Idol förgyller kvällarna

Nu sitter jag såklart bänkad framför Idol och det är killarna som uppträder. Och Rabih - vilken gud, jag är nog lite kär! Söt som fasen med underbara ögon och har en otrolig röst. Han sjunger så rent och fint. Måste nog skicka iväg en röst åt honom ikväll.
Tommy har just gått och lagt sig. Kattis ligger i en väldigt rolig ställning och sover här bredvid. Min lilla prins Albin somnade gott strax före åtta, han som bara sovit 5-10 minuter på hela dagen stackarn och har varit uppe sen halv sju.
Nu ska jag fortsätta titta på teven. För inte nog med Idol så är det nu även första avsnittet av Grey´s Anatomys senaste säsong, lovely!

RABIH ♥

Blåsiga dagar

Ja, idag har det varit ett fruktansvärt blåsväder, precis som igår. Kallt som attan! Men jag och Albin blev lite less här hemma, trotsade vädret, klädde på oss, tog vagnen och gick iväg mot byn. Albin satt så nöjd hela vägen, nermysad under filten med sin älskade snuttis. Vi började med att gå in till frissan Maria för att boka en tid åt mig, det var då på tiden! Den 22:a Oktober fick jag tid, bara att hoppas att antingen Tommy är hemma eller att det kanske finns någon barnvakt i två timmar. Då ska det både klippas, färgas och slingas och jag längtar verkligen. Jag är less på att se ut som något katten släpat in...

Igår kväll fick Tommy vara med Albin medan jag började städa borta i gamla lägenheten. Jag kan säga att det verkligen inte är lätt då man inte har något vatten, det har blivit avstängt för någon vecka sedan. Men jag putsade alla fönster både invändigt och utvändigt, frostade av frysen och sedan tog jag badrummet. När jag hade svabbat av allting där inne fick jag ringa Tommy, så fick han fylla en hink med vatten på OK så att jag kunde skölja av allt. Sedan fick det vara nog, klockan var nästan åtta och Albin var väldigt grinig, trött och mammig. Så vi åkte hem och la honom.

Det var meningen att jag skulle fortsätta städningen där borta idag, eller ikväll. Men det blev inte så, jag har haft ont i huvudet och varit så trött. Och jag har dessutom pratat med våran f.d hyresvärd och det var ingen panik heller eftersom det inte är någon som ska bo där, eller ens köpt huset. Får försöka mig på det imorgon eller på Fredag...



Tårar av sorg och lycka

Som rubriken lyder - jag har gått och småsnyftat här hemma ibland, framför allt i helgen på kvällen när jag var ensam. Min katt Kitty var nämligen borta igen! Man slutar ju aldrig att oroa sig, eftersom man aldrig kan vara säker. Jag vet ju att hon är en som ger sig iväg i några dagar, ofta är hon borta i 2-3 dagar. Men man känner ändå den där oron hela tiden. Tänk om hon är påkörd? Tänk om hon sprungit bort? Tänk om hon blivit tagen av något djur?

Dagarna gick, 5 hela dagar. Jag kunde nästan inte tänka på annat än henne, hon betyder mycket för mig. Sen så stod jag i köket igår, höll på att förbereda Albins middag. Då ser jag plötsligt Kitty genom köksfönstret, som trippade ute på gården. Jag blev helt lyrisk, tårögd, ivrig och halvt skrek här inne. Albin blev nog lite fundersam över vad hans knäppa mamma höll på med. Jag sprang såklart ut, kom fram till henne som satt och jamade så sött och så tog jag med henne in. Gud så lycklig man kan bli på bara någon sekund, underbar känsla! ♥

Nu är hon dock ute igen. Jag kunde inte hålla henne inne längre som jag egentligen hade velat. Kitty blir ju tokig, hon är nog så mycket utekatt man kan bli. Dessutom så blir hon så himla less på Kattis. Det är precis likadant än, om inte värre. Kitty morrar och fräser om dottern bara är i samma rum. Kattis är ju inte ens på henne nånting eftersom hon inte vågar gå nära. Tråkigt för dom båda!

Kattis är däremot Albins bästa vän. Dom är så söta ihop och leker oftast jättebra. Igår roade sig Albin säkert i en timme med denna busiga katt, dom busar och Albin skrattar. Det är roligt att se!
Om ni undrar varför jag aldrig visar några bilder, så beror det på att vi inte hittat batteriladdaren. Vi har kameran, men batteriet är slut, så vi måste ju ha laddaren för att kunna fixa det. Får leta mera!

Inte vilka som helst!

Det är inte vem som helst som har namnsdag idag, nej det är lilla Albin minsann! Albin heter Mikael i andranamn och det är Mikael-dagen idag. Namnet har han fått efter min pappa (Albins morfar) som också heter Mikael i andra namn. Så stort grattis till dom båda, två av mina absoluta favoritkillar ♥

(Albin med morfar på båttur en dag i sommarvärmen)


Lastbilsträffen i Ramsele

Ja idag har det varit Lastbilsträff i Ramsele, en riktigt trevlig dag som dragit hit en massa folk både norrifrån och söder ifrån och jag träffade många från stan som jag känner. Denna speciella träff startade förra året och blev väl som en tradition efter det tror jag. Och bara på ett år har den blivit ännu mera populär. Det var lite fler än 100 lastbilar som ställdes ut idag och ingen var nog mer nöjd än min lilla lastbilsälskande 1-åring Albin. Han var döendes trött och jättegrinig innan vi åkte hemifrån. Men satt så himla nöjd hela tiden vi gick runt där på området bland alla bilar och vi var där en bra stund ändå... Sötproppen min!

Efter det åkte vi hem och la prinsen, som sov sammanlagt 3 timmar, varav lite över en timme i sin egen säng. Skönt! Efter det fick han mat och idag fick han i sig bra med middag iallafall. Jag tror han har det väldigt jobbigt i sin lilla mun. Två tänder har kommit fram än så länge och det är två till på gång. Alltså fyra stycken samtidigt, det kan aldrig vara kul! Så det kan ju vara en orsak till att han äter så dåligt...

Tommy och Björn (Tommys vän och arbetskamrat) var hos Tommys pappa och tittade på lite hockey. Sedan kom dom hem, vi beställde hem pizza som jag och Björn hämtade. På vägen dit så svängde vi in till deras chef för att hämta deras nya fleecejackor. Denne chef har ett helt nybyggt, otroligt snyggt hus som jag var tvungen att gå husesyn i. Åh herregud säger jag bara, det var nog det finaste hus jag varit in i i verkligheten. Jag skulle nästan kunna dö för att få bo i ett sånt. Huset skulle passa perfekt i en tidning med moderna hem och heminredning!

Ja, sedan åt vi och surrade litegrann, innan vi åkte vidare till Jim och Kajsa. Vi fick ordna skjuts hem åt Björn redan då, kan tala om att klockan bara var 19.30(!) Men han gick tyvärr ut lite för hårt så han kände sig dålig och trött stackarn. Vi surrade lite där med, sedan lämnade jag och Albin pappa Tommy hos dom och vi åkte hem för att förbereda oss för natten. Albin fick flaskan och somnade halv nio. Jag sitter med datorn i sängen och hoppas att jag får en liten stund till för mig själv, innan jag får en söt och mysig prins intill mig. Tommy ska vara ute och partaja lite, så han vinglar väl in här inatt nån gång, hoppas det blir en bra kväll iallafall. Lär väl vara många fulla lastbilschaufförer där nere :) Nu ska jag bara bjuda på några bilder, sedan ska jag stänga ner eftersom Albin kan vilja komma in när som helst. Han har redan vaknat en gång, men somnade faktiskt om...


