Mikael

Dagens grattis går till både Abbe och hans morfar, som är den bästa morfar man kan tänka sig. Dom båda heter Mikael i mellannamn och har namnsdag idag. Grattis! ♥




Abbe & Moffa på båttur sommaren -09
(en favorit i repris)


"Sove gott"

Morgonen startade lite ovanligt idag, jag vaknade och klev upp före Abbe för första gången någonsin (tror jag). Han var trött sen gårdagen och vaknade efter halv nio. Det första han sa när han vaknade och satte sig upp var "sove gott", så söt! Fick ringa både dagmamma och chefen för att säga att vi blev senare. Jag försökte skynda mig så gott det gick att göra oss klara. När vi sedan gick ut till vår frusna bil med is på rutorna så hittade jag ingen isskrapa. Det var bara att packa vagnen och traska iväg till dagmamman. Men inget ont som inte har nåt gott med sig, jag behöver ju motionen.

Kom till jobbet strax före halv elva. Där blev det fullt ös på slutet, dammsög hela lokalen noggrannt i över 1,5 timme. Hade så ont i kroppen efter det, var helt slut och blöt i svett. Då var det bara att ta vagnen & Abbe och gå hemåt, åh vad mina fötter värkte. På väg hem så satt lillgubben och sa "Abbe ledsen, knäppa kort". Dom hade ju fotografering på skolan idag och det hade inte gått så bra för Albin, jag som trodde att det skulle gå kanon när han var med dagmamma & barnen. Nej han hade grinat och grinat utan anledning och det gick inte att lirka eller roa honom. Men dom fick till en bild till slut iallafall, det visar sig sedan hur det blev.

Väl hemma så hade jag helst bara velat slänga omkull mig i soffan, men det blev matlagning och lite annat pyssel. Jag & Tommy åt bruna bönor med bacon, riktigt gott. Abbe fick hans favorit, potatisbullar med bacon & lingonsylt.
Ikväll ville Albin inte alls sova, det slutade med att han fick lägga sig med Tommy i våran säng. Jag har precis sett Idol röstningen, så bra att det blev Jay och Minnah. Nu ska jag snart börja tänka på refrängen...




Min tokiga unge  ♥


Helt tomt!

Det är nu helt tomt i våran tvättkorg, var ner och hängde & slängde in sista högen i maskinen nu. Så härligt!
Det var en riktigt härlig promenad idag minsann. Men det blev bara bort till dagmamma, in på affären en sväng och sen tillbaka hem. Hoppas verkligen på samma kanonväder resten av veckan.

Det blev en sen middag även ikväll och strax före sju satte vi ner en nysnaggad Abbe i badet. Då knackade det på dörren och vi fick besök av Palle & Anette och deras 3 barn. Så det var bara att röja undan disken, sätta på kaffet och ta upp lillgubben ur badkaret. Han fick leka järnet med barnen och han är ju extra förtjust i lilla Nathalie som är ungefär jämngammal. Det var riktigt trevligt, vi fikade och surrade och barnen verkade ha väldigt roligt inne på Abbes rum. Dom åkte hem strax efter åtta.
Då blev det ett snabbt dopp i badkaret igen för Albin, sedan en flaska välling och annat kvällsbestyr. Han somnade inte förrän efter halv tio, så vi får väl se hur det går imorrn bitti...

Imorgon är det ju fotografering, hoppas det går bra. Jag längtar redan tills bilderna kommer, så kul!
Just nu sitter jag och tittar på Idol och jag säger det igen - det är alldeles för många som är väldigt bra... Snart ska jag göra mig klar för sängen så man orkar upp imorgon. Godnatt!





Min superdupersöta badkille  ♥


Härligt höstväder

Har planterat ganska många blommor idag så jag är alldeles brun om naglarna. Det finns så mycket jag vill ha där på jobbet, lite jobbigt faktiskt. När jag kom hem tog jag hand om all ren tvätt, gick ner o hängde tvätt och stoppade in en ny i maskinen. Snart är berget så gott som borta, men det kommer nog ganska snabbt tillbaka igen. Dagmamman ringde och sa att Albin fick vara kvar ett tag, så jag ska ta vagnen och hämta honom vid fyra. Det blir en liten promenad i det härliga höstvädret, riktigt kanonväder är det.
Tommy kom precis hem från jobbet och har lagt sig för att vila en stund.

