1000 och 15

Ja mina vänner, detta är faktiskt mitt 1000:e inlägg. Inte så speciellt alls med det, men det känns ändå lite otroligt. Har bloggat som Albins mamma i 13 månader nu. På tal om månader, så måste jag ju även nämna att Albin (min lilla bebis) blev 15 månader idag, vilket är ännu mer otroligt. Helt sanslöst vad tiden går fort och vad han lär sig snabbt. Han surrar ju såklart för fullt. Han kan till exempel säga mamma, pappa, tack tack, aj aj, oj oj oj, nä (och skakar på huvudet), ah (och nickar), bu, Kajsa & Jim, bada, katt, bom (fast han säger bam) och lite annat smått och gott. Så himla söt att man inte kan beskriva med ord! Han är så duktig och förstår nog tamigfan allt man säger. Sin mor upp i dagen kanske? :) Imorgon ska vi åka till dagmamman halv nio, och då ska han nog vara själv hela tiden fram till halv tolv. Jag gruvar mig redan för att lämna honom, kommer inte bli roligt. Han har ju blivit ännu mera mammig sen jag började lämna honom hos henne. Jag får inte gå nånstans utan honom, inte ens på toa trots att Tommy eller någon annan är med. Då kan han bli hysterisk och grina. Han är väl rädd att jag ska försvinna och inte komma tillbaka, mammas lilla älskling. Hoppas det går hyffsat imorrn iallafall. Nu ska jag nog försöka sova, har inget speciellt att berätta. Förutom att vi haft ett mysigt dygn hos mormor och morfar, som vanligt. Godnatt!

Fredag

Jag lämnade Albin idag också, samma tid som igår. Ragnhild höll i honom, han fick ha tutten & snuttis och jag vinkade hejdå. Det blev grin såklart men det hade tydligen gått ganska bra efter att jag hade åkt. Det jag tycker känns lite jobbigt är att jag vet hur Albin kan vara, hur han brukar vara. Han brukar inte ge sig, han är svår att distrahera. Är han arg eller ledsen så är han det ordentligt på en gång. Jag åkte iallafall hem, vattnade blommorna, tvättade & hängde tvätt, plockade lite och kollade posten. Satt sedan och väntade på att klockan skulle gå. När klockan var 11.25 åkte jag och Tommy tillsammans och hämtade vårat hjärta. Då hördes han ända ut. Och när vi kom in så blev han väldigt nöjd av att komma till pappa, trots att han var jättetrött. Då brukar det nämligen bara vara JAG som gäller annars. Ragnhild sa "herregud vad han tar i när han skriker". Mmm jag vet ju det, sa jag då. Annars här hemma har det varit mera plock, matlagning och mera tvätt & hängning. Albin fick följa med Tommy till Brorssons en sväng för att sitta i lastbilen och bli lite gladare. Han fick även ta ett bad med mig, då vi filmade honom en sväng. Och det är nog den sötaste filmen vi har på honom än så länge, sötproppen! Han somnade gott strax efter halv nio. Då blev det Idol för min del, jag och Tommy i varsin soffa. Gud vilka stjärnor dom är alltså, dom fyra som är kvar. Jag gillar verkligen alla. Men Erik är nog oslagbar vissa gånger. Tyvärr så missade jag mycket idag, både för att jag la Albin och för att jag senare var nere i tvättstugan och hängde ytterligare en tvätt. Nu ligger vi i sängen, Tommy sover redan gott. Den jäkeln somnar ju oftast på en minut! Imorgon åker han med några kompisar till Övik och ser hockeyn. Jag och Albin ska åka till Trolldalen och umgås med mamma, blir kvar där över natten. Det blir mysigt. Hugo ska ju också vara med oss, det gillar nog Albin. Nä nu ska jag ta en prilla och lyssna på tumlaren som hörs nerifrån. Godnatt!

Lämnade Albin idag!

Vi hade faktiskt en bra natt inatt. Albin sov inne hos oss som vanligt, och jag tror nästan att jag lyckades somna till klockan 1, kors i taket! Jag var såklart väldigt trött i morse ändå, men det fanns en som var tröttare - Albin. Gud vad han sov gott, han vaknade till liv vid 07.45. Det blev lite stressigt eftersom vi skulle vara hos dagmamman 8.30, men det gick! Men snacka om typiskt, en som är så lättväckt och dålig sovare annars ska såklart sova jättegott när man ska upp och har en tid att passa. Vi kom iallafall till Ragnhild i tid, började leka för fullt. Jag har ju fått en kompis där, lilla Cornelia som vill leka med mig hela tiden. Hon är så söt och go! Strax efter halv tio var det dags, då fick jag vinka & ge slängpussar till min lille son och fara därifrån. Han blev såklart väldigt ledsen, ja det är fasen inte roligt. Men det hade gått ganska bra sedan ändå, tills han började bli väldigt trött. Jag kom tillbaka halv tolv och då var det en som var lycklig över att få komma till mamma. Han hade ätit väldigt dåligt, men det förstod jag att han skulle göra. Det gör han ju nästan alltid tyvärr... Var kvar där och surrade en stund, sedan åkte vi hem och lilleman somnade gott. Han sov i nästan 3 timmar, i sin egen säng! Man blir nog väldigt slut av att börja hos dagmamma och leka med barnen? :) Imorgon blir det samma tid som idag - 8.30 till 11.30 och så blir han lämnad av mig igen. Hoppas att det går bra. Det blir nog lite roligare då iallafall eftersom hans kusin Edvin också är där då. Just nu har jag två sovande grabbar här bredvid mig och jag ska väl också försöka sova. Skönt att vi fått helg nu, Tommy är ju ledig imorrn. Då blir det städning och andra måsten här hemma. Har redan satt adventljusstakar i vardagsrummet och vårat sovrum. Måste även fixa något till Albins sovrum och till köket. Mysigt med advent, men vart är känslan? Det är nog svårt när man ser grus & gräsmatta ute och ofta har plusgrader, så här i slutet på November? Får hoppas att både känslan och snön kommer innan jul iallafall. Godnatt!

Fredag den 13:e?

Ja man skulle kunna tro det, men det är ju Onsdag den 25:e. Tänker inte gå in på några detaljer för det blir alldeles för långdraget. Men det har hänt flera saker idag för både mig, Tommy och Albin. Som tur är så gick det ju faktiskt relativt bra för oss, haha, men man blir ju matt! Vi var och storhandlade idag, skönt att ha det gjort. Även om man alltid glömmer saker ändå. Ikväll var vi över till svärfar en sväng, tog med våran dator och körde på hans internet och det gick ju himla bra. Gud vad man blir handikappad utan internet? Albin gick runt där som vanligt, rev & slet i allt, lekte lite och tiggde mat av sin farfar - trots att vi just hade ätit pizza till middag. Han är för rolig alltså! Han är ju oftast jättedålig på att äta. Men han ska då alltid smaka på det folk sitter och äter, spelar ingen roll vem det är eller vad det är. Men det är ju roligt! Albin somnade gott halv nio ikväll, Tommy gick och la sig en stund senare och jag tittade på Greys Anatomy. Nu ligger jag i sängen, knät värker och svider som fan! Kan inte sluta tänka på dagens vurpa, det måste ha sett förbaskat roligt ut. Ragnhild (dagmamman) ringde till och med för att fråga igen om det gick bra. Det var ju gulligt av henne! Imorgon ska vi vara där klockan 8.30. Har ställt alarmet på 7, så jag hoppas att vi får sova någorlunda. Så det inte blir en pers att kliva upp... Tommy har sovmorgon och börjar 6.30, skönt för sjusovarn min att få sova lite längre. På Fredag är Tommy ledig, vilket jag är väldigt glad över. Eftersom han har tänkt åka till Övik och se hockey med några kompisar på Lördag så är det bra att han har en extra dag här hemma. Vi måste både storstäda och adventspynta, så det blir nog fullt upp. Eller Tommy får väl vara med Albin så får jag sköta resten... Nu ska jag försöka vila lite här tills Albin vaknar, godnatt!

