1:a advent

Ja tänka sig, idag är det 1:a advent. Ljusstakar och stjärnor är tända, så mysigt! Synd bara att jag inte hann fixa adventfint hemma hos oss, eftersom vi åkte hit i Fredags kväll. Så det står överst på listan att göra imorgon när vi kommit hem till Ramsele igen.



Albin och mormor med första ljuset tänt...


Natten var väl lite si sådär. Albin somnade halv tolv, som han oftast gör. Sedan vaknade han vid halv tre, sedan vid halv fem då han hade väldigt ont i magen och sedan vid halv åtta. Efter en timme fick han världens fontänkräkning när han låg i sin säng, han höll nästan på att kvävas så jag fick vända han på sidan, klappa lite och sedan ta upp honom. Han började till och med att grina, och det brukar han inte göra annars när han kräks sådär, så det var nog jobbigt för han. Men sedan fick han ligga med sin mormor i hennes säng i typ halvtimme.

Min lilla pepparkaksgubbe och Nisse  :)


"Kakelsnubben", som mamma så fint kallar honom, har varit här och kaklat klart väggarna i badrummet och det är så fint nu. Men än är det mycket kvar.

Jag, Tommy, Albin och mamma åkte till Långsele idag, vi gick en sväng på julmarknaden i kuben, som var nästan bara skit i stort sett. Sedan hälsade vi på mormor.

Hem och gav Abbe medicin och mat, medan mamma & pappa började med middagen. Det var tjälknöl och potatisgratäng, smakade helt ljuvligt. Det fattades bara att en julmust skulle ge pricken på i:et. Blev så sur när jag skulle köpa några zeunerts julmust på konsum i Långsele och så var dom helt slut. Här doftar det fortfarande hur gott som helst ifrån köket, mest vitlök tror jag. Man är iallafall väldigt mätt och belåten och vi sitter framför teven, väntande på att One Tree Hill ska börja snart. Albin sover just nu i sin säng.

Pappa satt och tittade på internet efter en babyvakt, som vi skulle få i julklapp till Albin. Men då sa Oppe att vi kunde låna hans. Så det var ju bra,och snällt. Måste försöka komma ihåg att ta med den hem imorgon. Då kanske man kan prova att Albin får sova ute i vagnen ibland nedanför lägenheten, och det är ju super.

Senare ikväll blir det Parlamentet med kaffe & kaka.

Det var väl allt om denna dag... ha en fortsatt mysig första adventskväll!

Nu börjar det på teven...

Resumé

Vi var som sagt ner till kläd-dax idag, där jag hittade näst intill ingenting. Provade en grej och resultatet blev skrattanfall och tårfyllda ögon hos både mig och mamma. Jag förstår inte hur dom gör kläder, att dom inte kan tänka att det finns människor med stora meloner till bröst. Framför allt om man har stor storlek. Jag brukar ju kunna ha storlek XL i vanliga fall, men när dom har skurit av en söm under bysten så brukar det aldrig funka. För den sömmen hamnar nämligen nästan ovanför brösten på mig, det gjorde den även idag. Men inte bara det, den var trång i övrigt också, det såg rent fruktansvärt ut. Det är tur man kan skratta iallafall. Jag tycker att dom borde börja göra lite större kläder, av den fina sorten, och framför allt - göra större utrymme för melonerna...

Efter den pinsamma klädprovningen åkte vi till önsta pizzeria och åt. Jag togsom vanligt en pizza med skinka, ananas, banan och curry och det smakade mums filibabba.
Efter det så åkte vi till konsum och handlade in kvällens godsaker. Tommy åkte till Stellan och fördrev tiden tills Kennet och Jonna kom hem från Sundsvallsshoppningen. Sedan var han hos dom och kollade på hockey. Färjestad vann över Modo med 4-3. Jippi kajej!

Jag & mamma myste här hemma med Albin, teve och godis. Albin fick sin medicin och han var go och glad hela kvällen. Oppe, Malin och barnen kom över och hälsade på, mycket trevligt! Vi drack kaffe och åt nybakta saffransbullar.

Pappa är ju i Kyrkdahl på sin loppis och har pubkväll, så han kommer hem inatt nån gång.

Nu börjar lillgubben vara lite gnällig, och det beror nog på hungern, hoppas jag! Så nu ska han få sig lite kvällskrubb och sen lägger vi oss.

Just det, har glömt att säga att Albin blev 3 månader idag också. Otroligt vad tiden går!

God natt!


Julklapp till mig

Jag beställde två par skor idag från Skopunkten, som jag ska få i julklapp. Jag brukar ju beställa tre par därifrån annars eftersom man då får det billigaste paret gratis. Men idag blev det två par, då fick man det billigaste paret för halva priset. Kängorna kostade 349 kronor och stövlarna 299 kronor och sen frakten på det, så det slutade på 527 kronor - inte illa!

Nu blir det krubb för Albin och sen bär det mot innerstan!

Trolldalsbesök igen...

Igår kom Tommy hem strax före halv tre, han gick och la sig och sov ett tag. Albin var lite gnällig från och till.

Gjorde mig inte för att ordna någon middag heller så Tommy gjorde hamburgare åt sig själv och jag gjorde mig några äggmackor. Då hade Albins humör stigit, blev lite värre och värre och vi var tvugna att turas om att hålla i honom. Vi hade egentligen tänkt åka till mamma och pappa idag. Men då tänkte vi igår att, vi far NU istället. Så vi turades om att packa och hålla i lillgubben, Tommy tog en snabbdusch. Jag klädde på Albin och mig själv, som tur var somnade han i bilstolen. Bilen var som ett ispaket (som Tommy inte trodde att den skulle vara). Så han fick ju sätta igång kupévärmaren och skrapa alla rutor innan vi kunde komma iväg. Strax före åtta kom vi äntligen iväg, efter att vi hade tankat på OK.

När vi anlände till Trolldals-backen så tittade vi på teve och tog det mest bara lugnt. Albin hade blivit lite bättre. Han fick en jättegullig pepparkaksdräkt med mössa som det var nonstop på, som mamma hade köpt åt honom. Mamma hade också tagit ut hans medicin på Apoteket igår. Den som hans läkare ansökte licens om och gick igenom. Så vi ska börja prova den idag, den är för hans mage och jag hoppas innerligt att den fungerar.

Albin somnade för natten vid halv tolv och sov ända till fem, då åt han och sov sedan i nästan tre timmar till. Så det var väldigt skönt, för både Albin och hans mamma. Vi klev upp strax före halv nio och då var hans mormor redan uppe och satt och fikade.
Jag lade ner Albin i hans säng igen, han var otroligt trött och somnade så gott efter att han hade dansat lite med sin mormor.
Tommy klev just upp, den turnissen, klockan är 11.10.

Sen ska jag, Tommy, Albin och mamma åka ner på stan. Först ska vi gå på Kläd-dax, jag ska se om jag hittar någon klänning eller nåt annat som jag kan ha på julafton, jag skulle få det av min snälla mamma. Sen ska vi äta nånstans på stan, efter det ska vi handla och åka hem. Tommy ska se hockeyn hos Kennet ikväll. Så det blir lite tjejkväll ikväll, inklusive lilla Albin förstås.

Nu vaknade gubben, jag ska ge honom en slurk. Sedan ska han få medicin kl. 13.15 och mat kl. 13.30. Man ska helst försöka ge den där medicinen en kvart innan måltiden på eftermiddagen och eftersom vi ska åka till stan senast två så har vi planerat det så.

Får se om jag uppdaterar något ikväll. Ha en bra dag iallafall!


Magont, brak och spya - en vardag!

Nu sitter man här igen och Albin ligger ganska nöjd bredvid. Tro om man ska rita ett kors i taket?

Natten var ju hyffsad. Det roliga, Albin brukar nästan aldrig somna före halv tolv på kvällen, tyvärr! Igår fick jag honom att somna i sin vagga redan kl. 22.15, till stor häpnad. Åh tänkte jag, rekord! Berättade för mamma och hon blev lika förvånad. Jag la mig i sängen, min kompis Kristina började sms:a med mig. Sen sa jag att jag måste försöka sova, man måste passa på när Albin sover. Tro ni inte på fasiken att lillgubben vaknar, klockan 22.45. Han gnällde som en stor spik, han fick lite krubb att sova på. Men han vägrade att ligga i vaggan, det som han alltid brukar göra. Men denna kväll gick det inte. Så jag fick ta honom till min säng, det får inte bli en vana. Men det fanns inget annat att göra, han hade nog problem med magen redan då. Han somnade iallafall vid 23.30, och sov ända till klockan 04.30. Då åt han och somnade om efter klockan 5. Men sedan vaknade han klockan 6 och då hade stackaren jätteont i magen, han skrek och skrek och skrek för brinnande liv och magen var hård som sten. Så mamma fick kliva upp och vagga, trösta och sjunga lite. Och så fick hon självklart prova att ge honom en skvätt mjölk och sedan tutten. Till slut somnade han av utmattning, samtidigt som det brakade till i brallan. SKÖNT, tänkte jag! Sen vaknade han väl två - tre gånger fram till klockan nio då vi klev upp och bytte blöja & kläder och tittade på teve.

Nu ligger han som sagt ganska nöjd i sin vibrerande babysitter. Jag måste gå och byta kläder på honom eftersom han som vanligt har kräkts. Jag hade faktiskt lyckats pumpat ur 50 ml innan han åt. Måste kanske säga att jag ofta haft problem med att pumpa, även fast jag har så himla mycket mat. Och sist vi var hos läkaren så sa hon att det antagligen beror på att det är nånting i brösten som spänner till, utan att man själv tänker på det eller kan hjälpa det. Konstigt det kan vara va?

Pappa Tommy är ute och åker/kör lastbil idag igen med sin far. Han kommer väl hem vid två kanske.

Vi får väl se vad vi hittar på idag. Jag skulle ju vilja gå med barnvagnen, lite längre. Men mina tår säger ju så snällt ifrån.

Nä nu måste jag gå och välja ut några nya kläder ur byrån och byta på den lille.

Återkommer!

Julmust & Leksaker

Albin har fullspäckat schema, jag tror nästan att han har en riktig mat-och-sovklocka. Min alldeles egna Skalman.
Inatt somnade han strax efter halv tolv. Sedan vaknade han strax före tre och åt, somnade om, vaknade halv fem och då fick han komma till min säng för att sedan somna om. Sen vaknade han halv åtta och åt, somnade om och sov till nio då vi klev upp. Alltså en hyffsad natt om man jämför med vissa andra nätter.

Klockan elva klädde jag på lillgubben och mig själv och så tog jag vagnen och gick ut. Träffade My först och surrade lite. Sen träffade jag Sandra och vi pratade lite, jättekul att träffa henne för det var ett himla tag sedan, över 3 månader iallafall för hon hade inte sett Albin... Sen gick vi en liten sväng och vidare in på Ramselebladet där jag köpte papper till julkorten. Jag köpte 40 dubbelvikta kort och det blev 30 kronor - inte illa pinkat. Sedan blev det liten handling på ICA, köpte nå leksaker åt Albin och Edvin som kostade 20 kronor styck och så köpte jag två flaskor glögg och tre stycken julstjärneblommor. Jag köpte också årets första zeunerts julmust - äntligen!

Efter mina ärenden kom Malin och Ullis och hälsade på. Vi surrade och drack kaffe.
Tommy kom hem vid två-tiden efter att ha varit med sin pappa och åkt & kört lastbil sen klockan fyra inatt. Efter en stund åkte vi till Elin, Martin & Edvin och hälsade på. Där blev det också kaffe och surr såklart.
Albin fick provsitta Edvins lilla stol. Hyffsat gullig!

Sitter ganska stadigt ändå... ?




Fundersam över sina leksaker...


Leker lite med sin lilla kissekatt


Här slumrade vi till en sväng, igår kväll... skönt & mysigt!

Visste såklart inte att pappa Tommy skulle knäppa kort  :)

Nu ska jag gå till teven och titta på Unga mödrar och amma min lille Skalman, sen blir det Vänner och kanske nåt annat skoj. Tommy ska åka och titta på hockeyn och bär iväg med lastbilen inatt igen.

På återseende!

Även en fattig familj...

Inatt sov Albin lite bättre iallafall, men det är ändå knasigt... Vid nio - halv tio fick han käka, sen hoppade jag in i duschen, då fick han och pappa mysa litegrann.

Sen klädde jag på mig och gick iväg till barnmorskan, för att göra min efterkontroll. Jag gruvade mig lite för undersökningen eftersom att ligga i den där gynstolen är absolut det värsta jag vet och dessutom så är jag fortfarande inte bra i de nedre regionerna än. Så man var ju lite orolig. Men Annika är verkligen den bästa jag haft när det gäller undersökning och sånt. Hon säger vad som helst, bryr sig inte och hon gör att det inte känns så hemskt. Och inte är hon hårdhänt heller, vilket är ett stort plus.
Allting gick bra iallafall. Jag hade tydligen ett väldigt bra knip, trots att jag tycker det känns tvärtom. Sen sa hon att det jag kände och hur det såg ut var väldigt vanligt och att det antagligen kommer att bli bättre sen när jag slutar amma, då man får tillbaka alla sina riktiga hormoner. Det kan ta tid sa hon, och knipet blir oftast också bättre med tiden. Så det var ju skönt att höra, även om det är lite jobbigt att fortfarande ha "skavanker" där nere, som Annika uttryckte sig. Efter undersökningen så surrade vi lite allmännt. Hon gjorde ett Hb som var bra och även blodtrycket var bra, sen så vägde jag mig - och det var väl mindre bra... hehe!

Hela tiden jag var borta hade Albin sovit i babysittern så det var ju skönt.
Sen lekte Tommy lite med Albin, han höll i honom under huvudet och under rumpan och så hissade han ner honom, och varje gång så skrattade han, och ordentligt också! Det var helt underbart att höra, och roligt. Jag och Tommy garvade vi också. Jag sprang och hämtade kameran i tron att kanske få en liten film, men när jag kommer och slår på den så slutar han, såklart! Men det var härligt iallafall, ett riktigt skratt!

Nu sitter jag här. Fick ju pengar igår, 9500 kronor, och nu rök 9300 på en massa räkningar. Bara att hoppas att vi snart får det retroaktiva bostadsbidraget. Jag som har några julklappar kvar att köpa och så ska jag beställa kort nu. 
Det var iallafall en himla tur att vi fick en slant av mormor igår!

Tommy tog med Albin en sväng till Elin, men där hade han fått ett vansinnesutbrott - så det var väl magkänningar då för han var nästan nyäten. Efter ett tag åkte dom hem, så nu är dom här igen. Just nu ligger han och sover fortfarande i bilstolen men det hörs att han inte sover så bra.

