Skor till Abbe

Beställde dessa idag, fina va?  :)


Helomvändning

Igår sov Albin i 2 timmar, mellan klockan fem och sju. Sedan var han uppe med oss, han åt och somnade i mammas famn vid elva. Sedan la vi ner han i sin säng. Han vaknade en gång först tidigt i morse, kollade aldrig på klockan då så jag vet inte vad det var för tid. Han var väldigt sur, och han ville inte ta bröstet. Men jag la han bredvid mig i min säng och han somnade om en stund. Halv sex vaknade vi igen och han var sur även då. Ville fortfarande inte amma, så vi klev upp och så gjorde jag ersättning. Han smackade i sig 200 ml i ett svep. Han somnade, jag la han i sin säng då. Jag tog mig en smörgås för att dämpa hungern lite. Sedan gick jag också och la mig.
Albin sov alltså från halv sju, ända till halv tio.

Herregud! Jag kommer inte ihåg sist han sov så bra. Det var väldigt skönt. Från att ha vaknat minst en gång i timmen, till att få sova några timmar i streck. Det är stor skillnad.
Det känns samtidigt lite hemskt. Han som haft såna problem med sin mage, haft så ont, varit väldigt gnällig och inte kunnat sova osv. Man vet ju inte om det kan ha berott på detta, hans njure!?!?! Isåfall är det fruktansvärt! Liten stackare.

Läkaren som kollade honom på barnmottagningen sa till mamma att det inte är konstigt att han varit gnällig och inte kunnat sova, för han har nog haft så ont i hela kroppen.
Dessutom, inte nog med det. Första gången vi var och kollade upp Albin, när han var cirka 1 månad gammal så sa ju mamma till läkaren att hon skulle göra allt. Kolla allt som kunde kollas, bland annat ett ultraljud. Men det gjordes aldrig något ultraljud utan hon sa ju att det var svamp. Och det var ju svamp också. Sen trodde hon att det kunde vara mjölkallergi. Men det gjordes som sagt inget ultraljud.

Nu när vi låg inne så gjordes ju ett ultraljud i Onsdags på Albins njurar. Det var där dom såg att den vänstra njuren var utvidgad. Antagligen så handlar det om att hans "backventiler" som är emellan urinblåsan och njuren inte fungerar som den ska. Så viss urin backar och åker tillbaka upp till njuren. Det gör att den blir utvidgad.
Han kommer att få göra en så kallad "Muck-undersökning" om 1 - 2 månader för att se så att det är detta. Då sätter dom i en kateter, i hans lillsnorre. Så vi får se då hur det ligger till.
Men tänk om han kan ha haft detta hela tiden? Fy fasiken! Då blir både jag och min mamma rasande kan jag lova!
Men det vore ju skönt att veta ändå, att det har varit något som varit fel. Och att det nu kan bli bra. Då blir han nog en helt ny pojke och får må som den prins han egentligen är.

För övrigt så är han nya favoritgrej att vända sig, från rygg till mage och tillbaka. Han gör det hela tiden. Så nu får man hålla koll, så han inte ramlar och slår huvudet i golvet. Haha, sötproppen där!
Nu ska jag underhålla mitt lilla underverk och sedan kika runt lite mer på datorn. Väntar på mamma som kommer hem efter tre.

Hej så länge!

Tävling

Tävling om fin mössaJag är med och tävlar hos Edvinsmamma om en
mössa från
 by Myhr 
Var med och tävla
HÄR du med!


Mammas lilla sjukling

Det har inte blivit något bloggande sen i Måndags och det har varit tråkigt. Eftersom det är ett av mina många beroenden och även som en hobby. Men nu ska ni få veta anledningen.
Ska jag vara helt ärlig så vet jag faktiskt inte ens vart jag ska börja ? Måste fundera lite, så att det inte blir en alldeles för lång roman som man varken vill eller orkar läsa. Jag har ju som sagt en jäkla förmåga att skriva för mycket.

Som ni redan vet så hade min lilla Albin feber och var dålig i flera dagar hemma. Det blev bara sämre och sämre för varje dag. Febern blev bara högre och alvedonet hjälpte nästan ingenting. Det var svårt att få i han mat eftersom han kräktes av ersättningen, så han fick ju amma på mig då det gick. Men han orkade ju inte suga nog mycket. Han var väldigt grinig, sov lika dålig som han gjort dom senaste veckorna, bara att han var mer missnöjd nu när han vaknade - verkade ha ont på något vis.

Tidigt på Tisdagsmorgonen låg han mellan oss i sängen. Han var alldeles kokhet, gnällde litegrann och hela han låg och skakade. Det var riktigt hemskt. Men jag förstod ju att det var någon feberfrossa. Jag tog tempen - då hade han 40 grader. Han fick alvedon och så fick jag sova ner honom igen emellan oss.

Tommy åkte på skolan före 7. Jag och Albin klev upp då. Det gick hyffsat men han var väldigt grinig och febern gick aldrig ner. Han blev blekare och blekare, när han sov så såg han nästan ut att vara död. Om man kan säga så, det låter hemskt, men så var det. Och det var väldigt hemskt också! Han var trött och slut och åt inge bra.

Jag pratade med mamma i telefon, till slut sa hon att vi skulle klä på oss och fara ner till sjukhuset. Så jag ringde Tommy och berättade det. Packade fort som attan eftersom jag hade tänkt vara hos mamma och pappa några dagar tills han blivit bättre. Jag klädde på oss och rullade mot stan.


Mamma pratade med dom på barnmottagningen så vi fick komma direkt, dom var redo. När vi kom dit så fick vi först vänta en stund, sedan träffade vi en läkare. En bra läkare, kvinnlig polska. Hon var okänslig och väldigt barsk, men rättfram och visste vad hon tyckte och vad som gällde. Det blev alltså lite fart och slag i saken. Hon bestämde vad som skulle göras - temp, blodsockerprov, crp och urinprov. Vi vägde Albin och han hade såklart gått ner en massa under den här veckan.


Dom tog prover. Crp:t var väldigt högt - 138, och det ska vara mindre än 8 normalt.

Blodsockret var bra, tempen låg väl på ungefär 38 - 39 grader. Värre var det med urinen, det visade utslag att det var bakterier. Så dom gjorde en så kallad Blåspunktion - då dom går in med en nål igenom magen in i blåsan och tar ut urin den vägen. Och det är för att det ska komma direkt från blåsan, så man ser exakt hur urinen är. Då kommer det ingenting på vägen, som bajs, salva eller smuts.

Första försöket misslyckades, tyvärr. Stackers lillgubben, det gjorde så ont! Då fick vi vänta i en halvtimme, tills dom skulle försöka igen. Tur nog så lyckades det då, dom fick några droppar som skickades iväg på odling till Sundsvall. Vi har ännu inte fått svaret på det. Då får vi veta exakt vad det är för bakterier - även om vi redan har en aning.

Vi blev iallafall inlagd på barnavdelningen då i Tisdags,och det kan jag säga att jag inte alls var beredd på. Men det var ju skönt att det började hända saker. Och att man var i tryggt förvar. Dom sa att vi verkligen kom in i rättan tid, och det kände jag med. Det hade kunnat gått ännu mer illa om vi väntat.
Och lilla Albin, han blev stucken i fingret, i hälen, två gånger i magen och sedan på uppe på avdelningen fick han nål i armvecket. Han har fått antibiotika intravenöst 3 gånger per dygn. Han fick också febernedsättande suppar av olika slag flera gånger om dagen och febern började äntligen ge med sig igår. Dom har stuckit honom i fingret på morgnarna för att kolla crp, som var ännu högre igår. Det hade gått upp till över 200. Läkaren sa att det var vanligt, så jag var inte så orolig eftersom att febern hade gått ner så pass bra och han var pigg.

Dagarna har faktiskt varit okej, dom har bara gått väldigt segt. Men man blir ju verkligen uppassad. Jag fick ju inte ta med Albin från rummet. Så vad man än ville så fick man ringa på larmklockan, som jag egentligen inte gillar men var tvungen. Men jag fick frukost, lunch, fika, middag och kvällsfika, även mat och medicin åt Albin. Så jag behövde i princip bara bry mig om Albin, underhålla och gosa med honom. Det var riktigt skönt. Annars brukar man ju kunna känna sig lite stressad när man ska hinna med allt åt både Albin och åt sig själv. Men nu behövde man inte känna sådan stress.

Det var bara första natten som jag höll på att gå sönder. Då var Albin riktigt missnöjd, kunde inte sova och skrek för brinnande livet. Jag hade så fruktansvärt ont i ryggen, men var tvungen att gå i detta lilla rum och bära & vagga honom. Han tog ju inte bröstet eller flaskan heller, allting kändes hopplöst. Jag tyckte så synd om honom, han verkade ha så ont. Jag skickade iväg ett sms åt mamma strax före 2 på natten, hon ringde upp direkt. Hon hörde hur han skrek, vi pratade ett tag. Sedan sa hon att hon skulle komma. Albin somnade till slut i min famn av utmattning. Strax före 3 dök mamma upp, med kaffe & mackor som vi först åt upp. Sedan tog hon Albin i sin famn och jag la mig i min säng, vi pratade lite tills jag somnade. Mamma satt där med Albin i famnen i en fotölj fram till morgonen och då skulle hon gå och byta om för att börja arbeta. Vilken Super-Mormor!

I morse togs crp, det hade till min glädje gått ner till 90. Han har ätit ganska okej, kissade och bajsade som han skulle och febern var ganska stabil. Jag höll tummar och tår, hoppades på att vi skulle få komma hem till mamma & pappa idag. Eller åtminstone få ligga på IVA. Barnavdelningen stänger ju över helgerna, knepigt nog. Dom har inte personal så det räcker. Så om lillgubben inte hade repat sig tillräckligt så hade det varit stor risk att vi fått åkt till Sundsvall och legat där. Jag var väldigt orolig för det.
Men idag då på eftermiddagen fick vi det goda beskedet att vi skulle få åka hem. Vi fick recept på en annan antibiotikamedicin som vi ska ge honom nu via munnen, en gång om dagen. Så vi får se hur det går. Nu är vi iallafall hemma hos mamma & pappa. Härligt!

Pappa kom hem för en liten stund sedan, mamma kommer hem vid halv tio ikväll. Just nu sitter jag framför teven.
Och lyssna nu! - Albin ligger och sover i sin säng, sedan 2 timmar tillbaka. Och inte nog med det, han somnade själv efter att jag hade gått därifrån. Herregud!

Ikväll blir det antagligen teve och mys som vanligt och jag hoppas att gubben fortsätter bli bättre och bättre. Att han iallafall ligger stabilt.
Jag kommer att lägga in en massa bilder sedan, på Albins första sjukhusvistelse, sedan födelsen. Han som blev 5 månader igår också, fick fira det i ett litet sjukhusrum med stick och mediciner. Men han har varit väldigt duktig och väldigt pigg, för att ha varit så sjuk och dålig.
Vi har haft mycket besök och han har även fått fina kläder. Av min käraste vän Jessika fick han två pyjamaser och en tröja. Av hans mormor och morfar fick han tre stycken kortärmade bodys.