Igår gjorde mina killar sig i ordning för lite hockeyträning och for iväg till hallen. Tråkigt nog så var kylaggregatet trasigt där så isen var förstörd. Det skulle antagligen vara ordnat tills på Torsdag, så dom får förhoppningsvis ta en tur då istället. Då får ju momma & moffa se också, för dom kommer hit till oss då. Men Albin blev iallafall inge glad när han var inställd på att få åka, stackarn. Vi får se vad vi hittar på i eftermiddag, måste fundera på vad vi ska äta också...



Mina fina underbara killar  ♥


Kvällsfärgning

Denna dag har varit lugn. Det var en bra dag på jobbet. Hämtade Albin hos dagmamma, som däremot inte ville hem. Handlade lite och så åkte vi hem till pappa Tommy. Sedan har jag varit så trött, la mig på soffan för att vila strax före fem, somnade och sov i cirka två timmar. Det blev alltså otroligt sen middag för mig, men ack så gott - blodbröd, fläsk och vitsås.
Albin somnade efter halv nio, jag fick se slutet av Idol. Pratade ett tag med mamma i telefon. Var ner och hängde tvätten och slängde in en ny i maskin, vilket jag ska göra nu snart igen. Sedan har jag även färgat håret, sitter med efterbehandlingen i som jag ska skölja ur nu. Snart blir det sängen, kommer åter imorgon...



Lite suddig bild, men så söt!


Lite fler bilder

Gårdagens dansanta kusiner  ♥











Dagens grattis

Till världens underbaraste Camilla, min äldsta o bästa vän ("syster") och Abbes gudmor.
Hon fyller 28 år idag. Vi älskar dig!



Här är Albin med sin gudmor på dopdagen ♥ 2:a Maj 2009


Sötaste barnen

Vi var som sagt på dop igår, hemma hos min bror Christoffer med familj. Sven Johan OSCAR var namnen på dopbarnet, han skötte sig helt exemplariskt hela tiden. Hans storebror Oliver var otroligt duktig när han ställde sig och sjöng "Gud som haver barnen kär" inför allihopa. Det var lagomt mycket folk, vi fyllde hela köket och det var först Malins egna smörgåstårtor som bjöds. Sedan blev det kaffe och ljuvligt god tårta.
Jag, Abbe och pappa skjutsade hem mormor till Långsele, handlade lite där och åkte hem.

Hugo kom hem till oss klockan 17, vi skulle vara barnvakt. Jag började med att ge grabbarna mat, sedan fick dom bada och sen lekte dom & busade för fullt med varandra. Det gick verkligen jättebra och dom trivdes så bra tillsammans. Jag bytte blöjor, tog på pyjamaser, fixade kvällsfika och borstade tänder. Fick känna lite hur det vore att ha två småbarn för ett halvt dygn, haha! Hugo ville inte riktigt sova, han var nog inte tillräckligt trött. Så jag fick lägga Abbe först istället, som somnade vid åtta. Pappa fick Hugo att somna halv nio. Sedan var det skönt att få lägga sig i soffan och pusta ut. Mamma jobbade ju kväll, så hon kom hem vid halv tio.
Abbe hade det jättejobbigt med hostan, det tog aldrig slut och det verkade göra väldigt ont för han grät och skrek. Han fick komma upp och mysa i min famn en stund, fick hostmedicin och lite dryck. Sedan la vi oss tillsammans i min säng och somnade ganska snabbt båda två och väldigt gott.

Idag blev det också massa bus med grabbarna, dom dansade och hade kul. Jag tog en massa fina bilder. Hugo blev hämtad klockan 13 och efter det åkte jag & Albin mot Ramsele. Därefter har det inte varit något speciellt, vi har tagit det lugnt och mått gott helt enkelt. Nu sover såklart mina älsklingar. Tommy jobbar förmiddag så han ska kliva upp halv fyra. Jag sitter och tittar på en film med Will Smith - "Jakten på lycka". När den slutar ska jag springa ner till tvättstugan och sen gå till sängs. Imorgon bitti blir det antagligen jobb och dagmamma som vanligt. Hoppas ni haft en bra helg?



