Vilken helg!

Fredagen började som sagt med besiktning av Mondeon i Sollefteå, vilket gick bra. Det var två saker vi behövde åtgärda, emn den gick igenom iallafall och det är huvudsaken. Efter det handlade vi lite på Konsum och köpte lite nödvändigt småkraffs på Skattkistan. Sedan gick vi på Dianas och beställde mat. Jag tog den underbart goda pastarätten, mums! Vi tog iallafall med oss maten och åkte till Danne, Maja och Hugo. Åt, lekte, myste och surrade. Rätt vad det var så var klockan nästan sju, så då fick vi skynda hem och förbereda Albin för natten. Jag gav honom flaskan och han somnade efter lite sång. Då gjorde vi oss klara och åkte ner till stan, tittade på herrarnas innebandymatch. Det var faktiskt roligt och väldigt trevligt. Sollefteå vann över Härnösand. Hem och myste lite med pappa och mamma innan det blev läggdags...

Lördagen började väl ganska bra, förutom att jag var otroligt trött som vanligt och hade hemsk värk i kroppen och skallen. Efter att Albin hade sovit sin dagslur gjorde vi oss i ordning och åkte ner på stan. Där var årets vinterfest redan i full gång, det var mycket folk. Första stoppet blev bolaget, där Tommy köpte öl. Sedan gick vi vidare, vi drog Albin i pulkan och det gick jättebra, han trivdes. Synd bara att det snöade så förbaskat. Tommy fick gå runt och dra på honom medan jag gjorde det jag skulle. Köpte 3 fina plagg åt Albin på Lindex, hade ju 50 kronor rabatt där. Var även in på Jysk där jag handlade åt Abbe - ett par nalle puh-tofflor, en väggklocka med Cars och sängkläder med Cars. Sedan fick jag dra på Albin en stund medan Tommy gick in på Loftet där det var en massa rea. Det fanns hur mycket fint som helst, men Albin började bli trött och less. Vädret var som sagt inget vidare heller, så vi fick åka hem. Han köpte iallafall en jättefin jacka för 400 spänn.

Hemma blev det lite lek och vi åt middag. Albin har ätit väldigt bra i helgen till min glädje. Väntade på att mamma skulle komma hem, gjorde oss i ordning. När hon kom så for vi ganska så snabbt, eftersom vädret var som det var så ville vi komma iväg i god tid. Min huvudvärk hade blivit till migrän, jag blir så less att det alltid ska bli så när jag ska göra nåt speciellt. Ville ju inte stanna hemma heller eftersom man betalat biljetten och sett fram emot hockeyn. Tommy fick iallafall köra dit, vi plockade upp Danne & Maja. Resan var fruktansvärt jobbig, det snöade hela tiden, var jättemycket snö på vägen, det blev en massa snörök framför oss och vi hade en bil framför nästan hela vägen. Jag höll även på att kräkas flera gånger. Fick öppna rutan och sticka ut huvudet i kylan för att få frisk luft. Eftersom det var sånt väder så kunde man ju inte stanna heller, så jag blev lite nervös. Som tur var gick det bra, illamåendet lättade när vi kom fram men huvudvärken höll i sig. In i hallen, satte oss på våra platser och vi var i perfekt tid. Men vilken match! Här har man alltså betalat 230 kronor för biljetten, sedan åkt till Övik med migrän, sitter i en högljudd hall och får se Modo utklassa Färjestad! Alltså det är en sak att förlora med något poäng, men detta var inte alls roligt. FBK var verkligen kass igår, jag vet inte vad det var. Modo vann iallafall med 10-3, vilket jäkla skämt! Ja ja, vi tog ett matstopp på Max innan vi begav oss hemåt. Hemresan gick betydligt bättre, inte samma snörök och så hade vi ingen bil framför oss, inte samma illamående heller. Stanna en snabbis i stan för att titta lite i festkåtan, Tommy och Danne stannade där medan jag var tvungen att fara hem.

Idag har det också varit ganska tungt. Somnade vid 2 inatt, sedan vaknade Albin 4 och ville inte somna om. Men jag ger mig ju inte i första taget. Han somnade till slut vid 6, men sov tyvärr bara en halvtimme. Stackars mamma som skulle upp och jobba då, hon hade ju också varit vaken. Både jag och Tommy var helt väck, men efter att Albin hade legat och myst en stund med Tommy, så fick han stackarn kliva upp först, för jag klarade det verkligen inte. Gårdagen tog nog på, det är alltid jag som är sämst dagen efter trots att jag är nykter och Tommy druckit... Lite senare bytte vi av varandra så jag klev upp och Tommy fick lägga sig. Resten av dagen har iallafall varit bra. Vi åkte hem till Ramsele halv fyra. Vi har handlat, myst, ätit, Albin har varit vild och busig och badat med pappa. Albin somnade lite senare än vanligt ikväll, halv nio. Så jag hoppas det blir en hyffsad natt nu, eftersom han ska till dagmamma imorgon bitti.
Jag sitter i soffan framför teven, har njutit av en kopp te. Ska nog alldeles strax gå till sängs och läsa lite bok innan jag somnar. Detta blev långdraget och tråkigt som vanligt, blir mycket man vill skriva när man varit borta från bloggen några dagar. Men nu sätter jag punkt, godnatt!