Nu ska jag ta det lite lugnt framför datorn och teven här, tills Albin vaknar. Jag återkommer nog något senare ikväll ska jag tro.
Jaja, nu blev det en halvlång novell. Det kan inte hjälpas, det var ju mycket att berätta... Sen får ni välja själva om ni vill läsa den eller inte.

Hej så länge!


Tröga feber

Idag var det såklart lunchstängt på apoteket när Elin var dit innan hon skulle fara hem.
Så vi fick gott klä på oss och ta vagnen och gå ut. Det var inte roligt för lille Larsson som hade feber, var varm och grinig. Jag var också trött, ofärdig, hade fruktansvärt äckligt hår och var inte iordninggjord.
Det var bara att ta på sig mössan och vandra iväg. Vi var ju tvungen att köpa mera alvedonsuppar, köpte även vätskeersättning och en ny salva till hans röda knottriga rumpa.
Det är ju så viktigt att han får i sig vätska, nu när han äter sämre och kräks så mycket. Det går inte att ge honom den vanliga ersättningen nu utan nu får han amma så mycket som det går.

Det var så skönt när Tommy kom hem. Vi gjorde en väldigt enkel middag idag - bullens pilsnerkorv med bröd. Det slank ner, även om det inte är min favorit.

Har kollat på Bonde söker fru - Bröllopet, och gud så fint det var! Men blir ju nästan avundsjuk.

Albin har fortfarande feber, och det knepiga är att den bara stiger. Inte så jättemycket, men ändå! Han hade 39 grader nu.
Jag lyckades iallafall få urin från honom idag. Så imorrn när vi ska på BVC så får dom ta urinprov, kolla i hans öron och hals om det syns något där. Så man får veta vad febern beror på, om det är den hemska influensan som bitit på honom. Annars är det nog magsjuka och av den anledningen att han får denna feber. Hoppas bara att det ger med sig snart.

Nu funderar jag på att beställa gåstolen. Jag skulle så hemskt gärna vilja ha någon annan färg, men jag vet ingen annanstans som det finns gåstolar att beställa? Gult är ju lite tråkigt tycker jag, men huvudsaken att den är rolig. Och jag har ju fått det garanterat av Ida, som har en likadan åt hennes lilla Noah. Så vi får väl gå på det då  :)

Blurp!

Albin fick en fruktansvärd kräkning, och det lät jätteknepigt. Det är som att han sköjs en massa till och från också, stackarn! Magen lever om och han pruttar hejvilt, t.o.m i sömnen. Trött som tusan var han också, så jag kämpade tills han äntligen somnade - som var nyss!

Jag har bett Elin gå på Apoteket åt oss, som hon så snällt skulle göra. Behöver mer alvedonsuppar och så måste han ha vätskeersättning - pga att han kräks så mycket. Han måste få i sig vätska så att han inte blir uttorkad.

Ute har det kommit så mycket snö att dom har plogat flera gånger, både igår, inatt och i morse.
Jag gillar snö, mest för att det är fint. Och är det vinter så är det. Hellre snö än regn och slask.
Men nä, nu vill man verkligen ha vår & sommar känner jag.

Jag hoppas att lillgubben sover en stund nu.

Jag satt och kollade på Rebeckas intervju här.
Hon gör det förbaskat bra tycker jag, 18 år och tre barnsmamma. Det är ju otroligt. Och hon verkar ju klara det galant också?

Nu ska jag lägga mig i soffan en stund och slappna av framför teven. I väntan på att svägerskan ringer.

Sjuka lilla Albin

Natten har väl varit som vanligt, förutom att han har varit väldigt missnöjd flera gånger han vaknat. Febern håller fortfarande i sig. Han får alvedonsupp var 6:e timme. Jag är glad att han får i sig mat iallafall, även om han kräks mer än vanligt.
Igår kväll var han också väldigt missnöjd till och från och det var väldigt svårt att få honom att somna, till slut somnade han klockan elva...

Tommy är på skolan idag, så det innebär att vi är själv hemma, jag och Abbe. Det är väldigt trist och tiden går ju dubbelt så sakta. Och nu kan jag ju inte ta ut han i vagnen heller när han är dålig och febrig. Så det är bara att stanna inne och försöka underhålla det lilla livet.

Jag hoppas verkligen att han blir bättre snart. Jag ska försöka fånga lite urin på han under dagen, som jag kan spara i kylskåpet tills jag ska på bvc imorrn. Så dom kan ta en urinsticka på det. Jag tycker att hans kiss luktar så himla mycket och starkt, och det brukar det inte göra annars. Det är säkert ingenting, men det kan ju ändå vara bra att utesluta det då.

Eftersom jag fick mammapenningen idag så tror jag att jag ska beställa gåstolen åt Albin, lika bra att passa på.
Ska även betala några räkningar.
Sen när Tommy kommer hem blir det mer tvättning och så är det en ny stor disk som väntar.

Nu måste jag gå till lilla pipen Larsson.

Dagens outfit

Mammas lilla sjuklingBody - Lindex
Byxa - Lindex
Strumpor - Kappahl


Tävling

Tävling hos Elin


Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma
om ett presentkort värt 500 kronor från Sophies Closet.
Var med och tävla HÄR du med!

Kreativ Blogger


Jag har fått en award av  Elin och Matilda.
TACK!
Reglerna för denna award kommer här:

1. Vinnaren sätter loggan på sin blogg.
2. Länka till personen som utmärkelsen kom från.
3. Nominera minst sju andra bloggar
4. Länka till dessa bloggar i din blogg
5. Lämna ett meddelande till personerna på deras bloggar

De bloggar jag valt att ge awarden till är dessa:

Lena
Linnea
Linda
Verran
Ida
Elin
Malin

Pip-Larsson har feber

Gårdagen var bra, mysig och trevlig. Ända tills Albin började bli sämre och sämre mot kvällen. Han hade knepiga kräkningar, lite magkramper och även feber. Sen så hade han ju sovit ovanligt mycket under dagen, för att vara han. Så det var väl febern som gjorde att han var trött då förstås.

Mamma funderar på att han kanske har magsjuka. För han var så grinig igår och kräktes hela tiden. T.o.m fem timmar efter måltid då han vaknade så kräktes han. Och det knepiga är att han några gånger har kräkts upp vanligt helt klart och ofärgat saliv...

Jag hoppas iallafall att det bara är tillfälligt och går över fort. För nu vill jag inte att lillgubben ska gå ner i vikt. Han som just börjat gå upp så bra.
Han fick iallafall käka på mig igår kväll, inatt och i morse - eftersom bröstmjölken är skonsammare än ersättningen, ifall att han har någon släng av magsjuka. Vilken himla tur att jag har mjölk kvar och kan amma vid ett sånt här tillfälle.

Han hade feber i morse också och fick en alvedonsupp igen.
Tog tempen nu, den har gått upp igen. Han verkar också vara öm i öronen. Han är så blek.
Inge roligt när han är dålig, som att han inte har nog? Självklart blir ju alla barn och bebisar sjuk ibland. Det är inte det. Men jag tycker att det hade kunnat vänta lite, för allting kommer så tätt inpå för min stackars lilla krake.

Men nu ligger Albin och Tommy i soffan och myser.

Mamma och pappa åkte just hem efter att jag varit med dom på ICA och handlat. Trist nu när dom är borta...
Jag och Albin får väl ta en tripp dit snart.

Idag blir det salladsrester för mig och Tommy. Får se om det kanske är något på bra teven, det är iallafall film klockan 21 - I spindelns nät. Jag tror att den är bra?

Snacka om snygg?  :)


Glad i sin mormors knä  :)


Det är ju tur att man kan vara glad emellanåt, fast man är sjuk & dålig.


Nu ska jag göra annat, återkommer senare.

Nu stänger vi ner

Tänkte skriva några sista rader för idag innan vi stänger av datorn. Vill ha tyst och lugnt nu när vi sitter franför teven.

Ska se en film som börjar 21.30 - En andra chans med Nicholas Cage, jag har för mig att den är bra.

På tal om film - filmen vi skulle se igår var inge vidare. Vi gav upp ganska tidigt och gick till sängen. Skrev till mamma att hon inte behövde ta med det inspelade bandet heller. Så, så var det med det!

Annars då? Vi har ätit ost & skinksalladen och den blev hyffsad, var inte riktigt nöjd med kasslern jag hade i. Annars brukar jag ha en så kallad Birkaskinka i, och det är mycket godare.

Sen har vi suttit vid teven, myst, surrat och tagit det lugnt. Just sett Körslaget, tråkigt när låtarna var vald av andra. Vissa var riktigt trist. Men nu hoppas jag att Magnus åker ut ikväll...

Albin är väldigt trött idag, även ikväll. Och inte konstigt, med hans nätter. Jag hoppas verkligen att han kan sova lite bättre inatt. För jag är också grymt trött...

Nu ska jag fortsätta umgås med dom mina.

Ha det bra. God natt!

God förmiddag!

Men inte lika god natt, såklart.  När jag och Tommy var vaken samtidigt i morse (tror det var strax före 7) så sa jag att detta måste varit en av dom värsta nätterna? Och då svarade han - Jasså, fast jag har varit upp flera gånger?

Då visade det sig att Tommy varit upp till Albin typ 6 gånger, varav 2 gånger jag märkte av. Sen så känns det som att jag har varit upp säkert 10 gånger. Det är så svårt att hålla räkningen, men många gånger var det iallafall... Han somnade ju för kvällen strax efter halv elva, första gången han började vakna var vid tolv, sedan fortsatte det bara. Ett tag var det var tjugonde minut.

Så det blev iallafall pappa Tommy som fick kliva upp med Albin i morse klockan 8, eftersom han ändå sovit bra mycket mer än mig. Sen fick jag ligga ända till kl. 11.45, jag vaknade några gånger innan det men det var skönt ändå att få ligga...

Jag ringde mamma när jag vaknade, dom kommer att åka tidigare. Det klagar jag inte på! Pappa går ju på penicillin, han tog tabletter och skulle vila ett tag. Sen skulle dom väl försöka komma iväg, iallafall så dom hinner köra medan det är någorlunda ljust. Dom har ju mycket grejer med sig också, bl.a hästens sängen till gästrummet, kläder som mamma köpt till Abbe på second hand (men det såg tydligen ut som nytt) och annat smått och gott.
Det blir ost & skinksallad idag som jag ska göra till oss alla, det ska bli gott.

Jag, Tommy och Albin ska ta vagnen och gå ut en sväng på byn sedan. Det är ju lite evenemang där ute idag. En som ska spela & sjunga, några stånd med utförsäljning, ponnyridning och även en massa surr om vindkraften som ska komma hit till Ramsele.

Men nu känner jag att magen behöver fyllas på, har ju inte ätit sen fikat igår kväll. Måste göra nån frulle.

Vi höres!

Kvällskvisten

Go kväll! Det har varit en allmänt bra dag och kväll idag.

Det blev fläskfilé, potatisklyftor och bearnaisesås till middag.

Jag tog mig an den hemska disken, har så ont i nacken och ryggen att jag ville kräkas i diskvattnet där jag stod.