Årets första vurpa!

I morse blev jag less på Kattis, att hon måste gapa och hålla på så att hon väcker Albin. Jag hade ju ställt klockan på 7.30, både jag och Albin sov gott. Och så väcker den rackarns katten oss före klockan 6. Albin ville såklart inte somna om nånting, det kan han ju nästan aldrig göra när han väl har vaknat och framför allt inte när det är pga katten... Det var bara att stiga upp och göra morgon. Trött som ett lik var jag, men det blev bättre när man kom ut till bilen och åkte iväg. Kom till dagmamman efter klockan 9, Albin gick in och började leka direkt. Vi blev bjudna på fika idag också. Det var så roligt där så, förutom när vi skulle hem förstås. Klockan var strax före 11, vi var påklädda, jag bar på Albin och gick nerför bron. På något jäkla vis så måste jag ha missat det näst sista steget, så man kan nästan säga att vi flög utför! Jag höll hårt om Albin och lyckades hålla undan honom från backen. Men han blev väldigt rädd, skrek och grinade. Och jag ligger här lite mör i kroppen, ett knä som är svullet, ömt och blöder och en lätt vrickad fot. Aj vilken jäkla vurpa alltså! Men tur i oturen ändå, för det hade ju kunnat gå mycket värre. Vi åkte iallafall hem, såg ut som en lergubbe. Hemma var det ett planerat strömavbrott som och skulle vara mellan kl. 9 och 13. Albin var på otroligt trött så han skulle få flaskan och läggas i säng. Men svårt att värma flaskan med strömavbrott, så jag fick hälla upp diskhon med hetvatten och lägga flaskan i. Det tog en liten stund men gick bra till slut. Han somnade väldigt gott och jag funderar också på att vila, sov trots allt inte så hemskt mycket inatt...

Hemsk natt med magknip

Det var verkligen vemodigt att kliva upp i morse. Albin vaknade klockan tolv inatt, fick komma in till oss. Men han somnade aldrig om utan han rörde sig runt i hela sängen, grinade och skrek. Han hade jätteont i magen, min stackars prins. Och han somnade inte förrän halv fyra, självklart tog det längre för mig. Jag sov väl sammanlagt en timme ungefär... Men vi klev upp, åt frukost, gjorde oss i ordning och begav oss mot kyrkis. Där var dagmammorna med deras barn och några mammor med deras små. Det var trevligt, Albin stormtrivdes och hade jättekul. Han lekte för fullt och gick runt och tittade överallt, så söt! Var ju ganska längesen vi var dit och då var det inte lika roligt, sen har jag inte haft lust eller ork. Annars i eftermiddag så har Albin badat med sin pappa igen, vi har ätit middag, myst, Albin och Tommy har tittat på hockey (eller "bam" som Abbe kallar det). Och jag har plockat som vanligt och tittat på Plastikkirurgerna och Desperate Housewives. Nu ligger jag i sängen bredvid mina älsklingar som redan sover. Jag hoppas verkligen på en bättre natt inatt! Imorgon ska vi till dagmamman klockan 9, blir nog roligt!

Kycklingmamman

Kvällen har varit relativt lugn. Vi åt god kycklingmiddag, jag älskar ju som sagt kyckling. Tommy och Albin tog ett bad, vilket var väldigt uppskattat av den lille prinsen. Sedan lekte dom litegrann medan jag höll på med mitt. Tog mig an sånt där tråkgöra som jag inte gör så ofta, nämligen att rensa lite bland papper och annat skrot. I byrån till exempel. Fick inte sån bra ordning än, det hann jag inte. Men lite försvann ju iallafall. Och så satte jag in en massa papper i en pärm, så där blev det lite ordning. Albin somnade strax efter klockan åtta och Tommy somnade väl strax därefter. Jag satte mig framför teven med mitt kamomillte. Först var det design Simon & Tomas som jag fullkomligt älskar, sedan blev det CSI. Nu ligger jag i sängen och hör på en karl som andas högt. Så jag får väl göra det gamla vanliga, stirra i taket och vrida & vända på mig tills jag får äran att somna. Brukar aldrig somna före klockan 3 nu för tiden, börjar bli fruktansvärt irriterande. Och nu när jag inte har något internet så har jag ingenting att göra här på sena kvällarna heller. Äsch, får se fram emot morgondagen och hoppas att den blir lyckad. Imorgon bitti ska vi träffa dagmamman, mammor och barn borta på kyrkis klockan 9. Blir nog roligt för Albin att leka och busa med barnen. Nu sätter jag punkt för ikväll, godnatt!

Första inskolningsdagen

Nu ligger jag i sängen, passar på att slöa lite medan Albin sover sin lur. Har just legat och talat med svägerskan (Elin) i telefon i en halvtimme, alltid trevligt. Hon hälsar till er som har hälsat till henne genom mig och ni som följer hennes blogg. Hon kommer nog snart igång igen, men behöver ha en paus ett tag till. Dagens inskolning hos dagmamman gick jättebra. Den var iofs väldigt kort, bara 1,5 timme, men ändå! Denna lilla kille som annars brukar vara rätt så mammig och så, var inte alls mammig under den tiden, han var nöjd, lekte bra och han ville inte ens följa med när vi skulle åka hem. Det är ju väldigt positivt, jag hoppas att dom andra dagarna går lika bra. Dom kommer nog vara lite längre, men vi tar ändå en mjuk start. Kan vara bra för alla parter tror jag. Det känns iallafall otroligt skönt att man kommit igång. Jag kommer att svara på alla kommentarer när jag har tid framför en dator. Nu har jag iallafall uppdaterat om hur det gick idag. Nu ska jag vila lite och vänta på att min kära sambo ska komma hem från jobbet. Då måste jag få lite gjort här hemma...

Utan internet!

Ja vi är utan internet och det är för jävligt. Vi har mobilt bredband, ett sånt där litet stick. Det har nu gått sönder och jag vet inte hur vi ska lösa det. Vi är ju bundna till detta ända till Juli månad och vill ju inte sitta och betala på nånting om vi inte använder det. Men ett nytt sånt modem kostar ganska mycket, iallafall en summa vi inte har råd med just nu. Men vi får se! Då vet ni iallafall varför jag inte bloggar. Nu har jag ganska nyss lagt mig i sängen och får nöja mig med mobilen. Sedan blir det att stirra i väggar och tak tills man somnar... Imorgon väntar första dagens inskolning hos dagmamman och det ska bli roligt. Spännande om inte annat. Hoppas bara att Albin är pigg och på bra humör imorrn bitti, klockan 9 ska vi åka dit. Han fick bada ikväll så han är ren och fräsch. Han fick även leka en massa med sin favorit Kajsa. Hon & Jim var här och hälsade på oss och det är alltid uppskattat. Albin somnade klockan 21 ikväll, nöjd efter dagen med lek och bus. Efter det låg jag och Tommy framför tv:n och såg Söndagsfilmen "Shooter". Den är riktigt bra, vi har sett den förut men kom inte ihåg så mycket. Det är iallafall en film att rekommendera till er som ännu inte har sett den. Men nu ska jag lägga ifrån mig telefonen och så är det bara att hålla tummarna för en god natts sömn för oss alla. Lilla hjärtat vaknade nyss och ligger bredvid mig. Jag tycker synd om Tommy som ska upp vid 3-tiden! Jag vet inte ens om han sover än. Nu säger jag godnatt, och så får vi se om jag uppdaterar nånting imorrn...

