. Men han somnade nu klockan 11, det var inte det lättaste. Han ville inte somna i sin säng utan jag fick lägga mig med honom i min säng. Det tog en stund där också. Han bara bökade på, studsade runt och ställde sig upp. Men till slut så slocknade han och då flyttade jag över honom till hans säng.
På tal om annat så har jag gått ner ungefär 3-3,5 kg nu. Det går sakta men säkert kan man säga, kanske är bra det. Vädret är väl inge vidare idag, det blåser och är mulet. Dom har ju lovat kanonväder Lördag och Söndag iallafall, så jag hoppas att det stämmer. Vore ju roligt för raggarna som ska ställa ut och köra runt i sina bilar.



Vilken miss

Oskyldigt dömd, som jag såg alla avsnitt av första säsongen satte ju igång igen ikväll. Och jag var ju jätteglad, för jag trodde såklart att det var en ny säsong. Men inte det, det började ju om och visade förra säsongen i repris. Jag har inte för mig att jag hört något om repris när dom gjorde reklam för det på teven? Jag hade heller inte läst det, så jag får ju skylla mig själv.
Jag tittade på det ändå, medan jag samtidigt tog hand om ett viktigt problem - mina ögonbryn! Det var nästan som att hugga timmer, såg ut som två skogar med fullväxta granar. Tur att det inte syndes så väl på bilderna, men det är sant. Nu är det iallafall bra. Eller bra och bra, så bra jag kan få till dom just nu. Imorgon tänkte jag även färga dom.
Tommy ska jobba som vanligt, kliver upp halv fyra och åker iväg. Får se hur lång hans dag blir.

När han kommer hem så ska vi ju fixa med allt och fara till mamma & pappa.
På Lördag är det ju cruising i stan, så då ska vi gå ut både jag och Tommy. Jag ska alltså gå ut och partaja för första gången på cirka 1 år och 8 månader om jag ska vara exakt. Om inte mer. Albin ska vara med sin mormor och morfar. Det känns faktiskt roligt, inte just att festa. För det känner jag egentligen inget behov av. Men att få komma ut en kväll tillsammans, träffa folk och ha allmänt trevligt. Jag känner att jag verkligen skulle behöva det. Sedan att cruisingen är ett utav det bästa som händer i Sollefteå är ju en annan sak. Första gången Albin har barnvakt lite längre än han någonsin haft, hoppas att det går bra. Men det är klart att det gör, det är ju MORMOR! Men jag kommer med all säkerhet att vara lite nervös, både över hur det ska gå för Albin och för hans mamma :)

Nu ska jag kika runt lite till, innan jag gör mig klar för sängen...

Jag & min lilla prins


Jag & min största kärlek

Mor och son ute på balkongen i solen 






Oskyldigt dömd

Ikväll börjar serien igen, med den underbara puddingen Mikael Persbrandt - Oskyldigt dömd. Så jag ska lägga mig i soffan, njuta och kanske dreggla lite. Albin sover och Tommy har lagt sig, så nu är lugnet här. Jag är otroligt sugen på nånting gott just nu, något sött. Men det är väl bara att hinka i sig vatten och hoppas att suget kanske lugnar ner sig litegrann?

Sol, vind & vatten

Idag har vi kanonväder här, förutom att det blåser ganska så friskt. Jag och Albin klev upp halv nio då han fick gröten som vanligt, vi såg på det som var kvar av Vakna med voice och sedan gjorde jag frukost till mig själv. Han är ju redan jättetrött, men vill inte sova. Men jag har tänkt att vi ska gå ut en sväng med vagnen, så vi får väl se hur det går då.
Jag dricker vatten för fulla muggar.
Tommy är ju och jobbar förmiddag, kommer nog hem lite senare idag vilket är trist. Då han kommer hem kanske vi ska åka och hälsa på storbonden Bertil.
Nä nu ska jag göra mig och Albin i ordning, tror visst att prinsen just bajsade också :)

Duktigt Karin!

Nu har jag ändrat litegrann här på bloggen, det vill säga allt jag kan - bytt headerbild och bakgrundsfärg. Duktigt Karin! Nu blir det tandborstning och sedan sängen. Har huvudvärk som jag haft varje dag nu i snart 2 veckor. Jag hoppas att det inte tar alltför lång tid innan jag somnar. Men vi får se. Godnatt på er!




Holy Greys

Gud vad Greys Anatomy var bra ikväll, ett utav dom bästa avsnitten faktiskt. Ögonen blev till och med lite tårfyllda.
Mina prinsar sover gott nu och jag har lite egentid så här på kvällskvisten igen. Alltid skönt och behövligt, synd bara att man måste betala lite räkningar. För pengar som inte ens är mina, utan pappas!

Nacken gör så jäkla ont så jag inte vet vad, blir tokig då jag inte kan slappna av. Och ännu värre är det när jag ska sova, då känner jag verkligen att det inte går att slappna av. Jag kommer på mig själv, att jag är spänd. Försöker då slappna av, och det går bara sekunder så drar det ihop sig av sig självt. Får se när man lyckas somna ikväll då, och hur natten blir. Är det värt att fundera på det? Äsch, huvudsaken att man får ligga lite extra som vi gjorde i morse. Så går det ju ganska bra...

Abbe på språng


Utmaning

Alltid lika kul med utmaningar. Denna gång är det Mamma Russins söta lilla Stina som utmanar Albin.
Man ska ta kort på kort på barnet och deras favoritgosedjur. Så jag bjuder på en bild, kanske inte den bästa bilden men det får duga så länge. Det är Albins snuttefilt som han alltid har när han sover, en likadan som Stina har fast inte en tiger utan en nalle av något slag. Han tycker att den är så mysig och även han brukar äta på den så den blir alldeles dyngsur. Det är oftast nosen som blir mest attackerad. Vi kallar den för "Tussi", varför vet jag inte, men det är istället för snuttis :) Bilden är från igår kväll när Albin somnade hårt och gott i sin pappas famn.

Albin med sin Tussi

Dagens Albin i sepia





Stoppad av farbror blå

Tommy kom hem vid ett-tiden idag, skönt med en lite tidigare dag. Vi har varit till svärfar en sväng där jag lånade telefonen för att ringa försäkringskassan. Jag har nämligen inte fått min föräldrapenning än. Mycket knepigt med tanke på att jag alltid får den 25:e. Jag begärde den 17:e och gjorde allt som jag brukar. Nu har det ju gått 3 dagar och har inga pengar alls. Och man måste ju betala räkningar. Hon som jag talade med gjorde det hon kunde göra och kunde inte säga när jag skulle få pengarna. Denna jä*la försäkringskassa, ska alltid vara något klater med något. Men nu har jag fått tala med min käre far, som skulle sätta in 5 papp på mitt konto, så att jag kan betala det viktigaste idag.

Vi blev även stoppad av farbror blå, då vi var på väg till svärfar. Det var Tommy som körde och han hade inget körkort med sig såklart. Tänkte han inte på när vi bara skulle så kort bit. Det är ju inte ofta polizei är här. Han hade åtminsone körkortslappen kvar i bilen och visade den. Men han hade inget leg, som bevisade att det var han. Tur nog så var det en trevlig och bra polis. Så det gick bra ändå, tur att vi slapp böter där. Han kanske trodde på honom med tanke på att han hade mig bak och ett barn bredvid sig, vem vet?

Albin är för övrigt skittrött. Han har varit vaken sen halv ett, sov en liten powernap vid halv fem. Nu ska han hållas vaken tills han kan få flaskan och sova klockan åtta.
Nu var han så gnällig så Tommy tog på honom kläder och gick ut. Han bli oftast nöjd när man går utanför denna dörr nu för tiden. Dom tar nog en raggarsväng med forrden, det värsta är att han inte får somna.
Jag tänkte passa på och ta mig an disken nu i lugn och ro.

God förmiddag!

Natten har rullat på ungefär som vanligt. Men i morse var Albin duktig och snäll, som lät mig ligga ända till strax före 9. Det kändes som att klockan var 6 när jag kände tröttheten, men blev glad att klockan ändå var så pass mycket. Vi myste först lite i min säng, sedan klev vi upp. Albin fick sin gröt och sedan gjorde jag frulle till mig själv.

Sedan har vi lekt en massa här på golvet. Nu har jag fått Albin att somna. Han ställde sig upp vid gåstolen, jag höll såklart i den. Men så tappade han taget och föll i golvet och slog sitt lilla huvud, ibland hinner man inte med att ta emot. Men han har blivit så duktig och "härdad". Han grinade litegrann men blev snabbt bra när jag tog upp honom.

Då la jag han i hans säng, strök honom på rumpan och på huvudet medan jag sjöng "trollmorssången" som han älskar. Det tog nog bara några minuter så somnade han. Det var längesen det gick så snabbt. Nu blir det väl lite fel med tiderna igen som det blev igår, men det kan inte hjälpas. Är han trött, så måste han ju få sova.

Nu ska jag passa på att sitta på mitt feta arsle och ta det lugnt och dricka vatten.
Har pratat med älsklingen också, han kommer nog hem vid ett-tiden idag. Då får vi se vad vi hittar på, kanske ska åka och hälsa på några...

Bild från igår på våran söta buspojk


Sovande prinsar

Jag är helt matt efter denna totalt intensiva dag. Albin har varit så grinig att jag inte vet vad, har inte fått en lugn stund. Eller jo faktiskt så sov han en bra förmiddagslur, lite väl sent men det spelar ingen roll. Jag var tvungen att ligga med honom så jag somnade ju jag också. Men annars har det varit fullt upp, har inte ens ätit något förrän middagen. När Tommy kom hem var det som att det for några stenar från huvudet, skönt! Då var det synd att Albin sov förmiddag så sent, eftersom han då inte kunde somna nåt på eftermiddagen. Men jag försökte i över en timme då i morse, han var tjurig. Så han var vaken från halv ett till halv nio. Så han var grymt trött.
Nu sitter jag här, njuter till fullo av lite egentid och inväntar alldeles strax ett avsnitt av Desperate Housewives.
Albin fick flaskan och somnade strax före halv nio. Det känns som att det var ett tag sen han somnade in så djupt. Gud så söt han var där i Tommys famn, jag knäppte till och med kort på honom. Hoppas att han kan få sova hyffsat nu. Tommy la sig också och sov, han ska som vanligt upp och jobba tidigt.
Jag ska inta liggläge i soffan, smutta på mitt vatten och äta lite vindruvor. Och bara vara!

Mammas goklimp

Sötaste Albin en helt vanlig Tisdag






God morgon Tisdag!

Natten har varit som vanligt, men jag är glad att Albin åtminstone har legat i sin egen säng hela natten.
Vi vaknade sista gången halv 8 och klev upp strax före 8. Slog på Vakna med voice och Albin fick sin gröt, precis som igår. Nu är han ganska så sur, ingenting duger. Han är grinig och gnuggar ögonen för fullt. Han är alltså redan trött. Jag förstår verkligen inte hur det går till, varför? Det är ju så synd om honom när han ska vara så trött hela tiden.
Han säger iallafall "mamma" väldigt mycket nu, så himla gulligt!
Nä, nu ska jag underhålla mitt lilla hjärta. Får se när jag får tid att återkomma...

Godnatt bloggen!

Nu tänkte jag avsluta här och röra mig mot sängen. Natten verkar fortskrida precis som vanligt. Albin somnade vid halv nio och har redan vaknat mycket. Tommy sover nog som en prins i barnrummet, nästan så man blir lite avis. Fast han ska ju iväg och jobba vid 4.
Får se vad jag och lillprinsen hittar på imorgon. Kanske dags för en vägning & mätning på bvc?
Ja godnatt iallafall!

Jag har blivit mormor!!

Åt fyrlingar! Min älskade lilla Kitty har fått sina ungar idag, än så länge är det 4 stycken. Men mamma säger att hon fortfarande är tjock och verkar ha någon kvar. Så vi får se. Men jag är så glad att allt gått bra, att både hon och ungarna mår bra och att jag har blivit "mormor". Nu längtar jag bara efter att få träffa dom, vilket kanske blir på Fredag.

Nu har vi gjort oss i ordning för att gå och hälsa på Annelie & Peter. Återkommer senare!

Måndag

Goddag!
Här är allt som det brukar. Albin har vaknat som vanligt över natten. Han fick komma till min säng inatt och sova med mig. Vi klev upp före 8, slog på Vakna med voice och så fick han sin gröt. Han var trött redan då. Jag förstår inte vad det är med hans eviga trötthet, från att han vaknar och så blir det värre och värre. Efter bara 1-2 timmar är han jättetrött och grinig. Men iallafall så fick han leka lite. Sen när klockan blev halv tio började jag försöka få honom att sova, utan resultat. Till slut värmde jag en flaska och gav honom, då somnade han. Tyvärr vaknade han efter bara 30 minuter och ville inte somna om. Det är ju inte tillräckligt för en liten Larsson. Men nu är han iallafall uppe, går omkring i gåstolen. Får hoppas på en bättre eftermiddagslur då kanske, annars blir kvällen knivig.
Vi längtar såklart tills pappa kommer hem, han åkte och jobbade tidigt i morse.
Får se vad det blir för middag idag, funderar på vårrullar & ris... Jag är hungrig redan nu, kanske ska göra mig någon liten lunch?

Äntligen nr 8

Idag var vi barnvakt åt Edvin en stund, och det gick jättebra. Han somnade ju framför "Baltazar" och så bar jag in honom till sin säng där han fortsatte sova i två timmar. Tommy gick med Albin i vagn så att han också fick somna, trött som han var. Han sov i nästan 1,5 timme.
Jag slängde soporna och plockade lite där hemma, så att Elin skulle slippa det när hon kom hem. Tänk att det alltid känns bättre och roligare att göra sånt hos andra än hemma?

