En ny kusin

Måste bara rycka in här igen för att berätta att jag blivit faster åt en liten prinsessa. Tommys bror Stellan och hans Vicky har äntligen fått deras knyte, som ska heta Tilda. Stort grattis till dom! :) Nu har Albin ännu en kusin!


Valborg

God förmiddag!
Jag har tyvärr inte tid att skriva just nu, för Albin gör lite smått uppror här hela tiden. Vi ska ta vagnen och gå ut i det fina vädret. Tommy är som sagt och premiärarbetar. Jag har pratat med honom och det verkar gå bra, inte för att jag trodde något annat. Vi längtar iallafall tills han kommer hem.
Jag återkommer här lite senare. Ha en alldeles förträfflig Torsdag och Valborg.

Super Mario

Måste ju vara ett utav det bästa dom kommit på på länge.
Skulle jag vilja ha i Albins rum nån gång i framtiden.
Lär nog vara/bli en storsäljare  :)



Som en sommardag

Vilket kanonväder vi har. Jag har gått i linne och svettats tidigare idag. Först gick vi ut en sväng och bort på "Faxen" för att kolla på lokalen vi ska hyra. Och den var alldeles perfekt. Vi var ute till halv tre, då vi såg att prästen svängde in vid vårat lägenhetshus. Vi gick upp och hade dopsamtal med honom. Det gick också bra, allt är planerat. Han är en helt kunglig präst så det kommer bli bra.

Efter det samtalet så gick vi ut en sväng igen, satte oss utanför Grillen och njöt i solen. Albin lekte lite i sittvagnen, som vi för övrigt fixade idag. Han har haft liggdelen länge, men det har haft sina orsaker. Efter en stund kommer det en karl med sin son och ska äta på grillen. Då säger sonen till pappan : - "Pappa, det här är ju som en sommardag". Så gulligt, och jag håller med honom fullständigt.

Jag fick huvudvärk nu i eftermiddag och var tvungen att lägga omkull mig i soffan. Tommy gav Albin middag, sedan for dom iväg en sväng. Jag somnade nog ganska snabbt och fick mig en god sömn. När jag vaknade var det mycket bättre, hade bara en grym trötthet som nu börjar minska.

Vi fick en glad nyhet idag, Tommy ska få jobba imorgon! Första riktiga arbetspasset där han kör själv och får betalt. Så himla roligt, jag tror att han är riktigt nöjd. Så tidigt imorrn bitti beger han sig. Då blir jag och Albin ensam, tro vad vi ska hitta på då? Det ska ju vara fint väder, så ut måste vi ju.

Eftersom det är sista April imorgon och Kennet & Jonna kommer till Ramsele, så har vi bestämt att vi ska grilla med dom hemma hos oss. Vi har ju redan flintastekarna i kylen som ligger och väntar på att ätas. Blir nog väldigt trevligt, kanske kan ta nåt glas vin också. Behövs inhandlas lite mer smågrejer imorgon.

Albin sover, han fick flaskan och somnade vid åtta. Han har redan vaknat 3 gånger, det är nånting som stör honom men jag vet inte vad. Han är ju lite bättre i förkylningen, inte riktigt lika mycket snor och inte alls samma feber. Men han har väldigt mycket hosta, framför allt när han lägger sig.

Tommy är hemma hos sin far och tittar på hockeymatchen. Jag har Roomservice på teven och äter lite chips vi hade kvar. Syndar lite på en Onsdag.
Det har tyvärr inte blivit en enda bild tagen idag.
Jag ska nog sätta mig i soffan nu och njuta medan det är tyst och lugnt. Det är Greys Anatomy som väntar. Återkommer kanske senare...

Solhattar

ALTERNATIVA SOLHATTAR ÅT PRINSEN


Från Nova Star


Från Hummel





Från Småfolk





Från Villervalla (min favorit)



Abbe 8 månader

Idag är det Albins 8-månadersdag ♥ Lillskrutten våran! Jag fortsätter bara att tjata om att tiden går fort. För det gör den! Jag tycker inte att det känns längesen som jag skrev att han blev 7 månader. Tokigt!

Det är kanonväder ute idag, så jag längtar tills vi är klara och kan gå ut. Så man kanske kan bättra på brännan lite, njuta i solen medan man smågnäller lite på att det blir för varmt. Och kanske även käka en glass.

Natten har väl inte varit speciellt god mot oss. Albin har vaknat mycket, både jag och Tommy har varit upp. När han slutligen vaknade och ville göra morgon i morse, så var inte mamsen redo! Utan det blev Tommy som fick kliva upp.

Vid halv nio kom dom tillbaka in till mig. Albin var jättegnällig, hade redan blivit trött igen. Så då låg man och försökte få honom att somna i våran säng. Strax innan halv tio somnade han och då sov även Tommy.

Så dom sover förmiddag just nu och då passar ja på att vara uppe och ha lite egentid framför datorn.
Men nu tänkte jag göra mig någon frulle.

Over and out

Nu tänker jag göra kväll. Lite väl sent, fast det spelar inte så stor roll för Albin har ändå vaknat titt som tätt här. Hoppas inte att det fortsätter, för då vet jag inte hur jag kommer fungera imorgon.

På morgondagens lista väntas det besök av prällen, som ska komma och planera lite dop med oss. Sen ska vi även gå på Faxen och kolla på lokalen som ska hyras. Se vad som finns och vad som behövs till exempel.

Hemma behövs det diskas och plockas. Så vi har det vi gör. Men smörgåstårtorna är iallafall beställda och klara. Bara dom kostade ju två tusen. Sen är det läsk, kaffe, kaka och lite smågrejer som ska fixas. Så det kostar lite att ha dop. Men det är tur att man har dom som hjälper till. Pappa & mamma framför allt, och så Oppe som ska baka den goda kakan.

Lyckades just få liv i min kära sambo som har legat på soffan och slumrat sen typ halv nio. Och han gick raka spåret in till sängen. Så nu ska jag bara borsta tänderna och sedan hoppa i säng jag också.

God natt på er!

Min Karl Alfred

Morgonen har jag ju redan berättat om.
Vi blev till slut tvungna att väcka vårat lilla hjärta som sov så gott. För att han skulle få i sig lite ersättning innan vi for ner på stan. Vi hade nog lite tid som det var. Väl nere på stan så gick vi först på Allsport en sväng där jag kikade på vagnarna. Men vi hade så bråttom så jag kunde inte ödsla tid på det. Tänkte att det var viktigare att hitta några dopkläder.
Så vi gick på Kappahl, där vi hittade två fina tröjor åt Tommy på rea, för 79 kronor styck. Som hittat! Så han ska nog ha på sig en utav dom. Och där då, på herravdelningen, så står jag och pratar med Tommy och säger vilken tröja som han skulle ha. Sedan kommer det en äldre man förbi. Stannar vid oss och mumlar lite, vi hörde inte vad han sa. Så han fick upprepa. Vad tror ni att han sa? - : "Lyssna på storasyster nu". Så sa han!!! Vad är detta? Där står jag, med min sambo och våran gemensamma son. Och så tror han att jag är Tommys storasyster? Och då sa Tommy att det åtminstone går framåt. Förra veckan var jag ju trots allt hans mamma. Haha, ja vad ska man säga? Vart ska det sluta?

Betalade dom där tröjorna och gick sedan ner på den förbannade damavdelningen. Jag blir lika less varje gång jag ska ha nånting. Vi har ju bara Lindex och Kappahl att välja på i denna lilla stad. Så man får ju gått leta sig gråhårig. Underkläder, javisst om man har "normala" bröst. Men kläder, nä inget vidare utbud! Visst kan det finnas några enstaka plagg som ser okej ut, men inte till mig som är en storlek XL. Nästan hela lagret ser ju tamejfan tantigt ut. Jag hittade 1 eller 2 plagg som jag kunde tänka mig, men nej då fanns inte storleken. Till slut fick jag ju nöja mig med en topp ändå, för jag hade inte tid att leta. Hade kikat en sväng på Lindex också, utan resultat. Där finns ju lite mer fint, men som sagt, inte till mig. Har ju både stor kropp och bautastora bröst, så det är inte lätt. Önskar att dom kunde ha en affär fylld med kläder för lite större personer. Men som ändå kunde passa åldern och inte se tantigt ut, eller se ut som tältvarning. Men fick iallafall med mig en överdel hem. Nu är bara den stora frågan vad jag ska ha på mig nertill.

Bråttom bråttom från stan och upp till sjukhuset där vi hade tid kl. 12.30. Vi blev 1 minut försenade, men det gjorde ingenting. Där fick Albin flaskan igen, det som var kvar eftersom han bara åt hälften innan vi for hemifrån. Sedan fick han ligga naken på en brits där jag gjorde allt jag kunde för att distrahera och uppmuntra honom. Lekte med leksaker, höll fast tutten, höll i hans hand och sjöng för honom. Han grät och skrek såklart. Men inget värre än vi inte varit med om förr. Kändes hemskt bara att man inte kunde ta upp honom, eftersom jag vet att det hade blivit bra då. Han låg och skrek så han skakade, blev alldeles röd och svettig. Det tog en stund för att han hade urinhålet lite på sidan, lite snett liksom så det var svårt att komma in. Men till slut satt katetern där och så tejpade dom fast. Sen fick han komma upp i sin mammas famn och blev glad & nöjd direkt. Då gick vi vidare ner på röntgen, där det var ännu värre. Tog lite tid där. En kvinna höll fast katetern så att den inte skulle åka ut och jag & en annan kvinna fick hjälpas åt med att hålla fast honom. Jag stod såklart uppe vid huvudet. Sjöng, pratade, lekte, strök på honom, höll fast nappen och höll samtidigt fast hela hans överkropp eftersom han inte fick röra sig. Den andra kvinnan höll fast hans ben. Och hon var både chockad och imponerad. Sa flera gånger att "gud vad stark han är". Ja jag vet sa jag, hur tror du det är när vi nattar honom på kvällarna då? Hon skrattade. Till slut var vi klar, då jag var alldeles svettig och skakis. Men det gick iallafall bra. Och läkarn som gjorde det hela sa att det såg bra ut. Men vi får se på provsvaren som antagligen kommer om några dagar. Men vilken lättnad, skönt att det äntligen är gjort. Så himla duktig liten kille jag har, en liten "Karl Alfred".

Just nu ligger båda mina prinsar och sover. Den ene i spjälsängen och den andre här i soffan. Jag har sett på Desperate Housewives som vanligt. Och det var likadant även denna gång, man vill inte att det ska sluta. Så underbar serie på alla sätt och vis. Jag skulle kunna ligga och strecktitta på serien hur länge som helst.
Men ikväll får jag inte sitta uppe för länge. Vill helst försöka ta mig i säng snart. Får se hur det går... Åh nu blev det ett väldigt långt inlägg, som säkert ingen orkar läsa. Men men, jag hade ju helt enkelt mycket att "prata" om och berätta. Hoppas ni har haft en bra Tisdag, iallafall bättre än min?  :)

Klump i magen

God morgon! Nu är klockan så mycket som tio, har varit uppe sen halv åtta med Abbe. Han vaknade några gånger igår kväll och inatt. Och i morse vaknade han och ville upp vid halv sex. Det ville inte jag! Så jag tog honom till min säng och gjorde allt i min makt för att få honom att somna. Jag trodde att hoppet var ute, men till slut lyckades jag. Så vi klev upp nästan två timmar senare som sagt. Pappa Tommy fick ligga kvar.
Albin fick sin gröt, jag drack kaffe och åt en smörgås med mamma & pappa.

Ute regnar det för fullt, är grått & trist och det har till och med åskat lite smått. Albin har somnat en liten förmiddagslur nu. När han vaknar blir det flaskan för honom och så gör vi oss i ordning för att åka ner på stan. Ska se om jag hittar något som jag kan ha på mig på dopet. Har inga stora förhoppningar direkt. Hittar jag inget så får jag väl ta en svart sopsäck att göra hål i för huvud och armar. Och kanske leggings till det, vad tror ni?
Vi skulle även ha hittat något till Tommy, en fin tröja eller skjorta kanske. Har ju några rabattkuponger på Kappahl. Så vi lär nog hitta något fint åt lillpruppen våran också. Det lär nog bli ganska enkelt, om jag känner mig själv rätt.

Just  nu sitter jag här med en klump i magen. Ingen trevlig känsla. Men jag hoppas att det ska gå bra. När vi är klar på sjukhuset så åker vi mot Ramsele.
Ha en bra dag, jag återkommer senare!

Hockey & fika

Vi hemma hos mamma & pappa, myser och har det gott. Vi kom hit vid halv fyra, då fick Albin sin middag. Sedan lite senare var det dags för våran middag, god ost & skinksallad. Åt två stora portioner, blev väldigt mätt och belåten. Just nu sitter vi och fikar gott & ser hockey, Lettland - Sverige och det blev just 2 - 1.

Albin kunde minsann inte somna något i eftermiddag. Stackarn var så himla trött. I bilen på väg hit så somnade han när det var högst 3 kilometer kvar tills vi var framme i Trolldalen.
När klockan var strax efter sju så kunde vi inte plåga honom nå mera, då fick han flaskan och somnade på stört. Han har redan vaknat några gånger, men somnat så fort han fick nappen och vändas på sidan. Gullhjärtat mitt!
Albin har ju faktiskt varit lite måttligt bättre idag. Ingen hög feber och inte samma tjocka snor. Det har varit rinnande snor och den där hostan.

Nu hoppas jag att han får en god natts sömn inatt och blir lite laddad inför morgondagen. Denna dag som jag har gruvat mig för länge. Då ska vi på sjukhuset och han ska på undersökning. Klockan 12.30 ska vi vara på barnmottagningen för att sätta kateter i hans lilla snopp.Sedan klockan 13 ska vi på röntgen, där dom ska röntga hans urinblåsa och njurar för att se hur det ligger till. Usch, håll tummarna för oss!

Fint från Villervalla

För lite kyligare väder







För lite finare & varmare väder






Måndagsmorgonen

Blev inte rädd för raklöddret den här gången, men lite brydd  :)


En gladskit på morgonkvisten


Borstade tänderna med pappa


Tog sedan en liten tur med sin bil


God morgon!

Vet inte alls vad jag ska säga om natten, orkar nog inte gå in på det idag. Vi låg iallafall ganska länge idag med pluppen i våran säng. Jag & Albin klev upp klockan 9 då han fick gröt.
Nu är det fullt upp, jag har rensat ett skåp i köket och där fanns en massa skräp som man samlat på sig. Håller på att plocka för fullt här. Nu har jag tagit en liten paus för att skriva lite här och för att betala lite räkningar...
Sedan ska vi göra oss klar för att åka till Trolldalen till min mor & far. Så det ska hinnas med lite här hemma innan vi kan fara.
Återkommer senare då jag har tid i lugn och ro. Ha en bra Måndag!

Bilddagboken

Nu har jag skaffat en till "blogg", fast en Bildblogg.
Får se hur flitig jag kommer att vara där.
Har ju trots allt denna, som tar lite tid.

 HÄR hittar ni bilddagboken iallafall.

Dagens Albin i bilder

Provsatte Edvins vagn en stund. Så söt i sin keps


Glad och söt pojke 


Mammas goa gubbar


Trötter sov sedan gott en liten stund i bilstolen




Kaskader

Ja en Söndag som denna har varit relativt lugn. Har inte ens gjort någon mat, utan köpte med oss mat från pizzerian. Vi är nyttiga vi. Vi var till Elin, Martin & Edvin och deras än så länge kallade "Kråkslott" idag med. Vi gjorde inga knop utan satt bara på våra arslen och tittade på när dom arbetade lite på gården. Det var så varmt och fint när vi åkte dit, men efter en stund mulnade det mer och mer och blåste. Så det blev ganska kallt.
Albin har varit både go men även sjukt trött om vartannat hela dagen och kvällen. Klockan 19 gav vi upp, då orkade vi inte hålla honom uppe längre. Då fick han flarran och somnade gott. Tommy la han och for iväg en sväng. Det tog bara några minuter så vaknade han. Sedan ville han såklart inte somna om, det var kört. Så det var bara att ta upp honom igen och han är fortfarande uppe och vaken.