Tro vad man ska göra för middag idag då?

Sen ska vi nog ta med oss Albin i vagnen och gå ut en sväng, så vi alla får frisk luft men framför allt Albin. Då går vi och handlar lite på ICA.

Nä nu ska jag fortsätta med beställningen från Fujidirekt.se. Portot är ju gratis just nu också, de är ju inte helt fel.

Kanske återkommer!

Fattigt inlägg

Jag skriver inte så mycket nu, för jag ska se om Albin kan somna och sen ska jag och Tommy också försöka sova. Natten som varit blev inte så super-duper heller.
Vi kom hem till Ramsele idag vid halv tre... Jag gjorde pasta och skinksås till middag. Sen har det mest varit teve och mys. Tommy var till sin pappa och kollade på hockeyn.

Imorgon ska jag till barnmorskan för efterkontroll, hade sån tur att det hade blivit ett återbud så Annika ringde mig idag och sa att jag fick komma klockan elva imorrn istället för nio om jag ville. Och självklart ville jag det. Eftersom man inte vet hur natten blir eller hur Albin är på morgonen.

Nä nu måste jag gå och ge Albin en slurk så han somnar.

God natt!

Upprörd i Trolldalen

Gubben igår, och har även mössan på sig, så söt  :)


Vi är nu i Trolldalen hos mamma och pappa, kom hit igår. Igår åkte vi först till Sollefteå och hälsade på Kennet som då hade fyllt år i Lördags. Där fick vi tårta, kakor, bullar och kaffe, mycket gott. Och så surrade vi lite. Sedan åkte vi hem till mamma och pappa, där blev det kycklingfilé och klyftpotatis, inte illa det heller. Sen blev det teve och mys hela kvällen.
Fick ju kläder till Albin också, jättefina. Av min moster Ulla fick han en fin dress från Polarn & Pyret. Av mor min fick han en fin sparkdräkt och ett 2-pack pyjamas - precis som jag hade bett om. För det behövde han.







Albin vaknade nästan varannan timme inatt igen och jag vet inte alls vad detta beror på. Så synd att det blivit så, eftersom det var nätterna som han faktiskt brukade sova hyffsat. Förstår absolut inte hur denna lilla pojke orkar med vardagen, när man sover så dåligt på natten och sen knappt sova något på dagen heller. Det går inte ihop tycker jag?
Annars har dagen varit väldigt lugn, vi har inte gjort nåt speciellt. Jag har faktiskt inte ens haft näsan utanför dörren, jag tyckte inte att det var så lockande väder ute. Det tokblåste och yrde snö för fullt.
Mamma & pappa gjorde god middag idag också - kassler, ris och svampsås - mums!

Våran Kitty <3


Mammas och pappas Nisse


Nu ikväll såg jag Unga mödrar. Sen klockan åtta var det Första Andra Tredje i en timme.
Sedan blev det 500 kilos pappan - som var ganska äcklande men intressant. Det var också helt bedrövligt, men man tyckte samtidigt väldigt synd om "offren". Sedan blev man så glad att se vilket resultat det blev, framför allt för den karl som vägde mest - 465 kg. Men sen måste jag säga att jag blev jävligt förbannad när jag fick se hur hur hans dotter satt och matade hennes 5 månader gamla dotter med en hamburgare. Hur sjukt är inte det?? Jag finner faktiskt inte ens ord! Även om jag vet att det är så där i Amerika, att de flesta bara äter skit och är överviktiga. Men det dära trodde jag verkligen inte. Jag tycker att det borde finnas en gräns? Jag menar 5 månader, då äter man ju antingen bröstmjölk, ersättning, gröt och/eller barnmat för rätt ålder. Det ska ju vara malet och okryddat. Inte fan ger man då hamburgare. Nä gud vet vad! Jag blev upprörd iallafall!

Nu tänkte jag borsta tänderna och sen se om det går att sova ner min lilla going för att sedan få sova själv förhoppningsvis. I morgon blir det hemfärd, vet inte vilken tid men det blir nog inte alltför sent ska jag tro. Hör väl av mig mera i morgon.

Ha en förträfflig fortsättning på kvällen, en god natt och en härlig sömn.

Amningshår & Nageltrång

Kan det bli bättre?? Jag har ju berättat förut att jag har ont i båda stortåna, nu har det blivit i två tår till. Helt otroligt, och jag fattar inte vad det är eller vad det beror på...

Sen så tror jag att jag har fått det så kallade amniningshåret. Torrt, slitet och stripigt. Mitt hår som faktiskt hade blivit ganska okej efter att jag låtit bli med färgnings och sånt under lång tid och sen klippte och färgade det hos frissan i somras. Då var det rätt hyffsat. Men nu, nä usch! Det vore skönt att få klippa och färga håret snart, skulle nästan vilja göra det innan jul. Men vi får se, det kanske inte är nån mening när det är så här??

Igår ringde Tommy när hockeyn var slut och sa att Göran ville bjuda oss på pizza, han är för snäll! Så dom åkte och köpte maten och sen kom dom hem. Vi åt, tittade på teve och surrade. Jag och Tommy drack cola och Göran smuttade på Norrlands Guld. Tommy skjutsade hem han vid elva.

Albin hade svårt att komma till ro och somna ordentligt igår, men det blev väl hyffsat efter halv tolv. Sedan vaknade han varannan timme ungefär ända tills vi klev upp halv tio.

Nu ligger Albin i babysittern bredvid mig i sin söta gulrandiga dress.




Idag ska vi åka till Sollefteå till mamma och pappa, det ska bli himla roligt och mysigt. Först när vi kommer till stan ska vi hälsa på svåger Kennet och säga grattis i efterskott. Sedan åker vi vidare till Trolldalen till Abbes mormor och morfar. Där blir det middag, och så får vi äntligen se vad det är för kläder Albin ska få!

Nu ska jag gå och göra mig nån frulle, eller kanske ska säga lunch va? Klockan är ju trots allt 11.36. Albin har slumrat till här nu, skönt för han var väldigt trött...

På återseende!

"Lenas test"

http://se.41q.com/

Min personlighetstyp:

Sällskapsmänniskor som älskar att roa sig. Deras goda humör smittar av sig på omgivningen. Lever för stunden och älskar nya upplevelser. Ogillar allt teoretiskt och opersonliga abstraktioner. Vill vara till nytta för andra. Tenderar att vara händelsernas medelpunkt i sällskapslivet. Förnuftiga och praktiskt lagda.


Karriärer som skulle kunna passa mig:

Skådespelare, konstnärer, säljare, lärare, personalvetare, socialarbetare, förskole- och dagispersonal, kläddesigners, inomhusdekoratörer, konsulter, fotografer, musiker, personalchefer, kontorschefer, coacher, fabrikschefer, livsmedelsarbetare, receptionister, rekreationsarbetare, religionslärare.


Mammas söta kille

Mammas söta glada kille här


Den här natten var betydligt bättre än dom två tidigare nätterna. Han var bara lite tjurig på att somna, det tog typ 1,5 timme. Men det gäller att ha tålamod. Han var ju inte så värst missnöjd iallafall och det är ju huvudsaken. Så han föll i sömn klockan tolv och sov fram till fem, då åt han och somnade sedan halv sex och sov fram till halv åtta. Då fick han äta igen och sen ligga hos mig i en timme.

Strax före elva gick jag på ICA och köpte ett födelsedagskort, sen på Färghandeln och köpte två små leksaker till Axel. Tänkte att det vore lite roligare att ge honom något mer än Niketröjan jag hade till honom. Sedan åkte vi till Edsele på 1-årskalas. Där väntade smörgåstårtan ivrigt på mig, jag åt två bitar och den var supergod. Sen var det sockerkaka, bullar, kärleksmums och prinsesstårta som Lena hade gjort och självklart kaffe. Så man var mätt, belåten och nöjd när man åkte därifrån kan jag säga. Mycket trevlig dag, och Albins första kalas. Tyvärr glömde jag såklart kameran idag också!

Vi kom hem vid halv tre, då fick Albin käka. Sen bäddade jag i sängkläderna i vaggan. Jag fick göra en liten specialare för jag hade inget täcke och kudde som passade för dom som är till spjälsängen är för stora. Så jag tog ett av dom vanliga täcken vi hade över och klippte till både ett täcke och en kudde som jag sedan satte sängkläderna på och det blev bra.
Så här blev resultatet


Tommy åkte till Göran före fyra för att se hockeyn på teven. Så nu sitter jag här, har tänt några ljus och har alldeles tyst och lugnt, himla skönt alltså.

Grattis än en gång till födelsedagsbarnen Kennet och Kristina!

Nu vaknade lillgubben som låg och sussade i vaggan i 25 minuter, han var så trött. Och vi har ju kommit fram till att när han blir trött så måste man prova lägga han i vaggan och sova ner honom. I babysittern har han ofta svårt att komma till ro och somna. Det är ju bra också att han får ligga på sin plats i lugn och ro, istället för att ligga i babysittern framför teven med en massa lampor och ljud. Bara han får sova!

Ikväll blir det Svensson Svensson såklart, får se om det är något mer spännande att se på teven.

Pappa med sin söta tomtenisse


Trött tomte efter fotosessionen


Mammas söta busunge



Nä nu ska jag sätta mig i soffan med Abbe och bara ta det lugnt, får se om man uppdaterar någe mer ikväll.

Kevin

Nu har man sett klart IDOL för ikväll. Anna var den som fick lämna denna Fredag, dåligt tycker jag och Tommy. Hon och Kevin var ju klart bäst som vanligt. Men Kevin var verkligen outstanding, han är helt sanslöst bra! Av Annas ballad fick jag rysningar från topp till tå. Nu återstår Kevin, Johan och Robin B. Jag tycker personligen att Kevin ska vinna och ta hem hela rubbet. Han har ju allt, charmen, utstrålningen, otrolig röst och rör sig bra på scenen. Så 5 getingar från mig också.

Albin är jättetrött men också väldigt tjurig, vill inte somna. Just nu sitter han i Tommys knä och surrar. Tomas är här på besök också, så dom sitter och dricker kaffe och tittar på Fredag hela veckan.

Nu ska jag lägga ner här, ge Albin lite krubb och sedan göra ett nytt försök att sova ner honom.

Imorgon bitti måste man ladda upp inför 1-årskalaset i Edsele.

Min svåger Kennet fyller 24 år imorrn och min goda vän Kristina fyller 21. Hoppas dom får en underbar dag båda två. Stort grattis i förskott till er. Vi hälsar nog antagligen på Kennet på Söndag då vi åker till Sollefteå.

God natt!

Prommis i blåsvädret

God afton!

Idag var jag in på ICA en sväng och handlade. Då köpte jag äntligen en ny städmopp för 99 kronor. Så vi får väl se om man inviger den imorgon. Sen handlade jag lite götta, blöjor och annat smått och gott. Köpte med mig en god nybakad butterkaka som vi tog med till Elin.
När vi kom till Ovanmo så började vi först med en promenad, trevligt och mysigt i vintermörkret. Men det blåste lite kallt bara, man skulle ha haft långkallsonger. Albin åkte vagn och sov typ hela tiden, Edvin åkte bobb. Det var så roligt att se Edvin skratta som en tok när han åkte, tror att han uppskattade den där prommisen, och det förstås, som "Mobbo" busar så. Jag blev så sur att jag inte tog med mig kameran, hade varit roligt att föreviga när Edvin och Tommy satt tillsammans på bobben och åkte nerför en snöfylld slänt.
När vi kom tillbaks från färden så gick vi in och åt butterkakan till kaffet - mums!

När vi kom hem till oss gjorde vi varsin fryspizza i ugnen, gud vad seriös man är med matlagningen (inte)... Men det var ganska gott iallafall.

Nu är det IDOL på teven och götta som gäller, självklart Malaco Truly Fruity. Längtar tills man får se Kevin och Anna, dom kommer nog att göra sina låtar kanonbra...

Och sen måste jag bädda i nya sängkläder i Albins vagga också, dom nya fina med mumin på, som vi fick av Jessika.

En glad nyhet - nu står en "ny" tumlare nere i tvättstugan, äntligen!!!

Hej svejs!

Våran lilla tomtenisse

Vad är det som har hänt? Ännu en hemsk natt, två dagar på rad? Inatt vaknade Albin en gång i timmen igen och var även missnöjd varje gång. Vi klev upp halv tio, då var han så arg och jag gav upp. Vi klev upp, satte oss framför teven. Han fick käka lite, sen brakade det till i brallan. Sen blev han nöjd. Hoppas att dagen blir lika bra idag som igår, men att han kanske kan sova lite mera.

Jag tänkte att jag kanske ska passa på att ta på honom tomtedräkten och prova knäppa lite kort, när han var på sitt härliga humör. Jag var mest rädd att han skulle spy ner den eller nåt. Men det gick faktiskt bra. Jag fick väl inga superduper-kort, men det får faktiskt duga. Han är så söt i vilket fall.

Här ligger nissen i sin babysitter


Just nu sitter jag här och äter lite frulle, några tråkiga mackor med smör på. Ska snart sätta på lite kaffe. Sen skulle jag behöva duscha, så man kan känna sig lite som människa igen. Måste bädda sängen och gå ner och lägga in den sista tvätten.

Och nu till lilla AXEL, som inte är så himla liten längre. Han fyller idag 1 år. Jag kan faktiskt inte fatta det, tiden har gått alldeles för fort. Det känns som att det inte alls var så längesen vi var dit och hälsade på honom för första gången, då var han väl högst en vecka gammal. Stort grattis till dig Axel, vi ses imorgon!  :)

Sen idag ska vi nog fara till Ovanmo och hälsa på Elin och Edvin. Då går vi väl en sväng med vagnen så kan förhoppningsvis Albin sova ute ett tag...

Nu ska jag sätta mig i soffan. Kanske återkommer nånting senare...

Äntligen

Äntligen får jag skriva av mig lite, hade tyvärr varken nån tid eller ork igår. Ibland kräver våran lilla pojke mer tid och närhet beroende på vilket humör han är på. Igår var det inte någon vidare dag för honom. En positiv sak var ju att Tommy tog med honom och hälsade på familjen Tegström/Edmo i Ovanmo. Där gick han ut på en promenad med Elin och Edvin, sen sov han i vagnen i 3 timmar, även en halvtimme när han kom hem. Så det var ju jättebra.
Söta lilla Edvin när han åkte snowracer


Men annars den tid Albin var vaken sen var det bara gnäll gnäll gnäll. Stackarn hade väl en massa magknip.
Men medan Tommy och Albin var borta var jag på ICA och handlade, på Apoteket och köpte ny Minifomflaska, hem och plocka en massa, diskade och sedan gjorde jag klart dom förbaskade tackkorten - himla skönt, för nu är man aningen less på att göra dom. Nu gäller det bara att skicka iväg dom...
Annars igår gjorde vi inte så mycket, tittade mest på teve bara.