Jag och Tommy åt räkmackor till middag och gud så gott. Sen så har jag även fuskat idag, med ett glas oboy. Men då är det det ända jag tagit på 7 dagar, så vi kan kanske säga att jag förtjänade ett glas? Haha!
Albin har varit väldigt trött här hemma, gnällt en massa och vi har fått turats om att underhålla och gosa med honom. Har tagit hand om en massa tvätt och jag & Albin tog oss en härlig och välbehövd dusch tillsammans.
Sedan fick han flaskan och somnade halv nio. Idag upptäckte jag att Albins 8:e tand börjat titta fram, så den har nog besvärat honom mycket. Skönt att den äntligen är framme och hoppas att det kan bli lite lugnare i hans mun snart.

Tommy ska väl snart lägga sig, eftersom han ska upp halv fyra och iväg och jobba. Han får sova i barnrummet så att varken han eller vi blir störda.
Jag hoppas verkligen att det blir en hyffsad natt eftersom jag har både hela nattpasset och morgonen själv. Den som lever får se. Hoppas ni har haft en bra Söndag...

Några kvällsbilder på min fina klimp




En trött Söndag

Natten har rullat på som vanligt, vakna somna vakna somna vakna. Denna gång vaknade Albin strax före 4 och ville då inte somna om, trots att han var fruktansvärt trött. Vi försökte med allt, jag tog honom till våran säng direkt men det hjälpte inte.

Till slut när klockan blev 5 så gick jag och gjorde flaskan och Tommy gav han den. När flaskan var slut så sov han. Som tur var och då fick vi ligga till halv nio.

Albin är såklart redan jättetrött och gnällig trots att han inte varit vaken så länge. Vi försöker sova ner honom för en förmiddagslur, mend et verkar inte gå vägen.

Vi är trötta alla tre, som vanligt. Men vädret ute ser ut att vara bra, så vi kanske tar en utetripp sedan. Och så ska vi äta räkmackor idag, mums!

Dagens stora grattis

Till Edvin på 2-årsdagen. Han leve, hurra hurra hurra hurra!



Hugo

Tänkte bjuda på några fina bilder på min bror Daniel,
 hans söta lilla son Hugo och den vackra
mamman Maja.












Dag 6

Är snart avklarad, utan godis, fikabröd & coca-cola. Ja allt sött! Idag har jag faktiskt känt mig riktigt sugen på nånting, det hade räckt med en god bulle eller något. Men nej, så ska jag inte hålla på.
Vi var ju som sagt på Edvins 2-årskalas idag, som självklart var väldigt trevligt. När vi kom dit så hade Albin bajsat så det blivit på både bodyn och strumpbyxorna. Och vi hade såklart inget med oss, det är ju då det brukar ske. Så vi fick låna en utav Edvins gamla bodysar.
Av oss fick Edvin ett verktygsbälte med tillhörande smågrejer och ett Championset med shorts & t-shirt. Jag tror att han blev ganska nöjd, för när han öppnade och såg kläderna så sa han "fiiiint". Det bjöds på tårta, gott fika, kaffe & läsk. Jag drack någon klunk kaffe, lite vatten och åt två skorpor. Det bästa av allt var ju att jag fick syta liten bebis igen, nämligen lilla söta Tilda. Hon bara sov och sov och sov.
När klockan började närma sig tre så var Albin supertrött och även hungrig. Så vi  for hem, han fick flaskan och somnade gott på en gång. Skönt att vi slapp "arbete" denna kväll.
Vi har tittat på Robinson och det var riktigt otrevligt när Jarmo ramlade och gjorde illa sig. En himla tur att det gick bra. En kämpe som han är, så kom han tillbaka samma dag och lika positiv som vanligt. Han är en sann Robinsonvinnare enligt mig.
Nu ska jag kika runt lite, även lägga in lite bilder från kameran...

Födelsedagsbarnet bygger med bamseklossar

Tilda sover gott i min tjocka mjuka famn  :)


Lördag

Inatt har natten varit ungefär som vanligt, vakna mycket. Men jag är väldigt glad att det inte blev som förra natten, pjuh! Tommy var den som fick kliva upp med Albin i morse strax före 8. Jag fick ligga kvar till 10, vilket var väldigt behövligt. Jag vaknade när Tommy kom in och skulle sova ner lillklimpen.

Så nu ligger Albin och sover förmiddag. Det var tur att han kunde somna och jag hoppas att han sover en lång lur. Eftersom vi ska på Edvins 2-årskalas klockan 12, så vore det skönt och roligt om han vore någorlunda pigg.

Jag ska väl ta och göra mig någon smörgås, dricka lite vatten och sedan göra mig i ordning lite så att man åtminstone ser ut som folk. Återkommer såklart senare idag.

Ha en bra Lördag!

Roligt avslut

Förut låg som sagt Tommy på soffan och slumrade gott. Jag gick till bordet för att ta ett tuggummi, då han plötsligt "vaknar". Han bara tittar på mig med stora ögon, precis som att han är vaken.

Jag frågar : - Men vaknar du nu gubben?

Han svarar : - Mmm...

Jag : - Varför då?

(Det tog en stund för svar)

Han : - Vi måste ju gå in till gubben!

(Jag började förstå att han egentligen inte var vaken, utan pratade i sömnen)

Jag : - Va, varför då?

(Nu tog det ännu längre tid för svar och han velade lite)

Jag frågade samma sak igen : - Varför ska vi gå in till gubben?

Han svarar : - Vi måste ju ge han medicinen!


Under denna konversation satt jag och skrattade så tårarna forsade. Jag kan ju erkänna att jag var väldigt trött och lättroad såklart. Men det var ett himla roligt avslut på denna ack så jobbiga dag. Tommy bara tittade på mig, log lite smått och frågade vad det var då jag skrattade...

Det märks att det har varit mycket mediciner för Albin, då Tommy till och med tar upp det i sömn.

Kära nån!

Vilken överraskning, jag har en rolig hemlighet och jag är så glad!

Albin var så trött ikväll, men eftersom ha inte fick den riktiga middagen förrän halv sju ikväl här hemma så var vi ju tvungen att hålla ut lite extra så att han kunde få flaskan. Han fick en burk yougurt och en fruktbägare när vi åkte bil eftersom vi inte kunde värma någon mat.

Men när klockan blev halv nio var vi tvungen att ge han flaskan, sedan var det bara att börja arbetet. Men Tommy lyckades till slut få honom att somna, i famnen. Skönt, och han har inte vaknat än så länge. Så vi får se hur det går nu. Det är ju trist med dessa dåliga vanor, att han måste blir buren och vaggad i famnen för att somna. Men just nu känns det inte som att det går på något annat vis. Det blir nog ett helsike för oss att vänja bort det sedan. Han som var så duktig en liten period, synd!

Tommy har sovit på soffan hela tiden medan jag suttit här. Men han har nu rört sig vidare till sängen, i en zombie-aktig stil. Jag är lite smådeppig eftersom jag hade köpt popcorn idag som jag tänkte gotta mig i när det är Fredag. Men eftersom Albin sover, vaknar lätt och kan ha svårt att somna om så har jag inte velat utmana ödet genom att poppa i micron. Så jag har min vattenflaska och snusdosa. Det duger!

Blir nog svårare imorgon då vi ska på 2-årskalas där det vankas tårta & fika, som jag så illa blir tvungen att stå emot. Men då kanske jag kan bli stolt över mig själv ännu en gång? Får nöja mig med trevligt sällskap och en glad liten Edvin.

God natt!

Late update

Jag har inte haft någon som helst tid att sitta vid datorn idag. Vi hade en helt fruktansvärd natt och morgon. Så Fredagen startade inte så bra. Detta verkar bara bli värre och värre. Vi åkte iallafall till Kramfors och gick på Dollarstore, där det inhandlades diverse grejer. Blev mest saker till Albin såklart, leksaker & sånt. Köpte en bebisgunga och en gungsnigel bland annat.
När vi kom till stan så hade vi ju tänkt gå på marknaden. Men det blev inget av, kände inte att vi orkade. Och Albin var inte på något humör heller. Så vi for på konsum för att handla några grejer, sen till pappa på sjukhuset för att lämna bebisgungan som vi köpte till dom, som dom ska ha i gungställningen i stugan.
Sedan begav vi oss mot Ramsele. Och det var en väldigt jobbig resa, går inte att beskriva.
Trött och med huvudvärk sitter jag nu här och ska ta fram varma mackor som står i ugnen.
Jag återkommer nog senare och svarar även då på kommentarerna. Hoppas ni har en bättre Fredag än oss...

Hos trollen

Har varit en himla trevlig dag. Började med att vi kom hit till mamma & pappa halv fyra. Pappa åkte till Långsele för att hämta mormor och min moster Ulla från Stockholm som är på besök hos henne nu.
När dom kom hem blev det middag - kycklingfiléer, potatisklyftor och bea. Väldigt gott. Det är tur jag älskar kyckling, eftersom det var tredje dagen i rad jag åt det.

Sedan kom Danne, Maja & deras underbara Hugo och även Oppe & Olli. Då blev det fika och en massa surr. Jag fikade såklart inget, utan tittade bara glatt på den goda daimtårtan & frysta hallontårtan. Blir nästan lite smygstolt över mig själv. Jag gosade såklart en massa med Hugo och Danne tog sig an lilla Albin. Albin har haft lite svårt för Danne ibland, eller alltså ibland blivit lite rädd för honom. Det beror nog mest på att Daniel är väldigt mörk, ser lite "grym" ut och så träffas dom ju inte jätteofta. Men idag busade Danne lite extra, så till slut kom leenden och skratt fram från min lilla skrutt.
Jag tog en massa fina bilder på Danne, Maja & Hugo. Får visa någon av dom någon annan dag, för jag orkar inte hålla på med det nu.

Albin har varit jättetrött hela eftermiddagen. Han sov cirka 40 minuter i bilen på väg hit idag. Men det är ju inte riktigt tillräckligt för honom om han ska klara kvällen. Så strax efter sju gav jag upp då han var så trött & grinig. Jag gjorde en flaska, som hans mormor gav honom. Då var vi så dum så vi inte tänkte på spjälsängen. Albin har ju även en spjälsäng här hemma som står i vårat rum. Och den var inte sänkt, så det fick pappa och Tommy fixa medan Albin fick vara uppe och busa & mysa lite mera.

Sedan medan jag fixade med spjälskydd & grejer, så stod Tommy och vaggade Albin till sömns i famnen. Han somnade strax efter åtta. Sedan dess har han vaknat två gånger. Vi får se hur det går inatt.
Imorgon ska vi på lite roliga äventyr. Vi ska till Kramfors på Dollarstore och även på vårmarknaden i stan, hoppas man hittar något roligt. Jag tror iallafall att Albin ska få sig en heliumballong...

För övrigt så har inte Kitty fått några ungar än, jag tror att hon går på övertid nu. Hon är alldeles matt, orkar knappt gå och verkar ha ganska ont. Men hon är ändå jättego, gumman min. Tycker så synd om henne, och ännu mera för att man vet hur det känns för en själv att ploppa ut bebis. Men så mysigt när jag höll på hennes mage och kände småbebisarna böka på där inne :)

Grattis Pippilotta!

Tänkte bara meddela er att Pippilotta nu fyller 4 år.
Dom firar det med 25 % rabatt på hela din beställning.
Och inte nog med det, så har dom även fri frakt.
Gäller t.o.m den 25/5
.





Bra besked

Kom på att jag har glömt att berätta en sak. Fick telefonsamtal för några dagar sedan, av Albins barnläkare. Hon hade fått provsvaren på urinodlingen, och den såg bra ut. Inga bakterier! Självklart är det otroligt skönt att han inte hade bakterier, så att vi och han slipper någon behandling. Jag blev så glad. Men samtidigt så hade det känts skönt att ha ett svar på anledningen till hans dåliga sömn på nätterna. Men det kanske är någon period, förhoppningsvis. Det är ju bara att det hållit i sig så himla länge...

Tro vad vi hinner med idag? Disken måste iallafall göras, man blir ju tokig om den står kvar när vi kommer hem. Men vi har även en massa tvätt. Får se om vi hinner tvätta två stycken. Det är ju tumlaren som tar sån tid, så vi får se.
Mina prinsar sover än, skönt! Jag får sitta för mig själv och njuta av tystnaden med mitt vatten...


Kristi Himmelsfärds dag

Natten har självklart varit som vanligt, vad annars? Tommy kom hem efter 1-tiden inatt, som vi trodde. Han kom just då jag hade somnat till. Jag vaknade och sen tog det en stund innan jag somnade om igen. Jag hade som vanligt svårt att somna innan och hade dessutom huvudvärk som inte gjorde det lättare. Men idag mår jag bra, förutom att jag är väldigt trött av alla vakna pass.

Albin och jag klev upp före 8. Han fick sin gröt, sedan fick han sitta och leka lite medan jag gjorde i ordning äggsmörgåsar och te. Jag mumsade i mig det, sedan en tablett och började på vattnet. Sedan blev det bajskalas och blöjbyte. Albin körde sedan runt i gåstolen och jag myste lite med honom. Vi dansade och han fick lyssna på "Svenne banan". Men han började redan få tendenser till trötthet, alltså grinig och gnuggade ögonen.

