Avklarat dop & bildmaraton

ALBIN Olov Mikael Larsson

Dopet idag blev lyckat, Albin var så himla duktig trots att han var väldigt trött. Psalmerna som sjöngs var "En vänlig grönskas" och "Tryggare kan ingen vara". Prästen är ju helt underbar, så himla mysig på alla sätt. Bra att prata och rolig. Min mamma kom fram och läste en av texterna ur bibeln.
Vi var sammanlagt 42 stycken idag tror jag. Och det var alla åldrar mellan 3 veckor (Hugo) och 95 år (Tommys mormor). Himla roligt, även om man inte ens i närheten hann prata med en tredjedel av dom. Vi hade två långbord uppdukade. Det var först en fantastiskt god smörgåstårta & läsk, och efter det blev det kaffe & en god daimkaka som min bror hade bakat. Mamma och pappa skötte allting, dom är verkligen guld värda. Utan dom så hade det aldrig blivit något dop. Dom skötte både det mesta av kostnaden och jobbet. Stort tack! ♥

Några började försvinna efter en stund. Jag tycker såklart inte att det var bra i sig, men det var ganska skönt att det inte var så himla många sedan när man skulle öppna presenterna. Känns lite jobbigt med sånt tycker jag.
Och presenterna sen, herregud vad mycket fin och bra vi fick. Eller Albin fick, kanske man ska säga. Han hade ju mest önskat sig pengar, som vi har tänkt använda som bidrag till en ny bilbarnstol. Fick sammanlagt 2400 kronor i slantar, så det fattas inte mycket till en stol. Det som fattas lägger ju såklart vi till. Sen fick han även fina doppresenter som ett litet tåg, en fin "mätsticka", ett album och en fotoram. Lägger in bilder på det imorgon. Han fick en servis med figuren Pingu, snacka om sött. Det var riktigt bra. Han fick en stor fin härlig filt också. Och så fick han presentkort på 800 kronor på Polarn & Pyret och 300 kronor på H&M. Ni håller med om att det var bra presenter va? Stort tack till alla! Vi är väldigt nöjda och tacksamma. Sedan blir det att göra tackkort att skicka till allihopa.
Vi hade ju även kanonväder hela dagen idag, vilket gör dagen ännu trevligare. Vi hade inte kunnat begära så mycket mera.

Albin den stackaren, han var så otroligt trött. Slocknade till slut av total utmattning i Tommys famn på slutet när alla hade åkt. Disken blev klar, vi fick med oss smörgåstårta hem och några bitar av den goda kakan. Så det blir lite mer frossa här hemma. Klockan var efter fem innan vi var hemma och satte oss ner, väldigt trött och slut. Trots att man inte gjort speciellt mycket. Det är väl mycket stress och spänningar med allting, så man blir trött bara av det. Albin fick middag och sedan var det bara att hålla ut så länge det gick. Han var ju som sagt väldigt trött. Klockan var 20.20 när han fick läggas sovandes i sin säng.

Jag och Tommy har såklart sett Robinson ikväll, det vanliga Lördagsnöjet. Sen stack han iväg till några kompisar och jag fördriver såklart min dyrbara tid här. Han blir nog inte borta så länge, han borde egentligen sova som varit uppe sen 4 i morse.
Nu ska jag bjuda på lite bilder från idag tänkte jag. Tyvärr var det väldigt många bilder från kyrkan som blev ganska mörka & dåliga, och fler än dom som inte blev dåliga såg jag såklart hemsk ut på. Men jag försöker välja några med omsorg.
 