Abbe provar de söta små tofflorna som mormor köpt för längesen




Natten mot idag var inte den roligaste, Albin vaknade varje/varannan timme och jag också såklart. Från halv elva fram till halv nio i morse, då vi slutligen klev upp. Man har alltså inte fått någon vidare sömn, så man är måttligt trött nu och ber till Gud att det blir bättre inatt. Men man ska väl inte bli alltför bortskämd heller, det kan ju vara bra att få känna på lite? Fattar bara inte hur lilleman orkar, eftersom han inte sover så värst mycket på dagen heller. Han verkar då tåla mycket våran Albin.

Tvätten är snart klar, kan säga att det tar tid eftersom det var väldigt mycket och för att tumlaren fortfarande är trasig så man måste hänga in allt i torkskåpet. Och allt ryms ju inte varje gång så man får torka i omgångar. Men nu är det iallafall inte mycket kvar.

Idag har det iallafall varit en ganska bra dag för Albin, för omväxlings skull, än så länge iallafall. Började med att äta frulle och titta lite på teve. Han låg mest i babysittern, man fick ju såklart roa honom ibland men, huvudsaken att han inte blir frustrerad och får kramper.
Sedan vid ett-tiden åkte vi hem till svärfar där Tommy gick upp på vinden för att hitta nå roliga leksaker som han haft när han var liten. Hittade några enstaka roliga saker - bla en plastbil med tillhörande plastborr som man kan skruva lös alla bildelar med, en sån där grej med en massa små hål som man stoppar svärd i och till slut så "smäller det upp" en pirat så man blir skitskraj, en julstrumpa och en toystory-gubbe. Han hann inte söka eller finna så mycket mera för vi var tvungen att åka på ICA och handla innan Edvin och Elin skulle komma på besök.
Köpte lite fikabröd som vi kunde bjuda på och sen for vi hem och satte på kaffe. Jag rengjorde plastbilen. Sedan ramadee jag in en av dom fina förstoringar vi har på Albin 20x30 format. Köpte 3 st sådana svarta ramar på ICA, dom kostade ju bara 20 kronor styck och vi behövde dom ju så.
När vårt fina besök kom så lekte såklart Edde med morbror ett tag tills vi satte oss och fikade lite. Det var trevligt som vanligt. Kanske kan träffa dom imorgon också.

Sedan halv fyra åkte vi till BVC för läkarbesök. Egentligen skulle han ha gjort det när han var 2 månader men då var vi tvungen att avboka eftersom vi var på barnmottagningen i Sollefteå då hos en barnläkare. Men idag då så träffade vi syster Märit och doktor Jan. Han tittade igenom Albin lite och tyckte allt såg bra ut, och så härligt att han var på bra humör till och med hos doktorn. Låg och smilade lite. Sedan vägde vi honom och vägde då 5480 - alltså gått upp cirka 20 gram på 2 dagar. Inte mycket att komma med. Men hoppas att det blir ändring på det igen snart. Jag hoppas att det beror på förkylningen. Får se nästa gång vi ska dit, Tisdagen om 2 veckor vad han väger. Då ska vi även ta "3 månaders sprutan". Jag trodde att vi skulle ta den idag när vi ändå skulle dit eftersom han snart blir 3 månader. Men då sa Märit att man vill att dom ska ha blivit 3 månader innan man gör den.

Sen var det hem och börja med middagen, som idag blev Carbonara för att det är enkelt och går snabbt och vi hade det hemma. Diskade, åt och matade Albin.

Vi fick besök av Tommys gamla lärare Eva och hennes dotter som kom för att uppvakta. Albin fick två par söta stickade sockar och den söt disneybody med Ruh på i stor storlek, det är bra som han kan ha att växa i. Dom var här i över två timmar, surrade och hade trevligt. Dom sytade Albin som galningar båda två  :) Dom fick såklart ett tackkort på en gång, väldigt praktiskt att man kan göra så...

Här är grejerna Albin fick
 


Tommy har just kommit hem, han for iväg till sin pappa för att se den sista perioden i hockeyn. Modo förlorade med 3-0.
Albin har hemska magknip nu, så det är bara att trösta så gott det går. Hoppas innerligt att det blir en bra natt inatt.

Hej då!

Fullt upp!

Äntligen ligger gubben i vaggan, förhoppningsvis redo att sova för natten. Han hade en ordentligt krampanfall ikväll, helt hysterisk och otröstlig som han kan bli, var tvungen att ringa mamma. Hon tyckte det var hemskt att höra. Annars har han varit smågnällig till och från hela kvällen... Jag har gått runt och burit på han hela tiden och försökt roat honom.

Tommy är med sin pappa och åker lastbil och kommer antagligen hem vid ett inatt, längtar! Jag sover nog då, hoppas jag. Men det är ändå mycket härligare när han är här.

Jag var som sagt på BVC idag, han hade bara gått upp 160 gram denna vecka också, kan bero på förkylningen, eller om han har svampen. Huvudsaken han går upp någorlunda, men jag vill ju att han ska gå upp mycket eftersom han redan ligger efter. På längden växer han då flitigt, 61,5 cm är han nu, min långa smala grabb.

Efter BVC träffade jag Helena och William utanför fiket, jag fick en present av dom, en lundmyhr body "Gullunge". Gud så snällt, tack så mycket till dom! Sen hängde jag på dom och fikade på sockerbagarn. Det blev en kärleksmums och en cola för mig. Som tur var så sov Albin ute under vår fika/prat stund som var väldigt trevlig. Wille var väldigt glad, surrig och busig. Hoppas man träffar dom snart igen.

Sen så har jag fått tid för efterkontroll hos barnmorskan, det blir nästa Onsdag klockan 9. Så då får Tompa vara hemma med Albin, hoppas att det går bra då, att han är lika glad och mysig som han brukar vara på morgnarna.

Men nu måste jag skynda mig i säng och försöka sova, nu när Albin sover. Och hoppas att vi får en hyffsad natt, bättre än den senaste iallafall. Ska bara ringa mamsen och Tommy först.
Hörs imorrn.

GOD NATT!


Plask

Inatt var det inte lika bra sömn, han somnade halv tolv, vaknade sedan halv ett, halv två och flera gånger till. Till slut fick han komma till min säng och sova nån timme tills vi klev upp.

Albin har badat, det tror jag att han tyckte om. Nu ligger han i vibratorn. 

Glad i badet


På torkning i pappas famn


Tommy kom just upp ifrån tvättstugan. Han var ner med två tvätthögar och hämtade in posten. 
Jag väntar på att mackorna ska tina, ska göra äggmackor åt oss.

Sen strax före ett tar vi vagnen och går ut. Då ska vi på BVC och se hur Albin har växt som den senaste veckan. Sedan handlar vi lite på ICA.

Nu somnade gubben, va skönt!

Återkommer senare!

Stök

Ja idag blev Albin lite gnällig och ingenting hjälpte så Tommy klädde på han och for iväg, dom var borta i typ tre timmar.
Under den tiden så hann jag inte mer än diska, plockade undan lite, dammtorkade överallt, plockade en massa, fixade med blommor. Jag sorterade all tvätt, torkade av sofforna och rengjorde bodyn som Albin bajsade ner idag. Sen var det bara att börja med middagen som idag bestod av kyckling och ris. Tommy och Abbe kom hem vid fyra, då var han hungrig som en varg och fick äta.
Våran mat smakade väldigt bra. Sen blev det teve och lugnt. Halv sju for Tommy iväg till sin pappa för att kolla på hockeyn. Vi stannade hemma, jag såg Unga mödrar och Vänner. Just nu är det Design Simon & Tomas som är på och Albin ligger och sover, skönt. Han har haft lite ont i magen idag också. Jag väntar ivrigt på provsvaret på hans urin.
Jag har inte badat han nåt idag utan tänkte att jag väntar tills imorgon. Har såklart även en massa annat att göra imorrn också eftersom jag inte hann hälften av det jag skulle göra idag.

Så imorgon blir det till att tvätta, packa ner Albins kläder, göra tackkort och kanske skicka några, skaka mattorna och byta sängkläder. Tommy får dammsuga eftersom det är för jobbigt för mig och min rygg. Det kommer kännas härligt när det är klart och att det äntligen är rent här. Disken och dammtorkningen är ju jobbigast och tråkigast så det är skönt att jag fick det gjort idag iallafall.

Guppar på pappas ben . . .


Så otroligt söt!

Rolig min här  :)

I morgon bär det iväg till BVC för vägning och mätning av min lilla kille. Det blir spännande att se, jag hoppas att han har gått upp bättre den här veckan nu... blir roligt att få se några andra bebisar också, som vi brukar göra när vi går dit.

Nu ska jag titta på Simon & Tomas. Och vänta på att Tommy ska komma hem, då blir det Boston Tea Party och Hockeykväll.


Mycket på schemat

Inatt sov lillgubben som en prins igen, det är så skönt. Jag tror det verkar börja gå åt rätt håll nu, iallafall med nattsömnen. Det är bara måltiderna kvar sen. Men jag tycker att det känns som att han har svamp kvar, i magen. Men vi får se när provsvaret kommer, borde komma i slutet på den här veckan iallafall tycker jag. Han somnade halv elva igår kväll, vaknade halv fyra men då åt han bara och sen somnade han direkt och sov till halv nio. Jag somnade strax före halv ett och vaknade några fler gånger, precis som natten innan så rörde han sig en massa och lät lite så man trodde att han skulle vakna men han fortsatte sova. Sen var det varmt och dålig luft i vårat rum så jag hade svårt att somna om varje gång jag vaknade.

Nu är vi uppe, hyffsat pigga och glada. Albin låg för en liten stund sedan i sin babysitter och var så söt i sina grå strumpbyxor med en pingvin på rumpan. Han låg och smågnällde lite ibland, han är ju så van att vi har gått och burit på honom och haft han i famnen när han var dålig, så han har ju tyvärr blivit lite bortskämd på det viset, men det har inte gått att göra något åt. Men nu då så får vi försöka låta han gnälla lite eftersom det bara är lite fjantgnäll för att han är uttråkad. Han vill att man ska hålla på med honom hela tiden, han är så rolig  :)

Sen så hittade jag Kittys mjuka råtta som skallrar när man skakar på den, den gav jag till Albin så han låg och höll i den lite. Gud vad jag saknar Kitty-gumman ibland...
Efter en stund blev han väldigt gnällig, vet inte om han var hungrig eller om han hade lite magkänningar. Men eftersom han kräks ganska mycket så kan han ju vara hungrig, då vill man ju inte gå och försöka trösta han om det är att han vill ha mat. Så han fick en skvätt och då deckade han efter 5 minuter. Så just nu ligger han och sover i vaggan.

Jag har precis betalat en räkning till Go´boken. Så nu är man nästan luspank, det är bara att vänta på barnbidraget och mammapenningen.



Sedan måste Albin bada och jag måste olja in hans huvud lite för att få bort lite skorv.
Vi har hur mycket tvätt som helst att ta i tu med. Tumlaren är fortfarande trasig här nere så jag är så jäkla less, att det inte blir gjort nån gång. Lägenheten börjar bli erövrad av dammråttor och skräp, nästan en hälsofara för oss alla. Så det är mycket på shcemat idag.

¤  Bada Albin
¤  Diska
¤  Tvätta
¤  Skaka mattorna
¤  Byta sängkläder
¤  Dammtorka
¤  Dammsuga
¤  Plocka lite här och där
¤  Packa ner Albins urväxta kläder
¤  Göra dom sista tackkorten

Det finns alltså ganska mycket att göra och allt kommer nog inte att bli gjort idag, om jag får gissa.

Herre jösses, nu är det faktiskt bara 13 dagar kvar tills det är 1:a Advent. Tiden går med raketfart framåt. Men vad mysigt, att få ställa fram adventljusstakarna och stjärnorna. Och byta till julgardiner och sen så småningom pynta med allt julpynt. Måste faktiskt åka till Dollarstore så fort jag får råd, och inhandla lite kraffs. Sen hittade jag ju också en ljusstake i Halens, i ek förstås, som jag kan ha på bordet. Vill ju också ha stjärnlampan i gårdagens inlägg...


Idag blir det alltså lite ståhej här hemma, jag lär väl bli alldeles slut. Tommy får kanske ta med Albin på en tur så jag kan hålla på lite själv i lugn och ro.

Snart måste vi ju ta julkort på våran lilla tomtenisse också, men det får vänta några dagar till, det är ju trots allt bara mitten på November än så länge. Men det värsta är ju att tiden går så himla fort.

Det är bara 4 dagar kvar till lilla Axel blir 1 år. Jag har presenten klar och jag hoppas att den blir okej. Jag tror det var kalas dagen efter, det blir ju skoj!

Nä, om jag ska ta och börja lite lätt medan Albin ligger och sover så snällt. Ska snart äta lite frulle också.

På återseende!

Jag vill ha...

SKOPUNKTEN - Tag 3 betala för 2

   Rejäl känga 349 kronor.
     
   



Vinterstövel 199 kronor.




  







Vinterstövel 99 kronor.








FRÅN HALENS :

Fin lampa med ek-fot 149 kronor.
     

Söt liten Cd/Radio 199 kronor.



FRÅN LINDEX TILL ALBIN :

 
velourbyxor - 70 kronor styck

     
Jeans 129 kronor                                       Bamsebody 99 kronor

       
2-pack bamsesockar 49,50 kronor            Velour sparkbyxa 99 kronor


Body med väst 179 kronor







En tripp till gammelfarfar

Vilken otrolig pojke vi har, inatt fick vi ännu en underbar natt. Han sov från klockan elva igår kväll till klockan sju i morse - alltså 8 timmar. Åh så skönt, framför allt för honom, det är viktigt att han får bra sömn på natten eftersom han oftast sover så lite på dagen. Jag och Tommy somnade väl vid ett - tiden, men det är ändå skönt att få sova hela natten. Fast jag vaknade bra många gånger då Albin rörde sig en massa och lät lite, trodde varje gång att han skulle vakna men icke. Sedan låg vi till halv tio.
Klev upp och efter ett tag gjorde vi goda äggmackor till frukost/lunch. Det var så otroligt fint ute idag, alldeles vitt, helblå himmel och sol. Tog ett kort från vårat vardagrumsfönster.
Lite synd bara att den gröna lilla baracken stod där tycker jag!  :)



Vid ett - tiden idag åkte vi till Myrdalen och hälsade på Albins gammelfarfar Bertil - världens goaste gubbe. Han mår mycket bättre nu, det känns väldigt skönt. Han säger att det bara är benen som gör ont och han är ju lite stöpplig. Men väldigt pigg och fräsch för att vara en gubbe på 84 år. Klarar av att bo själv, köra bil, traktor och en massa annat... Där drack vi kaffe, med dopp som Bertil brukar säga. Vi hade med oss en inramad svartvit bild på han och Albin som var jättefin. Vi var väl där i typ 1,5 timme. Innan vi skulle fara därifrån tog Tommy ner två korgar med ved åt han och så fick vi en välbehövd slant som vi sedan tankade för när vi kom till byn.
Passade på att tjyvta ett kort på storbonden, mot hans vilja :)
Men lika glad som vanligt är han iallafall...