Så jag gick in till Tommy när klockan var halv tio, och la Albin där med honom. Så han sover nog gott med pappa nu.
När dom vaknar så ska jag diska och plocka, så får dom leka lite medans. Sedan blir det till att packa, eftersom vi åker till Trolldalen idag. Vi åker antagligen hem redan imorgon, men det blir alltid väldigt mycket packning ändå.

Bäddtajm

Nu tror jag att det är dags för sängen, om man ska orka med natten och morgondagen. Tommy kommer antagligen hem vid ett-tiden inatt också. Albin har redan vaknat ganska mycket, men jag hoppas att det lugnar ner sig lite nu så att jag hinner somna och sova en stund. Hoppas framför allt att det inte blir samma sak inatt som föregående natt. Det återstår att se.
Jag har kollat på Grey´s Anatomy, det vanliga nöjet på en Onsdag kväll. Druckit vatten och ätit vindruvor. Fått i mig två liter vatten idag med. Men fan vad man får kissa, kroppen är ju inte van detta. Annars brukar jag kanske dricka ett glas vatten på en dag, om ens det?
Nä nu blir det tandborstning, sedan bädden.
God natt!

En hemmadag

Ja idag har vi varit hemma och inne hela dagen, just för att vädret inte varit något vidare. Det har spöregnat och varit grått. Det har även varit väldigt mörkt på himlen, åsklikt.
Jag och Albin tog oss en eftermiddagslur efter att Tommy åkt på jobbet. Han sov först i sin säng, men vaknade efter 30 minuter och det räcker inte för att han ska hålla sig vaken till kvällen. Så då la vi oss tillsammans på min säng. Där somnade han om och vi låg där ganska länge.
Sedan pratade jag med Tommy, han ska komma hem och rasta i en kvart för att få i sig någon mat. Jag har kycklingen i ugnen och det doftar redan gött.
Nu måste jag underhålla min lilla son. Återkommer!

Fin Award

Jag hade nästan glömt bort denna award som jag fick av kära Amanda.
TACK vännen! ♥




Jag vill ge denna fina award vidare till :

Min underbara svägerska Elin

Min kära skånska internetvän Emma

En otroligt fin & snäll bloggerska Frida

En duktig och gullig tjej med bröllopsdrömmar Tess



God förmiddag!

För det första, min lilla son är helt otrolig. Jag fick just världens chock. Tänker inte skriva vad det handlar om, det är lite svårt att förklara riktigt så därför är det bättre att låta bli. Men det var iallafall helt otroligt och synd att man inte hade kameran i högsta hugg.

För övrigt så var natten som vanligt, fast till och med ännu jobbigare. För Albin vaknade vid klockan 3, ville inte somna om. Så jag tog honom till sängen. Han var ju trött såklart så jag trodde att han skulle somna där mellan oss. Men det ville han inte. Klockan gick och gick och både jag & Tommy blev bara tröttare och tröttare. När klockan närmade sig halv 5 så gick jag upp och gjorde flaskan och så bytte vi blöjan. Tänkte att nu kan han väl kanske somna. Men nej! Provade lägga honom men han blev vansinnig. Så jag fick stå och vagga honom i min famn och till slut somnade han, klockan 5!

Nu har jag druckit en stor kopp te och ätit två goda äggmackor. Dricker såklart även en massa vatten samtidigt.
Vägde mig i morse också. Jag vet att man egentligen inte ska göra det bara sådär efter 3 dagar, men det var ändå lite intressant att kolla. Hade gått ner nästan 2,5 kg iallafall. Nu är ju inte det nånting när man tänker på min kroppshydda, men skönt ändå att det inte står stilla.

Fick rolig post idag, tidningen Föräldrar & Barn och ett paket till Albin. Det var en Helly Hansen fleecejacka som jag beställt från Sophies Closet för mitt presentkort. Den var verkligen superfin och skön och ganska tunn. Så den kan han nog få användning för på kalla sommardagar/kvällar.

Fakta!



Linda Rosing ÄR faktiskt gravid!

Albin kan!

Min lilla gosse blir hela 9 månader om endast 10 dagar.
Tiden går så fort och framstegen bara ökar.

Än så länge kan han :


¤ Sätta sig upp från liggande.

¤ Ställa sig upp med stöd.

¤ Förstå ordet dansa, då "diggar" han med hela kroppen.

¤ Förstå vad lampa är, han tittar på den när man säger ordet lampa.

¤ Han kan vinka.

¤ Han hjälper ibland till att ta av sin tröja/body.

¤ Om vi ber om en puss så får vi oftast en, genom att han gapar.

¤ Han kan klappa händerna.

¤ Han kan ställa sig på knäna.

¤ Han ställer sig i krypställning och gungar, vill inte riktigt krypa än.

¤ Han har börjat leka "titt-ut" med oss.

¤ På sätt och vis säger han "Mamma" & "Pappa" ibland.





Nyttigt njutande fetto

Som ni kanske ser så bytte jag ut headerbilden idag, men jag ångrade mig. Så jag ska ändra igen så småningom...

Nu sitter jag här och njuter av tystnaden, med mitt vatten och ett gäng vindruvor. Jag är nyttig!!! Kan vara kul att få säga det för en gångs skull. Jag är ett nyttigt njutande fetto just nu!
Jag & Albin var som sagt hos Elin & Edvin idag, och Martin förstås! Där fick jag då kasslersallad, där jag petade bort det godaste, alltså kasslerbitarna. Men den var väldigt god ändå, och ännu nyttigare blev den ju. Sedan drack jag te igen, medan dom drack kaffe. Albin blev väldigt less & grinig på slutet. Han var jättetrött, trots att han sov en eftermiddagslur idag.

Strax före sju åkte vi hem, upp med alla grejer. Jag satte Albin i sin matstol och kutade på toaletten, väldit dålig i magen nu. Och jag vet inte om det beror på att det är början av denna kur eller om det beror på mensen. Vilket det kan göra ibland.
Sedan blev det flaskan för Albin. Jag hoppades att han skulle somna på den och bara kunna läggas. Men icke! Det blev väldigt kämpigt, fick hålla i honom och gunga medan jag sjöng. Hålla fast honom medan han spjärnade emot och skrek, men till slut blev han väl alldeles för matt och somnade. Strax före åtta, så det var ju en bra tid iallafall. Men gud så svettig och slut jag var.

Nu väntas det spännande Desperate Housewives, då jag ska mysa ner mig i soffan och bara njuta. Samtidigt som jag hoppas på att hjärtat inte ska vakna. Ska dra på mig filten, dricka upp mitt vatten, ta en tablett och äta vidare på mina goda vindruvor.
Hoppas ni haft en bra dag?


Mot Ovanmo

Nu ska jag bara packa med lite saker som Albin behöver. Sedan går vi på ica en sväng innan vi far vidare till Elin & Edvin. Jag skulle till och med få äta där, snäll som dom är. Dom skulle äta korvstroganoff, men jag får inte äta korv nu. Då fanns det kasslersallad. Så jag får äta den och peta bort kasslerbitarna. Haha :)
Återkommer senare!

God morgon!

Kan inte ens beskriva denna natt, men den var iallafall jobbig. När Tommy kom hem efter halv tre, så hade jag slumrat till litegrann. Och det var första gången jag somnade. Vaknade såklart när han kom och kröp ner. Albin har verkligen vaknat mycket, trots att jag tog honom till våran säng ganska tidigt inatt. Då han vaknade cirka 10 gånger på mindre än en timme.

Men vi är uppe. Albin kör runt i sin gåstol och nyhetsmorgon är på teven. Han har fått sin gröt och jag tänkte göra mig lite frulle nu, te och skorpor. Tommy får såklart ligga och sova ett tag till eftersom han jobbade sent.
Jag & Albin ska ju hälsa på Anneli & Max en sväng, får se vilken tid det blir. Det är ju prinsarna man får rätta sig efter :)

Härlig bild på prinsen

God natt

Har just kikat klart på SATC-avsnittet så nu blir det tandborstning och sängen även för min del. Längtar tills Tommy kommer hem, det är så tråkigt att ligga själv i sängen. Men bara tanken av att man har en söt liten prins sovandes i en säng bredvid gör allting mycket lättare. Att höra dom där andetagen. Bara han inte vaknar, hittills har han bara vaknat en gång iallafall.
Imorgon ska vi  hälsa på Anneli & Max, det blir skoj. Det är ju inte så ofta vi får chansen att umgås med dom, så då tar man dom chanser man får.

Kitty katten är nog nära "förlossning" nu. Pratade med mamma och hon sa att Kitty verkar ha ganska ont. Hon ligger och bökar för fullt med baken och vill inte att man ska röra henne bak på ryggen. Stackers min lilla gumma, önskar att jag var där med henne. På Torsdag åker ju vi dit till Trolldalen och ungarna lär ju ha kommit tills dess iallafall. Gud så kul, spännande och mysigt.
Men nu ska jag göra som jag sa, gå och lägga mig. Återkommer imorgon.
Godnatt!
Vårat lilla charmtroll

Dag 1

Första dagen med kuren har gått bra, än så länge. Det blev bara lite knasigt med måltiderna. Jag fick ju ligga kvar och sova lite längre i morse, så när jag steg upp var klockan för mycket för frulle. Sedan hade jag varken ork, lust eller sug till att göra mig något att äta.
Vi skjutsade Tommy på jobbet halv två, sedan for vi vidare till Elin & Edvin. Där gav jag Albin flaskan och la ner honom i Edvins vagn i hopp om att han skulle sova en liten lur. Jag drog fram och tillbaka, fram och tillbaka, men han ville inte somna. Så då struntade vi i det helt enkelt. När Elin hade staplat veden klart så gick vi in. Jag fick en kopp te och så åt vi skorpor.
Sedan busade Albin lite med sin kusin. Dom var så söta, ni kan se en mysig liten filmsnutt i Elins blogg.

När klockan var halv fem åkte vi hemåt, då somnade såklart Albin i bilen. Inte konstigt med tanke på hur trött han var. Han hade varit vaken sen klockan 11. Och han brukar ju oftast börja bli trött redan efter två timmar. Eftersom han redan hade somnat så tänkte jag att han får sova ett par minuter. Så jag åkte omkring på byn litegrann.
Nä vi kom hem så fick Albin sin middag. Sedan fick han titta på när jag gjorde iordning min mat, kyckling & ris. Efter det lekte vi tills klockan blev så pass att han kunde få flaskan. Han halsade i sig alltihop i en väldig fart, jag la ner honom i sin säng och han somnade ganska omgående. Han har faktiskt inte vaknat nånting än, kors i taket. Hoppas att det går bra, att han får sova gott.
Min älskade sambo kommer nog inte hem förrän tidigast klockan två inatt. Så det blir till att somna ensam i sängen ikväll.

Jag kan säga att jag blir kissnödig väldigt ofta nu, när jag druckit två liter vatten under dagen. Det är inte min kropp van vid. Men mår säkert bara gott av det, man kanske kan göra detta till en vana som man alltid ska fortsätta med. Man är ju egentligen alldeles för dålig på att dricka vatten. Det som dämpar både hunger, törst och ibland även sötsug.

Bjuder på några bilder på kusinerna.
Albin ber bordsbön med mig & Elin  :)

Grabbarna kollar på "Rory"



Kusin Edvin ser ganska koncentrerad ut  :)



Utmanad

Jag blev utmanad av Emma


Jag ska skriva 7 sanningar om mig själv

1. Jag har drömt ända sedan barnben om att få bli barnmorska en dag.
2. Jag har varit extremt vig en gång i tiden, kan man inte tro nu.
3. Jag skulle kunna dö för min familj, dom är mitt allt!
4. Jag drömmer om att skaffa hus och en hund.
(Vill även ha minst 2 barn till om jag får)
5. Jag är otroligt virrig och glömsk av mig.
6. Är väldigt mörkrädd & rädd att vara själv.
7. Jag är extremt överviktig och vet om det.


Jag utmanar den som vill!


Dagens bilder

Det är så skoj att ha tutten bak-och-fram :)

Myser med papsen



God förmiddag!

Ännu en dag med strålande väder. Natten var jättejobbig, jag vet inte hur många gånger Albin vaknade. Dessutom så hade jag svårt att somna. Klockan blev nog efter 3 innan jag lyckades. Men lillgubben vaknade gång på gång. Så Tommy var den som fick kliva upp med honom i morse, som blev strax före 7.

Dom hade myst, varit ute och farit iväg en liten sväng. Han hade varit så glad & go, men sedan blivit trött och somnade till slut i bilen. Tommy skyndade sig hem, han fick bara sova i 2 minuter. Sedan upp och så fick han sova ner honom och lägga honom i sin säng. Nu sover han gott där.
Vet inte alls vad vi ska hitta på idag. Tommy börjar nog jobba vid ett-tiden. Det är ju som sagt så himla fint väder, så sedan måste vi ju ta oss ut. Kanske åka och hälsa på någon? Ja, vi får se...


Och Anna : - Ja, jag vet att det inte finns riktiga bebisgungor där på dagis, och jag skrev ju det också :-) Eftersom Albin älskar att gunga, så provade vi den gungan som fanns istället och det gick ju bra ändå...


Albin sitter på sin älskade bil


Snart natt

Nu tänkte jag snart borsta tänderna och krypa ner i sängen inne hos mina älsklingar. Dagen har varit bra och kvällen likaså, det är bara att hoppas att natten blir hyffsad. Vore väldigt skönt. Tommy har eftermiddagsskift den här veckan, han går på imorgon eftermiddag. Men är iallafall glad att han är ledig Torsdag och Fredag, så det blir en ganska kort vecka.