Min älskade apunge ♥


Sötaste Hugo står och dansar ♥


Underbar bild på Hugo & mamma ♥


Badpojke nummer 1 plaskar


Badpojke nummer 2 plaskar


Och dom har väldigt roligt :)


Abbe sprang o släckte lampan så Hugo inte skulle bränna sig. Så söta!


Bjuder på en bild

Av dagens dop.
Sven Johan Oscar
2010-09-25



Stort grattis på dopdagen sötaste Oscar


Oscar med far och mor. Så fina ♥


Återkommer imorgon, har inte riktigt tid ikväll...


Effektiv Fredag

Trots värk och brist på energi så har jag fått lite gjort idag, för omväxlings skull. Först jobbade jag till 12, åkte hem och tog det lugnt en stund. Lunchade med Kajsa & Mimmi halv två. Sedan åkte jag och tittade på mina grabbar som var i ishallen och åkte skridskor, guud vad Albin var duktig idag och det var bara andra gången. Jag är en riktigt stolt mamma!
Sedan tog jag hand om en massa ren tvätt, plockade, torkade, fixade undan disken, vattnade alla blommor och dammsög hela lägenheten. Dessutom så tog jag och möblerade om i vardagsrummet, bara för att få lite förändring. Albin somnade vid åtta, då njöt jag av ett avsnitt Idol. Efter det blev det en dusch, så nu sitter jag i rocken och ska väl göra mig i ordning. Måste bädda rent i sängen och springa ner med en tvätt också. Sen ska jag nog ta bilen på byn och umgås lite... Återkommer nog imorgon!



En sommarbild på lillhjärtat ♥


Träningskläder

Nu är ju inte jag så sportig utav mig, men jag gillar ändå mys och träningskläder. Framför allt om jag ska gå ut och gå så vill jag ha sköna kläder i bra material. Skulle behöva lite fler såna plagg i garderoben. Tyvärr så kan jag bara kika runt och sukta eftersom jag inte har ekonomin till att handla nånting nu. Hittar mycket som jag vill ha överallt. De första 5 plaggen är från H&M, jag älskar H&M! Sporttopen är från Stadium. Skulle även vilja ha någon fin Adidas-dress. Men det är bara att gå till sängs och fortsätta drömma...















18 gaddar

Nu dom senaste tre veckorna har Albin fått 2 nya tänder, så nu har han hela 18 stycken. Det är nog två till på gång också skulle jag tro. Stackars mitt lilla hjärta, det är ju så besvärligt för honom. Den 7:e Oktober ska han på sitt första besök hos tandläkaren också. Det blir spännande att se hur det går, om han är lugn & duktig och gör som tandläkaren säger eller om han ska trotsa bara för att mamma är med. Jag hoppas såklart på det först nämnda, haha! Just nu pratar han iallafall om att han ska till tandläkaren och verkar nästan se fram emot det, vi får väl se. Om inte annat får man väl prova muta lite...





7577 stegs kvällspromenad

Ja vi har varit på en liten tur med vagnen ikväll. Jag beställde en ny stegräknade häromdagen som kom i postlådan idag. Då var det såklart dags att premiäranvända den när vi gick iväg, som ni ser på rubriken ovan så blev det en promenad på 7577 steg. Är ganska nöjd ändå med tanke på att jag nästan aldrig går. Ska försöka göra det mer och mer nu. Det jobbiga är ju att jag har så ont i kroppen, ryggen, nacken och lederna. Sedan tillkommer ju värken i fötterna & knäna för att jag är så tung. Men det är väl bara att jobba på och härda ut? Förhoppningsvis så blir det kanske bättre och bättre så småningom. Vi gick iallafall till kyrkogården igen och denna gång tände vi ett gravljus hos Bertil ♥ Kan verkligen inte fatta än att han ligger där!
Abbe trivs verkligen i den nya vagnen. Det börjar bli lite kyligt ute nu på kvällarna, men det är härlig luft. Ikväll när vi gick hem var himlen jättefin, alldeles rosa.
När vi kom hem var det blöjbyte och pyjamas på Albin och en flaska välling såklart. Vi läste en bok och sedan blev det sängen, han somnade efter åtta. Då blev det Idol och några hårdbrödmackor för mig...





