Måndagsmorgonmys

Hilma hade en jättebra natt! Tänk om det kunde fortsätta så nu. Hon hade dock fått tillbaka febern inatt, så det är sig likt. Dagen började sedan på bästa sätt - mys med båda barnen i soffan. Men bara tills Hilmas gnällande började och det är ju en fråga om minuter eller t.o.m sekunder. 


Man får verkligen ta vara på dom få minuterna. Mammammammamma låter det hela tiden mellan gråten. 
Och Abbe, han verkar vara i någon period, tidig 6-årstrots kanske. Det är tur dom är söta iallafall, våra älskade ungar!

Dan före dan

Den här kvällen för ett år sedan var det 6 dagar kvar till BF och jag anade att det var slemproppen som började släppa. Jag hade några vänner på besök. Sedan blev det ytterst lite sömn. Sambon jobbade eftermiddag och kom hem väldigt sent på natten. Strax efter satte värkarna igång sakta men säkert, klockan var väl runt 03:30. Jag blev riktigt stressad, då jag av nån jäkla anledning inte hade packat BB-väskan än. Så jag for runt som en skållad råtta här hemma för att plocka ihop allt vi kunde tänkas behöva, även en väska åt Abbe som skulle vara hos mormor & morfar då det blev dags. Hade så ont och var så trött men kunde inte slappna av och sova. Tog mig ett varmt bad i en timme, rakade benen och så. Någorlunda fräsch vill man ju vara då man ska ligga och fläka ut sig. Abbe vaknade på morgonkvisten, han fick frukost och vi tittade på tv. Jag städade lite på dom mest konstiga ställen, till exempel så flyttade jag på tvättmaskinen och gnodde rent där under/bakom? Det var väl för att tänka på annat. Sambons kompis Jim kom en sväng och vi drack kaffe. Mina värkar blev värre & värre. Försökte lägga mig och vila lite på sängen men ganska snart kände jag att det var dags åka till mamma & pappa (som faktiskt bor en timme bort). 


När vi satte oss i bilen och var på väg så skenade värkarna iväg. Blev både ondare och mycket tätare. Tårarna rann lite emellanåt. Jag var så nervös, mycket med tanke på den tidigare förlossningen som var lite av en katastrof. Antar att jag slappnade av lite när vi var på väg. Vi hann iallafall nästan bara in och vända hos mina föräldrar. Värkarna var riktigt täta, tårarna bara rann och jag kände mig hjälplös. Det var dags att fara in, så mamma ringde till förlossningen och förvarnade. Jag tror att klockan var runt 16 då och jag var öppen 5 cm. Satte mig i duschen en timme ungefär, efter undersökningen och kurvan. Sedan var det täta kraftiga värkar och jag mådde väldigt illa. Jag använde mig av lustgasen mot smärtan. Klockan 20:03, efter 3 minuters krystvärkar kom prinsessan äntligen till världen. 52 cm lång och 3700 gram. Helt perfekt, det finaste vi sett! Då blev det glädjetårar, samtal till nära & kära och massa mys resten av kvällen. Det var som natt och dag i jämförelse med våran första förlossning och våra första dygn på BB. Helt underbart! Nu blev det som en förlossningsberättelse här...



Imorgon firar vi iallafall Hilmas 1-årsdag vilket känns helt galet, men roligt! 


Agnes-dagen

Hade jag fått bestämma hade Hilma fått heta Agnes i förnamn, för det namnet har jag tänkt på sen Albin låg i magen. Både för att det är så fint, för att det finns i släkten och passar så bra till Albin. Men sambon vägrade.

Namnet Hilma låg förstås lika högt upp på listan och var det första vi kom riktigt överrens om. Så roligt också med tanke på att både min och sambons gammelfarmor hette det. Nu så här i efterhand så känner jag att hon passar mycket bättre som Hilma, vårt griniga, söta och tjuriga lilla busfrö!

Hon fick iallafall Agnes som mellannamn. Hilma Agnes Margareta. Idag står det Agnes på almanackan, så grattis till alla som heter det! 
Vi tänker extra mycket på en liten liten Agnes som är i himlen.


Med stadiga steg

Förut har det hänt nån gång av en slump att Hilma stapplat ett par snabba vingliga steg utan att hon hunnit tänka. Men idag, tre dagar innan 1-årsdagen gick lillan några stadiga steg efter att hon stått stilla några sekunder innan. Det var liksom medvetet, två gånger efter varann. Vilket smile hon fick när jag klappade händerna och berömde henne. Så gullig! 

Tror dock det lär ta ett tag innan hon går på ordentligt, för även om den här tjejen är väldigt aktiv & tuff i övrigt så är hon ganska feg när det gäller att gå. Vill ju helst bli buren så mycket som möjligt.
Abbe gick när han var 11 månader, snabbt och mycket nästan direkt...