Snart jul!

Herregud, julen närmar sig med stormsteg. Snart bara en månad kvar och alldeles snart är det första advent. Jag tyckte inte det var längesen det var julafton, och våran söta lilla tomtenisse var 4 månader gammal. Då ammade han, hade stora fontänkräkningar och kolik, bland annat. Men han var världens sötaste pojke och gjorde sina föräldrar otroligt lyckliga ändå förstås! ♥

Jag älskar verkligen julen, så jag längtar såklart. Alla fina saker, pyntet & granen, musiken, maten & baket, klapparna, alla glada barn - Ja allt som hör julen till. Jag har liksom växt ifrån den där spänningen och glädjen jag hade förr. Jag vill inte ens ha några julklappar, utan nu är det barnen man glädjs åt. Det är dom man ger alla julklappar och blir lycklig av att titta på. Gud vad vuxen man blivit? Haha! 

Det som blir väldigt tråkigt med detta år är att min mamma kommer att jobba kväll, mellan klockan 15 och 21. För första gången på mina 22 år så ska hon jobba kväll och det känns löjligt tungt faktiskt. Men det får lov att gå, kan inte göra så mycket åt det. Sedan så kommer man väl vara alldeles blöt i svett av att jaga och hålla koll på våran vilda lilla buse också. Men det är tur att han även kommer att ha ganska många att leka och mysa med :)


Våran alldeles egna tomtenisse - julen 08 ♥


Familjen ♥


Dagens allt!

Ja, den här dagen började med en hemsk natt och morgon. Somnade nämligen inte förrän klockan 6 i morse, snacka om trött och less! Så när Albin vaknade vid 7 fick Tommy kliva upp med honom, för jag var ett lik. Sedan klev jag upp vid 10.
Då var det full fart. Ner till tvättstugan för att hämta mera ren tvätt som jag tog reda på. Bädda sängen, äta nånting, leka, packa åt oss alla tre, byta i kattlådan, fylla på kattmat & vatten och vattna alla blommor mm. Tommy och Albin for iväg en sväng medan jag gjorde lite av det som skulle göras. Dom gick på ica lite snabbt, till slut somnade lillgubben.

Då satte jag mig på förarstolen och började köra mot Sollefteå.
Första stoppet blev på kiosken där vi köpte en väldigt försenad födelsedagspresent åt Stellan (han fyllde år den 4/9). Det blev ett hederligt lottpaket, men har man dåligt med tid, pengar och fantasi så har man! Väl hemma hos Stellan, Vicky och Tilda blev det gott fika, trevligt surr, lite mys med lilla Tilda gums och sedan blev det fotografering. Stellan & Vicky plockade fram alla fotostudiosaker och började knäppa för fullt på Albin. Även fast han inte riktigt ville vara still så blev det faktiskt många bra bilder. Så Stellan skulle redigera dom lite och skicka dom till oss när dom var klara. Så nu längtar jag verkligen, stort tack för att ni tog er tid, jätteroligt!

Sedan åkte vi till Trolldalen, där vi blev bjudna på god kycklinggratäng med sallad och sås. Efter det blev det lek, mys och tv. När Albin väl hade somnat var det Idol som gällde. Är mycket glad för att rätt person åkte ut ikväll, enligt mig alltså. Jag tycker att Reza är skitduktig, men jag tycker att alla är jättebra. Och av dom 5 som var kvar så gillade jag henne minst. Så jag var väldigt nervös när det stod mellan henne och Erik (som jag tycker är kunglig). Jag och mamma röstade två gånger var på honom, haha!

Nu ligger alla i huset och sover, till och med katten antar jag. Snart ska jag lägga mig och testa utmaningen jag också, men det är så att man gruvar sig!
Imorgon åker vi ner till stan en sväng, ska kolla på Lindex om jag kan hitta nånting för kupongerna. Måste fixa nånting som Abbe kan ha på sig på jul, även möjligtvis nånting till mig. Har inte så stora förhoppningar...


(En söt prins på bryggan - sommaren 09)


Snart inskolning

På Måndag ska jag börja inskola våran lilla buse hos dagmamman. Det är med blandade känslor måste jag säga. Jag har gruvat mig för detta i månader, det är en av sakerna som går runt i min skalle och oroar mig mycket. Det kommer säkert gå ganska bra, men jag kan ändå inte låta bli att tänka och känna oron. Det är mest gällande hans sömn och ätande, även hans extrema överaktivitet. Man kan ju hoppas att det ska gå bättre än man tror, har hört att det ofta kan vara så. Med barnen och dagmamman kommer det nog gå jättebra iallafall. 

Samtidigt så ska detta bli så otroligt skönt! För oss båda tror jag. Jag behöver verkligen få vara lite för mig själv nu med min trötthet, dåliga sömn och den hemska värken. Jag måste försöka få återhämta mig lite efter alla dessa månader. Och Albin behöver ju även komma ifrån mig, komma hemifrån och få leka med barn. Det är bara nyttigt! Han kommer nog trivas med barnen, och dagmamman är ju så bra! Jag längtar bara tills inskolningen är över och man vet att det går bra med allting. Han kommer att vara där 15 timmar i veckan till att börja med, så får vi se sedan hur det blir. Det beror på hur det blir för mig med jobb så småningom.
Men när han är hos dagmamman så ska jag försöka njuta lite av att vara själv här hemma, kunna få lite gjort, vila så mycket jag kan, försöka komma ut och röra på mig lite, köra min sjukgymnastik och kanske även börja hos kuratorn så småningom(?)

Just nu har jag mina två fina änglar bredvid mig i sängen och båda sover sött. Vi får väl se när jag slocknar, natten till idag somnade jag nog kring 3 tror jag. Måste verkligen skaffa oss en liten tv att ha i sovrummet. Jag tror att det vore kanon, så att man kanske kan slå på en film eller nåt. För jag brukar ha lättare att somna då, av någon konstig anledning. Annars ikväll har jag bara sett på Mammas pojkar, som jag konstigt nog fastnat för...


Otroligt söt bild på våran Abbe ♥


Torsdag & redan helg

Ja här hemma har vi redan fått helg, underbart! Min sambo är lastbilschaufför och just nu med detta väder så är skogsbilvägarna alldeles förstörda så att dom inte kan hämta något timmer. Lika glad är jag för det. För dom blev därmed lediga idag. Imorgon skulle han ändå vara ledig eftersom det är eftermiddagsvecka, så vi fick lite längre helg och det är ju super.

Vad har vi gjort idag då? Jo, jag har tvättat lite mera, tagit hand om ren tvätt, plockat här och var som vanligt. Har även gråtit en ganska rejäl skvätt, går inte in på några detaljer nu utan det kanske kommer nån gång senare. Vi (Tommy) har betalat alla räkningar som vi hade liggandes i en stor hög. Det blev en rejäl summa denna månad för det var väldigt mycket olika saker på samma gång. Men så kan det vara ibland. Nu är det bara att hoppas att jag får mina pengar i tid från försäkringskassan, får hålla tummarna...

Elin, Martin och Edvin kom och hälsade på oss efter middagen. Det var riktigt trevligt, var så längesen vi sågs. Grabbarna lekte på för fullt som två vilda busar. Dom blev alldeles kokheta & svettiga om huvudet och Albins bamsetält var verkligen en hit. Nu får det inte dröja lika länge tills nästa gång, för Albin tycker ju att det är så roligt att leka med sin kusin.