Några bilder från förra årets lastbilsträff




(Dom röda lastbilarna är från Brorssons åkeri där Tommy jobbar)

Resumé

Jag har inte uppdaterat nu på några dagar. Det beror mycket på att jag inte haft någon tid att sitta vid datorn. Förut så hade jag min lilla egentid på kvällarna då jag brukade spendera tiden framför dator och bloggen. Men nu har det ju blivit så att Albin vaknar ganska tidigt på kvällen och vill inte somna om i sin säng. Då är jag tvungen att lägga mig med honom i våran säng, och kan ju såklart inte lämna honom där så det är bara att ligga kvar och göra kväll. Jag tycker det är skitmysigt att ha honom hos oss, lite trist bara att det blir så tidigt. Man hinner knappt göra sig klar för sängen så vaknar han. Därför har jag inte brytt mig om någon datorn eftersom jag ändå inte skulle hinna med så mycket. På dagarna har vi som vanligt fullt upp, både med det ena och det andra.

I förrgår gjorde vi inget speciellt. Tommy jobbade sin sista arbetsdag för denna vecka, och den blev såklart väldigt sen. Jag hade bjudit hit Kajsa på middag. Så när jag och Albin hade sovit våran lur, ja, nu är det våran lur. Av den anledning att han nu alltid bara sover en gång om dagen. Och även då vaknar han redan efter en timme, och det är fasen inte tillräckligt för en trött liten pojke som varit vaken sen 5-7-tiden på morgonen. Då måste man också lägga sig med honom i våran säng, där han somnar om på stört och kan ofta sova i 1-2 timmar till. Det behöver han, och kanske jag också? Men iallafall, vi hämtade Kajsa, handlade och åkte sedan hem och började med middagen som bestod av Lax, klyftpotatis och dillmajonässås. Det var riktigt gott! Lite senare skjutsade vi hem våran vän och gjorde kväll...

Igår var det också ganska lugnt, förutom att vi höll på en massa i gamla lägenheten. Oj oj oj vad jobbigt det är på slutet, man är så less och vill bara att det ska vara klart någon gång. Men nu äntligen så är iallafall alla saker borta, även allt som ska slängas för det ska svärfar kasta på soptippen åt oss. Nu återstår "bara" städningen, och jag gruvar mig! Men det måste ju gå det också, skulle bara behöva lite mera tid och energi. Men det kommer kännas helt underbart när det är färdigt där borta, lämna igen alla nycklar och sedan slippa bry sig.

Efter det får vi börja bry oss lite mera om vårat nya boende, härligt! Här är det också en massa som fortfarande är ogjort, det står en massa kartonger, vissa som ska packas upp så fort vi köpt någon förvaringsmöbel till köket och vissa som ska bäras ner till förrådet. Väggen i vardagsrummet ska ju som sagt tapesteras och jag längtar tills pappa kan komma och göra det. Vi ska välja ut golv till hallen och byta det. Och så är det ju meningen att vi ska fixa nya vita möbler till vardagsrummet och byta ut dom gamla, vi får se hur det går...
Ska även försöka hitta någon tapet till Albins rum, jag vill ha en enfärgad, rolig och lite "knallig" färg tror jag...

Lill-Lördag

Ikväll har jag haft lite mys för mig själv, när Albin hade somnat. Suttit i soffan framför Idol och knaprat på lite godsaker. Jag längtar redan efter morgondagens avsnitt, blir spännande att se hur det går för alla att sjunga solo.

Jag tänkte göra mig i ordning för natten, lägga mig i sängen och titta i någon katalog och ringa älsklingen. Hoppas han kommer hem i någorlunda tid, jag har så svårt att somna när jag är själv. Det är bara att ligga och vänta på att lillprinsen ska vakna och vilja in för att mysa ner sig hos mig.

Imorgon vet jag inte heller vad vi ska göra, kanske ska vi umgås lite med våran Kajsa. Och så ska hyresvärden limma upp hårdpapp på väggen i vardagsrummet, så att den blir jämn. Jag har även fått tapetrullarna så dom ligger här hemma och väntar på att få sättas upp. Får se när pappa & mamma kan komma...

Fint i vitt

Jag har hittat en tv-bänk, ett vardagsrumsbord och ett skänkskåp från Jysk som jag vill ha i vardagsrummet, får se om vi kanske inhandlar det. Det som är synd är att man vet att många saker från Jysk är dålig kvalité, men iofs så är ju detta saker som inte slits så mycket, förutom kanske i flytt då. 
Jag har bestämt hur det ska vara här hemma, behöver lite förändring. Jag är en ek-männsika som har det mesta i ek och velat ha ännu mera. Har tänkt om! Vi ska ha kvar ek i hallen som ni har sett lite av och även behålla allt i sovrummet. Men i köket har det blivit svarta möbler och i vardagsrummet ska det vara vita möbler. Kommer bli så fint, ljust och härligt. 

Sedan har vi även fått nya Jotex-katalogen och det är lika underbart varje gång. Vad jag älskar Jotex, finns så himla mycket fint jag vill ha!

Här kommer iallafall Jysk-möblerna...


Tv-bänk 1000 :-


Soffbord 700 :-

Skänkskåp 1500 :-


Den svarta

Köksmöbeln vi köpte, är ju inte den bästa. Det blir ganska trångt trots att det är gjort för 4, det är ganska rangligt och tål inte så mycket. Men vi var verkligen i "akut" behov av riktiga köksmöbler eftersom man var måttligt less på att alltid äta vid vardagsrumsbordet. Det ser iallafall okej ut, och det får väl bli något ordentligare så småningom. Denna kostar ju ändå bara 1900 kronor, så vad kan man förvänta sig?




Tisdag

Denna dag startade med en sju jäkla trötthet och huvudvärk, men den har rullat på ändå och jag lever ju. Tommy åkte iväg på jobbet redan klockan 11. Jag och Albin har lekt, busat, myst och han har sovit en lur. Nu dom senaste dagarna har han sovit bara en gång per dag och det har faktiskt gått bra. Det blir mycket trötthet, grin och gap men det får man stå ut med. Är man inte van så säg? Vi har hälsat på Elin & Edvin en snabbis, träffat Kajsa, varit en sväng på ica, kört runt lite i bilen, lekt & myst med katterna. Det har alltså varit som en helt vanlig dag för oss.

Albin haltar inte alls lika mycket nu iallafall, så jag hoppas att det går över helt nu så man slipper fundera på det och kolla upp det. Vi bestämde ju att avvakta lite till eftersom det hade blivit bättre och han inte verkade ha ont längre. Dom på barnmottagningen sa det igår, att vi kunde avvakta lite. Om det inte gick över eller om det blev värre fick vi höra av oss igen.

