Dan före dan

Den här kvällen för ett år sedan var det 6 dagar kvar till BF och jag anade att det var slemproppen som började släppa. Jag hade några vänner på besök. Sedan blev det ytterst lite sömn. Sambon jobbade eftermiddag och kom hem väldigt sent på natten. Strax efter satte värkarna igång sakta men säkert, klockan var väl runt 03:30. Jag blev riktigt stressad, då jag av nån jäkla anledning inte hade packat BB-väskan än. Så jag for runt som en skållad råtta här hemma för att plocka ihop allt vi kunde tänkas behöva, även en väska åt Abbe som skulle vara hos mormor & morfar då det blev dags. Hade så ont och var så trött men kunde inte slappna av och sova. Tog mig ett varmt bad i en timme, rakade benen och så. Någorlunda fräsch vill man ju vara då man ska ligga och fläka ut sig. Abbe vaknade på morgonkvisten, han fick frukost och vi tittade på tv. Jag städade lite på dom mest konstiga ställen, till exempel så flyttade jag på tvättmaskinen och gnodde rent där under/bakom? Det var väl för att tänka på annat. Sambons kompis Jim kom en sväng och vi drack kaffe. Mina värkar blev värre & värre. Försökte lägga mig och vila lite på sängen men ganska snart kände jag att det var dags åka till mamma & pappa (som faktiskt bor en timme bort). 


När vi satte oss i bilen och var på väg så skenade värkarna iväg. Blev både ondare och mycket tätare. Tårarna rann lite emellanåt. Jag var så nervös, mycket med tanke på den tidigare förlossningen som var lite av en katastrof. Antar att jag slappnade av lite när vi var på väg. Vi hann iallafall nästan bara in och vända hos mina föräldrar. Värkarna var riktigt täta, tårarna bara rann och jag kände mig hjälplös. Det var dags att fara in, så mamma ringde till förlossningen och förvarnade. Jag tror att klockan var runt 16 då och jag var öppen 5 cm. Satte mig i duschen en timme ungefär, efter undersökningen och kurvan. Sedan var det täta kraftiga värkar och jag mådde väldigt illa. Jag använde mig av lustgasen mot smärtan. Klockan 20:03, efter 3 minuters krystvärkar kom prinsessan äntligen till världen. 52 cm lång och 3700 gram. Helt perfekt, det finaste vi sett! Då blev det glädjetårar, samtal till nära & kära och massa mys resten av kvällen. Det var som natt och dag i jämförelse med våran första förlossning och våra första dygn på BB. Helt underbart! Nu blev det som en förlossningsberättelse här...



Imorgon firar vi iallafall Hilmas 1-årsdag vilket känns helt galet, men roligt! 


Kommentarer
Postat av: Bloggande 4barnsmamma

Stort grattis till Hilma idag! 1 år är verkligen speciellt:)

2014-01-22 @ 06:22:48
URL: http://www.treungar.blogspot.se
Postat av: Elin - Livat på torpet

Grattis Hilma på 1-årsdagen!

Och varför ska man alltid städa när man ska in och föda? Jag ställde ju kl på 3 när jag fick Ingrid bara för att jag skulle hinna dammsuga först, haha!

Kram!

2014-01-22 @ 08:12:38
URL: http://www.elinteg
Postat av: Malin - Gravid med tvillingar

Underbart att läsa!!

Svar- Ja jag hoppas dom kommer nu! Så envisa!

Kram :)!

2014-01-24 @ 00:50:16
URL: http://blogg.loppi.se/tvillingmorsan/
Postat av: Cissi

Så underbart att läsa! Nästa torsdag är det vårt lilla knytes tur att fylla 1 år!

2014-01-24 @ 14:32:16
URL: http://nastanperfekt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0