(Bilder kanske kommer imorgon)

Äntligen Fredag!

Igår var det inge vidare med Albins humör, inte mitt heller vill säga eftersom det utmanas hela tiden. Till slut fick jag nog och vi klädde på oss, tog bilen och for. Då möter vi Tommy helt plötsligt och jag blev alldeles chockad eftersom han jobbade. Men då ringde jag upp honom, han hade rast och skulle hämta en pizza. Så vi åkte bort till Brorssons och umgicks med honom under hans rast, det uppskattade såklart Albin väldigt mycket.
Efter det hämtade jag ut H&M-paketet på OK, sedan åkte vi till Anneli, Max och Mathias och hälsade på. Grabbarna lekte en massa på Max rum, ritade och spelade bandy. Sedan kramade dom varann två gånger när vi skulle åka hem, sötproppar! Så det blev ett bra slut på dagen ändå.
När vi kom hem förberedde jag Albin för nattning, han fick flaskan och somnade efter halv åtta. Då fick jag sätta mig i lugn och ro och njuta av alla hans nya kläder, jag är så nöjd. Nu är det iallafall lite utökat i hans byrå, men mer behövs!
Sedan tog jag det bara lugnt framför teven en stund som vanligt...

Tommys arbetsvecka slutade igår kväll. Tyvärr blev det en jobbig natt, framför allt för mig och Albin. Men i morse klev vi upp, åt frukost och myste. Han har fått busa och tittat på datorn med pappa. Han är så otroligt söt när han diggar till all musik. Det spelar oftast ingen roll vad det är, men han har dock några som är lite mer favoriter.
Sedan "hjälpte" han Tommy att snagga sig, fick lunch och nu sover han en lur. Även pappa sussar i soffan. Det är packat och klart så när dom vaknar är vi redo att åka. Först blir det ett stopp på ica för att handla med oss några saker, ska kolla om jag hittar någon bra bok också nu när det är bokrea.
Vi ska besikta min mondeo klockan 15, sedan får vi se vad vi hittar på. Pappa jobbar ju till 18 och mamma till 21, så trist!

Längtar tills imorgon, då vi ska åka till Övik och titta på hockey. Blir roligt att se Foppa, även om jag inte håller på Modo, han är ju en klass för sig. Det har även blivit en liten ändring, egentligen skulle Rasmus följa med men nu ska han vara hos sin pappa istället. Så Maja tar hans plats och det blir ju riktigt roligt, att åka vi fyra. Blir nog mysigt!


Älskade hjärta


Onsdag

Ja det är samma visa ikväll såklart, sitter med datorn framför teven och har druckit en te-kopp. Har tittat på Biggest Loser och Lyxfällan, Abbe somnade vid sju. Snart ska jag gå och mysa ner mig under täcket i sängen och njuta av några avsnitt Svensson Svensson medan jag skrattar tyst. Tommy jobbar eftermiddag, men kommer att komma hem i fin tid ikväll, vilket inte brukar ske.
Idag fick jag hem Michael Jacksons "This is it" som jag köpte till specialpris - 99 kronor. Så den måste jag försöka se snart.

Det hade gått bra för Albin hos dagmamma idag, det gick jättebra att lämna honom också. Vid 10-tiden gjorde jag god frukost till Tommy och serverade honom i sängen, ibland måste man ju vara snäll.
Här hemma blev Albins lur bara lite mer än en timme. Vissa kanske tänker "det räcker väl"? Men det gör det inte, det är inte tillräckligt för unge herr Larsson tyvärr. Helst ska han sova minst 2 timmar på dagen, för att vara mer utvilad. Då är det inte mig själv och någon egentid jag tänker på, utan det är på honom. Självklart tänker jag lite på mig själv eftersom ju mindre han sover, desto tröttare blir han och ju tröttare han är desto jobbigare blir det för oss båda. När han har sovit för lite så är han oftast trött och grinig när han vaknar. Men nog om det. Det har väl gått hyffsat idag ändå, han har varit vild och bråkig emellanåt men en riktig goding också såklart. Vi har myst som attan, kramats, kollat i böcker, tittat på Disneykanalen och han har som sagt busat. Vi åt köttbullar, makaroner, brunsås och lingonsylt till middag och det var mums. Gjorde en matlåda åt Tommy till morgondagen också. 
Albin var så otroligt söt när han bäddade ner sig under täcket i min & Tommys säng och sa "bam" - vilket betyder att han vill se hockey. Så jag slog på hockeydvd:n och han låg där stilla i flera sekunder och tittade, haha!

Kitty är iallafall pöksugen hela tiden nu, alltså hon löper. Helt sjukt hur dom blir som, hon ligger och åmar sig på golvet, trycker upp arslet i vädret, jamar och kurrar. Hon och Kattis håller t.o.m på med varandra, fattar inte meningen med det? Men jag kan inte låta bli att skratta även om det ser lite äckligt ut. Jag har ju inte steriliserat Kitty än heller, så jag har ju bara mig själv att skylla. Men jag hoppas verkligen inte att hon blir med ungar igen, jag älskar kattungar och det är så mysigt. Men det skulle inte gå nu med Albin, det är nog med dom två katter vi har.