Albin somnade klockan 20 ikväll och då slökollade jag på Idol medan jag suttit vid datorn. Får se hur det går, han har börjat vakna runt 22-snåret nu senaste dagarna och vägrar somna om. Så man har fått gått och lagt sig med honom hos sig redan då. Det har inte gått annars, och vad gör man? Hoppas han kan vänta lite längre ikväll. Man vill ju hinna göra sig i ordning för sängen och kanske ligga och läsa en stund istället för att måsta stressa isäng. Får hoppas på det bästa, nu ska jag iallafall fortsätta med min uppskattade egentid...


Söndag

Idag har vi inte gjort något speciellt alls, bara umgåtts hela familjen. Det är så det ska vara på helgerna! Även idag har Albin ätit ganska knasigt och bara sovit en lur, som dom andra dagarna. Hans haltande är inte riktigt lika rejält nu som det har varit, men det är fortfarande väldigt svagt. Han vinglar och ramlar lätt. Egentligen vore det ju lika bra att åka ner till sjukan imorgon och kolla. Men man vill inte verka fjaskig och bli dumförklarad heller, men det återstår att se hur det är som imorgon.

Vi har hållit på lite mera i gamla lägenheten, hämtat lite mera saker. Herregud, det känns som att det aldrig tar slut! Det kommer vara så otroligt skönt när det är helt tomt där borta och man har städat klar. Även när man fått ordentlig ordning här hemma. Jag har iallafall sorterat, vikt och lagt in mina och Tommys kläder i garderober idag också. Härligt att ha lite ordning där iallafall, tro hur länge det kommer att vara så?

Vi åt pizza till middag idag, lika gött som vanligt och framför allt skönt att slippa laga nånting.
Albin har varit väldigt grinig ikväll, han har varit väldigt trött trots att han sov en riktigt bra lur på eftermiddagen. Vi låg och sussade gott alla tre i våran säng, så mysigt! Han fick flaskan och somnade gott halv åtta, och än har han inte vaknat. Får se hur natten fortsätter. Det blir nog snart sängen för det unga, men ack så trötta paret också.

I veckan jobbar Tommy eftermiddagsskiftet, så imorgon åker han iväg. Trist! Får se vad jag och Albin hittar på, om vi inte åker till sjukhuset så kommer vi nog umgås med våran favorit-Kajsa...

Nummer 9

Jag har inte skrivit nånting på hela dagen och jag vet att jag skrev igår att jag skulle berätta om kattjakten bland annat, men det får nog bli imorgon förhoppningsvis. Just nu känner jag mig så trött och har lite ont i huvudet efter att ha druckit ett glas rött. Det har varit en lugn och skön kväll framför teven med älsklingen. Nu går jag till sängs och hoppas på en bra natt...

Kom på att jag glömde berätta en nyhet igår, Albins 9:e tand har (äntligen!) kommit upp nu. Gud så skönt! Men det är nog någon till på väg också skulle jag tro.

Stelbenta prinsen

Fick nyss en kommentar från Carina, hon är min "extramamma" och Albins "Mommi" som vi säger. Hon undrade om Albins haltande och jag kände att jag måste svara här, eftersom hon inte har någon blogg. Och ja, han haltar likadant fortfarande, om inte värre. Han har blivit mera stel i benet, det vänstra som han haltar med är nästan rakt när han går. Jag tror knappast att detta hinner gå över i helgen. Så det blir nog att åka till sjukhuset på Måndag för att kolla upp det riktigt.

Idag har vi ju haft min favorit Jessika här i flera timmar. Vi har surrat och mått gott, som vi alltid gör när vi är tillsammans. Vi har ju varit vänner sen vi var 4 år, så vad annars?
Elin och Edvin kom också förbi en sväng, det var trevligt. Framför allt roligt för Albin, att få träffa sin älskade kusse. Lille E lånade Albins Sing a long cd-spelare och sjöng så sött för oss - "Imse vimse spindel".

Men annars har det väl inte varit så värst bra för Albin i eftermiddag. Han har inte velat äta något vidare idag, men jag har ju fått i honom så gott jag kunnat. Och så sov han bara en timme på hela dagen, från halv sju i morse. Så det resulterade i att han var fruktansvärt trött hela eftermiddagen och kvällen. Ville inte alls äta någon middag heller. Men han fick sig ett härligt och mysigt bad med mig, som var väl behövligt för oss båda, lortgrisar som vi är!

En glad nyhet - Kitty är hemma nu! Kan berätta om mitt hemska uppdrag imorgon, nu tänkte jag skynda mig till OK innan dom stänger...

HÖST


Jag gillar skor!

Som dom flesta andra tjejer... Jag har ett överflöd av dom också. Jag är ju en sån som har svårt att slänga saker, vad det än är, framför allt skor och kläder. I Tisdags kände jag mig lite stolt över mig själv. Då åkte jag en sväng till gamla lägenheten, där det fortfarande finns några saker kvar och fullt med saker i förrådet. Jag började kolla igenom mina skor och rensade bort 13 par som jag ska slänga!

Sen så gillar jag skopunkten, dom har många fina skor till bra pris och bra erbjudanden. Antingen tar man två par och betalar halva priset på det ena eller så tar man tre par och får det billigaste paret gratis. Kanon tycker jag! Satt just och tittade och hittade mycket fint...


Fredag

Denna dag startade halv sju i morse, då jag och Albin klev upp och gjorde det vi brukar. Frukost, tv, lek och mys. Redan klockan åtta var prinsen jättetrött, men förstod att det inte var någon mening att ens försöka sova ner honom. Men efter några timmar var det dags för flaskan, vilket vi fick göra två gånger med en stunds mellanrum. Till slut sov lilleman gott, då klockan var elva.
Nu kom precis Jessika hit, så jag ska vara lite social, bjuda på lite lunch & fika och hoppas att Albin fortsätter sova en timme till. Det behöver han, och så vi tjejer hinner prata lite i lugn och ro. Nu ska jag se lite bilder som Jessika ska visa, sedan ska jag först bjuda henne på lunch...

Kärt besök

Ja, vi har haft besök av min kära vän Tina idag, som spenderat eftermiddagen och kvällen här. Jag lagade "Go´rätt´n" som jag bjöd på. Senare blev det kaffe och fikabröd framför Idol, följt av Kändisdjungeln. På tal om Kändisdjungeln så blev jag ganska imponerad av Rafael, vilka vidriga drinkar han fick. Jag tyckte att han gjorde det väldigt bra för jag hade nog spottat ut första klunken. Det var nästan att man satt och sköjdes här i soffan. Vi tjejer pratade såklart en massa, eftersom det inte är så ofta vi träffas så här så har man mycket att ta igen. Tina begav sig hemåt ganska sent, klockan var nog nästan elva tror.
Så nu sitter jag här, har kollat lite bloggar, svarat på kommentarer och tittat igenom facebook. Känner mig ganska nöjd med dagen.
Albin vaknade för en liten stund sedan, satt och skrek. Han fick tuttis, snuttis och lite klapp på rumpen och så somnade han om igen. Han har för övrigt varit lika halt idag som dom andra dagarna.
Imorgon får vi ett nytt kärt besök, nämligen av min vän Jessika. Det blir roligt!