Edvin och Albin rev tältet många gånger  :)


Kamomill

Ikväll har jag druckit kamomill-te som mamma och pappa köpte åt mig. Jag har ju såna sömnbesvär, svårt att somna på kvällen hur trött jag än är och det är fruktansvärt störande. Jobbigt och tröttsamt framför allt eftersom man sover nog dåligt med en bökig Albin i sängen. Det är så mycket som går omkring i mitt huvud och det märks som mest när jag går och lägger mig på kvällen. Jag är orolig över saker, tänker på saker som ska göras, en massa funderingar, tänker på Albins problem & mina problem såklart och vad som hänt under dagen osv. Jag har en stor psykisk stress och mycket oro. Jag har ju även mycket spänningar i kroppen, som både beror på min värk (rygg, nacke & huvud mm) och säkert lite pga oron också.
Nu har jag googlat lite om kamomill och av vad jag läst så verkar det vara riktigt bra. Sedan om det fungerar är väl säkert från person till person, som med allt annat. Jag är ju väldigt skeptisk till att det ska hjälpa mig, eftersom nästan ingenting brukar fungera på mig. Receptfria insomningstabletterna hjälper iallafall inte, och mina smärtstillande mediciner hjälper aldrig mot smärtan. Men vi får väl se nu då, om detta har någon verkan. Man kan ju alltid hoppas och försöka vara lite positiv, som ofta är min svaghet nu för tiden. Måste också försöka komma ihåg att dricka detta några gånger om dagen, framför allt varje kväll.

Här kommer lite fakta om Kamomill

¤ Kamomill verkar muskelavslappnande och kan vara bra mot muskelspänningar och ryggvärk mm. Och kan därmed ha en lugnande och eventuellt sömngivande effekt. Kan även lindra mensvärk eller annan värk. Inte nog med det så kan det hjälpa mot  mag-och-tarmproblem eftersom musklerna runt magen slappnar av.

¤ Kamomill verkar lugnande. Det verkar på samma delar av hjärnan som ångestdämpande medicin, men det är såklart mildare och inte beroendeframkallande. Så det kan dämpa lätt oro.

¤ Kamomill sägs kunna förebygga och lindra förkylning. Det har gjorts flera studier som visat att Kamomill innehåller Hippurate, som är en nedbrytningsprodukt av flavonoider i kamomillte och ämnet verkar antiinflammatoriskt. Kamomill kan även lindra infektioner vid eksem, lätt solbränna och utslag mm.

¤ Kamomill kan lindra irriterade och trötta ögon. Man blöter en kompress med kallt kamomillte och lägger på slutna ögonlock. Kamomill kan även fungera vid munsår och infektioner i tandköttet.

¤ Kamomill kan man även tvätta håret med, och med hjälp av aminosyrorna kan det ge håret extra lyster.

¤ Kamomill är urindrivande!

¤ Kamomill finns i olika former som krämer, lotion, tabletter och som torkad ört. Dricker man kamomillte så är 1-4 koppar en tillräcklig dos under en dag. Blommorna läggs i varmt men ej kokande vatten och får dra i 10 minuter. Man ska ha locket så att inte de nyttiga ämnena försvinner. (Jag har dock vanliga tepåsar i nuläget).

Varning!
¤
Gravida bör inte använda kamomill.
¤ Kamomill kan förtunna blodet och försiktighet är därför nödvändigt när blodförtunnande mediciner används eller medicinska åtkommor där detta kan ha betydelse är aktuella.
¤ Kamomill kan förstärka effekten av lugnande och sömngivande läkemedel och alkohol.

Faktan har jag tagit härifrån


Myskväll

Ute regnar det på taken, inne är endast Karin vaken. Jovisst, Albin gnällde just i sin säng och fick komma in till mig halvt sovandes. Mamma & pappa har också lagt sig för en stund sedan och sover antagligen gott. Tommy är och jobbar han, kommer nog hem strax före 1 skulle jag tro.

Mamma & pappa dök upp här klockan fyra. Då hade dom köpt med sig det vi skulle äta, så vi satte potatis på spisen och la in laxen i ugnen. Till det hade vi ärter, creme fraishe och majonäs och fy fasen vad jag njöt! Det var riktigt gott, måste börja äta lax oftare, för jag älskar det och tydligen så gör Albin också det.

Albin har busat järnet här, varit glad & go och myst en massa med sin mormor och morfar. Som vanligt så har han visat allt han kan, vilket är otroligt mycket tycker jag som stolt mamma. Och han har härmat dom hela tiden, för det gör han nästan jämt nu. När pappa nös tidigare ikväll, så låtsades Albin göra det han också. Helt fantastiskt sött, han är så härlig!

Mamma fick ge Albin flaskan vid åtta-tiden och han somnade gott. Då var det sofforna och fika för hela slanten. Plastikkirurgerna & Desperate Housewives rullades på teven och blåbärspaj med vaniljvisp rullades på tungan, underbart!
Imorgon får vi se vad som händer och sker, jag ska väl försöka få lite gjort här hemma. Måste ju passa på när man har "barnvakt". Det blir mera tvätt, plock och städ iallafall...

Söta lilla Albin gungar ute på gården ♥


Lycklig sambo

Inatt somnade jag nog vid 4 och så har man vaknat ganska mycket, så det var väl inge vidare att kliva upp i morse. Men Albin var snäll idag och lät mig ligga till 8 nästan, som tur var! Eftersom Tommy inte kom hem från jobbet förrän klockan 3 inatt så fick han såklart ligga kvar några timmar till.

Morgonen rullade på som vanligt, en massa hyss, grin, gos och lek. Albin är så jäkla söt! Man kan bli helt galen och vansinnig på honom ena minuten, men i nästa minut bara pussa på honom (nästan äta upp honom) och bli tårögd av glädje. Så det är tur att han är söt den lilla busen :)

Som rubriken lyder så hade jag en väldigt lycklig sambo idag. Han satt vid teven, kollade på texttv och fick se att Foppa ska spela med Modo resten av säsongen. Även Marcus Näslund ska vara ned och gud så glad han blev!

Albin somnade strax före ett, och strax efter det åkte pappa Tommy till jobbet. Han hade nog helst velat stanna hemma idag så att han har kunnat se Modo-matchen ikväll då Foppa ska spela. 
Här sitter mamman, trött, hungrig och jävlig. Vi har iallafall fått lite gjort idag - vi tog äntligen in utemöblerna, kände att det var dags nu. Stoppade in ny tvätt i maskin, plockade ur och i diskmaskin och har tagit ner lite mera saker till förrådet. Har till och med hunnit bädda våran säng redan!

Nu väntar vi finbesök idag, Albins mormor & morfar ska komma och sova hos oss. Det blir mysigt! Vi ska väl äta något gott, mysa framför teven, fika och så kommer dom antagligen leka och gosa en massa med sitt barnbarn. Det blir nog även lite funderingar över vad vi ska göra med vårat och Albins sovrum, för vi har tänkt att försöka fixa dom snart. Det blir nog att måla väggarna, men vilken färg? Har funderat på någon knallig fin färg i Albins rum, turkost kanske?

Nu har lillgubben kommit in till mig och somnat om, så jag ska nog också försöka vila lite, det kan behövas...