Ja det var väl allt för idag... Ha en fortsatt trevlig Onsdag kväll!

Svar till anonym

Varför inte skriva namnet, måste jag börja med att fråga? Jag blir ungefär lika less på det som på kylan ute!
Sen är det så att han bara var dålig en sväng i Söndags, i bilen på väg hem, sedan har han varit bra. Kan ju ha varit vad fan som helst. Men han har fått vara hemma i två dagar för säkerhets skull, just med tanke på dom andra barnen! Kan ju inte behöva fortsätta vara hemma längre om han varit bra nu i flera dagar?

Kallt

Är så förbannat le denna kyla nu, 31 minusgrader var det i morse. Inte var det bättre att man var som en zombie efter en hemsk natt. Men man får väl vara glad att man inte varit tvungen att gå ut, gick ut första gången nu ikväll för att slänga soporna och fy fan säger jag bara!

Dagen har varit lång och jag har varit trött. Men den har varit precis som vanligt. Det har varit bus, lek, tv, lite grin osv. Jag har fått några småsaker gjord iallafall, rengjort och bytt sand i kattlådan, rengjort bilstolen ordentligt och flitt undan lite. Jag & Albin tog även ett varmt bad som var välbehövligt för oss båda.

Albin fick flaskan och somnade efter sju, då tittade jag på Biggest Loser. Sedan myste jag ner mig i sängen med datorn, te-koppen och slog på Svensson dvd:n. Så här sitter jag, ska väl se något avsnitt till och kanske läsa lite bok. Sedan får vi se om jag får sova nånting, jag ber till gudarna om en bra natt!

Imorgon bitti ska nog Albin få åka till dagmamma, det beror såklart på hur natten blir och om han pallar. Men han är iallafall mycket bättre nu, väldigt snorig bara men annars lugnt. Sedan vet jag inte om det var magsjuka eller om det var något annat. Det var bara den där storkräkningen och att han verkade må lite kymigt i Söndag. Sedan har han bara varit förkyld som innan och lika vild som vanligt...

Måndag

Förkylningen ligger fortfarande i luften här hemma, jag känner mig mycket bättre nu men Albin är halvsjuk. Sen vet jag inte vad som hände, för när vi åkte hem från mamma & pappa igår så storkräktes han i bilen, verkade inte alls må bra. Han hade ju lite jobbigt den natten och åt dåligt på dagen. Inatt var det också lite jobbigt, jag somnade inte förrän 4 och han har ätit ganska dåligt idag med. Men annars är han ändå rätt så pigg, eller han är lika vild som vanligt men han ser inte så pigg ut. Snoret forsar och ögat rinner & geggar! Han dricker iallafall jättebra, som vanligt och det är viktigast... Nu ligger han och sover gott, än så länge. Har inte haft så mycket ork eller lust att blogga nånting när tröttheten slår till titt som tätt.

Jag sitter med en varm kopp te och tittar på Familjen Annorlunda, det bästa med Måndagar! Fryser som en dåre! Pelletspannan har stått still ett tag här i huset, så det har blivit riktigt kyligt här inne. Jag hoppas att det hinner bli lite varmare under kvällens gång. Är förbaskat less på kylan som är ute också, 20-25 grader kallt! Skönt att man slipper gå ut.
Tommy jobbar eftermiddag den här veckan, vilket jag tycker är fruktansvärt som vanligt. Han for iväg redan vid 11 i morse, får se hur sent han kommer hem.

Fick Ellos-paketet idag och är väldigt nöjd. Lade på det nya vita överkastet på våran säng och hängde upp dom nya gardinerna i vårat rum och det blev jättebra. Gardinerna var faktiskt finare än jag trodde, och bara 100 kronor för två par! Albin blev jätteglad över sin verktygsväska med massa verktyg, har lekt med den till och från hela eftermiddagen. Vi har lekt, myst, tittat på tv, bråkat, busat och ätit kyckling till middag. Han somnade iallafall snällt i min famn vid halv åtta, sötpruppen.

På Fredag åker vi till mamma och pappa igen, då ska min fina mondeo besiktas. Men har även lite roligt planerat. På Lördag åker nämligen jag, Tommy, Danne och Rasmus till Övik. Vi ska titta på Modo-Färjestad matchen som är klockan 18.30. Det ska bli riktigt roligt, var lägesen sist. Vi hade en jäkla tur att mamma jobbar dagspass då så att hon kan ha Albin när vi åker iväg. Trist att inte Foppa är med, han spelar ju i OS. Men det är samtidigt positivt eftersom Färjestad då har större chans att vinna, haha!


Fredag

Just nu sitter jag och klickar ihop en H&M-beställning, mest pga att Albin behöver mycket kläder. Har fått ihop några plagg faktiskt, även hittat ett par solbrillor och en keps med spiderman på som vi ska ge till Edvin.
Annars har dagen varit som vanligt. Natten var väl okej, Albin sov rätt bra förutom att han vaknade en gång och var vaken över en timme. Men jag var såklart trött som tusan. 

