Lugn Söndag

Den här helgen har varit lugn och relativt bra, om man bortser från den här jävla migränen och ryggvärken som håller på att göra mig tokig emellanåt.
I Fredags var det ju egentligen meningen att jag skulle få gå ut en kväll, skulle åka med Kajsa till Junsele på dans. Jag hade inte ens tänkt dricka utan jag hade tänkt köra. Ville bara komma ut och träffa lite folk, eftersom det senast var på laxfestivalen i somras. Det började det med att en fjäder bak hade gått av på min Mondeo och kan inte lagas förrän på Tisdag, så den gick alltså inte att köra. Det var dessutom över 20 grader kallt och hade ingen lust att köra en liten gammal iskall sierra i den kylan, eftersom värmen inte fungerar i den. Till slutet av kvällen fick jag även migrän, pinade mig igenom Lets Dance och tittade en kort stund på en film men sedan la jag mig i sängen. Så med facit i handen så är jag glad att jag aldrig åkte iväg nånting, men vilken Fredag kväll sen? Haha, just my luck!

Lördagsmorgonen började med en väl behövlig sovmorgon, vilket var underbart. Det är så knepigt, för jag känner mig verkligen aldrig utvilad. Det kan jag tycka är lite jobbigt. Det är otroligt skönt när jag väl får ligga kvar och somna om och självklart väldigt uppskattat. Men jag skulle ju önska att jag någon gång kan få känna mig pigg & utvilad, mer än på kvällarna då jag helst skulle önska att det vore tvärtom. Ja, jag är väl inte normal helt enkelt... Huvudvärken var kvar hela gårdagen också och på kvällen blev det till mirgän, så jag fick ta migräntablett igen och gå och lägga mig. På dagen tränade jag litegrann för att jag kände mig tvungen, trotsade huvudvärken! På eftermiddagen beställde vi mat från pizzerian, jag var så lur på om jag skulle synda lite och unna mig en kebabrulle. Men ängeln landade på min axel och jag bestämde mig för en sallad - mot min vilja. Den var god, men mitt behov blev inte alls tillfredställt. Jag ville helst ha en pizza med dubbel botten och extra ost, som Tommy tog. Jag kände hur munnen fylldes med dreggel, mums!

Idag har det verkligen varit lugnt, som en Söndag ska vara. Vaknade klockan 6.30, klev upp med Albin medan Tommy fick ligga kvar till 10.30. Jag & mitt lilla hjärta åt frukost, lekte lite och tittade på tv. Sedan gick han till hallen och försökte ta på sig sina skor, jag antar att han ville ut. Men han var så himla trött, så jag kände att det inte var någon idé. Jag lyckades sova ner honom klockan 11.
Han vaknade efter 1,5 timme och då fick han lunch, vilket han åt bra. Sedan klädde han & Tommy på sig och for iväg till Ovanmo för lite lek & umgänge med Elin & Edvin. Jag stannade hemma för att eventuellt få nånting gjort, men det enda jag gjorde var att träna lite. Stod på crossen i nästan 10 minuter, och det är ganska bra för att vara jag. Sedan tränade jag även armarna lite med mitt band, det tog på! Sedan ringer det på dörren, svettig och jävlig gick jag och öppnade. Det var våran vän Göran. Gud så längesen man hade honom på besök, många månader sen. Då fick jag ringa hem Tommy & Albin. Albin fick en present av Göran, som han köpte på Swedband Arena igår, en jättefin Modo-mjukdress i storlek 86/92. Provade den såklart på en gång, t.o.m Albin gillade den eftersom han känner igen Modo-märket och vet att det är hockey. Han fick posa lite med dressen och hockeyhjälmen, fick inte så bra bilder men gud så söt han var! Världens snällaste Göran som lägger så mycket pengar på våran son. Vi fikade lite, jag fick kaffe medan dom andra även fick fikabröd.
Sedan har det bara varit lek & bus hela kvällen här hemma, Albin har verkligen varit upp i varv. Det var antagligen det som gjorde att han var djuriskt trött redan vid klockan 18, men han fick lägga sig vid 19.30. Det har varit en bra dag!




