Mina killar!

Jag har tagit en massa underbara bilder idag, bland annat flera på mina älskade grabbar.
Som jag känner att jag bara måste dela med mig av.
Så här kommer några favoriter.
Titta och njut!







Albins lyckade 1-årsdag

Det är fortfarande lite svårt att fatta, att våran lilla pojke blivit 1 år idag. Morgonen startade med en supertrött mamma, som bara var tvungen att ligga kvar en stund extra i sängen. Så idag var det faktiskt pappa Tommys tur att kliva upp med sin son. Albin hade nog mysigt med honom och mormor tills jag till slut klev upp strax före 9.

Då sjöng vi för honom och han fick sina presenter - kläder och en "snökula" av mig & Tommy. Han fick en sackosäck av sin mormor & morfar, vilket mera var en present för hans mamma :) Och så fick han flera leksaker och små ladugårdsdjur. Vi filmade och knäppte en massa kort. Underbart mysigt! Och han var så söt, våran lilla prins.
Det blev dags för en äcklig mamma att hoppa in i duschen. Då var Albin ute i det fina vädret med pappa och mormor, åh gud så gott han mådde av att gå barfota i gräset!

Sedan började den stora dagen att rulla på. Min moster Tina och hennes karl Henke var först att anlända, jätteroligt att träffa dom framför allt. Albin fick jättefina leksaker, även en jättefin fisher price-båt av min kusin Sofia. Synd att hon inte kunde vara med, den lilla krumeluren. Hon bor i Göteborg och vi har inte träffat henne sen i julas. Hon är väldigt saknad!

Min kära vän Jessika kom nästan i samma veva, av henne fick han dvd:n "Alla vi barn i bullerbyn" och 200 kronors presentkort på Polarn & Pyret. Inom en liten stund var jag tvungen att lägga Albin för en lur. Sedan satte vi oss för att fika kaffe, tårta och fikabröd.
Sedan kom Carina, Albins "mommi" och av henne fick Albin en egen liten fotölj, precis som han önskat. Perfekt! Han har bara fått fina och bra saker, som han önskat.

Danne, Maja, Rasmus, Hugo, Mia och Oliver kom vid två-tiden. Det blev såklart fika igen och presentutdelning. Av Oliver och Mia fick han en leksaksbil och en boll. Av Danne med familj fick han en jättesnygg huvtröja och en leksakstelefon. Som han för övrigt kunde svara i själv på en gång, riktigt duktig liten sötnos!
Tommy åkte till Långsele för att hämta min mormor. När hon kom så fick Albin fina kläder i present.
En riktigt lyckad dag, med som sagt fina presenter, hyffsat väder, glada besök och gott fika. Albin skötte sig duktigt. Det var barnen som gjorde honom fashinerad såklart, som vanligt. Då var han nöjd!

Måste ju även tillägga att han fått presentkort på Polarn & Pyret av sin farbror/gudfar Kennet & hans Jonna också, det fick han för några dagar sedan eftersom dom inte kunde komma idag eller nästa Lördag.
I morse kom Albins farfar förbi hemma hos oss, med sig hade han ett presentkort på Barnens Hus värt 500 kronor. Det stod ju också på Albins önskelista, så det var såklart superbra! Det kan vi använda till att köpa en släpvagn till Albins bobby car bland annat.


Nu tänkte jag bjuda på en bildbomb från dagen








Popis

Så fin i sina pop-kläder  :)


Dagen i bilder

Jag har ingen riktig blogglust idag, vet inget speciellt jag kan skriva heller.
Så jag bjuder på några bilder från dagen istället...


Visst ser jag för go ut? Världens sötaste!

Är glad här när man busar med mamma...

Är kungen med klubba och boll!

Älskar sin lilla snuttis! ♥ Gosar för fullt...

Fick gammelfarfar på besök, alltid roligt!

Gulligt va? Gammelfarfar ska gå och Albin följer efter ♥

Hälsade på Max & Anneli en sväng också...

Dom är så söta, delar på allt! Det är vänner det ♥

Baggy jeans

Jag gillar sånt som är mjukt, bekvämt och luftigt. Är inte alls något fan av att använda jeans, det är ju fint och ser kanske trevligare ut. Men jag trivs bättre i "myskläder". Fast jag tycker verkligen att baggy jeans är väldigt snyggt, skulle väldigt gärna vilja ha ett par. Till exempel dessa från Junkyard. Synd att det aldrig finns storlekar för min stora kroppshydda, suck! Men visst är dom fina? Dom är säkert väldigt sköna också!

VILL HA

Dagens grattis

Går till Albins snygga, coola & roliga kusin Patrik som fyller 8 år idag.
Stort grattis och många kramar från oss  ♥


Svar

Till Maria


Albin har sina mat-rutiner, det kan vara lite från dag till dag och det funkar. Sömnen beror inte på sättet, utan att han är en sån som inte vill sova hur trött han än är. Så har han alltid varit, så vi har ofta fått kämpat lite för att få honom att somna. Sedan att han vill komma in till oss, kan ju bero just på att han är inne i någon period då han kräver extra trygghet. Han drömmer nog mycker mardrömmar nu också. Självklart är det mysigt att sova ihop. Men det är bara det att jag inte vill att det ska bli någon ihållande vana att komma in till oss vid tolv, varje natt och sova hela natten. Det hade varit skillnad om det varit tidigt på morgonen eller så... Detta med Albin kan varken vi eller någon annan göra något åt eller ändra på tror jag. Det är bara att hoppas att det går över av sig självt, eller åtminstone lugnar ner sig :) Sen de här med maten kan ju också vara någon period förhoppningsvis, för det är också från och till...


Både och...

Idag har det varit en jobbig dag och en trevlig dag på samma gång, eller till och från kanske man ska säga? Det har varit jobbigt för att Albin varit på dåligt humör mest hela tiden. Han har inte velat äta något vidare, gröten kom upp lika fort som den kom ner. Tommy har haft saker att göra största delen av dagen, så man har varken fått något gjort eller kunnat planera nånting. Albin har absolut inte sovit bra, nästan inget alls. Han var även bökig att natta ikväll. Men ändå är han såklart våran älskade goding! Önskar bara att man kunde byta av ibland och få göra något annat. Känner mig lite trött och less då och då. Blir också på lite dåligt humör, nedstämd, då det är som det är vissa gånger. Man får hoppas på en bättre och gladare dag imorgon och se fram emot våran flytt till palatset...

Det trevliga i dag var att vi fick besök av Kennet, Jonna och deras lilla Ivar (mitt så kallade barnbarn, kattungen). Vi fikade kaffe, bulle och hade allmänt trevligt. Ivar trivdes här ganska snabbt, gömde sig för den lilla terroristen (Albin) hela tiden och till slut blev han trött och la sig i soffan för att sova.
Lite senare på eftermiddagen var Albin så himla trött och grinig. Så vi gick ut och tog bilen för att åka en sväng. Där är han ju oftast nöjd en stund. Till slut somnade han till. Det var egentligen på tok för sent, men tänkte att han måste få sova en stund eftersom han knappt hade sovit nåt på hela dagen från tidiga morgonen. Han var ju som sagt väldigt grinig och helt slut. Då åkte jag till Helena med familj. Gav William hans present och sedan fick jag syta lilla Isabella en stund, hon sov i min famn hela tiden och Albin låg ute i bilen och sov.

Nu ikväll så åkte Tommy iväg strax före halv åtta för att jobba. Jag hade redan förberett Albin med pyjamas, D-droppar, ny blöja och tandborstning. Så jag gav honom flaskan och hoppades på en lugn och skön insomning för stackarn. Men inte det! Jag fick stå böjd som en ostkrok över hans säng i cirka 25 minuter, klappa honom på rumpan och sjunga "Trollmorsången". 25 minuter låter kanske inte så länge, men med min rygg så känns det som att jag fått en ny ryggfraktur när jag ställer mig upp igen. Det känns som dubbelt så länge! Men det blev ju iallafall en bra tid han slocknade, vid åtta. Så nu är det bara att hoppas att han får sova hyffsat, tills att han ska komma in till mig och böka runt i min säng. Sötpropp!

En Albin som inte ville sitta still, som vanligt!

Bakom mina solglasögon

Kan jag va´mig själv  :)







Albin trivs i de flesta solglasögon han får prova.
Här bär han ett par gamla rosa brillor med Nasse på, 
som jag hittat på pappas loppis för längesen...
Ä han int söt, så säg?

Overall?