Jag är väldigt väldigt orolig för Kitty, som varit ute sen igår eftermiddag tror jag. Men jag hoppas att hon kommer imorgon. Hon brukar ju kunna vara borta i två dagar ganska ofta, hon är väl ute på friarstråk igen. Fasen också, vi kan ju inte få fler ungar! Jag måste boka tid för sterilisering, så känner man sig nog lite säkrare över att få ha henne kvar hos oss också. Kattis var jag däremot tvungen att sätta ut ikväll när Tina åkte, hon var så himla vild här inne och gav sig aldrig. Hon kutar runt som om hon är galen på riktigt, klättrar i gardinerna osv. Natten som var väckte hon Albin klockan 3. Han som älskar henne satte sig såklart upp på en gång, klarvaken med ett leende på läpparna och sa "Ka" (som självklart betyder katt). Iallafall så tog det 1½ timme innan han somnade om igen, kan ni gissa om jag var döende? Jag vill inte riskera att det händer denna natt, så hon får faktiskt vara ute och leka av sig och kanske hitta åt sin kära mor. Det är ju så jobbigt eftersom vi inte kan stänga dörren till vårat sovrum, där Albin sover med mig den tiden. Så det går inte att undvika denna vildkatta då hon är igång. Nä, jag vill ha en lugn natt inatt! Nu är jag väldigt trött och klockan är mycket, så godnatt!

Den haltande prinsen

Just nu sitter jag här lite småtrött och funderar på att göra kväll snart.
I morse ringde jag till barnmottagningen i stan, mamma tyckte att jag skulle höra med dom vad dom tyckte om Albin haltande. Om jag skulle kolla upp det på en gång eller om jag skulle avvakta lite till. Hon jag pratade med lät faktiskt ganska orolig när jag berättade om det hela. Men eftersom han inte hade/har någon feber så är det iallafall ingen inflammation. Men hon tyckte ändå att vi skulle ringa VC om en läkartid och kolla, för säkerhets skull. Sagt och gjort så ringde jag och fick tid klockan 13. Albin låg och sov, somnade tidigare än han brukar idag. Jag tror att han blir ännu tröttare än vanligt med detta haltande och eftersom det antagligen gör lite ont. Jag låg mest i soffan och slappade framför teven. Efter en timme och en kvart vaknade prinsen, då var jag så döendes trött! Jag hämtade honom, la ner honom i soffan bredvid mig och han somnade om nästan direkt, som han inte heller brukar göra. Efter en liten stund somnade jag också och vi vaknade vid 12! Herregud, jag som hade tänkt bada Albin och så skulle han få lunch och jag skulle göra mig i ordning. Hade bestämt med Elin att hon skulle hämta oss eftersom Tommy hade bilen på jobbet, men när jag vaknade och tittade på mobilen så hade hon skickat sms där det stod att hon kanske inte skulle hinna hämta oss. Snacka om att stressa! Gjorde mig i ordning, eller ja, bytte om. Klädde på Albin allt som behövdes och packade det som skulle med. Tog vagnen och började gå. Sedan ringde Elin, till min lycka, när vi hade gått en bit och sa att hon var klar och kunde plocka upp oss. Tur det! Och så fick hon följa med till läkaren, skönt att ha någon med sig, gillar inte att vara själv på sånt där ibland. Det började med att dom tog en sänka, stick i fingret. Och gud så duktig Albin var, inte ett pip! Jag tror han har blivit ganska van under sitt första år i livet. Sänkan var bra! Så det var ingen inflammation eller den så kallade "Höftsnuvan". Då fick läkaren titta på honom när han gick, sedan böjde han, snurrade och tryckte med Albin stackars små ben, som jag hörde att det knastrade ifrån. Sedan var det klart, jag tror inte att det tog mer än 1 minut? Han sa att det inte var något fel och att Albin inte protesterade nånting och "han kan ju gå bra, han belastar ju båda benen bra tycker jag". Jag fick ju bara säga precis vad jag könde och tyckte. Han hade precis sovit i 2½ timme, som han nästan aldrig gör, åkt vagn och bil så han hade ju inte gått nånting på cirka 3 timmar. Man ser det ju som mest ju mer han har gått. Och jag sa att han blir väldigt svag emellanåt, ramlar mycket och kan gnälla ibland som att det beror på benet. Men han sa att han antagligen måste ha ramlat och gjort sig illa, och det kan han ju ha gjort. Jag tyckte bara att han var lite nonchalant just idag, den här läkaren. Det kändes som om han hade bråttom och inte hade tid, som att han tyckte att jag var en nojig mamma. Men det är jag inte! Jag brukar inte oroa mig en massa i onödan och jag var inte orolig nu heller. Men jag gillar inte när man är nonchalant, man ska ta saker på allvar! Sedan var det ju typiskt att Albin skulle pinna på mycket bättre där än han gjorde hemma på morgonen, för i morse var det verkligen värst hittills av dessa tre dygn. Även senare på eftermiddagen var det ganska rejält. Ja, jag hoppas verkligen att detta går över snart, för han har det inte roligt min prins. Och går det inte över så måste vi åka till stan och kolla upp det. Han kan ju inte ska ha så här hur länge som helst.
Nu blev ju detta lång, tjatigt och tråkigt, jag vet! Så jag ska nog avsluta inlägget här. Men nu vet ni om lite som hände idag iallafall, och hur det ligger till...

Mera inköp

I hallen har vi en hatthylla och en skohylla i ek som jag faktiskt tycker är fina och väldigt bra. Dom är inhandlade på Rusta för över 2 år sedan och kostade 299 kronor styck. För någon vecka sedan så kände jag att jag gärna skulle vilja ha en till likadan av varje. Pappa tyckte likadant! Det finns plats på väggen, där vi ändå inte kommer att ha något annat och det kommer behövas. För det blir ju verkligen mycket saker när man är 3 stycken, framför allt på vintern. Jättebra med extra förvaring! Jag tummarna på att dom fortfarande skulle finnas kvar på Rusta, kollade på internet och där fanns dom iallafall. Inte nog med det så var det nu halva priset på dom. Hur tur kan man ha? Men det måste man ju också få ha ibland! Så istället för 600 kronor för båda två så blev det nu 300 kronor. Pappa och mamma fixade dom idag när dom var på väg hem ifrån Umeå.


HATTHYLLAN



SKOHYLLAN


Kärlek vid första ögonkastet

Ja, det tror jag på! För gud vad jag älskar denna lilleman och gjorde det från första stund. Det går inte ens att beskriva. Vad vore livet utan honom? Nä, ingenting värt!

Vårat hjärta, våran snygging, våran prins ♥


Blir aldrig som man tänkt sig

Så ja, första inlägget för idag. Det blev inte riktigt som planerat dom här dagarna. Pappa spacklade ju det lilla som behövdes igår kväll. I morse när han skulle sätta igång så fanns det en bit tapet nere vid golvlisten som var lös. Han skulle dra bort den och vips så såg han att väggen var mycket värre än han trodde. Den var så tjockt och löst att han var tvungen att riva bort på hela väggen. Det satt 3-4 stycken olika lager med tapet och han sa att om vi hade satt på tapetklister och tapet på det där så hade dte kunnat börja lossna ganska så fort. Men tapeten hade inte ens kommit hit till Ramsele än. Så om väggen hade varit bra och pappa hade tänkt tapetsera så hade han blivit vansinnig om den inte fanns. Så det var ju tur i oturen! Men nu dröjer det lite till innan väggen blir fin, så tyvärr bjuder jag inte på bilder än...