Seventeen

Mammas lilla bebis är hela 17 månader idag. Tiden fortsätter att rusa ifrån oss, men det är så mycket roligt på vägen. Alla framsteg och förändringar är otroliga. Sen är det fortfarande lite jobbigt emellanåt, men det är man väl tvungen att stå ut med? Just nu ligger jag i sängen, Albin sover sött bredvid. Han vägrade somna om i sin säng, så vad gör man? Men jag har ju migrän nu också, så det var skönt att få lägga sig. Hoppas att jag lyckas somna snart och att vi får en hyffsad natt. Bara inte föregående natten upprepas, för den var hemsk! Nä, pissa och sova. Godnatt!




Här är mitt lilla hjärtegryn 7 månader - alltså 10 månader sedan!
Söt som socker även då förstås ♥


Utmaning

Utmanad av Emma

• Länka till den man fått detta av (så det går att komma dit genom att klicka på namnet)
• Berätta sju saker om sig själv
• Välj sju bloggare att skicka utmaningen till. Länka till dessa bloggare
• Skriva kommentarer i deras bloggar om att de har fått en utmaning som kan ge en award!

Här kommer sju saker om mig:

1. Jag har världens bästa familj(er)!
2. Jag har dåligt självförtroende ("härmar" Emmma där)
3. Jag är fruktansvärt virrig och glömsk.
4. Är ofta orolig och har blivit ganska negativ de senaste åren.
5. Jag har varit extremt överrörlig sen jag föddes och är nog vigare än man kan tro.
6. Jag avgudar verkligen Millenium-Triologin och även Mikael Persbrandt.
7. Jag väger 40 kg för mycket, men jag har börjat jobba på det.


Jag utmanar den som vill :)


Kusinlek

Denna dag startade klockan 6 i morse, som vanligt så slog jag på teven och Disney channel åt Albin. Gjorde sedan i ordning frukost och han åt ganska bra idag. Det blev ett byte av bajsblöja och så bytte vi om, myste lite, tittade på tv och lekte tills det var dags att klä på oss och fara till dagmamma. Hade en jätteduktig pojke som inte sa ett knyst när jag lämnade honom, utan fick puss, kram och vink. Man blir så glad!

När jag kom hem bytte jag om till träningskläder och körde en sväng på crossen, 6 minuter två gånger. Det är så fruktansvärt jobbigt (för mig) att jag inte kan beskriva, haha! Är ju ganska otränad så. Men jag hoppas att det ska gå bättre så småningom...
Sedan tog jag igen mig framför tv och dator, åt lite lunch. Sedan var det dags att hämta en trött liten kille hos dagmamma, både jag och Tommy for tillsammans. Tog in posten - jag fick Svensson dvd:erna idag!

Albin somnade klockan 12 och sov i två timmar, så det var skönt. Jag lyckades slumra till sista halvtimmen också, var så fruktansvärt trött. Men när Albin vaknade så åt vi lite mellis, jag tog en frukt och Albin fick digistivekex och nyponsoppa som han älskar. Sedan åkte vi till Ovanmo för att umgås med våra kära. Albin blev så glad och tyckte att det var jättekul att leka med sin kusin Edvin. Dom pussade t.o.m varann två gånger, sötproppar!

Åkte hem vid fem, då var det inte så kul för bilen började klatra. Fick ringa Tommy och berätta, och höra om jag kunde fortsätta köra. Vet inte alls vad som var fel, men nånting var det. Så jag var lite orolig, men vi kom hem till slut iallafall, fick ligga på 40 hela vägen.
Då var det dags för middag, jag hade förberett min mat - satte in kycklingen i ugnen och slog på riskokaren. Albin fick potatis och kallopps, även det tycker han är gött och han åt bra. Efter det har vi bara busat, lekt, myst och sett lite tv här hemma. Han slog igen sina blå halv åtta, så nu njuter mamman av sin lilla egentid här i soffan. Ser på Robinson och dricker vatten...