Måste ju snart fixa en vinteroverall åt Albin, så han har en när den kyliga tiden kommer och han börjar hos dagmamma. Jag funderar på overallen hos Polarn & Pyret. Den som kostar 895 kronor, ganska dyrt. Men overaller är ju dyra och dom är ju värd det bara man vet att dom är bra och fungerar. Vet ni om denna är bra? Synd är ju att den bara finns i rött, även om det är en snygg färg och att Albin passar bra i rött så hade jag nog helst velat ha svart. Ja, vi får fundera mera. Än är det ju ett litet tag kvar, får vi hoppas. Vi måste ju fixa en vinterjacka också!

Lättviktaren

Idag var vi som sagt till bvc, det var nästan 3 månader sen sist så det var ju verkligen på tiden. Min prins är fortfarande en lättviktare, lång och normalt smal, som han alltid varit. Inget överflödigt hull här inte. Jag var exakt likadan när jag var liten har mamma sagt, jag gick upp jättelite första året. Jag var sådär lagomt smal och tydligen väldigt söt. Synd att inte det fortsatte på senare år, haha!
Albin var iallafall 75,5 cm lång, vägde 9310 gram och hade 47,5 cm i huvudomkrets. Så han hade ju växt lite sen förra gången iallafall, över 1 kg och 3 cm på längden.

Härlig bild på en morgonglad prins


Vi träffade Helena lite snabbt utanför bvc, och hennes lilla söta Isabella som föddes den 9:e Augusti. Jag gav dom min present, en söt body som jag köpte i Strömsund igår, och en ram. Antagligen åker vi hem till dom i morgon på fika. Då ska Isabellas storebror William få sin present i efterskott, han fyllde ju 3 år dagen innan hans lillasyster kom till världen. Det blir roligt att kanske få syta en liten sessa och att Albin får leka med en stor kille. Och att vi morsor förhoppningsvis får surra en massa!

Lilla snigel, akta dig!

Albin har börjat älska sin gungsnigel mer och mer, och vem skulle inte älska den?
Självklart gungar han bak-o-fram som vanligt. Ofta vild som attan!
Men visst är han otroligt söt?




Tisdag

Jag hann inte ens läsa något ur boken igår. För först satt jag några minuter till vid datorn, sedan bläddrade jag lite i IKEA-katalogen och fantiserade lite och sedan vaknade Albin igen och ville inte somna om. Så då fick han komma in till mig, där han somnade gott direkt och sov ganska bra hela natten. I morse myste vi en stund innan vi klev upp, som vanligt.
Det är så härligt att "Vakna med Voice" börjat igen, då har man något bra att se på teven varje morgon.

Just nu ligger Albin och sover, det blev egentligen lite väl tidigt eftersom han nu oftast bara sover en gång per dag. Men han var så otroligt trött så det var inget annat att göra. När han vaknar får han lunch och sedan tänkte jag gå på bvc, det var så längesen sist. Det vore riktigt spännande att se hur lång och tung han är nu...
Jag måste göra mig i ordning lite, för jag har gammal mascara på fransarna och går fortfarande i nattlinne. Återkommer senare, antagligen ikväll!

Mammas söta prins  ♥

Dotter önskas!

Nu tänkte jag vara smart och stänga av datorn i god tid, för att istället lägga mig ner och läsa på min bok "Dotter önskas". Albin brukar ju börja vakna som mest den här tiden och till slut brukar han inte kunna somna om. Då har det blivit en vana att han kommer in och sover hos mig i min säng, tyvärr. Självklart är det ju jättemysigt också, att ha världens sötaste prins som ligger och andas bredvid. Men jag tycker det är så synd att det blir så ofta, varje natt. Han som trots allt, var så duktig att näst intill alltid sova i sin säng ända till morgonen. Trots att han vaknar så mycket under nätterna. Det är ju ännu jobbigare då vi är själv i sängen, för då är det större risk att han kan ramla ur. Det är bättre då Tommy ligger på sin sida och Albin får ligga emellan oss. Men vi får hoppas att detta är någon övergående period. Han verkar ju vara i en väldigt känslig period nu, då det gäller det mesta. Och han har börjat bli ganska mammig. Det är ju inte så konstigt heller eftersom han är med mig dygnet runt och pappa Tommy jobbar så himla mycket.
Men iallafall så ska jag se om jag hinner läsa några sidor nu en stund innan skrutten vaknar. Så jag säger godnatt till er alla, och återkommer imorgon...

Söta kusiner som busade igår  ♥

Shoppingtur med svägerskan

Det har varit en trevlig dag idag, på alla sätt och vis. Morgonen började vid 7, men vi låg och myste i sängen alla tre och klev upp strax före 8. Albin fick sin frukostgröt, vi tittade lite på tv och jag gjorde mig i ordning. Sedan ringde vi och väckte Elin, hon hade försovit sig lite. Så hon gjorde sig klar ganska snabbt, kom in till oss på kaffe. Sedan åkte hon, jag och Albin iväg till Strömsund. Vi började med Dollarstore. För en gångs skull handlade jag inte så himla mycket som jag brukar göra, inte så mycket kraffs och skit iallafall. Men ändå blev det 620 spänn. Köpte ju två stycken korgar och bara dom gick på 300. Sen var det ballonger, tändstickor, en kalender och lite annat smått & gott. Köpte även 8 stycken nya fina muggar, för att jag ville byta ut dom andra vi har.
När vi var klar där så åkte vi in på "stan" och gick i lite affärer. Jag hade inte så mycket pengar att röra mig på, så jag kikade inte ens på saker åt mig själv eller Albin. Utan köpte bara en liten present som jag ska ge till en ganska så nyfödd liten jänta.
Sedan var det bara maten som återstod, både jag och Elin var väldigt hungriga. Så vi gick och käkade på Corner, jag tog en pizza. Den var så himla stor så jag trodde aldrig jag skulle få i mig den, men vips så var den nere och töjde ut min redan så tjocka mage! Dock var den inte alls lika god som pizzorna i Ramsele, fast det är ju ingen som slår dom...
Sen åkte vi hem och Albin sov nästan hela vägen. Han skötte sig faktiskt bra idag!

Längtan!

På kvällskvisten var vi på ica och handlade, fick några banankartonger igen. Tar några eftersom och nu hade vi ingen tom kvar. Nu hoppas jag att jag ska kunna packa litegrann då och då, så vi inte har allt kvar till helgen. Efter handlingen var vi till våran kommande lya och tittade. Jag tror att den måste ha en bra atmosfär, eller vad man säger? För jag blir så glad av att vara där, det känns bra helt enkelt. Pratade lite med Lena också, som höll på för fullt med att flytta det sista. Och så träffade vi hyresvärden. Tommy tog på sig "vaktmästar-jobbet", så hyran gick ner litegranna. Vi kommer att betala 4000 i hyra + 100 kronor för canal digital i månaden. Då ingår värmen och hushållselen, inte fy skam va? Nä, underbart! Åh vad vi längtar tills det är klart, tills vi bor där och har kommit i ordning. Det kommer bli lite att göra där bara, sånt vi varken såg eller tänkte på när vi var där förra gången. Väggarna måste målas eller tapetseras i båda sovrummen, garderober ska målas, en fondvägg ska tapetseras i vardagsrummet, några lister ska fixas och golvet ska bytas i hallen. Men det får bli en senare fråga, då det finns tid och lite hjälp! Vi har iallafall en jättebra hyresvärd den här gången, och det känns skönt! Han är snäll, glad, lustig och bryr sig mycket. Och han säger att vi får fundera på vad vi vill göra och vad vi behöver, så står han för betalningen och hjälper till så gott han kan. Det är ju så det ska vara! Men alla är tyvärr inte så...
Lena höll som sagt på för fullt och snart hade hon bara städningen kvar. Jag sa att hon kunde höra av sig så fort hon började bli färdig, så kan ju vi börja ta dit lite saker. Bara Tommy är hemma vill säga. Men på Söndag blir väl det mesta gjort, för det är bara den dagen vi är hemma och kan hela dagen. Då får vi hjälp av svärfar också...
Jag säger det igen, jag längtar!

Nedräkning börjas!

Nu är det bara 6 dagar kvar tills våran lilla prins blir stor. Då fyller han 1 år! En stor dag som ska firas rejält, med tårta, paket, ballonger och allt som hör till. Mycket lek, bus, många pussar och kramar också såklart. Tänkte bara än en gång skriva, för er som kanske missat det. Att vi kommer att hålla till hos Albins mormor och morfar i Trolldalen på hans födelsedag. Sedan kommer vi att ha ännu ett kalas här i Ramsele Lördag den 5:e September. Alla är varmt välkomna, hör helst av er innan bara!