Vi är fortfarande förkylda också, men inte döende för det. Jag har varit på apoteket idag och handlat nässpray och flytande ipren åt mitt lilla hjärta iallafall. 
Albin har varit hos dagmamma och när vi kom hem så fick han lägga sig direkt, så nu sover han gott. Tommy kom hem för en stund sedan, minns inte när han kom hem så här bra tid sist. Han har slumrat in på soffan.

När grabbarna vaknar ska jag och Tommy äta lunch och Albin får mellis. Sedan packar vi och åker till mamma & pappa, det ska bli så kul! Ikväll ska jag och Tommy ut och äta på kinarestaurangen, på tu man hand! Inte ofta det sker, kanske knappt har hänt? Det ska bli härligt, men framför allt väldigt gott. Har presentkort där som vi fick av min mormor i julklapp, så det blir ju dessutom gratis. Sedan ska vi hinna hem till Lets Dance och klockan 21 ikväll är det hockey, då ska vi heja på Sverige. Det blir Fredagsmys för hela slanten.
 


Lillälsklingen räcker ut tungan!


Vill ha!



Vill ha denna bokhylla till Albins rum. Och köpa lådor och ha som förvaring, perfekt!
IKEA "Expedit" 599 kronor.


Lilla gubben

Här är Albin när han går som en liten gubbe med händerna bakom ryggen ♥


Veklingar

Är vi allihopa! Nu har det gått tre dagar sen jag skrev här, har inte ens suttit vid datorn. I Fredags blev som sagt Albin sjuk, vilket höll i sig hela helgen och början av denna vecka. Han är fortfarande inte helt bra men fick åka till dagmamma idag för han var lite piggare och ingen feber. Han behövde nog få komma iväg också efter att ha varit hemma sen i Fredags med två trötta föräldrar.
I Söndags började även Tommy bli dålig. Han klev ändå upp och jobbade tidigt på Måndag morgon men mådde verkligen inte bra. Så igår och idag har han varit hemma från jobbet för första gången sen han började för nästan ett år sedan. Nu känner han sig lite bättre och ska upp tidigt och jobba imorrn. Kollade tempen på Albin ikväll och då hade han lite feber, igen. Jag hoppas att det går över tills imorgon, han sover iallafall gott än så länge. Vi har haft flera jobbiga nätter hittills. Jag är inte heller helt kry, kan jag ju tillägga. Är sjukligt trött, som vanligt. Men är även lite snorig, har ont i hela kroppen, ont i halsen och huvudvärk. Det tråkiga är ju att jag inte haft någon ork till att träna, vi har inte ens varit ute nånting. Äsch, vi hoppas på bättringsvägar snart iallafall!

Har trots allt fått lite gjort här hemma - plockat och torkat här och där, vattnat blommor, kört en diskmaskin, tvättat flera tvättar, vikt en massa ren tvätt, rensat bland Albins kläder (han behöver verkligen mycket nytt nu) och tagit ner saker till förrådet. Har även dammsugit hela lägenheten väldigt noga, vilket jag får lida för nu - har skrämmande ont i ryggen!

På viktfronten står det ganska still just för tillfället, jag äter som vanligt. Försöker äta så regelbundet jag kan och inte alltför onyttigt, men jag är fortfarande inte så himla noga när det gäller kosten. Alltså jag går inte stenhårt på någon diet. Men jag äter inga sötsaker eller annat slisk. Nu på slutet har det som sagt inte blivit så mycket tränat heller (har bara tränat armarna lite och gjort några situps), hoppas att det blir ändring på det snart. Men det krävs ju ork och energi. Dricker mycket vatten och mycket te, vilket gör att jag pissar nästan hela tiden. Tänk när jag hällde i mig minst 1,5 liter cola per dag, nu har jag inte druckit en droppe cola på över en månad! Tror inte att jag kan smaka på en droppe heller, för då är jag fast där igen. Det är som ett missbruk, man blir som en alkoholist.

På Fredag ska vi åka till mamma & pappa när Tommy slutat jobbet. Ska ska bli roligt, då var det ju 2 veckor sen vi sågs och det är länge för mig. Och för Albin, som älskar mormor & morfar! Vi blir där hela helgen, blir nog kanon. Se Lets Dance, äta något gott kanske, se någon film och bara mysa. Ska bli roligt att se hur det går för pappa i köket också, dom håller på att göra om allting där. Om allt går som det ska så kanske jag och Tommy ska åka till Helena & Dennis på Lördag för att ha en trevlig kväll. Det var jättelängesen vi träffades, framför allt träffades och umgicks. Det värsta är att vi inte ens har varit till dom sen dom fick lilla Oscar i Maj förra året, jag skäms. Har t.o.m haft presenten liggandes här hemma sen dess. Vore roligt om vi kan ses, men där hemma har dom haft magsjuka allihopa så vi får väl se om dom hinner tillfriskna helt. I vilket fall så ska det bli roligt att åka till Trolldalen och mysa, Albin lär nog uppskatta det mest skulle jag tro.