Lillhjärtat med sin söta kallufs


Svensson

Svensson Svensson är något jag älskar och har gjort ända sen det började. Jag kan t.o.m replikerna från dom två första säsongerna nördigt nog, så mycket har jag tittat på dom inspelade videobanden jag har. Igår tog jag och gjorde något som jag velat göra länge - beställde alla säsongerna på dvd. Dom kommer nog imorgon eller på Fredag, så då blir det lite nostalgi  ♥





Fastran

Just det, jag har faktiskt blivit faster igen! I Lördags kväll klockan 20.58 kom lilla Oscar ut, 51 cm lång och 3720 gram. Helt bedårande söt kan jag lova! I Måndags hämtade jag Abbe hos dagmamma och så åkte vi till Trolldalen. Där fick vi umgås med mamma en liten stund, men sedan åkte hon på jobbet för att jobba kväll. Då gick vi över till min kära bror, hans Malin och deras nykläckta lille Oscar. Så jag fick snusa minibebis, Albin blev ju jättestor nu! Riktigt mysigt var det iallafall!
Igår skulle jag till min ortoped igen och det gick bra. Albin fick vara hemma hos sin mormor och sova sin lur. Vaknade såklart bara någon minut efter att jag kom hem, man hann inte ens andas ut. Åkte hem till Ramsele vid två-tiden efter att vi varit in och snusat lite mera på Albins minsta kusin.

Väl hemma på byn så hämtade jag ut mitt Ellos-paket, blev väldigt nöjd med allt. Så nu har jag lite träningskläder och mysplagg bland annat. Albin är förkyld. Jag tror att den suttit i hela tiden, för han har aldrig blivit helt okej. Bara att det blir värre emellanåt. Det är ju samma för mig, verkar ha förkylningen i kroppen hela tiden, sjukt trött och huvudvärk varje dag och så helt plötsligt får jag även ont i halsen och är snorig. Kommer och går liksom. Jag hoppas iallafall att Albin blir helt kry snart. Inatt hade han hemsk hosta och svårt att andas pga av den jobbiga näsan...

Idag har han varit fruktansvärt trött, hade t.o.m slumrat till i dagmammas famn vid lunchbordet. Vägrade äta frukost i morse, var väl inge sugen. Kan ju ha dålig aptit om han är lite dålig, han fick i sig ett digistivekex och lite vatten. När han kom hem vid halv tolv fick han i sig bra med lunch. Men han var då så övertrött att han var extra överaktiv och nästan pigg, så han lekte på och busade som tusan. Fick honom att somna vid halv två och då med tvång, då hade han varit vaken länge stackarn. Han sov till tre, det brukar alltid bli kattpiss när han sover för sent. Klockan tre är alltså max, egentligen två oftast. Men som tur var så kunde han somna vid åtta ikväll ändå, har vaknat flera gånger men jag hoppas att natten blir hyffsad...
Det har varit ett jäkla snöoväder idag, öst ner snö, småstormat och varit otrevligt före. Har nog kommit minst 2 dm nu, hoppas att det är lugnare imorrn.

Nu ikväll har jag mått gott i soffan för mig själv. Druckit thé, ätit hårdbröd, tuggat tuggummi, smuttat på min snus och tittat på Robinson bland annat. Imorgon blir det dagmamma som vanligt, så jag ställer klockan på 7. Även om vi alltid vaknar före den... Annars har vi inget speciellt på schemat. Godnatt!



Nybadade - Världens sötaste Albin och ett sådär lagomt fräscht svullo till morsa  :D


Sötaste badpojken

Min ljuvliga lilla prins i sin nya fina badrock ♥



Våra hårbollar

Kitty & Kattis myser ♥


Fredagsmys

Fredagar måste nog vara den bästa veckodagen. Lördagar är också bra, men inte riktigt lika för då är det närmare Söndag... Dagen började som vanligt med att Albin väckte mig före 6, vi klev upp och bytte om, åt frulle, tittade lite på tv och gjorde oss klar för att åka till dagmamman. Det gick jättebra att lämna honom där, jag fick puss, kram och han vinkade hejdå.
Hämtade honom 11.30 och det gick lite bättre att klä på honom idag än igår, för igår var han helt vansinnig. Det är väl både det att han vill vara kvar och för att han är på tok för trött.

När vi kom hem fick han busa litegrann, men sen när jag skulle få honom att sova så ville han inte alls. Det är ju så jobbigt när man vet hur sjukt trött han är och han bara blir förbannad. Till slut efter cirka 45 minuter somnade han, när jag stod upp, höll honom i famnen, dansade och nynnade. Han sov bara nästan en timme och det är tyvärr alldeles för lite för denna trötta pojke, men som tur var så somnade han om nästan direkt i min famn framför teven. Så där fick han ligga i nästan en timme, sedan var han redo att börja härja.