Vårat hjärta med finöga och nappen intryckt ♥

Söndag

Natten har väl varit hyffsad. Men jag var tvungen att ta in Albin till mig redan före tolv, så han sov med mig hela natten. Man är ju lite orolig att han ska ramla ur sängen igen, men det är ju inget man kan göra nånting åt. Han slapp vakna på det sättet idag iallafall. Vi klev upp vid 7, han fick gröt, vi tittade på tv, lekte och myste för fullt som vanligt. Sedan kom faster Elin och kusin Edvin på besök. Det uppskattades starkt av Albin som fick leka och busa med sin älskade E. Dom hade roligt båda två idag. Och det var väldigt trevligt med besök, vi vuxna drack såklart kaffe och surrade...
Jag och Elin funderar på att åka till Strömsund med barnen imorgon, så vi får se hur det blir.
Just nu ligger Tommy och sover på soffan och Albin ligger och sussar i sin säng. Han slocknade som en slagen hjälte efter besöket hade åkt. När han vaknar ska han få lunch. Sen tänkte Tommy ta med honom och åka för att hälsa på en kompis ett tag. Så då ska jag passa på att få lite gjort här hemma, fast jag känner mig sjukt trött!

Tommy busar med pojkarna  ♥



Mer vinyl!

Har beställt text nu till vårt kommande sovrum. Det blev "Carpe Diem" i svart skrivstil. 
Tog även ett fint hjärta (grått) som jag tänkte sätta på den
kommande badrumsdörren.
Blir nog superfint!




Presenter från pop

Har beställt presenter åt Albin från Polarn & Pyret ♥






Vakna av en duns!

Natten har rullat på som vanligt, och morgonen likaså. Jag fick skicka iväg min älskade sambo från sovrummet, för att istället sova på soffan i tvrummet. Han snarkade så ljudligt att jag inte ens klarade av att höra på medan jag var vaken. Strax efter att han bytt rum vaknade Albin och ville inte somna om. Så han fick komma in till mig. Han sov relativt bra då, tills i morse vid 7. Då föll han ur sängen för första gången! Jag vaknade av en jäkla duns och jisses så rädd jag blev! Men det gick bra, han ramlade ut på andra sidan sängen, alltså Tommys sida. Jag tog såklart upp honom direkt och han var hur go och glad som helst, sa inte ett pip. Så det var ju ingen fara, en himla tur!

Då klev vi upp och han fick sin gröt. Sedan har det varit full rulle här hemma. Han vägrade somna på förmiddagen, men sedan tog Tommy med honom i bilen en sväng och då somnade han. Så han fick en 50 minuters lur. Medan dom var borta kollade jag lite på "So you think you can dance", och tårarna forsade längs kinderna. Och jag överdriver inte!
Sen började jag med diskberget, tills grabbarna kom hem igen. Då fick Albin lunch och så packade vi lite nödvändiga saker åt lillprinsen och så for dom till Albins gammelfarfar Bertil i Myrdalen. Så där är dom nu. Jag har lite kvar av disken, men kände att jag ville ta en paus. Jag går runt och plockar för fullt här och det finns hur mycket som helst att göra. Tänk om man kunde få lite energi på nåt vis?

För övrigt så sitter jag och kikar runt lite på nätet. Tänkte beställa en väggtext även till herrskapets sovrum, alltså vårat. Funderar på att ta "Carpe Diem" i svart skrivstil, det är fint tycker jag. Och så måste jag beställa några presenter. Återkommer senare, ha en fin Lördag!


Mammas hjärta

Han är bara för söt


Fredagsmys!

Ja då var det äntligen Fredag. Jag och Albin har umgåtts med Kajsa största delen av dagen. Vi har fikat, surrat, lekt, busat och hon fick middag här. Albin fick potatis & köttbullar med lite lingonsylt till middag idag. Några tuggor gick ner, men sen blev han less. Han har väl inte tid eller tålamod för att tugga kanske? För det var ju gott och han verkade gilla det, men till slut tog det liksom stopp och han började spotta ut. Då fick han lite yougurt och smakade lite kyckling av mig.
 
Han var så nöjd ikväll, glad och go med både mig och Kajsa. Han fick flaskan och somnade strax före åtta ikväll. Just när jag la ner honom i sängen, kom Tommy in genom dörren. Då gick han av sitt arbetspass och nu har vi helg tillsammans, underbart! Synd bara att man har så himla mycket att göra. Har ett stort berg till disk, har lite kläder som ska tvättas, en massa rent som ska vikas och läggas in och sedan tänkte jag försöka få lite packat. Men vi får se vad vi hinner med. Nu är det verkligen inte länge kvar till flytt, gud så vi längtar!

Idag beställde jag en väggtext åt Albin, som han ska ha ovanför sängen i sitt rum - "Här sover en prins". Jag gillar ju verkligen väggtexter och väggbokstäver, så det kommer nog beställas flera. Men denna blir väl som en liten födelsedagspresent åt min lilla prins.
Just nu sitter jag i sängen med datorn, som varje kväll numera. Tommy ligger här bredvid, och snarkar ikväll också, så jag får putta på honom stup i kvarten. Snart tänkte jag stänga ner elektroniken och istället läsa lite bok innan jag ska börja brottas med sömnen.

Det var denna jag beställde, fast i svart

Hemma!

Då sitter jag här igen, i sängen och lyssnar på älsklingen som sover gott. Jag hoppas att han får må bra inatt nu, framför allt med tanke på att han ska kliva upp klockan 2 och iväg för att jobba. Albin sover gott inne i sitt rum, han somnade halv nio ungefär. Efter en trevlig dag och lite kvällbus med pappa, så var det nog skönt att lägga sig. Det märks att hans mage har fått en liten omställning efter att ha provat mycket nya saker. Idag fick han till exempel för första gången äta en vanlig måltid som jag gjort, pölsa & pärer. Mums, det är ju en av mina favoriträtter, om man tänker på husmanskost iallafall. Allt gick inte ner ordentligt, men hyffsat ändå. Man får ju tänka på att han inte alls är van att äta sån mat. Han är van dom där skitpuréerna! Och han verkar så himla less på dom. Inte så konstigt eftersom han inte klarar av dom med bitar i. Så han äter ju bara dom där från 6 månader och neråt. Äckligt! Jag ska försöka vara duktig nu framöver och göra mer riktig mat åt honom, för han måste träna på att tugga. Han har ofta så svårt med det. Jag tänkte även introducera lite annat som fil, yougurt och sådant. Som han kan äta som mellanmål och så. Kan ju vara skönt att vänja honom vid sånt nu och dessutom så blir det nog väldigt mycket billigare i slutändan. För maten, yougurten, mellanmålen, efterrätterna och dryckerna för barnen blir faktiskt dyrt tycker jag. Dom är kanske inte är så himla dyra egentligen, men det blir väldigt mycket pengar iallafall.

Men idag så följde vi med mamma hem till mormor. Vi promenerade först till konsum med henne och handlade lite. Albin fick sitta och åka på mormors rullator nästan hela vägen. Sedan gick vi hem och fikade. Danne, Maja och Hugo kom också och sällskapade med oss. Mycket trevligt! Strax före tre kom vi därifrån, då åkte jag och Albin mot Ramsele. Han somnade efter en stund och sov hela vägen, vilket var skönt! Och det var så härligt att få träffa Tommy igen, framför allt för Albin. Efter att vi varit ifrån honom i nästan en vecka...
Tyvärr så blev det inga bilder idag heller, så vi får nöja oss med någon som ja tagit innan. Nu ska jag kika runt här på datorn innan jag lägger mig i ryggläge och ber till gudarna om en bättre natt. Nu känner jag mig verkligen helt slut. Inte nog med dessa dagar med fullt ös, mycket grin och ganska lite sömn, utan även dessa fasliga nätter. Jag har somnat efter 3 i flera nätter i rad nu och då har det inte varit någon bra sömn... Gud så jag klagar, ni får försöka förstå mig, medan ni tar klagomålen med en nypa salt. Det är bara för att jag vill ventilera mig!

Här är en kille som älskar att gunga!