Har gått runt i gåstolen, flinat och busat med oss. Och det kan man ju inte alls klaga på. Sedan var klockan efter halv tio, då tänkte vi att vi skulle ge honom en flaska igen eftersom det gått så pass lång tid. Gav honom alvedon och satte mig sedan för att mata. Han fick i sig nästan hälften, sedan gjorde han ett litet uppehåll som blev till världens kaskader av spya. På mig, på fotöljen och stor pöl på golvet. Det luktade inte rosor kan jag säga. Men skönt(!) tänkte jag, nu kanske det kom upp en massa slem som samlats ett tag också. Då kanske slemhostan lugnar ner sig, men det återstår att se.
Nu fick Tommy honom att somna, klockan 22.20. Det var längesen han var uppe så här länge. Hoppas bara att han får sova någorlunda bra inatt nu, mitt lilla hjärta.



Söndag & kanonväder

Natten var väl si sådär. Det blev bra efter 3-tiden iallafall. Innan det hade Albin ganska jobbigt i nån timme, och hans mamma blev lite frustrerad emellanåt. Inte på honom såklart utan på själva situationen. När man är sådär grymt trött mitt i natten och så tycker man så synd om honom. Han bara skriker och är förbannad och man kan inte göra nånting. Synd att nätterna måste vara värst, ibland hade det varit skönt med tvärtom. Men men, ny dag med nya tag.
Albin ligger just nu och tar en liten lur, Tommy likaså fast på soffan.
När dom vaknar så gör vi oss i ordning och går ut allihopa. Sätter oss i solen och njuter, kanske med en glass om man har tur. Jag lär med all säkerhet gnälla lite på att det är för varmt. Men ändå härligt med sånt här väder.

Albin igår, när han drack helt själv

Klockan 22:22

Ja nu börjar denna Lördag gå mot sitt slut. Den har ju som sagt varit super. Känner mig lite uppblåst av allt ätande och väldigt varm av den lilla brännan jag fått. Albin somnade vid halv åtta och har inte vaknat en gång än. Så det känns skönt, tänk om det kunde fortsätta.
Ska nog göra oss i ordning för sängen snart tror jag. Jag känner mig iallafall ganska trött och nöjd. Hoppas ni alla haft en bra dag och får en god fortsättning på denna helg. Jag återkommer imorgon.

GOD NATT!

Våran vårdag

Nu är klockan halv åtta och Albin har precis lagt sig. Han var jättetrött, och det är ju inte alls konstigt eftersom han har varit vaken sen klockan 12. Det gick inte att få honom att sova någon eftermiddagslur idag. Så Tommy gav honom flaskan och sedan deckade han totalt. Så skönt för lillhjärtat.
På tal om flaskan, så har Albin faktiskt börjat kunna dricka lite själv med flaskan nu.
Hans tand nummer 6 har nu börjat komma upp också. Precis som jag trodde!

Idag har han iallafall inte haft så hög feber, runt 38. Vi har varit till Elin & Martin och deras Kråkslott idag också. Vi satt mest och glassade i solen. Kollade i tidningar som jag hade köpt med mig, heminredning bland annat. Det var riktigt härligt. Som tur var så fläktade det lite, för annars var värmen grym. Jag satt i linne och fick en bränna på bringan, lite i ansiktet och på axlarna.

Har sett våra första tussilago idag utanför vårat hus, så gulligt så.

Till middag idag blev det fläskfilé, klyftpotatis & bearnaise, med en massa smått & gott på sidan om.
Solen skiner fortfarande ute, så härligt. Synd att man inte kan gå ut. Men snart blir det Robinsson, cola och chips & dipp. Kan en Lördag bli mycket bättre än så här? Ja det enda ska väl vara att Albin vore helt frisk då såklart. Men annars kan man inte klaga.




Klara Färdiga Gå

Nu är Albin vaken efter att ha sovit lite över en timma. Tommy har slumrat på soffan medan jag har suttit vid denna älskade burk. Har lyssnat på en massa musik och lagt in lite tävlingar.
Nu tänkte vi göra oss i ordning, för att sedan åka till Elin, Edvin och Martin som är på gården till "Kråkslottet". Det ska bli härligt att komma ut i solen och friska luften. Det svåra är hur man ska klä sig, och klä Albin? När det är så himla varmt. Man vill inte klä han för varmt, men inte heller för kallt. Ja det ordnar sig. Så det är vad vi har på listan än så länge, sen får vi se vad det blir.

God morgon Lördag!

Vet inte riktigt vad jag ska säga om natten. Jag somnade väl vid 1 och det gick ju bra fram till klockan 3. Då vaknade Albin, var ledsen, snorig, jätteslemmig och hostade. Jag gjorde allt jag kunde. Tog tempen, febern var inge hög, men gav honom alvedon ändå. Kan ju underlätta lite i vilket fall. Koksalt, nässug och nässpray, den vanliga proceduren. Men han ville/kunde inte somna om. Tommy kom hem kvart i fyra den lille rackarn. Då fick han hjälpa mig att prova, det gick inte. Till slut fick vi ta honom till våran säng. Det tog ett tag där också, men till slut när klockan var cirka halv 5 så slocknade han av utmattning. . Men då låg Albin bredvid Tommy. Han som var lite på sinkalusen och började snarka lite smått. Så jag nöp tag i Tommy och sade på skarpen att han skulle gå och lägga sig i barnrummet. Och det gjorde han. Sedan låg jag och Albin tillsammans i stora sängen till halv åtta.
Då klev vi upp, slog på teven och Albin fick sin gröt. I vanlig ordning.
Nu sitter jag här dödstrött och gör ingenting. Men jag ska pröva lyckan med att lägga in lite tävlingar i tävlingsbloggen nu.

Trötter & Prosit

Nu sitter jag här och är grymt trött. Jag antar att det beror på att man varit ute en massa idag, för annars brukar jag inte vara så här trött den här tiden. Det brukar jag vara på eftermiddagen och fram till nio på kvällen ungefär. Efter det brukar det vända lite. Och så kan det ju vara att man har lite förkylning i kroppen, som inte har brutit ut ordentligt. Har nyst lite ikväll också, därav rubriken på inlägget. Har även den där omtalade ryggvärken. Den har jag ju alltid förstås, mer eller mindre. Nu är det lite extra, brukar ofta vara det på kvällen.

Tommy är på grabbkväll uppe hos Modén. Albin fick flaskan vid åtta och somnade. Tommy for iväg då. Albin har bara vaknat en gång än så länge. Får se hur resten av natten går som.
Jag har suttit här vid datorn hela kvällen. Surfat runt, läst bloggar och lagt in lite bilder på Facebook. Under tiden har jag hunnit med några prillor och ska hämta mitt andra glas cola nu.
Har haft en relativt bra dag idag, trots allt. Vi har en duktig och snäll son, som kan vara så pass "pigg", glad och snäll fast han är så dålig.

Våran Älskling


Rosor på kinden

Och solsken i blick. Idag har vi haft en härlig utedag, med sol, blå himmel och extrem värme. Jag tror man har fått lite färg på kinderna bara av det lilla man suttit i solen.
 Albin fick sova lite i vagnen. Vi har träffat Malin och fikat med henne på Sockerbagarn. Det blev en god jordgubbscheesecake, där var Albin vaken och glad. Efter det gick vi lite till och fick då träffa Carro & Fredrik en sväng. Åh Carro hade så fin liten kulmage, dom har bara 10 veckor kvar nu. Sedan var gubben lite grinig och ville inte somna. Då gick vi hem, gav honom flaskan och en ny blöja. Tog då även tempen och han hade nästan 39 graders feber.

Sedan åkte vi till Elins, Martins & Edvins nyköpta hus där dom var och jobbade på lite ute på gården. Underbart läge & mycket mark. Och ett himla mysigt hus när det väl är klart. Dom har mycket att göra, men det kommer nog bli ett fantastiskt resultat där dom kommer trivas ypperligt. Längtar tills det är klart. Vi kommer nog att bli där och hjälpa dom ganska mycket, med det vi kan. Idag hackade jag till exempel loss två rötter med en spade och drog loss, vilken insats! Bara det lilla gjorde mig lite slut. Man är alltså inte så vältränad, nä snarare skamligt förslöad. Vi ska dit imorgon också, om det är bra väder och om Albin är okej för att fara nånstans.

När vi for därifrån somnade Albin i bilen, han var helt utmattad stackarn. Vi stannade bilen utanför affären där han fick fortsätta ligga och sova en stund med bildörrarna öppna. Vi hade såklart koll, vi satt några meter ifrån och surrade med Göran. Sedan handlade jag lite innan vi gick hem. Nu ska väl Albin snart få sitt kvällsmål och få komma i säng. Då ska jag göra lite sen middag åt mig & Tommy. Jag tror att det får bli varma mackor idag. Snabbt, enkelt och gott.

Morgonstund

Nu ligger Albin i våran säng bredvid Tommy och tar sig en förmiddagslur. Han var jättetrött och gnällig, trots att han vaknade sista gången halv åtta i morse. Han blir nog extra trött av denna jobbiga förkylning. Det ser likadant ut idag tyvärr. Jag klev upp med Abbe i morse. Han fick gröt och vi kollade såklart på Vakna med voice. Tommy fick ligga kvar, han var ju duktig och klev upp två gånger inatt då jag var för trött. Det tar oftast högst två timmar efter att han klivit upp, tills han blir trött och grinig igen. Då är jag såklart bara glad om han kan somna en liten tupplur.

Det verkar härligt ute idag också, jag hoppas att det håller i sig. Då tar vi nog vagnen sedan och  går ut en sväng. Det är dock inte speciellt mycket sol, men huvudsaken det är skönt och inte blåser.
Jag har ätit frulle redan, bestående av ett glas oboy och hårdbrödmackor med falukorv & rödbetssallad. Mums! Just nu sitter jag här i pyjamas, fördriver tiden och knakar nacken åt vänster.

Stora killen i lilla babysittern i morse




Utslagen hjälte

Min stackers trötta och sjuka lilla älskling. Han vaknade nyss och var ledsen som tusan. Han nös, hostade och kunde knappt andas pga det där jävla snoret. Han fick koksalt i näsan och så sög vi ur det som gick, och så fick han nässpray. Han var så trött under hela proceduren att han nästan satt och sov. Blundade hela tiden. Fy vad jobbigt, nu vill jag att detta ska vara över fortast möjligt. Så att han får ha det lugnt och bara må gott.

Tommy kunde inte sova så jag måste ju hjälpa stackarn. Det är väl mig han saknar där i sängen?
Ska bara borsta tänderna, sen är jag redo för att möta utmaningen som varje kväll. Alltså att försöka somna...
Får se vad morgondagen har för utbud. Hoppas att det blir fint och skönt väder iallafall, så går vi nog ut en sväng.
Jag återkommer. Godnatt på er!

Mammas & pappas busiga lilla troll

Utmaning

Utmanad av Ida



4 av mina favoritprogram på tv:
♥ Sex and the city
♥ Desperate Housewives
♥ Grey´s Anatomy
♥ One tree hill


4 saker jag gjorde igår:
♥ Bloggade
♥ Diskade
♥ Handlade
♥ Hälsade på Elin & Edvin


4 saker som jag ser fram emot:
♥ Skaffa hus
♥ Skaffa ny bil
♥ Alla Albins framsteg
♥ En sundare livsstil och smalare kropp


4 av mina favoritmaträtter:

♥ Kinamat/Thaimat
♥ Grillat
♥ Pizza
♥ Lax


4 saker på min önskelista:
♥ Vinna massa pengar
♥ En utlandsresa
♥ En ny bil
♥ Ett hus



Jag utmanar alla som vill, men kan tänka mig en person framför allt.
Eller hur Kakan ?  :)

Ett litet dopp

Vi spenderade inte så himla lång tid ute idag, men den tid vi var ute var väldigt härlig. Skön vårvärme och sol. Albin sov väl ungefär en timme sammanlagt i vagnen. Han vaknade ju en gång efter en halvtimme och efter det var han väldigt tjurig, fast snäll. Men jag fick vagga med vagnen länge innan han somnade igen.

Som att det inte var nog med Albins jobbiga snoriga näsa. Han har ju varit förkyld så länge nu så man trodde ju att det skulle vara över snart. Men då fick han hosta nu mitt upp i allt, väldigt trist!

Vi gick på ica en sväng där vi träffade Bertil, Albins gammelfarfar. Alltid roligt att träffa den gogubben.
Middagen idag bestod av mat från grillen. 150 grams ostburgare, strips med dipp och cola. Det smakade såklart lika ljuvligt som vanligt. Känner mig nästan mätt fortfarande.
Lite senare tog jag och Albin ett dopp i badkaret, vilket var väldigt uppskattat. Han var väldigt sprallig & glad. Lekte med sin Nalle Puh badbok och sprattlade i vattnet. Han smakade nog någon klunk också, för det gillar han ju skarpt.

Han fick flaskan och somnade vid åtta. Så nu är det tyst, lugnt och skönt här i vardagsrummet. Bara teven som hörs, och trafiken på byn förstås. Jag tror att jag ska göra mig något att stoppa i munnen, känner mig sugen på något men vet inte vad. Det får nog bli ett glas oboy iallafall.
Jag tror att vi ska se "Medium" som börjar klockan nio, det brukar ju kunna vara lite spännande.

Den söta badpojken  :)


Ut i finvädret!

Nu har jag inte tid att skriva, för jag ska göra mig i ordning och gå ut i det fina härliga vädret. Man måste ju passa på. Tommy och Albin är redan ute dom. Jag måste byta om och sådär. Kan ju inte direkt gå ut i mitt Nalle Puh nattlinne och skrämma alla på byn. Ja, jag har fortfarande nattlinne på mig.
Jag ville väl mest bara skriva några ord, och säga god förmiddag!
Jag återkommer lite senare när vi har kommit in igen. Jag hoppas att Albin ska få sova lite i vagnen, för han har varit vaken sen halv sex i morse. Stackers gubben är ju som världens snorgärs, då blir det svårt att sova.

Dagens söta bubblor

♥♥  Albin & Edvin  ♥♥










Laddar för tv-kväll

Idag åkte vi som sagt till Elin & Edvin. Där blev vi utomhus ett tag. Edvin skottade och krattade såklart, arbetsmyra som han är. Albin fick även sin middag där ute, medan näsan och ögat rann. Stackers gubben, det verkar inte bli nå bättre. Jag förstår inte hur lång tid det ska vara.
Tommy och Edvin roade sig sedan med att blåsa blåsbubblor. Eller Tommy blåste bubblorna och Edvin pickade sönder dom. Albin blev väldigt fashinerad kan jag lova. Han stod ivrig men helt tyst & paralyserad och tittade på. Klockan blev framåt fem innan vi kom därifrån. Jag sprang in på ica och köpte några nödvändigheter och onödvändigheter förstås.
Väl hemma blev det matlagning. Fast inte så avancerad lagning. Det blev varmkorv, mos och räksallad. Hade egentligen tänkt göra det i tunnbrödrullar, men tunnbrödet vi skulle ha var slut.
Albin har varit fruktansvärt trött här också, det blev som lite fel med vilan idag. Förmiddagsluren blev alldeles för sen. Han sov faktiskt i 2 timmar, hör och häpna. Mellan halv tolv och halv två. Så då blev det ju ingen till liten lur på eftermiddagen. Det gick inte att hålla honom uppe längre så han fick flaskan och somnade halv åtta. Nu får vi se hur det fortsätter.
Jag sitter och dricker kaffe och äter en japp. Ska snart gå och titta på Roomservice och efter det blir det Grey´s Anatomy. Sedan hoppas jag att jag kan komma i säng i någorlunda god tid ikväll.