Sedan har vi tagit det lugnt framför teven och haft Tomas här på besök.

Har självklart sett Let´s Dance och jag tycker fortfarande att Laila är en klass för sig. Så duktig och så himla fin! Jag sms:ade t.o.m en röst på henne.

Imorrn kommer mamma och pappa, äntligen!

Nu börjar snart filmen vi ska se, får se hur den är som...

Ska göra i ordning mat åt Albin nu, sedan försöka få honom att somna.


Bjuder på några underbara bilder på min vackra pojke


Ha en fortsatt trevlig Fredag kväll. Godnatt!

BABYBOOM

BABYBOOM I EDSELE / RAMSELE 2008Fjorton småttingar föddes i Ramsele/Edsele under 2008.
En tillväxt som skapar framtidstro i västra delen av kommunen.
Året började med enbart killfödslar. Sedan kom tjejerna i strid ström och innan årets slut stod det precis lika,
sju killar och sju tjejer hade sett dagens ljus. Årets sista tjej föddes så sent som 23/12.

Alla bor de i Ramsele av olika anledningar. Några har flyttat hit för att de har hittat kärleken.
En del är född och uppvuxen på orten och bor kvar på grund av att de har jobb och släkt på orten.
Samtliga är dock överens om att Ramsele är toppen.
Anette, mamma till Natalie, ser många fördelar med att leva på en liten ort.
- Boendet är mycket billigare här än i storstaden. Dessutom har vi fått så fin kontakt med förskolepersonalen vilket kan bero på att det är en mindre förskola, säger Anette.

Vad är bäst med Ramsele?
- Närheten till naturen och att det är lugnt och skönt, samt bra gemenskap, resonerar mammorna.
 - Det blir ju lite så att alla känner alla vilket har både för- och nackdelar, säger Lillemor som är född i bygden och är mamma till Axel.
Tips på bra utflyktsmål när man har med sig barnvagn?
- Hembygdsgården och badet, säger alla.


Fotnotering: Fyra mammor med småttingar saknas på bilden.

Reportaget finns här

Film ikväll

SYRIANAAmerikansk thriller från 2006. Robert Baer har varit verksam som CIA-agent i över tjugo år. Under sin karriär har han ägnat sig åt att spionera på terrorister över hela världen. När faran för terrorismen ökade, fick Baer emellertid uppleva hur CIA:s anslag minskade, hur politiken tog över kunskapsbaserade beslut och hur varningssignaler ignorerades. Baers kamp mot myndigheterna blir plötsligt personlig en dag, när Bryan Woodman, vd för ett oljebolag och hans hustru Julie drabbas av en familje-tragedi...

I rollerna: Matt Damon, George Clooney, Christopher Plummer, Chris Cooper, Amanda Peet, Tim Blake Nelson, Jeffrey Wright, Alexander Siddig, Mazhar Munir. Regi: Stephen Gaghan.


Denna börjar klockan 22.00 ikväll, så den ska vi se. Så länge vi orkar iallafall, den pågår till klockan 00.30 så vi kommer ju inte se hela. Men mamma ska spela in den och ta med imorrn. Så då kan vi se resten som vi inte orkat se. Kanon!
Snyggingen George Clooney är ju med...

Gåstol

Jag försöker hitta en gåstol, för det börjar väl förhoppningsvis snart bli dags att börja med den.
Och jag hoppas att han kommer att gilla det och kunna roa sig själv litegranna, röra sig lite.
Känns nästan som att man måste åka till Sundsvall och köpa en, eftersom det knappt finns något på nätet.
Det finns en på "Barabus.se" men jag tycker den ser lite tråkig ut? Kostar 495 kronor...

Sen hittade jag en väldigt söt liten leksak från Fisherprice. En skallra helt i min smak. Nalle Puh såklart!Dagens outfit

Våran snygga pojkeBody - Lindex
Byxor - H&M
Strumpor - Vet ej


Date

Strax före 12 gick jag ut med Albin i vagnen. Vi mötte Anneli och Max. Gick till Sockerbagarn, där det var helt smockfullt. Fanns inte ens ett litet bord att sitta vid. Så vi gick till dagis en sväng, där vi surrade en stund. Albin sov utanför i vagnen.

Efter det gjorde vi ett nytt försök att gå på bageriet och då fanns det plats. Pojkarna låg utanför fönstret i varsin vagn och sov hela fikat. Det var skönt att få fika och prata lite i lugn och ro. Även bra för pojkarna att få lite sömn förstås.
När vi var klar där så gick vi ut en sväng och vidare hem till sitt.

Nu sitter jag här och smuttar på lite läskeblask med en snus under läppen. Albin ligger nere i trappuppgången och sover i sin vagn, fortfarande. Han har bara vaknat några korta svängar. Men han har nog sovit i 2 timmar nu sammanlagt. Härligt!

På tal om annat så fick jag mitt sista Nalle Puh-paket idag. Det är nästan sorgligt. Puh-älskare som jag är. Jag har varit med i en Nalle Puh-klubb i hela 1 år nu, fått ett paket i månaden med fina böcker och leksaker. Och nu är det slut med det. Trist! Men som tur är så har jag ju fortfarande "Go boken".

Nu ska jag sätta mig i soffan och försöka slappna av lite, i väntan på att Albin ska vakna där nere.

Fredag

God morgon! Eller jag vet inte vad man ska kalla det. Men det är en hyffsad morgon idag iallafall. Tommy är hemma och han fick kliva upp med Albin strax före nio och jag fick ligga kvar i sängen i en timme.

Han har inte brutit sitt mönster än iallafall, han kör på med att vakna en gång i timmen. Halv fem vaknade han och var sådär tokig, då fick han amma en stund och så somnade han om som tur var. Det gick nästan inte att få honom att äta, så arg var han. Men det var ju iallafall bra att jag fick honom att somna varje gång han vaknade, utan att ge honom bröstet.

Nu ligger han ganska nöjd på golvet på filten och leker lite.
Jag ska ta och göra oss någon macka. Sen om ett tag ska jag ta Albin i vagn, gå ut på byn och träffa Anneli och Max. Vi ska ta en fika på Sockerbagarn. Blir nog lika trevligt som vanligt att träffas. Hoppas våra grabbar sover under fikat...

Nu måste jag kila.

Slut för idag

Nu ska jag borsta  tänderna och gå och lägga mig. Albin fick sin kvällsslurk vid elva. Somnade gott med huvudet på kudden för ungefär 30 minuter sedan. Så nu får vi se hur länge det varar, när mitt nattpass börjar denna gång.
Spännande.. men samtidigt väldigt gruvsamt. Kan säga att det inte är lätt att slappna av, även om jag försöker allt jag kan!

Idag gick vi en liten sväng med vagnen. Tog en god fika på "sockerbagarn".
Handlade lite på ICA, där vi träffade Elin. Vi bestämde träff, så hon och Edvin kom till oss efter att hon hämtat honom hos dagmamman. Vi surrade lite, drack kaffe och gosade med "Lille E". Så trevligt så.

Jag fick paketet från Lundmyr idag också, fina grejer. Kan ju inte direkt klaga på att det tog tid iallafall - beställde i förrgår.

Kvällen har varit ganska hyffsad ändå, inte exakt lika mycket och hemska gap.
Jag har ägnat lite tid framför bloggen för att fixa & trixa lite. Vet inte alls hur jag vill ha det, men har iallafall ändrat lite.

Hoppas att kanske denna natt ska vara till min glädje.
Kanske ska be en stilla bön? Även om jag inte är troende för 5 öre.
 - "Fader vår, som är i himmelen..."

Nä, godnatt hör ni!


Jag och mitt lilla hjärtegryn

Här var han bara 8 timmar gammal, så gudomligt söt, och liten.
Tiden går så offantligt fort.

Loreal Mascara

Har länge velat köpa Loreals nya mascara "Extra Volume Collagene".
Men har tänkt att det inte är någon brådska, eftersom jag inte bryr mig så hemskt mycket om mitt utseende.
Har inte ork eller tid för det heller och så lägger jag pengar på annat.
Men jag blev då glad häromdagen när mamma sa att hon hade köpt den och inte gillade den.
Så nu ska jag få den av henne, helt ny och bara använd en gång. Kan det bli bättre? Gratis och allt  :)
Hoppas bara att den är hälften så bra som jag förväntar mig att den ska vara.Dagens outfit

Pip-Larsson i sin helhet  :)


BYXA - H&M
TRÖJA - H&M
STRUMPOR - KAPPAHL

Morgonpasset på Storgatan 6

Ja nu sitter man här, men en liten grabb med en liten pojke som ligger i sin babysitter och tjoar & hojar på precis som vanligt.

Och natten, den har också rullar på i sin vanliga ordning. Minst en gång i timmen, är väldigt rädd att det blivit standard? Sista gången då han vaknade strax före halv åtta fick pappa Tommy kliva upp med honom, ge honom mat och roa honom tills att han skulle åka iväg halv nio. Så jag fick ju iallafall ligga själv i en timme, skönt. Men det blev tyvärr inte så mycket sömn.

Nu ska jag roa Albin med jämna mellanrum, försöka springa och göra mig någon frukost. Det får nog bli the och nån smörgås.

Ute är det ganska milt väder, så vi får se om jag orkar med en liten vagnsrutt även idag. Man behöver ju lite frisk luft, även om man känner sig som en zombie. Och så kanske Abbe kan sova en liten stund iallafall...

Nu måste jag vidare till köket, och kanske kittla Albin lite på vägen!

Dagens tabbe

Idag strax efter ett tog vi vagnen och gick ut en sväng. För att få lite frisk luft och för att gubben kanske kunde sova en stund. Han sov i nästan en timme sammanlagt, så det var skönt.

Fick ett litet leende från vagnen  :)
TILL SAKEN...
Jag brukar alltid ha bankomatkortet i börsen, handlar oftast med det också.
Idag när Albin hade somnat så gick jag först in på Grillen och köpte snus, med kontanterna jag hade kvar.
Sedan hade jag inte tänkt att handla nånting, men gick in på ICA för att fördriva tiden lite eftersom gubben redan sov. Väl där så var det såklart några grejer jag skulle köpa. Gick till kassan, la upp allting på bandet och när Kajsa sedan säger summan och jag öppnar börsen, så är inte kortet där.
Det låg hemma vid datorn, för att jag betalade räkningar igår. Då är det tur att man bor i en liten by, där man känner folket. Dessutom att jag bor så himla nära.
Så det var bara att packa, gå hem med grejerna och springa upp och hämta kortet. Sedan tillbaka till affären och betala. Men vilken tabbe, klantiga Karin i ett nötskal!

Nu har jag iallafall druckit en kopp kaffe och ätit wienerbröd. Albin ligger faktiskt ganska så nöjd på filten på golvet, än så länge. Ska ta och gosa lite med honom nu, och vänta på att hans pappa ska komma hem.

Psyket nästa?

Ja det har varit samma nattbestyr, om inte än värre. Jag förstår inte att det kan bli värre och värre. Man tror liksom att det redan är nära på så hemskt det kan bli.
Vad fasiken beror detta på? Jag var nära till ett psykiskt sammanbrott inatt. Så trött och matt, det blev några tårar som bara kom, men jag lyckades sansa mig så det blev inget mer. Man hinner ju inte mer än somna så vaknar gubben. Om jag ens hunnit somna, det är inte det vanligaste tror jag.