Imorgon är en ny dag, kommer nog att bli en ganska tuff dag, åtminstone psykiskt. Ska ju börja med min kur imorgon. Det är tabletter man tar 3 gånger om dagen som ska rena kroppen från alla slaggprodukter. Man ska dessutom få i sig minst 1,5 liter vatten per dag, helst ännu mer. Jag ska inte äta något socker och inget rött kött. Ska ju självklart försöka vara lite duktigare med det mesta onyttigt som jag annars alltid pular i mig. Denna kur pågår i 20 dagar och dom dagarna ska jag iallafall klara. Hoppas att det går bra bara och snabbt. Sedan får vi se hur fortsättningen blir. Detta ska bli en bra start på min viktnedgång hade jag tänkt.

Bjuder på en rolig bild av klimpen. Sedan blir det sängen, godnatt!

Albin när han ställt sig upp själv, med hjälp av gåstolen


Bilder från lekparken

Jag och min lilla familj följde med Elin & Edvin till lekparken idag.
Så här kommer lite bilder därifrån.

Lite för stor gunga för Albin, det finns ingen riktig bebisgunga där.
Men det gick bra ändå, han tyckte det var kul  :)

Min söta prins i sin fina Hummeldress



Och självklart en bild på söta kusinen Edvin också




Härlig kväll

Fin kvällssol, tagen från våran balkong



Backkrypning

Som jag tror att jag redan nämnt så brukar Albin ofta ställa sig i krypställning. Men han vill inte alls krypa, utan brukar slänga sig ut raklång. Nu sätter han sig allt oftare i krypställning, försöker kliva upp vilket inte alls går och det blir en himla lustig ställning. Men idag så kröp han bakåt, alltså backade. Jag förstår inte, det borde väl vara svårare att krypa bakåt än framåt? Roligt iallafall, han är så duktig min lilla prins.

Vi var till Albins farfar en sväng. Vi ska få ta gungställningen som står där på gården och ta hem till oss. Och så ska jag köpa en bebisgunga som Abbe kan gunga i. Det blir kul.
Sen har vi varit till Brorssons en sväng, där Tommy skulle fixa lite. Sen for vi hem för klockan blev ganska mycket. Gav Albin välling, gav honom Nestlés milda havrevälling ikväll. Den gick inge bra sist, men det var ganska längesen. Jag har mest kört med majsvällingen.

Han somnade av flaskan i Tommys famn. Men när Tommy la ner honom i sängen så vaknade han och sedan ville han inte somna om. Det var bara att ta upp honom ett tag då. Nu går han omkring här i gåstolen och busar.
Vi ska se Parlamentet och sedan One Tree Hill som vi spelade in idag.

Lycklig!

Fick nu ett sms av mamma - Kitty har kommit hem! Och hon är fortfarande en tjockis. Så nu har hon husarrest tills hon fått sina bebisar. Vill ju inte att hon ska försvinna igen och få dom ute nånstans. Gud så glad jag blev!

Jag och Tommy låg med Albin förut och tog en förmiddagslur tillsammans idag igen. Så härligt och så mysigt, det blev cirka 1,5 timme. Albin har fått sin lunch och Tommy har ätit hamburgare till lunch. Jag vet inte alls vad jag kan stoppa i mig, så det blir nog inget förrän det blir middag.

Vi har inte tagit oss ut i solen än heller. Men vi ska nog snart försöka ge oss iväg...
Reprisen av Talang 2009 är på teven i bakgrunden, Albin och Tommy sitter och tittar. Då var det en otroligt rolig sak som Martin körde. Han gjorde till rösten så att han lät som ett litet barn.

Lyssna på den här :


Magiskt

Ja, det känns verkligen magiskt. Albin har bara vaknat en gång inatt, vad vi kommer ihåg. Det känns som att det var längesen sist. Och gud så skönt, inte bara för oss utan även för honom. Han vaknade sista gången halv åtta och var fortfarande trött. Men vi låg alla tre i våran säng och myste en massa idag igen, och klev upp tillsammans vid åtta. Albin fick sin gröt halv nio och nu ligger han och leker. Det låter verkligen som att han säger mamma och pappa lite om vartannat.

Det är kanonväder ute, blå himmel och sol. Så vi måste väl ta oss ut en sväng sedan. Städningen får nog tyvärr vänta, även om lite damm och skräp yr omkring.
Hoppas verkligen med hela mitt hjärta att min älskade Kitty ska komma tillbaka idag!
Jag ska lägga mig och leka lite med lillprinsen nu...

Orolig

Nu har det slinkit ner lite chips och cola i magen, så den mår gott nu. Robinson var bra, och det var Lukas som åkte ut. Det spelade inte så stor roll för mig. Jag hoppas ju att Jarmo ska vinna tror jag. Albin såg Robinson med oss. Myste, busade och gnällde lite om vartannat. Han var ju trött, men jag visste att det inte var tillräckligt för att lägga honom, eftersom han sov ända till klockan fem på eftermiddagen.

Men strax före halv tio jag gav honom flaskan, fortsatte inne i sovrummet när Robinson var slut. Han somnade i min famn alldeles blöt i svett. Sedan la Tommy över honom till hans säng, där blev det som det oftast blir. Att han vaknar och vänder sig till rygg. Den lilla busen. Men det var bara att vända honom på sidan, klappa och stryka honom på rumpan tills han somnade. Men det gick relativt fort ändå, så jag är glad.
Tommy har också lagt sig, han sover säkert redan. Jag funderar på att göra kväll snart jag också, men vi får se hur det går. Blir nog inte uppe så länge till iallafall...

Tro vad det blir imorgon? Måste ju städas, men för det behöver vi lite extra energi. Och så beror det ju såklart på vädret, är det fint så måste vi ju gå ut en sväng. Men det återstår som sagt att se.

En sak som oroar mig väldigt mycket nu, är en sak som mamma berättade i telefonen idag. Kitty har varit borta sen igår morse. Och hon som är med ungar! Tänk om hon föder dom ute, då lär dom ju inte klara sig! Och vart håller hon hus gumman? Åh, jag vill bara att hon ska komma hem och få sina ungar hemma. Håll tummarna! Jag kommer att gråta floder om hon inte kommer imorgon...

God natt!

Sängen sänkt!

Ja nu är spjälsängen sänkt. Jag hoppas att nattningen går bra ikväll, att han somnar av flaskan och fortsätter sova. På tal om sova, så har Albin haft en riktig tröttdag idag och sovit ovanligt mycket. Vilket vi inte alls klagar på. Vi har faktiskt passat på och sovit då vi också, och myst med honom, varje gång i våran säng.

Nu väntar Robinson, cola och lite chips. Albin sov så sen eftermiddagslur, eller lång ska jag väl säga. Från 14.10 till 17.00. Vi blev ganska chockade faktiskt. Han åt middag halv sex. Så nu får han vara uppe och mysa med oss en stund till innan han får flaskan och ska sova.

Ha en fortsatt bra Lördag kväll!

Har turen med mig

Nu har jag vunnit ännu en tävling, denna gång hos Mellen.
Nämligen en tub "Elvital color refresh blond
".
Stort tack!



Kommentar igen

Svar på kommentaren från "J" :

Jo du har rätt - jag fick även en kommentar från "Albins Mommi" angående sängen.
Men hon är som en extramamma för mig och henne pratar jag med utanför bloggen.
Hon lämnade även länk och namn så att jag visste att det var hon. Så till henne
skrev jag på Facebook. Anledningen till att jag svarade till denna "omg" i
ett inlägg, var för att det inte stod namn och länk så att jag kunde svara någon annanstans.
Det var alltså lika med anonymt, precis som denna kommentar. Skulle vara bättre att
lämna länk så att jag kan svara till personen i fråga, utan att behöva skriva det här.
Men nu är det iallafall gjort.

God morgon Lördag!

Eftersom att vi inte hade hunnit sänka Albins säng igår, så fick han sova emellan oss i våran säng. Riktigt mysigt och jag tror nästan att jag vaknade oftare än honom den här gången. Det var nog för att Tommy var på villovägar, så jag låg själv. Eller ja, inte själv men utan Tommy. Han kom hem efter klockan 4 inatt.

Nu på morgonen har vi legat i sängen och myst en massa. Albin fick en flaska välling först idag, som omväxling. Jag tänkte att han kanske skulle somna en liten stund till, för att han verkade så trött. Men så blev inte fallet. Han har faktiskt ställt sig upp flera gånger där i sängen också, mot mig. Mammas duktiga kille!

Vi vet ännu inte vad denna Lördag har att erbjuda, det återstår att se.
Våran lilla väskgrävare har varit i farten idag också, har legat på golvet och rotat i skötväskan.
Nu ska jag göra gröt som Albin ska få, sedan hoppas vi att han ska kunna ta sig en liten lur. För han är jättetrött.


Trevlig kväll

Kvällen har vi som sagt spenderat i Ovanmo med familjen Edmo/Tegström. Det var såklart lika trevligt som vanligt. Först fick Albin sin middag. Sedan satt vi ute och det blev det grillat till oss. Till det var det potatisgratäng, potatissallad, kall bearnaise, god sallad, marinerade vitlöksklyftor och vitlöksbröd. Så jäkla gott! Blev väldigt mätt och belåten.

Begav oss in då det började bli ganska kallt och blåsigt. Började på en "plump" men det avslutades snabbt. Albin var väldigt trött och grinig, vilket var förståligt eftersom han knappt sovit idag förutom i bilen på väg hem. Dessutom så var han uppe på övertid och även lite hungrig. Det blev en massa surr som vanligt, karlarna drack öl och Elin drack vin, jag sipprade glatt på min Cola Zero.

Klockan blev efter nio innan jag & Albin kom iväg hemåt, och gud så trött han var. Jag bar upp honom och en massa andra grejer. Var helt slut när jag kommit uppför trapporna, det och stressen gjorde att jag var alldeles svettig. Skynda med att klä av Albin, byta blöja, värma välling och gav honom. Men han var så trött att han inte orkade äta allt. Det blev 100 ml över, alltså fick han bara i sig 120. Han vägrade äta mera, utan han sov stenhårt. Så det var bara att lägga honom. Längesen det var så sist. Men skönt att han somnade iallafall och jag slapp böka nånting.

Han har vaknat 3 gånger hittills. Tommy är i Edsele med Martin, där det är fest på bygdegårn. Jag hoppas dom har roligt och att det blir en lyckad fest. Måste medge att det är lite trist att vara ensam, då jag är en sån som inte riktigt gillar det, men det är tur man har datorn.
Jag tänkte nog snart gå och lägga mig och hoppas på att jag kan somna relativt fort. Innan jag hinner skrämma upp mig själv.
Vi får se vad som händer imorgon. Skulle verkligen behövas en rejäl städning här hemma, men vi får se vad vi orkar. Just nu känner jag mig väldigt slut av både trötthet och värk. Hoppas ni haft en bra Fredag och ha en bra fortsättning på denna helg.

Godnatt!
♥~♥~♥ Mammas vackra stjärnöga ♥~♥~♥

(Var tvungen att vika upp mössan för att kanten blivit lite blöt)

Milda makter

Idag har det varit en lång dag, en bra dag och det har hänt mycket. Det började med en vanligt natt och morgon. Sedan gjorde jag och Albin oss i ordning och medan mamma gjorde sig i ordning så jag jag & Albin ut och gungade. Han riktigt älskade det, tyckte att det var jättekul. Och då tycker såklart jag också att det är kul. Mitt lilla hjärta, hur kan det komma sig att man kan älska en person mer och mer för varje dag som går? Det är fascinerande!

Sedan åkte vi ner på stan, mamma gjorde något ärende på banken. Jag gick på "Skattkistan" en sväng där jag bara köpte ett litet gulligt Nalle puh pussel i form av klossar i 9 delar.
Sen gick vi vidare till Hälsokost, där jag fick en tablettkur av mamma. Det är en sådan som renar kroppen från slaggprodukter och jag vet att den är bra. Har använt den förut. Det är ju en bra start när man ska gå ner i vikt. Kuren är på 20 dagar och under den tiden får man inte äta socker eller rött kött till exempel. Jag ska börja på Måndag, det kommer bli tufft men nyttigt och bra för mig.

Albin åkte såklart vagn och vi gick & gick för att få honom att somna. Det tog en himla tid, han var sjukt trött. Men jag har ju en "tjurig" liten son som gör allt för att hålla sig vaken, han tvingar sig själv att ha ögonen öppna. Men när han till slut slappnade av och blundade så somnade han direkt. Då gick vi in på kinarestaurangen och åt god mat. Han vaknade just när vi ätit upp, så det blev en liten powernap.

Efter maten så ringde jag Ida och bestämde träff. Så min kära mor åkte hem. Jag & Albin åkte till Ida & Noah där vi hade en väldigt trevlig stund. Vi vuxna drack kaffe & surrade och pojkarna lekte en massa. Dom var så otroligt söta och jag tog många fina bilder.
Sedan helt plötsligt gjorde Albin mig chockad, glad och stolt. Han satt med mig på golvet, då han helt plötsligt tar tag i gåstolen och reser sig upp till stående, helt själv! Herregud vad allt går fort, jag blev verkligen chockad, men som sagt väldigt glad och stolt. Fick nästan tårar i ögonen när jag berättade det för hans pappa senare när vi kom hem. Han blev såklart lika glad och stolt han med. Våran duktiga kille! Men tack Ida och Noah för en väldigt trevlig stund, ska vi självklart göra om snart.

Det blev såklart lite gåstolsrace

Tuggade på varsin snusdosa

Söta goa Noah ställde upp på posering

Min söta älskade Albin

Båda grabbarna ligger på golvet och leker & myser


Och tar varann i hand


Angående...