Det blev en enkel middag idag och kanske inte så helgaktig - fiskpinnar, mos (Albin fick potatis & ärtor som är hans favorit) och dressing. Gott iallafall! Sedan var det bara att stöka undan och torka överallt som vanligt. Tittade faktiskt på handbollsmatchen, även Albin är ju lite sportintresserad :) Tråkigt att Sverige förlorade, framför allt när det var ju jämnt hela tiden...

Tommy gav sig iväg till OK en sväng, så han fick hämta ut mitt paket från Gina. Underbara Gina, allting var bra och passade.
Albin har varit så duktig, snäll och go hela kvällen. Ända till klockan 20.30 då han fick gå och lägga sig, så han var t.o.m uppe lite på över tid. För det blev lite knasigt med dagsluren. Har sedan ägnat min tid framför teven och Lets Dance - jag tycker verkligen att alla gör bra ifrån sig, mer eller mindre. Willy är väl inte något vidare, men annars märker man att alla ger allt. Dom jag tycker är absolut bäst just nu är Claudia, Agneta och Mattias.
Nu ska jag snart göra mig klar för sängen och göra älsklingen sällskap framför Johan Falk. Ha en fortsatt trevlig Fredag kväll!


Detta är mys - öppna spisen!


Alli

Jag väntar ju som sagt på att bli kallad till läkaren här på vårdcentralen, för att ta prover och få recept på en medicin som ska hjälpa min viktminskning. Men eftersom jag inte blivit kallad än och vet inte när det kommer att ske, så köpte jag Alli på apoteket igår. Mamma träffade min ortoped på jobbet härom dagen och då sa hon att jag kunde börja med dom så länge. Som en början tills jag får dom rätta pillren. Men fan vad dyra dom är! Cirka 350 kronor för 42 tabletter och så ska man ta 3 stycken om dagen, ett vid varje måltid. Det är såklart värt det om dom fungerar, men ändå... Jag började ta dom idag, första pillret i morse. Jag känner redan att en av de vanliga biverkningarna stämmer - att man blir gasig. Fy bubblan vad det bubblar och magen är alldeles uppsvälld. Man blir nästan lite orolig när man läser om dom vanliga biverkningarna - magsmärtor, oljig och lös avföring, plötslig avföring och gaser bland annat - visst låter det trevligt? Haha, hoppas jag slipper få mer än nödvändigt!

Annars går det faktiskt väldigt bra än så länge, har ju bara hållit på i 1,5 vecka men ändå. Det är lätt att få återfall ganska tidigt, enligt mina egna erfarenheter. Och jag tror att början är svårast, men jag har aldrig varit så här "duktig" förut. Jag känner ju ett sug hela tiden efter nånting sött, eller det mesta i godisväg faktiskt. Jag har ätit lite naturgodis i form av yougurt-nötter, så det har jag syndat lite med. Men det är ju bättre än godis och fikabröd iallafall.
Igår tränade jag inget på crossen, för jag var sjukt trött och hade huvudvärk hela dagen så jag kände inte att jag pallade. Annars har jag kört den varje dag, även om det inte är så lång tid. Ikväll körde jag 5 minuter x 2, och jag blir helt jävla slut. Kan man blir mer otränad? Jag kanske borde få ett diplom och vara med i Guiness? "Kvinnan med världens sämsta kondition". Jag hoppas att det kommer gå bättre och bättre med tiden och att jag kommer klara lite mer så småningom.
Jag har en fruktansvärd träningsvärk, men inte i kroppen utan i käkarna pga allt tuggande av tuggummi. Jag tuggar tuggummi hela dagarna nu, så det är inte så konstigt...