Bilden tagen härifrån


Gamla bilder

Här är en sida som jag verkligen gillar ----> http://labs.wanokoto.jp/olds

Där kan man ändra sina egna bilder så att dom ser gamla ut. Jag tycker att dom blir så fina, roligt med lite speciellt. Det är jätteenkelt att göra detta på sidan och spara dom. Dom är ju även jättefina att framkalla. Här får ni några exempel på hur dom ser ut när man ändrat dom :)






Albin & Skurt

Ja först tänkte jag berätta något som jag aldrig skrev i förrgår - Albin hade visst fått fram två tänder till. Alltså 8 tänder på 1-1,5 månad, han har nu 16 stycken! Jag blir inte klok, är detta normalt? Jag tycker ju så synd om honom eftersom han har så stora problem när tänderna ska komma och det verkar ju pågå hela tiden. Kan ju vara därför han helst inte vill äta nånting, är ännu mera grinig och oftast inte alls vill borsta tänderna. Ja man vet ju aldrig, jag vill bara att det ska bli lugnt snart.

Idag har vi väl inte gjort så mycket. Jag sov som vanligt dåligt inatt, så Tommy klev upp med Albin i morse vilket iofs inte var speciellt tidigt. Jag fick ligga tills klockan nästan var 10 och det behövdes. Jag var inte alls nåt piggare men det var ju skönt iallafall. Har fortsatt med våran tvätt, den tar ju aldrig slut eftersom den hela tiden fylls på och vi hinner inte med oss riktigt, men den minskar ju!

Tommy åkte till jobb klockan två, så då blev vi ensamma. Albin var inte alls på något vidare humör när pappa hade åkt. Vi tog en liten tur med bilen, for en sväng på OK för att posta brev och sedan en sväng på ica där Albin än en gång fick träffa sina favoritbrudar.

Senare kom Malin till oss på besök, vilket var väldigt uppskattat av både mig och lillprinsen. Dom lekte & myste en massa såklart. Vid halv åtta när Albin hade somnat tog vi fram lite fika och slog på en film - Role Models. Den var inte alls så bra som jag hade föreställt mig, och då hade jag inte ens föreställt mig så mycket. Smårolig vissa stunder, men enligt mig är den inget att rekommendera.


Sötaste Albin - är han inte lite lik Skurt här? :)


En passande dikt

JAG SER DIG NÄR DU SOVER
Av: Lisa Glans


Jag ser dig när du sover
så lätta andetag.
Vill ligga här bredvid dig
när natten blir till dag.


Du ligger tätt intill mig
din hud är mjuk och varm.
Jag känner sådan lycka
att ha dig i min famn.


I morgon när du vaknar
då vill jag se dig le,
förväntansfullt mot världen
och allt vad den kan ge.


Vill skydda dig mot ondska
och finnas där för dig.
Att stötta dig i livet
är ett löfte ifrån mig.


Men forstsätt nu att sova
och ligga brevid mig
För ännu råder natten
och jag vakar över dig.



Så fin och den stämmer så bra!




Min älskade son ♥


Heartbreak Hotel

I morse vaknade vi ganska så tidigt och klev till slut upp hela familjen. Vi åt frukost, myste, lekte och tittade lite på tv i vanlig ordning. Albin härjade på för fullt! Tommy var tvungen att åka iväg till Brorssons en stund för att hålla på med kedjor. När han kom hem igen fick han ta ett bad med sin son, och gud vad Albin tyckte det var roligt idag. Han blev till och med sur när jag lyfte ur honom, stackarn!

På eftermiddagen var vi och handlade lite, Albin fick träffa sina älskade ica-brudar. Sedan hem för lite middag. Kennet och Jonna kom förbi en sväng idag också och Albin fick leka mera. Vi surrade lite, sen skulle dom börja bege sig hem till Umeå.
Efter det var Abbe riktigt grinig av någon anledning, han var väl delvis trött men jag tror att magen tjorvade också. Då klädde grabbarna på sig och så fick lilleman följa med till pappas jobb. För där brukar han ju trivas som fisken, och det gjorde han även idag. Han fick ratta och växla lite i lastbilen, och vara med vid dieselpumpen som han verkar vara väldigt intresserad och faschinerad av. Tro om det lutar mot lastbilschaufför i tredje generationen?
 
Lite senare fick vi besök av Kajsa och Jim, eller Kacka & Je på Albins språk. Han blev lika glad som vanligt och fick leka av sig lite med Kajsa, inte för att han någonsin får slut på energi men han hade roligt iallafall. Han fick även ge dom ett fint kort på honom som jag hade framkallat åt dom.

När han hade somnat efter åtta-tiden så myste vi vuxna er oss i sofforna för att se på tv och invänta Söndagsfilmen Heartbreak Hotel. Jag & Tommy hade ju faktiskt aldrig sett den. Den var lite seg, men ändå ganska bra, rätt rolig. Både Helena och Maria spelar ju bra iallafall. Vi åt lite popcorn, ostkrokar och drack cola. En riktig mysSöndag!

Nu så sitter jag här i sängen, bredvid mina två älskade killar som redan sussar gott. Jag är trött som vanligt, men vet ju att jag inte kan somna på ett bra tag så det är bara att försöka roa sig en stund. Har iallafall tagit piller, så vi får se om dom ger någon verkan ikväll...




Om Lördagen

Den här helgen har vart lugn och ganska bra, förutom alla Albins upptåg såklart. Oj oj oj, han är ju så rolig men galen! Blir nästan värre och värre för varje dag. Det är våran lilla 1-åring det, som gör att vi svettas, pustar och blir helt slut här hemma :)
Jag har dessutom sovit skitdåligt i helgen, alltså sämre än jag brukar och knappt sovit alls. Natten mot Lördag sov jag bara högst en timme sammanlagt och då var det flera små snuttar jag slumrade. Usch vad knäpp man blir! Har ju en Albin i sängen som bökar runt och gnäller emellanåt och så den där jävla värken på det.

Men nog om klagosång nu.
Igår var vi över till svärfar - Albins farbror och gudfar Kennet & hans älskling Jonna var där. Vi såg på Modo-matchen och blev bjudna på pizza, väldigt trevligt och tacksamt. Lite senare kom Kennet & Jonna över till oss, och gud vad glad Albin blev. Han höll på att leka ihjäl Jonna tror jag, sötproppen! När Albin hade somnat så slog vi på en skräckfilm - The Uninvited, och den var faktiskt riktigt bra. Den var ganska spännande och blev inte som man hade förväntat sig. Så gillar man skräckisar kan jag rekommendera den!




Min lilla bebis!

Herregud vad tiden går snabbt. Men ändå minns man nästan inte att Albin varit så liten. Det är som att man hela tiden fastnar i ögonblicket, man blir van på nåt vis. Så det känns som att Albin alltid varit som han är nu och i samma storlek. Ja, det är konstigt! Nu springer han ju omkring som en galning, klättrar och har sig, förstår nästan allt och kan säga lite saker. Ja, han har blivit så stor...
Jag sitter och tittar på en massa bilder från när han var mindre och mitt hjärta hoppar nästan över några slag. Våran lilla goknopp, våran prins! Det är ju så underbart, vilken himla tur att det finns kamera och att vi verkligen utnyttjat den väldigt mycket. Jag tänkte bjuda på några godbitar, titta och njut!


Här är han 5 månader och gosar med sin mormor


Här är han nästan 7 månader, kutar runt i gåstol och gör en rolig min :)


5 månader - är väldigt sjuk på barnavdelningen men kunde ändå vara så här glad? :)


Nästan 10 veckor, mår gott i babysittern :)


Cirka 1,5 månad gammal och ute på en tur i bilen :)


4 dagar gammal, ligger och sussar lite på sin mormors födelsedag :)


Liten sjukling som älskar lastbilar

Ja vi är hemma i Ramsele igen, kom hem igår. Albin har blivit lite sjuk. Det hade varit på gång i 2-3 dagar, men igår började det bli värre. Han har lite feber, småhosta, är snorig och sover ännu sämre. Angående förkylning så kan jag ju tala om att jag nog har bestämt mig om vaccination nu. Eftersom man hört att flera stycken här i Ramsele redan haft/har svininfluensan så känns det nog tryggast att vaccinera sig. Mest för Albins skull eftersom han har så dåligt immunförsvar, man vill absolut inte att han ska få det. Och jag skulle nog inte orka med det själv heller. Så nu när barn från 6 månader också får vaccineras ska han också få göra det! Jag måste bara höra med Vårdcentralen när det blir aktuellt.