Mini kalas

Jag och Albin hade som vanligt en jobbig natt. Men har dagen har varit till vår belåtenhet. Tyvärr så väcktes han ur sin förmiddagslur, och inte av vad som helst heller utan av glassbilen. Det var ju tur att han åtminstone hann sova i 50 minuter. Men eftersom han nu sover bara en riktig lur om dagen, så är det lite för kort. Men det blev iallafall kört, så han fick komma upp och käka lunch. Sedan gjorde vi oss i ordning och åkte ner på stan. Först gick vi på konsum där det blev en handling åt lillprinsen, blöjor, tvättlappar, mat, dryck, efterrätter, gröt och nappar. Sedan for vi och parkerade bilen på stan och träffade mina kära vänner Tina och Annette i parken. Vi hade väldigt mysigt där vi satt tillsammans på en filt. Albin fick sig ett litet mini kalas, eftersom dom inte kan komma hans riktiga kalas. Och han fick så fina presenter. Av Nettan fick han en leksaksbil, en Ida T body, ett par shorts och ett par barbapappa vantar. Av Tina fick han så roligt lego med gubbar, en traktor, skottkärra och flera djur. Dom visste verkligen vad Albin ville ha, för det var saker han önskade. Tack än en gång tjejer, för presenterna och en trevlig dag! Efter en stund i parken gick vi och fikade, sedan strosade vi lite i affärer. Jag köpte ett 2-pack strumpor, en body och ett par byxor åt Albin på Kappahl. Och så köpte jag en nalle puh-boll och en sån där "snöboll" som man kan sätta ett kort i. Tyvärr så hade jag inget batteri i kameran idag, så det har inte blivit några bilder - dålig planering!
Här i stugan har Albin lekt för fullt, busat & myst med oss och ätit lite smultron. Han somnade gott av flaskan för bara en liten stund sedan. Så nu sitter jag med mamma i soffan framför teven, väntar på att kaffet ska bli klart. Det ska vi dricka till en god chokladtårta, man kan inte ha det så mycket bättre. Jag hoppas verkligen på en lugnare kväll/natt och längtar mycket efter Tommy, som vi äntligen får träffa imorrn då vi åker hem till Ramsele igen. Men innan vi åker dit ska vi följa med mamma till mormor och hälsa på... Hoppas ni haft en lika bra dag som oss? Nu blir det fika och lugna gatan här!

Möt Joe Black

Den har dagen har förvånande nog rullat på den också, med en otroligt trött liten pojke. Helt knasigt har det varit, Albin sov bara 30, högst 40 minuter på hela dagen och det gjorde han i bilen. Det är verkligen inte tillräckligt för honom.
Men vi har varit och hälsat på Camilla, Fredrik och Carina en sväng i eftermiddag. Där blev det lite bus, lite surr och en kopp kaffe för mig. Trevligt som vanligt! Sedan lär det kanske dröja lite innan man får träffa Camilla igen.

Albin fick flaskan redan vid sju ikväll, för han var så trött, grinig och gäspade som aldrig förr. Klockan 19.20 sov han gott, men vaknade redan efter 40 minuter och har vaknat två gånger till efter det. Stackers gubben, tro vad det är som stör?
Jag och mamma har det iallafall gott här i soffan framför teven. Vi ser "Möt Joe Black" och har ätit lite ostkrokar.

Tänkte snart stänga av datorn, så att det bara är att springa ut när filmen är slut. Då hoppas jag inte att det klatrar som igår!
Imorgon väntar en träff med Tina & Annette, det ska bli väldigt roligt. Antagligen ska dom komma hit till stugan, så det blir nog mycket surr, lite lek och kaffe. Synd att inte min lilla Jessika är med också, men hon kommer antagligen på Albins kalas den 29:e istället. Det ser vi fram emot!

Underbar bild tycker jag  ♥ 

Poäng



En sån här fåtölj skulle Albin ha haft. Vore ju perfekt sedan när han ska sitta och titta på tv.

Det är en barnfåtölj på IKEA som heter "Poäng" och kostar 229 kronor.

Tuttslukaren

Igår kväll började Albin vakna titt som tätt när jag och mamma såg på filmen. Sedan när jag satt vid datorn och just hade skrivit klart blogginlägget, så vaknade han och gallskrek. Skyndade mig att spara och så gick jag dit. Han var helt förstörd, och han ville inte alls somna om. Absolut inte i hans säng! Så han fick komma till mig redan då, inte så kul men vad göra? Han höll på och grina och böka i flera timmar så jag somnade nog inte förrän vid 2-tiden. Vet inte alls vad det var, om det kan ha varit mardrömmar, eller om han har ont i sina små ben av allt gående?

Men vi låg ända till 9 i morse, mamma och pappa var alldeles chockade och nästan oroliga när vi kom in till dom. Då blev det först frulle för Albin och sedan för mig. Nu sitter jag här och njuter, friidrotten är på teven, mamma är ute en sväng med Albin men borde vara tillbaka när som helst och pappa är ute och röjjer på lägdan.
Idag ska vi nog inte alls göra nåt speciellt. Lär nog hälsa på Danne, Maja och barnen. Och jag hoppas kunna träffa Camilla en sväng, eftersom dom åker tillbaka till Sundsvall imorgon.

Jag och mamma fick oss flera goda skratt igår, och jag kunde knappt sluta. Ibland är Albin så himla rolig, han trycker in hela nappen i munnen. Igår såg han ut som en boxare med tandskydd ungefär, och så flinade han emellanåt. Här är den ändå framme ganska mycket, han kan nästan gömma den helt. Men jag gillar den här bilden, sötpropp!  ♥


Vilden Albin

Den här dagen har varit bra. I morse åkte vi från stugan och hem till mamma & pappa. (Det är bara cirka 4 km emellan). Och medan Albin tog sin lur passade jag på att duscha och gosa med min lilla kattunge Kattis.
Albin vaknade efter cirka en timme. Vi gjorde oss i ordning och han fick sin lunch, sedan for vi mot stan. Vi hälsade på Ida och Noah, det var väldigt trevligt. Albin var i det vildaste laget, helt otroligt. Ändå brukar han ju ofta bli lugnare när han är hos andra och får vara med andra barn. Men idag var han ganska sjögrön! Det började med att han välte ett nyöppnat mjölkpaket där vi satt i vardagsrummet. Som tur var så hann det inte rinna ur alltför mycket innan vi fick tag i det och det mesta blev bara på själva bordet. Sedan skulle han ta exakt allt som Noah hade, vad dte än var. Det han satt och åt på, det han satt och drack ur, det han lekte med eller hans napp. Albin har ju också lite problem med att förstå att man måste vara försiktig, till exempel när han ska klappa folk på huvudet. Som han då gjorde på Noah, han tog även tag och nöp honom lite i kinden. Han gick hela tiden, körde Noahs bil, kastade runt med alla saker och han satt inte still många sekunder. Men ANNARS var det okej, jag är ju glad att han var nöjd iallafall. Det var inte förrän på slutet han började bli lite grinig, för då var han så trött... Kanske även ska nämna att han välte ut min kaffemugg som var halvfull med kallt kaffe, då hamnade det mesta på mattan såklart! Trots detta så blev vi bjudna på Noahs kalas den 30:e Augusti, dagen efter Albins födelsedag och kalas. Det blir roligt att få vara med och fira hans dag, fast några dagar i efterskott (han fyller ju den 26:e). Får hoppas att Albin inte skrämmer hans vän lika mycket då, eller någon annan för den delen. När vi åkte därifrån idag var han iallafall helt slut, men fick bara sova en powernap i bilen. Och då somnade han i bra tid ikväll, redan klockan halv åtta. Skönt! Än så länge har han vaknat tre gånger.
Ikväll har jag och mamma mått gott i soffan framför en dvd-film, Wallander - Skulden, och den var helt okej. Nu tänkte jag snart gå och knyta mig, så man hinner somna och kanske förhoppningsvis sova en stund innan nästa vaknande. Godnatt!

Smågrabbarna idag  ♥ 

Grattis Bolt



Usain Bolt har nu ikväll slagit sitt tidigare världsrekord.
 Han sprang 100 meter på 9,58 sekunder.
Underbart att se, han är så cool.
Grattis!

Fasters söta lilla Hugo




Albin - blivande idol?

God kväll! Här sitter jag i stugan och tittar på en extremt snygg man, nämligen Adam Lambert i American Idol, som tävlar om finalplatsen. Vilken gudagåva han är för ögonen, och öronen såklart. Oj oj oj, både jag och mamma dreglar och njuter... Kvällens avsnitt gav mig faktiskt lite lugn och hopp om livet. Dom uppgav nämligen att denne man, Adam, sov dåligt om nätterna tills han var 18 månader, brukade ofta skrika i en timme på kvällarna, pratade och skrek mycket och var väldigt hyperaktiv. Känner ni igen det mån tro? Både jag och mina föräldrar hajade till och blev alldeles till oss. Vi tror bestämt att min lille son kommer bli en idol en vacker dag!