Efter vägen när vi var på väg hem var himlen så fin över rensjön, var tvungen att ta kort, den var lite randig i rosa nyanser.
    



När vi kom hem så fortsatte Albin att sova en stund i bilbarnstolen, när han vaknade efter en stund ville han såklart käka.
Klockan 16.10 började reprisen av Desperate Housewives, så det såg vi. Nu väntar vi på One Tree Hill som börjar 18.05. Sedan klockan 20 så är det Ensam mamma söker. Även klockan 21 är det ett program vi ska se, nämligen Sanningens ögonblick med fortsättning med Linda Rosing. Det blir spännande att se hur det går och hur länge hon vågar fortsätta. Det är alltså fullt upp med en massa bra på teven ikväll.
Albin mår iallafall väldigt mycket bättre just nu än gårdagskvällen. Jag hoppas att det fortsätter så också.
Tommy ska kanske ta med han en sväng i vagnen sen.
Mamma sitter på bussen på väg hem från Stockholm, den avgick kl 9 i morse och dom ska vara i Sollefteå kl 19. Hyffsat dryg resa, men nu är dom väl snart framme.
Längtar efter "mommo" och "mocke" nu, att få umgås med dom lite. Och få se kläderna som hon och Ulla köpte i Stockholm. 

Här är mina älskade pojkar, hur fina är dom inte?


Lilla Abbe gillar att hålla ihop händerna så här :)


Nä nu ska jag gå och titta på One Tree Hill som redan har börjat.
Får se om man kanske återkommer senare.

Snö, tårtkalas och barnskrik

Glömde att berätta att vi fick strömräkningen från eon igår, som jag väntat på. Jag har undrat när vi skulle få den, tyckte att det hade gått så lång tid men jag fattade inte varför. Tänkte nästan ringa till dom och fråga. Men då fick vi som sagt den igår så det var ju bra. Men summan var dessvärre inge vidare - 2250 kronor. Det hade jag absolut inte räknat med kan jag ju säga. Så sen när vi får lite retroaktivt bostadsbidrag från försäkringskassan så kommer ju hälften att gå till eon, tyvärr. Inte mycket att göra åt.

Sen så tog jag ut Ellos-paket på OK igår också innan vi åkte och kikade på huset. Så nu har jag de flesta julklappar hemma, till alla barn. Så det känns skönt.

Idag började dagen bra, Albin somnade ganska så sent igår kväll, men det gjorde inget för han sov hela natten, tror jag. Det är så att jag kan vara grymt förvirrad ibland och har inget tidsperspektiv. Ibland har jag vaknat och ammat, men sedan glömt bort det. Men jag kan inte komma ihåg att jag ammade något inatt. Men till saken, han sov iallafall nästan till klockan 8. Då åt han rejält och somnade om efter en stund, vaknade lite till och från. Men sen låg han med mig i min säng och myste till halv elva. Härligt härligt... han brukar må som bäst på morgnarna när han sovit bra och ätit. Då är han så himla go, glad och nöjd oftast och det var han även idag. Idag blev det lite extra kalas i sovrummet när han sket ner min madrass. Sedan duschade jag, kan säga att det kändes som att jag var i sjunde himlen när jag fick duscha i lugn och ro, till och med raka benen som jag inte hade gjort på några veckor - såg ut som två stora enbuskar, så det behövdes alltså. Men redan då började Albin vara gnällig. När jag var klar åkte vi till svärfar Anders, som fyllde 54 år i Måndags. Vi var inte hemma då och sen har vi inte haft nån ork, utan vi hälsade på idag istället. Jag köpte 2 st trisslotter och så fick han en inramad bild på oss familjen Larsson/Nilsson. Kennet och Jonna var där och dom hade gjort en jättesmarrig tårta som vi fikade till kaffet. Elin och Edvin var också där och lilla Edde busade en massa med "Mobbo" Tommy som vanligt.
Albin var ganska så gnällig men han sov iallafall en liten stund på soffan som tur var. Vid tre åkte vi hem, för att prova sova ner lilleman. Gick inge vidare, somnade nån minut men sen vaknade han.

Tommy åkte sen iväg för att hämta pizza som svärfar Anders så generöst bjuder på. Tommy kom hem till mig med min pizza (som idag blev en Ramsele special), sedan åkte han hem till sin pappa igen där det vankades hockey. Det är Modo-Färjestad som spelar i Karlstad idag. Jag hoppas självklart på en vinst till FBK. Tråkigt att jag inte kunde följa med och se den, jag har ju trots allt knappt sett nån match den här pågående säsongen. Men Albin behövde ju som sagt få sova. Tommy, Elin, Edvin, Martin, Jonna och Kennet är där allihopa och Anders bjuder alla på pizza.

Mamma är i Stockholm och har idag varit med sin syster Ulla på stan. Dom har handlat nå kläder åt Albin, så det blir spännande att få se vad det blev för nåt. Vi längtar ju redan efter mormor!

Just nu är jag helt slut. Albin har varit jätteledsen, skrikit för hög hals. Han var helt och totalt otröstlig, detta var en utav värsta gångerna hittills. Tur att det inte varade så fruktansvärt länge, cirka 1,5 timme. Men det känns ju mycket längre och det är så hemskt. Jag började grina till slut, man märkte att han hade skitont i magen. Jag tror att han till slut somnade av utmattning i min famn, jag la ner han i vaggan, så nu får vi se om han får slumra en stund. Mammas stackare!
Längtar tills pappa Tommy kommer hem, det är verkligen inge roligt att vara ensam hemma när det blir sådär heller. Då har  jag lite att ta i tu med, bland annat disken - BLÄ!
Och sen är det ju Lördag idag, då ska man ju umgås och mysa i tv-soffan. Det blir ju självklart Svensson Svensson senare. Måste nog be pappa Tommy att köpa nåt gott på OK innan han kommer hem.

                                                         Lägger in två söta bilder på hjärtat vårat
 

Det har snöat hejvilt idag och gör det fortfarande, så himla mysigt när det öser ner en massa tjocka flingor så att det blir alldeles vitt ute. Dessutom blir det ju skönare luft ute också. Synd bara att jag har så ont i tårna, nu blir det ju ganska svårt och opraktiskt att använda foppatofflor så vi får se hur det går. Ska ju beställa tid för fotvård snarast möjligt, om jag har råd nån gång.
Så här ser det ut utanför fönstret nu...


Nu ska jag plocka lite och sen sätta mig i soffan och hoppas att det blir lugnt en liten stund. Men när det är så här så kan man inte riktigt slappna av, för man känner hela tiden på sig att han ska vakna. Han sover så oroligt när han har ont och han låter så knepigt i sömn när han har så här jobbigt med magen, nästan som om man kippar lite efter andan.

Om kvällen

Nu har vi sett IDOL som var en ganska bra omgång. Jag tycker att Anna var bäst på solo-låtarna - hon har ju en helt otrolig röst. Sen så tyckte jag att hon & Kevin var väldigt härliga på deras duett "I´ve had the time of my life".
Fick en smärre chock av Robin E och Johan Palms duett, jag tyckte dom var helt kungliga faktiskt. Hade nästan inte kunnat tro det, alltså att dom skulle vara så bra ihop.
Sitter nu och är lite besviken av att Robin E åkte ut, för han är en väldigt duktig sångare. Men alla ska ju som sagt åka ut nån gång. Bara Anna och Kevin är kvar till slutet, så klagar jag inte så mycket...

Alice                                                Robin B                                          Johan
  
Robin E                                            Anna                                              Kevin
  

Nu hoppas jag att Albin ska somna in lugnt och fint i vaggan som en liten prins, utan ärta under madrassen. Jag ska borsta tänderna, kissa och hoppas på att få somna in snart jag också, har grymt ont i ryggen. Kanske drömmer jag om huset, nu när det är fullmåne och allt..på tal om den, så lyser den nåt så otroligt nu. Stor, fin, vit och helrund måne.

Imorgon är det en ny dag med nya äventyr, eller bara det lilla lugna som vanligt. Vi får se. Kanske träffa Elin och Edvin?
Får väl ringa imorrn och fråga om dom är sugen på en dejt. Så kanske vi kan hälsa på dom. Skulle ha ringt till husägaren också, för att fråga vad exakt som ingår i den där hyran och höra om hon vet mer på ett ungefär vad det blir i månaden med el, värme och pellets. Kanske vara lite slug och fråga om hon vill gå ner en femhundring på hyran, hoppas det finns en chans iallafall.

GOD NATT mitt herrskap

En dröm!

Ja nu är vi hemma i Ramsele igen, väldigt skönt. Lillgubben somnade i bilen på väg hem som vanligt, och fortsatte sova en stund i bilbarnstolen även när vi hade kommit in - man kan ju inte direkt väcka han när han sover gott utan han får vakna själv. När han vaknade var han såklart jättehungrig eftersom det hade gått 4,5 timme sen han hade ätit, inte så värst vanligt för honom.

Sen så satt Tommy vid datorn och kikade på blocket - hittade ett hus här i Ramsele för uthyrning. Bra läge också, vi ser det från vårt fönster. Han ringde för att bara fråga vad hon skulle ha i hyra, det slutade med att hon surrade på i 10 minuter om allt och ingenting. Väldigt trevligt och gullig kvinna. Hon ville iallafall ha 4000 kronor. Det är ju väldigt bra pris för själva huset, men då tillkommer ju värme och el, och sedan om man ska ha tv så kostar det ju att ha en boxer också.
Sen kom Elin och Edvin på besök också, väldigt trevligt! Vi var iallafall sugen på att titta på huset, så jag bad Tommy ringa, och fråga om hon kanske ville pruta ner det till 3500 kronor. Han ringde, frågade om vi kunde komma. Och innan han ens hann fråga så sa hon själv att hon hade räknat och tänk, hon sa att det räckte med 3500 kronor. Otroligt.. det är ju jättebra pris. Men eftersom det är uppvärmning med hjälp av ved och/eller pellets så blir det en hyffsad kostnad, plus hushållselen mm, så det slutar ju säkert på 5500-6000. Jag blir alldeles gråtfärdig, för jag gillade verkligen de dära huset. Elin och Edvin var också med och tittade. Det var helt otroligt, öppet, ljust, fina fräscha vitvaror. Ett badrum med badkar, duschkabin nere i källaren där det även fanns ett stort rum som man kunde göra till gillestuga. Det var fina fräscha tapeter, stor härlig altan, nytt kök från IKEA och sist men inte minst - en massa garderober varav en ordentlig "gå-in garderob" (som jag drömt om att ha i många år). Det var två sovrum uppe, kök, vardagsrum och allrum nere och de där rummet i källaren. Som sagt, mycket fräscht och mysigt hus. Perfekt för oss. Så jag skulle nästan kunna dö för 2000 kronor extra i månaden alltså, då skulle det ju inte vara nåt problem! Gud, jag blir galen! Får hoppas och be att det ska gå, det vore som en dröm som går i uppfyllelse. Kan tyvärr inte sluta tänka på detta hus nu... Håll tummarna för oss!

Albin i sin nya babysitter och kusin Edvin nyfiken bredvid


Lilla Albin med sin faster


Efter visningen var jag och handlade på ICA,  hem och gav lilleman mat, gjorde toast åt mig och Tommy - en riktig Fredagsmiddag va?  :)
Har sett reprisen av Ensam mamma söker för jag missade det rätta avsnittet.
Nu är det dags för IDOL och lite Malaco Truly Fruity. Måste kila.
Kanske skriver mera sen.

Tjo flöjt!


Vibrationer

Den här babysittern ger bra vibrationer minsann. Är mycket nöjd med köpet. Gubben har legat i den ganska mycket under eftermiddagen och kvällen. Han har gnällt på lite, men bara för att han vill ha uppmärksamhet och att man ska roa honom. Herregud, lillen som blir 10 veckor i morgon vet redan vad han vill. Får se hur den fungerar sen när vi kommer hem och man har lite grejer att göra, se om han är nå nöjdare. Men i vilket fall så var den ju billig och mycket bättre än den skiten vi hade, han ligger mycket bättre!
Det är typ en sån här, fast annat mönster på dynan och andra leksaker...


Rent allmänt så har denna dag också varit bra, kan inte alls klaga. Bilen gick igenom besiktningen, gubben har varit hyffsat nöjd och sovit ganska bra. Har dock varit lite mer gnällig när det närmade sig kvällskvisten.

Glömde att berätta om att anledningen till att vi åkte på stan idag var att vi behövde blöjor åt Albin. Det började ju med att jag shoppade och Tommy besiktade, sedan gick vi på Lilla Cafét där jag åt en toast. Sedan började Albin att vakna efter ett par timmars sömn och några timmar utan mat. Så han grinade och var hungrig. Så vi gick till bilen, och blöjorna hade helt blåst bort ur huvudet. Så när vi kom hem kom Tommy på att vi glömt att köpa blöjor. Helt sanslöst. Tur att pappa skulle handla, fick ringa och be honom köpa åt oss...  

Danne, Maja och Rasmus kom och hälsade på ikväll. Vi fikade kaffe och glass och surrade. Maja har så himla fin mage nu, helt otroligt att halva tiden redan har gått - hon är i vecka 20...

Sen så var det en sak som störde mig lite idag. Jag blir grymt irriterad när jag förväntat mig något och så blir det inte så, framför allt när det gäller ätbara saker iallafall. För det första så hade jag gett middagstips till pappa idag - blodbröd, fläsk och vitsås. Han var på, skulle handla det och Tommy skulle få prova den rätten för första gången. Men sedan ringer pappa när han är och handlar och säger att det inte finns något blodbröd, och han iddes inte fara till nån annan affär bara för det. Så istället blev det hamburgare, till Tommys stora fötjusning. Men stor besvikelse för mig.
Sedan till kvällen, då var Tommy hos Kennet och såg hockey. Då bad jag honom att köpa med sig en påse nonstop och en coca-cola till mig. Och det gick bra, det skulle han ordna. När han sedan åker från Kennet och ska fixa detta så ringer han till mig och säger att han inte hade kortet med sig. Så det blev inget där heller, jag som var så otroligt godissugen, mest på choklad förstås.