Ivriga pojkar i väntan på bubblor  :)

Edvin på väg att fånga en stor bubbla, eller ballong som han sa  :)
Albins utomhusmiddag

Edvin hugger ved med sin plastyxa


Twitter

Så, nu har jag också skaffat mig "Twitter", bara för att.
Ganska meningslöst egentligen kanske. Men lite roligt ändå  :)


Albinsmamma

Onsdag

Natten var faktiskt lite bättre än dom andra. Jag & Albin gjorde inte morgon förrän halv 8, då vi klev upp och slog på Vakna med voice. Albin fick sin gröt såklart. Tommy hade svårt att sova inatt så han hade lagt sig i barnrummet.
Jag har stått och diskat i lite över en timme. Nu unnar jag mig en stunds sittande, med en kopp kaffe och två äggmackor. Hungrig som en varg eftersom man inte ätit sen middagen igår.
Albin är jättetrött, så Tommy ger honom flaskan nu för att han sedan ska få sig en förmiddagslur.
Våra bästa år är på teven, som vanligt den här tiden på vardagar. Sedan när Albin sovit klart och vi är iordninggjorda så ska vi åka och hälsa på Elin & Edvin. Där blir det väl kaffe, surr, bus och skoj. Kanske även en match i plump? Där jag ska förlora som vanligt.
Nu ska jag fortsätta med mitt fika...

Grattis till mig

Åh vilken trevlig överraskning jag fick när jag loggade in på bloggen för en stund sedan. Jag har vunnit en tävling igen, denna gång en Paris Hilton parfym hos Hanna. Gissa om jag blev glad? Jag som verkligen behövde en ny parfym. Tack än en gång!



För omväxlingens skull

Så tänkte jag ikväll komma i säng utan att hinna fastna här. Jag har ju en dålig vana att alltid fastna här vid datorn och då blir man kvar väldigt mycket längre än det är tänkt. Så nu ska jag spotta ut tandkrämsskummet ur munnen och sedan gå till sängs.
Albin sover iallafall fortfarande, tack och lov. Tommy gick och la sig efter Deperate Housewives, så det finns ju en risk att han sover nu. Hoppas att det inte tar alltför lång tid tills jag somnar.
Återstår att se imorgon.

Godnatt gott folk!

I väntan på DH

Nu sussar Albin efter att ha fått flaskan, han åt hela 260 ml ersättning. Han fick koksalt i näsan och jag har sugit ur den, det lilla snor som kom. Har även gett honom nässpray. Så jag hoppas att han kan få lite lugnare sömn nu och att han kanske inte behöver vakna så mycket. Borde jag hoppas över huvudtaget egentligen? Äsch, vi får se hur det går.

Jag och Tommy ska nog ligga i varsin soffa framför teven och jäsa. Och vänta på att älskade Desperate Housewives ska börja.
Jag måste erkänna, det hade inte varit helt fel med ett stort glas med kall cola just nu. Men jag ska ju försöka att "bara" dricka det på helgen, även om det är fasligt svårt.


Familjebild

Nu lägger jag ut en bild på mig & min familj.
Det är taget för nästan 7 månader sedan. Men ändå,
ser Tommy ut att vara min son och storebror åt Albin?
Jag tycker då att han ser ut att vara pappan och inte så himla
mycket yngre än mig?  :)



Ser jag så gammal ut?

Läkarbesöket gick bra, läkaren var en ny, utländsk kvinna. Albin var 71 cm lång och vägde 8 kg, lång och smal men ändå normal. Så det är precis som vanligt. Hon kollade igenom honom och ställde frågor. Hon gratulerade till att vi hade en frisk och fin pojke.
Men sedan kom något oväntat. Hon frågade om Tommy var storebror. Gissa om vi blev chockade, men skrattade gott? Det var nästan synd om henne, för hon skämdes nog. Men det är tur att man inte är en sån som tar illa upp. Höll på att skratta ihjäl oss. Men jag ska inte ljuga, jag tänkte efter litegrann.

Ser jag så gamml ut? Jag ska fylla 22 i sommar, och Tommy är 21. Ser jag ut att kunna vara mamma åt honom? Då skulle jag ju lika gärna se ut att vara mormor åt Albin isåfall.
Ringde mamma och berättade och hon skrattade så högt i telefonen att det nog hördes i hela byn. Hon sa att det måste ha varit att Tommy ser ung ut, och att hon inte tittade så noga på mig. Men det beror nog på min kraftiga övervikt och att jag ser hemsk ut i allmänhet. Bryr mig inte så mycket om utseendet längre. Går bara runt med håret som en ihoptrasslad trasa och myskläder för att det är det ända jag kan ha. Måste snart ta tag i detta, gå ner en massa i vikt och börja bry mig.

Efter läkarbesöket skjutsade jag Tommy till Brorssons, skrattandes hela vägen. Sedan åkte jag och Albin på kyrkis en sväng, roligt att träffa lite folk. Och så fick jag lite fika. Åkte därefter en sväng i bilen så att Albin skulle somna, för han var grymt trött. Efter några minuter slocknade han. Jag åkte omkring bra länge, för jag visste att om jag tog ur honom ur bilen så vaknar han. Sedan ställde jag mig på gården och stod där ett tag, åkte en liten sväng igen. Så Albin fick sig en timmes sömn iallafall.

När vi kom upp hemma så fick han en flaska välling. Sedan la jag mih med honom på min säng, tills han somnade. Då smög jag hit. Det är bra om han får sig en rejäl eftermiddagslur, så att han klarar av att hålla sig vaken och någorlunda pigg till kvällen. Han är fortfarande lika förkyld, jättesnorig.
Tommy kommer nog hem vid halv fem ska jag tro. Tills dess ska jag inte göra nånting alls tänkte jag.


Läkarbesök

Kvällen, natten och morgonen och pågått typ som de senaste veckorna. Jag klev upp med Albin idag, gav honom gröt och kollade lite på Vakna med voice. Albin var på riktigt dåligt humör till morgonen. Jag såg att han var trött. Så efter en stund försökte jag lägga mig med honom i våran säng. Men det gick inte alls. Vi klev upp, alla tre. Sedan blev han på lite bättre humör. Nu ligger han i Tommys famn och får flaskan. Vi ska på BVC på läkarbesök. Sedan ska Tommy iväg och köra lite, men kommer hem redan vid middagstid ungefär.
Vi får se vad jag & Albin hittar på. Jag återkommer sedan...

Good night sweethearts

Kvällen har varit lugn men ändå haft fullt upp - som vanligt hos familjen Larsson/Nilsson. Albin fick flaskan vid halv nio och somnade efter ett tag. Han har vaknat flera gånger, och låter otroligt snorig. Trots nässprayen, jag som hade förhoppningar om den ikväll. Men det verkar inte vara någon förbättring just nu. Det är bara att gruva sig för ännu en natt och morgon med besvär. Stackers min lilla prins.

Middagen idag blev enkel, snabb och hederlig. Korv & makaroner!
Sedan har det pendlats lite mellan datorn och teven. Jag och Tommy tittade lite på "Tonårsliv".
Tommy gick till sängs vid tio-tiden. Jag funderar på att joina honom nu, lite väl sent men. Bättre sent än aldrig.
Men mig återfinner ni här imorgon igen.

Godnatt & sov gott!

Stora killen som provsitter sitt raggaråk


Nässpray och tand nr 5

Idag efter att Albin hade fått flaskan vid tolv, så gjorde vi oss i ordning. Vi klädde på oss och gick ut med vagnen i det härliga vädret och så gick vi på ica för att köpa bullar. Efter det gick vi vidare till dagis och hälsade på. Vi var mest ute, satt på en bänk i solen. Albin var såklart jättetrött, somnade till slut i mitt knä, som tur var. Jag blev bjuden på en macka och en kopp kaffe när dom åt mellis där ute.

Vi blev där ett tag innan vi vankade hemåt, då Albin var väldigt grinig. Tog posten och där var det ett H&M-paket som varit lite försenat. Med ett par sommarsandaler och en t-shirt åt Albin, det var jättefint.
På väg in så var lillskrutten arg och skrek lite, och vad upptäcker jag då tror ni? Jo, ännu en ny tand som kommit upp. Inte konstigt att han har det jobbigt och är grinig mitt stackars hjärta. Nu har han ju varit förkyld i cirka 3 veckor och under den tiden har han fått 3 nya tänder. Så nu har han 5 stycken. En till ploppar nog upp när som helst också, antar jag. Men sen hoppas jag att det blir lugnt ett tag.

Han har ju varit fruktansvärt snorig, så idag gick vi även på apoteket och köpte Nezeril nässpray. Jag är så dum som inte har köpt och använt den innan. Men nu hoppas jag att det kan hjälpa så att han får sova bättre på natten & morgonen. Och så att han kanske inte är lika snorig på dagarna också.

Tommy körde ett ganska kort pass idag. Han åkte ju vid halv tolv idag och kom hem vid fem. Så det var skönt, nu ligger han på soffan och vilar lite.
Albin ligger i sin säng och sover en eftermiddagslur. Han var så trött att det inte gick att mata honom. Han blev helt vansinnig och maten bara åkte ur munnen. Så till slut fick jag ta upp honom, lägga han i min famn och ge tutten. Efter en stund så somnade han. Det går verkligen inte att mata Albin när han är för trött, det är ett som är säkert. Men han lär ju vara döhungrig när han vaknar.

God morgon!

Här var det en jättejobbig morgon. Jag som trodde att Albin förkylning var så gott som över för några dagar sedan, men snoreriet har ju fortsatt. Och han har ju varit grinigare än grinigast på kvällar och nätter, haft svårt att sova.
Inatt somnade jag nog vid 1-tiden. Albin vaknade några gånger, både jag och Tommy var upp.

Klockan halv 6 vaknade Albin och var arg, och rikgigt riktigt snorig. Jag tror faktiskt att det var värsta gången hittills. Han var helt igentäppt i hela näsan så att han hade svårt att andas.
Jag sög såklart det jag kunde med Näsfridan. Men jag tror att det var mycket som satt för långt in. Jag hade inget koksalt kvar för det tog slut förra veckan.
Till slut strax före 8, så somnade han på mig då jag satt upp i sängen. Så jag satt så ett tag, sedan la jag mig försiktigt ne och la honom på sidan. Han sov en stund, sedan klev Tommy upp med honom, för jag var ganska så sleten.

Tommy ska iväg och köra lastbil idag. Dom åker iväg runt 12 och det blir nog en kort och bra dag. Kanske är hemma redan vid åtta ikväll, så det är u super. Men tro vad jag och Albin ska göra idag då? Måste nog ta med honom ut i vagnen en sväng. Tänkte gå på apoteket och köpa näsdroppar.

Albin och Tommy har även denna morgon, suttit tillsammans och borstat tänderna. Dom är så söta så!

Bild från igår




God natt!

Nu blir det sängen för mig. Herre jösses vad jag är duktig, kommer i säng så här tidigt. Får väl se när man lyckas somna, och hur länge man får sova. Men jag får iallafall lägga mig i sängen och slappna av. Imorgon är det en ny dag med nya uppgifter. Tommy ska iväg och köra lastbil, eftermiddagspasset. Det är vad vi vet än så länge. Det är disk och tvätt som behöver göras och samtal som behövs ringas.
Jag återkommer såklart här imorgon. Godnatt, och sov gott!

Sötaste Albin, med sin Modo-tröja

Söndagsparty

Dagen har rullat på i vanligt ordning. Vi har mest bara tagit det lugnt här hemma. Tommy lyckades sova ner Albin vid tre-tiden så han fick en eftermiddagslur på cirka en timme. Och det hör ju inte till vanligheten, väldigt skönt!
Men ikväll när klockan var åtta så började han bli väldigt trött igen. Då fick han flaskan och sedan läggas i säng. Han har vaknat en gång hittills. Nu får vi se hur resten av kvällen och natten urartar sig.

Tommy ligger i soffan och käkar ostkrokar & dricker cola medan han tittar på teve. Han hoppar emellan "Söndagsparty med Filip och Fredrik" och "Och så kom Polly". Jag ska nog gå och göra honom sällskap, mysa ner mig i soffan och ha lite Söndagsparty jag med.

Tänkte bjuda på några bilder från idag. Albin och Tommy borstade tänderna båda två. Än så länge älskar Albin att "borsta" sina tänder själv och även att kolla på när vi gör det. Han blir helt lyrisk med stort leende, så söt!
Får se hur länge det håller i sig  :)




Nytt igen

Nu har jag bytt header igen, till en utav mina favoritbilder på min söta prins.
Han ser så otroligt snäll, go och välmående ut där. Där han lutar sig mot gåstolen  :)

Passade även på att byta bakgrundsfärg till en turkos nyans.

Tänk vad tiden går

Att Albin har varit så här liten, och legat i min mage. Helt ofattbart.

Ultraljudet i vecka 18


Jag med magen i vecka 39
(Håller upp hängbrösten lite så att själva magen ska synas bättre)


Om 10 dagar är prinsen 8 månader, och har en egen bil


Typiskt...

... som Nalle Puh säger. Jag blir väldigt sur på detta "stormande". När vi äntligen får fint väder, så blåser det så mycket att det blir kallt och man ändå inte kan vara ute. Så trist! Man får sitta inne, titta ut och njuta av den sol man får se genom fönstret.

Just nu sover Abbe en liten förmiddagslur, skönt! Han blev så trött helt plötsligt.

Jag tror att jag ska passa på att fixa lite, med att lägga in en massa saker på den externa hårddisken. Vi börjar få så lite plats på datorn nu.

God morgon

Vet egentligen inte alls hur natten har varit, bara att jag har varit väldigt trött och är ganska trött fortfarande. Det var ju ganska hektiskt igår kväll med allt vaknande och jag hade som vanligt ganska svårt att somna. Fast jag låg ju kvar i sängen till strax efter halv tio. Så det var skönt att jag fick göra det. Tommy klev upp lite tidigare med Albin och gav honom gröten.

Just nu kör Albin runt i sin kära gåstol och Tommy ligger på soffan och tittar på det teven har att erbjuda - nyhetsmorgon.
Jag sitter här och har fortfarande lite svidande grusiga ögon, håret uppsatt i en slarvig knut och känner mig bara seg. Precis som en Söndag ska vara. Gud vad helgerna går fort. Vi får se vad vi får gjort här hemma idag.

Jag glömde ju berätta att jag glömde min jacka i Vilhelmina igår, och jag tänkte ju att det inte gjorde så mycket eftersom jag inte hade något viktigt i fickorna. Elin, Edvin och svärmor är ju där tills idag, så dom tar ju med den också. Men när vi närmade oss Ramsele igår, så kom jag på - hemnyckeln ligger ju i jackfickan! Vi åkte hem till Martin, där jag hade för mig att dom hade en nyckel hem till oss. Och som tur var så hade jag rätt.
Den som inte har huvudet med sig...

Dom söta kusinerna igår


Vilhelmina

Har haft en riktigt bra dag med gott fika, god mat, trevligt umgånge och en massa lek, bus och mys. Här gjorde vi morgon strax före åtta i morse, var grymt trött och ville inte kliva ur sängen.
Vi kom iväg vid halv tio, lite senare än tänkt men det gjorde inte så mycket. Kennet & Jonna åkte dit med oss.

När vi kom fram så fick Evelina sin present från oss som var en liten docka med en enhörning. Hornet lyste när man flaxade med vingarna.
Sedan blev det fika. Kaffe, tårta, bullar & kakor. Helt i min smak alltså! Evelinas tårta bestod idag av Hello Kitty. Hennes mamma Erika är jätteduktig på att göra tårtor och gör varje år tårtor till barnen. Och dom är lika fina varje gång.

Barnen lekte och busade. Vi vuxna pratade en massa förstås. Albin skötte sig bra där hemma, min lilla gopojk. Blev väldigt trött där ett tag, så vi tog ut honom i vagnen. Tyvärr blev det bara en liten powernap på cirka 35 minuter.
Sedan blev vi bjudna på otroligt god mat. Det var köttfärsbiffar, potatis, grönpepparsås, sallad och lingonsylt. Mums! Jag åt så jag höll på att spricka, som vanligt.

Klockan sex började vi rulla hemåt och det tog ganska precis 2 timmar. Resan gick bra, om man bortser från att min stackars gubbe inte alls mådde bra. Var fruktansvärt missnöjd, skrek och grinade och jag har ingen aning om varför. Usch vad jag tyckte synd om honom. Jag längtar nästan tills han kan prata, för det är så jobbigt när man inte vet vad dom vill eller vad som är fel.
På väg hem fick vi även en ganska stor renflock som sprang framför oss ganska länge. Så söta!