Gubben somnade iallafall halv elva. Jag hade som vanligt jättesvårt att somna. Mellan halv tolv och halv två så vaknade han 4 gånger och jag var tvungen att gå upp. På den tiden hade jag ju såklart inte somnat nånting.
Efter det blev det också svårt. Sedan har han haft ungefär en halvtimme upp till en timme mellan väckningarna. Min lilla buse! Men den här natten hade han väldigt ont i magen en av gångerna då han vaknade, stackarn! Han var helt otröstlig, men till slut gav det med sig och han somnade i min famn. Samma blev det en gång i morse, försökte trösta men det gick inte. Gjorde mat och gav honom, då somnade han och sov väl vidare i 30 minuter, högst! Efter det klev vi upp.

Pratade med min kära mor förut och hon hade pratat med barnavdelningen. Ni vet, den där flaskan jag hade åt Albin, som gick sönder när den åkte i golvet? Nu ska vi få en ny sådan. Den är ju mot kramper och liknande i magen. Vi får se om den hjälper nånting så att magen blir lite lugnare på natten, och han förhoppningsvis kan sova bättre...

Jaha annars då? Ja, jag har fått i mig frulle, en sen sådan. Det blev äggmackor, min standard!
Just nu sitter jag här, Albin ligger i sin babygym - tyst och nöjd för tillfället. För en gångs skull! Hyresvärden kommer nog att bli sur sedan när han ser alla kors jag målat i taket...

Jag vet inte alls hur dagen blir. Har varken ork eller lust till att göra nånting alls. Jag måste iallafall tvätta håret för det ser ut som att jag har hällt olja i det. Längtar bara tills Tommy kommer hem, så kanske man kan lägga sig i en av sofforna och slappna av en stund.

Jo just det, beställde från Ellos igår också. Ett 2-pack pyjamaser och en robot-matta till Abbe, en tröja åt Tommy och ett par byxor åt mig - allt för bara typ 340 kronor. Och så får jag ett "resekit" gratis som innehåller necesär och hårtork. Jag behöver verkligen en hårtork, så det blir ju super!

Ciao!

Onsdag

DAGENS OUTFITBODY - LINDEX
BYXA - H&M
STRUMPOR - VET EJ
BJUDER PÅ ETT LITET SMILE OCKSÅ  :)Babyshop

Natten behöver jag väl egentligen inte ens tala om? Jag kan ju dra det kortfattat. Albin somnade klockan 23 igår kväll (jag somnade väl vid halv ett), vi vaknade sista gången klockan 8 i morse och klev upp. Mellan dom klockslagen, alltså på 9 timmar, vaknade Albin minst 7 gånger! Pust, suck och stön!

Nu fick jag lite avlastning och lugnt en stund när Tommy tog Albin och for till Elin en sväng. Efter att ha varit själv hela dagen när Tommy varit på skolan. Jag känner att om Albin ska fortsätta vara såhär på nätterna och så gnällig på dagarna så kommer det bli tufft att vara själv. Får hoppas på en förändring snarast möjligt alltså!

Sitter här och funderar på att beställa några grejer till Abbe, bland annat en pyjamas och en body från Lundmyr of Sweden. Dom är så fina, och bodyn var på rea... Dessutom så behöver han verkligen både bodys och pyjamaser.
        
Body "Sötnos"

Pyjamas "Älskling"Idag tog jag en liten promenad med Albin i vagn. Handlade lite också när vi ändå var ute. Gick på bageriet och kollade om dom hade semlor som min käre karl har bett om, men det fanns inga. Så vi får gott vänta.
Gick även in på Färghandeln där jag hittade tre roliga grejer åt Albin som jag köpte.
Har haft fullt upp hela dagen med att roa Albin.
Vid fem kom Tommy hem och då började jag med middagen. Idag bestod den av currygryta med kycklingfilé i och ris till. Det var faktiskt gott!

Har sett unga mödrar och suttit här ett tag. Nu funderar jag på vad det blir härnäst.
Mina grabbar kommer väl hem när som helst, då blir det nog högre volymer här  :)

Vill att dagarna ska rusa förbi nu så att det blir Lördag, för på Lördag kommer min kära mor och far och sover över hos oss. Det blir mys, vi äter väl något gott som jag får göra klart tills dom kommer. Blir väl något gott på kvällen också, det är ju som sagt Lördag. (Som att det gör någon skillnad?) Och så ser vi väl teve och myser som vanligt.
Det är så roligt med deras sällskap.
Dom tar också med sig den nya sängen till gästrummet och pappa blir den som får inviga den.

Nä nu tror jag att jag ska ta en paus och sätta mig i soffan tills mina hjärtan kommer hem igen.

CIAO!"Pip - Larsson"

Ja som ni förstår så var det en dålig natt denna natt också, det känns som att det bara blir värre och värre. Men man är ju säkert tröttare och tröttare också, så det känns det värre. Inatt fick jag nog inte sova en hel timme i sträck en enda gång tror jag. Albin vaknade minst en gång i timmen. Han har varit så gnällig, vid elva då han fick mat så deckade han i min famn och så la jag honom i sin säng och han sov i hela 1,5 timme. Han var nog helt slut stackarn. Så det var skönt att han fick lite sömn då iallafall.

Men det blev ju inget kyrkis idag, på grund av den natt som var. Jag var helt slut, och som sagt så blev ju Albin det också. Hade inte tid heller, var tvungen att plocka lite, diska och göra mig i ordning inför det som komma skulle. Så nu är det rent, fräsch och städat här hemma iallafall. Det känns bra!

Annars har han gnällt mycket med höga toner, just nu ligger han i babygymet och är faktiskt tyst för tillfället. Jag har fått huvudvärk så jag hoppas att tonerna blir lite mildare en stund. Har tagit en alvedon och ska betala några räkningar nu.

Ikväll blir vi hemma, lär väl glo på teven och leka lite med våran lilla "Pip-Larsson"...

Nä nu blev det högre skrik här, måste kila!

Dagens outfit

DAGENS OUTFITBODY - H&M
TRÖJA - POLARN & PYRET
BYXA - LINDEX
STRUMPOR - DOLLARSTORE


Några sista rader för dagen

Natten till idag var en sån där riktigt jobbig en, vaken en gång i timmen hela natten tills vi klev upp - BLÄ!
Dagen har rullat på med gnäll, en barnvagnstur, handling och middag.
Vi åt glass med kolasås och nonstop efter maten, det var smaskigt kan jag säga.

Tommy tog sig an dammsugningen idag och jag drog över golvet. Men jag tog bara i hallen, köket och badrummet idag, sedan sa ryggen stopp och jag orkade inget mera. Får hoppas att jag kanske kan göra resten imorgon. Eller så skiter jag bara i det.
En tvätt är gjord och ligger nu i tumlaren.

Imorgon är det bara disk som måste göras. Sen ser det okej ut här hemma, detta var väl behövligt. Städningen alltså. Och vi var ju tvugna att göra det fint ikväll, inför besöket imorrn...

Albin somnade halv elva ikväll, alltså för en halvtimme sedan. Jag vet inte hur jag ska bära mig åt, att BE hjälper inte. Inte att hålla tummarna heller. Kan inte förstå varför han sover så dåligt. Nu när han är mycket bättre i magen och han äter ordentligt innan han somnar. Jag skulle verkligen behöva en hel natts sömn nu.

~~ MY BABY LOVE ~~Imorrn får vi se om det kanske blir att gå till kyrkis med Anneli & Max. Det beror på hur natten varit, man måste ju ha orken och kanske se ut som en människa om man ska gå dit. Vi får som sagt se, annars kanske vi kan höra om vi kan hälsa på dom lite senare på dagen istället...

Nu har jag så himla ont i kroppen, i nacken och ryggen framför allt. Det blir bara värre och värre! Men vad göra?

Vi ska få en fräsch "Hästens säng" av pappa också, begagnad såklart, som vi ska ha i gästrummet/barnrummet. Härligt med en bra säng där. Just nu står det två tältsängar där inne, dom är inte fy skam men inte lyxiga heller.

Nä nu ska man putsa gaddarna och sedan hoppa ner i sängen. Åtminstone kanske man kan få drömma om att få sova några sköna timmar.

Godnatt!

Blå, blå är kärleken

Här är Albin, med sin nya mössa och sin nya overall


Söt va?Här är långeman med sin mörkblåa utstyrsel...


Dagens outfit
Body - Lindex
Byxa - Lindex
Strumpor - Kappahl


God natt

Albin somnade vid halv elva, så nu ska jag bara borsta tänderna och sen försöka sova. Hoppas på det bästa, iallafall att det ska ta lite mindre än en timme...

Måste bara säga att jag är besviken att Magnus fortfarande är kvar i Körslaget, förstår inte hur? Inte för att Magnus är dålig i sig, men jag tycker att han var sämst av dom som var kvar, så tyckte jag även förra gången. Robert Wells kör var ju skitbra ikväll, men dom åkte ut - trist!

Hörs nog av imorgon...

Godnatt!

Mysig Lördag kväll

Nu sitter jag här igen, eller fortfarande kan man väl säga.. man blir lätt fast vid den här fyrkantiga saken!

Tommy och Albin var borta i typ två timmar förut. När dom kom hem var det matdags för Albin.
Efter han hade ätit så låg han på filten på golvet, vilket han ibland brukar gilla. Han rör sig ju som jag vet inte vad. Vrider, vänder och förflyttar sig.
Den här gången gick det riktigt snabbt, ingen av oss hann hinna med. Han låg ju först på rygg, vände sig till mage och höll upp huvudet högt och rullade sedan snabbt till rygg igen men utanför filten.
Han blev lite rädd och gnällde till men så fort vi tog upp han så var det bra. Gud vad snabbt det går alltså! Men det var roligt att han vände sig så bra.

~~ MAMMAS PRINS ~~
Det ser nästan ut som att han ligger och tar detta kort på sig själv?? :)


Strax före fyra åkte mina grabbar iväg till Göran för att se Modo matchen.
Jag stannade hemma för att få vara själv lite längre, ha det lugnt och skönt, framför allt tyst.

Jag gick på ica och handlade lite smått och gott - bland annat två stycken gröna växter (behövdes faktiskt) som var billiga, en digital personvåg åt mamma & pappa och en massa lösgodis. Godiset har jag redan börjat tjuväta av, och det var inte helt fel...

Nä nu ska jag lägga mig i soffan, så jag hinner ligga en stund innan mina prinsar kommer hem. Måste ju passa på medan man kan!
Ikväll blir det nog att se Körslaget klockan 20 och efter det är det Wallander - Bröderna.

Ha en trevlig Lördag kväll!