Här var Albin arg en sväng, men det gick över snabbt  :)

Den lilla familjen och prästen

Bara familjen

Gudfar Kennet (Tommys bror) häller vatten i dopfunten

Albin får vattnet på huvudet

Alla skrattar och jag som en hyena

Albin med vattenkammat hår, glad när allt är över  :)

Prästen håller upp nydöpta Albin vid hans gammelfarmor :)

Vackra gudmor Camilla håller i Albins dopljus

Bilder på folket, Albin sitter såklart på kortsidan som en prins  :)


Söta buspojkar Edvin & Axel

Den minsta inbjudna gästen - sötaste Hugo knappt 3 veckor


Kommentarer
Postat av: Ung pappa till Inez

Naaw, vad mysigt ni hade det :) Hugo hade en väldigt snygg boddy :) Okej, vilka fina namn, har ni någon tanke bakom namnen?

2009-05-02 @ 23:17:11
URL: http://ungaforaldrar.blogspot.com
Postat av: Carma ♥

Ahhh, vilka gulliga kort ;-)

En liten undran, gudmor är det släkt eller en vän?

Bara funderade lite ifall man själv skulle få någon gång och man skulle välja gudmor/far om de helst ska vara släkt eller inte? De skulle bli lite svårt med gudmor för oss då de är flest killar i bådas släkter =)



Dagen här har varit slapp, riktigt slapp...

Jag kan kolla om du får adoptera Majja ;-)

Ha en underbart skön söndag!

Kram <3

2009-05-02 @ 23:19:43
URL: http://carma80.blogg.se/
Postat av: Jessica

Känner igen det där med att man inte hinner prata med alla efter dopet. Vi hade namngivning här hemma och var väl ca. 35-40 pers och man var så stressad av det hela och hade inte riktigt tid att sitta ner och ta det lugnt efterår heller. Men det är kul att samla alla!

Fina namn! Och fina presenter!

2009-05-02 @ 23:35:46
URL: http://spunkan.blogg.se/
Postat av: ia

Åhhh vilka härliga bilder!

Ge lillkillen en stor dopkram från tant ia!

Vilka fina presenter! Ser framemot att få se dem på bloggen imorgon:)

Sov sött!

kram

ia

2009-05-02 @ 23:39:04
URL: http://irin.blogg.se/
Postat av: Ung pappa till Inez

Okej, vi hade samma sak med ett av Inez mellannamn som har gått i flera generationer på min frus sida :) Det är jätte roligt att bada med sina barn, har ni varit iväg med Albin någonting?

2009-05-03 @ 00:51:02
URL: http://ungaforaldrar.blogspot.com
Postat av: Amanda

Det ser ut att ha varit ett vackert dop. Huvudpersonen är så himla söt! ^^ Fin du var i nya blusen!



Ska bli roligt att se alla fina presenter sen!

Kram på er!

2009-05-03 @ 07:16:41
URL: http://creyla.blogg.se/
Postat av: Lise-Lotte

Vilken gullig liten kille. Jo, jag var och handlade allergisprayen och handlade lite mat samtidigt..Sen åkte jag hem och sen var det dags för lunch och sen gick jag ut en liten stund på vår baksida med Filip och Isabella och sen var det middag och sen Robinson

2009-05-03 @ 10:07:04
URL: http://supermum.blogg.se/
Postat av: kakan

Åh vilka underbara bilder! såg ut att vara ett mycket lyckat dop :) På vår valborg taog vi det bara lungt o myste typ :) Det är gott det med :) Kramar

2009-05-03 @ 13:33:53
URL: http://kakaans.blogg.se/
Postat av: Jessika

Åh vilka fina bilder!

2009-05-03 @ 14:27:49
Postat av: Sofie

Ser ut att ha varit ett mycket lyckat dop och själva huvudpersonen ser ut att njuta :)

2009-05-03 @ 14:41:13
URL: http://lillgarden.blogg.se/
Postat av: Anna

Grattis till dopet :-)

2009-05-03 @ 15:29:12
URL: http://bambinidolce.blogg.se/
Postat av: Nikita - mamma till Albin

va fina bilder!

Jag tycker dop är så fint, ångrar inte en sekund att vi döpte vår albin!!

2009-05-03 @ 17:40:55
URL: http://nikital.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0