Just nu sitter jag som vanligt framför teven, med en snus under läppen och har precis druckit upp min tekopp. Mina grabbar ligger som sagt redan och sover. Jag funderar på att lägga mig i sängen snart och titta på några Svensson-avsnitt. Hoppas sedan på att få drömma nånting trevligt, kanske om en ny tv? Håller ju på att spara ihop till en ny tv, en platt sådan. Än är det några tusenlappar kvar, men det dröjer nog inte så länge tills jag får köpa något jag längtat efter i 3 års tid. Har aldrig riktigt haft råd att spara ihop pengar till det, men nu så! 
Natten till idag hade jag ingen trevlig dröm, jag drömde att min lilla prins hade brutit foten och att en benpipa stack ut. Det knepiga var att när han vaknade i morse och han fick komma in till oss så "sa han" att han hade ont i foten...
Nu börjar detta bli alldeles för långdraget, så jag måste väl sätta punkt här. Får se när jag återkommer, och får se hur vi mår imorgon. Håll tummarna!


Lillskrutten tittar på Händige Manny ♥

Han har blivit mer och mer intresserad av teven nu. Playhouse Disney-kanalen går på högvarv nästan hela dagarna här hemma.
Hans favoriter just nu är Händige Manny, Musses klubbhus, Chuggington och Nalle Puh.



Alla hjärtans dag

Det har varit fullt upp hela helgen känns det som, fast vi inte gjort något speciellt.
Albin blev sjuk i Fredags, han hade 39 graders feber och var snorig bland annat. Men annars verkade han inte må så dåligt, det som var skönt var att han var mindre vild. Även mindre grinig konstigt nog, annars brukar det ju kunna bli grinigare om man är sjuk. Dessutom så sov han bra natten mot Lördag, trots att han var sjuk. Han har varit så mysig, glad och go. Ja, mer nöjd än vanligt t.o.m. Jag funderade på att han skulle ha haft feber oftare, skämt åsido!
Det tråkiga var ju att vi hade tänkt åka till mamma & pappa igår, för vi var bjudna på kalas hos Ida med familj i Långsele. Det blev ingenting eftersom Albin var dålig, verkligen typiskt. Men vi får ta igen det någon annan gång.
 
Natten till idag, eller sent igår kväll ska jag väl säga, var inte alls lika bra. Då var jag tvungen att ta honom till våran säng, för han ville inte sova. Jag hoppas att det berodde på förkylningen eller magen som jag tror och jag hoppas att denna natt blir bra. Tommy åkte iväg vid nio igår kväll för att dricka lite öl och vara med Jim. Han kom inte hem förrän vid halv fyra, och då hade dom mest bara åkt runt i bilen! 
Idag har Albin varit mera grinig idag och inte ätit lika bra. Snoret rinner och han nyser hela tiden, så förkyld är han ju. Vi gjorde morgon klockan 6 i morse, jag var som en död sill eftersom jag somnade efter 2 och vaknade några gånger under tiden. Jag låg kvar i sängen ett bra tag medan Albin gick fram och tillbaka mellan våran säng och teven, duktig kille!

Har städat en massa, dammtorkat och dammsugat. Den största utmaningen var att byta rum med Albin, herregud vad vi höll på. Det tog flera timmar innan vi var helt klara med alla möbler och alla saker som det skulle vara. Men bra blev det! Jag är riktigt nöjd, det blev bättre både för Albin och för oss.
Sedan blev det att flytta allt från våra garderober in till det andra rummet och tvärtom, det tog också sin lilla tid. Men förutom rumsbytet och städningen så har vi bara tagit det lugnt i helgen och myst hela familjen. Vi har haft det ganska bra trots allt.

Ikväll följde jag och Albin med pappa Tommy till Brorssons för att tanka lastbilen, fylla på olja och sand. Det är verkligen Albins paradis, det finns inget han älskar mer än att vara där bland lastbilarna. Han var så nöjd, gick runt och kikade på allt, fick sitta i pappas knä och ratta. Jag tog ett kort på honom och skickade till mamma. Han blev lite arg när vi skulle ta bilen och fara hem. Sötnos! Sedan var han otroligt trött. Han fick lägga sig vid sju och somnade gott. Jag hoppas att han är pigg och fräsch imorgon, så att han kan åka till dagmamma.
Jag har tvättat ikväll, måste snart springa ner och hänga den andra tvätten. Så skönt med den här lugna egentiden man får på kvällen när grabbarna somnat! Jag sitter som vanligt vid teven och dricker mitt te.
Nu ska jag kika vidare, hoppas att ni haft en bra dag. Många kramar till alla mina vänner och till alla mina läsare på alla hjärtans dag ♥

Torsdag

Nu är det snart helg här hemma, för Tommy är ju ledig imorgon, härligt!