Katterna i sepia

Våra underbara katter ligger och myser ♥

KITTY


KATTIS


Den ene slöare än den andre :)


Nät-shopping

Det är ett av mina favoritnöjen, även om det inte sker så jättemycket. Det går i perioder, beror på hur mycket pengar jag har och om jag verkligen behöver något. Annars är det ju ganska roligt att bara kolla också. Men det är så perfekt att få hem det man vill ha i ett paket istället för att springa som något djur i affärer. Igår beställde jag några plagg från Gina Tricot igen, som är en av mina absoluta favoritaffärer. Jag behöver verkligen kläder fortfarande...
Alldeles nyss beställde jag från Ellos. 2-pack pyjamas åt Albin, en Hello Kitty-pyjamas åt mig och resten var bara träningskläder till mig. Jag känner att jag behöver några bra plagg att träna i, både när jag är hemma och om jag är någon annanstans.

Albin har varit hos sin dagmamma som vanligt idag, mellan 8.30 och 11.30. Det går ju så himla bra för honom nu, så otroligt duktig! Från att ha varit med mamma varje dag och dygnet runt i 15 månader, till att börja hos dagmamma och bli lämnad själv. Har grinat och skrikit vid lämnandet i cirka 1,5 månad medan resten av tiden gått superbra, så fort jag åkt därifrån. Nu får jag pussen, kramen och gos, sedan vinkar sötnosen hejdå till mig, utan skrik. Så skönt för oss båda och jag blir faktiskt stolt. 

Sedan somnade han sin lur vid 12.30 här hemma, efter den har det varit bus, lek, grin, mat, sång, dans och klättring mm. Det måste hända något hela tiden, annars blir Albin missnöjd. Ibland är det synd att man inte är en duracellkanin som honom! Skönt att Tommy har förmiddagsskiftet, så man har lite hjälp och sällskap här hemma på eftermiddagen och fram till Albins och Tommys sovtid som är mellan klockan 19 och 20.
Albin fick följa med Tommy till svärfar, som vanligt när det är hockey på teven. Albin såg första perioden, sedan kom han hem, bytte om, borstade tänderna, fick flaskan och somnade gott.

Imorgon är det Fredag, underbart! Då får vi se vad vi hittar på, men det lär nog mest bli en massa mys. Kanske att jag & älsklingen tittar på någon film på kvällen...
Albin är så duktig. Igår kväll vaknade han 3 gånger på ganska kort tid fram till klockan 23. Jag somnade väl efter 1 nån gång och Albin sov nästan till 4, då han fick komma in till mig. Vi klev upp halv sju, så det var ju super. Men är ändå sjukt trött på morgonen och dagen, det kommer jag nog aldrig komma ifrån. Nu hoppas jag på en ännu bättre natt, om man får göra det? Det vore underbart om han kunde sova i sin säng fram till 6-7-tiden igen, det begär jag såklart inte. Men det vore, skönt! Nu ska jag dricka upp min te-kopp, titta lite mera på datorn och kika på teven. Godnatt!


Albin med "mommi" Carina på nyårsafton ♥


Minus 4

Det är så himla skönt att det äntligen blivit mildare ute, från att ha varit mellan 20 och 30 minusgrader så ligger det nu runt 4-8. Det tycker jag är perfekt! På tal om minus, så måste jag ju även nämna att jag gått ner 4 kg på 8 dagar. Jag säger som jag sagt till så många, att för mig är 3-4 kilon ingenting. För det brukar jag pendla upp och ner hela tiden och jag märker liksom ingen skillnad. Men jag är ändå glad, för det är ju en ganska bra början. Så nu väger jag "bara" 96 kg, haha!

Jag äter iallafall inget socker alls, inget fika, inget godis, ingen läsk eller liknande. Inte heller pizza eller sånt riktigt onyttigt och jag går inte och småäter nånting. Jag äter istället frukost, lunch, middag, lite frukt och dricker även mycket vatten. Har dessutom minskat mina portioner drastiskt, nästan hälften! Försöker träna så gott jag kan på min nya crosstrainer, kör ganska lugnt. Så otränad och ofärdig som jag är så tror jag det är bäst så, jag orkar inte så mycket än. Jag kör flera korta pass, som idag körde jag 3 gånger 5 minuter. Sedan får man väl öka på succesivt om det känns som att det går bra, det beror ju även på hur mycket tid jag har.