Efter sju dagar verkar det som att ögoninflammationen äntligen gett med sig för Hilma. Men hon ser ändå inte kry ut under ögonen. Hostan och snoret är fortfarande som vanligt. 
Och jag har varit mera sjuk, igen! Vilken fruktansvärd värk i kroppen, feber och ont i halsen, ögonen & öronen. Men det har varit mycket bättre idag...




Presenter från Thailand

Min bror och hans familj var i Thailand i fyra veckor, över julen och allt. Nu fick vi äntligen krama dom igår efter att inte ha setts på över 1,5 månad. Dom hade köpt lite presenter åt barnen...



Abbe fick en nike-dress som han väldigt bestämt skulle sova i inatt och en rolig keps. Jag hade beställt ett par svarta converse (äkta) och Hilmilur fick SÅ söta sommarkläder. Älskar leopard-harem-brallan med svans...

Blivande 1-åring

Tänk att våran lilla bebis fyller 1 år om en vecka, en vecka?! Det känns helt galet! Jag har iallafall beställt några presenter, mest behövliga ting som kläder och en pulka...


Fjärrkontrollen ser ganska äkta ut, men det är bara en leksak Hoppas att den kan ersätta våra riktiga dosor som busungen ska ta hela tiden. Fast det lär väl inte vara lika kul när hon FÅR ha denna, haha! Lektältet blir nog mysigt att leka lite i. Storebror ser också fram emot det!

Nu gäller det bara att Hilma blir någorlunda frisk. Det vore väl nåt att få må bra när man firar sin 1-årsdag...

En söndag i mysets tecken

Dagen började på bästa sätt, morgonmys med barnen i sängen. Hilma var ovanligt glad & nöjd där en stund, så jag passade på att njuta! Grabbarna for på deras hockeyträning, som varje söndag. 


Lite senare lämnade jag familjen hemma och for till Vallen för att umgås med två av mina favorittjejer. Så jag myste vidare där i flera timmar. Skönt att få lite "kvalitétstid" med dom i lugn & ro. 


Och ikväll fick jag i Hilma sammanlagt 200 ml välling. Wow! Hon slog sitt personliga rekord med råge. Hoppas det fortsätter gå åt rätt håll nu!

Den stora dagen

Dagen som Abbe väntat LÄNGE på, varit så taggad för och som han räknat ner till hela veckan - hans allra första riktiga hockeymatch. 

Det blev tyvärr stor förlust mot Hoting men våra grabbar var så otroligt duktiga, vilken kämparglöd! Man blev riktigt stolt & imponerad. Och jag tror dom hade roligt vilket är det viktigaste...




Motivations-shopping

När man faller för vissa saker alltså, nu kunde jag inte hålla mig längre. Egentligen borde jag inte för jag har viktigare & vettigare saker att spara pengar till, som nya möbler till exempel. Man vad fasen! Får väl hoppas att detta ger lite motivation till att komma igång med träningen snart...


I vanliga fall är svart min favoritfärg och det jag använder mest. Men när det gäller träningskläder är det roligt med mycket färg ibland. Det blev ett linne från Gina Tricot och ett par träningstights från Kappahl...

Det kallas LYX

Är så otroligt glad och tacksam att jag haft mamma här dom här dagarna när barnen varit sjuka och Tommy har skiftat tidigt. 

Igår underhöll hon sina barnbarn medans jag fick dammsuga & skura hela nedervåningen, städa badrummet, plocka & fixa lite på Hilmas rum och ta en dusch. Det kallas LYX! 
På kvällen skjutsade jag Abbe till ishallen och stannade kvar under hela träningen.



Idag fick Abbe äntligen åka till dagmamma efter 3 lediga veckor. I övrigt har den här dagen mest handlat om tvätt. Skulle verkligen behövt fler tvättställningar just nu. Mamma lämnade oss på eftermiddagen, trist! Men tur att älsklingen gör helg inatt...

Kärlek vid första ögonkastet

Igår kväll klockan 23 ungefär ringde leverantören och var på ingång med vår nya tvättmaskin efter lång väntan.

Nu är den igång och vi får sakta men säkert minska tvättberget under dagen. Äntligen! 


Fin är den, mycket rymmer den och tyst går den. Efter fyra veckor utan tvättmaskin känns detta som kärlek vid första ögonkastet!



Leopard såklart!

Det har kommit mera skoj till Hilma i postlådan. Från H&M denna gång. Leopard såklart!





Mommabesök och läkarbesök

Idag på förmiddagen kom min älskade mamma, världens bästa momma och ska vara hos oss tills på Torsdag. Vilken lycka! Det betyder sällskap, glädje, kärlek, stöd och hjälp. I över två dygn!