Just nu sitter jag i soffan med filten omkring mig. Har gjort de viktigaste sysslorna för idag - plockat, rengjort och bytt sand i kattlådan, ätit lunch och tränat lite på crossen. Tommy handlade lite på ica och hämtade hem Albin, som nu ligger och sover gott. Tommy ligger i den andra soffan och ska väl snart iväg för att jobba, jag ska nog bara ta det lugnt tills lillklimpen vaknar. Sedan blir det nog bus & lek för fullt tills det är läggdags...

Jag vägde mig i morse också och det visade -6 kg. Det går sakta men säkert, lite för sakta enligt mig. Men jag skulle ju kunna kämpa mycket mera om jag bara orkade. Och så kan det ju vara bra att det inte går för snabbt, har jag hört? Känns skönt att det fortsätter åt rätt håll iallafall, neråt!

Måste ju tala om att Albin älskar Erik Grönvalls låt "Higher". Ni ska bara se, antingen om han hör låten på tv/radio eller om man börjar sjunga på den. Då sträcker han upp armarna och sjunger Higher, fast det låter typ som "aaoujjöö". Så jäkla söt!
Idag fick han en present av mig & Tommy, en grävmaskin, en dumper och en vält. Dom gillade han skarpt, får väl hoppas att dom håller. Köpte det på ica för 199 kronor, som hittat!

Jag har även beställt fler filmer idag, har blivit en riktig hejare på att beställa filmer, haha! Jag tog två action-filmer åt oss som verkade väldigt bra, Dr Snuggles-boxen åt Albin och så förbokade jag Michael Jacksons film "This is it". Super!
Nu ska jag lägga mig ner och vila ryggen en stund innan Abbe vaknar...


Hallen

Tänkte visa några glimtar av hur hallen blev.

HÄR kan ni se hur väggarna såg ut förut. En vägg var vit och dom andra hade en mörkgrå tapet.

Spegeln fick vi från pappas loppis såklart ♥







Ellos

Angående Ellos-beställningen jag gjorde igår, tänkte berätta vad det blev.
2 pack vita örngott, 2 vita dra-på-lakan och ett vitt överkast till våran dubbelsäng.
Rosa fina gardiner som vi ska ha i fönstren när vi bytt rum med Albin. Skamligt nog så hänger fortfarande julgardinerna kvar där, just för att jag tänkt köpa nya dit. 
Tog även en verktygslåda med borr och massa andra verktyg som Albin ska få, vad glad han ska bli! Han som älskar Edvins borrmaskiner...
Sist men inte minst så tog jag en klätterställning/klöspelare till katterna, jag hoppas att dom också blir glada och att den kommer till användning. Så att dom inte använder skinnsofforna lika mycket, grrrr! Det var egentligen inte en sån här jag ville ha, färgen tilltalade mig inte riktigt. Men det var den enda som fanns och som dessutom var väldigt billig. Så det var liksom inget att fundera på, ser ju rätt mysig ut iallafall :)


Onsdag

God morgon!

Då har halva veckan gått och Tommy har bara två arbetsdagar kvar. Måtte dom gå snabbt och smidigt för oss som är hemma. Natten blev tyvärr inte så bra som jag hoppades på, Albin höll sig kvar i sin säng men han vaknade flera gånger och ville knappt somna om. Sen 4.30 i morse har vi mest varit vaken, fast jag kände mig helt död när vi till slut klev upp 6.30.

Har skjutsat iväg skrutten till dagmamma och han var så duktig & söt. Jag fick pussar, kramar och han vinkade hejdå. Tommy hade tid hos tandläkaren idag vid 8, har precis kommit hem och lagt sig i sängen igen. Han somnade ju trots allt vid 2.30 inatt.

Jag har börjat dricka en mugg välling varje morgon. Det är alltså frukostvälling med fullkorn för vuxna. Den är ju ganska god, nyttig och mättande. Drack även idag och det blir så härligt i magen... Jag gillar ju inte alls någon gröt eller så, så därför kan ju fullkornsvälling vara ett ganska bra alternativ?

Just nu sitter jag under en filt framför nyhetsmorgon. Måste nog släppa ut katterna en stund, för dom är som galna här och jagar varandra. Jag ska nog även göra mig lite kaffe att surpla på, ha en bra dag!


Älsklingen ger mig en slängpuss


En gosig dag

Denna Tisdag har varit bra. Tröttheten har suttit i, den lär jag nog aldrig bli kvitt. Men jag har knappt haft någon huvudvärk idag och det är skönt. Så jag ställde mig på crossen en liten sväng i morse när Abbe var hos dagmamma. Har ju inte kört nåt på flera dagar nu, både för att vi haft besök, annat att göra och att jag haft ont i skallen...
Albin har inte alls varit lika grinig som han brukar, bara smågnällt lite ibland, vilket är helt underbart. Han har varit så himla go! Vi har myst, pussats & kramats en massa, han har ätit bra, vi har tittat på tv, busat, dammsugit hela lägenheten och tagit oss ett bad. Jag har även plockat lite och fått undan disken. Då var man nöjd med dagen sen.