Angående kommentaren från "omg" - om att vi ska sänka sängen för guds skull.

Självklart ska vi göra det nu när han kan sätta sig upp. Innan har vi inte behövt göra det.
Men vi har framför allt väntat pga att vi ofta har ganska så avancerade nattningar.
Nu ska självklart sängen sänkas!

En snabbis

Har inte riktigt tid att sitta här just nu. Ska till att göra oss i ordning lite nu, sedan ska vi åka till Elin, Martin och Edvin där vi ska grilla och äta gott. Har haft en väldigt bra dag idag trots allt.
Jag återkommer med lite info och smaskiga detaljer senare ikväll eller imorgon. Hoppas ni har haft en underbar Fredag och ha en god fortsättning.
Svarar även på kommentarerna senare.

Tjo flöjt!

Dagens värkar

Vi kom iväg i god tid från Ramsele idag. Åkte till sjukhuset, där vi först gick till mammas jobb. Hon visade såklart upp Albin för alla, stolt som hon är. Alla blev lika förtjusta och han är ju verkligen en riktig charmör. Visar alltid sin goda sida på det viset och det är ju kul. Han bara ler med sitt otroligt söta leende.

Sedan följde mamma med oss upp till barnmottagningen där vi bara behövde säga till att vi var där och vad som skulle göras. För vi hade ju ingen bokad tid. Vi klädde av lilleman och jag ville väga honom. Jag som tyckt att det känts som att han blivit lite tyngre. Men då har han inte gått upp nånting. Kände mig lite besviken faktiskt. Inte för att jag hade förhoppningar om mycket och jag har ju gett upp mina ivriga tankar om hans vikt. Men jag trodde ju inte att det skulle vara så lite. Han vägdes med blöjan på så jag drog bort litegrann för den. Så då vägde han ungefär 8010. Jag tycker att det är så konsigt, för han är ju lång. Och hanär ju ganska smal, eller ganska perfekt enligt mig. Han ser ju inte konstigt smal ut. Men ändå väger han inte så mycket.

Men sedan fick han en kisspåse och så gav jag flaskan smart som jag var. Tänkte att då kommer han nog kissa lite snabbare också. Det gjorde han, men då var ju påsen så jäkla dålig så allting läkte ut. Kände att byxorna och bodyn blev lite blöta. Då hade personalen lunch, så vi fick vänta tills dom var klara. Sedan var det bara att tvätta & torka igen och sätta på en ny påse. Denna gång en annan och lite bättre.

Efter ett tag blev det resultat. Dom gjorde ett vanligt urinprov med sticka, och det visade ingenting. Precis som när jag tog ett själv hemma igår. Men det skickades även iväg en ny odling. Så vi får se vad svaret blir, hoppas det kommer innan helgen. Hatar att vänta! Men det kan vara så att det inte stämde, att han inte har någon bakterie. Eftersom det inte visar något på stickan.

Där på sjukhuset så kände jag huvudvärk komma ganska direkt och blev snabbt värre och värre. Tog tabletter, som inte hjälpte som vanligt. Vi åkte hem till Trolldalen, kom dit klockan två. Albin fick lite yougurt så att han skulle kunna sova och hålla sig bra fram till middag. Sedan lade vi oss tillsammans på min säng, han somnade efter ett tag. Till min lycka! Efter en stund somnade jag också, och vi låg där i två timmar. Ofta när jag sovit så brukar min huvudvärk gå över eller iallafall bli bättre. Men idag var den kvar. Och fruktansvärd värk i nacken. Som höll i sig och blev värre & värre.

Halv åtta gjorde jag välling åt prinsen som jag och mamma gav honom. Men han ville inte somna. Mamma tog honom och stod och vaggade honom medan jag fick gå och lägga mig i vardagsrummet på soffan. Det tog inte riktigt lika lång tid ikväll, han somnade efter ett tag. Sedan fick jag tabletter och massage av mamma där jag låg. Till slut somnade jag och när jag vaknade så var det bättre, pjuh!

Sen ikväll har vi varit framför teven och bara mått gott. Druckit kaffe, ätit god bulle och tittat på reprisen av Så ska det låta. Suttit och klappat min kära lilla Kitty och gud vilken mage hon har. Hon är nästan sprickfärdig nu och kan säkert få när som helst. Borde bli inom 1-1,5 vecka iallafall, spännande! 
Jag har svarat på dagens kommentarer och det blev ett himla långt inlägg här. Vet att det är trist att läsa, men ni får "skumma" igenom :) 
Nu ska jag kika igenom lite bloggar. Sedan ska jag inta sängläge och hoppas att jag kan somna, trots min kvällssömn på soffan. Hoppas att ni haft en bra dag.

God natt!

God morgon!

Natten har varit som vanligt ungefär. Men gissa vem som satt upp i sin säng för första gången, i morse när jag vaknade? Om inte lilla Albin Larsson! Gud så söt han var, duktiga pojken. Jag sprang in till vardagsrummet och hämtade kameran, tänkte att det måste ju förevigas.
Vi klev upp strax före åtta, Albin fick sin gröt. Nu är han ganska gnälig så jag hinner inte skriva så mycket.

Jag ska göra mig några mackor. Sedan ska jag göra klart allt som ska med. Gör i ordning mig själv. Sedan far vi mot Sollefteå och sjukhuset. Jag hoppas att det går bra idag och att det kanske kan bli en vändning i Albin humör och sömn.
Ha en bra dag, så återkommer jag senare!





Klagosång

Fy, vad Albin var arg ikväll när vi skulle sova ner honom. Fast ändå go och glad emellanåt, när man satte honom i sit knä. Men inte när man lade honom i famnen och vaggade eller la ner honom i sin säng. Nej då skrek han som en stucken gris. Ville inte alls sova, det var helt omöjligt. Två gånger satt jag & Tommy i vardagsrummet och lät honom skrika en stund, ibland måste man ju trots att man inte vill. Men det knepiga med Albin är att han verkligen aldrig ger sig, blir bara värre och värre. Han blir inte tröttare heller utan får bara ont i halsen (som det låter) och jobbiga problem med andningen. Så man kan inte vänta så länge.

Tommy höll på ett bra tag, eftersom han orkar stå och hålla lite längre än mig med in rygg. Men strax före halv tio var han tvungen att lägga sig så att han får sova lite. Han ska ju upp halv fyra och jobba. Jag tog över och höll på i cirka 15 minuter. Då somnade han, men vilken pers. Det tog ungefär 1 timme och 20 minuter sammanlagt att få honom att somna. Jag förstår inte alls vad som var fel, men nånting var det. För han var ju jättetrött och riktigt sådär länge brukar han inte hålla på.

Men men, jag är väldigt glad att han somnade iallafall, svettig som jag var. Ryggen och nacken som värker. Jag tog en Tradolan tidigare, som inte hjälper ett skvatt. Jag blir galen av att inget smärtstillande biter på mig!
Så nu sitter jag här, vill egentligen bara gråta över en massa saker. Men tar en snus, en klunk vatten och föröker hålla humöret på någorlunda nivå. Ska tävla lite tror jag, men sen måste jag i säng. Det är ju som vanligt imorgon också. Får se hur det går med bloggandet imorgon bitti.
Och så ska ju jag och Albin som sagt till Sollefteå, på sjukhuset. Håll tummarna!

Det har tyvärr inte blivit några bilder tagna idag heller. Vet inte alls vad jag håller på med. Jag som tycker att bloggen är så tråkig utan bilder. Ska försöka ta imorgon...

Tråkig nyhet

Idag stod jag och gjorde mig i ordning innan vi skulle fara till dom två E:na. Min mobil ringde. Det var dolt nummer så jag tänkte att det var mamsen som ringde från jobbet. Men jag svarade och det var Albins barnläkare. Hon talade först om att hon hade fått svar på Albins röntgen och det såg fint ut. Inga problem syndes där. Men tyvärr så har han bakterier i urinen igen. Åh nej! tänkte jag.

Så nu ska vi fara på sjukhuset imorgon för att ta ännu ett urinprov och kolla så att det stämmer. Och är det så, så blir det behandling igen. Jag tycker att det borde räcka nu, blir så less och trött, min stackars lilla pojke. Men å andra sidan så kanske man ska hoppas på att det är den anledningen till att han är så himal grinig på dagarna och sover så dåligt på nätterna?

Det är synd att han ska behöva råka ut för så mycket hela tiden. Under hans 8,5 månad har det varit besvär säkert minst 85 % av tiden. Hoppas att det kan lugna ner sig någon gång.
Jag förstår inte hur han kan få det heller. För jag är ju noga att tvätta honom och byter ju på en gång då han bajsar. Så han ligger/går aldrig med bajs i blöjan.

Inte nog med det så sa hans läkare att vi även måste åka till Sundsvall för att göra en röntgen där. Man var tvungen att göra det om barnet fått njurbäckeninflammation innan dom blivit 6 månader så ska det kollas med röntgen i Sundsvall. Men jag förstår inte varför det behövs göras när det såg fint ut på röntgen i Sollefteå Om man nu ändå var tvungen att åka till Sundsvall så borde vi väl lika gärna ha fått göra det på en gång? Jag antar att han då måste få kateter och allt igen och måste stå och hålla fast min lilla prins medan dom röntgar. Sist var jag så himla glad att det jobbiga var över, som jag hade gruvat mig för i månader.

Sommarplågan 09?

Albin gillar den iallafall, han diggar för fullt och ler.
Och den är ju ganska härlig på nåt vis.
Blir säkert årets sommarplåga.

Promoe - Svenne Banan



Albin är konstverk

Man kan göra roliga bilder av sina egna foton
här på http://www.photofunia.com/


Här beundrar folk Albin på konst



Och här blir han hållen av Victoria Beckham - inte illa


Även Abbe gillar snusdosor

Fast han får såklart bara bita på dosorna, inte smaka på snusarna. Men han gillar dom verkligen, det är nog en bra tuggleksak.

Jag lyckades få honom att somna strax efter halv tio, genom att ligga med honom på min säng. Sedan smög jag därifrån, satte mig vid datorn och framför teven. Njöt av tystnaden och lugnet. Gud så skönt för både mig och Albin. Han vaknade en gång men då la jag mig med honom igen och han somnade om. Det trodde jag aldrig, men ibland kan han då förvåna. Han sov i sammanlagt hela två timmar, duktig pojke!

Jag har druckit mitt kaffe och kikat runt lite på internet som vanligt. Albin har fått lunch bestående av en tallrik yougurt. Tommy är snart hemma, då ska vi göra oss klar och fara till Elin & Edvin...
Jag har kameran på laddning så att vi ska kuna knäppa lite bilder idag, det var ett tag sen. Batteriet har varit helt slut och har glömt bort att ladda.

Väskgrävaren

God morgon! Natten har varit hemsk om jag får säga det själv. Albin har vaknat jättemycket och vid två-tiden var det omöjligt att få honom att fortsätta sova. Jag gav honom napp och vände honom på sidan som vi brukar. Men jag hann inte mer än lägga mig ner så vaknade han igen. Då var jag sådär sjukt trött så att jag blev lite vansinnig & frustrerad. Jag fick ta honom till min säng till slut. Där fortsatte han att vakna med jämna mellanrum, men vi vaknade sista gången halv åtta och låg och myste en liten stund innan vi klev upp. Albin fick sin gröt och jag åt en halv räkmacka som var kvar från igår, till ett stort glas oboy. Inte helt fel!

Nu ligger han på täcket på golvet och gräver i skötväskan. Han har fått fram lite av varje som han nu pysslar med. Han är så söt när han ligger och drar i väskan, kikar och försöker få tag på något skoj.
Idag ska vi nog åka till Elin, Martin och Edvin och deras "kråkslott". Hoppas bara att Albin håller sig nöjd en stund, han blir ju så snabbt och lätt rastlös och less nu.
Tommy, han är och jobbar. Pratade med han nyss och det verkar bli en lite bättre dag idag.

Ha en bra dag så återkommer jag senare. Otroligt att jag hann med ett helt inlägg!

Tävla om stegräknare



Just nu pågår en tävling på Ett dussin pannor, du kan vinna en vit Omron Walking style II.
Kan bäras runt halsen eller i fickan, sportbh:n eller tillochmed i ryggsäck och handväska.
Har sju dagars minne och funktioner som inte bara räknar antal steg utan antal snabba steg (rask taskt dvs pulsförhöjande).
Den räknar distans, kaloriförbrukning och gram fett som det motsvarar.
Är lätt och har också en klocka.
Var med och tävla du med på http://www.ettdussinpannor.blogpspot.com/

Avslutas 18 maj

Gött med snus

Mmm tänk vad en snus kan tillfredställa! Så härligt, så gött och så lugnande!
Min lilla prins har redan vaknat en gång, fick ge nappen och lägga honom på sidan igen. Han far som en liten larv i den där spjälsängen. Men min stora prins sover nog gott nu, och det är tur det eftersom han ska upp så tidigt som halv fyra igen.
Jag har funderat på sängen en stund nu, precis som igår kväll. Vore väldigt skönt att krypa ner under täcket och försöka slappna av lite. Har den här jäkla värken som ger mig spader ibland.
Men först tänkte jag tävla litegrann. Och hoppas på lite tur. Lägger in en prilla och fortsätter...
Återkommer imorgon bitti, förhoppningsvis. Om inte, så förstår ni nog varför.

GOD NATT!

Gnälldag med räkmackor

Slänger in ett litet inlägg nu innan Desperate Housewives. Albin sover nu efter att ha fått flaskan och duschat med mig. Jag använde mitt nya schampo & balsam som jag fick på posten idag. Som var en vinst från en bloggtävling. Där var även en pocket bok "Dotter önskas" och en ploppgodis. Inget dåligt paket alltså.