Annars har dagen varit bra i största allmänhet. Man har fått hållit på med lite annat medan mamma har myst med Albin och gått ut med honom i vagnen en sväng. Katterna har varit ute ganska mycket och det är skönt, både för dom och för oss. Jag tror att Kattis har skött sig idag, så vitt jag vet. Jag hoppas det! Och så hoppas jag att det ordnar sig mellan henne och Kitty. Hon har en jäkla respekt för sin mor, så det löser sig nog. Kitty morrar och fräser så fort Kattis är i närheten och då sticker hon, hihi stackers lilla! Men det är bra att hon lyssnar, hellre så än att dom ska busa, bråka och leva om. Dom verkar iallafall trivas och det är ju bra. Kitty är så mysig!

Tommy fick en bra dag idag, kom hem redan klockan 12. Så då fick man umgås lite mera. Vi åt god kycklingfilé med ris och det bästa av allt var att vi åt utomhus i strålande väder. Otroligt att det är den 15:e September och vi kunde sitta ute och käka, härligt!

En sak som jag utelämnat, eller snarare glömt att tala om, är att Albin har ett fasligt problem med ett ben just nu. Han har ont, haltar, kan knappt gå ibland, ramlar och har sig. Han som är så stadig annars. Det är så synd om honom, tänk att inte förstå liksom? Usch! Antagligen så har det att göra med förkylningen som han har och har haft i 2½ vecka nu. Man kan tydligen få så att förkylningen tar sig till lederna, i detta fall verkar det vara höften. Det finns t.o.m ett lustigt ord som dom kallar just detta - "Höftsnuva". Det började igår morse och har varit hela tiden sedan dess. Går det inte över, så måste vi kolla upp det. Ibland kan jag känna lite oro ändå. Jag känner några som har en liten pojke som började halta helt plötsligt, och då hade han en tumör, som satt långt ner i ryggen tror jag. Nu tror jag inte att det är något sånt här, absolut inte! Men jag hoppas att det är något lindrigt som går över och inte något allvarligt. Jag vill att det går över fort också, för det är verkligen inte roligt för honom. Men jag kan tala om att han är väldigt söt när han går omkring och haltar. Mammas prins! Han har annars varit bättre än vanligt dom här senaste dagarna, somnat lättare, varit gladare och ännu mera go. Som det ska vara ♥ Hoppas det fortsätter så, mot ett bättre håll!

Har även glömt att berätta att mamma och pappa hade med sig en kasse med saker från min bror Christoffer. Det var en vinteroverall, ett par vinterkängor, två par rejäla fodrade stövlar, en mössa och två stycken fleecejackor. Det var ju jättebra, så har Albin lite saker iallafall. Allt var jättefint och bra storlekar. Men det är ändå lite vi måste inhandla såklart, och det är ju bara roligt.

Får se vad som händer imorgon, kanske åker vi och hälsar på någon? Måste iallafall in på byn, köpa mera flytande alvedon på apoteket bland annat...


Ladda batterierna

Albin sover, Tommy sover och även Papsen sover. Jag och mamma har haft lite mys här i varsin soffa, tittat på tv, druckit kaffe och kollat på en massa idol-klipp på youtube. Det kan man ju kalla en bra kväll!

Min älskade Kitty kom ju med dom idag och hon är helt underbar. Men tyvärr verkar det som att vi inte kan ha kvar Kattis. För Kitty gillar inte henne, hon morrar och fräser hela tiden och vill inte alls vara i närheten av henne. Det brukar ju ofta bli så till slut, mellan kattmammor och deras ungar, dom blir less på dom. Det är ju varken roligt för Kitty eller Kattis. Eftersom vi har haft kitty så länge, har kämpat så mycket med henne och vi tycker om henne så är det såklart henne vi prioriterar. Jag hade ju helst velat ha båda två, men vi får se hur det går. Kanske kan man hitta någon som vill prova ha Kattis? Nu har hon ju som sagt kissat där man inte ska några gånger här hemma, på grund av ett litet misstag. Så trist! Hon kissade på sackosäcken ikväll igen, gissa om jag blev less? Men hon är ju jätteduktig på lådan, det har hon varit hela tiden, så jag hoppas att det fixar till sig. Annars kommer vi bli gråhåriga och deprimerade här hemma!

Imorgon är en ny tag och nya tag. Pappa ska slipa av väggen som är spacklad. Jag ska åka på färghandeln när dom öppnat och hålla tummarna för att tapeten har kommit, annars blir jag ledsen som attan, för att inte tala om pappa. Som kom hit nu efter sin jobbarhelg endast för detta.
Nu måste jag göra mig klar för sängen och hoppas på lite sömn för att ladda batterierna...




Piss

Tänkte bara slänga in ett kort meddelande här, medan jag har tid. Albin sussar en liten eftermiddagslur, det behövde han! Tommy passar på att slumra en stund han också, på soffan. Jag tänkte ta mig en väl behövlig dusch, svettig och äcklig som jag är. Nu är det nog inte så länge tills mamma och pappa anländer. Då ska vi först handla på ica, sedan äta en supergod middag, pappa ska spackla i vardagsrummet och sen blir det väl en massa mys framför teven förstås.

Jag ska ta mig an vårat sovrum och sängen, eftersom Kattis har valt att pissa där, fan! Det var förstås inte hennes fel igår morse, då Tommy hade råkat stängt toadörren i 10 minuter. Kattis har sin låda där, så den dörren måste stå lite öppen. Då gick hon och kissade på våran säng, det hände två gånger under gårdagen! Och katter känner ju av det så lätt, så det kommer bli ett tufft jobb här hemma nu. Vilket jag blev mest sur och less över, var att hon även pissade på sackosäcken idag. Jag menar, den har ju ingen pisslukt på sig, toadörren var öppen och hon hade även varit utomhus i 2½ timme. Så jag ber verkligen till alla Gudar att detta ska ordna upp sig, för jag vet att sånt här inte är roligt... Och hon som hela tiden varit så duktig och Albin som bara avgudar henne, hon måste skärpa sig! Får hoppas att Kitty kommer idag och kanske ger henne lite fason. Kitty var ju sådär hon också, ända från början då vi tog henne då hon var cirka 9 veckor, och hon höll på i månader, både sket och pissade. Men jag kämpade fan i mig, och till slut så ordnade det sig. Men då fick man städa och tvätta ofta också, så orkar man inte hålla på alltför länge en gång till. Framför allt inte med en liten son i hemmet.
Men det är iallafall därför jag måste ta mig an våran säng. Jag har ju tagit bort bäddmadrasserna, täckena och alla sängkläder. Hur fan jag ska göra för att få madrasserna helt rena är ju en bra fråga. Men nu måste jag göra annat, måste duscha bland annat, hej svejs!

Mammas lilla flicka

Här ser han ut lite som en flicka med mammas hårband.