Efter lunch gick vi på vårdcentralen för att kolla upp lilla Hilma. Dom tog ett crp som var okej denna gång. Vi passade även på att väga henne eftersom det var ett tag sedan. Det känns även som att hon gått ner i vikt nu den senaste tiden och det hade hon. Sedan den 20/11 har hon bara gått upp 100 gram. Efter det for vi hem för att senare åka tillbaka igen och träffa en läkare (pajas enligt oss) som undersökte henne. 
Medans vi väntade hade barnen lite kryptävling...
Skönt att hon inte hade nån bakteriell infektion. Men samtidigt tycker man ju att nånting måste vara galet. Jag tycker inte att det är humant att en liten tjej ska behöva ha det på det här viset och vi vill ha ett slut på detta nu. Men det är tydligen bara att vänta och se och hoppas på det bästa. Läget är då fortfarande samma än så länge...

Så söta ändå

Barnen ser inte alls så krya ut...



... men alltid så söta ändå!


Sjukstugan på byn

Ja det blir mest bara prat om sjuka och skit hela tiden. Men det är väl för att det är det enda jag känner, det enda jag tänker på och det enda som händer här just nu. Hoppas att det vänder snart, så man har tid, ork & lust till att göra nånting och skriva om nåt roligare.

Hilma har haft 39,5 i feber idag och hon har dragit på sig min hosta. Jag har fortfarande haft 38 och kallsvetten har lackat på mig medans jag tagit hand om en grinig jänta och försökt få nånting gjort här hemma.

Jag har inte ens varit utanför dörren sen nyårsdagen. Idag kom jag på att vi hade glömt att hämta posten sen i Fredags, så det gjorde jag. Och där fanns det något som livade upp lite i eländet, iallafall för en liten stund...



Hilmas snygga body från The Brand, som jag lyckades vinna i en instagram-tävling.

Och ny jotex-katalog som betyder harmoni, inspiration och begär för denna mamma.



Den fjärde dagen

Fjärde Januari och fjärde dagen utan sötsaker. Helst skulle jag vilja trycka i mig massor av choklad och tycka lite synd om mig själv just nu. Men samtidigt känns det otroligt skönt att vara på gång igen. Har redan gått ner cirka 3 kg, så det går åt rätt håll...


Men det är inte alls roligt här hemma. Hilma är ännu sjukare nu med högre feber och vill varken äta eller dricka. Snoret forsar verkligen, bokstavligt talat, hela tiden...



Så än en gång, när man kämpar på med maten, försöker minska lite på amningen (för att förhoppningsvis få sluta snart) och hårdtränar med vällingen, då går allt åt helvette, igen! Mest bara bröstet som dugit för lilla damen idag. Och Abbe, han har fått ögoninflammation stackarn...

När ska det vända?

Hilma har fortfarande feber (38,5 nu ikväll) och är fortfarande jättesnorig. Snart har hon varit sjuk/förkyld två månader i sträck, förutom en vecka i mitten av december. Feber till och från nästan varje dag. Det är så synd om henne. Inte blir det lättare att få till några rutiner heller...


Även innan var det ju så här, med jämna mellanrum hela tiden. Jag undrar bara när det ska börja vända allting. Sömnen, humöret, maten, allt?! Hon blir ju snart 1 år. Visserligen höll förkylningarna och sömnproblemen på som värst i 3 år för hennes storebror. Jag hoppas verkligen inte att det blir så för henne...



Bilden talar för sig själv

God kväll! Jag orkar inte säga så mycket utan låter mest bilden tala för sig själv...


Feber, hemsk slemhosta, huvudvärk och en fruktansvärd värk i kroppen. Hoppas på att få nån timmes sömn inatt nu...

Nytt år och ny start

Första dagen på det nya året och en ny start för mig! Det känns fruktansvärt trist när man gått upp typ 13 kg på 4 månader, framför allt med tanke på att man kämpat och gått ner 25 kg innan. Men det är väl bara att försöka se framåt nu och ta nya tag. Detta är ett sjukt missbruk, jag känner mig som en knarkare emellanåt och blir så äcklad av mig själv...


Nu är det slut på godis, läsk, fikabröd osv. Och som en liten kickstart ska jag börja med nutrilett nu för att minska magsäcken, bli fri det värsta sockerbegäret och förhoppningsvis förlora några kilon. Skulle vilja ta 5 mål om dagen i 3 veckor som det står att man kan göra, men får se hur länge jag pallar. Lär nog stoppa i mig nånting tuggbart också skulle jag tro.

Sedan bara jag blir frisk ska jag försöka komma igång med träningen och promenaderna igen också. Heja
 mig! Och gott nytt år till er allihopa!

Nyårsafton igår

Sista dagen på året "firar" man såklart med att bli sjuk. Det var längesen jag kände mig så dålig som jag gjorde igår kväll & inatt alltså...


Men i övrigt var det verkligen en kanondag igår. Vi firade traditionsenligt med Tommys syskon med familjer. Först utelek och grillad korv med bröd till lunch. Sedan jättegod middag & efterrätt. Mycket surr, bebismys och massa lek hela kvällen. 


Jag hoppas att 2014 bjuder på lite mera sömn och färre förkylningar...


RSS 2.0