Helomvändning

Igår sov Albin i 2 timmar, mellan klockan fem och sju. Sedan var han uppe med oss, han åt och somnade i mammas famn vid elva. Sedan la vi ner han i sin säng. Han vaknade en gång först tidigt i morse, kollade aldrig på klockan då så jag vet inte vad det var för tid. Han var väldigt sur, och han ville inte ta bröstet. Men jag la han bredvid mig i min säng och han somnade om en stund. Halv sex vaknade vi igen och han var sur även då. Ville fortfarande inte amma, så vi klev upp och så gjorde jag ersättning. Han smackade i sig 200 ml i ett svep. Han somnade, jag la han i sin säng då. Jag tog mig en smörgås för att dämpa hungern lite. Sedan gick jag också och la mig.
Albin sov alltså från halv sju, ända till halv tio.

Herregud! Jag kommer inte ihåg sist han sov så bra. Det var väldigt skönt. Från att ha vaknat minst en gång i timmen, till att få sova några timmar i streck. Det är stor skillnad.
Det känns samtidigt lite hemskt. Han som haft såna problem med sin mage, haft så ont, varit väldigt gnällig och inte kunnat sova osv. Man vet ju inte om det kan ha berott på detta, hans njure!?!?! Isåfall är det fruktansvärt! Liten stackare.

Läkaren som kollade honom på barnmottagningen sa till mamma att det inte är konstigt att han varit gnällig och inte kunnat sova, för han har nog haft så ont i hela kroppen.
Dessutom, inte nog med det. Första gången vi var och kollade upp Albin, när han var cirka 1 månad gammal så sa ju mamma till läkaren att hon skulle göra allt. Kolla allt som kunde kollas, bland annat ett ultraljud. Men det gjordes aldrig något ultraljud utan hon sa ju att det var svamp. Och det var ju svamp också. Sen trodde hon att det kunde vara mjölkallergi. Men det gjordes som sagt inget ultraljud.

Nu när vi låg inne så gjordes ju ett ultraljud i Onsdags på Albins njurar. Det var där dom såg att den vänstra njuren var utvidgad. Antagligen så handlar det om att hans "backventiler" som är emellan urinblåsan och njuren inte fungerar som den ska. Så viss urin backar och åker tillbaka upp till njuren. Det gör att den blir utvidgad.
Han kommer att få göra en så kallad "Muck-undersökning" om 1 - 2 månader för att se så att det är detta. Då sätter dom i en kateter, i hans lillsnorre. Så vi får se då hur det ligger till.
Men tänk om han kan ha haft detta hela tiden? Fy fasiken! Då blir både jag och min mamma rasande kan jag lova!
Men det vore ju skönt att veta ändå, att det har varit något som varit fel. Och att det nu kan bli bra. Då blir han nog en helt ny pojke och får må som den prins han egentligen är.

För övrigt så är han nya favoritgrej att vända sig, från rygg till mage och tillbaka. Han gör det hela tiden. Så nu får man hålla koll, så han inte ramlar och slår huvudet i golvet. Haha, sötproppen där!
Nu ska jag underhålla mitt lilla underverk och sedan kika runt lite mer på datorn. Väntar på mamma som kommer hem efter tre.

Hej så länge!

Kommentarer
Postat av: Victoria

Med oss är det bara fint. Ni får ha det så bra.

2009-01-31 @ 16:47:15
URL: http://victoriagt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0