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Linnea

Regler:

1. Länka till den som taggat dig
2. Berätta sju personliga sanningar om dig själv
3. Tagga sju personer i slutet av ditt inlägg
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de uppmärksammar att de blivit utmanade.1. Jag är fruktansvärt lat och har dålig självdisciplin.
2. Jag har varit överrörlig och extremt vig en gång i tiden. Man kan ju verkligen inte tro det idag  :)
3. Jag vill ha minst 3 barn, som jag känner just nu.
4. Härmar Linnea lite, fast för mig var det tvärtom. Jag trodde verkligen att Albin var en flicka när han låg i min mage.
5. Jag skulle väldigt gärna vilja bli barnmorska, har varit min dröm sen jag var liten. Den kommer troligtvis inte att uppfyllas, men det kanske iallafall kan vara bra att ha en dröm?
6. Jag skulle kunna dö för min familj! Dom är mitt allt.
7. Sist men inte minst, jag är väldigt mörkrädd!

Sju personer jag utmanar är :

Vicky
Lena
Ida
Tova
Verran
Anneli
Angelica


Shoppingen

  Två par sockar. Jag tycker dom hära är så bra.

  Två-pack haklappar med texten "I love Dad".

  Dom fina skorna han fick av sin mormor & morfar.
Som han förhoppningsvis kan ha till hösten då han kan gå.
OBS, dom kostade bara 50 kronor!
Fyra bodys från Lindex!Har ingen bild på mössan och overallen just nu, men det får komma sedan.


Back on track

Nu är man hemma i Ramsele igen efter några dagar i lugnet, Trolldalen. Har inte skrivit någon blogg på tre dagar så jag tänkte att det verkligen var dags nu. Men frågan är : - vart fan ska jag börja?
Det är ju ingen mening att jag surrar så mycket om dagarna som varit, för då kommer det att bli meterlång läsning. Och det är ju varken roligt eller intressant. Då som läsare blir man trött och uttråkad så att men hellre struntar i det.

Men det har mest varit lugnt och mysigt. Även om lilla Albin varit väldigt grinig alla dessa dagar, från och till såklart. Dåliga nätter har det också varit. Denna natt var inget undantag. Nu är jag så trött och slut, i bilen på väg hem kände jag sån stor lust att bara svänga av, stänga av bilen och lägga mig bak och sova.

I Onsdags då vi kom till Sollefteå så släppte vi av Tommy på skolan, sedan bar det vidare ner på Hullsta där vi parkerade och gick in för att hälsa på Verran. Lägenheten var jättefin, härligt och där hade hon gjort det riktigt mysigt med tända ljus och grejer. Hon bjöd på frulle som bestod av thé och mackor och efter det blev det kaffe med bulle. Jimmy var ju också där typ hela tiden, vi surrade om allt möjligt och det var väldigt trevligt.

Efter det hembesöket så träffade jag mamma & pappa. Vi gick först och fikade på Westerlunds. Sedan gick vi på stan, där blev det ganska mycket köpt vill jag säga. Men bara sånt jag hade tänkt köpa, plus några mössor bara för att dom var billiga. Annars blev det 4 bodys, två par strumpor, två haklappar, tre mössor (varav två är på tok för stora och ska ges bort eller sparas). Allt var såklart till Albin. Han hade också sån tur att han fick en ny overall, mössa och ett par skor av sin mormor och morfar - jättefint!

Torsdagen spenderades bara hemma hos mamma & pappa i "lugn och ro".

Gårdagen var Rasmus med oss och var kvar över natten. Vi såg Let´s Dance igår kväll och jag måste säga att jag tror jag gillar Laila Bagge mest. Hon var så duktig igår också! Vi åt lite götta och fikade.

Som jag redan sagt så hade Abbe en dålig natt även inatt. Jag kan ju skriva ner mitt nattpass här.
Han somnade vid halv elva. Jag gick och la mig strax efter elva tror jag, då hade han redan hunnit vakna en snabbis så jag fick ge han tutten och slå på hans speldosa. Klockan blev nog halv ett innan jag somnade.
Albin vaknade första gången klockan två då han åt en skvätt och somnade om halv tre.
Vaknar sedan klockan halv fem då han får en skvätt igen, eftersom inget annat fungerade.
Han somnade om då klockan var halv sex, och sov då till klockan halv sju, då vi slutligen klev upp. För jag orkade inte mer.

Än så länge går det ju hyffsat, men det brukar vara senare på eftermiddagen och tidiga kvällen som är värst för mig. Då lär jag nog vara som en dö sill. Hoppas bara att Albin är det han också, åtminstone nöjd...
Idag innan jag begav mig mot Ramsele så kom Malin och Oppe förbi en snabbis. Malin fyller ju 35 år idag, så hon fick sin present från familjen Larsson/Nilsson - två par hipstertrosor, ett halsband och ett par örhängen. Hoppas hon blev nöjd!

Det har varit väldigt kallt också dessa dagar - mellan 25 och 30 minusgrader. Skönt att det var lite bättre idag, annars hade jag nog inte kunnat ta mig hem med forrrden.

Just nu är Albin med sin pappa hos Elin & Edvin och hälsar på.
Skönt att få lite tid för mig själv efter såna här dagar.


(Ser ni, nu blev det ganska långt ändå? Och då har jag varit kortdragen & snabb).

Ska lägga in bilder på några av grejerna som inhandlades i Onsdags....

Tjo flöjt!

Ny stickad tröja

Här är en stickad tröja som Albins mormor gjort. Den blev precis färdig!Kommer kanske att bli bra att ha sen när det går mot våren.
Vad tycks?  :)


Nu är det bedtime

För våran del iallafall, bara Albin vill somna så. Just nu är det pappa som är där inne och kämpar. Jag ska snart gå och ta över.

Som ni förstår fanns det ingen tid för städning idag. Men disken är gjord och staken och stjärnorna är utbytta. Egentligen hade jag inte lust eller ork till en det för jag har inte kännt mig någe vidare nu ikväll. Mått lite illa och huvudet har varit knepigt och yrt. Men nu känns det bättre.

Imorrn bitti ska vi kliva upp vid halv sju, bara göra oss och lillgubben klar för att sedan åka till stan. Tommy ska på skolan och jag & Abbe ska hälsa på tant Verran en sväng tills vi ska träffa mamma & pappa på stan. Det blir nog en trevlig dag. Ska shoppa lite kläder åt Albin, så vi får se vad det blir för något.
Gruvar mig för alarmklockan, usch!

Nä nu måste jag fram med brösta mina.

God natt!

Prinsen tar sin mor med storm

Denna dag har faktiskt varit kanon, trots en ganska så jobbig natt. Han somnade till slut klockan 23.15 efter mycket arbete och missnöjdhet. Sov väl ganska hyffsat fram till fyra-tiden, men efter det så vaknade han många gånger med jämna mellanrum, och själv hinner man ju knappt somna riktigt tills det är dags igen.
Vi klev upp strax före nio i morse då han hade bestämt sig för att inte ligga i sängen längre.

Först var han på ganska bra humör, men sen blev han gnällig. Så det var faktiskt skönt att klä på oss och ta vagnen och gå, för i den vet jag att han oftast är nöjd. Så strax före klockan 13 gick vi till BVC. Där träffade vi Anneli & Max. Var roligt att ses en sväng eftersom det var ett tag sedan.
Iallafall så blev han vägd och mätt och äntligen fick man glada nyheter - när man minst anar det och inte har några förhoppningar. Nästan som reklamen om en vinstlott - "Plötsligt händer det". Lillgubben hade gått upp nästan 1 kg på 4 veckor, det var inte illa, för att vara han. Gud vad glad jag blev, så det kändes skönt. Han vägde nu nästan 7 kg. Och så hade han växt 3 cm på längden, alltså är han 66 cm lång.

Efter bvc gick vi, han somnade i vagnen. Så han fick ligga ute medan jag sprang upp på toan hemma och bytte om. Sen gick vi ut och väntade på Lillemor som skulle bli klar med sitt bvc-besök. Men det tog lite tid så jag började bli frusen. Då gick vi in på ica en sväng. Handlade lite nödvändigt som vi skulle ha till middag idag, även lite onödigt såklart.

Efter ett tag kom Lillemor på ica, så hon handlade lite. Sedan gick vi tillsammans med våra vagnar hem till henne. Gubben sov fortfarande. Väl hemma hos henne så fikade vi, kaffe med dopp och surrade massor. Mest om våra små prinsar förstås. Det var hur trevligt som helst, så det kommer jag göra om snart...
Albin sov hela tiden, man blir nästan orolig. Som att något inte stämmer. Detta är ju inte min lilla pojke? Han som brukar vara vaken mest hela dagarna. Men han sov sammanlagt 3,5 timme i vagnen idag. Underbart! Det var roligt att få gosa lite med Axel också. Synd att jag inte tog nåt kort, men det får bli nästa gång.

Vi gick därifrån i tid så att vi mötte pappa Tommy när han klev av bussen, sedan hem för att ge stackars hungriga Albin mat. Han som inte hade ätit på 5,5 timme. Efter hans måltid var det dags att börja med våran, som idag bestod av lunchkorv med räksallad och gurkmajonäs. Tommy hade med bröd och jag med strips. Det smakade faktiskt okej och mätt blev man.

Så nu sitter jag här, mätt, belåten och nöjd över denna dag. Men måste kila nu, ska se Sex and the city.
Återkommer sedan, tror jag...
Nu blev det en långskriven blogg igen. Säkert jättejobbigt och tråkigt att läsa, men det kan inte hjälpas. Jag är helt enkelt en skrivgalen kärring.

Tjingeling!

Prima liv

Ja idag har det verkligen varit prima liv, en bra dag. Eller jag måste väl säga att det varit bra sen igår, för Albin alltså. Han somnade ju halv tio igår kväll, och fortsatte faktiskt sova fram till halv tre - helt otroligt! Då åt han en slurk, somnade om. Sen vaknade han en jättesnabbis halv fem, men då behövde han bara nappen så somnade han om.
Han sov sen till halv åtta, då han käkade på mig igen. Sen klev vi upp strax före nio. Så idag känns det mycket bättre än det har gjort dom tre dagar vi haft innan.

Jag åt frukost som bestod äggmackor och oboy. Vi såg lite på teve.

Vid tolv gjorde jag i ordning mig och Albin och så tog vi vagnen och gick ut en sväng. Jag gick en stund, tills han somnade. Sen gick jag in på ica och handlade några grejer. Sen gick vi hem, Albin fortsatte sova i vagnen en stund nere i trappuppgången. Sen gick jag ner och hämtade honom, klädde av han i min famn medan jag bar han. La ner honom i sin säng, i hopp om att han skulle fortsätta sova en stund. Och det gjorde han, en liten stund iallafall. Men han fick iallafall en tupplur på ungefär 1,5 timme. Så det var ju jättebra!

Sen har vi bara myst, busat och kollat på teve. Pappa Tommy kom hem med bussen vid fem-tiden. Jag gjorde pasta med skink&svampsås till middag, och det slank ju ner. Mätt blev man också som vanligt...

Nu är Tommy och ser hockey hemma hos fadern sin. Vi är hemma och tar det lugnt. Albin har varit så snäll, glad och nöjd nästan hela tiden idag. Sovit flera snuttar. Jag hoppas att det fortsätter så inatt också. Och det vore inte helt fel om han kunde somna innan klockan tio ikväll igen.