Men iallafall, väl hemma så var det bättre. Det blev nästan 40 mil idag, tur och retur. Albin fick flaskan och somnade efter ett tag. Vi såg Robinson, åt chips & nonstop och drack lite cola. En mysig Lördag kväll helt enkelt. Albin har redan vaknnat 4-5 gånger sen han somnade ordentligt. Jag vet inte vad som stör honom, men nånting är det. Märkte inatt att förkylningen inte alls var över, som jag trodde. Han var jättesnorig, även idag. Fast jag tror inte riktigt att det beror bara på det heller.

Föregående natt var fruktansvärt jobbig. Just när jag lyckades komma i säng vid tolv, så börja lillsparven att vakna. Gång på gång på gång, under 5 minuter vaknade han 3 gånger. Sedan gick det inte längre. Jag fick ta honom till min säng för att prova. Det gick inte där heller. Efter en stund somnade han på mig, när jag satt. Och så fick jag sitta ett bra tag, tills jag slutligen provade att lägga mig ner försiktigt och lägga honom bredvid mig. Pjuh, det gick bra en stund. Jag somnade väl ordentligt efter halv fyra tror jag. Anledningen till tröttheten i morse är ganska klar va?

Nu vaknade gubben igen. Fy vad jag gruvar mig över denna natt. Jag måste komma i säng nu. Ska bara bjuda på några bilder från dagen också. Men hoppas att ni haft en underbar Lördag.

Den fina tårtan och födelsedagsbarnet som blåser ut ljusen


Dom blivande hockeyproffsen?



Dagens favorit - Den stora pilatesbollen


Renflocken som sprang framför oss


Tommy & Albin

Dom som betyder mest ♥







God morgon!

Nu är det brådis igen, har egentligen inte tid att skriva. Men ville bara säga god morgon. Nu är vi redo för att åka iväg till Vilhelmina. Vi kommer hem ikväll, jag får svara på kommentarerna då också.
Ha en bra Lördag!

Albin cirka 6 veckor. Detta kort hade vi som tackkort  :)

Pucko...

...är vad jag är. Natten kommer väl säkert att bli halvjobbig som vanligt. Och imorgon bitti ska vi upp ganska tidigt för att packa i ordning det som ska med. Pyssla lite, ge Albin frulle, äta egen frulle och göra oss i ordning. För att sedan rulla mot Vilhelmina. Där ska vi gratta Tommys brorsdotter Evelina som fyllt 5 år.

Men nu sitter jag alltså fast vid datorn, där klockan bara tickar iväg. Klockan är ju snart tolv, så det kanske är dags att klappa ihop nu? Jag ska ta något att dricka, borsta tänderna och sedan krypa försiktigt i säng så jag inte väcker någon av mina prinsar. Eller huvudsaken att jag inte väcker den minsta av dom  :)

Jag kommer vara som en zombie imorgon. Men jag hoppas att jag hinner slänga ett eller två ögon åt datorn också, och skriva ett litet "god morgon inlägg". Tur är ju iallafall att Tommy kör, så jag får sova i bilen om jag vill.

Mina omtalade prinsar som förgyller mina dagar. Mitt liv!


Tur i oturen

Tommy körde lastbil själv för första gången idag, som jag redan nämnt att han skulle. Och det gick så bra, min duktiga karl.
När vi kom hem fick Albin en rejäl stöpa middag. Sedan har han mest gått i sin gåstol och myst lite med oss emellanåt såklart. Vi fick ganska trevlig post idag. Tidningen "Familjeliv", tidningen "Föräldrar & barn" som jag prenumererar på, 50 kronors rabattcheck på ica och sist men inte minst, det fina halsbandet jag vann i veckan. Jag hade valt orden TOMMY, ALBIN, LYCKA och KÄRLEK att ha på själva smycket. Och det var så fint. Hänger runt min hals nu och är redan ganska repigt eftersom Albin älskade att bita på det. Så både jag och Albin är väldigt nöjda. Tack än en gång!

Klockan närmade sig halv sju och jag skulle ju gå på ica och handla, inhandla lite gott inför helgen bland annat. Dom stänger ju sju. Jag satt med Albin i knät och busade lite, lyfte upp han flera gånger snabbt. Sista gången jag lyfte upp honom och höll honom i luften så ser jag något orangefärgat komma emot mig. Splash! sa det. Och så hade jag fått middagskräk i hela ansiktet. Jag fick blunda medan Tommy hämtade papper. Haha så tokigt det kan bli.

Det var bara att tvätta ansiktet noga, smörja in ansiktet och lägga på pyttelite snabb makeup så man såg ut som folk. För att sedan spatsera till affären. Men tur i oturen, så blev jag den absolut sista kunden där inne när jag hade betalat. Så min kära vän Malin som jobbar där frågade om jag ville ha lite bröd. Javisst sa jag, man tackar ju såklart inte nej till gratis bröd? Och det blev inte så lite heller. Det var mycket över från dagen och jag fick plocka det jag ville. Två påsar full med bröd, alltså mackor. En påse smockfull med wienerbröd och en påse med två stycken vitlöksbaguetter. Herregud vilket lyx! När jag sedan kommer till kassan där jag hade lämnat mina grejer som jag redan hade betalat, så är dom redan packade av Emelie. Inte så ofta man har sådan tur och service. Jag är väldigt tacksam. Så det var nog tur i oturen att jag fick kräk på mig så att jag gick lite senare på affären  :)

Här hemma har det varit mys och fullt ös på en glad, go och pigg liten Larsson. Han som brukar ska ligga och sova vid åtta, han somnade nu strax före halv tio. Det var helt omöjligt att få honom att somna. Det måste ju vara något som stör honom, men vad, det är frågan. För det är inte tänderna eller förkylning för det är så gott som över. Hoppas bara att det går över snart.

Mys med gammelmommo

Vi var ju som sagt till Långsele idag, till min mormor. Jag åkte och tog ut pengar och handlade lite åt henne. Sedan drack vi kaffe och åt smarry-bollar. Albin fick självklart mysa lite med sin gammelmormor. Uppskattat från båda tror jag  :)



Albin fick paket

Tommy pratade med hans far, som sa att han hade köpt något åt Albin. Så Tommy åkte dit  för att hälsa på och hämta det. Albins farfar sa att han inte kan komma på dopet, så han hade köpt presenter att ge nu.
Med sig hem hade Tommy två stycken stora paket. Albin och Tommy hjälptes åt att öppna dom. I ena var en sån där liten jättesöt bil med ryggstöd, tuta och telefon. Den kommer nog Albin att kunna köra så fort han kan sitta och stå stadigt. Han fick provåka den en stund medan Tommy gick och höll i, så gulligt så!
I det andra paketet var det en röd "Bobby Car". Jättebra presenter, stort tack!


Stolt faster till Hugo

Titta på pömsiga Hugo! Är han inte bedårande söt så säg?





Goddagens

Det var jobbigt inatt. Jag gick och lade mig klockan tolv igår kväll. Hade jättesvårt att somna, Albin låg och vred och vände på sig hur mycket som helst. Så man ligger ju på helspänn att han ska vakna när som helst. Flera gånger fick jag kliva upp bara för att ändra läge på honom. Någon timme senare, kände jag att det var väl lite närmare att somna, så känner jag hur något kryper på min hand. Och fy bubblan, det var en sån där liten myra!!! Så efter det var det ju inte lättare att somna om precis. Det kröp ju i hela mig, jag som hatar myror. Men jag fortsatte att försöka. Till slut så vaknade Albin klockan två, och verkade väldigt störd i sömnen. Jag väckte sambon och sa att jag bytte rum. Tänkte att jag inte kommer att somna om jag ligger kvar där. Och mycket riktigt, när jag bytte rum så gick det lite bättre. Tog bara en liten stund så sov jag.

När klockan var fem så kom Tommy in och sa att Albin inte kunde somna. Han frågade vad han skulle göra, för han var jättetrött. Jag sa åt honom att prova en gång till, annars får dom väl kliva upp. Men efter en stund hade han somnat med Tommy i sängen.
Dom klev upp vid halv åtta och Albin fick sin gröt. Jag låg vidare, tills klockan var tio! Det var skönt.
Nu har jag druckit kaffe och ätit en smörgås. Albin ligger och sover en förmiddagslur. När han vaknar ska han få  en flaska välling. Sedan gör vi oss klar och åker först till min mormor. Ska ta ut pengar åt henne bland annat.
Efter det ska jag skjutsa Tommy till stan, där han ska ta en Brorssons lastbil att köra hem till Ramsele. Roligt för honom, det blir första gången han kör lastbil helt själv  :)

Vill ha ny vagn

Jag vill så himla gärna ha en ny vagn. Vi kan ju inte köpa någon alldeles ny, eftersom dom är ganska dyra. Så för tillfället så kollas det bara efter begagnade. Jag tror att jag helst vill ha en Emmaljunga, men jag vet inte. Den ska vara bra och lättkörd och självklart så ska den ju vara fin också, så att man trivs med den.
Jag är ju så dålig på vagnar. Kan ingenting och vet ingenting. Men det vore roligt att hitta någon framöver. Det skulle räcka med en sittvagn eftersom Albin ska ha det nu. För sen i framtiden när det blir utökning på nytt, så kommer vi nog vilja ha någon annan vagn kan jag tänka mig. Men det ska gå att ha fullt liggläge på den och så vill jag ha Albin vänd mot mig. Och det går inte med Emmaljunga Scooter. Det tänkte såklart inte jag på, okunnig som jag är.
Just nu har vi ju lånat min brors vagn, det är en Emmaljunga 03. Den går väl sådär, men jag skulle helst vilja ha en egen och få lämna tillbaka den.

Säg gärna till om ni vet av någon vagn som är till salu, som uppfyller mina krav  :)

Bebissjukan

Vi kom iallafall iväg i tid idag. Trots att Tommy helt plötsligt inte visste var bankomatkortet var. Så det var bara att leta som idioter. Han fann det till slut, i bilen. Det var tur det, sen for vi. Albin somnade ganska snart efter vägen.
Första stoppet blev då arbetsförmedlingen där Tommy hade tid för ett möte kl. 14. Mötet gick iallafall bra och relativt snabbt.

Efter det for vi vidare till Trolldalen till Oppe. Där var även mamma, Danne, Maja, Rasmus, lille Hugo och Carina. Åh vilken gudomligt söt krabat jag har blivit faster åt. Jag blev minst sagt stolt. Fick hålla honom och mysa. Så liten och näpen så ojojoj. Helt ofattbart, jag blev helt lyrisk. Längtar tills jag får en liten igen, men det lär dröja lite tills dess. Den så kallade bebissjukan slår lätt vid.
Jag lägger in bild på den lilla sötaste Hugo imorgon. Då får ni kika och njuta!

Ja från det ena till det andra, så blev vi bjuden på lax, potatis och majonässås till middag. Väldigt gott vill jag lova.
Albin har varit otroligt trött både i eftermiddag och ikväll, har inte velat sova. Vi var tvungen att ge flaskan vid sju, då somnade han och fick lägga sig. För att senare bli väckt av telefonen en halvtimme senare. FAN, sa jag då! Efter det ville han inte somna igen. Så det var bara att ta upp honom en stund. Han var go här en stund, men sedan kom dom där övertrötttecknen igen, stackarn! Tommy fick gå och prova sova ner honom. Det tog en stund, han är ju tjurig våran grabb. Men vid åtta somnade han.

På tal om Albin och sömn, så vaknar han nu och skriker. Vad är detta? Tommy gick dit, så vi får se hur det går.
Här har vi iallafall fikat, kaffe och muffins som mamma bakat. Såg även hockeyn. Sverige förlorade med 1-2.
Nu ska vi se lite mer tv, så får vi se när det blir dags för sängen. Hoppas ni har haft en bra dag.

Bråttom

Nu är det jäkligt stressigt här, så jag hinner inte skriva många ord.
Vi håller på för fullt här med att packa, plocka och göra oss i ordning.
Om 10 minuter ska vi åka till stan.
Tommy har ett möte med sin handledare på arbetsförmedlingen.
Sedan ska vi bara handla lite och sen åker vi till mamma och pappa.
Där blir får vi god middag, lax hörde jag talas om :)
Inte nog med det, så ska vi hälsa på familjen Nilsson/Lindman.
Jag ska äntligen få träffa, syta och pussa lilla Hugo!
Återkommer senare. Hoppas ni får en bra dag!

Söta kusiner

Idag när Tommy kom hem gjorde vi oss i ordning och for till Elin, Martin & Edvin och hälsade på. Där mötte jag en väldigt trött och nyvaken liten E. Men det gick ganska snabbt tills det blev full fart på honom gosse. Tog några söta bilder på kusinerna. Som vanligt så lånade Edvin sin kusins gåstol, verkar vara en favorit. Han skjutsade även på när Albin satt i den. Vi fikade kaffe & blåbärskaka och spelade en plump. Och idag var allt i sin ordning, jag förlorade alltså!

När vi åkte därifrån så svängde vi in till Tommys pappa en sväng. Det var väldigt längesen jag och Albin såg honom, men Albin blev faktiskt inte rädd. Kors i taket! Han är ju som sagt inne i en sådan period nu. Blev till och med rädd för mina två bröder, som han ändå träffar ganska ofta. Men iallafall så lämnade vi dopinbjudan till Albins farfar. Och så åkte vi vidare och lämnade ett åt Fredrik och Göran också.
Nu har vi bara cirka 10 kort kvar att lämna ut. Sedan är det bara att vänta och hoppas att dom kommer  :)

Nu ikväll har det varit allmänt lugnt här hemma. Förutom att det var väldigt arbetssamt att sova ner lillprinsen. Klockan blev efter nio när han till slut stängde igen sina blå stjärnögon. Nu hoppas jag att han får sova lite och att han inte får lika störd natt. Han märker nog av sprutorna lite. Han är alldeles hård, svullen, varm och lite röd på sina lår, där sprutorna togs. Så det kanske gör lite ont?

Tommy har sovit på soffan ganska länge ikväll igen. Jag sitter här som en halvdöd med en rygg av Quasemodo-typ. Har tryckt i mig lite plopp och druckit kall god mjölk. Självklart en god prilla under läppen och kikar runt lite på bloggar och andra sidor.

Förresten, inte att förglömma! Jag vann en tävling idag igen. Hur roligt är inte det? Jag vann en müsli burk och en müsli blandning som jag fick blanda till själv på dess hemsida. Så det har jag också pysslat med här ikväll. Längtar tills jag får hem den för den verkar lockande god. Ingredienserna blev Rågflingor, Kornflingor, Havregryn, Havrekli, Banan, Ananas, Blåbär, Pinjenöt, Rostade kokosflagor, Linfrö, Aprikos och Jordgubbe. Låter det inte smarrigt?

Nu ska jag bara bjuda på några bilder från dagen. Sedan ska jag göra mig klar för sängen.




Bilden som Elin tog, har jag stulit från hennes blogg :)


Lugnet före stormen

Just nu sitter jag här och njuter litegrann, av lugnet och tystnaden. Så länge det varar. Albin ligger och sussar på våran säng. Jag fick ligga med honom tills hans somnade, för att sedan smyga mig därifrån. Det gick inte att få honom att somna i sin säng. Vet inte alls vad det var.
Tommy är väl här när som helst. Då ska vi väl göra oss klara, för att åka till Ovanmo så fort Albin vaknat. Sedan har jag en disk som väntar i köket.

Jag tror att Albin ska få detta sedan.
Blir nog fint och bra till sommaren?


Mitt lilla hjärta

ALBIN  2009-04-15





Dagens

Dagens första inlägg, blev ganska sent. Beror mest på att jag har en liten son som helst vill ha uppmärksamhet hela tiden. Han är väldigt trött, men har försökt sova ner honom 3 gånger, utan att lyckats. Så nu får han vara uppe en stund så får vi se sen. Halv elva tog han en liten powernap på 20 minuter, så det räcker ju inte långt direkt.

Natten var jobbig som tusan. Albin vaknade mycket, så man fick kliva upp och ge nappen och greja. Sen tidigt i morse fick han komma och ligga med mig i våran säng. Han vaknade mycket även där. Vi låg ända till klockan 8. Men jag var ändå supertrött eftersom sömnen blir så störd av att vakna hela tiden.

För en stund sedan fick Abbe välling. Han har 38 i temp. Det är ju inte så farligt eftersom han nästan alltid har lite feber. Han brukar oftast ligga på omkring 37,7 varje dag. Jag kan inte för mitt liv förstå varför. Han har haft så dom senaste 2 månaderna. Men han fick iallafall alvedon, som han har fått varje dag nu senaste veckan.
Jag hoppas inte att det blir så mycket högre temp av gårdagens sprutor.

