God kväll i stugan

Nu sitter jag här i stugan och mår gott. I knät har jag våran nya dator och den fungerar klockrent, så härligt! Jag har åkt på någon konstig förkylning, det är hemskt på kvällarna och morgnarna men under dagarna är det helt okej. Förutom att jag under hela dagen idag har haft migrän, tills jag fick en migräntablett av svägerskan Malin och det förvånansvärt gick över. Kors i taket! Nu är jag bara väldigt hes, nästan utan röst, väldigt trött och känner att huvudvärken börjar komma tillbaka. Ska snart gå ut till "lillstugan" där jag spenderar natten. Där ligger lillklimpen redan och sover, vi har en apparat här inne i rätta stugan där man hör om Albin vaknar. Nu håller batteriet på att ta slut här, så jag måste säga godnatt och adjö. Ha en underbar helg så återkommer jag nog imorgon...

Fullspäckad helg

Jaha, då var snart den här dagen också slut. Den har varit relativt bra och det har varit fint väder, så man får inte klaga. Jag tänkte snart lämna detta, göra mig klar för sängen och krypa ner. Kanske om bärbara datorn hinner laddas så ska jag starta den. Den är så fin och bra, så jag känner mig nöjd än så länge. Samma med mobilen, underbar!

Tommy jobbar på, han kör plant med Jim och dom är hemma inatt någon gång. Imorgon ska jag & Albin åka till mormor & morfar igen, för att mysa i stugan. Det blir härligt! Fick även höra att det blir wookat till middag, pappa wookar ute på en så kallad "murekka". Då ska Oppes svärföräldrar vara med i stugan och äta, så det blir trevligt att träffa dom.

På Lördag ska vi på dop och jag har ännu inte fixat någon present, så det måste jag göra på stan imorgon. Hade ju tänkt göra det när vi åkte till Sundsvall igår, men då glömde vi bort det och hade ju inte tid heller.

Inte nog med det så kommer min kära kusin Maria på Söndag, med hennes karl och son som jag ännu inte träffat. Och det var flera år sen jag träffade henne också, så det blir ju jätteroligt. Det blir en fullspäckad helg med trevligheter med andra ord.

Får se om jag hinner uppdatera något imorgon... Godnatt!

Gårdagens resa

Nu sover mitt lilla troll gott i sin säng, men han var verkligen tjurig. Oj oj oj vilken vilja han har! Han var så trött och somnade så gott i min famn efter flaskan. Sedan la jag ner honom i sin säng och hann inte längre än till köket (4 meter) så hörde jag han började gapa. Jag gick dit och då stod han upp. Då var det bara att börja arbeta, böja sig ner över sängen, klappa honom på rumpan och sjunga om och om och om igen. Efter ett tag var jag nära att ge upp för jag skakade av värken i ryggen. Men till slut somnade han, pjuh!

Jag kom ju på idag att jag glömde berätta om gårdagens resa. Hastigt och lustigt blev det bestämt att vi skulle åka till Sundsvall av den anledningen att vi skulle köpa en dator och jag en ny mobiltelefon. Mediamarkt har ju ett erbjudande just nu att man får ta på avbetalning i 30 månader helt räntefritt och avgiftsfritt. Det erbjudandet går ut på Fredag. Och eftersom Tommy jobbar idag och imorgon så blev jag överlycklig då vi fick veta igår eftermiddag att dom inte behövde lasta upp nånting. Så vi skyndade oss, packade och for.

Första stoppet blev då såklart Mediamarkt. Vi kikade ganska länge på datorerna, det fanns ju inte så jättemånga att välja bland tycker jag. Antingen var dom för små eller så var dom alldeles för dyra, vi hade ju tänkt att den inte skulle kosta mer än 7000. Till slut hittade vi en som vi båda blev väldigt nöjda med, som kostade just 7000 och den tog vi. Till den så köpte vi en datorväska och en trådlös mus, som vi betalade kontant.
Sedan var dte dags att bestämma sig för en mobil, men jag tog en som jag har velat ha ganska länge. En rosa sony ericsson som kostar 2500 kronor.

Efter detta åkte vi ner på Birsta. Först tog vi varsin korv med bröd på IKEA, sedan gick Tommy & Albin iväg medan jag sprang igenom IKEA och ryckte åt mig 5 grejer. Det var nog rekord för mig. Men vi hade varken tid eller pengar, tyvärr! Blev fruktansvärt less då jag fick stå ganska länge i kö, då jag bara hade dessa 5 varor. Men sedan sprang jag bort till grabbarna. Jag gick på Gina Tricot och köpte 2 linnen, två olika färger av mitt favoritlinne.

Sen åkte vi på Willys. Vi var tvungen att köpa blöjor eftersom jag glömde att packa med mig det i all stress. Vi hade bara en blöja i skötväskan och den bytte vi då vi kom fram till IKEA eftersom Albin hade bajsat då. Sedan hade han bajsat igen när vi skulle fara därifrånså då fick vi köpa nya. Jag vet inte vad det blivit med Albin nu, men han verkar väldigt taskig i kistan. Han som oftast bara brukar bajsa 1 gång om dagen, ibland 2, har nu bajsat 5 gånger om dagen i två dagar. Det sprakar och smäller där bak...
Ja iallafall så åkte vi på Ines gatukök och köpte varsin hamburgare, sedan åkte vi hem. Så så var det med det!

Packard Bell Easynote LJ61 17,3 tum

Sony Ericsson W595 - rosa





Skitkassan

Nu sover Albin en eftermiddagslur och då sitter jag och tar det lugnt som vanligt.
Dagen har varit ganska lugn. Men vi har varit och lunchat med Kajsa på bageriet, vi åt bakad potatis med skagenröra. Gud så gott det var! Tyvärr så fick jag lov att låna pengar av Kajsa, eftersom jag för tredje månaden i rad inte fått någon föräldrapenning i tid. Jag mailade till försäkringskassan för två dagar sedan och fick svar igår. Lustigt hur dom kan komma med olika "ursäkter" varje jävla gång, något som man aldrig fått höra tidigare, och då har jag ju pratat med dom ganska många gånger. Nu var jag ju till och med i väldigt god tid med denna begäran eftersom jag begärde för två månader i rad. Jag tror det var i början på Maj jag gjorde det. Iallafall så skulle jag nog ha pengarna på kontot imorgon, så det var ju tur. Men fattar dom inte hur viktigt det är? Man har ju räkningar att betala och tre personer som ska ha mat varav en ska ha blöjor och annat. Det är ju en himla tur att Tommy jobbar nu, annars hade det blivit kärvt. Det jag inte förstår är hur dte kan gå bra i 8 månader och sedan helst plötsligt klatra 3 månader i rad?
Äsch, nu ska jag kika runt lite och tänka på något annat. Den där försäkringskassan eller skitkassan som jag kallar dom nu, blir jag bara irriterad av att tänka på.

Namnsdag i generationer

Inte nog med att Albin blev 11 månader idag så har han även namnsdag med namnet Olof (fast Albin stavar med v). Det heter nämligen både Albin, Albins pappa, Albins farfar, Albins gammelfarfar och Albins gammelgammelfarfar (som inte lever nu) i mellannamn. Så grattis till alla mina kära! ♥

ALBIN 11 månader

Åh kära hjärtanes! Bara en månad till 1-årsdagen.
Kan verkligen inte förstå hur fort tiden går.
Men grattis till min underbaraste
Albin på 11-månadersdagen ♥




Albin önskar!

DETTA FRÅN POLARN & PYRET








Varnar för blod

Bild från när Albin slog läppen förra veckan



Tur jag har Kajsa

Hon gick hem för en liten stund sedan, efter att ha varit med oss nästan hela dagen. Tur vi har karlar som jobbar och kör tillsammans, så kan vi umgås medan vi är ensamma. Perfekt tycker jag! Det började med att vi åkte til Kajsa, en stund efter att Albin hade vaknat och ätit sin lunch. Där härjade han på som vanligt, drog ut lite cd-skivor och klappade deras prydnaskatt. Självklart smakade han lite på den också, som han gör på exakt allt annat. Sedan åkte vi runt lite i bilen, närmare bestämt någon mil. Allt för att hålla lillprinsen på gott humör. Handlade lite på ica och vips, så var klockan över två. Hem och gav Albin flaskan så han somnade sin eftermiddagslur. Kajsa gick bort till grillen och fixade middag åt oss, när regnet hade minskat lite.
Albin vaknade sådär perfekt efter en timme, då han inte fick sova längre. Men vi hann iallafall precis äta upp och fick äta i lugn och ro, dte var huvudsaken. Tyvärr så var han fortfarande tokigt trött då och det höll i sig resten av kvällen. Men vi hade kul och det är så skönt att ibland ha någon med mig här hemma som kan hjälpa till med underhållningen. Vi tog ännu en runda med bilen, några mil igen och Albin var så himla nöjd då. Han var så trött och satt bara och njöt.
Strax efter klockan 20 fick Albin flaskan, men hade bestämt sig för att klatra lite med sin mor, så han somnade inte ordentligt förrän 20.45. Så kan det vara ibland! Då slog jag och Kajsa på filmen "Dumpad" som faktiskt var bra, till det drack vi cola och käkade ostkrokar. Mysig kväll helt enkelt.
Nu väntar jag bara på att Tommy ska komma hem, vilket antagligen blir vid 2-tiden. Jag hoppas att jag lyckas somna före det. Nu ska jag kika runt på lite som jag missat under kvällen, sedan göra mig klar för sängen. Godnatt!

Bild på sötaste lillklimpen som klappar händerna




God morgon!

Nu sitter jag bara här en snabb sväng, för det går inte riktigt bra att sitta här medan Albin härjar runt. Han ska dra ner musen och skriva på tangentbordet hela tiden. Och han gnäller som bara den, så han måste ju få min uppmärksamhet. Men jag tänkte att jag skulle passa på att lägga mig och vila sedan när Albin sover, inte sitta vid datorn som jag oftast brukar. Jag är så otroligt trött att jag skulle betala mycket för att få lägga mig på en gång.
Idag är det iallafall Tisdag och vi har inget särskilt på schemat, förutom att vi ska träffa Kajsa. Vädret är lika dåligt som tidigare, väldigt tråkigt.
Nu måste jag leka med min lilla vilding. Ha en bra dag, så återkommer jag!