Jag har nog någon slags förkylning i kroppen, som inte riktigt slagit ut ordentligt. Men jag är knepig i huvudet som jag sagt förut, ont i kroppen och trött & slut. Blödde ju också näsblod två nätter i rad för nån dag sedan. Är lite snorig, har till och med snarkat två gånger, och det brukar jag aldrig göra annars... men vad vet man? Jag är glad så länge det inte blir ordentligt.

Imorrn är det diskning, dammsugning och golvtorkning som gäller, om man har orken. Åtminstone diskningen måste göras. För på Onsdag åker ju jag och Abbe till hans mormor och morfar, igen. Det ska bli roligt. Ska också plocka bort staken och stjärnorna i fönstrena så det är gjort...

Det är också dags för ett besök på BVC imorrn. Albin måste vägas och mätas. Jag tror att det var 4 veckor sen sist. Eftersom det varit jul, nyår och vi varit borta. Och den senaste Tisdagen, alltså förra veckan var det ju en röd dag. Det ska bli väldigt intressant att se resultaten. Har såklart inga speciella förhoppningar, bara han följer sin kurva. Men enligt mig så tycker jag det känns som att han blivit lite tyngre. Men vi får som sagt se.

Nu ska jag gå och underhålla mitt lilla underverk lite tills hans pappa kommer hem. Då tänkte jag ta mig en skön och välförtjänt dusch.
Albin har börjat med en grej som är så lustig, han ligger och drar in andan jättemycket så att det lever om och det låter som att han inte kan andas riktig. Men han verkar göra det för att han tycker att det är roligt eller nåt. Jag vet inte alls, men det låter då roligt iallafall.

Ha en fortsatt trevlig kväll allesammans.
Tjo flöjt!

Helgens slut

Nu är klockan halv tio och jag fick just Albin att somna, efter över 1 timmes försök. Vi får se hur det går. Han har verkligen humör den här lille mannen.

Idag har vi bara varit hemma och inne hela dagen, trots den milda temperaturen ute. Men har faktiskt inte haft varken ork eller lust till nånting annat. Känner mig seg som en gammal råtta, efter tre jobbiga nätter. Det var alltså förstås likadant inatt igen...
Jag gav Albin lite Katrinplommonpuré nu till kvällen, får se om det ger något resultat. Han har ju kräkts ganska mycket, men jag hoppas att det hann smälta lite innan.

Nu är alla julgrejer nerpackade och Tommy har tagit ner det mesta till förrådet. Jag tror jag ska plocka ihop staken och stjärnorna imorrn så det är gjort.

Det blev kyckling och ris till middag idag och efteråt blev det kaffe & glass - krossad choklad. Det var göttans!

Nu får vi se hur denna natt blir, jag hoppas inte att jag ska bli segare imorrn än jag kännt mig idag iallafall. Har sån värk i kroppen också, lite varstans. Den här ständiga värken i ryggen och nacken, men lite mer nu och så har jag ont i knäna,  armarna och känner mig knepig i skallen.

Nu är helgen slut och julen dansas ut. Egentligen lite för tidigt, för tjugonde dag knut är ju på Tisdag. Men skönt att ha det gjort. Även om jag älskar julen och tycker julgrejer, ljus, stakar och allt där till är mysigt.

Nu ska jag ta och varva ner lite. Tänderna är redan borstade, så när jag känner mig redo så kryper jag till sängs.
Vi får väl se vad dagen har att erbjuda imorgon, vad man hittar på för nånting.

Bjuder på unge herr Larssons outfit denna dag

Body - Lindex
Byxa - Polarn & Pyret
Strumpor - Lindex


God natt!

Ny bild

Jag kan ju ingenting om att designa bloggen, kan inte heller göra någon speciell header.
Måste bestämt be min svägerska Elin om hjälp där sen.
Men jag kände plötsligt för att byta bild nu, fast det är självklart på samma vackra Albin  :)
Ciao!

Provar papsens kepa

God kväll!

Nu sitter man här, klockan är 22.35 och Albin somnade just i sin säng efter att ha käkat lite på mig. Han har haft en himla bra dag idag.
Dessvärre så var natten inte alls någe vidare, samma visa som natten innan. Väldigt dålig sömn, och än värre för mig.

Vi klev upp strax före tio i morse, efter att ha varit vaken typ varannan timme. Åt frukost, kollade på teve och myste. Albin fick sig ett bad och klippta naglar. Dom växer verkligen som ogräs hans naglar, varför kan inte mina göra det? Mina är nariga, svaga, går av och sen så biter jag ju på dom hela tiden också. Jag hoppas att både håret, huden och naglarna blir bättre senare när man inte ammar. Fick tabletter av mamma för allt de där - Silica. Men jag vet inte om man ska käka dom medan man ammar, så jag väntar med dom.

Tommy tog med sig Albin och for till Elin & Edvin, dom var där i tre timmar ungefär. Han hade varit snäll, nöjd och glad hela tiden. Medan dom var borta så tog jag mig an disken, dammade lite varstans, vek och la in all ren tvätt och lade i två tvättar i maskin, plockade rent allmänt här i vårt hem. Plockade också ihop alla julsakerna, dom ska bara läggas i kartonger imorrn och förvaras i förrådet. Dom ska förhoppningsvis inte ligga där nere tills nästa jul, för då hoppas jag på att vi bor nån annanstans. Stakarna, stjärnorna och julgardinerna i fönstren får vara kvar några dagar till kände jag.

När mina grabbar kom hem så var såklart Albin döhungrig, så han åt i sig ett mål mat i rejäl fart, vilket resulterade i att han kräktes ganska bra. Han är känslig när det går för fort min lilleman, och man kan inte göra nånting åt det. Utan det är  bara att låta det ske.
Efter det sprang jag på ica en sväng och handlade litegrann.

Tommy var hos sin pappa och såg hockey senare på eftermiddagen, när han kom hem så fick han köpa med sig pizza från Rafna. Han fick även med sig ostkrokar, läsk och nötter av sin far. Väldigt snällt, det är ju alltid bra att ha!
Efter maten så åt vi lite glass - vanilj & jordgubb. Jäkligt gott, en enkel liten efterrätt.

Ikväll har vi myst framför teven med lite götta och coca-cola. Såg på Körslaget, blev lite besviken att Nannes kör åkte ut. Jag tyckte att alla var väldigt bra, men dom som var minst bra var Magnus & co. Dom skulle ha åkt ut istället. Men men...

Albin fick prova Tommys keps ikväll också, och gissa om han var söt? Ni ska få se här!Världens sötaste lilla ALBIN!

Nu ska jag nog snart ta och borsta tänderna och gå och lägga mig. Det tar ju trots allt sin lilla tid för mig att somna och blir det samma inatt som natten mot idag och dess för innan så vill man ju hinna sova nån timme iallafall.
Hoppas ni haft en bra Lördag, ha en fortsatt trevlig helg.

God natt!Dags för bädden

Natten mot idag var inte alls bra. Albin vaknade mycket och hade ont i magen. Jag gav han en skvätt varje gång (fick inte i sig så mycket eftersom han somnade fort) i hopp om att han skulle få bajsa lite. Det brukar ofta vara där det sitter, att det är gaser och bajs som behöver komma ut och det brukar kunna gå bättre när han äter en liten skvätt.
Men ingenting hände, varenda gång han vaknade var han lika förbannad och det gick inte att trösta han. Så till slut fick jag ta termometern och hjälpa till, det tog en bra stund men så blev det bajskalas. Och det var helt annorlunda, fastare eller vad jag ska säga. Så det var nog väldigt trögt.

Det var samma sak en gång ikväll. Det är nog antagligen ersättningen som ger ett negativt resultat nu. Men jag hoppas att det bara är tillfälligt, pga övergången, att det går över snart så fort Albin och magen vänjt sig. Inge roligt om han ska behöva ha sådär, nu när han har blivit så bra! Håll tummarna!

Han somnade iallafall strax före halv elva ikväll, så det var ju skönt. Tänkte skriva ett kort inlägg nu, innan jag måste kuta till bädden och försöka sova. Hade som vanligt jättesvårt att somna inatt, hoppas på lite tidigare insomning nu.

Idag var vi till Myrdalen och hälsade på Bertil. Vi hade ju inte varit dit sen strax innan jul. Där blev det fika som vanligt och Tommy hämtade in ved. Vi fick en slant innan vi åkte hem. Köpte mat på grillen och det var jäkligt gott...

Handlade lite på ica också. Sedan har det bara varit lugnt och mys framför teven.
Såg på Lets Dance - jag tyckte att dom som dansade bäst ikväll var Magdalena Graaf, Laila Bagge och Morgan.
Men nu blir det sängen för oss, återkommer imorgon.

God natt!

Goder afton

Det har verkligen varit en bra dag idag. Albin har varit snäll, glad och nöjd hela dagen. Gnällde bara nån timme ikväll, då han var både trött och lite hungrig.
Han fick ersättning vid fyra idag. Sen fick han amma lite strax före åtta ikväll - så mysigt! Tänkte att då kan han kanske hålla sig ett tag, så kan han få ett helt mål ersättning innan man försöker sova ner honom för natten. Och mycket riktigt så gick det kanon. Han åt sista målet strax före tio, sedan somnade han 22.40.

Jag kommer verkligen sakna amningen sedan, när det så småningom tar slut. Är lite sorgsen faktiskt, men men. Man måste göra det som måste göras... Jag kommer iallafall att fortsätta amma lite så länge det går. Men mest när han vaknar på morgonen, om han vaknar på natten och ibland även lite på kvällen. Resten blir pumpning och ersättning, eftersom det fungerar så bra och då han får behålla den maten bättre och håller sig längre. Men nog om detta nu!

Vi åkte ju hem från mamma & pappa idag. Och när vi kom till Ramsele så sprang jag in och handlade några enstaka varor, sedan åkte vi till Ovanmo och hälsade på Elin lille Edvin. Köpte med mig en god butterkaka som vi åt till kaffet. Albin var nöjd och snäll hela besöket, helt sanslöst vad underbart! Man kan ju inte säga att man blivit bortskämd på det planet. Så gud vad man känner sig lycklig nu. Och om inte annat, väldigt glad för Albins skull.

Sen har vi bara varit hemma och myst framför teven.
Imorrn vet jag inte riktigt vad det blir. Jag måste diska, och så skulle det behövas städas och tvätta lite igen. Annars blir det nog lugnt som vanligt. Det är ju Fredag, och det efterlängtade Lets Dance börjar, så det ska bli väldigt roligt. Är så förväntansfull. Min favorit Kitty är ju med, och många fler bra också. Sen får vi se vad man gör för mat, om man har orken och lusten att sno ihop något smaskigt.

Let´s Dance 2009


Nu ska jag snart göra mig klar för natten, hoppa i säng och invänta John Blund.

God natt gott folk!

En liten sticka

Idag har lillgubben mått hyffsat bra. Han har gnällt lite mera än igår, men antagligen för att han varit trött. För han har nästan inte sovit nånting alls sen vi klev upp i morse. Så det är ju inte så konstigt. Men det verkar gå bra utan medicin och minifom, skönt att slippa dom faktiskt. Nu är det bara Sempers magdroppar(för tarmfloran) och AD-droppar han får en gång om dagen. Det räcker att ha dom att komma ihåg tycker jag...