Nytt till hemmet

Detta blir vårt nyaste tillskott till vårat hem. Änligen en vit fin matgrupp som vi kan ha i vårt stora vardagsrum. Pappa & mamma hittade det idag på en loppis i stan och fick det för 800 kronor. Som hittat! Det är ett ovalt bord och 4 stolar med ganska fina sitsar. Det följer med 2 breda iläggsskivor som man kan sätta i bordet. Så sen om man är många personer så kan man bara ha extra stolar. Kanon! 




Spotify

Vilken tur att det finns. Man kan sitta och lyssna på vad man vill när man vill...


Smartson testpilot

Jag har ansökt om att få bli testpilot på en tvättmaskin från LG. Det vore ju jätteskoj om man fick den chansen och sedan behålla den. Vi som alltid har så mycket tvätt och oftast tvättar flera dagar i veckan. Det är bara att hålla tummarna och hoppas på tur då :)




1-11 kg Big-in Steam Direct Drive tvättmaskin

En revolution inom tvättmaskiner med en tvättrumma som tack vare ny teknik rymmer hela 11 kg tvätt, utan att ta mer plats. Så töm tvättkorgen snabbt eller tvätta skrymmande föremål som täcken och kuddar. Med ångfunktionen ökar tvätteffektiviteten och viktavkänningen anpassar tid-, vatten- och energiförbrukningen automatiskt. En tvättmaskin med superkrafter skulle man kunna säga.


Abbes favoriter

Det var bara i förra veckan ungefär som vi fick hem ett ganska välfyllt H&M-paket åt Albin. Nu har det kommit in några nyheter och jag är redan sugen på att göra en ny beställning. Hittade mycket som Albin vill ha, synd att inte plånboken tillåter just nu...












Några av Abbes favoriter :

¤ Tröja med Katten Gustaf
¤ Tröja med döskalle
¤ Tröja med Musse Pigg
¤ Strumpbyxor med Spiderman
¤ 5-pack strumpor med Spiderman
¤ Pyjamas i velour med Blixten
¤ Pyjamas med Barbapappa
¤ Polis-pyjamas
¤ Pyjamas i velour med Spiderman


En ridtjej

Tänkte bjuda på två gamla bilder. Det är jag för 7 år sedan när jag var på western-ridning. Jag älskar ju att rida och har alltid älskat hästar. Hoppas att jag ska få rida nån gång snart igen, för det var alltför många år sedan nu...








Ruskväder & tidig morgon

Idag gjorde vi morgon klockan 5, inte alls någon hit. Men det var ganska härligt att ligga och mysa framför teven också, Albin fick dricka en flaska välling och så läste vi en bok. Sedan gjorde vi oss klar för diverse och gick ut i regnvädret. Albin skjutsades till dagmamma och jag for på jobbet. Nu är det snart dags att hämta hem lillklimpen, Tommy har åkt och jobbat. Jag hoppas att det blir uppehåll och lite härligare väder senare så att vi kan ta en vagnpromenad iallafall. Annars blir det väl lek, mys, matlagning, tv-tittande och bokläsning, som alla andra dagar...




Abbe på hans 2-årsdag


Ladies Night 2010

Åh vad jag längtar till den 22:a Oktober. Då ska nämligen jag och tre gamla tjejkompisar på Ladies Night. Först blir det nog att äta nånting gott inne i Sundsvall, sedan blir det bussresa till eon arena för att se showen och efter den blir det buss in till Sundsvall igen för att övernatta på hotell där. Kommer nog bli en lyckad kväll, känns fantastiskt roligt. Jag hoppas att vi kanske kan ta en tur på Birsta dagen efter också, vore trevligt. 
Detta blir ju även första gången på över 2 år som jag kommer att vara ifrån min son i ett helt dygn.