Kan inte sätta ord på hur tufft detta är, jag är så otroligt sugen på saker hela tiden, eller iallafall emellanåt. Sitter och har lite smått panik då och då, för det ända jag brukade göra var att äta känns det som. Det rinner nästan i mungipan när jag tänker på pizza, choklad och coca-cola. Det är vad jag tycker är svårast att vara utan. Nu har jag inget val, jag är tvungen att kämpa! Framför allt för min egen skull, för att jag ska må bätte både fysiskt och psykiskt. Min rygg har blivit sämre senaste åren efter skadan och det beror mycket på mina stora bröst och min vikt. Har även börjat få ont i knän och fötter, och det är ingen dans på rosor...

Jag ska fortsätta med mitt och hoppas att det fortsätter gå bra. Har försökt några gånger tidigare i flera år, men har alltid misslyckats efter några månader då jag börjat fuska. Det har varit som värst sen Albin föddes, alltså angående mig själv, mitt ätande och min vikt. Har bara gått hemma, det har varit mycket jobbigt både med Albin och min värk, har varit så otroligt trött, det blir lätt att man går och småäter och när jag mår dåligt äter jag mer.
Nu tuggar jag tuggummi som en dåre, för att dämpa min panik och ha något att tugga på. Än så länge fungerar det bra, snusen hjälper såklart också. 

Nu går jag bara och väntar & hoppas på att jag snart ska bli kallad till läkaren, så jag får ta mina prover och börja med tabletterna. Det känns som att det bli en extra kick, att det borde gå bättre då. Vi får se!




Räddad Måndag!

Gårdagen var otroligt bra, för att vara hemma hos oss. Jag var rent av lycklig när jag slog upp ögonen igår morse klockan 6, när jag väcktes av Albin. Han låg inte bredvid mig, vart var han? Såg jag fel på klockan? Jag fattade ingenting. Men gick in på hans rum där han stod i sin säng, nyvaken och ganska glad. Han hade alltså sovit i sin egen säng den natten, vilket inte har hänt på över 6 månader. Så underbart! Den dagen var räddad, för detta levde jag på hela dagen. Jag fick lite hopp, tänkte att om vi har tur så kanske det börjar bli bättre och fortsätter så här. 

Albin får såklart gärna komma in till oss tidigt på morgonen eller om han skulle ha något problem på natten eller så. Men nu får jag springa in och ut mellan vårat rum och hans, för att få honom att somna om dom gånger han vaknar. För jag märkte vad otroligt skönt det var att sova en natt utan att ha någon emellan sig. Missförstå mig rätt nu? Det är såklart jättemysigt också. Men jag sover inte bra på natten, vågar knappt röra mig när man har en liten knatte som snurrar och bökar. Dessutom så är det lite trist då han oftast kommer in till våran säng mellan 21.30 och 22-30, då måste man alltid vara redo vid nio för att springa och lägga sig med honom. Ja, nu blev det mycket babbel. Det är jag ju duktig på!

Jag vill verkligen att han ska sova i sin egen säng i sitt egna rum, som han alltid gjorde förut. På den tiden så vaknade han oftast minst en gång i timmen hela nätterna istället, till slut vägrade han somna om och då började vi ta in han till oss. Då märkte vi att han sov mycket bättre. Så det har fortsatt och både varit för hans och våran skull, man blev ju så trött när man aldrig fick sova. Sedan har det väl blivit en vana och trygghet för honom. Men nu ska jag ge mig fan på detta och försöka, för jag tror att alla vinner på det i längden, om det fungerar vill säga. Jaja, ni får väl bara önska mig lycka till! :)