Jag ska fortsätta dricka mitt kaffe, som har blivit kallt som vanligt. Tommy kommer nog hem vid två-tiden. Då hade vi tänkt fara till Elin & Edvin och hälsa på. Får se om det kanske kan bli en omgång Plump  :)

Nu håller plutten på att riva runt alla mina saker. Drar ner dom från bordet och sprider ut dom på golvet. Den lilla busen!

Idag har min älskade brorson Oliver namnsdag och Tommys brorsdotter Evelina fyller 5 år. Stort grattis till dom!

Oliver i somras när han sjöng "Hard rock Halleluja"

God natt

Nu blir det snart sängen efter att ha haft liten teve-kväll. Tommy sov på soffan hela tiden, så han får skylla sig själv att han missade dom Desperata hemmafruarna. Han följer faktiskt den serien med mig. Men det var bra att han fick sova, han som ska upp så tidigt. Han har faktiskt förflyttat sig till sängen. Så jag ska som sagt snart dit och göra den sovande sällskap. Och jag hoppas verkligen att natten blir hyffsad, iallafall att inte sprutorna visar några tecken på Albin. Än så länge har han vaknat ganska mycket.
Annars idag så har en del av inbjudningskorten skickats. Dom andra ska jag försöka dela ut. Har även begärt föräldrapenningen så att det är gjort. Nu är det bara att vänta så att det blir den 25:e innan man får dom  :)
Men men, god natt till er alla!


Stor och duktig pojke

Tar nu bara en kort sväng här, i pausen på Decperate Housewives. Det är dubbla avsnitt idag, eftersom det inte var något förra veckan. Och det klagar jag absolut inte på.
Tommy sussar på soffan och Albin ligger i sin säng och sover. Han somnade strax efter åtta, har vaknat några gånger.

Han var jätteduktig idag när vi var på bvc. Han fick sina två 5-månaders sprutor och det gick förvånansvärt bra. Han skrek till och grinade lite medan dom stack och sprutade in, men sen gick det över direkt. Kunde vägas efter det också, 7980 gram var dagens resultat.
När vi var klar där så gick vi vidare på byn, satte oss utanför OK. Albin sov i vagnen en stund och jag & Tommy åt varsin glass ute i det härliga vädret.

Middagen idag bestod av gårdagens rester, vårrullar & ris. Tommy gjorde hamburgare och Albin käkade en puréburk med kyckling, ris & grönsaker. Jag är iallafall glad att Albin äter allt, än så länge. Det finns ingen sort han vägrar, och det är ju bra. Han verkar tycka om allt.

Han börjar bli stor nu våran Albin. Det ser man när han sitter i babysittern. Jag brukar få varva lite eftersom det blir så jobbigt att gå runt för mycket i gåstolen. Så ibland sätter jag honom i babysittern. Men nu är det ju så att han nästan sätter sig upp helt. Så snart kan vi nog inte använda den mer. Jag ska bjuda på en söt bild från idag. Sen måste jag till teven igen, relkamen är slut!

Mammas charmtroll

Halloj

Nu är påsken över, den var likadan i år som alla andra år. Förutom att vi hade Albin nu såklart, så denna slog ju alla andra  :)

Albin ligger och tar sig en förmiddagslur, han har varit jättegnällig och grinig denna morgon. Och jag vet inte varför.

Albins farmor var hit ens väng, det var roligt att träffa henne. Var ett tag sen sist. Hon kom och lämnade 4 stycken stora schampotuber åt Albin från "Fem myror serien" som finns på apoteket. Dom är ju så söta. Det var väldigt tacksamt.

Tommy är ju och kör lastbil, kommer hem om några timmar. Då måste vi nog ta vagnen och gå ut i detta underbara väder.

Hade ju tänkt gå på bvc också, för att Albin ska få sprutorna. Men jag får se hur det blir.

Vi måste handla lite också, blöjor & tvättlappar bland annat. Och så ska jag köpa kuvert och frimärken. Nu är nog inbjudningskorten klara tror jag.

Jag ska sätta mig i soffan och njuta av lugnet en stund. Dricka en kopp kaffe och äta en äggmacka.

Sängtajm

Nu sitter jag här med munnen full med tandkrämsskum. Tommy ligger och Albin har sovit sen klockan åtta, bara vaknat en gång. Jag håller på att bli tokig på denna värk, blä!

Min nyfödda brorsson ska heta Hugo, så gulligt. Han var 49 cm lång och vägde nästan 3,4 kg, ganska så liten kille alltså  :)  Åh vad jag längtar tills jag får träffa honom.

Nu bytte min sambo rum också, han gick in till barnrummet/gästrummet. Han kunde inte sova, och han ska ju upp klockan 4. Då blir jag ensam i den stora sängen inatt.

Nä, nu ska jag gå och spotta. Hoppas ni har haft en bra dag. Jag återkommer imorgon. God natt!

Fikarast

Det har varit fullt upp här till morgonen och förmiddagen. Men nu är det bara disken kvar, som jag ska ta sedan.
Albin har somnat efter att ha fått flaskan igen. Jag hoppas att han kan sova en stund. Han hade 38 i feber idag. Fick flytande alvedon, som han har fått varje dag nu dom senaste dagarna. Både för förkylningen och den kommande tanden.
Tommy är och tvättar bilen och skulle nog byta till sommardäck också. Jag sitter här och njuter av lugnet.

Det känns helt underbart att gardinerna är bytta, det var på tiden. Julgardiner i April, nej där går gränsen! Nu är det vårigt och somrigt med turkost istället. Jag tror att jag ska beställa några nya kuddar till sofforna, som passar till.
Nu ska jag göra lite kaffe och en äggmacka. Jag har inte ätit nånting än idag, så magen börjar säga till.

Tänk att Danne & Maja äntligen fått bebis nu. Är så himla glad för deras skull. Till och med lite avundsjuk, bara för att få vara med om det dära speciella ögonblicket. Finns ju ingenting som slår det. När den älskade efterlängtade bebisen plötsligt ploppar ut, efter månaders väntan och många timmars hårt arbete. Och man får upp den lilla söta på bröstet. Vilken känsla, vilken lycka! Längtar tills man får vara med om det igen, för det är ju så himla underbart.

Nu är det bara att vänta tills nästa lilla knyte kommer. Tommys bror Stellan och hans Vicky har bara 4 dagar kvar till den beräknade dagen. Så snart får Albin en till liten kusin. Vi längtar!


Här var Albin alldeles nykläckt och ligger på mitt bröst

Vilken lycka att få bli mamma

Jag har blivit faster igen!

Gud vad underbart, jag känner ett stort lyckorus just nu. Blev faster för bara en liten stund sedan. Min bror Daniel, hans Maja och Majas son Rasmus har nu fått utökat med en liten pojke till. Jag får återkomma sedan med mer information. Jag är lite ledsen att jag inte är där och får snusa på lillen.
Jag fick ett mms på mobilen, en bild där ett gudomligt sött litet knyte ligger på Majas bröst.
Nu längtar jag tills jag får träffa dom och syta liten bebis. Det blir nog inte förrän på Torsdag, och jag förstår inte hur jag ska klara mig tills dess men. Då kommer nog Albin plötsligt verka så stor i jämförelse  :)

Men stort grattis till denna underbara familj, jag älskar er!




Städande förmiddag

Natten var väl okej, fick kliva upp till Albin några gånger för att ge nappen och vända honom till sidan. Men annars var det ganska lugnt. Har iallafall inte behövt suga nåt snor och det är ju alltid något. Och jag tror att tanden börjat tränga fram, den känns inte men den syns. Så det är ju jätteskönt!

Nu håller jag och Tommy på för fullt med städning här hemma, tog en liten paus nu. Tommy ger Albin en flaska välling så att han kan sova förmiddag. Vi håller på att damma, tvättmaskinerna är igång där nere och vi har vädrat in lite frisk luft. Sedan ska Tommy dammsuga och jag måste diska.
Jag ska även stryka gardinerna, som vi sedan sätter upp.
Värken är kvar idag, och inte ett dugg bättre. Så jag har tagit onödiga piller igen.

Fick mig just en stor överraskning när jag loggade in här på bloggen. Jag har vunnit MiNiMi Designs halsband LOD i en tävling hos Marie. Hur roligt som helst, en glad nyhet här med värken och städningen. TACK!



Sen hoppas jag att jag får ännu en glad överraskning när som helst under dagen  :)

Jag har värkar!

I ryggen & nacken. Och inte nog med det så har jag även mensvärk! Har tagit smärtisar för ryggen, men som vanligt så hjälper det inte. Det känns ibland som att jag vill såga av ryggen på mitten med en motorsåg. Någon frivillig?

Annars har dagen varit rätt så bra, en riktig vilodag som Söndagar är till för. Vi har varit så sega och slöa.
Vi for ju iofs och hälsade på Elin med familj en sväng idag. Där blev det kaffe, blåbärskaka och en massa Edvinsurr, väldigt trevligt. Men annars har det bara varit lugnt, i soffan framför teven.

När vi åkte hem så köpte vi med oss pizza. Sedan gav jag Albin hans middag. Egentligen var han sjukt trött eftersom han hade varit vaken sen klockan ett på dagen. Men han blev hur glad och go som helst ett tag. Men efter en stund kom trötthetstecknen med raketfart. Blev gnällig, så han fick somna i min famn. Pappa Tommy fixade flaskan och gav honom. Efter det har han sovit i sin säng, sen åtta-tiden ungefär.

Båda mina grabbar sover nu, och jag tänkte faktiskt göra dom sällskap. Vore skönt, jag hoppas att jag somnar fort och att natten blir okej. Det känns som att denna natt kommer att vara ganska bra, men vi får väl se.
Idag såg jag att den andra tanden där uppe är på väg att komma. Kanske har den ploppat ut imorgon? Precis som jag hoppas att brorsbarnet kommer att göra snart. Imorgon blir jag nog faster ska ni se  :)

Vi har inte orkat ta tag i nånting alls idag, som vi hade tänkt. Desto mer finns det på listan imorgon, fy! Gardiner ska strykas och hängas upp, det ska tvättas och diskas. Finns det ork och tid över så blir det även lite städning. Men vi ska inte vara för positiva. Jag har även lite dopinbjudningskort att göra, dom måste bli klar imorgon så att dom kan skickas på Tisdag.
Nu ska jag borsta tänderna och krypa ner. Hoppas att ni har haft en bra dag.
Bjuder på två bilder från gårdagen.


Min gudomligt söta son  :)



Gårdagen

Som sagt så var vi till ett litet mysigt ställe igår som kallas Fiskdammen. Det var mycket trevligt folk. Vi blev bjudna på goda kolbullar och smarrig tårta. Dom flesta drack lite öl och annat smått och gott. Jag drack bara lite cola, såklart.
Albin fick åka skoter för första gången, på en kälke i mitt knä. Och det gick så bra, trots att han brukar vara så rädd för ljud.
Det var helt otroligt denna dag, Albin gnällde nästan ingenting. Han var go, glad och nöjd. Så det var skönt. Nu tänkte jag bjuda på lite bilder från gårdagen, som ni kanske redan förstått var väldigt lyckad.

Albin var en söt påskgubbe  :)



Stugan och lite folk


Jim & Tommy mådde gött


Trubadur, eld, fint väder och trevligt folk


Sötaste Edvin var nöjd efter att fått åka en massa bobb


God natt silverfisk!

Nu kommer en liten sen uppdatering. Det har varit en lång, underbar, härlig, mysig och fin vårdag idag. Man kan inte klaga alls. Jag är väldigt trött just nu, så jag tror att jag får berätta mer om den imorgon och visa lite bilder från dagen.

Nu ikväll har vi umgåtts lite med Kajsa & Jim. Men för en stund sedan gick Tommy & Jim på hotellet, hoppas att dom får det bra där. Jag sitter här i min ensamhet, men snus och lite cola.

Vidrig upptäckt har jag gjort ikväll också. Har varit med om det några gånger förut. Att jag har sett ett litet kryp på golvet i badrummet. Och jag har funderat på om det har kunnat vara den så kallade "Silverfisken". Men sedan har jag inte tänkt på det mer och glömt bort det. Nu ikväll så såg jag en sån baddare igen och jag ryser när jag tänker på ordet silverfisk och dess utseende. Dödade den såklart på direkten. Sedan tog jag mig tid att söka på google och såg hur dom såg ut. Och det är en sån! Usch, vad gör man åt det? Nu är det ju inte så att det är många utan det har ju bara kommit någon några gånger. Men ändå, känns äckligt. Läste att det kunde vara ett tecken på fuktskada.

Jaja, nu ska jag kika vidare lite. Jag hoppas att ni haft en underbar påskafton. Jag återkommer imorgon.

GOD NATT!

Påskafton

Nu skriver jag bara lite hastigt sådär. Albin ligger och sover men vaknar när som helst. Jag ska tvätta håret, tvätta av ansiktet och sminka mig lite. Klä på mig lite extra kläder ska jag göra också. När Albin vaknar ska det bytas om på honom och så ska han få en flaska mat. Efter det så ska jag bara springa in på ica för att köpa lite grejer. Sen far vi till Fiskdammen, där Elin, Martin och Edvin är. Och en massa andra förstås. Det blir nog mysigt.
Jag återkommer senare, när vi är hemma igen. Ha en bra dag.

GLAD PÅSK!

Snabbt & enkelt

Tänkte bara skriva några rader innan jag dimper ner i sängen bredvid min älskade. Dagen har varit bra. Träffat underbara vänner, fikat, surrat och haft allmänt trevligt. Albin fick en liten påskpresent av sin blivande gudmor också, en söt keps i jeanstyg.
Middagen bestod av rester från gårdagen, och det kunde vi inte klaga på. Gud så gött!

Strax före halv nio kom vi iväg och åkte hemåt Ramsele. Vi skulle försöka hålla Albin vaken, eftersom det ibland kan bli problem om han sover och sedan vaknar och är vaken ett tag. Då kan han bli pigg. Men det gick inge vidare, han somnade i Långsele :)

När vi kom hem så packade vi in oss med alla grejor. Gav Albin flaskan och lade han. Han fortsatte faktiskt sova den här gången. Annars har det varit en massa bök många kvällar. Och det gjorde inget att han sov i bilen, vilken tur!
Han har dock vaknat några gånger men jag hoppas att natten blir någorlunda lugn.
Jag och Tommy har myst i varsin soffa framför teven. Vi såg på "King Arthur", och den är ju väldigt bra. Åt en skål popcorn gjorde jag också.

Nä detta fick väl bli allt för ikväll. Nu ska jag borsta tänderna och hoppa i säng. God natt!

Långfredag

Mamman här i huset (jag) tog sig en välförtjänt sovmorgon idag. Tommy klev upp med Albin strax efter 7 och gav honom gröt. Sedan har dom varit uppe och myst med lillemans mormor. Jag klev inte upp förrän vid elva. Det var väldigt skönt med lite extra sömn. Men när jag väl lyckades ta mig ur sängen så hade jag ryggvärk som inte ens går att beskriva.

Nu sitter jag här med bärbara datorn i knät och en kopp kaffe på bordet. Har just pratat med Jessi och bestämt träff. Hon och Annette kommer nog vid klockan 13.
Camilla kan ju komma när som helst. Så jag ska halsa i mig det sista av kaffet, sedan hoppa in i duschen och göra mig klar för besök.

Jag hoppas att denna dag blir lika lång som den är omtalad att vara. För annars tycker jag att dagarna bara svischar förbi. Och än värre om man ligger till klockan elva på förmiddagen.
Jag gjorde dopinbjudan klar igår, blev färdig halv ett inatt. Pappa har kopierat dom. Jag blev väl inte supernöjd, men dom går ju an. Har liksom inte tid att göra några speciella, så det får bli som det blir.

Ha en jättebra lång Fredag, så återkommer jag senare...

En trött påskkärring

Nu känner jag mig slut som artist. Kan bero lite på att jag somnade efter klockan 3, natten som var. Vaknade ett antal gånger under hela natten och till sist klev vi upp vid halv åtta. Fick inte så mycket bra sömn.

