På tal om Påsk

Snart är det påsk. Idag när jag var på ica så köpte jag ett fint påskägg, som passade till hönan jag köpte där för någon vecka sedan. Samma färger och mönster. Köpte även två påsar såna där goda påskägg i olika färger som jag hällde i ägget. Nu står dom bredvid varandra och pryder barbordet i köket. Har även ställt fram andra tuppar. Måste bara fixa påskris och pryda det också. Sedan är det lite påsk här hemma iallafall.

Varje år till påsk så har vi ätit påskmiddag hemma hos mamma och pappa, så länge jag minns. Det har varit tradition, precis som julbordet. Tre gånger stod Oppe & Mia för det också, men annars har det varit hos mina föräldrar. I år var det inte tänkt att det skulle bli nåt. Kändes lite trist faktiskt. Oppe är ju i Skellefteå då, Danne och Maja lär nog vara på BB förhoppningsvis. Pappa & mamma jobbar.

Jag köpte två burkar sill på ica. Frågade mamma om dom kunde köpa en skinka och göra åt oss. Och så hade jag tänkt att köpa lite fler smågrejer. Jag sa också till mamma att jag tyckte det var trist att det inte var någon samling med påskmiddag i år, eftersom vi alltid haft det. Hon höll ju med.

Sedan senare ikväll så skickade hon ett sms : - "Hej piga! Papsen veknade. Vi äter påskmat här på Torsdag efter kl. 18 då pappa slutat jobbet. Gött va? Kram."
Och gissa om jag blev glad? Jag hoppas inte att det var bara för att jag sa att jag ville det. Men mamma sa att pappa också var sugen. Fasen så gött det ska bli. Sill, pappas sillröra, skinka, gravlax, gravlaxsås, köttbullar, potatis, ägghalvor med räkor, prinskorvar, påskmust och en massa annat smaskigt. Mamma skulle ta hem mormor också, så att hon skulle få vara med och svulla  :)

Nu ska jag snart göra mig klar för att sedan hoppa i säng. Mina grabbar ligger ju redan. Återkommer imorgon.

GOD NATT!

Kommentarer
Postat av: Sabina - 16 och mamma

SV; Jag menar det ;D

2009-04-06 @ 23:38:13
URL: http://saabiina.blogg.se/
Postat av: ♥ MammaRussin

åh så gott det låter.. tur det blev av med eran middag!! kram

2009-04-07 @ 07:03:34
URL: http://www.enburkrussin.blogspot.com
Postat av: Emma

Vi har samma tradition. Och vist känns det när man bryter dom, som i julas fira jag med M's familj och oj vad det kändes märkligt. Tur att påsken firas med mamma och pappa :) hihi

2009-04-07 @ 09:44:22
URL: http://niiilsson.blogg.se/
Postat av: ejmis

Härligt med sådana traditioner =)

2009-04-07 @ 20:22:08
URL: http://ejmis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0