Mitt söta troll, i nya kepsen han fått av Jessika  :)

Katter

Ska väl kanske också passa på att nämna att min svägerska Elin fick en av mina kattungar. En hona som hon tog hem i Torsdags och som nu heter Morris. Min svåger Kennet tog hem den snygga kattpojken i Lördags och den heter Ivar.
Så nu är det två honor kvar där hemma varav en är tingad, men ska inte hämtas förrän 9:e Augusti. Jag har än en gång börjat fundera starkt på att ta den sista honan. Iallafall prova och se hur det går. Se om det går bra för Kitty, så dom inte bara bråkar. Jag tror att det skulle vara bra att ha två stycken som ger varandra sällskap när man inte är hemma, iallafall så skulle det kännas skönare för mig. Sen är det ju ett stort plus att det är en fin kattunge. Då ska jag nog sno Kennets namnförslag "Kattis". Kan ju inte bli bättre - Kitty & Kattis... Ja, vi får som sagt se hur det går!

Tillbaka till byn

Och tillbaka i bloggandan. Det har varit 3 underbara dagar hemma i Trolldalen och i stugan, med Albins mormor & morfar. Bus, lek och mys hela tiden. Albin förstörde även två prydnader för mormor! Dessa dagar har varit helt datorfri, vilket var skönt och säkert är väldigt behövligt. Men nu ska man väl komma igång igen, även om jag inte uppdaterar så ofta nu. I Fredags började det med stadsbesök, då Tommy fick bowla med dom andra och kom tvåa. Medans dom bowlade gick jag runt lite i affärer med Albin i vagnen. Han var dock inte så nöjd, så jag kunde inte kika alltför noga eller prova nånting. Men köpte en väldigt fin röd mumintröja åt honom för 99 kronor och så köpte jag en ny kalender eftersom den jag hade var slut nu när Augusti månad snart börjar.

När det hade närmat sig en timme gick vi för att möta dom andra och så gick vi till "Lilla cafét" och fikade, jättetrevligt! Efter det tog Tommy med sig Albin och gick till farbror Kennet, så jag fick gå en liten sväng själv. Köpte mig då ett par jeans som går under knäna, 3 par trosor, 5 par strumpor, 2 par örhängen och ett halsband. Allt utom smyckena var väldigt behövligt. Nu skulle jag bara mest behöva ett par jeans till, normallånga. Men det finner jag nog inte i den här stan, i min storlek.

Iallafall så åkte vi till Trolldalen, började packa in allt vi hade med oss. Det är ju alltid saker för 2 veckor fast det bara är för 2 dagar. Mormor gav Albin middagen och jag gjorde mig i ordning lite och bytte om. Sedan blev det grillning och drickning och brorsan som bor i huset mitt emot. Albin var såklart kvar hemma hos mamma & pappa då, som skulle vara barnvakt åt honom och lille Hugo. Kvällen blev faktiskt väldigt trevlig och rolig, trots värsta pissvädret. På natten klockan 2 åkte jag och brorsan hem och då var jag lagomt less. Både håret och kläderna var dyngsurt, trött och jävlig. La mig i sängen direkt och somnade gott. Albin hade en bra natt, om man jämför med många andra nätter och jag låg ända till 10.30 tror jag.

Sedan har vi som sagt bara lekt och myst dom andra dagarna och i morse kom vi hem klockan 11. Den här dagen har också rullat på som vanligt. Albin somnade väldigt gott klockan 20.30 ikväll, så nu är det lugnt och tyst här hemma. Tommy ska lägga sig nu, för imorgon bitti går han på arbetspasset. Han och Jim ska köra plant, så det blir nog väldigt dryga dagar. Längtar redan tills det blir helg igen! Nu tänkte jag kika runt lite till, eftersom det är mycket man har missat. Sedan tror jag nästan att jag ska slå på Wallander - Hämnden, som jag lånat av Anneli.

Dagen idag

Idag har varit en sån här dag då vi knappt varit hemma känns det som. Och lika skönt är det, för här hemma blir Albin bara less och jag helt slut. Vi har åkt och raggat runt en massa i forrden. Vi har hälsat på Albins farfar där han flinade upp sig och härjade på med skåpluckor och sånt som vanligt. Han fick även sin middag där. Sedan hälsade vi på Anneli & Max, våra kära kompisar. Där blev det mycket surr mammr emellan och pojkarna lekte gott. Fick några riktigt söta bilder på Max, men Albin ville nog inte vara med.
Nu gick just Kajsa och Jim härifrån. Dom kom förbi här när Tommy kom från jobbet, vilket var för en stund sedan.

Imorgon blir det lite att göra, det ska diskas, plockas och packas. Sedan bär det av mot Sollefteå. Jag är lite deprimerad över att det ska vara så dåligt väder imorgon, för flottfärden är såklart inställd. Det som vi brukar göra varje år, som en tradition då det är laxfestivalen. I år är det första gången det inte blir av, väldigt trist. Men istället ska vi bowla på stan klockan 13 och efter det ska vi fika på cafét. Albin kommer att vara med oss på stan eftersom mamma & pappa jobbar. Så Tommy får bowla medan vi tittar på, men vi lär nog gå runt och strosa lite i affärer också. Jag skulle vilja hitta något att ha på mig eftersom det inte finns tillstymmelse till det här hemma i min garderob.
Senare kommer vi att vara hemma hos broder Oppe, där det blir grillning och lite alkoholhaltig dryck. Så dagen blir nog väldigt trevlig iallafall. Hoppas bara inte att det regnar allt för mycket på kvällen nere på stan, vore så trist att bara måsta vara inne på krogen.

Men nu blir det sängen för jag är grymt trött. Kommer väl att ligga och fundera en massa som vanligt och kanske bläddra lite i någon katalog. Jag hoppas att natten blir hyffsad, för det vore ju bra om både Albin och vi är lite utvilad imorgon. Lilltrollet somnade klockan åtta ikväll, vilket var en bra tid. Men han har då vaknat 3 gånger varav en gång jag fick ta upp honom i famnen och vagga lite. Jag tror att han har kommit i någon "otrygg-period" av något slag?
Vi får se om jag hinner uppdatera något imorgon innan vi åker, annars blir det nog på Lördag. Vi ska komma iväg senast klockan 11 hade vi tänkt. Godnatt!

Bjuder på några bilder på grabbarna





Torsdag

Har än en gång inget speciellt att skriva, tänkte väl mest bara säga hej. Här hemma har natten var som vanligt, ganska jobbig. Men då fick vi desto bättre morgon. Vi låg i sängen alla tre och myste tills klockan var närmare 10 och Albin var verkligen hur go som helst. Sedan klev vi upp och gjorde våra vanliga sysslor. Albin fick sin gröt och lite senare åt vi lunch. Jag måste nog redan sluta här, för det är en grinig och trött liten son som bara sov 30 minuter nyss. Vi ska slänga in en tvätt i maskinen och plocka lite här innan pappa Tommy ska få skjuts till jobbet.
Ha en bra dag så återkommer jag senare!

Slut för idag

Jag är så glad! Elin har äntligen pratat "allvar" med Martin och dom har bestämt sig för att ta en av mina kattungar, dom får en av dom fina honorna. Inte nog med det, så ska min kära svåger Kennet & hans Jonna ta den finaste av dom alla - hanen. Det känns så otroligt skönt att ge dom till några jag känner. Lustigt då dom kom ut på blocket idag.

Jag hade ju först tänkt behålla en av ungarna, och hade nästan bestämt mig för hannen. För han är så otroligt fin. Men sedan tog jag ett tufft beslut, att det blir nog att ha Kitty. Vi kommer ju trots allt inte bo i något hus. Och så har vi ju den sötaste, roligaste, mest krävande och underbara ungen av alla - Albin.

Nu ska jag ta den nya H&M-katalogen som kom i postlådan idag. Ska krypa ner i sängen och bläddra i den tills John Blund känner sig redo att kidnappa mig. Hoppas även att han och Albin ger mig en hyffsad natt nu.
Godnatt!

Den underbart fina hannen


Surkärring för en minut

Den här dagen har bestått av mycket umgänge med olika vänner. Först klockan 11 kom Jessika hit. Då började det med att jag fick två fina växter, vilket verkligen behövdes och Albin fick en "Lastbils chaufför" - keps. Det tackar vi så mycket för! Sedan hände det en liten olycka, fast som ändå var ganska rejäl. Albin stod vid bordet och ville ha flaskan som han inte nådde, Jessika puttade flaskan lite närmare och då han skulle greppa den så snubblade han till och slog i munnen i bordet. Det var en rejäl smäll och blodet rent ut sagt forsade. Inte alls kul, han skrek och grinade, men det gick över chockerande snabbt ändå. Fan, han var ju mycket tåligare än vad jag skulle ha varit! Men det resulterade iallafall med en sju helsikes fläskläpp, stackars mammas prins. Usch, det såg inge trevligt ut där på insidan av överläppen, och allt blod som kom också. Men han har iallafall inte stört sig på det nånting under resten av dagen. Klockan två tog vi Albin i vagnen och gick ut. När han somnade gick vi på grillen och tog varsin glass. Strax efter klockan 15 åkte min kära vän hem.

Albin hade då redan somnat efter bara 40 minuters sömn, ja jag vet inte alls vad det blivit nu. Han har dåliga nätter igen, har svårt att somna när han får flaskan och sover inte alls lika länge, tillräckligt länge för att vara han. Får hoppas att det är någon övergående period, men jag är alldeles för skeptiskt, med tanke på hur det varit. Vi får liksom inga långa bra perioder känns det som.

Men iallafall så gick vi upp och packade med oss lite av det vi behövde åt Albin och sedan for vi mot Ovanmo och hälsade på Malin & Mattias. Dom har bott i huset i cirka 4 månader nu och vi hade ännu inte varit dit, så jag tyckte det var på tiden. Vi surrade lite, gick runt på en husesyn, Albin fick käka, jag blev bjuden på jordgubbar & glass och Albin härjade runt. Sedan tog vi med oss Malin och åkte till Elin, Martin & Edvin en sväng. Albin blir ju glad bara av att se ett barn, allra helst Edvin, medan Edvin verkar bli mer och mer le sin lilla kusin och vill mest bara putta bort honom. Inte lätt att vara 2 år.