Albin ligger och sussar gott ute i lillstugan bredvid, vi har babyvakten på och inget har hörts än. Det går nog inte ens att beskriva hans trötthet med ett ord, hur han var ikväll. Han sov nämligen ingen eftermiddagslur, utan var vaken från 12. Så dagen har varit ganska jobbig, för han har varit trött och grinig mest hela tiden. För att inte tala om natten som var. Han somnade nio igår och vi klev upp 7 i morse. Under den tiden vaknade han 10 gånger...

Men vi har haft Albins kusin Hugo här i stugan från morgon till kväll idag, så det har gosats för fulla muggar. Det märks att Albin gillar Hugo starkt. Men det är ju så svårt eftersom han inte riktigt förstår att man måste vara försiktig. Danne och Maja åkte till Sundsvall och handlade en massa saker till nya huset. Jag var dit en sväng nu ikväll då vi körde dit Hugo, det blir så himla fint där!

Nu ska det drickas kaffe här och fortsätta och må gott, hoppas ni haft en bra helg?

Den här bju ja på  ;)

Nattvard på Fredagskvällen

Men inte i form av oblater och vin utan istället kör jag med ostkrokar och cola, mumma! Dagen har väl varit hyffsad, men är väldigt trött och slut nu. Och Albin är väldigt grinig, utan att jag har en aning om varför. Han blir nog lätt less helt enkelt. Jag tror att det är tänder på gång också och det har det nog varit länge. Dom är så otroligt sega på att komma fram. Han dreglar som en galning och biter & äter på allt.
Vi fick iallafall ett litet besök av Malin idag, hon kom då Albin hade somnat och var kvar en liten stund efter att han vaknat. Sedan blev det lek, bus, grin och middag för lilla herrn. Sedan begav vi oss till Ovanmo, till Malin. Där fick han leka mycket och mysa lite med vovve bland annat. Dessutom så blev jag spontant bjuden på god mat, grillat och klyftpotatis med tillbehör. Efter det blev det en kopp kaffe. Vips, så var Albin uppe på övertid. Så vi for hem, bytte blöja, satte på pyjamas och så fick han flaskan. Han somnade riktigt gott faktiskt. Men nu får vi se hur den här natten slutar, för gårdagens var inte så rolig... Saknar Tommy just nu också, men det är tur man blivit ganska van att inte ha honom hemma. Fast det är tråkigt, träffas nästan ingenting. Framför allt för Albin tycker jag det är trist. Men nu är det nog inte så mycket plantkörning kvar...
Imorgon är en ny dag, med nya möjligheter. Då ska vi till Junsele på lilla Tildas dop, Albins kusin. Det ska bli jättekul, dop är ju så mysiga. Men jag ska vara ärlig och säga att jag gruvar mig för att sitta i kyrkan med Albin. Tänk om jag blir tvungen att gå ut? Han kan ju leva om som en vilde och gillar inte att sitta still mer än 30 sekunder. Ja, gruvsamt! Efter dopet åker vi som sagt till mamma & pappa och spenderar några dagar i stugan, det blir underbart!

Fredag

Har inte alls någon tid att skriva nu, för nu är Albin uppe igen efter att inte ens sovit en timme. Så nu ska vi leka lite, sen får han lunch och sedan ska vi umgås med Malin idag. Det blir trevligt! Jag återkommer nånting senare... Ha en bra dag!


Vansinnigt less

Ja, jag känner mig faktiskt lite less. Det här med att Albin ofta kan sova men inte vill, den där viljan och tjurigheten vet jag inte vart han fått ifrån? Att han vaknar flera gånger både på kvällen och natten. Och att han inte längre sover i sin säng ända till morgonen, som han oftast gjorde förut. Men framför allt på detta jäkla idiotkörandet fram och tillbaka här utanför. Det får mig att vilja slita av mig håret och skrika! Man får tänka att det bara är 2½ vecka kvar tills vi flyttar 2 km bort, då det förhoppningsvis blir lite lugnare. Men det är ändå inte helt till någon tröst, eftersom att Albin störs mycket av detta och han är viktigast för mig... Jag vet att man inte ska klaga, för det finns dom som har det mycket mycket värre. Men jag måste få småklaga och ventilera mig lite ibland...

Annars är det väl bra med mig, och oss. Har min älskling hemma nu och han sussar sött bredvid mig. Han gick och lade sig halv sju, eftersom han bara sovit 2½ timme av 39 timmar. Jag förstår verkligen inte hur han pallar, för han är ju egentligen en person som lätt blir trött och behöver  mycket sömn. Jag tycker iallafall att han gör det jättebra! Just nu störs han inte av varken lampa eller dator och då sover han gott! Har fått sagt åt honom att vända sig några gånger för att han snarkat.

Och imorgon bitti ska han upp jättetidigt igen, för då ska han åka buss till Ljusdal med arbetskarmraterna. Det är självaste Mittiamässan där i helgen och dom ska vara där tills på Söndag. Kolla på lastbilar, äta gott, festa och ha allmänt trevligt. Jag hoppas dom får det jättekul.

På Lördag när vi varit på Tildas dop i Junsele, då far jag och Albin till stugan till mamma & pappa. Mysigt! Det är bara tråkigt att sitta hemma när Tommy inte är hemma. Dagarna blir ännu längre, man blir trött och slut och less på denna lägenhet.

Imorgon ska jag & Abbe umgås med Malin igen, tror jag. Då ska jag nog utnyttja henne litegrann, att hon kanske får leka lite med Albin medan jag får några småsaker uträttade här hemma. Vore skönt om det är lite gjort innan Lördag. Nu ska jag kika vidare på facebook och lite bloggar...



Torsdag

Just nu sitter jag mest och laddar upp lite bilder på facebook. Nu när det äntligen fungerar som det ska, det har varit sånt klater förut. Måste ha varit den andra skitdatorn som inte ville ge med sig...
Albin ligger och sover sin förmiddagslur, som han faktiskt lyckades somna lite tidigare idag. När han vaknar blir det till att mysa, leka, äta lunch och sedan kanske gå ut en sväng. Men vi får se, det verkar blåsa så mycket och det är ju inge vidare trevligt. Nej, då är det skönare att sitta inne i värmen och titta på tv och dansa lite med sin söta son.
Jag har inte en aning när Tommy kommer hem, och det har väl inte han heller. Dom har jobbat hårt nu, herregud vad trötta dom ska vara. Längtar iallafall tills han kommer hem, då blir det familjemys...
Nu vaknade plutten!


Kvällens bilder








Fotfetischisten?



Albins älskling

Idag fick vi som sagt besök av min kära vän Malin, som är en av Albins absoluta favoritpersoner. Han ler upp så fort han ser henne och är glad & go. Det började med att vi lekte lite här hemma. Sedan gick vi en liten sväng på byn, köpte mjukglass på grillen som vi njöt av. Sedan gick vi hem, lekte lite mer och drack kaffe. Klockan tre var Malin tvungen att åka. Men jag hann ta några bilder på henne och Albin. Måste ju även nämna att Albin blev besatt av Malins fötter, han skulle äta på tårna. Jag antar att det var det röda nagellacket han gillade. Fast han är ju lite av en bitare som gillar att tugga på det mesta!

Albin och hans älskling  ♥

Onsdag

Albin ligger och sover sin förmiddagslur, så då passar jag på att sitta här.
Tommy är och jobbar, han hade nästan 39 graders feber när han klev upp inatt. Som tur är så känner han sig bättre på dagen, alvedon biter på honom. Men det är ju faktiskt farligt att jobba med kroppen när man har feber. Om det hade varit att bara sitta och köra, men han klättrar ju för fullt, lyfter och rör på sig. Man lurar kroppen med alvedon och sedan utsätter man kroppen och hjärtat för påfrestningar.

Vi har ingett planerat idag, förutom att vi ska träffa Malin. Så fort Albin vaknat så ska vi höras och så ska han få lunch, sedan lär vi väl leka en massa. Nu ska jag bara ta det lugnt tills lillprinsen öppnar både ögon och mun...


Lovas spargris

Lova är en snart 6 årig tjej som under sommaren 2009 insjuknade i en hjärntumör som heter Opticusgliom.
Nu under 1 1 /2 års tid kommer Lova att behandlas med cellgifter. Under denna tid tänkte dom för hennes del och alla andra cancersjuka barn och till barncancerfondens förmån skramla ihop så mycket som möjligt. 
Dom hoppas att just ni vill skänka en liten slant.

Självklart har jag skänkt en slant till Lovas spargris.
Det tycker jag att du också ska göra.
Du hittar den HÄR.





