ÖVERVIKTIGT !

I somras när jag var hos barnmorskan på inskrivning i vecka 14 vägde jag 95 kg. Jag har varit överviktig ganska länge nu och gått upp & ner till & från. Iallafall så försökte jag träna så gott jag kunde så länge jag kunde under graviditeten för att försöka gå upp så lite som möjligt. Lyckades hålla vikten fram till vecka 23. Då blev det alldeles för jobbigt att röra mig pga ryggvärken, fogarna och bäckenet. Fick även massa sammandragningar, så jag ville vara väldigt försiktig.
 
Jag tog inte ens en liten promenad efter det. Tyvärr så tänkte jag inte så mycket på vad jag stoppade i mig heller. Så kilona kom med rasande fart på slutet. Från vecka 23 till vecka 40 gick jag sammanlagt upp 11 kg.
Den 22/1 - dagen då vi åkte in till förlossningen vägde jag alltså 106 kg. Hemskt, jag vet!
Men 1,5 vecka efter förlossningen hade jag gått ner 15 kg. Så nu stannar vågen på 91 och då har jag ju inte börjat röra på mig än.
 
Om vi glömmer för någon minut att jag i vilket fall är väldigt överviktig, så måste jag ändå säga att jag är ganska nöjd...
 
 
 
 
 

Morotskaka i långpanna

På begäran delar jag med mig av receptet på morotskakan jag brukar göra. Både jag och alla andra som smakat på den tycker att den är jättegod. Det enda är att den inte blir så himla tjock. Det duger gott och väl enligt mig, men om man vill ha en högre tjockare kaka kanske man får prova att göra dubbel sats. Hoppas det ska smaka :)
 
 
 
 
Morotskaka i långpanna
4 ägg
4 dl socker
200 g smält smör
6 dl rivna morötter (ca 6 st)
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
2 tsk bakpulver
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med dom andra torra ingredienserna och rör ner det i smeten, även smöret. Rör ner morötterna sist. Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i cirka 12-15 minuter. Låt kakan svalna.
 
Glasyr
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
150-200 g rumsvarmt smör
3 tsk vaniljsocker
Blanda bara ihop allt och vispa till en slät kräm med elvisp. Smaka av och bred sedan krämen över kakan.
 
 
 
 
 

RSS 2.0