Albin har varit väldigt gnällig ungefär hela dagen. Han lyckades ju iallafall sova sammanlagt två timmar idag, i min säng när jag låg bredvid. Men annars har det varit fullt upp, och sura läppar. Till slut blev jag lite smått galen av att vara inne här hemma och bara gå runt och bära. Så jag tog honom och gick ut med vagnen, han fick lite yougurt ute. Sen gick vi på ica och handlade lite. Ringde sedan Elin och frågade om vi kunde komma dit, så dit for vi. Tänkte att då blir Albin lite road, han älskar ju trots allt sin kusin Edvin. Och han behöver såklart lite miljöombyte och se lite folk.

Sedan hämtade vi pappa Tommy på jobbet när han var klar, åkte en liten raggarsväng på byn och sedan hem. Gjorde räkmackor till mig och Tommy. Gjorde även en åt svärfar som han fick när vi åkte dit efter vi hade ätit.
Albin blev toktrött, och det förstår jag. Han hade ju varit vaken sen före klockan två och somnade nu strax efter halv nio. Han var så trött att han knappt orkade äta, men till slut fick han i sig all välling.

Här väntas som sagt Desperate Housewives och vi sitter här med ännu en räkmacka var. Otroligt god!
Tommy ska väl snart gå och lägga sig, för att invänta tidig uppstigning till arbetet.
Imorgon måste jag och Albin hitta på något, vi får se vad det blir. Hoppas att jag får sitta vid datorn lite mera iallafall, för idag har det inte gått många minuter.
Hoppas ni har haft en bra Tisdag?

God frulle

Jag har knappt någon tid att sitta här, eller rättare sagt så får jag inte. Har iallafall hunnit fått i mig en väldigt god frulle för en stund sedan, två räkmackor. Jag måste fortsätta underhålla min söta lilla son. Längtar tills Tommy kommer hem!
Ha en bra dag, så får vi se när jag återkommer... Nu måste jag ta mig något att dricka.

Nä godnatt

Nu ska jag göra mig klar för sängen, som jag har tänkt göra i nästan två timmar nu. Albin somnade klockan åtta ikväll och har hittills vaknat 3-4 gånger. Tommy sover i barnrummet eftersom han ska upp halv fyra och iväg och jobba.
Får se vad jag och klimpen hittar på för nåt imorgon. Det blir nog mys och bus som vanligt iallafall.

Godnatt!

Rädda mammorna

Röda korset har startat igång ett blogguppror för att samla in pengar till mammor i utsatta krigsländer.

Fakta om kvinnor i krig:

"Just nu pågår krig och väpnade konflikter på ett trettiotal olika platser i världen. Varje dag våldtas, stympas och dödas kvinnor i krigs- och konfliktområden. I dagens krig och konflikter används sexualiserat våld medvetet som vapen. Våldtagna kvinnor och flickor riskerar, förutom skador, oönskade graviditeter och förnedring. De riskerar även att förskjutas från sin familj och sin by. Röda Korsets närvaro minskar risken för övergrepp. Röda Korsets Rädda Mammorna-kampanj inbringar pengar till arbetet för att skydda kvinnor och deras familjer."


Så var med och lämna ett bidrag du också. Pengarna  som samlas in via blogguppropet går oavkortat till röda korset och deras insamling Rädda mammorna.

 


Fint mail från papsen

Jag är en liten coca-cola-älskare, som många andra och även ganska beroende.
Pappa gillar att alltid påpeka det dåliga med allt onyttigt jag äter & dricker.
Med tanke på att jag borde gå ner i vikt, så förstår jag honom.
Jag fick detta mail från min kära far idag :



Hej gumman!
Titta och begrunda detta. Ha en trevlig kväll.

Coca Cola 50 cl = 15 sockerbitar






Lurad

Jag blev lurad av vädret, jag trodde att det var bättre än det var. Albin var så grinig här inne så vi klädde på oss, tog vagnen och gick ut. För det första var det ingen sol, utan nästan helt mulet. Sedan blåste det otroligt kalla vindar, och jag hade bara knälånga byxor - burr! Efter bara en liten sväng somnade gubben, jag satte mig utanför Grillen och läste morgontidningen. Men till slut blev det så himla kallt så jag tänkte gå in på ica. Då började larmet gå igång på grillen, fast när jag flyttade mig någon meter så slutade det. Väldigt knäppt.

Men handlade iallafall några nödvändigheter på affären, där Albin för övrigt vaknade. Han sov inte ens en halvtimme och ville inte somna om. Så då var det bara att gå hem. Här hemma har han fått flaskan, ville inte sova då heller. Men sedan har jag lagt ner lite arbete och tid, och till slut gav han med sig. Efter att jag låg bredvid honom i min säng och sjöng. Så han ligger och sussar just nu. Får väl se om vi kanske åker till svägerskan sedan.
Nu är jag då så hungrig så jag måste göra mig något att stoppa i mig.

God morgon!

Efter en ganska så jobbig natt så sitter jag nu här medan Albin går runt i gåstolen och gapar emellanåt. Har just burit på honom en sväng. Vakna med voice har varit på och Kenza gästade programmet. Jacob hade bestämt namn åt sin lilla flicka också, det blev Linnea Karin Ester.

Ute är det kanonväder, fast tyvärr så blåser det som vanligt. Vi ska iallafall ta vagnen och gå ut en stund sedan. Men jag ska försöka pricka in då Albin ska sova sin förmiddagslur.
Tommy är och jobbar och har inte en aning om när han kommer hem. Jag hoppas att det inte blir alltför sent.
Annars blir det nog inget speciellt idag, förutom att vi kanske ska hälsa på Elin & Edvin...

Liten Albin

Ja nu lider denna vecka mot sitt slut. Imorgon är det som sagt jobb för älsklingen så han ligger och sover nu, i barnrummet. Han ska ju upp klockan halv fyra.
Albin ligger också och sover, men somnade inte förrän strax före nio. Undra hur den här natten kommer att gå? Jag gruvar mig alltid lite för morgondagen när jag vet att jag ska vara själv. För att då har jag både natten, måste kliva upp på morgonen och sedan hela dagen själv. Eftersom mitt lilla charmtroll har en tendens att vara väldigt grinig och krävande så tar det på krafterna, och framför allt min rygg. Men det är bara att vänta och se, hoppas att det går bra.
Hoppas även att det blir bra väder så att vi kanske kan gå ut en stund med vagnen och mysa.

Dagen idag har inte alls varit speciell, vi har tagit det lugnt som vanligt. Fast Tommy var och hjälpte sin pappa lite med vedklyvning.
Vi tog hem mat från grillen till middag, så vi var onyttiga idag igen. Men det blir inte så mycket mera av det nu snart.
Disken och all tvätt är fortfarande kvar och ogjort, men jag hoppas att det ska bli gjort imorgon när Tommy kommer hem.
Nu ska jag kika runt lite till här på datorn, men försöka att inte bli uppe alltför länge till. Måste tänka på att jag har hela natten och morgondagen framför mig.
Hoppas ni alla haft en bra helg?

Bjuder på ännu en bild av en liten Albin, endast 4 dagar gammal

Söndag

Min lilla prins har just kommit upp efter att ha lurat en stund i sin säng. Natten var väl som vanligt, fast Tommy fick sköta det mesta.
Han går ju på arbetspasset tidigt imorgon bitti och kommer antagligen jobba hela veckan. Så jag & Albin måste nog ta och planera in något skoj, så att veckan går fort. Fast det är så bra med förmiddagspassen, då kommer han ju iallafall hem på dagen och har lång tid tillsammans med oss ändå.

Ute är det ganska fint väder, så snart ska jag och Albin ta vagnen och gå ut. Tommy ska hjälpa sin pappa med veden.
Egentligen finns det lite att göra här hemma. Disk, plock och städ! Men har inte ork eller lust för det just nu. Så det får skjutas upp lite som vanligt.

Har glömt att berätta om en vinst jag vann på en bloggtävling. Jag fick hem den i postlådan i Fredags och det var ett par fina diskhandskar med spets som just nu pryder upphängda i köket och även två stycken fina blomstickor som sitter i varsin blomkruka i vardagsrumsfönstret. Roligt med lite krimskrams.

På tal om bloggtävlingar, så kom jag ju på att jag måste starta min snart! Skulle jag ha gjort för längesedan men det har inte blivit av. Jag har lite problem med tävlingsbilden.

Att Albin varit så här liten är svårt att förstå

Share a Pair

Share a Pair - Nytt märke hos Linus & Lotta. Det handlar om fest, mycket fina festkläder för barnen.

Kika in så får du se vilket härligt lager. Passar till bröllop och andra kalas.

Klicka på ikonen för att komma till sidan och det nya märket.



En potette

Fick leta mig fram själv bland alla tävlingar som gått ut senaste dagarna.

Jag har vunnit en så kallad "Potette" hos Sassa. Himla roligt!

Kan nog vara bra i framtiden, då Albin ska börja pottränas :)

God morgon

Nu är det Lördag morgon och hela lilla familjen är uppe och på bra humör än så länge. Tommy hade det mesta av nattpasset inatt, så jag slapp kliva upp som jag gjort dom senaste 5 nätterna ensam. Känns väldigt bra.
Måste ta och göra någon frulle till oss nu. Kanske goda äggmackor och ett glas oboy skulle sitta fint i kistan?
Sedan idag ska vi hälsa på Albins gammelfarfar Bertil, men det blir nog efter att Albin sovit sin lur. Vi ska handla med lite saker och så ska Tommy röja ute hos honom.
Annars vet jag inte vad som händer och sker idag, det får vi se. Hoppas ni får en bra Lördag!


Härliga Fredag

Idag for som sagt jag och lilla prinsen ner till stan, hälsade på min kompis Tina. Hon hade jättefin lägenhet, det blev gott fika, en massa surr, bus och mys. Albin var sjukt trött, men ville absolut inte sova. Han hade ju varit vaken från klockan 7 i morse och somnade inte förrän halv tre i bilen på väg hem. Han sov iallafall hela vägen den här gången.

När vi kom fram till Ramsele så stod älsklingen ute och väntade på oss. Vi gick på ica och handlade lite, sedan hem. Tänk att hur roligt och mysigt det än är att åka iväg, framför allt till min mamma & pappa, så är det alltid lika skönt att komma hem till sitt eget. Och så hade vi ju saknat Tommy såklart, både jag och Albin.

Nu sover Albin efter att ha fått sin kvällsflaska. Tommy for just till Elin och ska se hockeyn. Sverige och Canada spelar ju i semifinal, spännande! Synd att matchen var så sent, annars hade ju jag och Albin följt med. Men det går ju inte när det är hans sovtid...

Jag är så otroligt trött att jag inte finner några ord. Ögonen bränner, sticker och svider. Och ryggen, den värker! Men jag är iallafall väldigt mätt. Vi beställde pizza idag, gott & lättsamt men inge vidare för den näst intill tomma plånboken. Men det är tänkt att denna skulle vara min absolut sista på ett tag. Tänkte snart sätta igång med "operation viktnedgång", hur fan det nu ska gå? Men då ville jag svulla med en god pizza först.

Nu ska jag kolla vidare på datorn lite, men känner att jag snart måste slänga mig i soffan framför teven och bara slappna av, andas och njuta av lugnet och tystnaden.
Hoppas ni alla har haft en bra Fredag än så länge, och får en bra fortsättning!




Morrn morrn!

Har inte tid att skriva, eller rättare sagt så får jag inte för lillprinsen som sitter i mitt knä. Jag återkommer senare då vi är hemma i Ramsele igen. Nu ska vi åka till stan. Först in på konsum en sväng och sedan hälsa på Tina i hennes nya lya.
Ha en bra dag!

Bjuder på tre underbara bilder från Albins dopdag

Älskar denna. Han ler med hela ansiktet och ser lite grym ut  :)

Glad och söt liten prins

Myser med sin gudmor Camilla

Ofrivilligt datorfri

I morse började det med att vi klev upp klockan 8, efter en ganska så jobbig natt. Albin vaknade ganska mycket. 
Albin fick sin gröt. Sedan tänkte jag att jag skulle skriva några rader här, men då fungerade inte internet, och det höll i sig ett bra tag. Jag försökte allt jag kunde, men gav sedan upp.
Strax före 10 var Albin trött, så då klädde vi på oss och gick ut med vagnen. Han somnade ganska snabbt, och jag stannade kvar ute för att jag ville att han skulle få sova en ordentlig stund. Så då var jag där när han höll på att vakna, vilket var ett antal gånger. Men då kunde jag vagga vagnen direkt så att han fortsatte sova. Jag satt och fick lite sol på mig, fast det blåste ganska rejält. Men i hela två timmar lyckades jag ha Albin sovandes. Sedan gick vi in och han fick flaskan och så var det bara att gosa och underhålla.

Mamma kom hem strax före halv tre. Då tog jag hennes volvo och åkte till Långsele, plockade upp mormor och åkte vidare till stan. Parkerade och gick in med mormor på Fotfavoriten. Sedan gick jag på stan medan hon fick fötterna gjorda. Där gick jag först och bytte doppresenten. Sedan vidare till Kappahl för att köpa present till två nyfödda, Tilda och Oskar. Gick även på Lindex för att hämta ut gratispaketet från Libero, som inte hade blivit gjort än.

Skyndade mig upp till Stellan, Vicky och Tilda för att ge presenten. Och gud vilken söt liten gudagåva dom fått. Dom kan vara väldigt stolta. Jag fick hålla henne en liten stund, men jag hade ju tyvärr så bråttom. Annars hade jag gärna velat syta henne lite längre. Men vi åker nog snart dit igen, då Tommy också får vara med.