Tommy skrev in sig på arbetsförmedlingen idag, och det gick bra. Efter det åkte vi till Stellan & Vicky. Vi fick kaffe och god hemmagjord glass. Vicky fick sin present som var ett presentkort på Lindex. Då kan hon välja om hon vill köpa något åt sig själv eller åt deras bebbe sedan.

Här hemma i Trolldalen har man svullat en massa god påskmat och Sveriges godaste påskmust - zeunerts! Efter det blev det kaffe och en liten tårta till efterrätt. Danne & Maja var också här och åt med oss, eftersom dom tyvärr inte har fått lagts in med någon liten bebbe på BB än. Men det var trevligt att träffa dom såklart. Hoppas bara att lillen vill ploppa ut snart, dom har ju snart gått över 6 dagar.

Efter nio ikväll skjutsade jag & Tommy hem min gulliga mormor. Fick 200 kronor av henne, mycket väl behövligt just nu faktiskt.
Pussade just min älskling godnatt, han ska lägga sig. Albin somnade vid åtta, har vaknat två gånger än så länge men har bara behövt nappen.

Jag ska gå till andra datorn, den stationära. Ska försöka knåpa ihop ett dopinbjudningskort, som pappa tar med sig på jobbet imorgon. Han ska kopiera i färgkopiatorn, väldigt smidigt tycker jag såklart. Framför allt eftersom vi har lite ont om tid nu med allting. Jag hoppas att jag får till nåt bra bara.

Imorgon är det en ny dag. Camilla kommer förbi och det ska bli så roligt, längesen jag och Albin träffade henne. Det är hon som ska bli Abbes gudmor.
Inte nog med det så kommer även Jessika och Annette och hälsar på oss en sväng. Det blir såklart också väldigt kul, det är inte varje dag vi ses heller.

Sen vet jag inte om vi ska åka hem imorgon kväll eller på Lördag morgon. Det återstår att se. Men nu måste jag pyssla med mitt. Hoppas att ni har haft en bra start på påskhelgen.

Godnatt!

Skärtorsdag

Nu har man tagit hand om en massa ren tvätt och två nya maskiner håller på att torka nere i tvättstugan. Jag har klätt om, men det är nog allt.
Natten var jobbig. Jag hade jättesvårt att somna, jag tror att klockan blev efter 3 innan jag lyckades. Och Albin vaknade några gånger, men var faktiskt ändå ganska duktig. Jag tror jag var upp 5-6 gånger bara innan jag somnade. Ibland för att han gnällde och ibland bara för att lägga till honom.
Både inatt och nu till morgonen så kände jag mig väldigt förkyld. Ont i huvudet, trött och helt täppt i näsan. Albin har också varit jättesnorig, sög ur en ganska rejäl sats för en stund sedan.
Jag ska plocka lite, vattna blommor, bädda sängen, göra klart med tvätten, packa klart och lite småsaker. Sedan ska vi bege oss mot Sollefteå. Första stoppet blir arbetsförmedlningen där Tommy ska skriva in sig. Sedan ska vi hälsa på Stellan & Vicky en sväng för att gratta Vicky i efterskott.
Och efter klockan 18 ikväll så blir det god påskmiddag hos mamma & pappa, det ser vi fram emot.
Nu hoppas jag att jag blir faster igen, inom detta dygn <3  Håll tummarna!
Nu ska jag fortsätta med mitt. Hoppas ni får en alldeles förträfflig Skärtorsdag!

Vårat turkos/vita påskris som pryder tv-bänken

Utmanad av Tess

Jag har blivit utmanad av Tess

1. Hur gammal är du om fem år?
Jag blir 27 i Juli om 5 år, herre jösses!
2. Vem var den sista du träffade? Tommy.
3. Hur lång är du? 163 cm
4. Vilken var den senaste film du sett? Sex And The City - The movie
5. Vem ringde du senast? Mamma
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Det var lite långt så jag orkar inte skriva. Men det var till min vän Kristina.
7. Vad är helgens planer? Umgås med mamma & pappa och äta påskmiddag, träffa mina älskade vänner Camilla, Jessika och Annette. Och på Lördag ska vi umgås lite med Elin, Edvin & Martin tidigt på dagen och senare är vi njudna på middag hos våra vänner Kajsa & Jim. Så denna helg är det faktiskt fullt upp med olika skoj och mys.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms:a, tycker att det är mest jobbigt att prata i telefon. Fast det beror ju på vem det är förstås. 
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Lyckligt gifta sedan 30 år tillbaka.
10. När såg du senast din mamma? För cirka en vecka sedan, men imorrn ses vi igen :) 
11. Vilken ögonfärg har du?
Blåa.
12. När vaknade du idag? Många gånger, men klev upp vid 7.
13. Har du någon gång hittat en katt? Nja, ingen som jag vet varit hemlös. Men har hittat katter som jag velat ta med mig hem :)
14. Vilken är din favoritplats? Bara jag får vara med Tommy & Albin så är jag nöjd.
15. Vilken plats föredrar du minst? Vet inte riktigt faktiskt. 
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag hoppas att jag befinner mig här i Ramsele, att vi köpt ett fint hus som vi trivs i, att vi har flera barn och att vi mår bra och är lyckliga.
17. Vad skrämde dig som barn? Hmm jag vet inte. Det var nog mycket då som man inte kommer ihåg nu. Men jag blev mörkrädd när jag var lite äldre barn, kanske runt 10 års ålder.
18. Vem fick dig att skratta senast? Tommy.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja, eller aksne inte. Men jag har inga iallafall.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Tyvärr så har jag bara en stationär, men jag vill ha en bärbar. Så fort vi har råd så köper vi nog en sådan. 
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Jag sover oftast i bara trosor.
22. Hur många kuddar har du i sängen? Jag och Tommy har 2 kuddar var. 
23. Hur många landskap har du bott i? 1
24. Har du någon gång spytt på någon? Jag tror inte det.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor.
26. Är du social? Ja, fast jag kan vara lite blyg i början om jag träffar nya människor.
27. Vilken är din favoritglass? Svårt att välja.
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Köpa hus, en ny bil och spara.
29. Tycker du om kinamat? Ja verkligen!
30. Tycker du om kaffe? Ja.
31. Vad dricker du till frukost? Kaffe eller oboy
32. Sover du på någon särskild sida? Nej.
33. Kan du spela poker? Nja, jag är väl inte så himla haj på det.
34. Tycker du om att mysa? Jo det är väl klart? 
35. Är du en beroendemänniska? Ja.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, flera.
37. Vill du ha barn? Jag har redan 1, vill ha fler men inte riktigt än.
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska sådär hyffsat. 
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja flera gånger.
40. Föredrar du havet eller en pool? Jag gillar nog båda. Men svarar nog pool.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Albin.
42. Äger du dyra smycken? Nej det tror jag inte.
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En prilla, men förutom det en plopp och en kopp kaffe.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Åh, som jag känner? Måste nog vara min barndomsvän Fredrik och min "Extrapappa" Kent.
46. Välj ett ärr på din kropp? Högt upp i pannan ganska osynligt, efter ett akutliknande hundbett när jag var 2 år.
47. Vad har du för ringsignal? Akon feat. Kardinal Offishall - Dangerous.
48. Har du kvar något klädesplagg från när du var liten? Ja.
49. Flirtar du mycket? Nej, ingenting.
50. Vart togs din profilbild? Hemma.
51. Kan du byta olja på bilen? Kan jag det? Jag har iallafall aldrig behövt det än.
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej, som tur är.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Läser inte så mycket.
54. Läser du dagstidningen? Ibland
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej, men månadstidning "Föräldrar & Barn".
56. Dansar du i bilen? Sjunger, dansar lite ibland.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Vet ej, p3 kanske.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Dom vi ska bjuda till dopet.
59. När var du i kyrkan senast? 17:e Maj förra året, på Axels dop.
60. Vilka personer utmanar du :  Kakan  Sofia  Emma  Elin  och  Amanda .

Sen får ju självklart vem som helst vill anta utmaningen  :)

SM GULD

Åh vad roligt, det pirrar i kroppen och hjärtat slår några extra slag. Färjestad har nu tagit sitt åttonde SM-Guld. Dom vann med 3-2 ikväll och 4-1 i matcher mot HV 71. Och det var en riktig kanonmatch, spännande och lyckligt slut. Precis som det ska vara. Mest roligt måste det ju vara för Jörgen Jönsson, som nu slutar sin karriär som guld-mästare. Han tog just emot pokalen. I år var Färjestad verkligen oslagbar i detta slutspel, förlorade endast en match under hela slutspelet.



Nu blir det att försöka varva ner. Sedan göra sig klar för att hoppa i säng. Hoppas på att få någon timmes sömn inatt.
Hoppas att ni har haft ett lika bra avslut på denna kväll som jag. Imorgon blir det lite att göra och vi ska försöka komma iväg i hyffsad tid.
GOD NATT!

En snabbis

Skriver bara ett snabbt litet inlägg för att jag ska sätta mig i lugn och ro och heja fram Färjestad till guldet tillsammans med en kopp kaffe och en plopp.
Vi for som sagt en sväng till Elin och Edvin idag. Där blev det fika, kaffe och den goda blåbärskakan. Vi spelade även en plump idag, inte att förglömma. Jag vann! Och av de alla plump-macther vi spelat, och det är många, så har jag inte vunnit en ända gång. Så det var kul  :)

När vi åkte därifrån så stannade vi efter en skogsbilväg och plockade björkris för att ta med hem. Var in en sväng på ica och handlade några småsaker. Bland annat fina små ägg, vita och turkosa i olika mönster.
När vi kom hem så satte jag igång att fixa riset, pyntade med äggen och dom turkosa och vita fjädrarna. Jag blev faktiskt riktigt nöjd. Tänk bara om jag hade haft dom turkosa gardinerna nu, det hade ju passat perfekt.

Middag idag blev samma som häromdagen, köttbullar, makaroner och brunsås, lingonsylt och smörgåsgurka. Mums! Det var mest för att vi hade det hemma, det var enkel och vi båda kände att vi kunde äta det igen.
Jag har känt mig väldigt förkyld ikväll. Var väldigt trött & hängig. Så jag gick och la mig, sov i en timme. Albin har inte kunnat sova nåt. Men han somnade vid åtta efter flaskan. Han har redan vaknat en gång. Det där jäkla snoret, man blir galen! Det är så synd om honom, jag hoppas verkligen att det ger med sig snart.

Nu måste jag till teven & hockeyn. Återkommer en sväng sedan.

Bröstcancer



Denna kvinna går världen runt, för bröstcancern.
 Var vänlig och sänd henne vidare till din egen blogg så att hon kan nå sin destination.
Be en bön för alla som har drabbats av denna förfärliga sjukdom.

Var med du också!


Björnfittskopia

Det är hemskt, sorgligt och pinsamt. Det känns också väldigt jobbigt, att vi fortfarande har kvar julgardinerna i vardagsrummet. Nu är det ju påsk? Har tänkt byta länge men jag har velat köpa nya först. Några våriga, somriga och fina. Så jag tyckte inte att det var någon mening att byta till dom andra vi har. Dom som hänger uppe nu är vita med några hjärtan på, så dom är ju julaktiga. Inte så fasligt, men så att man stör sig på dom och jag har det i tankarna varje gång jag ser dom.

Pratade med mamma nu, och hon var på Maxi Corner för att hon skulle köpa gardiner till sig själv. Så hon kollade åt mig också. Jag sa att jag ville ha turkosa panellängder. Hon hittade några som hade gått ner till 59 kronor paret. Så hon skulle köpa två par åt oss. Gud vad bra, tack mamma! Då blir det till att stryka och byta gardiner så fort vi kan i helgen.

Nu ska jag göra mig i ordning. Tvätta håret, tvätta ansiktet och lägga på lite lätt med smink. Måste även trycka i mig smörgåsen som jag ännu inte ätit. Mina grabbar vaknade vid halv elva och vi ska snart åka till Elin och Edvin.

Albin provade sin pappas "Björnfitts-kopia-mössa" nyss, och fy vad söt han var  :)



God morgon alla!

God morgon!

Jag behöver nog inte säga så mycket om natten, mer än att den var jobbig. Jag somnade vid ett-tiden. Albin vaknade mycket och sista gången vaknade vi klockan sju och klev upp. Tommy fick ligga kvar. Jag kände mig jätteförkyld när jag vaknade och känner av lite fortfarande. Vad knepigt det är. Det är ju bara på morgonen, sedan går det över och det har varit så i flera dagar. Albin är fortfarande förkyld, jättesnorig. Så jag får vara där med Näsfridan och suga hela tiden, stackarn!
Nu dricker jag mitt morgonkaffe. Ska göra mig en god smörgås också, med salami & brieost.
Vi får se vad det blir av dagen. Det skulle behöva städas här, men vet inte hur det blir med det. Vi ska iallafall tvätta lite.

Jisses Amalia! Jag la ner en gnällande Albin i hans säng inne i vårt sovrum. Hade tänkt att han skulle sova en förmiddagslur. Nu när han är förkyld så har man fått hålla på ett bra tag för att få honom att somna och oftast har det varit i samband med flaskan. Nu satt jag här i några minuter och det var helt tyst. Då smög jag dit och kikade, jag tror att han har somnat av sig själv. Då måste han ha varit trött. Men gud vad skönt!

Nya Stig Helmer

Albin har ofta en tendens att få en liten liten toffs uppe på huvudet. En så kallad Stig Helmer toffs. Idag fick jag några kort på det, även om den kanske inte syns så bra. Men det är himla gulligt tycker jag.

Ser ni det lilla som sticker upp?  :)




Värmlands hungriga vargar

Jäklar vilken match. Jag satt inte och såg exakt hela tiden, men den var ändå bra. Först gjorde HV första målet och även det andra. Sedan gjorde Färjestad så att det blev 1-2. När det var endast 4 minuter kvar så kvitterade Färjestad. Det blev fölängning som pågick i nästan en kvart. Färjestad vann med 3-2. Jippi! Vinner dom nästa match då jäklar blir det kalas.

Hade en hemsk kväll här hemma. Albin var jättetrött, jättegrinig och ville inte somna. Men efter många om och men så somnade han efter nio. Han har redan vaknat till två gånger.
Jag sitter och väntar på att min kära sambo ska komma hem, som förhoppningsvis blir om cirka en timme. Det är ingen mening att jag lägger mig innan för jag vet att jag inte kommer att somna.

Imorgon skulle vi ha fortsatt med lite tvätt, den tar aldrig slut. Och så vill jag skaffa lite ris som jag kan pynta, det skulle påska upp stämningen lite här hemma. Sen får vi se vad vi hittar på. Tommy surrade ju om att han skulle iväg och köra imorgon också, men jag hoppas inte det. På Torsdag ska vi ju försöka komma iväg i hyffsad tid till stan. Vi har ju lite att göra och lite att tänka på. Dopet bland annat.

Var in på en blogg ikväll, där jag hittade en länk till en sida som jag sett förut. Jag tror att den är japansk, eller kinesisk. Men där kan man iallafall göra om bilderna så att dom ser gammal ut. Klicka HÄR för att komma till sidan.
Jag provade med en bild på Albin. Här är resultatet.


Mamma & Albin-dag

Vi har ju som sagt en hemmadag utan pappa idag. Klockan är nu över halv fyra.
Disken är faktiskt gjord för ett par timmar sedan, hurra!
Albin bajsade ganska rejält förut och det luktade verkligen skunk. Det var nog skönt att bli av med det.

Jag har även gett Albin ett bad, borstat hans hår, sugit hans snor, klätt på honom dagens kläder och så ska jag klippa hans små klor sedan.

När han låg i min famn och åt flaskan tidigare, så klöste han sig själv på huvudet så att det blev ett litet blodigt rivsår. Jag tänkte att det nog är skorven som kliar. Kanske blev bättre av ett bad med olja, och så har jag småklöst och tagit bort ganska mycket nu.

Åh vad skönt, jag fick just Albin att somna. Jag hoppas att han kan sova ett tag nu, så att han orkar vara uppe. Någorlunda pigg och glad tills han ska sova för natten ikväll.
Nu ska jag sätta mig i soffan, kolla på vänner, dricka dagens första kaffe och bara njuta av lugnet den stund det varar.
Längtar redan tills Tommy kommer hem, som blir inatt nån gång.

