Oprah

Oprah är både ett program och en kvinna jag verkligen gillar. Hon är så bra som person och har ofta intressanta saker i hennes show. Som igår, då fick jag reda på två rätt intressanta saker.

1.  Att när man varit gravid så har bebisen i magen tagit väldigt mycket fett, bland annat omega 3, hjärnan kan då drabbas lite av den förlusten. Man får ju tillbaka det så småningom men man kan behöva äta lite extra omega 3 fetter. Men iallafall så kunde en åkomma vara att man så att säga "tappar ord" när man talar. Anledningen till att jag tyckte att detta var intressant att veta var att jag märkt av detta med mig själv. Man kan helt plötsligt glömma bort ett helt vanligt ord...

2.  Den andra grejen var om alkohol. Varför de flesta män oftast tål mer alkohol än kvinnor. Och det var det enkla svaret att män har en extra enzym än vad kvinnorna har. Så när vi dricker går allting ut i blodet, medan det hos männen bara går ut hälften så mycket. Inte konstigt att vissa män tål så mycket?


Ser ofta detta program eftersom jag tillbringar mycket av min tid framför teven. Och ofta denna tid på förmiddagen då det inte finns något bättre att se, så blir det att jag sitter bänkad framför denna Oprah. Kan det finnas en mer omtänksam kvinna?

Kommentarer
Postat av: Jessica

Tack för gratulationen till Lovis! Jag diggar också Oprah, såg det alltid då jag var föräldraledig. Nu har jag inte sett det på evigheter!

Hoppas det blir bättre med lille Albin, huga måste vara skitjobbigt att ha en liten som är så där sjuk! Både för han och er.

2009-02-04 @ 21:07:03
URL: http://spunkan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0