Nu ligger Albin och sussar sen en timme tillbaka. Han somnade ikväll gott av flaskan, trots sin hemska och ömma överläpp. Han lämnade till och med 50 ml, det gick inte att få i honom. Men jag är glad bara han sover och jag vet att han klarar sig bra ändå. Det har hänt förr. Över natten till morgonen klarar han sig länge. Jag har just talat med Tommy i telefonen, han trodde att han skulle vara hemma till 22.30, så det är ju en hyffsad tid ändå. Han hinner ju komma hem innan jag ska sova iallafall. Och jag har en ny tjock H&M-katalog som jag ska bläddra i ikväll när jag lägger mig, underbart!

Men innan Albin somnade, gjorde han mig ganska så sur, under en minut. Han rev nämligen ner lampan vi har i köksfönstret, och den gick såklart i hundra bitar. Det var en lampa från IKEA som kostar 69 kronor, så det var inte för kostnadens skull. Men ändå, jag gillar den och nu har vi ingen annan fin att sätta dit. Grrrr! Tro om vi kommer ha några hela prylar kvar i framtiden, eller om vi kommer måsta köpa nytt?

Så här ska den lampan se ut

Så här såg den ut efter Albins "aja bajja"



Tidig kväll för Albin

19.25 visade klockan när mitt lilla troll höll igen sina vackra blå och fick läggas i säng. Skönt som attan! Så nu sitter en nöjd mamma här och njuter, i väntan på att karln ska komma hem från jobbet. Det blev en ännu tidigare kväll för honom idag, och jag klagar inte. Roligt att hinna träffas lite under veckorna också...

Jag berättade ju om den knasiga rytmen som blev för Albin idag. Självklart blev det ju som jag hade trott - väldigt tufft att hålla honom uppe efter det. Eller tufft och tufft, men han blev som vanligt väldigt trött & grinig vid halv fem. Och då är det både för sent för att ta en tupplur och för tidigt för att lägga sig för natten. Det var bara att gilla läget, leka, busa och underhålla allt man kunde.

Sedan trotsade vi pissvädret! Jag tog på Albin hans regnjacka och keps, satte honom i vagnen och gick ut. Först handlade vi lite på ica. Sedan gick vi fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka här ute. Vi fördrev tiden och Albin var nöjd där i vagnen. Han satt bara tyst, trött och sög på sin napp.

Slutligen vill jag bara säga - fan vad jag blir hatisk på mopeder!


Little but Loud

Så står det på en av Albins nya tröjor. Och vad kan vara mer passande till honom än just den texten? Jag tyckte iallafall att den var klockren. Jag beställde från "Linus och Lotta" i förrgår kväll och fick dom i postlådan idag. Det var den tröjan, en kortärmad tröja och en pyjamas med "cars" åt Albin och så två kortärmade tröjor till min älskade brorson Oliver som snart fyller 4. Allt detta för en mycket billig penning, det var bara reaplagg.
Här visar vi upp lite av tröjan, och min söta pojkmodell står ju faktiskt helt själv också...


Tisdag

Egentligen vet jag inte alls vad jag ska skriva just nu, men tänkte passa på medan lillklimpen fortfarande sover. Han kan vakna när som helst, för han har sovit lite över en timme. Det blev väldigt knasigt idag, för Albin & Tommy klev inte upp förrän 9.30. Jag, jag låg ända till 10.30(!) Så då blev det såklart en sen lur för Albin och nu lär jag bli tvungen att hålla honom uppe och så får jag väl lägga honom lite tidigare än vanligt. Det är ju bra om det funkar, men vi får se hur det går...
Tommy stack och jobbade klockan 12, tro vad han får för arbetsdag idag då? Själv sitter jag bara och kikar runt på datorn som vanligt, tar mig en och en annan prilla och njuter av lugnet. Är dock lite sur över detta pissväder, då man inte kan vara ute nånting med Albin. Jag håller tummarna på att vädret ändrat sig tills på Fredag, då det är meningen att vi ska åka flotte. Det är en tradition varje år på laxfestivalen, längtar!
Nu vaknade Albin! Hej så länge!

Myskväll med Kajsa

Regnet har öst ner största delen av dagen och kvällen. Men det har varit ganska behagligt ändå. Jag blev lite stolt och nöjd över mig själv, att jag lyckades diska en ganska stor disk, samtidigt som jag hade Albin. Det är inte så ofta det händer.
Var på ica precis innan stängningsdags. Köpte lite gott som chips, dipp, cola och så snus förstås! Hade bestämt dejt med Kajsa, hon skulle komma till oss när hon slutat jobba. Så när klockan blev halv åtta dök hon upp. Albin härjade på med oss som vanligt. Han drog ner en kastrull på sina tår, för andra gången idag, aj aj! Han ramlade även och slog ansiktet i golvet och klämde handen på något vid när han lekte med ugnsluckan. Så kan det gå, man får ju hoppas att han kanske lär sig någon gång? Han har ändå blivit relativt tålig nu, ofta säger han inte ett knyst och när han väl gör det så går det över jättefort. Medan vi satt där i köket och lekte så tog han världens minsta myrsteg, kanske tre stycken. Man kan nog inte ens kalla det för steg, men han försökte ju iallafall. Duktig kille! Han somnade gott klockan nio och då slog jag & Kajsa på en film och började svulla lite.
Vid elva gick Kajsa och Jim härifrån. Jim kom hit efter jobbet halv elva och Tommy kom hem redan vid halv tio, jag kanske ska nämna att grabbarna jobbar på samma jobb. Nu ligger Tommy i sängen och jag funderar på att göra honom sällskap snart. Jag tar väl något att läsa en stund innan jag slår igen mina blå.
Nu är Måndagen snart över, redan. Skönt! Bara 4 dagar tills det är Fredag och helg igen...

Dagens grattis

Dagens grattis går till alla med namnet Margareta eller Greta.

Anledningen till att jag nämner just detta är för att jag har namnsdag idag.

Jag heter faktiskt Margareta i andra namn.





Måndag

God förmiddag! Då var det bara duon här hemma nu då. Tommy har gått på jobbet för en stund sedan, han jobbar eftermiddag den här veckan, vilket känns lite mindre roligt. Men man får väl hoppas på hyffsade kvällar. Albin ligger och sussar gott, den vanliga förmiddagsluren. Så jag passar på att sitta ner, ta det lugnt, ta en snus och njuta. Sedan får vi se vad vi hittar på för att fördriva tiden. Vi tar väl vagnen och går ut en sväng iallafall, går på ica och handlar lite som vanligt.

Nu längtar jag faktiskt tills på Fredag. Då packar vi och drar till mamma & pappa. Dom ska vara barnvakt åt Albin på kvällen, då jag & Tommy ska ut på lite partaj. Det är ju självaste laxfestivalen i stan, som är en tradition varje år, den missar man aldrig. Då är det mycket folk i alla åldrar, god mat, musik och fest. Synd bara att det verkar som att det blir regn och pissväder hela veckan, inklusive Fredag. Men det blir nog trevligt i vilket fall. Och man får hoppas att Albin får en bra natt där hemma hos mormor & morfar. Han är ju inte den ända som ska vara där heller, utan även hans lilla kusin Hugo ska sova hos dom den natten.

Ha en bra dag!

Anna Nicole

Den här dagen har varit som alla andra söndagar, ganska tråkig och man gruvar sig för att det snart är Måndag. Men den har varit ganska okej ändå. Min mage har varit mycket bättre nu ikväll. I morse trodde jag nästan att jag kanske hade fått en släng av magsjuka. Men senare trodde jag inte det. Senare på eftermiddagen var jag bra igen och jag har ätit både lite godis och lite mat ikväll och det har gått bra. Kan säga att jag var väldigt hungrig eftersom jag inte hade ätit nånting på hela dagen. Mamma tror inte heller att det var magsjuka jag fick, utan hon tror att det är den där jäkla gallan som spökade. Jag fick dom symptomen. När jag har magsjuka så brukar jag alltid må illa och kräkas, och jag brukar absolut inte vara bra efter ett dygn eller mindre och man brukar ju inte kunna äta utan att bli dålig. Så någon magsjuka kan jag garantera att det inte var. Skönt att det blev bra iallafall. Jag blir så rädd när jag får så ont i magen, framför allt när man inte vet vad det är och man bor över 7 mil från närmaste sjukhus (ifall det skulle bli något allvarligare). Men nog om det nu...

Vi var hos Tommys pappa i några timmar idag, för Tommy hade tvättat bilen och så stod rubbning och vaxning på schemat. Det var verkligen var forden behövde, men gud vilken jäkla tid det tar. Han hann inte med hela bilen utan taket och ena sidan får vänta till någon annan dag. Albin levde rövare som vanligt, han skulle öppna ugnen, alla luckor han kom åt och dra fram allt han ville ha. Trött var han men ville inte sova, så det blev en övertrött pojke här senare på kvällen. Men just nu sover båda mina prinsar och jag ligger i soffan och kollar på filmen om Anna Nicole Smith. Efter den blir det att göra sig klar för sängen, krypa ner med en katalog och drömma sig bort i heminredningen. Hoppas ni haft en bra helg, godnatt!


Söndag

Ja, nu är den så kallade "vilodagen" här, även fast det började för mig redan igår kväll. Usch, säger jag bara! När jag hade skrivit klart här vid datorn gick jag raka spåret til sängen och la mig. Då blev det värre igen, gud så ont jag hade. Gick på toa och det bara rann ur mig. Efter ett tag lyckades jag väl somna, klockan var väl cirka halv 1.
Tommy la sig inne hos Albin och tänkte ta hand om nattpasset. Jo tjena, tänkte jag. Tommy sover så hårt på nätterna numera att det är näst intill omöjligt att få liv i honom. Han vaknar inte ens när Albin vaknar och gapar. Och jag hade rätt, samma blev det inatt. Jag hörde att Albin började gapa, lite mera, lite mera och till slut gick jag dit. Tommy sov som en stock, så jag väckte liv i honom och bad han följa med in till mig.
Sedan vaknade Albin klockan 3, jag gick dit. Sedan vaknade han 4.30, då Tommy gick och hämtade honom så han fick komma in till oss. Grabbarna klev upp vid 7.30 efter att vi legat och myst lite i sängen. Jag låg kvar ända till 10.30(!) Men jag tror att det behövdes, även om jag var ännu tröttare då än jag var klockan 7. Magen är fortfarande inte okej, men det är inte i närheten lika ont som jag hade igår.
Nu ligger Albin och Tommy och sussar gott, lär nog vakna när som helst. Då får vi se vad vi hittar på. Jag ska göra något annat iallafall, orkar inte sitta här. Magen krånglar som sagt fortfarande och ryggen värker. Ha en bra Söndag!
Bjuder på några bilder från gårdagens bilresa till Åsele...