Nu sitter vi framför teven, Tommy sitter och zappar, Albin ligger i babysittern och surrar & suger på sin hand som vanligt. Han ligger och sparkar som en dåre också, nästan så man tror att sittern ska spricka. 
Mina ögon svider av trötthet och jag är så varm, var tvungen att ta av mig tröjan. Inte nog med det så har jag en hemsk värk i nacken. Pappa masserade lite, men det gjorde så ont.

I morgon bär det hemåt mot Ramsele. Det blir skönt att komma hem. Tråkigt bara att våran lägenhet är i stort behov av städning just nu så det är hemskt. Sen så vi tvätt som måste tvättas och en disk som jag måste ta hand om. Behöver nog också handlas.
Sen ska vi nog träffa faster Elin imorgon också, hon ville gosa lite med Abbe tror jag? :)

Nä nu ska jag gå och sova ner mitt lilla hjärta, som just nu ligger och gnäller för fullt. Hoppas att det går ganska fort, så jag också snart får sova. Men måste nog suga ur snoret ur näsan först - gruvar mig för stackarn. Men han får ju bättre sömn.

God natt !


Nästan en helt vanlig dag

Natten var faktiskt hyffsat bra. Han somnade typ halv tolv. Vaknade vid fyra och åt, efter ett tag somnade han igen trots hemsk snuva, som jag tror var anledningen till att han vaknade 07.20. Då åt han och sov en liten stund till med mig i min säng. När han sedan vaknade så var jag tvungen att suga ur snoret ur näsan på han för han var jätterosslig... det är lika hemskt varje gång, skönt att man får ut snoret men hemskt för att han blir så ledsen och elak. Men tur är att det går över ganska fort. Jag hoppas att den här jäkla snuvan och hostan går över nån gång.

Sedan ringde jag på en annons som var i tidningen på en vibrerande babysitter. Jag slog till direkt, hon skulle ha 250 kronor för den och vi skulle få den av mamma & pappa - som hittat! Vi åkte till stan vid 11-tiden. Frågade henne om vägbeskrivningen, för det blev lite missuppfattat när jag är halvdövsom jag är. Jag hade hört "Stängselvägen" men det var "Steinkjervsvägen" (tror jag det hette). Men till slut gick det bra då jag visste rätta namnet på gatan. Vi hittade huset, jag gick in och fick se babysittern. Den var jättefin och såg helt oanvänd ut, det är en Fisher Price. Så jag köpte såklart den direkt. Och tjejen,som var en ung tvåbarnsmamma, var hur trevlig som helst. Det var nästan så jag ville stanna och surra mera.

Iallafall, sedan bar det iväg ner på stan. Tommy släppte av mig med Albin och vagnen. Sedan åkte han för att besikta bilen - som gick igenom den här gången som tur var.
Jag gick och strosade omkring, shoppade några plagg åt lilleman. Två bodys och en byxa på Lindex. En body och en byxa på Kappahl. Hittade så himla mycket fint, men jag fick begränsa mig och välja det han behövde mest. Fast jag inte egentligen hade råd så fick jag lov att ta mig råd. Använde lite av mormors slant.

2 st body och en byxa på Lindex "3 för 2"  -  140 kr.
 
Body och byxa på Kappahl  -  160 kr.


Sedan så har Stellan och Vicky varit på ultraljud idag, har fått se en bild på lilla pyret - så otroligt gulligt, man såg allting så väl.
Det är ju lite lättare att fatta att man har en liten människa som lever och växer i magen efter att man har fått se ultraljudet. Och det var nog det bästa, mysigaste och roligaste under hela graviditeten, förutom när man började känna sparkarna. Jag längtar redan till nästa gång! 
Men i April blir det iallafall ännu en kusin, roligt. Spännande att se om det blir en pojke eller flicka.

Nu sitter vi framför teven, pappa kom just innanför dörren. Mamma kommer nog hem efter fem nån gång. Vi ska äta hamburgare och bara ta det lugnt.
Återkommer kanske senare..

Hej på ett tag!


Ännu en utmaning!

1.  Fyra arbeten jag haft i mitt liv (har bara hunnit sommarjobba innan jag blev sjukskriven) :
¤
  Städerska
¤  Vårdbiträde
¤  Undersköterska

2.  Fyra filmer jag kan se om och om igen :
¤ 
Svensson Svensson
¤  Titanic
¤  Pearl Harbour
¤  Pretty Woman

3.  Fyra städer jag bott i:
¤ 
Sollefteå och Ramsele

4.  Fyra tv-serier jag gärna ser :
¤
  Desperate Housewives
¤  Svensson Svensson
¤  Vänner
¤  One Tree Hill
 
5.  Fyra ställen jag vill åka till :
¤
  Thailand
¤  Kroatien
¤  USA
¤  Ullared

6.  Fyra webbsidor jag besöker dagligen :
¤
  Hotmail.com
¤  Familjeliv.se
¤  Blogg.se
¤  Facebook.com

7.  Fyra favoriträtter :
¤  Kina-mat
¤  Thai-mat
¤  Tjälknöl & Potatisgratäng
¤  Lax, Potatis & sås

8.  Fyra ställen där jag trivs :
¤
 Mitt hem
¤  Hos mamma & pappa
¤  Mamma & pappas stuga
¤  Hos svägerskan Elin

9. Tre bloggare jag vill utmana att svara på dessa frågor :
¤ 
http://edvinsmamma.blogg.se/
¤  http://victoriagt.blogg.se/
¤  http://maxanneli.bloggagratis.com/

Till annat fakta...

Det blev inget skrivet igår, för jag hade varken tid eller ork. Och när Albin lyckades somna ibland så var man tvungen att passa på att ta igen sig lite.

Igår fick vi iallafall tid hos läkaren på barnmottagningen halv två i Sollefteå, så det bar iväg dit vid 12. Och eftersom vi hade lämnat in våran bil på lagning var vi tvungen att låna svärfars bil. Vi åkte till sjukhuset där vi träffade mamma på parkeringen och förde över alla grejer till hennes bil. Sedan åkte Tommy tillbaka till Ramsele med bilen och blev kvar där. Han kommer nog hit ikväll, och vi längtar.

Hos läkaren - först vägde vi Albin, resultatet där var 5300 gram, då hade han gått upp cirka 160 gram på en vecka. Men då har han också kräkts ganska mycket och dessutom är han förkyld. Sen mätte han 60,5 cm. Läkaren som var en liten blond kvinna från Lund med höga klackar tittade på Albin, frågade frågor och pratade med mig och mamma. Och det är antagligen den vanligaste åkomman han har - KOLIK. Hon sa att det är ett utav det jobbigaste en förälder kan handskas med, men det är ju nånting som är bra och det är att det går över till slut. Det är vanligast att man har det i cirka 3 månader. Så hon sa att vi får hoppas att om en månad har vi en "ny" pojke. Så jag hoppas innerligt - mest för Albins skull. Hemskt att behöva ha ont i magen nästan hela dagarna, varje dag. Sen så fick vi med oss en liten kisspåse och ett rör att hälla Albins kiss i för provtagning. Det gjorde vi direkt vi kom hem. Det tog mamma med sig idag och det ska skickas till Lund. Och detta för att se om det finns något spår av svamp kvar i hans tarm. Det hoppas vi såklart att det inte gör, så att både jag och han slipper mera medicin. Nu är det bara att kämpa, trösta, stå ut och hoppas. Kolik är vanligt, jobbigt och inget man kan göra något åt. Jag tycker som sagt mest synd om lillgubben. Men läkarn sa att jag inte skulle göra detoch att det nog snart är över. Och sen sa hon att sen kommer han att bli en fin, vuxen och självständig kille. Hon sa också att han var väldigt fin, såg frisk ut och att hon inte var ett dugg orolig för honom. Så det var ju skönt. Vi ska höras vid på Fredag iallafall.

Efter sjukhuset åkte vi till Långsele och hälsade på mormor. Där var allt som vanligt. Vi fikade kaffe & tårta, surrade och skrattade. Mamma delade upp mormors medicin i dosetten - och mamma frågar "varför är medicinen tagen på morgonen, men inte på lunch och middag i Söndags mamma??". Haha, så är det varje gång, och då överdriver jag inte. Mormor har börjat bli lite vimsig de senaste åren - och med all rätt. Hon är ju trots allt 86 år. Jag fick en slant av mormor också, väldigt snällt. Även mycket behövligt, som vanligt. Sedan var vi på Konsum och handlade lite, både till oss och till mormor. Efter det åkte vi hem till Trolldalen.

Vi gjorde middag. Mamma & pappa åt vofflor. Men jag, jag gjorde gourmémiddag = pölsa, potatis & rödbetor. Hur gött är inte det? Jag har älskat det sen jag var liten.
Albin sov faktiskt några timmar där på eftermiddagen, eftersom han åkte bil där han somnade. Sedan sov han i sin mormors famn. Han sover ju alltid gott i ens famn, men det går oftast inte att lägga ner honom, då det är magen som jäklas.

Oppe och Oliver kom och hälsade på en sväng också, underbart!

Sedan fikade vi och tittade på House... strax före elva gick jag och Albin in på rummet. Han somnade efter ett tag och jag också. Sedan vaknade han klockan tre, åt och somnade igen vid fyra. Och sen sov han ända till åtta och då åt han i 25 minuter. Och jag kan säga att det inte är ofta han äter så länge numera. Så det var en allmänt skön natt.
Han är också ganska nöjd just nu, än så länge ska jag säga. Men det är guld värt. Så jag får ta det lugnt och sitta lite vid datorn.

Sitter och tittar ut och det är otroligt vackert. Det är blå himmel, sol, vitt och frostigt. Och just nu cirka 3-5 grader kallt. Men ser ut att kunna vara 15.
Måste ju ta Albin i vagnen och gå en sväng sedan, och se om han kan sova ute ett tag. Mamma och pappa jobbar ju till klockan sex båda två så jag är ensam hela dagen och pappa Tommy kommer väl senare, kanske ikväll jag vet inte.

För övrigt så går jag bara och väntar på att min Kitty ska få sina ungar nån gång. Jag vill vara med och hemma när det händer, inte i Ramsele. Hon är ju trots allt mitt barn hon också. Så, jag ska ju få små barnbarn kan man säga.

På Fredag åker mamma till Stockholm för att hon ska på sjukhuset där och kolla sitt öga. Då ska hon bo hos sin syster Ulla. Ulla ska tydligen ge Albin nånting och då ska mamma och hon gå på stan där och fixa nåt. Jag sa till mamma att jag gärna skulle vilja ha något från Polarn&Pyret. Dom har ju så fina grejer och bra kvalité. Sen behöver ju Albin kläder och har typ ingenting därifrån så det vore roligt med något speciellt. Har suttit och tittat lite på internet. Hittade två tröjor, en byxa och ett par jeans som var snyggt. Men då finns det ju mycket mer i affären. Så vi får väl se hur det blir...

Nu ska jag gå på toa, göra mig nån lunch och förhoppningsvis hinna äta den och ta det lite lugnt innan min lilleman vaknar. När han vaknar får jag klä på han och gå ut en sväng.

ALBIN nästan 2 månader - sötnos!


Återkommer nånting senare...

Utmaning

De regler som gäller är :

- Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. 
- Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
-Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor.
-Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.


Jag har en otroligt underbar och söt son som jag älskar mest av allt i hela världen! Jag hade ju längtat efter barn sen jag själv var ett litet barn - alltså i ganska många år. Så ni förstår att han var så välkommen man kan bli. Nu tar han en stor plats i våra hjärtan. Han har även världens bästa pappa!

Jag är en riktig mammagris, fortfarande. Skulle inte klara mig alltför lång tid utan min mamma. Men älskar ju alla i min familj otroligt mycket. Lever för dom.

Jag älskar att shoppa, men säger också att jag har alldeles för lite pengar. Är också väldigt förtjust i inredning och sånt. Skulle kunna bo på IKEA ibland.

Jag har väldigt ofta värk efter en olyckasom hände för 2 år sedan i Bulgarien. Smärtstillande mediciner hjälper dåligt på mig, min pappa är likadan, vi tål för mycket, så det är nästan lika bra att inte ta några.

Jag drömmer om att få köpa en ny bil, en kombi. Behöver inte vara någon värstingbil, utan bara någon som fungerar, ser hyffsat bra ut. Gärna med aircondition, elhissar, att den ska gå hyffsat billigt och som sagt att det ska vara en kombi.

Jag vill mest av allt ha ett hus. Ett mysigt hus med stort kök och ganska stort badrum. Tycker att det är viktigast. Sen så måste det ju vara minst 4 sovrum, eftersom jag tror att jag vill ha minst 2 barn till. Sedan få göra i ordning och inreda det själv.

Jag är helt sanslöst besatt och förälskad i djur. Skulle inte vilja leva utan djur i mitt liv. Sen när ja har hus vill jag åtminstone ha 2 katter, kanske möjligtvis en hund också och kanske någe mer - man vet aldrig. Sen är jag (löjligt enligt vissa) djurvänlig så det stänker om det. Myggor, myror, flugor och getingar kan jag faktiskt dräpa. Myror och getingar är jag rädd för, flugor är fruktansvärt jobbiga och myggor suger. Annars är jag blödig för det mesta och skulle nog lätt kunna döda en människa som vanvårdar djur.