Albin myser med mormor på nyårsafton ♥


Söndag

Jag tycker dagarna går i rasande fart, framför allt helgerna. Men den här helgen har varit bra. I Fredags var ju Abbe hos dagmamman som vanligt. Jag och Tommy åkte på OK, köpte en pulka och en liten snöskyffel åt lillprinsen. Sedan hämtade vi honom och åkte mot stan, han sov nästan hela vägen. Dom fick släppa av mig nere på stan och så fortsatte dom ragga lite. Jag sprang in på Lindex, köpte en fin muminpyjamas och en bamsebadrock till Albin, vilket var behövligt. Resten av Fredagen bestod av mys hemma hos Albins mormor och morfar. Idag har det också varit bra, ganska lugnt och skönt. Framför allt en nöjd, snäll och go Albin - nästan hela tiden. Han har sovit bra och ätit bra, hurra! Jag har tränat lite på min nya crosstrainer och dammsugat hela lägenheten med den "nya" dammsugaren som pappa fixat, suverän! Det blev en lättsam men god middag bestående av köttbullar, makaroner, brunsås och lingonsylt. Helt otroligt, jag åt hälften så mycket som jag brukar. Jag har ju inte hunnit berätta - har haft en tuff vecka. Jag har nämligen bestämt mig och börjat med min viktresa. Har slutat med colan och andra sötsaker och minskat på portionerna än så länge. Är inte sådär supernoga med all kost än, utan börjar lugnt. Men det är en drastisk skillnad mot för hur det brukar vara, så jag är nöjd. Faktiskt lite stolt över mig själv, om jag ska vara ärlig. Gick ner cirka 3 kg på 5 dagar iallafall, sen får vi se hur det fortsätter. Ska försöka träna på crossen varje dag... Väntar även på att bli kallad till VC till läkarn för lite prover, kontroll och få en medicin utskriven. En som ska hjälpa mig med min viktnedgång, jag tror att den heter Reductil. Allt detta känns grymt tufft just nu, men samtidigt så känner jag mig ganska laddad och bestämd. Nu får jag inte skita i detta utan det gäller att kämpa. Jag känner mig nästan som en drogmissbrukare som ska bli ren. Och det är väl nästan så, något liknande iallafall? Det jag tycker är absolut svårast är coca-cola, choklad och pizza. Så om ni sitter och mumsar i er det, tänk på mig :)

Twilight

Vilken underbar film! Såg den för första gången i förrgår och såg den ikväll igen, jag är helt enkelt förälskad. Framför allt i Edward Cullen såklart, han skulle gärna få bita mig faktiskt, haha! Vad har då hänt dom senaste dagarna? Inget speciellt tror jag, allt har varit som vanligt. Men i Tisdags åkte jag och Albin och hälsade på Helena med familj i Ovanmo. Det var väldigt trevligt, även om man mest fick hålla koll på Albin och jaga honom. Överallt och ingenstans, är nog hans motto. Igår var vi på bvc där det var läkarkontroll och 1-årsspruta för min lilla prins. Varför det blev så sent vet jag inte, det är tydligen svårt med läkaren och tider här i lilla Ramsele. Det är såklart inte roligt att hålla fast sin lilla son medan han först skriker av ilska just för att man håller fast och sedan när han skriker då dom sticker en spruta i varje ben som gör ont. Men i det stora hela gick det ganska bra, det gick över relativt snabbt. Han vägde 10,6 kg och var 82 cm lång, så han växer ju iallafall. Det var nog jobbigt för att han var så fruktansvärt trött också. Så vi åkte hem så han fick flaskan och sova. Han sov i över 2 timmar då, sedan var han ändå trött, han var väldigt grinig, lite varm och verkade ha ont i benen. Så han fick alvedon. Sedan lekte vi, busade och såg på tv som vanligt. Idag hämtade vi honom hos dagmamman tillsammans, gick på ica och handlade, sedan fick han sova och Tommy åkte på jobbet. Senare hälsade vi på Anneli, Mathias och Max. Där blev det lite lek, skratt och kaffe. Anneli gjorde pannkakor och blåbärssylt som även Albin fick smaka, tyvärr blev det inget bra betyg från honom just då. Jag vet inte om han tyckte det var lite surt :) Åkte hem, åt middag och tog ett bad. Sedan somnade han strax efter sju, skönt! Nu är jag så trött att jag skulle kunna slita ut ögonen, så jag hoppas att jag somnar snart. Imorrn är det dagmamma som gäller för Albin, vi ska väl packa och greja lite här hemma. Jag måste nog vila lite också, har inte blivit nånting av det den här veckan. Sen åker vi till Trolldalen!