Glad & go grabb som klappar händerna

Sträcker lite på sig...

Busar med mamma

Trötter tittar förundrat på sin älskade snuttis

Vi hade kanonväder från morgon till kväll - underbart!


Legat på dödsbädden ikväll

Vi har haft en underbar dag, jag och min lilla familj. Den började i morse klockan 7 av att vi låg och myste i sängen tills klockan var nästan halv nio. Sedan klev vi upp, gjorde oss i ordning, gav Albin gröt och allt annat man brukar göra på morgonen. Packade i ordning det vi behövde ha med oss i skötväskan och sen bar det iväg mot Åsele marknad. Hade funderat och planerat så bra, att Albin skulle sova i bilen dit, vara där några timmar för att sedan komma iväg i god tid och att Albin kunde sova även på hemvägen. Kan ju säga som så här, för det första så var Albin vaken hela resan dit (11 mil). Men han var så himla glad, söt och go. Mammas duktiga pojke! Då trodde man ju att han kanske skulle somna i vagnen när vi vankade runt där, men icke! Nej det var ju alltför spännande att se alla saker, alla människor och undra vad allt ljud kom ifrån. Men även där, under hela tiden på marknaden var han som en strålande sol. Det var även strålande sol på helblå himmel och grymt mycket folk. Men trots det så lyckades vi träffa Tommys bror Henrik med familj och flera andra vi kände.
Tommy hittade sig en plånbok, en keps och ett linne. Jag köpte två stycken t-shirts och ett par små foppatofflor åt Abbe, så himla söta! Jag struntade totalt i att köpa något åt mig själv, vilket jag ångrade lite när vi åkte hem. Det fanns några småsaker jag hade velat ha. Men men, unnade mig iallafall god thaimat. På väg hem så somnade iallafall Albin efter en stund. Jag tror att denna dag var hans rekord - vaken från 07 till 16, helt otroligt.

Väl hemma så gjorde vi oss i ordning lite. Såg att man hade fått lite färg på sig under dagen marknadspass. Albin fick middag och sedan tog vi vagnen och promenerade bort till Kajsa & Jim. Vi hade nämligen blivit bjudna på middag, så himla trevligt tyckte vi. Vi kom dit, satt och surrade medan Albin levde rövare. Kajsa stod och fixade maten, som vi sedan vräkte i oss, det var otroligt gott. Ganska snart efter att vi hade ätit så kände jag att magen började göra ont och det blev snabbt värre & värre. Jag var tvungen att låna cykeln och cykla hem. La mig på sängen, det är det jag menar med dödsbädden. Fy fan! Det är inte förrän ganska nyligt som det har lättat lite, men det är fortfarande inte bra. Jag tror att det är min känsliga galla (som jag ärvt från min mamma), som blev känslig helt enkelt. Kändes så otroligt dumt att fara ifrån dom, precis efter middagen. Och väldigt trist en Lördag kväll som denna, att måsta ligga i sängen ihopkrupen och kvida. Men det är inte annat att göra. Tommy & Albin kom hem vid 21.30 dom och Albin hade skött sig bra. Han somnade inte förrän efter 22. Så, nu har jag iallafall berättat lite om våran dag och kväll. Så nu ska jag göra mig klar för natten...

Godnatt!

Nytt igen! Blev så fäst vid denna mysiga bild på Albin i lastbilen, att jag gjorde den till headerbild. Blev även sugen på att byta färg, så det blev rött här inne nu...
Ska bara kika lite till här på datorn, kanske ladda upp några bilder på facebook. Sedan blir det sängen. Imorgon ska vi antagligen åka till Åsele och gå på den stora kända marknaden en sväng. Det blir bara att man måste planera och passa in så att Albins sovtider blir i bilen, både dit och hem. Och så får man hoppas att han är nöjd i vagnen medan vi går runt och kikar. Och även hoppas att man kanske hittar något roligt att köpa, nu när vi har lite pengar. Men det är bara roligt att åka och hitta på något, som man annars aldrig gör.
God natt!

Blivande lastbilschaffis?

Ja man vet aldrig! Albin är redan väldigt intresserad av alla fordon. Han blir ofta alldeles tyst och stilla då han ser lastbilar och motorcyklar mm. Han blir även alldeles lyrisk av lycka då han får sitta (stå) i vårat knä i bilen. Han ska både ratta och växla. Samma sak var det idag, då han fick sitta med sin pappa i lastbilen. (Den stod alltså stilla och avstängd på åkeriet). Men gud så han brummade medan han höll i ratten, försökte växla och log det där underbara leendet. När Albin blir lite äldre får han väl kanske åka med på en tur någon gång. Jag fick så många söta bilder på mina älsklingspojkar. Så här kommer iallafall en liten bildbomb från våran mysiga stund i den röda pärlan :)










Hej bloggen!

Slänger in ett snabbt litet inlägg här. Natten vi hade tills idag var minst sagt fruktansvärd, enligt mig. Fy, man vill inte ens tänka på det. Men dagen har väl varit till belåtenhet. Förutom att Albin inte sov tillräckligt på sin förmiddagslur. Men när han vaknade så tog vi vagnen och gick bort till Brorssons (åkeriet), där vi väntade på att pappa skulle bli klar. Han fick lite tidigare dag idag iallafall, skönt när det är Fredag. Albin fick sitta lite med pappa i lastbilen också, vilket han verkligen älskade. Jag tog så många fina bilder på dom. Jag kan lägga in några senare. Just nu är nämligen pojkarna ute, och dom har kameran med sig. Kameran följer alltid med när man är med Albin :) Medan jag är själv här hemma så ska jag plocka litegranna tänkte jag.
Ha en bra kväll, så återkommer jag senare!

Orkar fan inte

Skriva något speciellt nu. Tänkte bara kika runt lite på det jag brukar, sedan blir det sängläge för min del. Albin somnade strax före åtta och Tommy har lagt sig. Jag har varit sjukt trött hela eftermiddagen och kvällen. Jag hoppas att den kommande natten och morgonen blir lite trevligare. Jag får återkomma imorgon.
Säger bara en sak, godnatt!


Hallå Torsdag

Idag är det en helt vanlig dag. Natten var väl sådär. Lite jobbigt var bara att Tommy försov sig en liten stund, för första gången. Han blev inte sen eller så, men det var tack vare hans far, som stod hemma hos oss och ropade. Så det var ju en himla tur. Men det medförde att Albin vaknade i sitt rum och gapade för full hals. Klockan var 03.50 då. Han somnade om relativt fort, men vaknade lika fort igen. Han somnade om igen, men vaknade efter en stund igen. Och då tog jag med honom in till mig, då ville han såklart inte sova. Till slut fick han flaskan och han somnade vid 6.
Sedan var det en busig liten kille och en väldigt trött mamma som steg upp vid 7. Sedan har våra så kallade rutiner rullat på. Vi har varit ute en stund med vagnen, vädret är ju super. Klockan rann iväg. Albin som oftast brukar sova vid 10.30, blev såklart trött som attan när vi var på väg hem strax före 11.30. Då fick han flaskan och somnade gott strax före 12. Men för ett tag sedan vaknade han och ville inte somna om. Då fick han ny blöja och resten av flaskan och somnade igen, alldeles nyss. Vilken tur! Hoppas han sover en stund nu då. Jag vet inte vad som stör honom, vad han har problem med nu. Vi som var så glad att han hade börjat sova bättre. Och nu är det knas igen. Även om man inte ska klaga, eftersom det har varit mycket värre. Men det känns ju tråkigt, Albin behöver bra sömn också. Det vore ju skillnad om han vore pigg. Jag ska passa på att sitta och njuta av lugnet, så länge det varar.
Återkommer senare, ha en bra Torsdag!

Oj då!

Glömde ju "Dagens grattis" som går till två underbara.

Min älskade vän Annette som fyller 22

och

Min goa moster Tina som fyller 48.

Stort grattis till dom båda.

Kramar från oss!


Godnatt bloggen!

Nä, om man ska ta och göra sig klar för sängen. Ta med sig något att läsa, krypa ner och hoppas att det blir en hyffsad natt. Känner att det vore så underbart skönt att få sova en hel natt, men så krävande ska jag inte vara. Jag är glad om Albin bara vaknar någon gång, och om han somnar om snabbt. Önska kan man ju? Godnatt alla där ute i bloggvärlden!

Min favoritbild på Albin med sin morfar



Vara eller inte vara med?

Bollen alltså! Ja, det är frågan! Haha, Albin är så söt när han går runt och härjar här hemma. Och han älskar verkligen alla sina olika bollar. Här är en liten filmsnutt där han går med lära-gå-vagnen, plockar med sig en boll ganska smidigt om jag får säga det själv. Sedan plockar han ut den igen och sedan samma procedur. Han är så duktig våran prins :)



Den lilla mustjuven

Då var busungen framme igen, för 187432:e gången  :)






Kväll igen

Och den har varit trevlig dessutom. Jag och lilla familjen åkte som sagt till Albins farmor. Jag köpte med mig mat från grillen som jag käkade upp där hemma. Sedan bjöds det på gofika, vi surrade och hade allmänt trevligt. Vädret har varit jättehärligt ute idag och är det fortfarande. Just nu är hela himlen blå till och med! Där hos svärmor så var ju även Albins farbror Henrik med familj. Albin blev jätterädd när Henrik skulle hålla i honom, så det gick inte för sig. Pappa fick ta tillbaka honom, haha! Det blir ju extra svårt när man ses så sällan, Albin känner väl inte igen honom. Det är inte lätt.

Henriks son Patrik som snart blir 8 år, ska kliva upp klockan 03.30 för att följa med Tommy i lastbilen ett helt arbetspass. Det blir nog roligt för honom tror jag. Och blir han trött är det ju bara att lägga sig och sova. Det är nästan så att jag blir lite avundsjuk, jag skulle också vilja följa med en hel dag sådär någon gång.