Jag utmanar följande personer :
Ida
  http://noahsmamma.bloggagratis.se/
Linda  http://c0mmentarius.wordpress.com/
Elin  http://edvinsmamma.blogg.se/ 
Lena  http://axelsmamma.blogg.se/  
Vicky  http://victoriagt.blogg.se/ 

Anneli  http://maxanneli.bloggagratis.se/
Matilda  http://fambrorsson.bloggagratis.se/




Slut som artist

Ja, det kan man ju verkligen säga - jag är slut som artist. Men konstigt nog orkar man ju med ändå på nåt vis, men det är väl för att man är tvungen.
Albin är fortfarande förkyld, hostar och snörvlar. Jag har använt en så kallad "Näsfrida" som man suger snoret ur näsan med (som jag fick låna av Elin). Den är verkligen superbra, men lillgubben tycker inte alls att den är rolig, stackarn.
Sen så har han verkligen varit gnällig hela långa dagen. Han suger ofta men äter dåligt. Alltså han vill ligga vid bröstet och suga, men han äter bara en stund, sedan blir det mer som "gosug" som tröst antar jag. Jag vet inte om han är för trött för att äta eller vad det är. Han har inte heller sovit nästan nånting på hela dagen, fattar inte hur lillen orkar. Jag är ju nog trött, men hur trött borde inte han vara då? Bebisar på 2 månader brukar väl nästan sova mer än dom är vaken?
Så man har inte fått en stund över till nånting annat. Jag hann iallafall sätta upp de där försbaskade gardinerna i sovrummet idag - strök dom inte ens. Eftersom det inte är så länge kvar tills de tas ner igen, då det blir julgardiner.
Det är så jobbigt när man inte vet exakt vad som är fel, för han har nåt problem, med sin mage tror jag. Fanns ju som sagt 3 alternativ - att det är svamp kvar i tarmen, mjölkallergi eller kolik. Nu har jag varit utan mjölk i 7 dagar och han har ätit Minifom lika länge, jag tror att det lutar mot att han har svamp kvar. Usch vad synd det är om honom. Men imorgon bitti ska mamma ringa till barnmottagningen och boka tid för återbesök, så då får vi gå dit och prata och se vad dom tror. Vi får väl kanske fortsätta med medicin, bara det går över.

Nu är han grinig, jag ska ge han en slurk och sen hoppas på att han ska kunna somna, så nu måste jag gå.
Återkommer imorgon, och hoppas att det blir en bättre dag.
GOD NATT!

Pappa-dagen

Albin har varit allmänt smågnällig hela dagen, nästan inte sovit nånting och inte ätit nå vidare heller. Han har velat ligga vid bröstet hela tiden och suga men knappt ätit nåt. Inatt sov han bra från kl. 23 till kl. 04. Sedan vaknade han lite titt som tätt och var missnöjd. Allt detta beror nog på hans förkylning. Han har nog lite sämre aptit nu. Han vill bara ligga och tröstsuga. Blir lite jobbigt när han inte äter ordentligt, bröstvårtona är alldeles ömma eftersom det blir att han suger oftare... Han har fortfarande hosta, snuva och ligger runt 37,5 i temp. Det är ju inte så farligt, men märks väl på hans humör. Annars är allt som vanligt, med oss och vår lilla grabb.

Jessika kom och hälsade på oss idag istället för imorgon. Inte oss emot. Så trevligt så. Albin fick jättefina presenter - en jättefin Nalle Puh nalle, en roligt Mamma&Pappa bok, Mumin sängkläder till vaggan, Muminfilt och ett 2-pack Nalle Puh nappar (nallen och napparna hade hon köpt i London).
Vi gick på ICA och handlade nå grejer, sedan hem och fikade. Vi pratade och tittade på teve. Hon var här i 3,5 timme. Nästa gång vi ses blir nog till jul, det är tur att tiden går så snabbt.
Här kommer presenterna :

Puh                                                              Nappar
 
Mumin sängkläder                                  Mumin filt
 
Halva boken är om mamma och andra halvan är om pappa, jättemysig!
 

Tack så hemskt mycket Jessika, jättefina presenter! Albin hälsar puss!

Och till mig då, mina stortår som jag har nageltrång i ni vet? Den ena har blivit ännu värre nu, svullen, röd och bultande smärta. Bara man snuddar vid nånting är det som att jag vill skrika allt jag kan. Och idag har jag slagit i den två gånger, fy! Sedan till mina elefantliknande bröst, som jag och Tommy tog och vägde igår. Låter nog väldigt sjukt men det är ganska intressant. Det går till så att jag först kliver på vågen och kollar vad jag väger, sedan kliver jag av och då håller Tommy upp brösten och så kliver jag på vågen igen. Det skiljde då 14,5 kg. Också ganska sjukt va??
Nu har jag också fruktansvärt ont i nacken, kan delvis bero på brösten men sedan är det för att jag spänner mig ganska mycket, bär mycket på Albin och sitter snett och spänd i nacken ibland när jag ammar.

Idag blev det lika tråkig middag som alla andra dagar - lunchkorv och makaroner. Mest bara för att vi skulle göra slut på korvarna som var kvar i kylen.

Idag är det också fädernas dag - Tommys första! Det enda han får är ett kort från Albin. Har varken kunnat eller haft råd att köpa något annat, väldigt tråkigt men det går inte att göra något åt, tyvärr. Min egen pappa ska få ett kort och en liten present när vi träffas, men idag fick han en tröja från mig och mina bröder. Längtar efter pappa och mamma nu, får se när vi hälsar på dom igen, dröjer nog inte alltför länge.

Igår såg vi ett hus på internet som var till uthyrning här i Ramsele, jag blev såklart eld och lågor som vanligt. Jag tänkte tro hur det ser ut inuti och vad det är för hyra osv... Tommy ringde till ägaren ikväll, karl ville ha 6500-7000 kronor i månaden. Alltså ett stort skämt, det är inte ens att drömma om. Så det är bara att fortsätta vänta och hoppas att det kommer upp något annat. Är så otroligt sugen på att hyra ett hus, men det ska ju vara i Ramsele och helst på byn, inte alltför hög hyra och det ska vara fräscht. Dom växer ju inte på träd direkt. Men säg gärna till om ni vet av något tack!

Nu måste jag gå till min lilla gnällspik som sitter med pappa i soffan. Vi ska se Sanningens ögonblick, sen får vi väl se om det är något annat på teven och hoppas att vi kommer i säng och somnar i sådär någorlunda god tid.

Här är mitt lilla hjärta


Hörs i morgon, god natt!

Söta små barn

Tänkte bara att jag måste lägga in och visa de här bilderna från föräldraträffen, på alla söta barn. Jag fick på mailen från Marie - som höll i gruppen.
Och fast våran lilla älskling var mest missnöjd av alla så blev ju nånting positivt iallafall, han syns mest på båda bilderna!  :)  Så synd bara att så många småttingar tittade bort...





Är det inte gulligt så säg??  :)

Som en dröm...

IDOL igår var väldigt roligt att se, för alla var faktiskt bra, de flesta var kanon! Det var helt omöjligt att gissa vem som skulle åka ut. Men det blev Lars som fick lämna gänget. Jag tror inte att det gjorde så mycket, det kommer nog att gå bra för honom ändå. Han lär nog snart få göra sin skiva. Nu tycker jag personligen att Robin B och Johan Palm ska åka ut framöver. Sedan tycker jag att det ska stå mellan Kevin, Robin och Anna. Vem av dom har jag inte riktigt bestämt mig för än.
Igår var Albin 9 veckor! Det är så roligt, för nu har han börjat bli intresserad av saker, han gillar mobilen som hänger över skötbordet till exempel, och den nya leksaken. Även speldosan som lyser i taket. Han är redan lite så att han vill att man ska roa honom tror jag. För han kan ligga och gnälla, men så leker man lite, spelar lite eller så. Då blir han nöjd.

                              Albin är glad, och gillar sin nya leksak
 

Sedan till denna dag, hör och häpna - mitt lilla hjärta sov från klockan elva igår kväll till halv sju i morse, då vaknade han
och åt & byte blöja, sen somnade han kvart över sju och sov i två timmar.
Så kvart över nio klev vi upp. Han var på bra humör. Vi åt frukost och tittade lite på teve. Sedan vid tolv-tiden åkte vi till faster Elin, drack kaffe och pratade. Sedan tog vi vagnarna och gick en liten sväng så pojkarna somnade. När vi kom hem fick han ligga ute i vagnen, jag gick på helspänn och bara väntade på att han skulle vakna när som helst. Eftersom han nästan aldrig kan fortsätta sova ute i vagnen, jag tror han vill att det ska röra på sig. Men inte idag inte. Han sov ute i vagnen i 2,5 timme. Gud så skönt! Medan han sov drack vi lite mera kaffe, spelade ett parti plump och lekte lite med Edvin som vaknade efter en timme. Han är ju så himla rolig den söta grabben!

På väg till Elin
 
Vi åkte hem vid fyra, sprang in och handlade litegrann, köpte lite lösgodis, cola och vindruvor inför kvällen. Sedan skynda hem och ge Albin lite krubb, han hade ju trots allt inte ätit på 4,5 timme. Efter det gjorde jag carbomara till middag. Det var det enda jag kunde komma på som vi hade hemma och som jag kunde äta. Väldigt trist utan ost i.
Än så länge har den här dagen varit som en dröm, för både Albin och mig. Nästan mått som en prins.
När det gäller hans sömn så vet jag inte om det är för att han mår bättre i magen eller som han blivit tröttare av förkylningen. Vi är verkligen inte van att han sover som han gjort idag. Men i vilket fall så är det bra!

Elin ska hjälpa mig sen att fixa i ordning min blogg, göra den fin. Det blir roligt, som det är nu ser det så tråkigt ut så.

Jessika ringde mig idag, hon kom till Sollefteå igår kväll. Hon kommer antagligen till oss på Måndag. Gud så skoj och mysigt. Längtar!

Hur söt kan man vara??
 

Idag är det ju lördag, och det innebär - SVENSSON SVENSSON. Innan det så blir det väl Stjärnor på is.

Får se om jag återkommer, men annars - ha en fortsatt trevlig afton!

Modo-prylar

Förkyld
Dagen började bra med en mysig morgon i sängen. Albin hade sovit si sådär, vaknat ganska mycket på morgonen, men det är inget jag kan klaga på. Men han var så glad och go i morse så.
Men tyvärr så räcker det inte med hans magproblem, utan han har även åkt på förkylning nu. Som jag var glad för igår att han inte hade gjort än. Det var så jag hade det på känn för han hostade till ibland, och nös ännu mer än vanligt.
I morse hostade han, han var väldigt snörvlig och snorar mycket, ögonen rinner som bara den, han nyser mycket och han hade väldigt låg feber. Som tur var blev febern inge högre och han har inte blivit sämre. Så jag hoppas att det håller sig på den här nivån, att han inte blir värre utan att det förhoppningsvis går över snart.
Det har varit en hyffsad dag, bara varit lite smågnällig. Men då kan ju det också bero lite på förkylningen.
Men till något bra - jag hittade de där gardinstångsfästerna idag, de låg i dörren till städskåpet. Jag hade kollat i städskåpet, men inte i hyllorna i dörren. Men fortfarande har inga gardiner kommit upp, har nite haft någon tid eller ork. Kanske imorgon, man får se.

Besök
Sedan på förmiddagen kom Gulin och hälsade på oss, drack kaffe, surrade och myste med Albin. Så trevligt så, han var här ett bra tag.
Här myser man i Gulins famn minsann!
 

Sedan tog vi Albin i vagnen och gick ut. Vi handlade på ICA, och jag köpte den där leksaken jag berättade om igår. Kunde inte låta bli, tanken fanns ju att den mot all förmodan kunde ta slut. Jag är inte ånger iallafall. Sedan gick vi en sväng för att få luft och för att Abbe skulle få sova en stund. Efter vägen träffade vi våran kompis Göran, han ville hälsa på senare på kaffe och han sa att han hade något till lillgrabben. 
Vi kom hem, packade upp varorna. Jag gjorde mig några äggmackor - äntligen har jag något mjukt bröd att äta. Kollade lite på teven och Albin sov vidare ett tag inne.

Sedan kom självaste "Modo-Göran" på besök, som är den snällaste mannen som finns. Som jag hade kunnat ana hade han med sig en Modo hockey - påse full med grejer i. Ett 2-pack nappar, en modo-dress, en matchtröja och en haklapp - till priset av inte mindre än 930 kronor sammanlagt. Man får ju dåndimpen, heregud. Han är så go våran Göran. Jättefina grejer alltså - Fast jag inte håller på detta lag!

Sen så blev jag irriterad på mig själv. Då sitter jag lite deprimerad för att vi inte ha något fikabröd eller godis att äta eller bjuda Göran på till kaffet. Men då kom jag ju på - pepparkakorna! Så jag tog fram dom, och jag satt och åt några, tills jag plötsligt kom på, åh nej! Det är ju margarin i dom. Blev helt förskräckt, och sur. Eftersom jag har varit utan mjölk i 4 dagar nu, och så sabba med en sån där sak. Men hoppas inte att han märker av dom nåt.

Här kommer alla fina Modo-grejer
 
Tro om faster Elin blir någe avundsjuk på den här dressen?  :)


Provar sin alldeles egna matchtröja i storlek 62/68 - så gulligt!


Övrigt
Tommy ringde till Bertil för en stund, han lät mycket piggare och gladare, och det är klart. Efter att ha varit på sjukhuset i 9 dagar så tycker väl han att det är kanonskönt att få komma hem till sitt hus i skogen och sina hundar. Och få vara ifred. Nu hoppas jag bara att han ska bli bättre. Vi åker väl och hälsar på honom nån dag, ska ge honom ett inramat fint kort på han och Albin.
Jag är väldigt supersugen på att gå till frissan, behöver klippa mitt fula slitna hår, och kanske sätta i någon färgdutt. Får se när man får råd till det. Vill ju ha plattången därifrån också, som kostar 700 kronor, den är väldigt bra!

Idag har nog Jessika kommit till Sollefteå också, så hon lär väl höra av sig när som helst. Hoppas att hon haft en bra resa, och att vi ses snart. Blir roligt när hon kommer och hälsar på oss.

Kvällen ägnar vi nog bara till teven och Albin som alla andra dagar. Det är ju IDOL klockan åtta, alltid lika spännande!
Istället för godis och annat snask så får jag väl göra mig några goda mackor istället då, suck!
Får se om man återkommer något, eller om det bara blir teven och sen sängen.

Min lilla snygging ikväll

Goder afton

Det blev korv och strips till middag som jag tänkte, det var faktiskt hyffsat. Hade gärna velat ha räksallad till, men man kan inte få allt här i världen...

Jag har plockat lite här hemma. Och jag blir lite irriterad för att jag inte hittar ett par gardinstångsfästen. Jag har för mig att det ska finnas ett par nånstans, men kan fasen inte komma på vart. Jag som har tänkt att sätta upp gardinstång och gardiner i sovrummet igen så himla länge, men det har inte blivit av. Fråga mig inte varför. Men då tänkte jag ju göra det idag när Tommy och Albin for iväg till hockyhallen. Då kunde jag ju inte hitta dom där. Så jag får väl se hur det går med det.

Till råga på allt så har det även blivit nåt jäkla vajsing med tumlaren här nere. Tommy la in all tvätt i tumlaren igår, och när han skulle hämta tvätten på eftermiddagen idag, så stod tumlaren fortfarande och gick, och tvätten var fortfarande blöt. Hyffsat stört. Och då blev det lite sådär knepig lukt på vissa grejer som det kan bli ibland om det legat blött länge, så jag la in i tvättmaskinerna och tvättade om. Jag gillar ju inte att torka i torkskåpet, mina och Tommys grejer går väl bra. Men Albins kläder och handdukarna är inte vidare trevligt att torka där, det blir så stelt. Så Tommy ska fara till sin pappa med Albins kläder och lite mera och tumla där.