Här hemma har det tittats på hockey ikväll. Sverige vann med 3-1. Jag var inte så inne i matchen, för jag satt och hade ännu en liten gudagåva i famnen. Så mysigt så man inte kan finna ord, söta lilla Hugo!
Nu ska jag läsa lite bloggar jag missat under dagen, det lär nog ta sin stund. Trött som attan är jag och fortfarande lika ont.
Hoppas ni haft en bra dag idag?

Måste bara tillägga att lilla pojken som kom igår, Helena & Dennis andra son, ska heta Oskar. Bra val av Dennis tycker jag  :)

SATC och snart natt

Rubriken talar för sig själv. Sitter just nu framför både datorn och teven. Ser på Sex And The City, som just tog slut. Känner mig lite smått matt efter dagen. Har en tärande värk i ryggen och nacken. Men jag ska inte klaga alltför mycket, har ju fått gott kaffe och ätit en väldigt god rabarberpaj nu ikväll.
Albin har hittills vaknat 3 gånger, och det är lika "spännande" varje gång att se hur natten blir som. Bara att hålla tummarna, försöka slappna av och hoppas att man somnar någorlunda fort.

Ska snart göra mig i ordning för sängen och ringa mitt hjärta för att säga godnatt. Saknar honom redan, så trist när han inte är med.
Imorgon jobbar både mamma och pappa, vilket känns väldigt trist. Då blir jag och Albin här själv. Men när mamma kommer hem efter jobbet så ska hon vara hemma med Albin. Jag ska åka till Långsele, plocka upp min gamla mormor och skjutsa henne på fotvård i stan. Medan hon är och får hennes fötter ompysslade så ska jag göra några små ärenden på stan. Bland annat springa upp en snabbis till Stellan, Vicky och lilla Tilda. Tråkigt nog så har jag inte tid att stanna något där, men åtminstone ge en present och få se det lilla underverket.

God natt!


Lite bloggande

Det blir inte alls riktigt lika mycket bloggande när jag är här hos mamma & pappa. Det beror helt enkelt på att jag inte sitter så mycket vid datorn.

Dagen har varit relativt lugn. Albin har varit lite bättre idag, fått några gnällskov, men inte alls som dom senaste 3 dagarna. Vi följde med mamma till Långsele till mormor en sväng idag. Först handlade vi lite på konsum, där Albin fick en alfonsflaska, ett 2-pack mam nappar och så köpte vi gröt som han fick som sen lunch istället för frulle. Sedan åkte vi hem till mormor och fikade gott fika. Mamma delade i hennes dosett som vanligt. Mormor kallas mamma för "Trolldals Apoteket". Jag åt även årets första mjukglass, och den var självklart god som bara den.

Efter att vi hade varit hos mormor så åkte vi först till pappa som var i stugan och röjde. Sen åkte vi vidare till Maja, Rasmus och lilla söta Hugo. Där gosade jag såklart med Hugo hela tiden. Jag hade honom i famnen, snusade på honom, och gud vad man längtar tills nästa gång. Tiden går på tok för fort, som jag alltid säger. Den där första tiden är verkligen speciell, så himla mysigt. Fast jag hoppas att våran nästa lilla inte ska ha lika mycket besvär som älskade lilla Albin haft.

Albin somnade klockan åtta ikväll och har inte vaknat någonting, än. Han var trött som en gnu, eftersom han knappt sovit nånting på hela dagen. Här är det hockey på teven och vi ska just till att fika kaffe och en rabarber smukpaj med vaniljsås. Mums! Finland leder just nu med 1-0 över USA. Och ska jag vara ärlig så bryr jag mig inte värst mycket om det.

En kär vän ringde till mig för en stund sedan, fick ett lite chockartat besked. Hon talade iallafall om att hon hade flyttat till stan och ville att jag skulle hälsa på. Så det är klart att jag måste göra det. Så jag och Albin åker nog dit på Fredag, innan vi åker hem till Ramsele. Blir mysigt att få ses och surra lite, det är ju absolut inte ofta det händer tyvärr.

Sedan måste jag säga stort grattis till min kära vän Helena med familj. Dom fick en till liten idag och det blev en pojke, som var 52,5 cm lång och vägde 3465 gram. Nu längtar jag som en galning tills jag får träffa den lille också.
Det bara regnar ner bebisar här känns det som, och det är så roligt & mysigt :)

God morgon!

Idag fick jag ligga ända tills klockan nästan var 9, så skönt. Albin har vaknat mycket inatt och jag har inte sovit något vidare. Jag somnade väl inte förrän klockan var halv två kanske. Sista gången Albin vaknade i morse, var strax före 7. Då kom hans mormor in och hämtade honom. Dom har varit uppe och myst en massa, men när jag klev upp så var han ute och gungade för första gången. Det gjorde han med sin morfar, en liten stund. Sedan gick mamma ut med honom i vagnen så att han somnade.

Är lite irriterad över att jag glömde Albins gröt hemma i Ramsele igår. Det måste ha varit stressen, jag stressade som en tok när jag packade allt och vi skulle fara samtidigt som vi skjutsade Tommy till jobbet.
Men då fick Albin flaskan i morse istället, och det gillar han ju allra bäst så det gick ju bra det också.

Nu sitter jag med mitt goda morgonkaffe, har även ätit två mackor. Funderarpå dagen, som ska ska göra, vad som kommer att hända. Men jag har inte en aning. Känner ingen ork för nånting alls. Vädret ser väl hyffsat ut nu, men det blåser mycket och pappa sa att det var kallt än så länge. Hoppas att det lugnar ner sig, så att man kanske kan vara ute lite sedan.

Glömde att berätta att jag fick min parfym igår, som jag vann. Åh gud vad den luktade gott! Så nu är jag väldigt glad att äntligen ha en god parfym. Jag har inte riktigt prioriterat att köpa just parfym, så det var ju en perfekt vinst.

Sen uppdatering

Jag och Albin är hos mamma & pappa nu. Vi kom hit vid två. Då åkte vi först hem till Carina, min "extramamma" och Albins "extramormor". Där fick Albin mysa lite med henne och jag fick gosa lite med hennes nya söta hund Tina. Synd att jag inte tog någon bild. Efter halv fyra åkte vi hem, då mamma kom ganska snart. Pappa också och då började dom med middagen. Så gott med kassler, ris & svampsås. Jag åt så jag höll på att storkna, som jag ofta gör när det är något gott. Men iofs så hade jag ju som sagt inte ätit sedan mackan igår till frukost.

Min lilla Kitty då, som är med ungar. Hon är så otroligt söt. Hon som är så liten, har litet huvud och en massa lång päls och så den där bamsemagen. Tro när hon kommer att få sina ungar? Kanske ska anordna en tävling? :)

Albin har varit lika grinig och missnöjd idag, stackarn! Jag hade ganska hårt arbete ikväll för att få honom att somna, men halv nio hade han somnat ordentligt. Och har bara vaknat en gång hittills. Så vi får väl se hur det går. Jag har sett på Desperate Housewives såklart. Och druckit kaffe med mamsen. Pappa sover i stugan han, myser för sig själv och får snarka obehindrat och ostört hela natten. Skönt för oss alla kanske?

Imorgon vet jag inte alls vad som står på listan, det återstår att se. Ganska skönt att ta dagen som den kommer, inte planera i förväg. Sånt gillar jag, är inge vidare på att planera för det blir ofta aldrig som jag tänkt mig ändå. Jag skulle iallafall behöva åker ner på stan nån dag för att byta den fina doppresenten som Albin fick. Behöver även köpa några smågrejer. Skulle såklart också vilja hälsapå Vicky, Stellan och deras lilla underverk Tilda. Uppvakta och gosa lite. Får se hur det blir med det.

Nu måste jag snart börja fundera på refrängen. Och så måste jag ju surra med min älskling & säga godnatt. Saknar honom redan, helt otroligt.
Hoppas på en bättre dag imorgon, med både humör och väder. Godnatt!

Vanlig förmiddag

God förmiddag på er! Just nu sitter jag bara och andas. Våran säng är renbäddad och Albin har somnat en förmiddagslur. Kaffebryggaren är påslagen och det spelas musik på teven. Så det är en helt vanlig förmiddag här med andra ord. Bara att Albin fortfarande är fruktansvärt grinig, tredje dagen i rad som han är så där rasande och inte vill nånting annat än att man ska bära på honom. Och det hade ju varit okej om man kunde sitta med honom i knät. Men det vill han absolut inte, utan man ska gå omkring och bära på honom som sagt. Och det blir ju lite jobbigt i längden, iallafall för mig.

Natten har väl varit sådär. Albin var duktig, han somnade ju halv åtta igår kväll och vaknade sista gången halv åtta i morse. Så det var ju jättebra att han låg så många timmar, men han vaknade ganska mycket. Och det är ju väldigt knepigt att han var så trött nu redan halv tio. Men då är det ju bara att han får sova.

Jag är väldigt hungrig, har inte ätit nånting sen mackan till frulle igår(!)
Tommy ska snart åka och lämna nyckeln och betala åt vaktmästaren till lokalen vi hyrde efter dopet. Jag måste diska och packa lite, men det får bli sen när Albin vaknat.
Sen bär det iväg mot Sollefteå. Jag och Albin ska till mamma & pappa.
Men nu ska jag gå och ta mig en mugg kaffe. Ha en bra dag!

Visst är jag söt? :)

Godnatt på er!

Nu har Tommy precis kommit hem. Jag ska göra mig någon macka och umgås med honom en liten stund innan vi går och lägger oss. Det är en ny dag imorgon. Då tänkte jag och lillhjärtat åka till Sollefteå, till mamma & pappa. Blir mysigt! Tommy blir kvar här hemma, ifall att det skulle bli mera jobb.
Godnatt på er!


Prinsen sover

Gud stackers lilla barn, han hade det inte lätt. Men när klockan blev efter sju så gav jag upp. Han var så trött och sur. Så då satte jag mig i sovrummet i sängen och gav honom flaskan. Då somnade han och så fick han lägga sig. Han sover än! Kors i taket. Skönt för både honom och mig. Jag hoppas att det går bra nu.

Jag ska passa på att försöka slappna av en stund framför teven tror jag... Men jag är riktigt hungrig eftersom jag inte ätit annat än en macka i morse. Så jag borde göra mig något att äta också, men vad? Det får nog bli en macka igen!

Mys, bus & kurra gömma

Albin med hans nya filt som han fick av Lena, Andreas & Axel i doppresent.
Han både myste, busade och gömde sig med den.









Titta här!

Så här är ni inte vana att få se honom va?





Deklaration via sms

Ja nu är iallafall deklarationen gjord. Herregud vilken bra idé, att man kunde göra det med ett sms. Det visste jag inte förrän jag satte mig och kollade på blanketten. Så jag skickade bara iväg ett sms och fick tillbaka ett där det stod att deklarationen är mottagen och klar. Perfekt! Då gjorde det ju inget att jag var ute i sista minuten, jag hann!

Tommy blev uppringd och fick jobba, så han for iväg vid halv tre. Då gick jag och Albin med vagnen, han fick sova i nästan 1,5 timme och det behövdes kan jag säga. Han är så trött hela tiden att jag inte förstår. Fruktansvärt gnällig är han också. Det är ett rent under att jag hunnit få ner dessa meningar. Så det lär inte bli nåt mer sittande här förrän plutten har somnat ikväll.
Det har varit likadant som igår, om inte värre. Han var helt vansinnig när han skulle äta middag, fast han fick sitta i mitt knä. Han har inte kunnat vara själv eller göra nånting utan jag får bära honom. Och det blir väldigt jobbigt i längden, men vad göra när han skriker och grinar helt förtvivlat? Han ger sig ju inte heller...

Jag har inte en aning om vad jag ska äta heller, så det blir nog, ingenting! Om han
Just nu ligger Albin på golvet, han har rullat och ålat sig fram till fönstret. Där ligger han och drar & knövlar i gardinen och i lampsladden, den lilla busen!
Jag har så himla ont i ryggen och nacken nu att jag skulle vilja slänga mig framför en buss. Har tagit smärtisar, men som vanligt så hjälper ju inte det.





Goddag

Natten har väl varit sådär, jag minns inte ens hur Albin har vaknat. Så jag har inte en aning om hur många gånger jag varit upp. Bara att jag var grymt trött i morse. Jag fick ligga kvar medan Tommy klev upp med lillprinsen. Sedan blev som vanligt Albin jättetrött efter ett tag. Då kom Tommy in och la han hos mig och han somnade. Vi låg till efter 10, så det var väldigt härligt. Kände mig som en zombie ändå, direkt jag hade klivit upp. Men nu är det lite bättre. Albin går runt i gåstolen, väldigt glad för tillfället. Han är verkligen världens sötaste. När han tittar på en och ler med hela ansiktet samtidigt som han rynkar näsan och ögonbrynen :)
Jag är hungrig som en varg, så jag måste göra mig någon frulle nu.

Vansinnesutbrott

Idag har det inte varit sån bra dag för lillgubben och jag vet inte vad det är som stör honom. Men det är bland annat tänderna som jävlas med honom. Helt biter som en galning, helt besatt. Han dregglar och ska ha allt i munnen, sliter åt sig våra fingrar om han får chansen och hugger. Jag tror att denna jobbiga tandutträngning gör honom ännu tröttare än vanligt. Fast han hade sovit en eftermiddagslur på cirka en timme idag, så var han så trött när han skulle äta sin middag att det knappt gick. Jag var lika tjurig som honom och öste på ändå, för han måste ju äta. Men han var så vansinnig, stackarn. Han skrek, kladdade runt maten överallt, stoppade in händerna i munnen hela tiden, spottade ut maten och skrek ännu mera.