Iallafall så kom vi hem vid klockan åtta, gjorde i ordning flaskan som Tommy fick ge Albin. Jag surrade lite med mamma i telefonen medans. Sedan kom Tommy ut, lite smått förtvivlad och var tvungen att åka till Brorssons. Albin vaknade, så jag fick ta över. Jag satt och höll honom i famnen och sjöng för honom hela tiden. Till slut somande han in så sött hos mig. Det är så att man smälter! Hade jag inte haft så ont i ryggen, hade jag nog suttit kvar där lite längre. För finns det något mysigare? Min nacke har varit aningen bättre idag, men då var ryggen värre istället. Lite klagomål måste jag ju få lägga till? :)

Albins kusin Patrik - världens roligaste 8-åring!

Lilla prinsessan Evelina, med sin mamma Erika...

En väldigt intresserad Albin, han älskar att se andra barn!


Onsdag

Nu är det redan Onsdag, skönt att veckan också går ganska snabbt. Albin har just somnat, hoppas på att det blir en bra lur, det behöver han. Natten har väl varit lite si sådär, den hade kunnat vara bättre, men den hade även kunnat vara sämre. Så man ska inte klaga. Men i morse då vi skulle stiga upp klockan 7, så såg jag både suddigt och dubbelt, så trött var jag. Fast efter en stund blir det ju bättre, tvätta av ansiktet lite och sedan fullt ös.
Har pratat med Tommy också. När han kommer hem så ska vi göra oss i ordning och åka till Albins farmor, för Albins farbror Henrik med familj är där. Vädret är ju lite bättre idag, solen tittar fram ibland och det är inget regn än så länge. Glömde ju att tala om gårdagens väder. Vi hade blixtar & dunder, halvstorm och regn. Var tvungen att stänga ner datorn och teven ett tag.
Nu tänker jag lägga mig i soffan och slöa framför Våra bästa år... Ha en bra dag!

Albin på bilutställningen i Lördags

Nackspärr & garderobrensning

Nu sitter man bänkad här som vanligt, men med en nackspärr som jag haft sen jag vaknade i morse. Den är inte sådär ordentlig att jag inte kan röra huvudet, men så fort jag rör huvudet så tar det stopp efter en bit och gör ont som tusan. Dagen har ändå varit ganska bra, fullt upp som vanligt. Herregud vad Albin härjar på, det känns som att det blir mer och mer för varje dag. Dessutom så slår han sig väldigt mycket, stackarn! Han har verkligen blivit tålig dom här senaste veckorna, men då har han fått blåmärken också. Det är huvud, ansikte, öron och knän som är mest drabbad. Men igår ramlade han över sin lära-gå-vagn och slog sig över magen & revbenen. Då blev jag lite rädd, men det gick bra!
Tyvärr så varade Albins dagslur bara i 40 minuter idag, som självklart resulterade i att han blev ännu tröttare än vanligt senare på dagen. Jag & Albin tog vagnen och gick ut, en andra gång. Träffade då Kajsa, gick på grillen då hon skulle käka lunch där. Då tog jag en mjukglass, som Albin såklart fick smaka lite av. Tommy kom från jobbet vid halv tre. Då hade han med sig lite handling från Willys - två paket blöjor, barnmatsburkar och Nan 3 bland annat - jättebra!
Tommy & Albin tog en liten lur efter maten. Då satte jag igång med min garderob och alla kläder, värsta projektet tror jag! Nu har jag en ganska stor hög som ska slängas, en jättestor hög som jag ska ta till mamma, en liten hög som jag ska ge Elin och en ganska stor hög som ska läggas i lådor och sparas. Av den anledning att jag hoppas kunna bli lite mindre och "växa i dom" någon gång. Dom är alltså lite för små just nu. Så det har iallafall blivit lite gallring om man säger så, skönt att ha det gjort.
Jag har ju kommit en bra bit på väg, rensat mycket och packat lite. Till och med beställt gardiner till vårat kommande vardagsrum, vanliga fina vita blev det. På tal om beställning, så hämtade jag Albins paket idag, från Polarn & pyret. Det var såklart jättefint. Men jag blev lite besviken, för dom svarta byxorna jag skulle ha var tydligen slut...
Mina prinsar ligger och sussar sött, Albin har vaknat en gång för en stund sedan. Men som tur var så somnade han om omgående. Jag ska nog göra mig klar för sängen snart jag med, klockan tickar! Hoppas ni haft en bra Tisdag.

Lite bilder på blivande hockey/fotbollsproffset  :)









Albins favorit

"Gummy bear song" spelas väldigt mycket här hemma...


Det är Albins favorit, och här dansar han till den  :)


Lite nytt

Som ni kanske ser så har jag bytt headerbild också :)

Nu blev de kvällen

Då var det sena afton igen. Måndagen har rullat på. Tommy kom hem vid tre-tiden och då fick han umgås med sin son medan jag började med middagen. Medan kycklingen var i ugnen sprang jag iväg på ica för att handla lite. Tommy & Albin somnade en liten eftermiddagslur, som båda två behövde. Jag kom tillbaka precis då kycklingen var färdig. Så vi tog för oss och åt. Det var lika gott som alltid och jag blev äcklande mätt. Sedan fick Albin mumsa i sig sin middag.

Efter det gick grabbarna ut en sväng, för att fördriva lite tid. Och Albin brukar ju kunna vara lite mera nöjd ute. Jag tog tag i lite mera rensning. Idag blev det en massa småsaker, mina småsaker. Det är ju helt sjukt vad mycket grejer jag har, men det är ändå mycket som jag känner att jag inte kan slänga. För det är bra saker. Men jag fick iallafall ihop en smockfull icakasse med rat, det är ju alltid något.

Sedan kom våran "nya" hyresvärd hit, och vi skrev kontrakt. Så nu är det iallafall klart och det känns så skönt. Man är ju så glad, positiv och peppad också, så den här flytten kommer nog gå väldigt bra. Jag känner att vi kommer stormtrivas där, i den finfina lägenheten! Längtar som en galning, det är tur att tiden ändå går ganska snabbt. Men jag skulle ju helst börja imorgon :)

Ikväll somnade Albin strax efter halv nio och då låg även min älskling och försökte somna. Jag ska nog snart försöka lägga mig jag med, har sån jäkla värk i ryggen och svanskotan. Ska ta en tradolan nu, och hoppas på lite funktion, som jag inte tror är möjlig! Jag kommer nog ligga och bläddra i min älskade IKEA-katalog tills ögonlocken blir tillräckligt tunga. Just nu svider dom mest bara, och går nästan i kors ibland. Men då när jag väl lägger mig i sängen blir jag piggare, knepigt nog. Så brukar det ofta vara!
Jag återkommer imorgon, godnatt!

Mitt hjärta!Också tagen av Albins "mommi". Fin va?

Måndag igen

Usch vad jag tycker att helgerna går fort, alldeles för fort. Idag öser regnet ner där ute. Tommy är och jobbar, kommer nog hem vid middagstid ungefär. Jag har just tagit upp världens sötaste Albin, som sovit en skön lur på en timme. Medans han sov så satt jag här och bara glodde bort tiden, osmart!
Nu ska jag ge sötnosen lite lunch, sedan får vi se vad vi hittar på. Jag återkommer nog senare, ha en bra dag!

Bild som Albins "mommi" Carina tog i Söndags


Hemma igen

Igår kom vi som vanligt iväg på tok för sent, vi kan aldrig planera nånting numera. Albin sov hela vägen i bilen mellan 17.30 och 18.30, så det blev såklart lite knasigt. När vi kom fram så åkte vi först till Danne med familj, där Albin fick en sen middag och jag sytade lilla Hugo lite. Världens sötaste Hugo! Abbe röjde förstås järnet där hemma också.

Sedan var ju Albin såklart pigg som en lärka.  Senare på kvällen fick vi besök i stugan. Det var min kära vän Tina som kom klockan 21 och var kvar ända till 1 på natta. Vi fikade, surrade en massa och hade allmänt trevligt. Albin busade på för fullt, han var så uppspelt, glad och söt. Jag fick även en present av Tina, en födelsedagspresent i efterskott. Fast vi inte skulle köpa presenter till varandra längre, busiga Tina! Men det var iallafall fina ljuslyktor, som kan passa väldigt bra sedan i nya lyan.

Albin somnade inte förrän efter 23, men somnade så gott där ute i lillstugan. Vaknade en gång inatt och fick sån där panik som han fått nu de senaste nätterna. Han klarar inte av att läggas ner och somna. Utan jag måste hålla honom mot mig, tills han sover ordentligt. Och då lägger jag honom försiktigt bredvid mig. Sedan vaknade han kanske någon gång, men inget besvärligt. Och sov med mig till klockan 7 i morse. Det resulterade i att jag hade ännu värre värk en vanligt. Jag kanske ska nämna att vi sov tillsammans i en smal gammal bäddsoffa? Men mysigt var det. Den bädden är väldigt skön egentligen, men bara om man ligger själv där.

Jag hade en väldans tur i morse också. Mamma & pappa tog med Albin ner till bryggan, eftersom dom hade tur med vädret. Dom gav honom gröten och busade med honom, medan jag fick ligga i pappas sköna säng och sova gott till klockan 10. Underbart härligt! Mamma sa att jag till och med snarkade! Så kan det bli då jag somnar hårt och gott, kanske inte är så ofta jag gör det nu för tiden?...

Idag kom vi hem till Ramsele vid tre-tiden. Då stannade vi först hos Albins farfar och käkade mat från pizzerian. Sedan har vi bara tagit det lugnt. Men det har varit en väldigt grinig och trött liten Albin här hemma, trots att han sov hela vägen i bilen även idag. Han somnade iallafall strax före åtta ikväll och det är ju en bra tid. Tommy har lagt sig och jag passade på att sätta mig här för att uppdatera. Snart ska jag fortsätta med det jag höll på med, rensa och dona.

Hoppas ni haft en bra helg?

Hej å hå

Jobba på! Nu håller jag på för fullt här hemma igen, rensar en massa och har till och med börjat packa lite saker i kartonger. Det känns bra att börja i tid så att man inte får allting på slutet. Vi har nog nästan saker som räcker till två familjer, inte möbler alltså men grejer.
Jag har nog aldrig haft så mycket ren tvätt på en gång som jag har nu, och det måste jag sätta igång med. Sortera, vika och lägga dit det ska. Sedan väntar saker i hon att bli diskad och väskan att få bli packad.