Albin har sovit bra flera gånger idag och ikväll. Så otroligt skönt!

Sov gott i soffan i eftermiddag  :)

   
Här är min lilla söta björn  :)


Moderkärlek

En mors kärlek är mera som
rostfritt stål än som
maskrosfjun.
En mors kärlek är inte så mycket
gräddbakelse som fullkornsbröd.
En mors kärlek är en brinnande
låga som kan få vem som
helst att göra det omöjliga.
En mors kärlek behöver ingen vila
för att orka leva vidare.
I en mors kärleksfulla ögon
är alla barn vackra.
En mors kärlek är som en
läkande ört.
En mors kärlek är som en nybakad
sockerkaka den behöver inte
vara perfekt, för den smakar ändå
alltid lika ljuvligt.
När en tonårspojke äntligen
kommer hem framot nattkröken
flera tmmar försen
och får en rejäl skopa ovett
som välkomsthälsning, då är det
bara bevis på
sann moderskärlek.
En mors kärlek är som luft.
Den finns där hela tiden men
ingen märker den- inte förrän
den upphör.
En mors kärlek är för familjen
som ledfyren för en skäppare.


Pepparkakshjärtan köpte jag också idag!

Nä, nu ska jag sätta mig framför teven med mina pojkar och invänta nattens förhoppningsvis goda sömn. Hoppas att det finns något på teven som är värt att se. Har ju missat mycket av  "Vad blir det för mat"  med Per morberg, han är ju helskön. Rolig att lyssna på och faktiskt trevlig att titta på, trots sina speciella ting. Dessutom så gör ju all mat han tillagar att man blir så sugen att det nästan kommer dreggel i mungipan. Det tycker jag oftast om alla matprogram faktiskt. Fast det kanske inte är något jag egentligen tycker om så kan det se så himla gott ut. Och sen om man är hungrig så ser ju nästan allt aptitligt ut. Men hans program är bra iallafall.

Hörs i morgon. God natt!

Min lilla prins Albin

En sån underbar dag. Albin har mått som en prins idag, om man jämför med de andra dagarna som varit den senaste veckan. Han har skrattat och surrat på och varit mest nöjd. Fått några små skov bara. Härligt för lillplutten. Det syns ju riktigt på honom när han mår gott och bra.
Inatt somnade han vid halv tolv, vaknade vid tre och åt, somnade efter fyra. Sen vaknade han vid sex. Sedan vaknade han, somnade om och vaknade ett bra tag. Men vi låg i sängen till nio, halv tio ungefär - härliga tider!

Vid elva tog vi vagnen och gick en sväng, sedan bar det in på medborgarkontoret för att skriva på faderskapspapprena. Så nu finns det bevis på att Tommy är Albins pappa, så han kan aldrig neka!  :)
Det gick iallafall snabbt och bra. Sen gick vi på ICA och handlade lite smågrejor som glödlampor, majonäs, en godispåse och tuggummi. Och vi fick en stor bra matlåda på köpet, när vi handlade för minst 100 kronor. Den är säkert bra att ha, nån gång! Jag behöver ju verkligen något att fylla mina köksskåp med, eller INTE! Får se om jag hittar nån liten vrå att ha den i.
Jag hittade en skitgullig och mysig bebisleksak som jag ville köpa till Albin, men jag ska vänta lite tills jag får pengar. Inte för att den var dyr, men jag har ändå inte tillräckligt med pengar för att köpa den nu. Den var i plast, med bitring och så en grej man drog i så lät det som om det bubblade, härligt... Jag tänkte direkt på Edvin när jag hörde det, han som gillar fiskar.

Min lilla goding, med döskallebodyn han fått av faster!


ALBIN GLAD


ALBIN MED SIN TUNGA


ALBIN INTRESSERAD


Just nu är det Vänner på teven, ska gå och titta på det en liten stund.
Albin ligger och sover i babysittern just nu, hoppas han får sova ett tag.
Och så måste jag fundera på vad vi ska äta också, alltid lika jobbigt. Och nu än jobbigare, när jag inte får äta nånting med mjölkprotein i. Får se vad det blir, kanske korv och strips??

Återkommer kanske nåt senare...

Buspojkar & Oväntat besök

Har ju redan sagt att jag hade finfrämmande idag av två söta och goa pojkar, nu lägger jag in bilder på dom.
Så varsågoda att titta och njuta av deras glada leenden!  :)

EDVIN OCH AXEL BUSAR I ALBINS BABYGYM


OCH DOM VERKAR HA VÄLDANS ROLIGT  :)


Idag var det väldigt skönt för Albin, han lyckades sova hela 3,5 timme sammanlagt och åt inte på 6,5 timme. Han behövde verkligen sömnen och det var nog väldigt skönt för han mage att få vila ett tag eftersom han äter så ofta och har så ont i den... Han har faktiskt varit bättre ikväll nu. Smilat lite och legat ganska nöjd både i famnen och i babysittern. Fått några kramper och skrikit och allmänt smågnällt lite ibland, men nu är det som en droppe i havet. Det är iallafall stor skillnad mot igår och i morse iallafall. Mycket skönt! Hoppas han får sova hyffsat inatt nu.

Vi åt kyckling & ris till middag som jag sa, mycket gott vare. Och vi hann även äta upp innan Albin vaknade vilket är ytterst ovanligt.
Sedan så diskade jag direkt efter maten KORS I TAKET och Albin låg bredvid på golvet i babysittern.
Medan jag diskade (i bara linne och trosor) så plingade det på dörren. "Kom in" ropade jag. Dörren öppnades, jag gick dit, och där stod en yngre medelålders man som ska bo ovanför oss i ettan i en vecka och undrade vart han kunde parkera. Han var väldigt trevlig. Men det var väl lite typiskt att han skulle komma just när man står i endast linne och trosor och torkar händerna med en diskhandduk? Måste ha sett ganska roligt ut iallafall! Fattades bara att jag hade bryggt lite Gevalia kaffe så hade det blivit som reklamen : "När du får oväntat besök". Haha!

Sen ikväll så har vi tittat på Oskyldigt dömd, som var rätt så bra. Det var lite segt och inte så himla spännande, men helt okej ändå. Pratade såklart med mamma i telefonen, för typ 4:e gången idag. Längtar såklart redan efter mor och far.
Vi har tvättat lite tvätt, och har lite kvar att tvätta imorrn.

Nu ligger mina söta älsklingar i sängen tillsammans och tittar i taket på Albins nya för tidiga julklapp. Den där speldosan som spelar melodi och lyser figurer som snurrar runt i taket. Så mysigt, och härligt när han är nöjd.
Jag ska bara borsta mina gaddar, sen går jag och joinar dom. Det är en dag i morgon också.

God natt, hörs i morgon!

Helt slut !

ALBIN
Ja vart ska man börja? Kunde som sagt inte skriva något igår för vi hade fullt upp. Natten mot igår var den värsta hittills, Albin vaknade en gång i timmen, och mådde inge bra. Jag ger fortfarande dropparna och hoppas att det ska bli bättre snart. Nu är han nästan bara missnöjd, för det första så är det ju så sjukt synd om honom, igår kväll började jag till och med grina när jag försökte trösta honom, för då kunde han inte ens äta, han bara skrek och skrek sådär fruktansvärt skrik, men efter en stund då han hade lugnat ner sig så gick det bättre. Sen så blir man ju själv så slut, både jag och Tommy och man kan nästan inte göra nånting. Det är så himla hemskt! Man kan inte ana hur det är förrän man är med om det.
Igår började jag med helt mjölkfri kost och ska köra med det i en vecka, för att konstatera om det är mjölkallergi eller inte. Blir han inge bättre så är det högst troligt "Kolik". Jag vet inte riktigt vad man ska hoppas på mest? Självklart är det ju jättejobbigt och tråkigt om det är allergi, men då kan han ju iallafall bli bättre nu, och så kan det ju gå över senare om man har tur. Har han kolik så finns det ju inget man kan göra, och så vet man inte hur länge det håller i sig. Men man får nog nästan hoppas på att det är kolik och hoppas på att det går över inom en snar framtid. För det där med kosten blir mest bara besvärligt. Vi får se...

FÖRÄLDRATRÄFFEN
I Måndags kväll var vi på återträff med föräldragruppen på MVC i Sollefteå, det var jätteroligt att se alla, och att få se alla söta små bebisar som alla hade fått och dom var så välmående allihopa. Förutom Albin då tyvärr. Han skrek, skrek och skrek så jag fick stå och vagga honom och inte nog med det så var han den som skrek högst så att man inte hörde vad någon annan sa. Så jag fick gå ut med honom 3 gånger, varav på slutet han var väldigt väldigt hungrig så jag gick in på toaletten och ammade i 10 minuter. Det är ju det också, jag har inte så lättsamt att amma med mina dunderballonger. Man kan inte vara så diskret utan det känns ju som att jag blottar hela mig. Jag bryr mig ju inte så mycket, men jag tänker på andra - att det ser otroligt dumt och hemskt ut. Så jag vill helst inte sitta offentligt när det är mycket folk när jag ska amma. Jag blev helt dyngsur i svett, Albin emd. Och sån fruktansvärd värk i ryggen och dessutom huvudvärk .
Det var så synd om Albin hela kvällen, och sen blev det ju så tråkigt för jag missade ju en massa surr, kunde inte slappna av och inte fika, prata och ha trevligt. Men jag hoppas verkligen att det blir träff nån fler gång senare.
Ska lägga ut bilder på de söta små liven från gruppen sedan. Dom är på pappas kamera för jag var tvungen att låna den eftersom batteriet såklart var slut på våran.
Efter träffen som då pågick i två timmar, gick vi ner till mammas jobb (akuten) och så fick hon ta ett stick i tån medan han åt på mig, han märkte ingenting! Vi skulle kolla blodvärdet för han har varit så blek ibland på sistone. Men värdet var bra, det ska ligga på mellan 100 och 160 på spädbarn. Och Albins låg på 103 och läkaren sa att det var helt okej eftersom det var godkänt. Så antagligen blir han sådär blek när han har mycket ont i sin lilla mage.

GÅRDAGEN
Igår var samma visa fast nästan värre, tror att det var värsta gången hittills. För det första så hade han ju sovit fruktansvärt dåligt på natten. Och sen då den där magen som jävlas med honom. Efter att jag hade varit vaken varannan timme från klockan tolv på kvällen till klockan nio på morgonen var jag helt slut och hade huvudvärk. Så vid nio fick Tommy prova kliva upp med honom, men han skrek konstans i över 20 minuter och var helt otröstlig så till slut kom han in till mig. Jag gav han en liten slurk, sen klädde Tommy på honom och så for han en sväng. Först till Elin där han också hade varit missnöjd, sedan på viken och hållit på lite med bilen. Så då fick han ju sova en liten stund iallafall, i bilen där han oftast sover.
Strax efter ett gick vi till BVC för vägning och mätning, tog såklart vagnen. Det är lite jobbigt när han somnar så gott hos en och sen ska man av med alla kläder och böka på. Men "kors i taket" så var det första gången som han var riktigt nöjd fast vi klädde av, vägde och mätte honom. Så det var skönt. Och det var också underbart att se resultaten. Han hade gått upp nästan 500 gram på 2 veckor (5140 gram) - rekord hittills. Han var 60 cm lång, så det hade även skjutit lite på längden. Efter BVC gick vi på ICA och handlade lite. Jag var ju tvungen att inhandla lite mjölkfria grejer - sojamjölk, bröd och smör till exempel. Jag kan säga att jag knappt äter nånting nu, för det enda jag är sugen på är det som jag inte får äta. Brödet smakar skit, mjölken smakar skit och kan inte äta nån sås, ost eller mos eller nånting sånt. Men det är bara att bita ihop tills på Måndag, så får vi se om det blivit någon skillnad. Sen ska vi ju också på återbesök hos Natalia på barnmottagningen.
Sen till en hemsk grej. Jag låg i sängen hemma hos mamma och pappa en natt och försökte sova förra veckan, och helt plötsligt ploppade det upp i mitt huvud - JAG HAR JU GLÖMT ATT RINGA FÖR ATT BOKA TID FÖR FADERSKAPSERKÄNNANDET. Shit, jag fick panik och tänkte, tro vad fasen dom ska tänka om mig när jag ringer och säger att det blivit bortglömt?? Men jag ringde igår och då sa jag som det var. När jag fick de där papprena så la jag undan dom, sedan har det varit så mycket med Albin, problem med svamp och så och så har vi ju dessutom varit borta så mycket så det har helt enkelt blivit bortglömt. Han sa att det inte var någon fara och att det är lätt hänt. Vilken lättnad! Jag trodde att jag skulle bli dumförklarad, åtminstone på tonfallet, men icke! Så imorgon ska vi gå till medborgarkontoret här i Ramsele och så ska Tommy få erkänna att han är Albins pappa, vilken ära!  :)

Igår kväll tog Tommy med sig Albin en sväng igen, han åkte då till Tomas och Ann. Han var borta i typ två timmar, och där var han nöjd mesta delen. Medan dom var borta så diskade jag nästan hela tiden, hade såklart ett berg med disk, som hade stått i 9 dagar och väntat på mig. Kändes otroligt skönt när den var gjord. När mina grabbar kom hem så blev det amning och sedan Desperate Housewives. Albin somnade vid halv ett, sedan vaknade han nog två gånger innan halv sex varav en gång han åt, sedan vaknade han halv sex och åt. Sen somnade han och vaknade om vartannat hela tiden fram till halv tio. Men det var ju mycket bättre än natten innan så jag är ganska nöjd. Det är bara så synd att han ska ha så ont i magen. Jag skulle kunna vara vaken ännu mer och ännu längre bara Albin mådde bra! Det är ju så jobbigt för honom eftersom han är så grymt trött men knappt får sova nånting, varken på dagen eller kvällen.