Stora killen

Tänk minsann, att om 2½ vecka blir min lilla Albin 1 år, och vart har detta år tagit vägen? Kändes inte alls så längesen man gick omkring med den stora magen, längtade efter att den lille skulle komma ut. Helt ovetande om vem det var som låg gömd där inne, om det var en pojke eller flicka. Vi hade bara funderat ut flicknamn, flera stycken, men var ganska säkra på Hilma. Jag tycker att det är mycket lättare med flicknamn, och jag trodde även att vi skulle få en tjej. Det var nåt jag bara kände på mig. Tommy trodde tvärtom, han var säker på att det var en pojke.
Och ut kom den finaste lilla kille vi någonsin sett, våran lilla prins. Nästan 3 dygn efter vattenavgång, efter mycket slit, kämpande från oss båda och lite jävlar anamma så kom han äntligen. Den 29:e Augusti klockan 00.46. Han var 53 cm lång, vägde 3700 gram och var helt perfekt. Vi hade inte kunnat vara lyckligare, eller mera stolta. Efter cirka tre-fyra dagar hade vi bestämt oss för namnet, ALBIN.
Och nu fyller han snart 1 år. Så jag tänkte skriva ner några exempel, saker som jag tror att Albin vill ha när han fyller år. Bara för skojs skull.

¤ En släpvagn/husvagn till hans "bobby car"
¤ Presentkort på Barnens hus
¤ Presentkort på IKEA
¤ Presentkort på Polarn & Pyret
¤ Kläder (i storlek 86)
¤ Lego (stora bitar)
¤ En rullgardin
¤ Leksaker
¤ En bondgård
¤ En docka
¤ Nalle Puh saker
¤ Dvd-filmer (Nalle Puh/Astrid Lindgren)
¤ Ett minikök med små köksredskap
¤ Böcker
¤ Små pussel



 



Kommer säkert på mera sedan också... Helst av allt vill han nog ha massa pussar & kramar och lek & bus på sin dag förstås! Självaste födelsedagen kommer att firas i Trolldalen hos hans mormor och morfar. Eftersom vi inte vet om vi har något vatten då och dessutom är mitt uppe i packning och flytt, så tänkte vi att det blev bäst så. Men sedan kommer vi att ha kalas i Ramsele i nya boendet på Lördagen en vecka efter. Vi är väldigt förväntansfulla, det kommer bli så roligt. Att våran lille prins blir så stor. Tiden har gått alldeles för snabbt!

God kväll!

Första inlägget för idag, kommer här. Just nu sitter jag i sängen och hör regnet droppa ute på balkongen. Båda mina grabbar sussar sött. Tommy har haft feber ikväll också och kännt sig väldigt slut, han ska iväg till jobbet före 2 inatt så jag hoppas att han känner sig bättre då. Albin stängde igen sina blå klockan halv nio och jag tror att han somnade väldigt gott. Tro om det kan fortsätta så några timmar då, man kan ju alltid hoppas?
Idag fick jag väl inte så jättemycket gjort, trots att det kändes som att jag höll på att jobba ihjäl mig. Jag gjorde iallafall nånting hela tiden. Jag blev helt slut och sju blöt i svett - hatar den här kvava luften! Men jag har iallafall tömt ur hyllorna med sängkläder och gardiner, som ska ner i säckar. Jag har tagit en välbehövlig dusch, och ett dusch/bad med Albin. Jag har gått runt och plockat & torkat här och var, bäddat rent i sängen och tagit hand om en massa tvätt... Än är det väldigt mycket kvar att göra. Men man får ta lite eftersom...

Det var såklart underbart att ha mamma här, som vanligt. Synd bara att vi var tvungen att bli förbannade inatt. På en som körde bil förstås, som en dåre. Fram och tillbaka och det lever om som satan. För det första så kunde varken jag eller mamma somna och för det andra så gjorde han så att Albin vaknade och inte ville somna om. Så jag fick ta honom in till mig & Tommy, redan vid tolv. Kan ju upplysa om att den här dåren körde tills klockan var 01.15(!) Jag, som är en ganska feg, fjantig och alldeles för snäll människa i många fall, blev så vansinnig att jag letade på nummerupplysningen för att ringa. Men tyvärr så kan det inte ha varit rätt nummer, för det var mobilsvar direkt. Det var synd!

Men som sagt, när klockan var 01.15 körde han förbi järnet sista gången. Då kunde man slappna av och försöka sova.
Vid halv sju i morse vaknade vi, men låg kvar och myste en stund innan vi klev upp. Dagen har alltså rullat på. Vi var och handlade på ica en sväng ikväll. Sedan öste regnet ner! Då är det ju faktiskt ganska mysigt att sitta inne, ha ett tänt ljus och bara må gott. Vi har lekt och busat för fulla muggar. Albin håller igång hela tiden, jag fattar inte att han inte blir helt slut och deckar. Nu går han mer än han krypar, hela tiden och det är inga problem och inte så stappligt heller. Duktig kille vi har!

Våran lilla sötpropp  ♥

Dunder & brak

Japp, alldeles för en stund sedan hade vi åskväder här på byn och regnet slog som spön i backen. Väldigt skönt med tanke på den otroligt fuktiga luften, det blir ju lite skönare luft när det regnat och brakat lös. Tur att vi iallafall hann vara ute en stund först. Vi tog vagnen och gick litegrann. Tog även en mjukglass på grillen och Albin fick såklart smaka lite. Vi sällskapade med Kajsa och Lydia som hade lunch. 

Albin somnade gott för cirka 50 minuter sedan. Så skönt! Hoppas att han kanske kan sova i 10 minuter till iallafall.
 Vi längtar tills hans mormor kommer, vilket antagligen blir vid halv sex. Då ska vi beställa hem pizza och bara mysa. Och så är det väl meningen att hon ska leka och mysa med Albin, så att jag får lite tid att hålla på med saker här hemma. Jag ska tvätta kläder, bädda rent, diska, sortera en massa att lägga i säckar och kanske packa lite kartonger. Får se hur det går, får nog inte så mycket gjort ikväll, utan kanske mer imorgon...

Mina älsklingar  ♥

Fontänplask

Jag vet inte riktigt  vad jag ska skriva, eller hur jag ska börja. Har inte alls haft tid eller ork att sitta vid någon dator idag. Dagen har inte bjudit på något speciellt för våran del. Men vi har tagit oss igenom den med både lek & skratt och grin & trötthet, som alla andra dar ungefär. Tommy den stackarn är så trött och känner sig krasslig, har 38 i feber. Han som ska upp halv 3 för att åka och jobba. Jag hoppas verkligen att han känner sig bättre när han vaknar, eftersom det blir ett långt och drygt pass...

Idag när Tommy skulle vila en liten stund, gick jag och Albin ut. Gick runt lite, innan jag bestämde mig för att gå till fontänen igen. Albin fick lite lunch i form av mellanmål. Tänkte variera lite, nu när det är så varmt ute verkar inte ens han vara så sugen på mat heller. Sedan satte vi oss på kanten, jag med fötter och ben i och så höll jag i Albin så han fick stå och plaska. Gud så nöjd han var! Efter en stund kom Tommy och då fick han mysa lite med Albin i skuggan medan jag surrade med Jessika i telefon. Sedan gick vi på ica och handlade och efter det gick vi hem.

Albin sov bara en halvtimme på förmiddagen och vägrade somna om. Så på eftermiddagen var de väldigt viktigt med en lur. Han vaknade även då efter en halvtimme, men jag lyckades få honom att somna om, bredvid mig. Så jag somnade en liten sväng jag också, och självklart var jag tröttare efter det. Och tyvärr satt huvudvärken kvar...
Nu har jag sambons tunga andning bredvid mig och datorn i knät och njuter av lugnet, tystnaden.



Lördag

Ute är det skinande sol och böljande värme. Familjen är fortfarande inomhus än så länge. Tommy klev upp för bara en liten stund sedan, eftersom han kom hem vid 6 i morse och la sig. Jag har varit lite irriterad nu på förmiddagen, för att Albin inte har velat sova. Han var jättetrött och jag fick hålla på i en evighet (som det kändes) innan han till slut somnade mot sin vilja. Jag smög ut och satte mig vid teven. Efter cirka 20-25 minuter var han vaken igen och vägrade somna om. Så så var det med det! Vi får se hur resten av dagen blir med den lilla sömnen.
Har iallafall pratat med Elin och vi har bestämt att vi ska åka till en badplats sedan, det blir härligt. Man får väl köpa med sig något gott att smaska på ute i värmen. Kanske att man även tar sig ett litet dopp?
Nu ska jag ge Albin lite lunch och sedan göra oss i ordning...