Tommy, Albin och Kennet åkte bort till auktionslogen där det är bilutställning. Det är ju självaste veteranfordonsdagen här idag, alltså blir det cruising ikväll. Detta är nog bästa dagen på året här i Ramsele. Mycket glatt folk, många fina bilar och party & galej för hela slanten. Jag & Albin ska då ta vårat pick & pack och åka till hans mormor och morfar, till stugan för att sova över. Albin skulle inte få sova nånting alls ikväll eller inatt annars, eftersom bilar börnar förbi stup i kvarten. Vi bor liksom mitt i byn alldeles vid vägen där trafiken går. Det känns alltså säkrast att fara härifrån. Pappa Tommy får iallafall stanna här hemma och umgås med vänner och festa lite.

Ha en underbar helg! Vi får se när jag återkommer, antagligen inget mera idag...




Godnatt!

Idag har det inte varit så mycket tid vid datorn, utan en massa annat. Fullt upp hela tiden. Albin hade väldigt svårt att somna ikväll. Och han hade precis sån där panik som han hade natten till idag, som för övrigt var en fruktansvärd natt. Om ni ville veta.
Elin & Edvin kom och hälsade på oss idag. Vi fikade kaffe och goda bullar som dom hade köpt med sig. Pojkarna busade och lekte hejvilt.
Sedan for vi till Albins gammelfarfar Bertil en snabb liten sväng, det var roligt att träffa honom då det var ett tag sen sist. Jag tror att han tyckte det var roligt att få se Albin också.
Ikväll har vi haft Albins farbror Kennet här på besök, ända tills nu. Han och Tommy har druckit lite öl, medan jag har nöjt mig gott med cola. Det har varit en trevlig dag. Albin har sån tur som är omgiven av så många underbara människor, både familj, släkt och vänner.
Jag är trött och har ont lite varstans. Hela dagen har jag haft ont i huvudet, magen, ryggen, nacken och känt mig lite yr & illamående av tröttheten. Så nu ska jag sällskapa min karl i sängen. Återkommer nog imorgon, godnatt och trevlig helg!

Avslutning

Nu ska jag avsluta lite snabbt här vid datorn. Albin sover redan väldigt dåligt, har vaknat flera gånger. Men Tommy sover förhoppningsvis gott. Jag tänkte göra mig i ordning för sängen jag också. Vore faktiskt skönt att krypa ner och sträcka ut ryggen lite. Jag återkommer nånting imorgon. Då är det marknad här i Ramsele, så då ska vi mysa på byn. Hoppas att vädret blir okej. Godnatt!

Underbart!

Nu ikväll så sitter jag här med ett leende på läpparna och känner mig allmänt smålycklig. Vi har ju som sagt varit och tittat på lägenheten, och vi är mer än nöjda. Gud så fin den är! Jag är så otroligt imponerad av köket. Hon som bor där nu har ritat köket helt själv och gjort det själv tillsammans med en karl. Det är så snyggt och eget. Det ända är ju att det inte alls är många luckor, så vi kommer att få lösa det med att fixa lite annan förvaring. Vi kommer att kunna ha riktiga köksmöbler, bara det är ju ett stort plus. Sen stora pricken över i:et var självklart diskmaskinen, vilken lycka! Även att ugnen var i brösthöjd, som jag alltid velat ha. Det var en stor kyl och en stor frys, vilket gör att det rymmer mycket mer än vi har nu.

Vardagsrummet var också superfint, även där hade hon gjort mycket fint och speciella saker själv. Där finns en jättefin öppenspis som inte är öppen utan det är glasluckor runt, den blir mysig att elda i till vintern.
Hallen och sovrummen var bra och fräscha. Badrummet likaså, bara att det var väldigt litet. Ungefär som det vi har nu, men det gör inget, huvudsaken att det är fräscht.

Det är en stor tomt där vi kan vara ute och leka med Albin, grilla och göra vad vi vill. Det finns en stor gunga i form av stockar, rejäl och med flera gungor. Så det ända vi behöver göra är att sätta fast Albins bebisgunga. Vi har en mysig balkong, där det är utsikt ner mot älven. Och det är ju alltså markplant, så det är jätteskönt.

Hyran kommer att gå på 4500 kronor, och då ingår även hushållselen. Och om Tommy vill ta på sig lite arbete, som att klippa gräs och sköta pelletspannan osv, så blir hyran lite lägre. Så vad säger ni, blev det inte ett kap? Vi kommer i princip att bo billigare och samtidigt ha ett 1000 gånger finare & bättre boende. Gud så nöjd jag är! Nu längtar jag bara tills det blir September månad, så vi får flytta in. Och att jag får knäppa lite kort och visa här också.

Vi kommer att måsta skaffa oss lite nya saker, eller gamla från pappas loppis också. För i den här lägenheten passar det verkligen bäst med fina lite äldre saker, som hon hade. Och så blir det till att storrensa här hemma. Vi kommer att måsta ha en massa saker i lådor att ha nere i förrådet, alltså sånt vi inte har någon använding för. Eftersom det inte kommer rymmas annars.
Vi ska antagligen skriva kontrakt på Måndag...

Pop

Lillklimpen ligger och sover nu. Han har härjat på för fullt här på morgonen, lekt med allt. Han har rivit ut lite prydnadssaker, gått med gåvagnen och gungsnigeln, kört bil och spelat både innebandy & handboll. Sedan blev han plötsligt så trött, och jag kan inte alls förstå varför? :) Så jag gav honom flaskan och han totalt deckade efter bara 110 ml. Hoppas att han får en rejäl och skön lur nu.

Jag har då suttit här och glott en stund, medan jag lyssnar på lite musik. Gick in på Polarn o Pyrets hemsida och kikade, och kunde inte hålla mig ifrån att beställa några plagg till Albin. Det blev två t-shirts som är på rea, en jättefin body och ett par svarta tights.



Jag längtar så väldigt tills ikväll, vid sex-tiden. Då ska vi nämligen fara och kolla på lägenheten, så det ska bli spännande. Men nu tänkte jag faktiskt lägga mig på soffan och slappa lite. För här hemma har det absolut inte varit någon trevlig natt. Har inte fått mycket till sömn. Och då måste man passa på att vila när klimpen sover... Ha en bra dag!

Framkallning

Oj oj oj! Nu har jag äntligen gjort en framkallning av bilder, en massa bilder. Det har nog tagit 2 timmar ungefär. Först var det att ladda upp, sedan välja några som skulle vara större osv. Och med vårat ganska så sega internet så tar det lite tid. Men det var verkligen på tiden, för jag tror inte att vi har framkallat sen November/December - Fy på oss!
Det blir jätteroligt när dom kommer i postlådan! Med korten kommer det ligga en faktura med en summa på 488 kronor också, som det absolut är värt.
Men nu ska jag faktiskt göra kväll och krypa till kojs. Det har jag väl förtjänat? :) Synd att jag blir så förbannat le moppepojkarna här på byn, även dom som gasar järnet med bilen. Nog förstår jag att dom vill busa, småpojkarna. Men dom kan väl göra det lite utanför byn? Det väcker ofta stackars gubben som har rummet ut mot vägen. Usch!
Jaja, ryggen och nacken värker som tusan, så god natt!

Ja, äntligen blev det mat!!!

Dagens byrunda

Idag när Albin hade vaknat efter sin lilla lur och ätit sin lunch, så gjorde vi oss som sagt i ordning och tog en runda på byn. Albin fick åka vagnen med fleecejacka, mössa och filt eftersom det är ganska kyligt ute. Lustigt hur vädret kan ändras förresten. Från att vara sol och näst intill olidligt hett, till att vara höstväder och 10 grader. Men iallafall så blev första stoppet på Färghandeln där vi köpte present åt Albins gammelfarmor Ingrid, även lite fler "wallies" åt Albin. Sedan blev det Apoteket där vi köpte lite förnödenheter, som tamponger åt mig och tandkräm åt Abbe. Sedan traskade vi vidare till Magnussons för att jag tänkte kika på skor åt Albin, dom har ju 30 % på alla skor & kläder där. Hittade ett par jag hade velat ha, som var fina och enkla. Men då fanns inte storleken. Antingen ett par som var alldeles precis, som hade kunnat bli lite trånga eller ett par alldeles för stora. Så dom blev det såklart inte. Men det fanns ett par till som var väldigt fina. Ett par Reebook, som inte var riktigt lika enkla i modellen. Men vi mätte dom, jag provade den på hans fot och det fungerade. Så dom blev det, 210 kronor efter rabatt. Inte illa pinkat ändå!
Sen till Systemet där vi köpte en vinflaska med en fin påse åt Elin. Och sist men inte minst på ica, där jag köpte en heminredningstidning som Elin skulle få, och gratulationskort åt både henne och Ingrid. Sedan var den lyckade shoppingrundan på byn slut.

Här är prinsens nya skor
(Dom ser nog lite större ut än dom är, det är storlek 20)



Förträfflig dag - med bilder

Idag har vi haft en bra dag, full rulle nästan hela tiden. Från att Albin vaknade sista gången i morse tills klockan 20 ikväll då han somnade, så har han bara sovit EN lur på cirka EN timme. Dessa tre senaste dagar har det bara blivit en lur på hela dagen, och det har gått bra även om det blivit lite grinigare mot slutet. Det går iallafall lättare att få honom att somna på kvällen, han deckar av flaskan innan han fått i sig allt. Och det är skönt att slippa hålla på så länge, och att han somnar i bra tid. Dock så har han haft sämre nätter och vaknat mycket igen, hoppas han får tillbaka den "rätta" rytmen.

Men idag har han verkligen varit duktig och skött sig som en prins. Han gillar ju när det är liv & rörelse, när det händer något. Och framför allt när kusin Edvin är med. Vi har blivit bjuden på god mat, tårta, läsk och kaffe. Jag har fått presenter - en fin ljuslykta av Elin, Martin & Edvin och kropp & hudvärdsprodukter & en diskhandduk av svärmor. Jättebra saker som man har användning för, tack! Vi hade en alldeles förträfflig dag idag. Det bästa idag, enligt Albin, var nog Kingen. Den ena av svärmors två hundar, som slickade på Albins hand så att han skrattade ljudligt om och om igen.