Ikväll var vi som sagt hem till Danne med familj och hälsade på. Där väntade en pigg och glad Rasmus, som fick spela lite hockeyspel och köra bilbana med Tommy. Det blev gott fika - kaffe, kladdkaka med grädde och bullar - mums! Var roligt att träffa dom. Och känna på Majas otroligt fina kula till mage. Mysigt!

Albin somnade för en liten stund sedan. Jag har tvättat ansiktet, klätt av mig och suttit och plockat ur en liten sticka ur foten. Tänk att något så himla litet kan vara så störande?
Mina stortår känns fortfarande inte bra, suck! Jag lär väl antagligen få gå och göra något annat åt detta snart.

Jag längtar tills jag kan boka in mig hos frissan, för både klippning och färgning. Det är verkligen tid för det nu, håret ser hemskt ur, är stripigt och frissigt. Både torrt & slitet och blir lätt fettigt. Men tro vad jag ska göra med det? Om jag ska göra som jag alltid gör, samma frisyr, eller om jag ska göra nån liten förändring? Och vad jag ska ta för färg. Ja, det tål att funderas på. Längtar iallafall!

Imorgon jobbar mamma kväll, alltså åker hon inte hemifrån förrän klockan ett. Så det blir mys med fika imorrn bitti, iallafall för mig och Albin. Pappa Tommy brukar ligga lite längre. Sedan ska vi ju åka ner på stan, får väl se vad jag gör medan han åker på skolan. Kanske går en svängom genom stan...

Nu åkte polisen förbi här, uppe i Trolldalen! Hmm, tro varför? Kanske åker runt här i Forsmo och håller lite koll bara, det bor ju trots allt en massa mystiska människor här nu, främst knarkare. Det är ju ruskigt! Tänk att dom åker omkring i bil, drogpåverkade. Där det finns en massa barn överallt, till exempel vid skolan. Ska det behöva vara så? Nä gud om man kunde sätta alla på ett och samma ställe, där det inte är någon fara för andra. Då vore det lugnt och tryggt.

Nu ska jag pissa & gå och lägga mig. God natt!

Lugna puckar

Idag har det varit en väldigt lugn dag. Det är väl inte så ovanligt direkt men. Vi har bara varit hemma, suttit vid teven, datorn och myst. Det har varit ganska så bra med Albin idag också, och då har han ju inte heller fått någon medicin (den som gick sönder). Så det är ju skönt att det går bra utan den, då behöver vi inte köpa någon ny. Använder inte heller Minifom-dropparna nu och det verkar också gå bra.
Så nu, pga att lillgubben får i sig tillräckligt med mat, inte kräks lika mycket och inte behöver äta lika ofta så mår han bra! Ingen är gladare än jag, förutom kanske han själv då.

Han somnade ju vid 22.50 igår kväll och sov till 04.50 då han käkade på mig. Somnade om efter en stund och sov i typ två timmar till. Klev upp halv nio, så vi hann fika och mysa med mamma en stund innan hon åkte på jobbet.

Nu sitter man bara här. Tommy sitter vid andra datorn och håller på med en uppgift. Albin ligger i babysittern bredvid mig.
Måste komma på något att göra till middag åt mig & Tompa. Mamma skulle få komma hem vid fyra, men hon har redan ätit.
Sedan ska vi hälsa på Danne, Maja & Rasmus!

Höres!

Sim salabim

Min lilla prins har, som jag redan sagt, varit otrolig idag. Ätit bra, sovit några kortare gånger och det är bättre än vanligt. Han har varit glad, go och snäll. Nu kom grädden på chokladpuddingen för typ 15 minuter sedan - han somnade av sig själv i sin säng, lyssnandes på sin speldosa.

Observera att VI alltid brukar måsta få honom att somna och det brukar ta allt mellan en kvart upp till 1,5 timme. Stå och klappa honom i rumpan, hålla tutten i munnen och när han är riktigt tjurig måste man hålla i honom så att han ligger kvar på sidan. Ofta brukar jag också sjunga för honom, då det kan lugna ner honom vissa gånger. Men nu, sim salabim!

Det är ju helt underbart. Man kan ta det lugnt, göra sig i ordning och lägga sig i sängen, utan en massa arbete innan. Så länge han inte vaknar förstås, men det hoppas jag att han inte ska göra. Han åt ett mål strax före tio. Nu återstår det bara att se hur länge han kommer att sova, ganska spännande...

Jag, mamma och Tommy har tittat på en film som slutade för ett tag sedan. Jag har pumpat ur de mjölkfyllda brösten lite så att jag ska klara natten. Nu ska jag borsta tänderna och göra mig i ordning för sängen.

Imorrn vet jag inte riktigt vad det blir, vi får se... Mamma och pappa jobbar iallafall till klockan 18 båda två, så jag och mina älsklingar måste roa oss själva. Vid fyra ska vi åka till broder Daniel med familj är det tänkt.

Det har blivit en liten ändring också. Egentligen hade vi ju tänkt att åka hem imorgon. Men nu var det så att hela skolan var ledig imorrn och vi vet inte anledningen. Men då måste vi stanna till Torsdag och åka till skolan för att få några papper påskrivna av självaste rektorn. Men inte klagar jag att få vara med mamma & pappa en dag till, det gör nog inte lilla Abbe heller.

Nu hoppas jag att vi får en bra natt, och en lika bra morgondag som denna varit.

God natt!

Nalle Puh

Nu har det skickats efter ännu en beställning från H&M.
Bara ett set med linne & cardigan, och några örhängen åt mig. Två tröjor åt Tommy.
Mamma skulle ha två tröjor, sen var det några grejer åt Albin som han ska få av henne.
Och vad annars om inte Nalle Puh - grejer, som Albins mamma älskar!

 HAKLAPP

 
SET MED HUVTRÖJA & BYXA
 
 MÖSSA

MOCKASINER


Gulligt va?  :)

Tävling

Det är klart man måste ta chansen att tävla.
Man kan vinna denna box med hela SexAndTheCity-serien, som jag totalt avgudar!Var med och tävla du också.
Du hittar den på Linda Fundes blogg : http://www.lindafunde.blogg.se

Genomgång

Jag och Albin kom som sagt till Oppe i Söndags, Olli var också där. Där blev det taccopaj till middag, var supergott. Jessika kom dit och hälsade på en sväng. Albin hade lite problem med magen den kvällen men det gick över. Han somnade vid halv ett på natten, sov till halv sex. Då åt han, sedan sov han mellan halv sju och halv nio. Så det var ju ganska bra.

Igår då så kom mamma bort till Oppe då hon var klar. Jag duschade och gjorde mig i ordning. Jag hade pumpat mat och blandat med ersättning som mamma gav honom medan jag gjorde mig klar. Klockan elva for vi ner på stan och jag kom precis i tid till Fotfavoriten. Fick min fotvård som blev superhärligt efteråt. Mina tår är inte helt bra, jag hoppas att dom blir bättre, annars måste jag höra av mig och gå dit igen. Efter jag var klar där så åkte vi till Bodéns där jag köpte några jättefina julgrejer, det var halva priset. Sedan blev det handling på konsum. Och sen åkte vi hem till Oppe och fikade. Det blev pumpning för fulla muggar. Albin var så duktig, han sov i sammanlagt 3,5 timme, från att vi åkte ner på stan tills att vi hade fikat.
Det skedde en liten olycka också, gud så irriterad jag blev. Den där ganska dyra medicinen som Albin får en gång om dagen för sin mage, fick han som vanligt igår. Men när jag sedan skulle lägga tillbaka flaskan i kartogen så for kartongen upp i botten. Den åkte alltså rätt ner i stengolvet i Oppes hall - gick i tusen bitar och all medicin åkte ur. Så nu har vi ingen, får hoppas att det går bra ändå.
 
På tal om Albin, så har han blivit mycket bättre i sin mage nu. Igår och idag har han varit som en prins. Jag hoppas att det fortsätter, att det går åt rätt håll och bara blir bättre & bättre. Gud så underbart det är!

Jag, mamma & pappa åt taccos till middag igår, det var väldigt gott vill jag lova. Olli var med också, han sov här igår för att Oppe skulle jobba på Valvet. Vi hade så mysigt. På kvällen fikade vi och såg film.

Min gulliga brorson Oliver


Olli och Abbe myser


Min lilla PRINS ALBIN mår gott framför teven


Albin somnade vid tolv, jag somnade väl vid ett. Han sov till halv sex då han käkade, fick då bröstet eftersom han är så himla hungrig på morgonen och det går då snabbare. Han sov sedan mellan halv sju och halv nio, samma som gårdagen. Duktig liten pojke!
Det går så himla bra nu när han får flaskan. Det går i bra tempo, han somnar inte, han mår bra och kräks inte i närheten lika mycket. Sen så håller han ju sig så länge, om man jämför med tidigare. Nu går det oftast 4 timmar mellan varje måltid. Det är ju jättebra! 
Så det är det som gäller nu. Jag kommer att pumpa så länge det finns mat och även ge honom ersättning. Det är ju såklart tråkigt att inte amma, hade ju helst velat amma helt i 6 månader. Men vad gör man? Man måste ju göra det som är bäst för han. Går det bättre att göra så här och han mår bättre så är det såklart att det måste bli så. Han är glad, snäll och go. Skriker och gnäller nästan ingenting, med undantag för när han ska sova på kvällen. Haha, han är så rolig, men tjurig. Han är egentligen jättetrött, men vill helt enkelt inte sova.

Jag hade ju gärna velat se Sverige som spelade inatt, men man måste ju passa på att sova när Albin sover. Så tyvärr gick ju inte det. Men dom förlorade ju ganska stort så det var ju tur att man inte plågade sig själv. Jäkligt bra av dom ändå att ta silver.

Just nu ligger han och sover här bredvid oss i soffan... Jag ska ta nånting att äta nu tror jag.
Lite senare kommer Tommy med buss till stan och jag ska då hämta han på busstationen.

Får se om man återkommer nånting senare ikväll... Hej då så länge!

Trolldalen

Goddag!

Albin har varit duktig inatt igen måste jag säga. Han vaknade iofs ganska mycket. Men höll sig från att äta från 21.30 till 6.30, väldigt bra gjort med tanke på hans tidigare vanor. Hoppas att det fortsätter så, och blir bättre åt bättre. Kanske på väg åt rätt riktning iallafall? Han var snäll och nöjd ganska mycket igår kväll också, tills att man skulle sova ner honom. Det tog ett tag, man får hålla ut.

Just nu är han okså lugn, snäll och go. Han har kissat två gånger idag, då han låg utan blöja. Ännu mera tvätt. Men inte gör det nånting. Han är ju så söt, så man kan inte annat än skratta.

Jag har gjort mig i ordning och packat. Så jag hade väl tänkt att bege mig snart. Mamma är lite bättre i kroppen och förkylningen idag, men istället väldigt risig i magen. Så för att förhindra att jag och Albin ska bli smittad så ska vi sova hos Oppe & Olli inatt. Jag blir bjuden på taccopaj till middag där också - inte alls dumt!