Måndag

Denna dag har rullat på ganska bra. I morse låg vi alla mycket längre än vanligt och det var ganska skönt. Albin åkte till dagmamma och jag till jobbet. När jag skulle hämta lillhjärtat blev vi kvar där ett tag, vi fick fika och han fick leka lite till. Sen postade vi brev till FK och handlade lite. Åkte hem för att värma på lite mat åt oss, som idag blev Crepes. Efter middagen gick vi ut på en liten vagnpromenad till byn. Vi gick och tittade på Bertils grav, sedan hem igen. Då var det bara att göra klar Abbe för sängen. Han låg framför teven och myste i saccosäcken med vällingflaskan medan jag läste 3 böcker för honom. Sedan var klockan åtta och det var läggdags. Nu får jag sitta och sjunga tills han somnar.
Nu hoppas jag verkligen att febern fortsätter att hålla sig nere. Då är han kanske på bättringsvägen, och får fortsätta vara hos dagmamma.
Jag sitter framför teven i min härliga morgonrock. Ryggen och nacken värker som attan, men annars är det ganska bra. Får se om jag gör mig klar för sängen snart jag också. Hoppas ni haft en bra Måndag?




Dagens bild på min Abbe, som verkar trivas kanon i sin nya vagn ♥


Enorm saknad, stor sorg

Känner sån enorm saknad och det går inte en dag då du inte är i våra tankar.
Så sorgligt och så oförståligt. Tårarna rinner längs mina kinder då och då.
Du har för alltid stor plats i våra hjärtan, som det gör så ont i just nu.
Vi älskar dig Bertil och det är tur att vi har många minnen kvar.
Abbes gammelfarfar och världens bästa gubbe  ♥











Denna annons visar jag bara för att jag tycker bilden och dikten var så bra, så rätt!


IKEA-sugen!

Åh, önskar att jag hade mer pengar! Skulle vilja ha en riktig shoppingdag i Sundsvall och då menar jag mest att få gå lös ordentligt på IKEA. Är så sugen på massa nytt, bland annat att byta ut möblerna i sovrummet. Jag vill ha vitt, vitt, vitt!


Detta vore inte helt fel...


HEMNES sängstomme 2395 :-


HEMNES sängbord 699 :- /st


HEMNES byrå 1995 :-

HEMNES bokhylla 1295 :-



Skulle såklart vilja ha lite annat smått & gott till sovrummet också, nya hyllor och lampor osv. Men den som spar, han har och jag är tyvärr inte så duktig på att spara...



Ny vagn!

Har väldigt länge velat ha en ny vagn, en fin och fräsch vagn. Har kikat annonser både på blocket och i tidningen men inte riktigt funnit någon. Ville gärna ha en Emmaljunga Scooter, helst en svart/turkos. Vad tror ni att jag hittade idag på blocket om inte just en sån? Inte nog med det så fanns den i Sollefteå, där min mamma & pappa bor. Det var även redan tänkt att vi skulle åka dit imorgon. Mailade lite med ägaren och om allt går som det ska så köper jag & Abbe vagnen imorrn. Känns kanon att äntligen få en hyffsad vagn till bra pris som Albin får åka framåtvänd i, det kommer han verkligen gilla!



Längesen sist...

Jag är så sugen på att ta upp bloggandet igen och har varit det ett tag, men vet inte riktigt vart jag ska börja? Känns som att jag varit borta i evigheter, ja det är ju några månader iallafall. Det har hänt ganska mycket under den tiden. Grejen är bara det att jag vet att man blir fast så fort man har börjat och jag vet inte om orken & energin finns, även om suget finns. Men vi får väl se hur det går med uppdateringar så småningom. Kanske att jag får lite motivation och kommer igång...





Bjuder iallafall på en bild på mitt allt ♥


Tävlar i förkylningstider


Jag tävlar om Duplo från Bamba Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!

Tävlingen avslutas den 28/9 klockan 20.00.


RSS 2.0