Den stora gula bollen var också en favorit på Ollis kalas

Myskväll i ensamhet

Jag och Albin var som sagt ute ikväll igen, och det var lika härligt som igår. Inte riktigt lika roligt utan sällskap kanske. Men vi tog vagnen och jag vankade omkring på byn. Vi gick och tittade på fontänen, för den verkar Albin vara väldigt förtjust i. Det är ju absolut ingen speciell fontän, inte så fin. Men det är väl vattnet som sprutar som är intressant...

Tiden gick och när vi kom hem var klockan sju. Då lekte vi lite och tittade lite på tv, tills det var läggdags för den unge herrn. Tandborstning, D-droppar, ny blöja, pyjamas och sedan flaskan. Precis som alla andra kvällar, och han somnade gott halv nio.

Då tog jag en skål med ostkrokar, lite kall läsk, en tallrik full med vattenmelon och snusdosan och gick in till sängen. Och här har jag suttit vid datorn, mumsat och mått gott i min ensamhet. Tommy är nog inte hemma förrän 7-tiden imorgon bitti, så honom behöver jag inte vänta på. Det är ju så tråkigt att sova ensam!






En liten padda

Gud så roliga bilder jag fick på Albin ikväll när vi var ute. Han gjorde billjud med munnen, så han ser ut som en liten padda. Kan man undvika att le åt denna? :)


Sommarväder

Idag har vi som sagt finväder igen och extremt varmt. Jag och Albin tog vagnen och gick ut, mest för att fördriva tiden lite. Gick på ica en sväng, även en snabbis in på Röda Korset för att kika och lite mera runt byn. Sedan satte vi oss på ett täcke på gräsplätten utanför huset och lekte en stund innan vi gick in.

Nu ligger självaste prinsen och sover eftermiddag, och han lär nog vakna när som helst. Då blir det att fortsätta fördriva tiden, tills det blir läggdags. Jag längtar redan, för idag är jag trött och har ont i huvudet, som jag har haft i flera dagar nu. Är så spänd i nacken, så antagligen beror huvudvärken på det. Jag har även en jäkla rethosta, mest då jag går och lägger mig, så förkylningen är inte helt borta den heller.

Längtar tills Tommy kommer hem inatt, då har han helg och familjen får två dagar tillsammans. Jag har tänkt att vi ska få lite gjort här hemma. För jag kan ju vara ärlig som vanligt och säga att jag inte får nånting alls gjort, när jag är själv hemma med min son...

LYCKLIG LITEN TRAKTORFÖRARE  ♥

Fredag

Då var det Fredag igen, den 7:e Augusti. Det är ju inte klokt vad sommaren har rusat förbi. Snart är det höst och vinter med kyla och mörker. Men det ska man väl inte tänka på, då blir man deprimerad... Just nu ligger iallafall Albin och sussar sin förmiddagslur. Vi hade ingen vidare natt här hemma. Tommy klev som sagt upp före 2 och for iväg på jobb. Han blir borta hela dagen och kommer hem inatt. Dom skulle långt uppåt Norrbotten med plant.
Tro vad jag och Albin ska hitta på då? När han vaknar ska han iallafall få lunch. Sedan får vi väl gå ut med vagnen en stund, och svettas lite. Men nu ska jag kika vidare här, tills jag hör en liten prins ropa på mamma.
Ha en bra dag! Bjuder på en härlig bild, där Albin och hans tremänning Wilhelm "slåss" om traktorn. Albin försökte även komma upp på den, genom att lägga upp ena benet  :)


Mammas prins

En drömmande vacker prins


Härlig kväll

Idag har vi haft finväder, och det får man ju inte klaga på egentligen. Men jag tycker än en gång att det var för varmt, bara svettigt och jobbigt. Men ikväll har det varit underbart skönt ute. Elin och Edvin kom till oss först, för jag satt och åt min middag. Pojkarna lekte litegrann. Sedan gick vi till lekparken tillsammans där Edvin lekte järnet och Albin var väldigt nöjd av att sitta i vagnen och titta på sin kusin. Det var rutchkanan och sandätning som gällde mest för mr E. Efter vi varit där en stund så gick vi en liten sväng, och det var så himla skönt. Fint väder, men inte alls för varmt och det fläktade litegrann. Perfekt!
Gick på OK och köpte glass som vi satte oss och åt. Sedan for dom hem och vi gick in till oss.
Albin somnade gott som en prins halv nio och då satte jag mig här med datorn i sängen. Har även en sambo som sover gott här bredvid mig. Han ska ju upp halv två inatt för att åka iväg och jobba, stackarn!

Vart är Edvin?

Där är Edvin!

På gående fot






Kusinbild

I Måndags på Olivers kalas så passade vi på att ta en kusinbild på dom små grabbarna. Mamma ville gärna ha det, och vi med såklart. Det är alltså Albins kusiner på min sida. Lilla Hugo som snart blir 4 månader, Hugos storebror Ramsus som blir 5 år i Oktober, Oliver som då fyllde 4 år och Albin som snart blir 1 år. Härliga underbara grabbar! Och snygga, eller hur? Tänk att det snart blir ännu en till, fantastiskt!

GRABBARNA GRUS

Bulle i ugnen!

Jag kom ju på att jag glömt att berätta något roligt, något underbart. Jag skrev ju för någon månad sedan att jag hade en hemlighet som jag inte kunde dela med mig av då, för det var för tidigt. Men nu kan jag ju det. Jag ska bli faster, igen! Albin ska få ännu en kusin. Det är min bror Christoffer och hans Malin som bakar en bulle. Så himla roligt att Oliver ska få bli storebror!

Här är det fina lyckliga paret i kvällssolen  ♥


Fin familjebild

Måste bara visa denna bild jag tog på min kusin Maria & hennes familj i Måndags.
Jag tycker att dom blev så fina, och fin bakgrund.

Petter, Wilhelm och Maria


Vilken fart!

Gud så snabbt det går nu, man kan inte riktigt förstå. Från ena dagen till den andra kan det hända så himla mycket. I 1-2 veckor har Albin gått några steg. Igår började det öka lite, han gick flera steg och han har hela tiden kunnat kliva upp själv utan hjälp av stöd. Idag har han klivit upp och gått hur mycket som helst, nästan hela tiden och länge. Han kan gå genom hela lägenheten nu om han vill, så himla duktig! Och kan man bli annat än stolt? Det är så fantastiskt roligt att se och det märks att han tycker att det är jätteroligt att gå.

Idag har vi som sagt varit på 1-årskalas hos Albins kära vän Max. Där blev det lite lek, bus och "bråk" över leksaker. Dom vill nämligen alltid ha samma saker samtidigt. Men efter en stund var Max tvungen att sova, så då lekte Albin själv och härjade runt som vanligt. Men han mådde gott där hemma. Jag fick kaffe och gudomligt god smörgåstårta. När klockan blev fyra började vi röra på oss, eftersom dom fick annat främmande. Vi åkte hem, Albin fick middag. Och sedan - hör och häpna, så somnade Albin i sin matstol. För första gången! Helt otroligt, då måste han ha varit trött. Det tar väl hårt att vara på kalas. Han sov så gott, så trots att det egentligen var på tok för sent så fick han sova en stund. Först där i stolen, sedan fick han sova vidare en liten stund i min famn. För hur mysigt är inte det?

Sedan har vi lekt och busat som galningar. Han har som sagt gått jättemycket, han har hoppat på mig, lekt med  sina leksaker, kört bil, skrattat och varit allmänt glad och go. Jag tror att jag får strunta i dessa sovtider, att det ibland blir alldeles för sen eftermiddagslur. För han behöver den sömnen. Jag tror att ju bättre han sover under dagen, desto bättre sover han sedan på natten. Och han blir ju så himla glad och busig på kvällen när han har fått sova den där lurenpå eftermiddagen. Så då får han väl vara uppe lite längre då. Det är ju synd med tanke på att den där egentiden på kvällen är så underbar och mycket värd. Men om Albin är glad och nöjd så är mamma glad och nöjd.

Ikväll somnade han ändå strax före nio, så det var ju inte så farligt. Det är bra att han leker av sig ordentligt på kvällen innan läggningstid, så han är riktigt trött. Får hoppas att natten blir hyffsad. Just nu sitter jag i sängen med den bärbara och mår så gott. Gud vad glad jag är över denna dator, vet inte hur många gånger jag kommer säga det? Väntar även på att Tommy ska komma hem från jobbet, det blev mycket tidigare än väntat ikväll och det klagar jag inte på.
Nu kommer det lite kalasbilder!

Födelsedagsbarnet öppnar sitt paket från Albin

Albin ville nog också ha paket

Max var så snygg med skjorta och friserat hår

Grabbarna leker med leksaken Max fick av oss


Dagens grattis

Går såklart till sötaste Max ♥

GRATTIS från oss!