Albin somnade vid sju, och sover fortfarande gott! Jisses vad skönt, både för honom och för oss. Och vilken skillnad det är alltså, trots att han vaknar flera gånger under nätterna så är det stor skillnad på sömnen och att man slipper ta honom till våran säng. Jag har tillbringat kvällen framför datorn och teven som vanligt. Men blogg.se strulade lite, så därför fick det bli ett mobilinlägg nu. Ligger i sängen och håller tummarna för en bra natt. Föregående natt drömde jag så mycket, usch, jag hatar det. När det inte är några trevliga drömmar, är det fullmåne ute tro? Albin vaknade flera gånger också, men jag är jätteglad bara han ligger kvar i sin säng som sagt.

Han ligger fortfarande i vårat rum och verkar trivas mycket bättre här. Jag tror faktiskt inte att det bara beror på att vi ligger här inne, utan han verkar helt enkelt även trivas bättre i själva rummet. Det är mycket mindre och varmare. Så efter lite funderingar så har vi bestämt att vi ska byta rum med honom, vi gör det på Fredag när Tommy är ledig. Jag tror att det blir kanon, hoppas det iallafall.
Idag när Albin sov sin lur satt jag och kikade på ellos hemsida. Gjorde en beställning, men mest nödvändiga saker till hemmet... Nu gnällde Abbe till en sväng här, han fick tutten och fortsatte sova - pjuh. Ska se om jag också kan somna snart nu, godnatt!


Mammas goprutt!


Dansant prins

Min lilla sötpropp dansar till musiken på barnprogrammet ♥


Pusskalas

Min lilla älskling håller nästan på att äta upp mig :)







Härlig helg som varit

Ja snacka om att jag har mått gott i helgen, med mamma & pappa här. Mamma som var här i hela 3 dygn! Pappa fick också överraska oss lite. Han hade sagt både till mamma och mig att han skulle jobba på loppis och komma efter det, så vi trodde att klockan skulle bli efter fyra. Men klockan 11-12 så knackade det på dörren och där stod han väldigt nöjd, och så paff vi blev. Men kul, Albin blev såklart jätteglad att se morfar. Jag hade fått en liten sovmorgon då och medans jag sov så städade mamma lite, torkade golven och la på polish (?) i vardagsrummet. Mycket behövligt!
Började direkt att ta ner sakerna från väggen i hallen så att pappa fick börja måla, han målade allting två gånger och resultatet blev kanon. Det är nu väldigt ljus, ljust rosa. Ingen färg som jag egentligen skulle ha valt, men mamma och pappa hade färgen över hemma och jag är glad bara det är ljust nu. Igår satte han dit dom nya fina golvlisterna och bytte dörrlisterna inne i badrummet. Han fixade även hyllor i två garderober inne hos Albin, kanon.

Albin har myst jättemycket med mormor & morfar, varit ute och lekt & åkt pulka med mormor, sovit rätt bra i sin säng inne hos oss och mått allmänt gott han också.
Inte nog med all hjälp vi fått med Albin och hemmet så har jag även fått lite saker. När mamma kom i Torsdags hade hon köpt en flaska Mivi Total till mig, ska tydligen vara bra mot tröttheten. Än har det inte hjälpt ett dugg, men vi får väl se. Sedan har dom ju betalat mycket av handlingen. Jag fick även en tröja och ett fint Betty Boop-nattlinne av mamma och så hade dom fixat ett doftljus och en verktygslåda åt oss när dom var i Sundsvall. Det var verkligen på tiden med en verktygslåda, vi har haft alla verktyg huller om buller. Albin fick sig ett par jättefina strumpbyxor, som jag hade bett om. 

Vi har ätit god mat. I Torsdags gjorde vi bara något snabbt & enkelt, då blev det varmkorv, mos och räksallad. I Fredags gjorde jag kyckling i ugnen med både ris och klyftpotatis. På Lördagen gjorde jag karrérätten med ris och en god sallad. På kvällen gottade vi oss med fruktsallad framför filmen "Inglourious Bastards". Den var ganska bra faktiskt, lite seg och lång bara. Men Brad Pitt var bra och lite rolig emellanåt mitt i allvaret.
Igår fick mamma fixa middagen - kassler, ris och svampsås. Det var jag som hade handlat och bestämt det, jag älskar den maten! Dom lämnade oss efter middagen och det kändes väldigt tråkigt. Gud vad jag vill bo nära dom så att vi kan umgås när som helst. Det kommer nog det också, så känns det iallafall!

Idag klev vi upp halv sju, åt frukost, såg lite på tv, myste, klädde på oss och gjorde oss klar. Sedan skjutsade jag lillklimpen till dagmamma. Jag plockade lite här hemma, tittade på tv och vilade en stund för jag var som vanligt helt slut. Tommy fick hämta Albin hos Ragnhild medan jag smällde i mig lite lunch. När dom kom hem fick Albin sova sin lur, han somnade klockan 12 och sov i nästan 2 timmar. När han vaknade blev det lite mellis, sedan gick vi ut och roade oss en liten stund. Han fick åka pulka! Men sen tog vi bilen och åkte till Ovanmo för att umgås med Elin & Edvin, där blev det en massa lek för grabbarna och kaffe för oss större.
Åkte hem vid fem, åt middag, plockade undan all disk, torkade rent överallt inklusive Albin och sedan var det bara mys. Albin var jättetrött, men ändå inte så grinig som han brukar vara, han var så go! Han åt inte så bra till middagen, så jag försökte få i honom lite gröt en timme senare och han åt några tuggor iallafall. Gjorde honom klar för natten och så drack han upp hela flaskan och somnade gott strax efter 19. Jag har bara suttit vid datorn och mått gott. Så härligt på kvällarna med denna egentid, lugnt och tyst. Har tittat lite på Biggest Loser och sedan Familjen Annorlunda. Nu är det CSI NY som rullar på teven.
Pappa Tommy jobbar eftermiddag denna vecka, och det är så jävla tråkigt! Längtar redan tills på Fredag då han är ledig. Nu ska jag kika vidare en stund innan jag går till sängs...