Idag har vi bara varit hemma och myst. Tommy har jobbat och haft möte med jobbet så han kom inte hem förrän vid fyra. Han och Abbe fick fara iväg en sväng och handla, medan dom var borta satt jag och gjorde ett viktigt "ärende" hemma. När dom kom tillbaka fick dom leka lite medan jag gjorde en sen middag. Det blev fläskkotletter i egengjord sås med färska champinjoner och klyftpotatis. Det smakade ganska bra faktiskt!

Sedan var det dags för att förbereda Albin för sängen eftersom klockan var efter åtta, han var väldigt trött och Idol pågick för fullt på teven. Han fick alvedon, bisolvon och nässpray, sedan fick han flaskan och somnade till slut väldigt gott.
Tittade på det som var kvar av Idol, drack kaffe och åt god tårta. Efter det satte jag mig i sängen med datorn och då sov Tommy redan, han hade ju varit vaken sen 3 inatt. Albin ligger emellan oss nu också, sover väldigt oroligt och har lite jobbigt med andningen. Får hoppas att detta är något som går över snabbt!

Imorgon får vi se vad det blir, det är iallafall underbart skönt med helg tycker jag!

Visar två bilder där Albin trivs som bäst - i lastbilen, dom är dock lite dåliga tagna med mobilen.


Farbror doktorn

Idag var vi som sagt till barnläkaren med Albin, och det gick bra. Tyvärr kom man hem utan att vara klokare än innan. Jag hade ju helst velat få något svar, att något var "fel", så att man kunde fixa det. Dom kände igenom kroppen, reflexer, kollade öronen, hjärtat och sån rutinkontroll. Sedan fick han göra ett pricktest mot mjölk, ägg, fisk och katt och det var inget som visade utslag. Både skönt och inte på samma gång. Det är bara gluten som vi inte kollade idag och det var för att läkaren tyckte att vi skulle ge Albin mer glutenprodukter nu i 2-3 veckor och sedan ta prov. För att om man inte äter så mycket av den varan så kan testet visa negativt bara därför, och det vill man ju inte. Så nu får vi göra det! Sedan trodde jag att det skulle bli prat om ett ultraljud eftersom han hade nämnt det till mamma, men han sa inget om det. Och jag glömde helt bort det när vi var där.
Iallafall angående Albin så är det nog bara så att han har en fruktansvärt känslig och dålig mage efter allt han varit med om, alla medicinkurer osv. Och läkaren sa att det kan ta minst 1,5 år innan det blir bättre och rättar till sig. Så det är bara att vänta och hoppas!

Till det lite lustiga - läkaren ville prata "allvar" med mig när allt med Albin var klart. Så jag fick komma in till honom sedan, medan Albin fick leka med sin mormor. Han började prata om hur jobbigt det måste varit/vara för mig och att han såg det på mig. Först med min skada, ganska jobbig graviditet, även förlossningen och sedan haft det så här sedan vecka 1 och dessutom är första barnet. Att jag nog inte har återhämtat mig nånting än, vilket han nog har rätt i. Jag känner ju det också, och mycket har kommit efter. Man känner sig som en 90-åring med värk  och känner sig inte tillräcklig. Har inte nog med ork och energi. Riktigt gullig läkare, en liten mörkhyad gubbe med ganska grått hår som verkar väldigt omtänksam. Han ville väldigt gärna att jag skulle börja gå hos en kurator, för han sa att det kan vara bra att ha någon vuxen och proffesionell. Även om man kan prata med sin mamma, sin sambo och sina vänner, så kan det ändå vara bra att få gå till någon ensam, sätta sig ner och prata om allt, vad man vill. Kändes väldigt knepigt med hans förslag och "vädjan" måste jag säga, jag har ju aldrig gått till någon kurator. Men vem vet, det kanske kan vara bra? Ja, det tåls att fundera på iallafall!

Ja, detta var väl det mesta om våran dag. Nu måste jag gå, plikten kallar! Albin bökar som fasen, verkar ha jobbigt i magen så nu ligger han vaken i min säng och gnäller. Mamma är där just nu, jag värmer en flaska.
Kanske återkommer imorgon, godnatt!

Albin i magen

Bilder på min mage, 3-4 veckor innan födelse





Och ut kom han till slut - den sötaste vi någonsin sett! ♥


Snart läggdags!

Nu är vi i Trolldalen hos min kära mor och far, vi kom hit i eftermiddag vid fyra-tiden. Det första vi gjorde när vi kom hit var att äta god kalopps med potatis som vi blev bjudna på. Albin fick sitta i sin mormors knä och käka själv och han verkade tycka om sin middag.
Sedan har dte varit full fart på honom, han klättrar överallt, tar & river i alla saker, förstör vissa saker och vi kan inte annat än skratta åt våran överaktiva lilla vilde. Jag & Albin tog ett välbehövligt bad, så nu är vi rena och fräscha när vi ska till läkaren imorgon.
Han stängde igen sina blå vid halv nio, det var mormor som fick gå dit för då somnar han lite fortare. Mig vill han bara gosa med och inte alls lyssna på, sötnosen!

Sedan tittade vi lite på Modo-matchen som var på canal + sport, sedan blev dte House. För min mor är inget fan av Desperate Housewives (hur man nu inte kan gilla det?). Eller hon har ju knappt sett det, men iallafall!
Nu har jag suttit här ganska länge, valt ut & laddat upp en massa bilder som jag skickade efter för framkallning. Det är så roligt, men såå drygt för det tar sån tid. Men nu är det gjort och 325 kronor blev det, men då är det som sagt många kort och ganska många förstoringar. Längtar tills dom dimper ner i postlådan hemma.

Imorgon ska vi som sagt ner till sjukhuset för ett läkarbesök med Albin, och jag rent ut sagt hoppas att dom hittar något "fel" på honom. Det låter kanske dumt, men alla frågor och funderingar man haft sen han föddes, oj oj oj. Vore skönt att få ett slut på dom. Dessutom så vore det ju underbart om man kunde förbättra situationen både för honom och för oss, för det är ju faktiskt jobbigt för alla parter. Det ska tas prover, göras ett ultraljud och ett pricktest, vad jag vet i nuläget. Och vi ska ha en bra och erfaren barnläkare som mamma känner och gillar, så bara det känns ju super.
Nä, nu sätter jag punkt här. Man vet aldrig när man måste kliva upp med lillprinsen. Det varierar från dag till dag, kan vara allt mellan 5 och 8. Får hoppas på 8 nu då!:)


Här var Albin nästan 1 månad gammal och mådde ganska gott för tillfället :)


Söta kusiner

Albin gillar verkligen lille Hugo, det märktes i Lördags. Han både kramades och pussades med honom. Och Hugo är ju världens snällaste och mest nöjda unge, så han bara njöt. Han är dessutom världens gulligaste & goaste Hugo. Ja, se själva, dom var så söta så! ♥





Överrörliga jag

Denna Måndag har väl varit precis som vanligt - vakna, byta kissblöja, äta, leka, busa, se på tv, byta bajsblöja, ge flaskan & låta prinsen somna, äta och ordna en massa stök och plock här i hemmet. Låter väl som en vanlig småbarnsmamma? :)
Jag hade tid hos sjukgymnasten klockan 15 idag. Som tur var så kom Tommy hem redan vid klockan 13, vilket är ganska ovanligt. Eftersom Albin sov så tog jag och Tommy en liten lur samtidigt. Vi hade tur även då för Albin sov i 2,5 timme - i sin egna säng! Det händer typ aldrig numera tråkigt nog. Men det var skönt! Sen klev vi upp, jag gjorde mig i ordning och for iväg.