Så jäkla gullig!  ♥

 


Måndag

Natten har varit som dom flesta andra, ganska bökig och dåligt med sömn. Tommy klev upp vid 3 och började jobba halv 5, så jag och Albin har varit ensamma på morgonen. Ätit frukost, lekt, myst och tittat lite på tv har vi gjort. Han har även gått runt med dammsugaren här hemma, det var en jättebra present Lena!
Lilla Kattis har äntligen klarat av att vara ute en stund, i 2½ timme närmare bestämt. Annars har hon stått utanför dörren och jamat så fort jag har satt ut henne, så det har bara varit att släppa in henne igen. Jag hoppas att det blir mer & mer och bättre & bättre. Idag kommer ju hennes älskade mamma Kitty hit till oss också. Mamma och pappa tar med sig henne, om hon är inne då vill säga, annars får det bli nästa gång.
Jag sitter här med en kaffekopp och ser Våra bästa år, medan Albin ligger och sussar. Snart kommer våran favorit Kajsa hit, så då blir det mera lek...

Ida idag

Stort grattis på namnsdagen, till alla Idor jag känner.

Ni vet vilka ni är mina vänner! :)


Besök & paket igen!

Idag har Albin haft en bra dag minsann. Jag kan säga att det inte alls är ofta som han är så här nöjd mest hela dagen, och då har han ändå ätit väldigt dåligt och sovit cirka 45 minuter på hela dagen. Kanske beror det på att han först fick besök av Lena, som han fick en egen liten dammsugare av i efterskott. Inte nog med det så kom Elin och Edvin också efter en liten stund. Av dom fick han en Byggare Bob-bok och Byggare Bob-lego.  Sedan blev det lite fika och grabbarna lekte på väldigt bra. Fast det var mest Edvin som lekte för fullt och Albin var nöjd av att titta på. Edvin var så söt där han satt och sjöng för Albins cowboy medan Elin filmade honom, IDOL nästa kanske?
När dom åkte hem försökte jag få Albin att somna, utan resultat. Så det blev lite mera lek och sedan middag, vilket Albin inte alls åt mycket utav. Men knepigt nog så verkade han inte vara hungrig heller eftersom han var nöjd. Senare tog Tommy med sig Albin i bilen en sväng. Han skulle på Brorssons (jobbet) och kolla nånting och så tror jag att dom var till Albins farfar en snabbis. Sedan ringde Tommy mig och bad mig värma flaskan och förbereda allt för lillskrutten höll på att somna där i bilen. Dom kom in och han sov nästan i pappas famn, han var helt "borta". Så av med kläder, ny blöja, i med alvedon och Bisolvon som han får flera gånger om dagen nu när han är förkyld. Sedan fick han sin älskade flaska, den går alltid i! Han somnade iallafall halv åtta, inte illa!
Tommy har gått och lagt sig och jag sitter här vid dator och tv som vanligt. Känner mig ganska nöjd med dagen, trött och slut. Så det dröjer nog inte länge innan jag också hoppar i säng, om jag nu kan slita mig från teven och Notting Hill?
Hade såklart inte laddat kameran tills idag heller, så det blev inga bilder. Jag hoppas det går bra för Elin att jag "snor" av henne :) Dom var ju så söt grabbarna!

SÖTA KUSINER


Vackra barn!

Mammas och pappas

 


Litet kalas

Denna dag började klockan 7 i morse, efter en lite småbökig natt som vanligt. Albin fick såklart frukost, sedan blev det lite lek och tv-tittande. Han somnade en förmiddagslur på ungefär en timme. När han vaknade stressade jag med att plocka ihop det värsta här hemma lite snabbt. Klädde på Albin och så drog vi på byn. Tommy tog Jims bil och körde hem till honom. Jag & Albin gick in på ica och handlade en massa fika, hämtade Tommy och sedan hem där vårat besök redan satt i bilen på gården och väntade. Det var Anneli och Max! Dom kom för att gratta Albin i efterskott, han fick så himla fin och rolig present. En cd-spelare för barn, som även har en microfon man kan prata & sjunga i, eller "prata i telefon" som Albin använde den till. Goplutten! Men den är så himla bra den där grejen, såg en likadan hemma hos dom då Max hade fått den i present. Den är färggrann, stöttålig, väldigt söt och man kan gå runt och bära på den. Så den är perfekt för småttingar. Max och Albin var så söta när dom gick omkring här hemma, så roligt när det kommer barn hit, det gillar Abbe.

(Det är ungefär en sån här han fick av Max, men den ser helt annorlunda ut)

Vi fikade såklart en massa, surrade och hade trevligt. Sedan skjutsade jag hem dom eftersom det verkade vara något fel på deras bil. Innan vi for kom Stellan (Tommys bror), Vicky och deras gudomligt söta lilla Tilda. Det blev såklart en massa mys med henne, hon är så snäll, go och glad! Det blev lite mera fika och prat och Albin fick ännu en fin present - en skottkärra, röd! Så fort han såg den lät han som en bil, som han oftast gör åt det mesta - bbrrrrrmmmmm! Av Tilda fick han även två jättefina kort på henne, som han hade önskat sig. Dom ska få en ram så småningom...
På slutet blev han väldigt trött och arg. Jag gjorde i ordning flaskan, besöket åkte hem och jag tänkte att Albin skulle sova. Gav honom flaskan, han somnade i min famn. Tyvärr vaknade han i sängen lika fort och sedan var det kört! Då blir man väldigt less kan jag säga, eftersom klockan egentligen redan var alldeles för mycket. Men det var bara att gilla läget, ge Albin middag och leka litegrann. Jag var så fruktansvärt trött, helt slut kände jag mig. Så Tommy tog Albin och for iväg en sväng med bilen, så jag låg i soffan och slöade lite framför datorn. Albin fick sova en stund i bilen, när dom kom hem var han nyvaken och fortfarande väldigt trött. Tommy satte sig i sackosäcken med Albin i famnen och han slocknade direkt. Han var helt deckad, sov så gott och ville inte alls vakna. Det är inte så ofta han är så, så vi struntade i klockan och lät honom sova ett tag.
Då somnade han klockan nio ikväll ändå, det trodde jag aldrig. Men han var tydligen väldigt trött!
Jag och Tommy har då spenderat resten av tiden i vardagsrummet, han vid teven och jag vid datorn. Nu funderar vi på att lägga oss snart. Vilken Lördag kväll! Men det är ju en dag imorgon också...

Det sämsta på hela dagen var att batteriet i kameran var slut, så det blidde inga bilder alls.

Min snygging häromdagen

Taklampa

Jag håller ju på att leta efter en taklampa till vårt sovrum. Jag har ju länge velat ha en speciell från Jotex. Men igår när jag skulle beställa så skulle inte den komma förrän i November nån gång, så då struntade jag i den och fortsatte istället sökandet. Det finns en i ellos som är ganska fin också, eller det finns ju såklart många men jag är inte beredd att betala så himla dyra slantar. Jag gillar ju vitt, grått och svart, tycker att det är dom bästa fägerna som man kan kombinera med det mesta. Nu känner jag för att ha en ljus, till vårat ljusa härliga rum. Denna är enkel, vit och kostar bara 349 kronor, ganska lagomt tycker jag. Jag har ju flera erbjudanden där också, så det blir ännu billigare. Vi får se vad vi bestämmer oss för, men detta är iallafall ett förslag...