Jessika kommer nog upp och hälsar på en sväng, så vi hinner ses en stund eftersom hon åker till Umeå imorgon.

Imorrn åker jag, Abbe och mamsen ner på stan. Då är det dags för min fotvård, som är på tiden! Det blir antingen kinalunch eller en fika, det får vi se imorrn.

Tommy ska köra lastbil imorrn, och till skolan på Onsdag, så därför passar det sig bra att han kommer på Tisdag och sover med oss hos mamma & pappa. På Onsdag åker vi hem till Ramsele igen...

Får väl se hur det blir med bloggskrivningen dom här dagarna, kan bli lite segare än vanligt. Förhoppningsvis kan jag skriva några rader om dagen iallafall. Men jag tänkte att jag passar på att skriva nu. Oppe har inget internet, så där blir det ju inget...

Måste fundera på om jag har fått med allt i packningen. Tommy får lägga i vagnen i bilen. Sen klär jag på lillgubben och åker. Det är ju väldigt kallt ute också, och eftersom forrrden inte blir varm så måste vi klä oss ordentligt och Albin måste ha filt över sig. Bilen står och går ute så nu måste jag sätta igång.

Slut för idag. Tack och hej!

Heja Sverige!

För en stund sedan vann Sverige mot Slovakien med 5-3, och herregud vilken match. Vad duktiga Sverigepojkarna är, roligt att se...
Synd bara att Färjestad förlorade mot Modo, men sånt kan hända. Modo behövde ju vinna...

Albin somnade strax före halv tolv, lilla tjurungen där! :) Men jag hoppas att han ska sova bra inatt.

Ikväll har vi fått all tvätt tvättad, lite är kvar att tumla. Så imorrn blir det att vika. Måste då även diska, packa och greja, för då beger jag och Albin oss mot Sollefteåhållet. Det blir roligt att träffa mamma & pappa. Synd bara att dom inte är så fräsch.

Håller på med tandborstningen nu, så jag ska göra mig klar för sängen.

Godnatt!

Lördag den tredje

Natten var faktiskt bra, lillgubben var duktig. Han somnade klockan 23 och sov till 04.30, då han åt och var vaken en liten stund. Somnade sedan om, vaknade några gånger men åt inte förrän klockan 8.30... Kan ju inte klaga iallafall!
Nu vet jag ju också att han får i sig tillräckligt med mat, då han äter ur flaskan.

Just nu ligger Albin i sin säng och sover gott. Han somnade för typ 20 minuter sedan efter att ha ätit 225 ml som jag hade pumpat ur. Det åt han på ett naffs, jättebra tycker jag. Då borde han kunna klara sig i 4 timmar igen.

Idag åkte vi till Albin farmor och hälsade på. Där var också Elin, Edvin och Tommys bror Magnus. Det var väldigt trevligt, vi fikade och surrade. Albin sov en bra stund i sin bilstol då vi kom dit. Edvin lekte på för fullt som vanligt...

En sovande sötnos!


En busig Edvin


Nu sitter jag här, har det lugnt och skönt. Har ätit lite rester från igår. Tommy är hos sin pappa och tittar på hockey, som jag egentligen också hade tänkt göra. Eftersom det är Modo - Färjestad idag. Men jag kände att jag inte orkade, och så var Albin så trött, så jag ville inte böka på nånting utan provade lägga honom istället och det gav ju resultat.

Det har såklart inte blivit någon städning eller tvättning idag, har inte funnits någon tid för det. Men vi måste tvätta några tvättar ikväll, för Albin behöver bodysar eftersom alla är smutsiga, dom långärmade iallafall. Albin och jag åker ju till mamma & pappa imorrn och blir där tills på Onsdag. Så därför måste det göras lite ikväll. Städningen får tyvärr vänta.

Ikväll blir det teve med ostkrokar och läsk. Tommy ska skjutsa ner några till stan senare.
Om 40 minuter börjar Jönssonligan, så den ska jag se. Sen blir det Körslaget.

Ha en trevlig Lördag kväll!


Vårat älskade hjärta Albin <3

Vårat lilla hjärtegryn ALBIN Olov Mikael Larsson uppfyllde min barndomsdröm när han föddes Fredagen den 29:e Augusti kl. 00.46, efter mycket värk och arbete från både honom och mig. Men när han väl kom ut var all smärta borta och det blev den lyckligaste stunden i hela mitt liv, eller vårt liv ska jag väl säga.
Han var 50 cm lång och vägde 3700 gram, var fin och frisk och helt perfekt i våra ögon. Gudomligt söt var han också.

Han har fått stått ut med mycket i hans hittills gågna 4 månader. Det började med att han hade svampinfektion hela vägen från munnen till stjärten, genom hela tarmen, från födseln. Fick medicin för det i 4 veckor. Sedan "som grädde på moset" fast i negativ klang, har han också haft kolik, som nu äntligen har börjat ge med sig lite. Han var också förkyld i cirka 3 veckor en period.

Så man kan säga att han inte haft det lätt lillgubben. Ändå har han haft några glada stunder då han varit så go, pratat och skrattat med oss. Så även om det är väldigt tufft ibland så är det värt allting i slutändan. För i själva verket så är man så lycklig, och han är verkligen meningen med mitt liv. Skänker glädje och smälter hjärtan.

Det blir roligare och roligare för var dag som går. Och jag hoppas att han bara kommer att bli bättre och bättre, med sin mage, med sin sömn och sina matvanor. Man måste väl bara ge det lite tid och ha tålamod. Det är väl det föräldrarollen delvis går ut på, att ha tålamod?  :)

Här hade Albin just kommit ut.
Han hade en stor fostersvulst på grund av den långa väntan efter vattenavgången
.
Ni får ursäkta och bortse från allt klägg  :)


Här är han nästan 1 månad gammal...


2 månader svischade fort förbi


Här har han hunnit bli 3 månader


4 månader gammal och äter lite puré  :)
Är nu lite gladare och starkare. Mera "med".
Är 64 cm och väger bara lite över 6 kg, men är frisk & vacker.Mamma älskar dig Albin....


... Pappa också!


Albin är pusselbiten som fattades i mitt liv. Nu andas jag lättare, mår bättre och mitt liv har större mening!

TACK FÖR ATT DU FINNS HJÄRTAT!

   

Bra ersättare?

Denna dag har varit bra i det stora hela. Bestod ju av storhandling, ganska god mat, kaffe med wienerbröd och en hyffsat nöjd liten Albin. Idag på ica köpte jag 2 stycken små förpackningar med NAN färdig ersättning. Tänkte eftersom den stora vanliga förpackningen kostar lite så kan det ju vara bra att prova först så man vet innan man köper den.

Ikväll pumpade jag ur 100 ml bröstmjölk och blandade med 100 ml ersättning. Eftersom min lillgubbe har en tendens att oftast somna så fort när han äter på mig så vet man ju inte alls hur mycket han får i sig. Så nu vet man ju att han fått i sig 200 ml iallafall och så får vi se hur det går, hur han mår på ersättningen. Kanske att han sover bättre och längre?

Han somnade vid kl 23, så nu återstår det att se. Går det bra så kanske man kan börja ge honom ersättning som sista mål på kvällen när han ska sova... Jag vill ju verkligen kunna amma helt, jag gillar det, tycker det är mysigt och så är det ju den bästa maten. Men det är ju viktigt att han får i sig tillräckligt med mat, så man måste ju göra det man kan. Jag har ju mycket mat, men tydligen är det något sömnmedel i  :)

En glad liten sötnos  :)


Ligger och mår gott vid mammas bröst medan han dricker ur flaskan  :)


Nu vaknade han en sväng, men han behövde bara tutten och lite klapp i stjärten så somnade han om. Gopruppen där!

Imorrn vet jag inte vad som händer. Men vi ska iallafall åka till Albins farmor en sväng. Tommys ena bror är där och hälsar på just nu och det var väldigt längesen vi träffade honom. Sen skulle det behövas städas lite här hemma, även tvättas en massa tvätt. Vi får se hur det går med det.

Godnatt!

Storhandling

Inatt sov gubben hyffsat bra faktiskt, mellan 23.10 och 05.50... Sen vaknade han hela tiden och var lite gnällig. Kan ju inte klaga ändå om man jämför med vissa andra nätter. Skulle bara önska att han kunde somna lite tidigare på kvällarna. Han somnar mellan elva och ett oftast, och det är ganska sent för att vara 4 månader och knappt sover nånting på dagarna. Det kanske kommer?

Vid ett-tiden tog vi vagnen och gick ut. Gick på ica och handlade, storhandlade! Vi hade en lång lista och det blev en summa på över 1000 kronor, det är inte ofta det sker. Men himla skönt att ha det gjort, och att äntligen ha lite hemma. Nu har vi lite smått och gott både i kylen, frysen och skafferiet.

Det är ju helg nu, så självklart har vi också inhandlat lite snask för ikväll. Synd att teven hade lså dåligt utbud bara. Man får välja mellan "Sagan om konungens återkomst" eller "Dodgeball". Hmm vad ska man välja? Strax före sex är det den extremt komiska filmen "Yrrol" , får se om vi kanske kollar lite på den.

Tommy tog med sig Albin och for till Elin för en stund sedan, så dom är där just nu. Jag funderar på att få disken gjord, skönt att ha det klart när man ska till att göra middag. Slår till och gör en lite godare mat idag. Det var ju ett tag sen. Det blir karré, klyftpotatis och bearnaise idag, mums! Sen så har Tommy sagt att han ska baka idag, vi får också se hur det blir med den saken  :)

Nä, om man ska ta och göra något vettigare. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Årets första dag

Jävla raketer, vad det smällde igår. Räcker det inte att smälla endast vid tolv-slaget eller? Nä det skulle skjutas från elva-tiden till nästan halv ett. Det är ju väldigt tacksamt när man har en liten son som ska sova, som är nog lättväckt och har svårt att somna ändå... Klockan halv ett kom John Blund och hälsade på Albin. Vi somnade väl nästan en timme efter...

Nu är det ett nytt år, men jag är fortfarande lika trött. Så ingen ändring på den fronten. Ica var stängt idag, och OK stängde utan min vetskap klockan sex ikväll. Så inget gott att gnaga på ikväll heller. Och eftersom vi inte kunnat handla så hade vi ganska tomt på varor hemma. Det fick bli en jäkla omelett!

Har sett på Vänner i flera timmar idag, det finns fasen inte bättre serie, åtminstone av komediserierna. Man har väl sett varenda avsnitt typ 3 gånger, men det är lika bra ändå.
Vi har också tagit oss i kragen och frostat av frysen idag - väldigt behövligt kan jag säga..så nu är det äntligen gjort.

Nu sitter vi och tittar på "10 år med Parlamentet", och dricker julmust som vi fick av svärfar idag. Där hade vi ju tur, annars hade vi bara haft vatten eller mjölk att dricka.
Skulle inte sitta helt fel med en chokladkaka nu, och lite ostkrokar...

Nu ska jag fortsätta se på teve med mina älsklingar!

God natt!

RSS 2.0