Hos sjukgymnasten gick det bra, en väldigt bra kille. Han frågade en massa frågor som jag fick svara på, vad jag hade för probem, vart jag hade ont osv. Han kände på min rygg, nacke och nere vid svanskotan, jag fick göra några övningar medan han tittade och kände också. Jag berättade att jag varit överrörlig och extremt vig hela mitt liv, och det konstaterade han nu, trots att det blivit mycket mindre sen jag fick ryggskadan. Det lite knepiga var att jag inte alls använde eller belastade nedre halvan av ryggen (ländryggen, där min skada är) då jag rörde mig, förutom då jag böjde mig framåt. Det kan ju förvärra problemen och värken jag har i ländryggen. Det absolut viktigaste var att jag måste lära mig att sitta rakt och sträcka på ryggen, inte hasa ihop mig som jag oftast gör. Jag fick göra en övning som jag skulle fortsätta med hemma, två gånger om dagen. Sedan skulle jag höra av mig på Fredag och tala om hur det gått. Besöket tog nästan en timme och vi hann inte ens med att prata om nacken och kolla den. Men det lär nog bli fler besök skulle jag tro! Han tyckte att jag skulle försöka att sova på rygg, med någon under svanken och inte ligga på mage - hur nu det ska gå? Och så ska jag försöka att inte knäcka min nacke hela tiden, som jag gör minst 10 gånger om dagen. Det blir också en utmaning då det är något fel jag får i nacken så att jag känner att jag måste knäcka till. Men det blir skönt för Tommy som hatar det ljudet :) Det enda som är lite jobbigt nu är att jag har huvudvärk (som jag ofta har). Men jag tror att jag får det vid minsta påfrestning av min onda rygg och nacke, kan kanske ha blivit av övningarna jag gjorde för jag känner även mer i nacken...

Efter mitt besök där så köpte vi pizza med oss hem, mumsade i oss. Sedan blev det lite tv blandat med lek & mys. Jag gav Albin flaskan vid åtta och han somnade gott. Jag tittade på "Sveriges fulaste hem", men zappade över ibland till "Fotbollsgalan". Albin kom in till oss vid tio. Här har jag suttit sedan dess. Båda grabbarna sover gott bredvid mig nu, så söta! Jag måste snart lägga huvudet på kudden jag med...


(I sommarstugan Augusti 09 - längtar redan efter sommarkvällarna)


Helgens firanden

Helgens firanden började i Lördags, då vi tog vårt pick & pack och drog till Trolldalen. För första gången i våran nya bil också, härligt! Jag gasade nästan ingenting på hela vägen, jag körde med farthållaren, haha!
Kom fram till en glad mormor, som fick mysa med Albin och ge honom middag. Tommy fick sitta och mysa med Albins lilla kusin Hugo, som skulle vara där över kvällen och natten. Han satt såklart helt tyst & nöjd hela tiden som vanligt. Tog väldigt söta bilder på dom små pojkerna, Albin kramade och pussade sin lilla kusin. Men dom bilderna är på mammas kamera, så förhoppningsvis så kanske jag kan visa dom någon annan dag.

Jag gjorde mig i ordning lite för kalas, sedan åkte vi bort till grannkåken, där vi firade Carina (min "extramamma") som fyllt 50. Vi fick god mat - tjälknöl, potatisgratäng och sallad, sedan kaffe med dopp och så fanns det öl & vin för dom som ville. Tommy fick dricka några bärs. Det var så trevligt att träffa alla, framför allt när vi kom tillbaka efter att ha lagt lillhjärtat, så att man kunde sitta ner, slappna av och bara surra. Mamma och pappa var ju hemma med dom små. Lite senare på kvällen for vi upp en sväng till Forsmoträffen där det var brakfest, årets älgmiddag. Det var jätteroligt, den lilla stund vi var där. Jag fick agera lite som chaufför.
Vi kom hem, och la oss 01.30. Men som vanligt så tar det ju ett tag innan jag somnar, så klockan var väl 3 innan jag slocknade den kvällen.

Jag var lagomt trött på Söndagsmorgonen, tröttare än Tommy trots att det var jag som varit nykter och han som druckit öl kvällen innan, och hade dessutom farsdag. Men han fick kliva upp med Albin. Så kan det bli ibland. Han vann iallafall 50 kronor på lotterna han fick av Albin i farsdagspresent. Pappa fick också ett lottpaket (vann 80 kronor), en rosbukett och en snusdosa av oss!
Vi skjutsade hem Hugo till Danne & Maja vid 11.30, där låg dom fortfarande i sängen lite halvdöda - men tur att dom har världens snällaste lilla pojk!
Sedan åkte vi vidare hem till Ramsele, hem och gav Albin lunch. Titta in till svärfar för att gratta honom på farsdag, han fick också ett lottpaket, som han tyvärr inte vann ett skit på. Men då fick han en bit prinsesstårta också.

Sista, men inte minsta firandet gick till våran vän Kajsa, våran favorit Kajsa. Eller "Kacka" som Albin säger, sötproppen! Hon fyllde 18 år igår och fick en bukett rosor, ett kort och 200 kronor av oss. Vi fick god smörgåstårta och kaffe mm. Albin tjusade lite med alla tjejer som var där, visade vad han kunde, satt och flinade & hejade lite då och då. Han fick även en liten svans till slut, Kajsas lillasyster Gry hölll fast honom, gick bakom och skulle krama honom hela tiden. Hon var så söt! Men till slut blev Albin less, ramlade och började säga ifrån.
Sedan for vi hem, belåtna efter denna helg. Grabbarna tittade på hockey medan jag plockade i köket och fixade middagen. Mys & lek för hela slanten sedan, tills det var läggdags för mina pojkar. Båda somnade gott vid åtta-tiden, men redan klockan nio fick Abbe komma in till oss.

Så, nu vet ni vad vi gjorde denna helg. Det som inte blev av igår kväll då internet-helvetet jävlades med mig!

Fruktansvärt irriterande

Ja, som rubriken lyder så ligger jag nu med huvudet på kudden och är väldigt irriterad. Anledningen till det är att jag suttit vid datorn ganska länge och hade skrivit ett ganska långt inlägg om våran helg, men när jag skulle spara och uppdatera så hade ju internet farit. Så blev det med det! Sedan kom jag inte in igen, det måste vara nånting knäppt med vårat modem ibland. Så nu ska jag väl försöka sova istället, mina grabbar sover gott bredvid redan. Hoppas alla pappor har haft en riktigt bra farsdag. Imorgon jobbar Tommy förmiddag, men jag hoppas att han kommer hem i hyffsad tid, för jag ska nämligen till sjukgymnasten klockan 15... Godnatt!

Knasigt och trevligt

Idag så sov Albin i en timme i sin egna säng och det är ju lite kort då han bara sover en gång om dagen, och när han är vaken från klockan 6. Så jag tog in honom till min säng, som jag ofta gör. Där somnade han om efter några minuter och efter en stund la även jag mig för att sova. Ställde klockan på 15.30 så att vi inte skulle sova för länge, för då blir allt fel. 15.30 är ju egentligen nog sent, men jag kände att jag behövde få mig en liten lur. Klockan måste jag ha slagit av praktiskt taget i sömnen för jag minns det inte. Vi vaknade vid 16.10 - då hade jag sovit i en timme och Albin i nästan 3 timmar sammanlagt. Jag var trött som ett as, även Albin till en början för han blir ofta det även om han sovit länge. Men sedan kommer han igång, och då måste man även dra ut lite på läggningstiden på kvällen såklart...