Söt bild på lillgubben som räcker ut tungan  :)


Albin i babygymet - ser väldigt spännande ut va ?  :)


IDAG
Vi klev som sagt upp halv tio. Jag tog och badade Albin, det var behövligt eftersom jag inte gjort det på ett bra tag då han har varit så grinig. Han tyckte inte om det så mycket som han brukar, eller inte alls snarare sagt. Så det blev ett snabbad.
Sedan kom Elin, Edvin, Lena och Axel och hälsade på oss. Väldigt kul att träffa dom. Jag är nog inte så rolig att träffa just nu när jag är så slut och nästan bara fokuserad på Albin. Men det var trevligt att träffa dom iallafall. Axel och Edvin lekte runt för fullt - lägger ut bilder på dom sedan!
Anledningen att jag kan sitta här och skriva nu är för att Tommy tog Albin med sig i vagnen och följde med dom till lekparken en sväng. Då ville jag passa på att ta det lugnt själv en stund och sitta här och skriva av mig lite. Jag hoppas verkligen att han får sova ett tag i vagnen nu.

Känner mig ganska tom i huvudet just nu. Jag hoppas bara att Albin får en bättre kväll och natt, både för mig men framför allt för hans skull! Det är ju så synd för han har oftast haft ganska bra nätter förut, det är då han har brukat sovit som bäst iallafall. Och nästan ingenting på dagarna. Nu är det dålig sömn både på kvällen och dagen, förstår inte hur han orkar lillgubben. Och allt är den där jäkla magens fel! Håller tummarna på att han ska bli bättre snart! Trots att han har väldigt jobbiga stunder och att man är så slut så kan han få en lugn och skön stund då han är hur glad och go som helst och sitter och ler & surrar för fullt. Och då spelar det ingen roll hur trött och slut man än är, man smälter i vilket fall och blir så lycklig. Tänk om han inte skulle ha problem med magen, då skulle han ju vara sådär nästan hela tiden.

Jag ska göra kyckling & ris till middag idag - blir nog väldigt smaskigt! Men det blir inge creme fraiche eller currysås till som jag brukar. Utan kanske lite soya eller sötsursås.

Ikväll ska vi självklart se Oskyldigt Dömd och hoppas på att dagens avsnitt är bra och spännande. Efter det är det väl Insider tror jag, så det blir väl att se det också. Sen får vi se hur Albin mår och när han kommer att somna.
Återkommer minst troligt ikväll, men man vet ju aldrig. Annars blir det förhoppningsvis imorrn.

Hej svejs!

Stackers lillgubben

Har inte tid att skriva något idag, lillgubben är inge vidare i sin lilla mage.
Det är jättesynd om han!

Ska trösta han nu och se om vi snart kan gå och lägga oss.

Skriver nog imorrn! Hoppas att han är lite bättre då.

God natt!

Tji fick vi...

Ja nu är jag trött, och det är nog Albin också. Anledningen till att jag inte skrev nå mer igår var för att Albin inte alls hade nån bra dag eller kväll. Han hade jätteont i magen och vi fick gå och bära på honom hela tiden. Jag gick till och med en liten sväng med vagnen så han somnade, men det tog inte många minuter innan han vaknade. Inte konstigt när magen är sådär, stackarn! Det är ju så himla hemskt, jag förstår inte varför småttingar ska behöva ha det så här. Han sov inte ordentligt en enda gång under hela dagen igår, och då klev vi ju upp klockan sju på morgonen. Det knepiga är ju att han är så otroligt trött, och somnar, men vaknar lika fort igen. Det blir väl så då det är magen som krånglar. Så himla synd!

Sen somnade han klockan tio igår kväll, och det var ju nästan rekordtid för nattssömnen! Men då vaknade han klockan ett, klockan två, klockan fem och då bajsade han så då tänkte jag att han kanske skulle sova gott ett tag, somnade vid klockan sex, men då vaknade han igen halv åtta och sen klev vi upp halv nio. Och han var ju vaken i en timme två av gångerna och han var så arg, Tommy kunde inte trösta han och han hade svårt att somna. Men Tommy led ju inte så mycket för när han vaknade klockan fem så sa han : "men han har ju sovit i sex timmar iallafall va?". Haha... han hade ju sovit och inte märkt de gånger han vaknat och ätit och så. Karlarna har det oftast ganska bra dom.
Så tji fick vi, för att han hade två rekorddagar då han mådde som en prins. Då fick vi gårdagen, natten och idag som blev tvärtom istället. Men det är ju Albin det är mest synd om. Och man kan inte göra nånting, mer än att försöka trösta och ha honom nära sig. Det som är synd blir ju att han blir så van det igen, då blir det ännu svårare för honom att ligga själv sen. Men det får bli som det blir. Jag hoppas iallafall verkligen att lillgubben ska må bättre sen idag.

Idag ska vi väl fara ner på stan, vi har fått pengar av pappa så vi ska äta nånstans där, blir väl nån pizza. För mamma jobbar kväll och pappa ska vara hemma och hålla på med badrummet då rörmokaren kommer.
Sen får vi väl se vad det blir, kanske hälsar på nån. Tills vi ska på föräldraträffen och få se alla bebisar. Det blir nog roligt, synd att det var ganska sent bara, 18.30 till 20.00. Efter det ska vi åka hem till Ramsele. Han lär ju sova i bilen iallafall, som han älskar. 

Nu är jag väldigt trött kan jag säga. Albin ligger just nu också väldigt trött i sin babysitter, men han vet inte riktigt hur man gör för att somna tror jag...

Sen får vi se hur lillgubben mår idag, hur det blir med skrivandet.

Hej då så länge!

Jag, Albin och Nisse. Bortse min otroligt stygga min.

Kitty - stor flicka nu!

Glömde att tala om att "mamma Kitty" fyllde 1 år igår. Blir sur på mig själv att jag inte köpte nånting åt hon, hon kanske kan få en grej i efterskott  :) Grattis till henne!


Inatt sov Albin från elva, vaknade halv två, halv fem och halv sex. Sedan klev vi till slut upp strax före halv åtta. Jag var så trött att jag var yr och såg dåligt... det blev såklart bättre efter en stund då jag vaknat till ordentligt.

Tommy har det bra han, han kom just upp och klockan är 10.40. Var in till han en sväng strax före tio, i hopp om att han skulle vara vaken, men då snarkade han. Så jag lät han vara!  :)  Men nu var det ju verkligen dags att kliva upp tycker jag...

Får se om man går nån kort liten vagnsväng idag så han får sova ute en stund. Men det är ju inge vidare skönt.

Nu längtar man lite hem till Ramsele. Få träffa Elin, Edvin m.fl, att få ta ut mitt Ellos-paket och se all rolig post man fått under en veckas tid. Alltid skönt att komma hem till sin egen lägenhet också. Men jag vet ju att det bara går nån dag så längtar man hem till mamma och pappa igen! Men det är väl så det ska vara. Vi blir ju här i sammanlagt 8 dagar nu. Vi har rätt så lite pluring nu också så vi kan inte åka nå mycket fram och tillbaka. Nästa gång vi ses så blir det nog mamma som kommer till oss tror jag. Det är också härligt när dom kommer och hälsar på oss.

Och så längtar vi efter Jessika, som snart kommer hem från Stockholm och ska hälsa på oss. Det blir mysigt att få träffa henne igen, var ett tag sen sist. Och så har hon ju inte fått träffa lilla Abbelito än heller. Det blir skoj!

Åh, jag skulle så gärna vilja ha en massa pengar, så man har kunnat åka till Sundsvall och handla lite. Både grejer till Albin och grejer på IKEA till oss. Får väl se när den dagen kommer. Sen så vill jag gärna ha en ny bil också, behöver inte vara nån speciell, bara det är en kombi och att den fungerar bra. Som en tillfällig bil innan man köper en ordentlig. För jag börjar tycka att det är lite jobbigt att ha sierran när man ska åka iväg och ha vagnen och en massa grejer med sig. Men det behövs ju pengar till det också, eller iallafall att Tommy ska ha jobb och fast inkomst. Eller att vi skulle få sierran såld. Får väl se hur det blir med den saken. Det skulle vara underbart och vara en stor lättnad iallafall.

Tiden går ju ganska snabbt, så snart är väl julen här. Gud vad mysigt! Finns ju inget bättre än julafton. Lukten av ljus och pepparkakor, ljudet av julsånger, ljusen i granen och i alla adventstakar. All god mat, de glada barnen som ivrigt och nervöst väntar på tomten för att få sina julklappar. Och sedan sist men inte minst allt folk som man samlas med, äter, surrar och har trevligt. Ja, det är helt enkelt en otrolig högtid, som jag alltid har och kommer att uppskatta. Jag tycker inte att man ska underskatta julen. Och sen så är det ju extra speciellt i år, eftersom vi har en alldeles egen liten tomtenisse, ALBIN. Så himla underbart, och det är ju hans första julafton. Han förstår ju inte så mycket än, men för oss är det extra mysigt. JAG LÄNGTAR ! !
Och på tal om julen, så är det lite grejer jag ska köpa. Jag måste köpa nya julgardiner till vardagsrummet, eftersom jag behöver två par likadana, när vi har två fönster där inne. Jag vill också köpa två adventljusstakar till i ek, jag har en redan. Dom är ju så otroligt fina, men dom kostar också. Och så vill jag åka på Dollarstore och handla lite smått och gott, brukar finnas mycket kraffs där, söta små tomtar och sånt!
Jag har ju iallafall fixat de flesta julklappar, det känns otroligt skönt. Ska ge alla barnen och några till bara. Inte byta med alla som man gjort tidigare, det är så himla onödigt i vår ålder. Nu är det ju roligast att ge barnen och bättre att lägga pengar på dom.
Vi måste ju också knäppa kort på lillgubben sen som jag ska göra julkort av, men det kan man ju vänta med tills i början av December så han är lite större. Man behöver ju inte skicka dom förrän i mitten av December heller så. Men det ska bli roligt att ta nåt fint julkort på han. Får se om man tar den söta tomtedräkten kanske, som vi lånat av Oliver. Tänk att det var tre år sen han hade den på sig... Herregud vad tiden går alltså!

OLLI i fredags med sina nya arbetshandskar, och sin farmor  :)


OLLI MED SIN TIGERPYJAMAS

 
SÖTPROPPEN IGÅR



ALBIN SOVER GOTT I VAGNEN


Återkommer senare! Hej svejs!

Min lilla ängel

Ja igår på IDOL så gillade jag verkligen Kevin! Han är helt storslagen. Och Johan, som är väldigt duktig på scenen men som inte har någon vidare röst gjorde faktiskt sitt bästa uppträdande igår - håller med juryn! Men jag tror att han måste ha nåt år på sig att utvecklas ännu mer, han kan bli en väldigt duktig artist, den lilla punkrockaren! Sedan Lars då, den lilla kufen. Han som är så himla duktig gjorde ju verkligen bort sig igår tycker jag. Visst, det var roligt. Men lite väl överdrivet. Håller helt och hållet med Laila som blev lite upprörd och sa att hon tyckte att han gjorde fel och att han tar plats för någon annan som verkligen fötjänar och vill ha en plats. Och som skulle ha brytt sig mera och gjort bra ifrån sig. Nä, istället så skiter han fullständigt i allt och alla och bara kör, gör parodi på det hela. Han vill ju knappt vara med i idol heller. Lite trist men...
Sepideh åkte ut, hon är väldigt duktig men det gjorde inte så himla mycket för min del. För Robin, Anna och Kevin är ju kvar!  :)

Vi såg en filmsom hette "Crash", inge vidare måste jag säga.. det hände inte så mycket.

Gick och la oss efter den.
Och nu till den stora nyheten - mitt älskade lilla hjärta somnade kl. 23.20 igår kväll och sov hela vägen fram till kl. 07.00 i morse. Helt otroligt. Och vilken skillnad det kändes, man kände sig utvilad och gladare på något vis. Och han åt, sen var han jättego, flinade och surrade precis som dagen innan. Och idag har han även sovit bra och ovanligt mycket under hela dagen. Jag gick en sväng med vagnen, bort till Carina och tillbaks. Sen sov han ute i den ett bra tag.
Sedan åkte mamma, jag, Albin och Olli till mormor. Tog med oss mormor på konsum och handlade, sedan hem till henne och fikade halloweentårta som var mycket god.
 Efter att vi hade varit där ett tag så åkte vi till pappas loppis i Kyrkdahl. Hittade en jättefin och cool tupp som jag fick av pappa, som jag ska ha på påsk. Albin sov hela tiden, vi hann till och med hem och hann precis äta upp min pizza. Då fick Albin lite krubb. Skön dag alltså! Albin fick en jättesöt kissemiss av sin mormor som hon köpte på konsum.

Och just det ja, har kanske glömt att tala om att min söta lilla vackra katt Kitty ska ha bebisar också, vet inte riktigt när för det kom oväntat och oplanerat. Kan vara litet tag kvar, eller komma när som helst, man vet aldrig. I vilket fall så blir det nog en överraskning. Gud vad dom kommer vara söta! Jag önskar så innerligt att jag hade kunnat haft både Kitty och hennes ungar hemma. Men eftersom vi bor i lägenhet och Kitty är ovanligt livlig av sig och måste vara ute så går ju tyvärr inte det. För hos oss kan man inte ha nån katt ute, både för trappuppgången och trafiken som är alldeles utanför. Så än så länge är hon hos min mamma och pappa där hon trivs som fisken i vattnet. Får se vad som händer och sker sedan. Men så länge hon har ungarna så lär hon ju måsta vara här...

Ikväll har vi sett "Stjärnor på is" och "Svensson Svensson", ätit godis, ostkrokar, vindruvor, druckit cola och även fikat kaffe & muffins. Man känner sig som en stor jäst degklump. Men gött vare! Så även kvällen har varit bra. Lillpluppen ligger och sover, han somnade vid elva. Jag är trött som en gris, så jag ska lägga mig nu. Får se hur länge hjärtat sover inatt då, undra om man kommer att få en till stor chock imorgon när man tittar på klockan?  :)
Hoppas att det inte blir allt för kallt i morgon så kan man kanske gå en sväng med vagnen, det är så bra att både jag och Albin får lite frisk luft, och så sover man ju bra ute. Det skulle ju iallafall vara väldigt fint väder imorrn, enligt prognosen. Just nu är det cirka 12-13 grader kallt, brrrrr!!!!

Och just det, ikväll så fick vi oväntat besök som knackade på dörren. Mamma gick och öppnade. Då stod det tre otroligt söta små flickor, eller häxor som de var just då. Dom sa : " Vi vill ha godis ". Haha, och tur var väl att dom kom till rätt ställe så här på en Lördag kväll, godistokiga som vi är. Så mamma gick såklart och hämtade godis åt dom. Jag har faktiskt fortfarande inte varit med om att utklädda barn kommit och knackat på förrän idag, på halloween alltså... Hur som helt så var de väldigt gulliga iallafall...

Jag lägger in en bild på ett snällt och gulligt spöke,
närmare bestämt spöket Laban!


Återkommer i morgon såklart.

GOD NATT, BU OCH HEJ DÅ!

RSS 2.0