Fondtapet

Åh vad jag längtar tills på Måndag, då mamma och pappa kommer till oss igen. Då ska pappa spackla väggen och sedan tapetsera på Tisdag, det kommer att bli så himla fint! Tror jag...
Här är fondtapeten vi valde iallafall - från Färgland Parad 10 - kostar 189 :- rullen. Det är ju ett riktigt bra pris tycker jag och vi behöver nog bara 3 rullar förhoppningsvis.
Färgerna syns tyvärr lite dåligt på den här bilden, det är lite suddigt. Men ni kommer självklart få se slutresultatet på Tisdag. En före-och efterbild kanske.


Beställning

Det gillar vi! Och gud vad jag gillar Jotex! Jag har just skickat iväg en beställning med lite saker till vårat nya hem, vissa saker bara för att få något nytt och någon grej för att det fattades, som till exempel taklampan (takkronan) som vi tänkt ha i vardagsrumet. Synd var det bara att just den kommer om cirka en månad, men den som väntar på något gott... Resten av sakerna fanns iallafall.


Gardiner, antingen till köket eller vårat sovrum
198 :-

Takkronan till vardagsrummet

799 :-

Passande kandelaber till vardagsrummet

199 :-

Ett nytt duschdraperi behövdes

199 :-

Nya fräscha handdukar

49,90 :-

Allt detta för cirka 1100 kronor. Takkronan går egentligen på 799 men jag hade en kod så jag fick halva priset på den, kan ju inte bli bättre?


Fredag och helg

Vilket känns helt underbart! Tommy har ju jobbat eftermiddag i veckan och är då ledig idag, det är det enda positiva med eftermiddagsskiftet.
Den här dagen började klockan 7 för mig och Albin. Vi klev upp, slog på "Vakna med voice" som vanligt och gjorde sedan frukost. Dagen har rullat på precis som alla andra. Albin sov iallafall en bra lur idag, det blev 1,5 timme, till skillnad från igår då det inte alls var något vidare. Rörmokaren har varit till oss och bytt våran duschblandare, äntligen! Duschen har ju inte fungerat, igår fick jag stå och tvätta håret i handfatet, vilket inte alls var någon hit...

Just nu är mina grabbar borta en stund, och jag kan ju erkänna att det är så underbart att få vara själv en stund. Bara sitta i lugnet och njuta. Kameran är återfunnen också, gud så skönt! Den låg ju i Tommys väska, enda stället jag inte hade hunnit kolla. Så nu ska jag bjuda på någon nyare bild tänkte jag.

Igår umgicks jag och Albin med våran älskade Kajsa, hon var ledig. Vi surrade, busade och hade trevligt som vanligt. Jag började plocka med lite av mina grejer, har ju så jäkla mycket saker och jag är en sån som har svårt att slänga något, för man kan ju få användning för det(?) Men jag har en liten väska full med hårgrejer och annat trams, däribland fanns en massa hårband, vissa gamla och stygga! Albin fick testa nästan allihop på samma gång, det tyckte han var kul. Han var så otroligt söt också, gud så jag och Kajsa skrattade. Jag var tvungen att hämta kameran! Så det var det jag tänkte bjuda på nu, resultatet...
Sen ska jag plocka lite här hemma, sånt tar ju aldrig slut hur mycket man än håller på. Ha en trevlig helg!

Visst var han väl ganska roligt söt? :)



Dagens grattis

Går till en av mina bästa vänner Annette på namnsdagen.

Många pussar från oss  ♥



(Hoppas det var okej att jag stal denna bild Nettan?)

Present av farmor

Även denna dag har varit ungefär som alla andra, det har varit mycket bus, lek och mys både med Albin och med Kattis. Men ikväll åkte vi och hälsade på Albins farmor. Kände både att vi behövde göra något eftersom Albin blir så less här hemma och så träffar vi inte henne så ofta. Väl där så börjades det med paketöppning för Albin, där det var en rolig fischer price leksak. Den kommer vi nog leka en massa med imorgon. Han gick runt och utforskade lite, så han var väldigt nöjd. Tittade, klämde och kände på allt.
Sedan drack vi kaffe med dopp, Albin fick smaka lite kaka som han verkade gilla skarpt. Vi pratade en massa om allt möjligt, men till slut blev Albin lite missnöjd eftersom han var väldigt väldigt trött. Så vi tog vårt pick och pack och for hem. Bytte blöja, tog av kläder, borstade tänder, tog alvedon, fick flaskan och somnade gott. Då satte jag mig framför teven för att invänta idol. Här sitter jag fortfarande och även ikväll var det några riktigt duktiga sångare, även "skådespelare"...
Nu tänkte jag faktiskt stänga av datorn och så ska jag först gå på toa, efter det ska jag ringa Tommy och sedan ringa mamsen.

Jag är så orolig över en grej bara, jag hittar inte kameran! Har letat överallt där jag kunde tänka mig att den den var, utan resultat. Vi har ju aldrig lagt ifrån oss den eller glömt den nånstans, så jag förstår inte vart den kan vara. Blir struligt med flytt och allt! Jag hoppas verkligen att den kommer fram imorgon så att jag kan knäppa några kort på prinsen och lyan...

Vilket väder!

Det stormar kraftigt här ute, så hårt att det viner i fönstren och träden står på sned. Hoppas det lättar lite så småningom, ifall att jag och Albin ska gå ut nånting. Just nu ligger lilla prinsen på ärten och sover, han var så otroligt trött denna morgon, direkt vi klev upp var han trött och grinig. Det är ju inte så konstigt med tanke på att natten var ganska jobbig och han vaknade före 6 i morse då vi klev upp. Då kan jag lova att det var en till som var dödstrött och på dåligt humör, kan ni gissa vem?

Nu sitter jag här framför teven - "Våra bästa år". Tommy ligger i soffan bredvid och vilar sig lite, då han ska iväg på jobbet om ett tag. Vi är så sega att vi inte orkar göra något speciellt. Men jag känner verkligen att jag skulle vilja umgås med någon nu, skulle nog Albin också vilja. Det har ju blivit extra lite av det nu när vi varit förkylda. Synd att Albin fortfarande inte är frisk! Hoppas att det går över helt snart...

Jag tror iallafall att jag har bestämt mig för vilken fondtapet jag vill ha i vårt vardagsrum. Så sedan får vi åka bort till Färghandeln och höra om dom finns hemma eller om dom måste beställas. Jag hoppas verkligen att dom finns hemma, så att vi antagligen får den tapetserad på Tisdag. Den är jättefin!
Nu vaknade plutten också, efter en timmes lur. Så nu blir det bus och mys!





Idol och tapeter

Idol 2009 har nu dragit igång, och ingen är nog gladare än jag över det. Musik är ju underbart! Och jag gillar programmet, perfekt att ha det att titta på om kvällarna i höstmörkret. I kvällens avsnitt var det en tjej som spelade gitarr och sjöng som jag tyckte var så grymt bra, lite speciell. Men då var det synd att hon skulle böla så mycket, nervöst sammanbrott kanske det kallas? Så hon gick såklart inte vidare, för hur skulle hon då klara resten om hon var sådär redan innan audition? Sedan var det en tjej med keps som var skitduktig, hon gick iallafall vidare. Likaså den bästa av dom alla, killen som var sist att sjunga som spelade gitarr och hade glasögon. Han var kung! Och han gick såklart också vidare. Det känns roligt att ha en hel säsong framför sig att titta på nu.