Vacker klagosång

Oj, har det gått en vecka sen jag skrev nu? Tiden går förbaskat fort. Vart ska jag börja? Har väl egentligen inget speciellt att berätta, men tänkte att det var dags att ge ett livstecken. Albin surrar och lär sig mer och mer hela tiden, men annars är inget förändrat. Kallt har det varit, runt -30. Helgen som gått har varit okej på ett vis men ändå ganska jobbig. Jag har varit konstig i magen, mått illa liksom. Det har inte varit magsjuka och jag är inte gravid, så jag vet inte alls vad. Men jag har knappt ätit nånting alls (vilket inte är särskilt likt mig), förutom att vi åt pizza hos svärfar igår när vi tittade på hockey. Igår morse började lingonveckan, vilket gör allt mycket jobbigare. Min värk blir ännu värre under den veckan, helt obeskrivlig! Samma morgon så forsade näsblodet, har aldrig varit med om liknande. Har haft huvudvärk varje dag och varit så matt. Antagligen sitter ju förkylningen i än, både hos mig och Albin. Han har fortfarande sin hosta. Till något annat än klagomål - Idag tog jag mig ett hett bad, så jäkla välbehövligt! Det såg ut som att jag inte hade rakat benen på 1 år, för jag har sån hemsk hårväxt. Men nu är det iallafall gjort. Även hårinpackning och sånt där. Sen har vi varit och handlat lite, ätit middag, lekt och myst. Tommy tog med Albin en sväng till Brorssons och sen till en kompis, så jag fick hålla på med mitt här hemma. Vattna blommor, plocka ihop tvätt, vika in sen tvätt, torka här och där, plocka ihop alla Albins saker, förbereda hans rum och hans saker för kvällen, fixa med disken osv. Det känns som att man inte gör annat... Men Albin somnade iallafall väldigt gott klockan åtta. Då la vi oss i våran bädd och slog på en av våra nya filmer. Det fick bli "Borta bra hemma värst", och den var faktiskt bra, ganska kul. Så fort den var slut ville Tommy sova, Albin vaknade och fick komma in till oss för att somna om på fläcken. Så här ligger jag, ihopträngd bredvid mina två fina pojkar. Så det får jag väl inte klaga på? :) Imorrn är det Måndag igen, och jag säger bara SUCK!

Söndag den 3:e Januari

Det är nästan så att det börjar eka här på bloggfronten! Jag kanske har sagt det, men jag säger det igen - vårat internet har ju lagt av, eller det är det mobila modemet som gått sönder totalt. Så jag kan bara använda mobilen, vilket jag varken har så mycket tid, lust eller ork till. Tänkte att jag måste skriva några rader nu eftersom det var 5 dagar sen sist. Nyår har svischat förbi och vi har haft det bra, lugnt och skönt. Har varit några extremt jobbiga nätter och lite griniga dagar för den lilla herrn bara. Men annars så. Har varit otroligt skönt att Tommy varit ledig och hemma i 4 dagar, och en jäkla tur också! Nyårsafton firade vi först med lek och mys hos mamma och pappa. Där blev det även god middag - "Fredagsfavoriten". Carina och Kent var också där med oss. Strax före tio gick vi bort till Oppe och Malin där det blev kaffe och hemmagjord dajmglass. Sedan spelade vi sällskapsspel - jag vann! Och på tolv-slaget stod vi ute i kylan, sköt raketer och skålade för det nya året. Hemma hos mamma & pappa hade Albin vaknat strax före tolv, så han fick vara med på självaste slaget han också, den busen! Dom andra dagarna har bara rullat på som vanligt. I helgen har vi fått lite gjort, dammsugning och en massa tvättande bland annat. Igår fick vi besök av min kompis Jessika och hennes kille Micke, som jag aldrig hade träffat. Det var jättetrevligt, vi fikade och surrade. Albin fick en julklapp av Jessika & Annette, en jättefin lastbil (bärgare). Den gillade han skarpt och har lekt med den mycket. Idag har vi storhandlat och tvättat ännu mera tvätt. Vi följde även med pappa Tommy till hans jobb där Albin fick sitta med i lastbilen, snacka om lycklig!? Senare tog jag ett bad med Albin innan han skulle läggas, han somnade klockan åtta. Sedan dess har jag nästan bara suttit och njutit av lugnet. Har ställt klockan på 7, får se när vi lyckas ta oss upp. Det beror på hur Albin sovit inatt och hur trött han är. Men han ska ju nämligen till dagmamma. Nu ska jag snart försöka sova här, får se när jag återkommer...

RSS 2.0