1:a advent

Ja tänka sig, idag är det 1:a advent. Ljusstakar och stjärnor är tända, så mysigt! Synd bara att jag inte hann fixa adventfint hemma hos oss, eftersom vi åkte hit i Fredags kväll. Så det står överst på listan att göra imorgon när vi kommit hem till Ramsele igen.



Albin och mormor med första ljuset tänt...


Natten var väl lite si sådär. Albin somnade halv tolv, som han oftast gör. Sedan vaknade han vid halv tre, sedan vid halv fem då han hade väldigt ont i magen och sedan vid halv åtta. Efter en timme fick han världens fontänkräkning när han låg i sin säng, han höll nästan på att kvävas så jag fick vända han på sidan, klappa lite och sedan ta upp honom. Han började till och med att grina, och det brukar han inte göra annars när han kräks sådär, så det var nog jobbigt för han. Men sedan fick han ligga med sin mormor i hennes säng i typ halvtimme.

Min lilla pepparkaksgubbe och Nisse  :)


"Kakelsnubben", som mamma så fint kallar honom, har varit här och kaklat klart väggarna i badrummet och det är så fint nu. Men än är det mycket kvar.

Jag, Tommy, Albin och mamma åkte till Långsele idag, vi gick en sväng på julmarknaden i kuben, som var nästan bara skit i stort sett. Sedan hälsade vi på mormor.

Hem och gav Abbe medicin och mat, medan mamma & pappa började med middagen. Det var tjälknöl och potatisgratäng, smakade helt ljuvligt. Det fattades bara att en julmust skulle ge pricken på i:et. Blev så sur när jag skulle köpa några zeunerts julmust på konsum i Långsele och så var dom helt slut. Här doftar det fortfarande hur gott som helst ifrån köket, mest vitlök tror jag. Man är iallafall väldigt mätt och belåten och vi sitter framför teven, väntande på att One Tree Hill ska börja snart. Albin sover just nu i sin säng.

Pappa satt och tittade på internet efter en babyvakt, som vi skulle få i julklapp till Albin. Men då sa Oppe att vi kunde låna hans. Så det var ju bra,och snällt. Måste försöka komma ihåg att ta med den hem imorgon. Då kanske man kan prova att Albin får sova ute i vagnen ibland nedanför lägenheten, och det är ju super.

Senare ikväll blir det Parlamentet med kaffe & kaka.

Det var väl allt om denna dag... ha en fortsatt mysig första adventskväll!

Nu börjar det på teven...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0