Annars då? Jo, dagen har väl varit som alla andra. Tommy jobbar eftermiddag, så han for till jobbet vid 13-tiden. Jag och Albin har lekt, busat, myst men mest åkt omkring i bilen. Han har varit lite väl less här hemma idag. I bilen är han ju oftast nöjd, och vad gör man inte? Han somnade i bra tid ikväll också, 19.45. Så jag hann sätta mig i soffan i lugn och ro, slå på datorn och äta några wienergum innan idol började.
När vi var ute och rullade ikväll så svängde jag in på Färghandeln precis innan dom stängde. Lånade en tapetkarta, där jag ska välja ut en fondtapet. Dom var skitfina allihopa, men jag tror att jag nästan har bestämt mig. Tommy får nog inte ens chansen att fundera... Så vi får åka dit imorgon igen, se om tapeten finns hemma och isåfall fixa den. För antagligen så kommer mamma & pappa på Måndag. Då tänkte pappa spackla lite som behövs för att sedan tapetsera fondväggen i vardagsrummet på Tisdag. Det är ju det som är mest brådskande just nu eftersom den väggen ser för jävlig ut (det är en dörr som byggts igen där). Det ska bli härligt att få det fixat, då är man en bit på väg.

Nu sitter söta lilla Kattis bredvid mig och vill säkert göra något hyss. Hon klättrar uppför stocken i vardagsrummet så det lever om, hon busar runt som en galning och hon äter på mina blommor i fönstret. Man kan bli galen! Men det är tur hon är söt också, så ilskan rinner fort ur en.
Tommy är nog hemma vid tolv, så jag lär nog vara vaken när han smyger in. Jag längtar redan tills det blir helg igen, hatar när han jobbar eftermiddag. Nu ska jag ta mig något att dricka och titta på tv en stund, sedan ska jag nog gå till sängs. Det har varit en lång dag! Tyvärr har jag fortfarande inte knäppt några kort, fy vad dåligt, skärpning nu! Men detta får bli ett bildlöst inlägg... Godnatt!

Ny adress och ny katt

Jaha, vart ska jag börja? Jag har kommit av mig lite här känner jag. Så här inaktiv har jag aldrig varit på bloggen sen den startades. Men det har varit mycket nu, jag har varit sjuk, Albin också och han är det fortfarande. Vi har flyttat och som sagt haft fullt upp varje dag. Tommy jobbar som vanligt och då finns det absolut ingen tid vid datorn, nu har det mest berott på brist på ork. Kände bara att jag mste skriva några rader nu, så ni får veta hur vi har det.

Det känns helt underbart med den nya lyan, vi stormtrivs! Stort härligt vardagsrum med öppen spis, ett skitsnyggt kök, med diskmaskin(!) Kan inte ens beskriva hur glad och tacksam jag är för den maskinen, vem var det som uppfann den? Albin har ett ganska stort rum, som verkligen behövs till alla hans saker. Det är ljust och härligt. Vi har ett ganska litet men mysigt sovrum. Utanför är en stor och fin gård, skulle bara behövas fixas till lite, röjas och så. Bakom huset är en stor och brant nipa, och man ser älven där nere, hur fint som helst! Skulle behövas röjas lite mer även i nipan, då skulle det bli ännu bättre utsikt.

Det är lite som ska göras här i lägenheten också. Vi ska välja, pappa ska göra och hyresvärden ska betala. Det är ju inte dåligt, vi har ju den trevligaste och lättaste uppgiften iallafall. Det ska bytas golv i hallen och så småningom i vardagsrummet också. Vi ska måla och tapetsera en fondvägg i vardagsrummet, köket och Albins rum ska tapetseras och vårat rum ska målas (förutom fondväggen vi har). Sen är det lite lister och sånt som måste fixas. Det är ju också nånting som får bli lite eftersom.

I Lördags kom mina älskade föräldrar hit. Vi hade beställt saker med dom, köksmöbler och 3 stycken rullgardiner från Jysk. Möblerna blev jättebra där i köket, fina och bra storlek. Två av rullgardinerna sattes upp i Abbes rum och den andra i vårt, vilket blev jättebra. Våran är så fin så att den även får fungera som en gardin än så länge, vi låter den hänga ner litegrann hela tiden. Jag måste köpa nya gardiner till alla rum förutom vardagsrummet, vilket bara är roligt. Jag gillar ju sånt!
Mamma och pappa hade även med sig kattungen Kattis till oss, som nu bor här. Hon är verkligen jättefin, och väldigt busig när hon väl är framme. Än så länge är hon fortfarande ganska rädd och skygg, framför allt för Albin. Hon ligger mest under våran säng och trycker, både när hon leker och sover. Men så fort Albin somnat, kommer hon fram. Det är ju inte konstigt hon är rädd för det lilla vilddjuret Albin, när hon dessutom inte alls är van barn.

Igår åkte mamma & pappa hem igen. Vi hade bjudit Jim & Kajsa på middag här, så dom kom vid sex-tiden. Vi bjöd på tjälknöl, klyftpotatis, sallad och kall bearnaise. Gott som attan! Sen drack grabbarna någon öl och satt vid datorn medan jag och Kajsa tittade på tv. Albin var uppe lite längre än vanligt, eftersom han sov så sen eftermiddagslur. Så kan det bli ibland.

Just nu ligger Albin och sover en lur, Tommy sussar på soffan en sväng innan han snart ska iväg och jobba och jag sitter här i soffan med en kopp kaffe... Vi har redan varit och handlat, så det är gjort. Jag hämtade även några plagg i gamla lägenheten, eftersom jag inte hade nånting här. Alla kläder är fortfarande kvar där. Vi får ta lite eftersom, det ska ju rensas lite också! Sen är det ju flyttstädningen som är kvar, det absolut värsta och tråkigaste av allt. Tur vi har lite tid på oss, vi har ju trots allt lägenheten till sista September. Och så har jag snälla Kajsa som antagligen ska hjälpa mig.

Nu blev det ett väldigt långt inlägg, men det får stå för den vecka jag inte skrivit nånting alls. Tyvärr har kameran också varit inaktiv, så jag kan inte bjuda på några nya bilder. Men jag får ta någon annan istället. Nu ska jag göra annat, får se när jag uppdaterar igen...

Albin och hans härliga miner ♥
(Här är han ute i finvädret på hans 1-årsdag och tittar imponerat på när pappa blåser såpbubblor)

Sjuklingar

God kväll! Jag ligger i sängen och ska försöka sova. Tänkte bara slänga in ett kort inlägg bara för att tala om att jag gått och blivit sjuk. Mitt upp i allt, flytten bland annat. Och inte nog med det, så är även Albin sjuk. Det började på Lördags kvällen och sen har det blivit värre och värre. Så just nu är det absolut ingen dans på rosor, inte ens maskrosor. Jag är helt Jävla matt, vill nästan gråta. Jag har ont i hela kroppen, mer än vanligt. Snoret rinner, det svider i näsa och ögon och jag har ont i halsen och feber. Jag hoppas att natten blir dräglig och att jag kanske är lite bättre imorgon... Men nu vet ni iallafall varför jag inte varit aktiv vid datorn, som jag inte slagit på sen i Lördags. Hoppas det är bättre med er. Godnatt!

RSS 2.0