En skraj period

Efter en natt som man kan kalla fruktansvärd så sitter jag nu här och försöker känna att jag lever. Albin kör runt i gåstolen och gnäller lite. Tommy är och "jobbar".
I morse när jag vaknade kände jag mig inte kry, precis som det varit i flera dagar. Men nu är det bättre. Tommy klev upp med Albin vid åtta tror jag det vra. Han gav honom gröten för första gången. Sedan somnade Albin vid tio, så Tommy kom in och la han hos mig, fast i hans egen säng. Jag klev upp elva och Albin sov vidare till halv tolv.

Vi får se vad denna dag har att erbjuda. Jag har pratat med dom på pastorsexpeditionen och bestämt dop den 2:a Maj klockan 14.
Jag har även försökt få tag på distriktsjuksköterskan men det är inte lätt. Det var meningen att hon skulle ge Albin hans 5-månaderssprutor idag. Han har inte fått dom än, pga att han varit sjuk och gått på mediciner. Men nu är han ju förkyld och jag vet inte om det är så bra att få sprutorna då?

Albin har redan för några veckor sedan kommit in i en sån här period att han gör skillnad på människor och blir rädd för vissa som han inte känner igen. Det har varit både mina bröder, Tommys bror och Elins sambo Martin än så länge. Jag pratade nyss med Tommy i telefonen. Han berättade att han hade stått i badrummet och rakat sig i morse, Albin hade kommit utanför i gåstolen. Dörren var ju öppen och han såg sin far helt vit i ansiktet som en tomte. Då hade han inte kännt igen honom utan blev sådär rädd.
Jag hoppas verkligen att denna period lugnat ner sig lite tills vi ska ha dop, för tänk om han blir sådör mot prällen?

Igår skedde en singelolycka bara cirka 5 km härifrån Ramselebyn. En bil åkte av vägen och voltade. Föraren, som var en man, dog och var bara 38 år gammal. Det är så sorgligt. Vad fort det kan gå. Hoppas att han vilar i frid.

"Gubben i lådan"

Jag har alla bilderna på Albin sorterade i mappar för varje månad. Kikade in i mappen "0 -1 månad" och hittade härliga bilder. Vilka minnen! Vi var i min mamma och pappas sommarstuga. Albin var cirka 3 veckor gammal och vi hade ingen säng åt honom där just då. Jag och Albin tog oss en tupplur.  "Man tager vad man haver". Vi tog ut en låda ur den stora byrån och bäddade ner honom i den. Där låg han skönt, trångt och mysigt som dom vill ha det  :) Han sov så gott där minns jag.

Gubben i lådan



På tal om Påsk

Snart är det påsk. Idag när jag var på ica så köpte jag ett fint påskägg, som passade till hönan jag köpte där för någon vecka sedan. Samma färger och mönster. Köpte även två påsar såna där goda påskägg i olika färger som jag hällde i ägget. Nu står dom bredvid varandra och pryder barbordet i köket. Har även ställt fram andra tuppar. Måste bara fixa påskris och pryda det också. Sedan är det lite påsk här hemma iallafall.

Varje år till påsk så har vi ätit påskmiddag hemma hos mamma och pappa, så länge jag minns. Det har varit tradition, precis som julbordet. Tre gånger stod Oppe & Mia för det också, men annars har det varit hos mina föräldrar. I år var det inte tänkt att det skulle bli nåt. Kändes lite trist faktiskt. Oppe är ju i Skellefteå då, Danne och Maja lär nog vara på BB förhoppningsvis. Pappa & mamma jobbar.

Jag köpte två burkar sill på ica. Frågade mamma om dom kunde köpa en skinka och göra åt oss. Och så hade jag tänkt att köpa lite fler smågrejer. Jag sa också till mamma att jag tyckte det var trist att det inte var någon samling med påskmiddag i år, eftersom vi alltid haft det. Hon höll ju med.

Sedan senare ikväll så skickade hon ett sms : - "Hej piga! Papsen veknade. Vi äter påskmat här på Torsdag efter kl. 18 då pappa slutat jobbet. Gött va? Kram."
Och gissa om jag blev glad? Jag hoppas inte att det var bara för att jag sa att jag ville det. Men mamma sa att pappa också var sugen. Fasen så gött det ska bli. Sill, pappas sillröra, skinka, gravlax, gravlaxsås, köttbullar, potatis, ägghalvor med räkor, prinskorvar, påskmust och en massa annat smaskigt. Mamma skulle ta hem mormor också, så att hon skulle få vara med och svulla  :)

Nu ska jag snart göra mig klar för att sedan hoppa i säng. Mina grabbar ligger ju redan. Återkommer imorgon.

GOD NATT!

Bollar & Ballar

Idag har varit en lugn dag, men ändå fullt upp. Det började med att vi åkte och kollade på lägenhet. Tyvärr så blir det inget, för vi var inte i närheten av nöjda med den.  Finns ju en gård, det är jättefin utsikt och öppenspis som jag vill ha. Men annars var det inte mycket att hänga i julgranen. Den skulle ju bli jättefin om man rustade upp hela alltet. Bytt golv, tapeter och hela köret. Men fastighetsägaren skulle fixa några småsaker och byta ut badkaret mot en duschkabin hade han tänkt. Jag tycker inte att det räcker. Det skulle ju bli en himla massa jobb för oss om vi skulle trivas. Så det är liksom ingen mening. Onödigt att lägga pengar på, pengar som vi dessutom inte har. Lägenheten låg ju inte på markplan och dessutom så tillkom ju teve-paket och så. Så det blir att bo kvar här tills det kommer upp något bättre. Den där hade inte blivit så mycket bättre än den vi har nu.

Efter vi varit där så for vi till Elin där vi drack kaffe, åt blåbärskaka och spelade plump. Elin vann och jag förlorade som vanligt.
Hemma blev det köttbullar, makaroner, brunsås och lingonsylt. Och gud så gott, det var längesen vi åt det. Dom skulle äta det hemma hos Elin, så vi blev sugna på det vi också.
Ringde till prällen och bestämde dop också, så det blir den 2 Maj. Skulle ringa imorgon förmiddag för att prata närmare om det. Nu blir det lite bråttom att fixa allt. Bestämma vilka som ska bli bjudna, fixa inbjudningskort och skicka, fixa fikabröd, bestämma sånger osv...
Albin har fortfarande haft riktigt svårt att sova. Han somnade vid nio ikväll, efter lite arbete. Jag hoppas att denna natt blir bättre, som jag säger varje kväll.
Jag har tittat på Vänner & Familjen Annorlunda. Vi har druckit kaffe och ätit kolabollar. Nu ska vi se Ballar av stål.
Får se om jag återkommer nånting sedan.

Godingen våran i soffan  :)

Sen uppdatering

Albin var inte riktigt lika snorig inatt, men han vaknade mycket ändå. Vid sju i morse gjorde han och jag morgon. Vi klev upp, satte på Vakna med voice och Albin fick sin gröt. Jag var tröttare än fan själv. Albin var också väldigt trött, redan vid åtta. Antagligen för att han somnade sent och vaknade mycket. Och det var en riktig match att få honom att somna, men till slut lyckades jag få honom att somna i famnen, vid nio. Då fick han lägga sig, jag la mig också och somnade.

Det var riktigt skönt. Jag och lillgubben låg till 12, så han fick sig en ordentlig tupplur och det var ju bra. Nu kanske han kan vara någorlunda pigg ett tag för att sedan förhoppningsvis kunna ta en lur sedan igen om några timmar.
Men då vet ni varför jag inte bloggat än, jag har latat mig. Jag känner mig inte så kry idag heller, men det blir nog snart bättre. Så var det igår också.

Grabbarna mina är klara, så jag måste också göra mig i ordning nu. Vi ska fara typ 2 km bort för att titta på lägenheten, spännande värre! Så nu får ni hålla tummar och tår på att den är bra. Jag återkommer sedan.
Lägger in några bilder på vårat lilla hjärta som var så söt och mysig i soffan igår kväll.

Ser han inte go och gemytlig ut? Jag är riktigt stolt över detta söta knippe.















Besök och kaskadkräkning

Idag har det varit en lika lugn dag som det var tänkt. Vi har bara varit hemma och inne. Tittat på teve och roat Albin om vartannat. Till middag blev det enkel gräddstuvad pytt med stekta ägg & rödbetor. Inte fy skam!
Vi hade besök av Jim som drack kaffe, surrade och lånade Tommys hårklipparapparat.

Tyvärr så blev det sådär knasigt igen, eftersom Albin är väldigt grinig nu och har svårt att sova. Han sov mellan 12.30 och 13.30 idag. Så då blev det väldigt svårt att få honom att somna vid 15-16 tiden. Så självklart så vägrade han ju sova och han har varit så himla trött & grinig. Det märks att han inte är pigg & kry.

Iallafall så var vi ju då tvugna att hålla honom uppe till läggdags då, eftersom det blev för sent för en tupplur och för tidigt för att somna för natten. Klockan blev halv åtta, då gjorde jag en flaska åt honom som Tommy gav. Han var helt slut, somnade i famnen. Tommy gick och la han i sängen och då vaknade han såklart och ville inte somna om. Det var bara att ta upp honom igen.

Vi hade även besök då, av Tomas och hans tjej.
Så vi satte oss i soffan, vi fortsatte surra och se tv. Tommy hade Albin ståendes i sitt knä, jättegrinig. Helt plötsligt kom världens största rap. Vi blev helt chockade allihopa. Men direkt efter rapen så blev det en fruktansvärd kaskadkräkning. Så han mådde alltså inte alls bra, det märkte man. För sådär har han inte kräkts på över 2 månader. Och efter den där kräkningen så blev han som en ny pojke. Jättelugn, snäll och go. Satt själv bredvid mig i soffan och bara log och myste.

Sedan blev han såklart lite gnällig igen, men med all rätt. Klockan var halv tio, så han hade ju varit vaken i åtta timmar! Då fick han en flaska välling, eftersom han hade spytt upp allt han hade i den stackars lilla magen. Då somnade han och fick lägga sig. Nu hoppas jag bara att natten blir hyffsad, att han inte ska vara fullt lika tät i näsan.
Jag ska bara delta i några tävlingar nu, sedan blir det sängen.

Imorgon ska vi ringa till fastighetsägaren och höra när vi kan få se på lägenheten. Gud så jag längtar! Hoppas att det blir snart, helst imorgon  :)

Världens sötaste propp


En till Award

Denna gång från min vän Lena



Jag vill ge den vidare till :

Jenny

Emma

Ejmis

Emma





Fin award

Jag har fått en Award av min svägerska Elin



Jag ger denna award vidare till :

Tess
Emily
Amanda
Mamma Russin
Mamma Melissa



Snoriga prinsen

Natten har såklart varit jobbig med mycket snor och mycket vakna. Han har varit jättegrinig och inte alls kunnat sova. Flera gånger har jag fått suga snor. Klockan sex i morse vaknade han, då blev det snorsugning, blöjbyte och lite bajshjälp.

Sedan klockan sju fick han en flaska mat. Egentligen brukar han ju få gröt den tiden. Men jag var helt slut, kände inte att jag ville kliva upp och ordna någon gröt då. Och så tänkte jag att han kanske kunde somna av flaskan. Men det gjorde han inte. Så efter ett tag så klev pappa och Albin upp.

Dom var uppe ett tag, sedan la dom sig hos mig och sov en stund. Halv elva klev jag och Albin upp. Prinsen fick sin gröt då istället.
Pappa fick ligga kvar och sova och han sov till alldeles nyss då jag var in och väckte honom.

Jag känner mig inte heller så kry. Jag är trött och seg, ont i kroppen och lite slemhosta som gör sådär ont.
Nu hoppas jag att Albin snart kan sova en liten tupplur.
Det är så synd att han ska ha så jobbigt. Det känns som att det ska vara nånting hela tiden. Man var ju så glad att han äntligen hade blivit bättre, börjat sova bättre igen. Och så går det bara några dagar så börjar det om igen. Suck!

Idag blir det bara en lugn och slapp dag, som Söndagar är till för. Får se vad den har att erbjuda, vore skönt om man fick lite vila iallafall. Halv fyra blir det såklart hockey. Lite senare blir det One Tree Hill och Parlamentet. Sen får vi se om det blir någon film.

Mammas sötnos

Dagens Outfit



Body - Lundmyr
Byxa - Lindex
Strumpor - Polarn & Pyret

Trevlig Lördag

Idag har det varit en mycket trevlig dag. Vid halv två kom vi iväg, for och plockade upp Elin och Edvin och åkte vidare mot Myrdalen. Hos Bertil blev det en massa smörgåstårta, kaffe och fikabröd. Han fick en bukett tulpaner och två trisslotter av oss. Han fyller ju 85 år imorgon, men vi firade honom idag. Albin och Edvin fick varsin slant. Jag tog en massa fina bilder på allihopa. Här kommer några.





Efter cirka två timmar så åkte vi därifrån, och stoppet blev i Ovanmo. Där drack vi mera kaffe, surrade och hade allmänt mysigt med våra små.
Helt plötsligt bestämde vi oss för att beställa pizza, jag, Martin & Elin. Så Martin for och hämtade.
Klockan åtta såg vi Robinson såklart. Albin somnade efter flaskmålet vid halv nio.
Klockan blev nog tio innan vi åkte. Jag släppte av Tommy på ett partaj, han var lite på G redan efter att ha sörplat några öl hemma i Ovanmo.

När vi kom hem så vaknade Abbe så fort jag öppnade bildörren. Vi gick upp, jag tog av honom byxor, strumpor och bytte blöja. Han har ju varit extremt snorig hela dagen, bara rinner och rinner. Så jag tog det säkra före det osäkra och sög ur båda hålen med Näsfridan. Och sen var det bara till att vyssja ner honom i sängen och det gick faktiskt relativt fort så somnade han. Skönt!

Åh, nu har jag just varit in till honom två gånger, då han vaknade och grät. Han var jättesnorig redan, så jag fick suga snor igen. Gud stackarn, och hur ska denna natt bli?
Jag känner mig helst slut. Tror att förkylningen börjat ta om, för både mig och lillhjärtat. Jag har ont i halsen och rethosta. Som vanligt har jag också väldigt ont i ryggen, nacken och svanskotan. Så, nu fick det bli lite gnäll också.

Ska nog snart göra mig klar för sängen. Klockan slår snart över till midnatt och det är trots allt en dag imorgon också.

GOD NATT!

Sleepwalkern

Natten har varit jobbig med lite sömn, dålig sömn och en massa vakna. Och inte nog med det så hade jag ett jäkla jobb med att väcka och få upp min käre sambo. Jag ville ha ut honom ur rummet så att han inte störde den lilla sömnen för mig och Albin.

Jag tryckte, nöp, pickade, killade, "brottades" och till och med bet lite lätt i hans hand. Nä, han vaknade inte. Men dock så fick jag mig några smällar. Men han sov hela tiden. Till slut så tog jag i för kung och fosterland och puttade honom mot kanten, så att han nästan for ner i golvet. Då började han muttra lite ljud och visa livstecken.

Och vad började han surra om då? Jo, Brorssons åkeri, där han har kört ganska mycket med sin pappa. Han pratade alltså i sömnen. Jag var med på noterna, eftersom det var så himla kul. Så jag bara svarade hela tiden och frågade frågor.
Det kanske inte verkar lika roligt för er, men jag lovar. Det var hysteriskt roligt, när han började surra i nattmössan.

Det här var en liten del, den roligaste.

Tommy : - Tänk om det dära nyfjåset får stället.
Jag : - Menar du om han får jobbet på Brorssons?
Tommy : - Ja, tänk om han får det.
Jag : - Vi får hoppas på att han inte får det.
Tommy : - Mmm. Jag ska åka och lasta nu.
Jag : - Ska du? Vart då nånstans?
Tommy : - Nä, jag ska till Bollsta.
Jag : - Jasså, nu? Nä men drick lite vatten och gå in till barnrummet istället.
Tommy : - Men Stig säger att jag ska dricka vatten här. (Stig är en som jobbar på Brorssons)

Och då kunde jag inte hålla mig, jag brast ut i skratt. Och Tommy skrattade med. Men han måste alltså ha varit helt sovande, både när han surrade och när han bytte rum. Idag kom han inte ihåg nånting och blev chockad över att han låg i barnrummet, när jag och Albin kom in och väckte honom i morse.