Vi åkte en sväng till affären för att handla lite, bland annat lite gott fikabröd. Hemma var det lite lek och mys som vanligt och så fick vi besök av min kära vän Malin. Vi surrade, fikade, Albin busade och tjusade med henne och så fick han en fin tröja (från Name it) i försenad födelsedagspresent. Sedan fick han flaskan och somnade halv tio. Malin och jag såg på tv, Greys Anatomy och även lite av Fråga Olle. Sedan åkte hon hem, jag gjorde mig klar för sängen och här sitter jag. Albin ligger också här hos mig nu och jag funderar på att gå in på refrängen. Tommy är nog hemma när som helst också!

Jag återkommer nog imorgon, godnatt!


En söt bild på Albin, som min vän Kajsa tagit med mobilen.
Han gör tecknet som självklart betyder "Borta".


Onsdag

Ja då har det blivit mitten av veckan och den så kallade "Lill-Lördagen". Idag har jag tvättat & tumlat, vikt in lite ren tvätt, gjort lunch, ätit och plockat lite här medans Tommy var hemma. Han åkte på jobbet vid klockan 13, då gav jag Albin flaskan. Han somnade väldigt gott, då han varit vaken sen klockan 6. Men nu vaknade han för 15 minuter sen, efter att ha sovit en timme. Så jag tog in honom till mig och nu sover han igen, vi får se hur länge han fortsätter. Jag ska passa på att vila lite jag med...
Sedan ska vi antagligen få besök av Malin, det var längesen så det ska bli trevligt! Lite senare ikväll blir det tv:n, med Greys Anatomy bland annat - det är Lill-Lördag det!

Pop-beställning?

Måste snart göra en liten beställning åt Albin!

Med bland annat dessa plagg...



Dagens grattis

Går till en av mina brorsöner - Världens sötaste Hugo
på hans namnsdag




Tisdag

Nu sitter jag och njuter av lugnet, som vanligt den här tiden då mitt lilla vilddjur oftast har somnat. Idag har vi inte heller gjort nåt speciellt. Vi har kört några rundor med våran nya bil, vilket känns som en dröm - helt underbart! Vi har busat, jagat varandra som Albin älskar, köpt några småsaker på blomaffären, handlat osv.
Jag har sett på Plastikkirurgerna och snart börjar Desperate Housewives. Kanske återkommer mer efter det...



Mammas goklimp - gosar med sin älskade snuttis ♥


Måndag och äntligen sex

Lika tråkig som alla andra. Har inte gjort något speciellt, mer än att umgås med min älskade lilla son. Har bara gått utanför dörren en gång och det var för att åka och posta ett viktigt brev igen. Annars har vi bara varit inne och myst, lekt, busat och ätit. Tommy gick på sitt eftermiddagsskift strax före klockan 13 och han kommer nog hem om högst en timme, skönt!

Imorgon får vi som sagt hem den efterlängtade bilen. Tommy och svärfar ska åka iväg vid 9.30 imorgon bitti och möta säljaren halvvägs. Sen lär vi nog ragga runt lite på byn kan jag tänka mig, det kommer vara svårt att fatta att det är våran bil. Helt otroligt!

Jag har för mig att jag nämnt ganska nyligt att Albin haft 4 tänder på gång samtidigt och att 3 av 4 hade kommit upp. Han har haft som blodblåsor i tandköttet där dom varit på väg att ploppa fram. Upptäckte förra veckan att han samtidigt fått 2 stycken till, där nere, utan att jag märkt det. Så det var alltså 6 tänder på samma gång. Är det konstigt att han knappt vill äta, borsta tänderna, sova gott eller vara glad? Fy vad det ska vara jobbigt! Nu har iallafall den sista kommit fram, den som varit så seg. Så nu har äntligen alla de sex tänderna tittat fram och han har nu 14 gaddar vid 14 månaders ålder. Nu hoppas jag innerligt att dom kommer upp ordentligt ganska snabbt och att han sedan får ha det lite lugnare i sin lilla mun.

Albin ligger och sussar gott bredvid mig just nu, jag ska snart ge upp detta för att krama kudden jag också. Jag har ju passat på att göra en snabb liten ändring av mitt bloggutseende, alltså färg & bild. Headern blev inget vidare, men jag orkar inte fortsätta nu. Bjuder istället på en bild på min lilla rosenknopp.


Ett nytt tillskott

Just nu så finns det iallafall en sak som gör mig lite glad och det är att vi har köpt en ny bil. Som man har längtat, som man har väntat, funderat, letat och, ja allt. Har åkt runt i en liten gammal ford som man har undrat hur länge den ska hålla ihop och en värme som inte har fungerat. Imorgon kommer våran pärla - en svart Ford Mondeo kombi av 2002 års modell. Ska bli så otroligt skönt med en kombi, en rymlig bra bil där värmen fungerar. Och även att vi kommer ha AC när våren och sommaren kommer. En säkrare bil framför allt. Det enda som känns lite jobbigt är att vi kommer måsta ha Albin där bak och både jag och Albin är ju så vana att han sitter fram. Men det ordnar sig nog.
Vi kommer ändå att behålla den röda lilla skrutten, eftersom vi faktiskt behöver två bilar. Då får Tommy ta den till och från jobbet osv. Så den här nya, den kommer ju att bli MIN kan man säga ;)
Tänkte bjuda på några bilder vi fick av säljaren...






Lika som bär

Far och son - mammas älsklingar ♥


Typiskt

Det blir aldrig som man tänkt sig, tydligen! Huvudvärken ökade väldigt snabbt i Lördags kväll och gick över till migrän, blev även illamående. Så jag gick till sängs klockan 18.30 och fick strunta i fest & utgång. Tommy fick åka iväg på fest och gå ut istället. Vad som var väldigt tur var att jag inte hade hunnit dricka så mycket så jag kunde ta en riktig migräntablett (som jag köpte i Torsdags då jag hade fått det utskrivet av min ortoped). Det var även ordentlig tur att Tommy fick Albin att somna redan klockan 19. Jag sov sammanlagt två timmar tills Albin vaknade och fick komma in till mig vid tio-tiden. Han sov väldigt bökigt, vaknade och gnällde hela tiden, och då menar jag verkligen hela tiden! Tills klockan var halv två och jag äntligen kunde försöka sova igen. Då fick jag väl sova ungefär 30 minuter, tills jag hörde att det knackade på sovrumsfönstret - det var Tommy! Då hade ytterdörren blivit låst och han hade inte någon nyckel med sig och kom alltså inte in, så det var bara att vingla upp som en zombie för att släppa in karln. Sedan la vi oss och det tog ett bra tag innan jag somnade om.

Igår gjorde vi morgon klockan 7, då jag inte var något vidare pigg. Jag känner mig fortfarande väldigt kass, framför allt i ryggen & nacken, känner även av huvudet fast inte migrän än så länge...
Så så var det med min helg, tråkig, jobbig och fick inget gjort. Och idag börjar ju Tommy på sin eftermiddagsvecka, vilket känns väldigt jobbigt med tanke på hur man känner sig. Får hoppas på det bästa!
Nu ska jag fixa lunch åt oss här hemma, sen får vi se vad som händer. Återkommer kanske ikväll, eller kanske tidigare, man vet aldrig!


Har ni sett

Världens sötaste badkille? Mitt lilla hjärta  ♥


RSS 2.0