Vackert

Bild på kvällssol över älven vid stugan - underbart!


Dom finaste

Min älskade lilla familj, dom finaste på denna jord!




Blev inte som tänkt

Det blev inte som jag hade tänkt mig. Jag hade ju tänkt ta med mig bärbara till sängen tidigt ikväll. Men istället fastnade jag framför teven och såg filmen "Kate & Leopold". Den är ju underbar! En film man blir glad av, och sen att Leopold är en riktig snygging är ju bara ett plus... Men iallafall så blev klockan ganska mycket innan jag kom i säng. Där låg en sovande Tommy, så jag tände min sänglampa, slog igång datorn och la in en massa bilder.

Albin somnade strax före klockan 21 ikväll. Det var ju ganska hyffsat ändå, med tanke på att han sov en sen eftermiddagslur. Men han härjade ju på för fullt, som en galning, inte underligt han blir trött. Nu kliver han upp och går ganska mycket också, jättekul! 

Han vaknade nyss och gallskrek. Jag blir så jävla förbannad på folk som inte har något vett. Snart kollar jag upp personens nummer och sms:ar. Jag är less på detta nu! Att vissa kör som dårar förbi oss på byn. För det första så bor vi mitt i byn, i ett hus som tar in ljudet väldigt lätt, det låter nästan som att man har fönstrena öppna, en liten pojke som ibland (oftast) är lättväckt och så börnar dom förbi med bilar, mopeder etc. Dessutom den här tiden! Jag tycker inte att man ska göra så i över huvud taget, men åtminstone inte efter 22. Nä, fy fan vad jag längtar tills vi har flyttat! Då hamnar vi iallafall 1,5-2 km utanför byn...

Jag har för övrigt haft ont i huvudet hela kvällen. Efter att Albin somnade så har jag bara suttit framför teven.
Imorgon väntas storkalas, vi ska till Albins kompis Max som fyller 1 år. Ska bli väldigt roligt att få vara med och fira hans allra första födelsedag.
Nu är klockan så mycket, så jag bjuder inte på någon bildbomb ikväll heller. Som sagt, det blir sällan som man tänkt sig. Men jag visar några bilder på min lilla goklimp iallafall. Här kan man snacka om söt!?!?

Nybadad Albin i sin nya pyjamas



Tisdag

Natten här hemma blev faktiskt hyffsad. Först låg vi och mös ganska länge alla tre. Sedan fick Albin kliva upp med sin pappa och jag fick ligga kvar och njuta. Klev inte upp förrän klockan nästan var halv elva! Det blev lite väl länge tycker jag och jag var ändå lika trött. Men det behövdes nog iallafall... Just nu kollar jag på teve, snusar och mår gott. Albin sover eftermiddag, trots att det är lite för sent. Tommy är med Jim och lastar upp all plant. Dom ska väl köra iväg inatt... Jag kommer nog sitta vid datorn ikväll och förhoppningsvis få in något till inlägg. Och även visa en massa fina bilder från de senaste dagarna...

Bemärkelsedag

Måste ju även lägga in en "dagens grattis", som jag brukar göra då det är något speciellt. Idag har kalaset varit för min brorson Oliver som fyllde 4 och min mormor som fyllde 87. Stort grattis till våra underbara!

OLIVER  ♥


"MOMMO"  ♥

I Ramsele igen

Ja, nu är vi hemma igen efter en lång dag. Men den har varit jättetrevlig och vi hade himla tur med vädret. Fast jag kan som vanligt vara ärlig och säga att jag tyckte det var lite för varmt. Har man svettbesvär och en stor kropp så är det oftast inte så roligt med extrem värme... Morgonen började iallafall med att vi åkte till pappas loppis. Min kusin Maria med familj åkte också dit. Vi blev där ett tag, gick runt och kikade på allt, det finns inte lite saker där kan jag lova. Men jag hittade inget jag kunde köpa tyvärr. Jag hittade ett fint armband och en vanlig tunn kruka i silver och fick båda av pappa. Sedan blev det stan, där jag åt lunch med mamma och pappa. Även Tommy och Albin kom dit efter en stund. Då blev det lite jakt. Skulle fixa en present till åt Oliver och något till lille Oskar som vi snart måste hälsa på. Vi blev faktiskt klar ganska snabbt, då vi fixade allt på Kappahl. Köpte även några plagg åt Albin, som var på halva reapriset, kanon! Sedan var det dags för kalas. Finns väl inget trevligare? Släkt & vänner, gott fika, glada barn & skratt, bus och lek. Och som pricken över i:et, bra väder så vi kunde vara ute. Jag knäppte många kort på barnen. Just nu ligger jag i sängen och är helt slut, är inte riktigt bra än men mycket bättre än jag varit. Jag orkade inte sätta mig vid någon dator nu heller, utan ligger här med mobilen. Eftersom jag inte skrivit på hela långa dagen så kände jag att jag ville kludda ner några rader. Jag hoppas att jag får tid och ork till bättre inlägg imorrn och visa lite bilder. Men mest av allt hoppas jag på en dräglig natt. Albin somnade halv tio ikväll, så då kanske han sover lite längre. Den som lever får se! Det blev lite senare just för att han sov i bilen då vi åkte hem halv fem idag. Då blir det ju som det blir... Nu ska jag snart försöka sova, återkommer imorgon. Godnatt!

Jävla nätter!

Åh jag är så less, trött och på dåligt humör. Ibland kan jag gå och längta hela dagen på att det ska bli kväll och läggningstid för Albin, bara för att man då får det lugnt och skönt ett tag. Den där värdefulla egentiden, bara sitta och slappna av. Men samtidigt gruvar man sig när man går och lägger sig, för man funderar hur natten ska gå. Man kan knappt somna för man bara väntar på att Albin ska vakna. Men ibland är ju nätterna smått hyffsade, ibland är dom hemska. Vi har haft den värsta natten på länge nu inatt, fruktansvärt jobbigt. Jag tror jag har sovit högst 2 timmar sammanlagt. Han har alltså varit vaken mycket, och gnällt. Vi klev upp 7. Men varför blir det så här när man verkligen inte har orken, då man själv skulle behöva ännu mera sömn? Nä nu längtar jag efter pappa Tommy också som kommer ikväll! Är iallafall inte riktigt lika hes idag, men fortfarande hes så jag låter som en annan. Och så är det en slemhosta som man nästan kräks av ibland. Har försökt få Albin att somna, men det gick inget vidare först. Det tog ett tag. Han vill ju verkligen inte! Han stod i sängen och gapade för kung och fosterland. Jag gick in då och då och försökte. Och gick sedan därifrån en sväng så han fick skrika sig lite tröttare. Finns ju liksom inte annat att göra, hur jobbigt det än är för både honom och mig. Han var ju jättetrött och behövde sova. Jag tänkte bara skriva detta korta inlägg, lite snabbt från mobilen. Nu när mitt lilla hjärta äntligen sover ska jag också passa på att vila... Ha en bra dag!

Synd om mig

Jaha, då var Lördagen här. Just nu ligger jag i en säng och tycker lite synd om mig själv. Är sjuk, har knappt någon röst idag och jag är helt matt. Natten var inge vidare och vi vaknade sista gången klockan 6.30 i morse. Då blev Albin rädd där i mörkret när han hörde mammas konstiga hemska röst. Jag tror att han blev van efter en stund. Han somnade iallafall sin förmiddagslur lite tidigare än vanligt idag. Han var så trött och somnade ovanligt snabbt. Det var såklart jag inget annat än glad för. Så nu ligger jag som sagt, och jag bloggar från min mobil istället för att sitta vid datorn, väldigt praktiskt! Jag har ringt min vän Helena och avsagt oss från dopet. Kändes jättedumt och väldigt tråkigt, men jag känner inte att jag pallar. Och så vågar jag inte chansa, eftersom huvudvärken ligger smygande hela tiden. Man vill ju inte smitta folk heller. Men present ska jag ner och köpa idag hade jag tänkt. Har ju även en Oliver som fyller 4 år på Måndag och en mormor som samma dag fyller 87. Då blir det kalas! Men jag tänker just nu väldigt mycket på min "extramamma" mammi Carina. Fy! Hon fick åka med ambulans till akuten igår för hon hade såna fruktansvärda magsmärtor. Mamma var med henne, hon får ju lite fart på personalen också, eftersom hon jobbar där. Carina blev inlagd. Jag hoppas att hon blir bättre nu! Men nu ska jag försöka sova en stund, så jag kanske orkar med stan sen. Ha en bra Lördag!

RSS 2.0