Idag ska jag, Tommy, Albin, Elin och Edvin åka till Myrdalen och hälsa på Bertil. Han fyller år imorgon, så vi ska fira honom idag. Innan det så ska jag handla lite, duscha och göra oss i ordning. Så det är väl bara att sätta igång?
Och på tal om födelsedag, så fyller ju min svägerska Vicky 26 år idag. Stort grattis till henne! Vi ska fira henne när vi åker till Sollefteå, antagligen någon dag till veckan.

Idag är den beräknade dagen för min bror Daniel och hans Maja. Så när som helst kan jag bli faster och Albin få en ny liten kusin. Spännande och roligt. Jag längtar så efter att få nosa och mysa med den lilla. Lycka till, till dom  <3

"Glömde"

Jag glömde berätta att denna tv-kväll ägnades mest åt hockey på kanal 5.
Färjestad vann mot HV 71 med 4-1. Det var en bra match, ett jäkla tempo.
Nu ska jag lägga mig. Så god natt igen då!

Nä nu jäklar

Kvällen blev knepig för lilla prinsen idag. Han sov ju i nästan 2,5 timme i förmiddags innan vi åkte till våra vänner. Men han var fortfarande ganska trött då konstigt nog. Väl hemma fick han middag vid fem och sedan försökte jag allt för att få honom att somna, utan resultat. Klockan blev sex, och jag kände att han var tvungen att få sova lite. För annars kommer det bli knäppt iallafall. Så han fick 100 ml i flaskan och då klubbade han in. Sedan har han sovit sen dess. Men han har vaknat stup i kvarten.

Tommy var hos Jim och drack några öl ikväll. Han kom inrullandes runt tio, halv elva. Och han var glad i hågen och väldigt trött. Den tokern som inte hade sovit något inatt, sedan kört lastbil från fyra i morse till två idag. Knappt ätit nånting och inte vilat något. Då är det inte konstigt att man lätt blir rund under fötterna och extremt trött.
Han la sig i sängen och klubbade in väldigt fort han också.

Och då var Abbe vaken, han fick ett flaskmål. Sedan försökte jag hjälpa honom att bajsa, då det verkade som att han behövde det men att det var trögt. Men det kom bara litegrann. Nu sover han igen och jag hoppas att natten blir hyffsad, trots att han somnade för tidigt.

Jag har en sån otrolig värk i nacken och i ryggen nu, att jag inte vet vad. Usch! Jag tror bestämt att jag ska ta något piller, borsta tänderna och krypa ner jag också.
Innan Tommy somnade så hann jag säga "Om du inte vaknar eller lyssnar när jag säger åt dig inatt, så kommer jag inte ha några gränser". Och då menar jag alltså om han snarkar. Så jag kan ta till med vad som helst om han inte lyssnar.
Men jag hoppas på det bästa.
Hoppas att ni haft en bra Fredag. Jag återkommer som vanligt imorgon.

GOD NATT!

Vår(an) dejt

Klockan två idag tog jag & Albin vårat pick och pack, åkte någon kilometer för att hälsa på våra kära vänner Anneli & Max. Ute var det regn, slask och blött. Det är det jobbiga och negativa med våren, innan den kommit ordentligt. Att det är så blött, moddigt och jävligt.

När vi kom dit fick grabbarna sitta i varsin gåstol. Dom tittade på varandra lite förundrat och var allmänt söta. Helst ville dom känna på varandra också, mest Max. Men han nådde ju inte.

Sedan blev Max så trött, så han fick lägga sig ute i vagnen och sova. Vi "vuxna" drack kaffe, åt goda bullar och surrade lite, eller mycket. Albin välte ut hela min kaffekopp över mig, så Anneli fick skura och mina byxor var alldeles dyngsur.

Jag glömde iallafall inte kameran när vi åkte dit, fick några fina bilder. Men glömde den dock när vi for därifrån, så jag fick vända och åka tillbaka för att hämta den. Så går det när man inte har huvudet med sig.

Våra grabbar är sötare än socker



Utmaning

Jag har blivit utmanad av Elin

Vilken mat äter du ofta?
Jag äter ganska ofta pasta och ris, med nånting till såklart.

När du är på kalas, är du den som sitter kvar eller hjälper du till med att duka av?
Jag säger som Elin, det beror på vart man är. Men jag tar alltid bort mitt eget.

Var sitter du helst när du bloggar?
Jag sitter där jag är tvungen att sitta, vid våran stationära dator i vardagsrummet. Helst skulle jag vilja ha en egen bärbar inom en snar framtid.

Köper du ofta trisslotter?

Nej nästan aldrig. Om jag köper så är det oftast för att ge bort. Dumt egentligen?

I vilken stad eller land har du haft din bästa semester?
Jag har haft mina bästa semestrar på Gotland med mina föräldrar än så länge och även en semester i Göteborg med sambon och vår gemensamma kompis.

Vilken tv-kanal tittar du helst på?
Det är oftast kanal 5 och 3, även tv 4 ibland. Vi har inte så många fler kanaler att välja på hemma hos oss. Men det är på dom som det finns mest att titta på ändå.


Jag utmanar vidare till :


Mamma Russin

Kakan

Ejmis

Jenny

God morgon!

Här var väl inte natten lika bra som den förra, men jag ska inte klaga. Blev lite nervös bara när Albin vaknade vid 3 inatt och inte ville somna om. Men strax efter 4 och en flaska så somnade han som tur var. Lite väl tidigt att starta dagen både för honom och mig.

Vi vaknade vid halv sju, men låg och myste i sängen ett tag innan vi klev upp, och Albin fick sin gröt.

Tommy är som sagt ute och kör lastbil, han sov inte en blund på hela natten och åkte iväg halv 4 i morse, väldigt smart. Eller inte! Men men, vill han köra så vill han.

På tal om annat så tror jag att Albin kommer att bli nästa Magnus Samuelsson, så starka nypor han har. Han har slitit av mig många hårstrån nu till morgonen, och det gör så grymt ont.

Håller på att ladda batteriet till kameran, så att jag kan ta lite bilder på våran dejt idag. Jag och Albin ska åka och hälsa på Anneli och Max. Jag ska ta med Albins gåstol så grabbarna kan kuta runt och roa sig, medan jag och Anneli fikar  :)

Nu måste jag roa grinpellen här. Och sedan göra mig någon frukost.
Om ett tag blir det flaskan och en förmiddagslur för Abbe.

Lycka är ordet

Nu har dagen blivit kväll. Den hemska disken har blivit gjord och det tog ungefär 1,5 timme. Så nu sitter jag med värk lite varstans, men mest i ryggen och nacken. Framför mig har jag en mugg med gott kaffe som jag så välförtjänt ska sörpla i mig.

Måste bara få meddela också att jag duktigt har låtit bli coca-cola hela denna vecka hittills. Annars brukar jag nog dricka ungefär 1 liter om dagen. Har bestämt att jag ska ta det lite sakta men säkert, som jag redan har nämnt. Jag ska dricka litegrann på helgen innan jag slutar helt.

Stort grattis till min älskade vän Jessika. Jag fick ett sms från henne idag där det stod att hon fick heltidsjobbet och en lägenhet där hon nu bor i Umeå. Hon har nog någon turängel av något slag. För jag känner nog ingen som har haft sån tur som henne  :)

Tommy ska iväg med lastbilen igen vid fyra. Jag och Albin ska äntligen träffa våra kompisar Anneli & Max imorgon, så det ska bli himla trevligt. Får se vad vi hittar på, lär väl mest bli en massa surr och kanske någon kaffekopp.
Fick paketet från POP idag, med koftan och bodyn åt Albin. Och dom var väldigt fina.

Jag är lite smått irriterad över att jag missade "Lyxfällan" ikväll. Hade helt glömt bort att det var idag.
Tommy går och lägger sig nu. Får väl se när jag lyckas ge mig hän åt refrängen.

Albin, han har sovit sen han åt vid åtta. Har inte hört ett ljud från honom än, himla bra. Vilken duktig kille vi har fått. Hoppas verkligen att det håller i sig med dessa nätter. Då kan man få vara "normal" och känna sig lite piggare & gladare. Känner redan en stor förbättring, lyckligare helt enkelt. Sömnen och välmåendet är ju otroligt viktigt. Är Albin glad och nöjd, så är mamma glad och nöjd.

Mammas charmtroll

Nummer tre

Dagens tredje överraskning, är tand nummer tre.

Det är inte nog med att lilla Abbelito har varit förkyld. Utan idag upptäckte Tommy att en ny tand i övre käken har kommit upp ganska rejält. Han ropade åt mig att komma och så fick jag se det lilla risgrynet. Åh stackarn, den har säkert spökat en massa för honom. Och vi märkte det inte förrän idag. Det har ju säkert varit jättejobbig och kanske därför han har sovit ännu sämre än vanligt och varit så himla grinig... Men nu har den jäkeln jävlats klart iallafall  :)
Nu är han ju så himla nöjd, glad och go!
Så nu är det tre gaddar i Albins mun, två där nere och en där uppe.


Oväntat men trevligt

Helt plöltsligt smäller det i portdörren, det var Bertil som kom och överraskade. Tommy kom strax efter och hade varit på sockerbagarn och köpt goda bakelser, som vi åt till kaffet. Bertil var här en bra stund, vi surrade och hade trevligt. Albin sov i en timme och sedan var han världens gladaste pojke som charmade Bertil för fullt med sitt söta leende och roliga miner.
Och Albin trivdes som fisken i vattnet i gammelfarfars knä  :)



En annan trevligt överraskning blev då Elin ringde och sa att det fanns en ledig lägenhet som stod i "Ramselebladet", en trea. Tommy gick ut och hämtade posten och ringde till fastighetsägaren som befann sig i Stockholm. Så nästa vecka blir det att kolla på lägenhet, det ska bli väldigt kul. Jag blir såklart lika ivrig som vanligt. Det huset ligger ännu närmare Tommys pappa, bara på andra sidan vägen. Det finns en liten gård ute. Lägenheten var lite större än den vi har nu, med rymligt badrum och kök där man kunde ha köksmöbler (det kan vi inte här). Hyran låg på 4500 kronor och då ingick allt, till och med hushållselen. Och han sa till Tommy att om han ville vara fastighetsskötare så blev det lite billigare. Så det blir spännande att få gå och titta nästa vecka. Isåfall var det till sommaren det skulle bli inflyttning för att han skulle sätta in nytt kök.

Fick rolig idag post också, nämligen ett Go´boken paket åt Albin. Jag tycker att det är lika roligt att öppna varje gång. Och den här gången var det riktigt fina saker. Men Albin, han gillar mest att bita i papper, så han fick "Svepet" att käka och prassla lite på.


Nu ska jag börja plocka lite, kanske börja med disken och vi måste slänga in några tvättar i maskin också.

Nu ska ni få höra...

...nånting som jag vill tala om *sjunger*

Vi fick strömavbrott här ett tag, just när jag satt och skrev och nästan var färdig. Då kom även Elin på besök och drack en kopp kaffe medan hon väntade på strömmen så hon kunde handla på ica.

Efter en underbar natt så klev vi upp tillsammans strax efter åtta. Förstår ni, åtta? Albin somnade ju klockan åtta igår kväll, vaknade halv sex då han fick nappen och somnade om och sov sedan ända till åtta. Och då var han också hur go och mysig som helst med oss i våran säng. Tänk om detta kan fortsätta? Vad glad vi blev!

Vi klev upp och Albin åt en rejäl portion gröt och lite katrinplommonpuré.
Vi hade "Vakna med voice" på när vi hade klivit upp. Och till min glädje fick vi då höra att det var ett Aprilskämt igår, om att Jacob hade fått sparken. Jag tyckte att det var ett ganska dåligt skämt eftersom det var inte ett dugg roligt. Men men, huvudsaken är att han är kvar.

Vad ska vi göra idag då? Inte en aning faktiskt. Det verkar inte bli något kanonväder idag så vi kommer nog inte att vistas så onödigt mycket utomhus. Har ett jobbigt "måste" idag och det är att ta hand om ett mindre berg av disk. Det är en massa mer som skulle behöva göras också, men får se om det blir av idag eller inte...

ZZzZzZzz

Nu blir det sängen även för mig, duktigt va?

Återkommer imorgon.

God natt!



Gott & Blandat

Morgonen började himla bra idag. Vid halv tio fick Abbe en flaska mat och somnade en förmiddagslur i hela 2,5 timme. Så skönt! När han vaknade så fick han en liten fruktpurébägare som mellanmål för att han skulle hålla sig ett tag. Klädde på honom och for till bvc, där det var en föräldraträff. Det var en konsumentrådgivare där som surrade och så fick vi gott fika som Helen hade bakat.

När vi var klar där så åkte vi hem, träffade papsen som hade slutat jobbet. Han bytte om och så for vi till Ovanmo till Elin med familj. Där började vi besöket utomhus, satt i snön, drack kaffe och åt Elins nybakta kaka. Väldigt härligt med solsken och blå himmel. Edvin lekte i snön, skottade och kastade. Efter en stund blev det lite blött, blåsigt och kallt så vi gick in.
 
Fin utedag i Ovanmo

Mosters & Morbrors charmiga pojke - Lille E

Dom vackra kusinerna, E och A

Albin fick sin middag där innan vi åkte hem. Väl hemma så åkte Albin lite gåstol. Men han var så trött att vi var tvungen att låta honom sova en stund, annars skulle det bli för jobbigt att vara vaken. Så Tommy och Albin la sig tillsammans på våran säng och båda somnade väldigt fort. Jag har världens sötaste pojkar! Knäppte ett gulligt kort på dom också. Dom sov väl ungefär 45 minuter. Sedan klev vi upp och jag gjorde middag - kycklinggryta och ris. Blev väldigt gott och lite sting i.

Mina hjärtan som sussar gott

Abbe fick en flaska mat igen innan han somnade klockan åtta. Nu ligger han som en prins i sin säng. Vi har tittat på "Du är vad du äter". Nu är jag bänkad här, som vanligt.
Nu gick Tommy och la sig, tänk om jag kunde göra samma sak?
Jag har en fruktansvärd värk i min skadade rygg, tänk om det fanns något bra piller som hjälpte. Blir väl skönare när jag väl går och lägger mig, för det är jobbigast att sitta.

Har ni haft en bra dag på den nya månaden?

Albins första steg!

Albin tog två steg idag, helt själv utan att jag höll i honom. Men han är ju bara 7 månader! Hur gick det till?

Nu ligger han och sover gott i sin säng. Jag har druckit mitt morgonkaffe och nu har jag även druckit oboy till en smörgås.

Det är underbart väder idag. Senare när Tommy kommer hem så ska vi åka till Elin & Edvin och hälsa på. Edvin sa i morse att han ville träffa "Mobbo", och då är det ju klart att han får det  :)

Jag älskar denna bild!



Som dom flesta nog förstår, så var den första meningen längst upp, bara ett dåligt Aprilskämt. April April!  :)

God morgon

Här har det varit en hyffsad natt, ska inte klaga. Albin vaknade några gånger men han somnade när han fick nappen.
Vi klev upp halv sju. Han fick sin gröt och efter det har han bara gått runt i gåstolen. Nu går det ganska fort, han drar ut dvd-filmerna på golvet och i hallen tog han mina skor från skohyllan och släppte på golvet. Han försöker ta allt nu  :)

Jag är faktiskt ganska sorgsen just nu. Jag har Vakna med voice på teven som vanligt och fick idag höra att käraste Jacob antagligen inte kommer att vara med på voice längre. Han fick sparken för att han gick in på ett möte och visade rumpan. Jag hoppas att det ordnar sig så att han får vara kvar ändå, usch vad tomt det skulle bli utan han!
Om det inte är ett Aprilskämt? som Tommy sa...

Pratade nyss med älsklingen också, som är ute och kör. Dom var i Bollsta och skulle hemåt för att hämta ett nytt lass.
Jag och Albin ska på BVC idag igen på en föräldraträff. Det ska komma någon konsumenthandledare (tror jag det hette) och prata lite.

Nu osar det lite här igen, måste byta blöja!

RSS 2.0