Albin sover nu som sagt, har redan hunnit vakna en gång. Tommy har också lagt sig i vanlig ordning eftersom han ska upp. Jag har surrat med mamsen i telefonen som jag alltid gör minst två gånger dagligen, längtar faktiskt lite till stugan nu...

Presenten från svärmor

Presenten från Elin med familj

Albin var verkligen förtjust i sin gammelfarmor

Busig kille med tungan ute

En glad Albin som mumsar i sig middag

Sötaste lilla Tilda cirka 10 veckor

Albin busar för fullt med Kingen



Nyvaket hjärta

Mitt lilla hjärta har sussat sött, men det gick inte som en dans. Det tog cirka 40-45 minuter att få honom att somna, och ack så arg han var. Till slut fick jag stå och vagga honom till sömns i famnen. Tyvärr så vaknade han precis. Så nu ska han få lunch. Sedan gör vi oss i ordning och drar en runda på byn, för att köpa några småsaker.

Efter det ska vi invänta pappa Tommy som ska komma hem från jobbet, och då åker vi till Albins farmor där det ska vara kalas. Vi har blivit bjudna på middag och tårta, så det ska bli supertrevligt.

Jag har just gjort en beställning från Halens, för att mamma ville ha en likadan morgonrock som jag har. Då beställde jag även ett par panelgardiner för 79 kronor och ett 2-pack leggings till mig själv.



Dagens grattis

Går till Tommys syster, min svägerska & Albins faster Elin

Stort grattis från oss!





Michaels minnesstund

Jag har teven på i bakgrunden och det är Michael Jacksons minnesstund. Och jag måste erkänna att jag tycker att det är sorgligt. Då jag hörde att han var död så var det såklart hemskt och jag tyckte det var väldigt tråkigt. Men nu när man ser en massa av hans videos, hör hans låtar, hör människor tala om honom och sjunga fint, så ryser jag. Jag vet att jag är lite sen om detta, men må pop-kungen vila i frid.
Jag älskar hans låt "You are not alone", som jag fick höra för en stund sedan...
Sedan, inte att förglömma, så är han faktiskt född på samma datum som Albin. Bara exakt 50 år äldre, det är värt att nämnas tycker jag.

1958 08 29 - 2009 06 25

Ska börjes i tid

Albin hade ingen vidare natt inatt, vaknade ganska mycket. Till slut fick han komma in till mig. I morse låg vi och myste en stund innan vi klev upp halv åtta. Men just då man lyckades komma i säng så himla tidigt, så blev det inte någon bra sömn. Säger som Nalle Puh - "Typiskt!" :)
Men våran dag har rullat på och varit ganska bra. Albin somnade sin lur strax vid 10.40 och vaknade 12.30, så det blev en bra stund. Efter det lekte vi lite och jag plockade på, blir mycket sånt nu av någon anledning. Sedan kom Kajsa och vi inväntade att klockan skulle närma sig 14. Då gick vi till dagis och hämtade dom söta små flickorna. Vidare till ica där vi handlade med oss lite fika och gick hem till dom. Där blev det då fika som sagt och lite lek & bus, det var så trevligt så. Tyvärr så glömde jag att knäppa något kort, men det lär väl bli fler gånger :)

Vi gick hem efter fyra. Albin åkte vagnen och hade fått flaskan men han somnade icke. Och egentligen var det ju lite sent för en lur, men han brukar ju bli lite grinig då han är vaken ända till kvällen. Men det var inget annat att göra, utan vi gick upp och vänatde på att pappa skulle komma hem. Han har ju jobbat idag, och shoppat lite på Birsta. Jag är så glad att han hittade lite kläder - ett par jeans, 4 skjortor, två kortärmade tröjor, ett skärp och ett linne. Han sprang även in på Barnens Hus och köpte ett hockeymål åt Albin.
Albin hade ju redan två små bandyklubbor och en boll som jag köpte för någon vecka sedan, som han faktiskt älskar. Så nu blir det hårdträning, så att han kanske blir nästa Foppa. Det ska börjas i tid, som man säger.

Tisdag

Här hemma är det väldigt lugnt just nu. Albin ligger och sussar, men lär nog vakna när som helst. Jag har sett på Våra bästa år och nu sitter jag här och fördriver tiden. När Albin vaknat och ätit sin lunch så går vi nog ut på byn en sväng, behöver göra några små ärenden. Sedan klockan 14 ska som sagt jag & Albin umgås lite med Kajsa, Ebba & Gry. Jag tar Albin i vagnen och så går vi hem till småflickorna.
Nu ska jag betala lite räkningar, eftersom mina pengar kommit idag...

Imorgon kommer den...

Min mammapenning som jag skulle ha fått den 25:e Juni, kommer imorgon. Skönt eftersom jag haft 5 kronor på mitt konto över en vecka. Behöver ju inte betala någon hyra nu heller, då vi kommer att leva utan dom viktigaste resurserna resten av tiden. Så förhoppningsvis kommer vi kunna ligga lite plus, så att vi kan spara några tusen tills nästa månad. För jag tänkte nämligen chansa att vara helt utan mammapenning en hel månad sedan. Jag har redan begärt för Juli, men sedan tänkte jag kanske vara utan i Augusti. Men vi får se.

Nu ska Tommy gå och lägga sig, det behöver han verkligen. Han fick ju ingen vila när han kom hem heller. Jag och Albin busar väl vidare tills han ska få flaskan och sova. Sedan tror jag bestämt att jag ska lägga mig i soffan, slå på en film, käka vattenmelon och bara vara. Det vore verkligen härligt. Då ska jag stänga av datorn och strunta i den resten av kvällen.
Imorgon ska vi umgås med Kajsa och hennes två småsyskon som är 1 och 2 år. Det blir nog superkul, då får Albin några att leka med.

Godnatt!

Dagens lilla A 




Bekymmer löst?

Nu tänkte jag att jag ska berätta lite kort om vårat problem. För cirka 2 veckor sedan träffade vi vår hyresvärd, som är från Stockholm och nästan aldrig är här. Det var då jag och Albin skulle åka till mamma & pappa, till stugan. Vi hade packat bilen och var på väg att sätta oss och vi hade väldigt bråttom. Men då kom då han och hans kvinna och sa att dom behövde prata med oss. Jag frågade om det inte räckte med Tommy, för att jag hade bråttom till stan. Men dom sa att det var viktigt och ville låna 5 minuter. Okej, inget annat att göra. Så vi fick ta lös en trött och grinig Albin ur bilen och gå och prata. Vi fick då veta att han hade skulder, lagt räkningar på hög som han inte kunde betala. Det var bland annat till eon - alltså värmen, varmvattnet och strömen till tvättstugan som det handlade om. Men även det vanliga vattnet och sophämtningen.

Man blev lite chockad, även om jag förstod att det skulle handla om lägenheten, så trodde man ju inte att det skulle vara så illa. Men dom hade iallafall skrivit ett uppsägningspapper, som dom ville att vi skulle skriva på direkt. Och det gällde från och med 1:a Juli. Då kan jag ju nämna att det inte ens var 2 veckor dit, den dagen. Vi, eller Tommy sa att vi inte bara kunde skriva på det och bli utkastad hur som helst. Men då sa dom att vi var tvungen att göra något, eftersom värmen och varmvattnet skulle sluta fungera. Men det slutade med att vi inte skrev på, eller jag hade redan hunnit skriva på i början, men inte Tommy. Vi var ganska arga och besvikna. Även om vi förstod hyresvärdens situation så blev man ju så paff. Hur ska vi göra nu? Var ska vi bo? Hur fan ska vi ha tid att packa och flytta? Sedan var man ju så irriterad över att vi inte fick veta något tidigare. Eftersom han måste ha blivit varnad ett tag, då han hade fått ett absolut sista datum. Tommy jobbar och jag är hemma med Albin, så det finns ju inte allt för mycket tid över till att packa och flytta. Sedan det här med boende, det finns det inte så mycket av här på byn. Vi sa att, om det bara hade varit jag och Tommy så hade det ju inte varit samma problem. För vi hade kunnat ta i princip vilken lägenhet som helst. Men nu när vi har Albin så har man lite mera krav. Och dessutom så vill vi inte flytta till något sämre än det vi har nu, utan snarare hade man ju velat ha något lite bättre. Vi vill ha lite gård att röra oss på och inge många trappor. Helst har vi ju länge velat hyra hus, men det finns inget, bara något som är på tok för dyrt för oss.

Iallafall så gick det några dagar, med en massa telefonsamtal och funderande. Till slut så pratade vi då vi hade bestämt oss, vi sa att vi hade rätt till 3 månaders uppsägningstid. Vi tänkte att vi klarar oss utan värme och varmvatten, så länge. Ska man nu diska eller bada Albin så får man väl koka upp lite vatten. Och så länge vädret är okej så lider man ju inte inne. Då visste vi inte om de här med det vanliga vattnet, utan det fick vi veta senare. Så dom fick skriva ett nytt uppsägningspapper, som vi skrev på i Onsdags. Där gällde uppsägningstiden till sista September. Det värsta är ju att vi inte klarar oss hur länge som helst utan värme, då det blir lite kyligare ute. Men vi får se hur det går. Nu vet vi iallafall att värmen och varmvattnet stängs av vilken dag som helst. Det vanliga vattnet har vi till sista Juli. Så efter det får vi nog bo hos någon annan, för vatten måste man ju ha.

Till saken, kanske lösningen. Jag träffade en karl på byn idag, som äger ett annat hus. Där vi var och tittade på en lägenhet för inte allt för länge sedan. Då frågade han om vi hade hittat något boende, och jag svarade såklart nej. Då sa han att han hade en till lägenhet nu snart, pga att hon som bor där ska flytta. Jag vet ju vem hon är och vilken lägenhet det är. Jag har inte sett den men jag tror att den är riktigt fin. Det är en trea på cirka 90 m2, det är på den nedre våningen, alltså markplan och både kök & badrum är renoverat. Hon ska flytta den sista Augusti. Jag blev så lättad bara att höra detta, som att en sten föll bort från axeln. Nu finns det lite hopp iallafall! Vi ska antagligen titta på den på Torsdag, så vi får se hur det går.

