Farligt besök

Fick finbesök idag av vännen Cissi och hennes lilla kille som är 1,5 vecka gammal. Han har inget namn än, så vi säger lillegris som hans storasyster Alice kallar honom. Så otroligt liten och söt. Vad fort man glömmer hur små dom är. 

Jag fotade dom där i soffan och fick som en dejavu känsla. Kändes inte alls längesen som jag fotade Cissi när hon satt där med en nyfödd Hilma i famnen. 
Jag fick iallafall syta, jag fick lukta, jag blev kär och bebissjuk. Farliga saker!


En dag i vallen

I eftermiddag for jag och barnen till Vallen för att umgås med Malin & Meja. Vi myste, åt middag, hälsade på kossorna och fikade. 

(Detta var hemma hos oss i morse)

Det var härligt att vi kunde fördriva denna dag på ett sånt bra sätt. Hilma lyckades vara vaken från klockan 13 till efter 19.30, helt otroligt! När Abbe hade somnat var det dags för mitt älskade Greys, vilket var ganska gripande ikväll. Har även roat mig med att tvätta lite, tvättstugan är ju belamrad nu igen!


Åh vad jag saknar min älskade sambo nu! Två dagar kvar tills han kommer hem igen, hoppas dom dagarna går fort. Då ska vi även ha barnvakt på kvällen för att gå ut och äta med hockey-föreningen. Det ska bli kul!

Barnmottagningen

Idag var det dags för barnmottagningen med lillan, läkarundersökning och provtagning. Crp:t och urinen var iallafall bra nu vilket var väldigt skönt. Det betyder att detta senaste penicillinet har fungerat. Hon hade dessutom äntligen ökat mer i vikt, mer än jag hade kunnat tro. 9205 gram och 76,5 cm, stora tjejen!


Hon trivdes som fisken i vattnet med att springa fram & tillbaka i den långa korridoren, leka med alla intressanta leksaker, klättra och göra mamman svettig. Tills det var dags för provtagning. Dom stack, misslyckades, grävde massor, stack om och höll på länge. Det var inte alls kul för lillgumman som skrek och grät så både snoret, tårarna och svetten rann. Jag är ju så van vid att hon skriker och grinar mycket, jättejobbigt ändå förstås. Men det verkade vara ännu jobbigare för personalen. Nu är det bara att invänta provsvaren. 


Efteråt var Hilma helt slut (ja jag med för den delen) och hon deckade i bilen efter några minuter, med ett fint litet armband runt handleden. Väl hemma hos momma & moffan, efter en stunds sömn, var hon vid gott mod igen. Hon kan verkligen charma och är söt så det räcker och blir över. Hennes bror också, världens bästa storebror, världens bästa Abbe! 


Fredagens bravader

I fredags var det äntligen dags för det vi hade planerat ganska länge. Kidnappning och firande av vår fina vän Anneli. Hon blev verkligen "tagen på sängen", som hon själv sa. Väldigt chockad och även lite nervös. Men jag sa att hon absolut inte behövde vara nervös eller rädd för vi skulle inte göra nånting hemskt eller pinsamt alls, utan bara roliga saker. Vi sa åt henne vad hon behövde packa och att hon kunde göra sig i ordning lite. Sedan blev det ögonbindel på och så bar det iväg...


Hamnade i junsele där vi startade med bowling. Jag kom sist såklart, men jag är väl den bästa vännen som låter dom andra vinna...eller? Malin Hedblom vann ganska stort iallafall.


Efter bowlingmatchen raggade vi runt lite på byn innan det var dags för middag på Corner. Vi tog alla samma planka och den smakade ljuvligt. Riktigt mätta och belåtna lämnade vi sedan junsele. 


Hämtade alla godsaker hemma hos mig och så var det dags för dagens höjdpunkt - spa! Vi surrade, skrattade, bubblade, simmade och svullade. 
Hela gänget! 

Detta var den bästa dagen på länge! Dessutom första gången (på över 15 månader) som jag var iväg på nånting och var utan Hilma så länge. Från kl 14 när vi for till kl 01 då hon vaknade. Kändes väldigt konstigt men även behövligt och skönt. Tack än en gång tjejer för den här dagen, det gör vi om!

5-årskalas

Idag var det 5-årskalas i stan för barnens kusin Tilda. Där blev man som vanligt imponerad av superfin tårta, massa smarriga bakverk och en jättegod middag. Barnen lekte typ non stop från att vi kom klockan 12 tills att vi for hem klockan 17. Hilma var också otroligt nöjd idag, trots minimalt med sömn. Hon gillar ju när det är mycket folk och fart & fläkt.


Tråkigt nog så blev det ingen bild på den fina kalastjejen...


Imorgon blir det innebandy i junsele för grabbarna. Sen får vi se vad resten av dagen erbjuder. Skulle behöva handla, tvätta och städa lite iallafall. Jag blir ju själv med barnen hela den kommande veckan...
Älskade barn

Dom är så söta att jag tappar andan!Tänk att dom verkligen är mina <3
RSS 2.0