Jag fick mina utbrott jag också tyvärr. För jag var skrämmande trött jag också och hade huvudvärk. Jag var nära att somna på soffan, när Tommy plötsligt ropade att han skulle fara till Faxen och städa. Då blev jag ensam kvar med en liten prins som gick runt och gapade i gåstolen. Trötthumör är inte att leka med alltså.
Sedan senare ikväll har han varit lite gladare & väldigt go emellanåt. Han har inte alls velat sova, när Tommy har försökt flera gånger så har han fått vansinnesutbrott varje gång.
Han slocknade nyss, klockan halv elva! Tommy höll honom i famnen och jag sjöng lite. Tro hur natten blir, om han har såna problem? Hoppas att det går hyffsat ändå. Nu behöver han ju verkligen sova när han somnade så sent, han brukar ju oftast lägga sig mellan halv åtta och halv nio annars.

Till något helt annat, så har Albin nyligt lärt sig att vinka. Och han är så otroligt söt! Han gör det inte exakt varje gång, men han kan. Det ord han förstår för tillfället är "lampa" och det har han kunnat ett tag nu. Varje gång man säger lampa så tittar han upp på lampan och ler. Och så vet han "pappa" också. Men ibland missförstår han eftersom pappa och lampa låter så lika varandra. Så då tittar han upp på lampan istället för på pappa ibland. Men jag tycker att han är så duktig. Nu fattas det bara att lära sig att krypa. Men jag tycker inte att det är någon brådska, det får bli när det blir. Ska inte skynda på nånting. Tiden går ju nog så fort som den gör redan...

Minymo

Linus & Lotta har nu ett nytt varumärke - Minymo


Där finns bland annat dessa fina hängseljeans



God förmiddag!

Efter en mumsig frulle bestående av smörgåstårta, så sitter jag nu här mätt och belåten. Jag har två underbara prinsar som ligger och tar en förmiddagslur just nu. Tommy har inte klivit upp än, han behövde få ligga och sova. Albin var vaken från klockan 7. Så när klockan närmade sig halv elva var han väldigt trött.
Idag ska vi nog inte göra nåt speciellt, bara ta det lugnt. Förutom att vi ska gå till lokalen och städa. Det hade vi inte ork eller tid för igår. Men det är bara golven kvar, så det går nog ganska snabbt. Det blev ju som sagt en himla trevlig dag igår. Men det är mycket tankar, funderingar, nervositet och stress i och med dop, så det blir ändå en skön känsla när det är gjort.
Ute blåser det för fullt och har börjat bli ganska molnigt. Trist att det var två kanondagar då man inte hade tid eller chans att vara ute och idag blir det dåligt väder då man skulle kunna vara ute. Men det är väl så det är?
Nu ska jag njuta av lugnet, kanske gå och lägga mig hos grabbarna en stund. Hoppas ni haft en bra helg. Och ha en bra fortsättning på denna Söndag. Bjuder på söta bilder på Albin från igår morse.

Tutten bak-och-fram & upp-och-ner  :)

Buspojken med sin lilla tuppkam  :)

Handen på magen och tittar beundrat på tutten  :)


Fina dopgåvor

Så sött elefanttåg, vagnar med lock som det står "touth" och "curl" på.
Den fick han av sin farmor & gammelfarmor.

En fin ram som man sätter in bilder på Albin i olika åldrar.
Den fick han av sin gudfar Kennet & hans tjej Jonna.

Ett fint album som han fick av sin farbror Henrik med familj.

Sen denna fina "mätarelefanten" som han fick av min vän Helena med familj.
Det hade råkat bli fel, så den ska bytas. Bandet skulle vara blått  :)

Alla sedlar runt det fina dopljuset.

Jättefin Pingu-servis som han fick av min moster Tina med familj.



Sedan fattas det bara presentkorten.
Och även den stora fina filten han fick av Lena, Andreas & Axel.




Avklarat dop & bildmaraton

ALBIN Olov Mikael Larsson

Dopet idag blev lyckat, Albin var så himla duktig trots att han var väldigt trött. Psalmerna som sjöngs var "En vänlig grönskas" och "Tryggare kan ingen vara". Prästen är ju helt underbar, så himla mysig på alla sätt. Bra att prata och rolig. Min mamma kom fram och läste en av texterna ur bibeln.
Vi var sammanlagt 42 stycken idag tror jag. Och det var alla åldrar mellan 3 veckor (Hugo) och 95 år (Tommys mormor). Himla roligt, även om man inte ens i närheten hann prata med en tredjedel av dom. Vi hade två långbord uppdukade. Det var först en fantastiskt god smörgåstårta & läsk, och efter det blev det kaffe & en god daimkaka som min bror hade bakat. Mamma och pappa skötte allting, dom är verkligen guld värda. Utan dom så hade det aldrig blivit något dop. Dom skötte både det mesta av kostnaden och jobbet. Stort tack! ♥

Några började försvinna efter en stund. Jag tycker såklart inte att det var bra i sig, men det var ganska skönt att det inte var så himla många sedan när man skulle öppna presenterna. Känns lite jobbigt med sånt tycker jag.
Och presenterna sen, herregud vad mycket fin och bra vi fick. Eller Albin fick, kanske man ska säga. Han hade ju mest önskat sig pengar, som vi har tänkt använda som bidrag till en ny bilbarnstol. Fick sammanlagt 2400 kronor i slantar, så det fattas inte mycket till en stol. Det som fattas lägger ju såklart vi till. Sen fick han även fina doppresenter som ett litet tåg, en fin "mätsticka", ett album och en fotoram. Lägger in bilder på det imorgon. Han fick en servis med figuren Pingu, snacka om sött. Det var riktigt bra. Han fick en stor fin härlig filt också. Och så fick han presentkort på 800 kronor på Polarn & Pyret och 300 kronor på H&M. Ni håller med om att det var bra presenter va? Stort tack till alla! Vi är väldigt nöjda och tacksamma. Sedan blir det att göra tackkort att skicka till allihopa.
Vi hade ju även kanonväder hela dagen idag, vilket gör dagen ännu trevligare. Vi hade inte kunnat begära så mycket mera.

Albin den stackaren, han var så otroligt trött. Slocknade till slut av total utmattning i Tommys famn på slutet när alla hade åkt. Disken blev klar, vi fick med oss smörgåstårta hem och några bitar av den goda kakan. Så det blir lite mer frossa här hemma. Klockan var efter fem innan vi var hemma och satte oss ner, väldigt trött och slut. Trots att man inte gjort speciellt mycket. Det är väl mycket stress och spänningar med allting, så man blir trött bara av det. Albin fick middag och sedan var det bara att hålla ut så länge det gick. Han var ju som sagt väldigt trött. Klockan var 20.20 när han fick läggas sovandes i sin säng.

Jag och Tommy har såklart sett Robinson ikväll, det vanliga Lördagsnöjet. Sen stack han iväg till några kompisar och jag fördriver såklart min dyrbara tid här. Han blir nog inte borta så länge, han borde egentligen sova som varit uppe sen 4 i morse.
Nu ska jag bjuda på lite bilder från idag tänkte jag. Tyvärr var det väldigt många bilder från kyrkan som blev ganska mörka & dåliga, och fler än dom som inte blev dåliga såg jag såklart hemsk ut på. Men jag försöker välja några med omsorg.
 
Här var Albin arg en sväng, men det gick över snabbt  :)

Den lilla familjen och prästen

Bara familjen

Gudfar Kennet (Tommys bror) häller vatten i dopfunten

Albin får vattnet på huvudet

Alla skrattar och jag som en hyena

Albin med vattenkammat hår, glad när allt är över  :)

Prästen håller upp nydöpta Albin vid hans gammelfarmor :)

Vackra gudmor Camilla håller i Albins dopljus

Bilder på folket, Albin sitter såklart på kortsidan som en prins  :)


Söta buspojkar Edvin & Axel

Den minsta inbjudna gästen - sötaste Hugo knappt 3 veckor


Kort paus

Mitt i stressen gör jag en snabb och kort paus för att skriva några ord. Här har det röjts en massa, Albin & Tommy har duschat. Har tagit hand om en massa tvätt. Nu måste jag ta mig en snabbdusch för jag är helt blöt i svett. Sedan gör jag mig i iordning lite smått. Jag hoppas verkligen att vi kan få Abbe att somna också, vore bra om han kunde sova minst 1,5 timme iallafall. Så att han orkar med en bit av dagen.
Min kära far står nu och diskar åt oss. Han och mamma har även varit och dukat åt oss i lokalen också. Tur att man har dom, annars hade det varit ännu stressigare.
Nu är det inte så länge kvar tills det kommer några. Bröder emd familjer och Albins gudmor Camilla med familj ska komma till oss lite innan. Därför måste det se lite hyffsat ut här hemma :)
Nu måste jag fortsätta med mitt. Ha en bra dag, så återkommer jag senare!

Glömde..

Glömde att säga att jag fick en glad överraskning ikväll när jag loggade in här. Jag tror jag har kommit in i något vinnarstråk just nu. Har vunnit ännu en tävling, där jag får en schampoflaska, en balsamflaska och en bok. Inte alls illa, jag blev så glad & nöjd :)

Sleeping beauties

Dagen har varit lång men ändå gått ganska snabbt, hur nu det går till? Har inte fått riktigt allt gjort som jag hade tänkt. Men jag dammade och rengjorde badrummet. Tommy dammsög. Tvättade även några tvättar. Men imorgon återstår mera tvätt, renbäddning av sängen, disken och en massa plock. Lite synd med tanke på att man har lite annat att göra då.

För er som missat, så har vi dop för Albin imorgon. Då ska man göra sig i ordning, vi ska duka i lokalen och det ska som sagt röjas & donas en massa här hemma. Dopet börjar i kyrkan klockan 14, och vi ska väl vara där cirka en kvart innan. Jag är väldigt förväntansfull och det ska bli roligt & mysigt, bara allt går som det ska. Att vårat lilla charmtroll är nöjd och belåten.

Min kära mamma & pappa kom hit till oss idag. Vi har mest bara tagit det lugnt och myst. Vi tittade på Humorgalan och den var bra. Både skratt och tårar såklart.
Jag har just tagit mig en lång och väl behövlig dusch, smörjt in mig och satt på mig nattlinne.
Tommy ska upp vid 4, och åka iväg med lastbilen för några timmars jobb. Så jag vet någon som lär vara trött efter morgondagens kalas.

Idag då mina pojkar sov förmiddagsluren, så sov dom faktiskt gott i hela 2 timmar. Ingen av dom vaknade en gång. Jag gick in och knäppte några söta kort. Sedan la jag mig för att bara titta på dom söta, man blir så lycklig att man smälter. Nu tänkte jag borsta tänderna och krypa ner i säng. Hoppas att man får sig lite god sömn nu, innan den stora dagen. Jag hoppas att jag hinner titta in här och skriva några rader imorgon bitti. God natt!


Albin & Edvin

Dom söta busiga kusinerna







Fullspäckat schema

Ja nu är det fullt upp känns det som. Det ska tvättas en massa, diskas, dammas, dammsugas och plockas. Ska byta sängkläder och byta gardiner i vårat sovrum. Just nu ligger Tommy & Albin och tar en förmiddagslur, så jag passar på att sitta här en sväng i lugn och ro. Har inte haft tid innan.

Igår jobbade Tommy 12 timmar och det gick bra, han är så duktig så! Jag & Albin var ju hos Elin en sväng. Där blev det kaffe & muffins och Albin körde runt i gåstolen. Han var så snäll & go. Blev lite grinig där en sväng för att han var så trött men det gick över efter ett tag. Vi for därifrån strax efter halv fyra och Albin somnade ju såklart i bilen ganska snabbt. Då kan man ju inte ta ur han utan att han vaknar. Så jag körde runt i bilen i över en timme så han fick sova.

När Tommy var klar strax efter fem så plockade vi upp honom på Brorssons och for hem. Han fick ge Albin middag medan jag satt och andades en stund. Jag var lite slut efter en natt, morgon och heldag ensam med busungen.
Sen kom Kennet & Jonna. Då tände karlarna grillen, jag stod och diskade och Jonna gjorde mig sällskap medan hon var Albins lektant inne i köket.

Jag gjorde även en god sallad och Jonna hade gjort en väldigt god tsatsiki som dom tagit med. Flintastek var det som grillades och till det hade vi både potatisklyftor, potatissallad och bearnaise. Ja det var så gott att jag vet inte vad, och jag kan lova att det var längesen jag blev så mätt. Albin somnade vid nio, han var uppe lite på övertid.
Jag drack lite rött vin också, det satt fint. Jonna hade cider och Tommy & Kennet drack öl. Vi hade iallafall väldigt trevligt och det blev god mat över som jag & Tommy kan äta idag.

Det är ju kanonväder idag, blå himmel, sol och värme. Så man känner ju mest för att gå ut och bara vara. Men det har vi inte tid med förrän vi är klar, och det kan ju ta ett tag.



Natti natt

Nu ska vi göra kväll och gå till sängs. Har inte haft någon tid alls till bloggningen idag. Men jag uppdaterar imorgon. Hoppas ni haft en underbar dag.

Måste bara berätta att våra kompisar Ulf & Ida också fick en flicka idag. Så stort grattis till dom! Två flickor som vi känner föddes på självaste Valborg :)

Godnatt!

RSS 2.0