Dagens grattis

Går idag till min kära vän Jessika som har namnsdag idag.
Grattis från oss! ♥


Jessika med katten Chewie


Helgens slut

Dagen har rullat på i vanlig fart. Vi åt gott och hade trevligt med våra goda vänner på pizzerian idag. Sedan har det varit mys, bus, lek och lite raggarrundor med bilen. Min lilla prins var lite tjurig i slutet av kvällen också, som han brukar kunna vara. Han har en väldigt stark vilja och på tok för mycket energi än vad han egentligen orkar med. Trots att han var dödstrött så tog det väl ungefär 55 minuters försök, innan han till slut somnade klockan 21. Det var ju hyffsat ändå. Bara det att jag svettades som en galning och ryggen värkte som attan, där jag stod böjd över sängen och sjöng medan jag klappade honom på ändan. Sedan tog det inte många minuter innan min större prins också somnade. Så jag har suttit här i lugn och ro, haft lite skön egentid som man uppskattar alldeles för mycket att man blir för dum för att lägga sig. Men nu tänkte jag snart göra mig klar för sängen jag med. Hoppas på en bra natt igen och en hyffsat lugn morgon. Tommy ska kliva upp före 4 tror jag, och iväg för att jobba.
Nu ska jag springa ner till tvättstugan och slänga in tvätten i tumlaren. Godnatt!

Albin med sin favoritleksak - datamusen  :)






Söndag

Ja nu sitter man här, ett år äldre och det känns ju såklart ingen skillnad. Förutom att jag tycker att tiden går så fort, inte bara när det gäller Albin utan även mig själv. Det känns som att jag nyss tog studenten och fyllde 19.
Jag hade iallafall en bra födelsedag, som vanligt. Av mamma & pappa hade jag ju fått 1000 kronor som jag nästan handlade upp på IKEA. Jag fick även en fin rosväxt i kruka som står på vardagsrumsbordet, och blommor till blomlådan som jag inte orkat brytt mig om även fast jag velat. Presenten av Tommy är att jag ska få gå till frisören - underbart! Av gulliga Stellan, Vicky och Tilda fick jag sängkläder och så fick jag även ett scrapbookingset med ett babyalbum i. Jag blev jätteglad över det, tycker det verkar så kul och har länge velat börja. Så nu hoppas jag att jag kan få en liten snabbkurs i scrapbooking av Vicky någon gång framöver, så kan man börja pillra :)
Vi åt en massa god tårta, som vi gjorde i ordning kvällen innan, eller mamma gjorde ju det mesta. Och så drack vi såklart en massa kaffe. Det var flera som inte var hemma, som inte kunde komma igår. Till exempel mina bröder, så dom ska fira mig när vi ses nästa gång sa dom :)

På tal om annat så känns det så otroligt skönt att det blivit lite gjort här hemma, för det hinns aldrig med annars. Eller det är ju orken som sätter stopp också förstås. Men vi har plockat en massa, tagit ner en massa till förrådet, som inte används. Vi har dammsugit och tvättat en massa tvätt. Pappa diskade åt oss och satte ihop Albins byrå. Så nu står den fin med figurer på och det andra rapplet tog dom med sig hem. Nu har jag rivit ur sängen också, så jag ska sätta i dom nya sängkläderna sedan. Underbart - nu kan man leva här hemma utan att må dåligt!

Igår kväll kom Kajsa, Jim och Henrik till oss när Albin hade somnat. Vi slöade bara i sofforna framför teven och surrade. Grabbarna drack lite öl medan jag & Kajsa smuttade på melon. Dom var här till 1 ungefär. Då satt jag vid datorn en liten stund, sedan la jag mig och det tog en stund innan jag somnade. Klockan var väl nästan 3. Men jag är så otroligt glad att Albin fick sova gott inatt. Han vaknade en gång vid tolv-tiden och var sådär missnöjd, ville inte alls ligga i sängen. Men så fort jag tog upp honom så la han ner huvudet och sov på mig. Så jag stod så i ungefär 5 minuter, sedan la jag ner honom. Och han sov gott som en stock igen. Jag vet inte om det är mardrömmar eller vad det är, för det har varit sådär flera nätter nu, att han vaknat just runt den tiden och varit sådär. Men sen vaknade han klockan 07.10 i morse, vilken duktig kille! Han sov resten av natten!
Just nu är Tommy och Albin ute och "raggar" i forrrden på byn. Sedan ska vi äta med Jim och Kajsa. Så jag ska väl sätta lite fart här och sedan göra mig i ordning.
Kanske återkommer senare... har ju fortfarande en sak som jag inte berättat om. Ha en bra Söndag! Jag bjuder på två bilder från Albins premiärtur i båten :)

En underbar bild på pappa & Albin

Lilla Albin med flytvästen  :)


Dagens grattis

Jag kom på att klockan är över midnatt nu. Så dagens grattis går till mig, till USA som har sin nationaldag och alla Ulrikor och Ullor som har namnsdag...

Snart 22

Tyvärr har jag inte alls haft tid eller någon chans att skriva något idag heller, har haft häcken full.
Natten var hyffsad med tanke på vilken dag Albin hade igår. Jag ska inte ens tala om den nu, kan bara säga att det var hemskt hemskt hemskt... Han var helt slut stackarn. Kanske kan berätta om det någon annan dag. Vi åkte till Sundsvall strax efter halv sju på morgonen och kom hem vid halv sex på kvällen, så det var en lång dag för oss alla. Vi åkte som sagt till stugan efteråt. Albin somnade faktiskt redan klockan åtta. Sedan blev han lite missnöjd just när jag skulle lägga mig och sov lite bökigt. Men efter cirka 40-50 minuter så låg han deckad igen. Han sov gott fram till 6 i morse, då han inte riktigt ville somna om. Men till slut gjorde han det ändå och sov ända till 8.20. Då gick vi in till mamma & pappa, följde med dom ner till bryggan och avnjöt lite frulle. Albin fick såklart sin morgongröt där också.
Efter det var det bara lek och bus på schemat. Även en massa gos med mina fantastiskt söta små barnbarn - kattungarna. Dom är verkligen gudomliga, jag vill ha alla 4!
Vi åkte till Ramsele vid halv tre idag. När vi kom fram beställde vi mat som vi hämtade. Sedan har vi som sagt haft fullt upp här, och det har blivit lite gjort. Så blir det oftast när mamma & pappa kommer. Pappa diskade och satte även ihop Albin byrå som vi inte hade gjort än. Mamma har gjort två tårtor. Jag och Tommy har mest plockat, tagit ner saker till förrådet och tvättat en massa kläder. Jag har även fixat med lite grejer jag köpte från IKEA igår, fick 1000 kronor av mamma & pappa i present som jag spenderade där. Imorgon återstår lite städning, lite mera plock & tvätt och en rejäl dusch.
Albin ligger i våran säng nu med Tommy, för han vaknade för en stund sedan och var missnöjd och ville inte somna om. Så nu ska jag borsta tänderna, lägga mig hos mina favoritpojkar och invänta min 22-årsdag. Jag tänker ju inte på att jag fyller år nu, det är liksom inget speciellt. Men jag ska ju iallafall få äta tårta och få lite trevligt besök och det är ju aldrig fel? Ha en underbar helg allesammans så återkommer jag nog imorgon kväll igen. Godnatt!

Juli

Nu är det en ny månad, det vill säga Juli. Det händer litegrann bara dessa första dagar. Tommy skjutsade mig och Albin hit till mamma & pappa idag. Han var kvar och åt middag med oss, men sen var han tvungen att bege sig hemåt igen för att lägga sig i tid. Vi blev bjudna på grillat, vilket såklart var ljuvligt gott.

Anledningen till att jag & Abbe åkte hit idag är för att vi ska åka till Sundsvall tidigt imorgon bitti med mamma & pappa. Albin ska röntgas på sjukhuset där. Vi måste fara strax efter halv sju, då vi har tid 8.30 och man vill vara där i tid. Först ska vi själva sätta Emla-plåster i Albins båda armveck, för att det ska bli lite bedövat. Sedan ska dom sätta nål på honom och spruta in något kontrast. Sen ska det gå 3 timmar innan dom kan röntga. Då får vi fara iväg nånstans, och passar då på att åka till IKEA och Birsta. Inte mig emot som ni kanske förstår? Synd bara att man inte har mer pengar. Eller jag har ju inga pengar alls eftersom det blivit samma problem denna månad som förra, att jag inte fått min mammapenning. Har inte heller haft någon chans att ringa försäkringskassan än, så vi får se hur det blir.

När vi är klara på sjukhuset så åker vi nog hem igen. Då ska vi njuta av väder och förhoppningsvis lite vind, det kommer vi att göra i stugan och övernatta där. Så mysigt, där trivs Albin som bäst. Men jag måste säga att min älskade lillapojke inte mår bra av värmen. Inte nog med att han sover dåligt och svettas som få, så är han även ännu gnälligare än vanligt (vilket jag förstår) och så kräks han. Så för hans skull så hoppas jag verkligen att värmen lättar lite snart. Men vädret får gärna vara bra ändå. Jag vet att jag är lite krävande :)

På Fredag åker vi tillsammans med mamma & pappa hem till Ramsele. Då ska dom sova över hos oss. Vi kommer ha mycket att göra - plock, disk, städ, tvätt och handling osv. Men jag ska få fika på säng på Lördag morgon har mamma sagt, för då är det ingen vanlig dag utan det är min födelsedag. Inte för att jag tycker att det är något märkvärdigt. Men man ska ju ta vara på anledningar att få ha det lite extra bra, eller hur? Det blir såklart även tårta & kalas för dom som vill komma. Mamma & pappa blir kvar till Lördag kväll, så det blir roligt.

Nu sitter jag och avnjuter min kopp med kallt kaffe, på något vänster så lyckas mitt kaffe alltid bli kallt. Men jag är inte så kräsen, utan jag är van. Teven är också på, CSI som hägrar. Snart måste man ju göra sig klar för sängen. Hoppas bara att det blir en hyffsad natt med tanke på morgondagen. Just nu sussar Albin gott iallafall, han somnade vid halv tio och har inte vaknat nåt än iallafall. Natten till idag var usel, jag antar att det beror på värmen.
Jag lär nog inte hinna uppdatera något imorgon, men antagligen på Fredag kväll.

Ha en bra morgondag, god natt!

RSS 2.0