Albin & Edvin lekte ute på våran gård igår - sötnosar ♥


Fin vinterdag

Så här såg det ut när vi var ute i eftermiddag

Cirka 7 grader kallt och en sol som tittade fram - härligt!


Min lilla goding!

En liten Albin på utelek idag


Hallgolvet!

Tänkte bjuda på en liten titt...
Tyvärr hittar jag ingen bra före-bild och jag glömde ta det idag innan vi satte igång.
Men hittade en på Albin där det syns litegrann av det gröna hemska golvet.


Före


Efter


Min söta

Pojke i pulkan ♥

Som älskar att pussas (här med sin mormor)


Glad överraskning

Det har varit lite tungt i några veckor nu, alltså lite extra tungt. Är ju otroligt trött, less och smådeppad, har mycket värk och så har det varit jobbigt på nätterna & slitsamt på dagarna. Igår skjutsade jag Albin till dagmamma på morgonen, som alltid. Sedan fanns det litegrann att göra här hemma, men det blev tyvärr ingen träning eftersom tröttheten och huvudvärken satt i som vanligt. Så när jag var klar med det viktigaste la jag mig i soffan framför teven för att vila en liten stund tills jag skulle hämta min lilla prupp. Helt plötsligt får jag ett sms av mamma där det stod "Koka kaffe mamma" och en flörtgubbe. Det är ett uttryck som jag sa till henne när jag var några år gammal, och hon brukar ibland skriva så när hon är på väg hit till oss och vill att jag ska sätta på kaffet. Jag funderade om hon verkligen var på väg, men det kunde hon ju inte vara, hon jobbade ju kväll? Men efter några minuter öppnas dörren, och in kommer MAMMA! Snacka om att jag blev glad. Då hade hon tagit semester gårdagen och idag och ska vara här tills på Söndag. Kan inte beskriva hur underbart, roligt, härligt och passande det är. Mamma & pappa skulle ju komma imorgon egentligen, och pappa kommer imorgon när han jobbat klart på sin loppis. Då ska han måla och sätta nya golvlister i våran hall. Jag och min hyresvärd har bytt golvet idag, vilket också känns underbart! Nu är det ljust och snyggt, ett grått klickgolv. Innan var det en gammal mörk grön medaljongmatta från 60-talet, så man kan säga att det blev skillnad. Det blir trevligt imorgon när det blir ljusa väggar också, våran hall är så liten och har en mörk tapet just nu så det blir så möskt och trist.

Det jag vill komma till är att jag har världens bästa föräldrar! Ställer upp med allt. Mamma har hjälpt mycket med Albin och lite andra saker och pappa står mest för att fixa saker åt oss och sköta det praktiska i hemmet (som att måla, tapetsera och fixa). Förut då vi hade väldigt dåligt ställt, innan Tommy började jobba, så ställde dom även upp med att hjälpa till lite ekonomiskt. Om jag ska vara helt ärlig så kan jag ju även berätta att pappa fortfarande har en pärm hemma hos dom som det står "Karin" på, där han förvarar en massa viktiga papper. Mest för att jag är en riktig slarver, dålig på sånt. Dom har skött mycket sådant åt mig, alltid. Vet inte hur det skulle ha gått med allt annars? Så på den biten, blir jag nog aldrig riktigt vuxen tror jag. Jag är nog till en liten del en curlingdotter, men det skäms jag inte för. Jag har ju skött mycket själv också, jobbat och klarat mig själv på det viset. Aldrig blivit bortskämd med pengar och saker, det har varit på en normal nivå. Däremot så har jag blivit "bortskämd" med kärlek, även om man inte ska kalla det bortskämd. Men det har jag!

Idag har ryggen varit helt fruktansvärd. Har såklart mens igen nu och då blir det mycket värre med värken, fattar inte varför men så är det. Finnar får jag också, men det är ju vanligt. Albin har myst järnet med mormor, ojojoj. Mamma säger "Är Albin mormors älskling"? Då nickar Albin och säger a-mm! Dom har varit ute och åkt pulka också, så söta så. Jag knäppte mycket kort.
Nu sover Albin gott, vi flyttade in hans säng in till oss i förrgår. Var ju tvugna att testa och se om det blev bättre med hans sömn. Och hittills har dessa två nätter varit bättre. Han har vaknat flera gånger, men inte alls hållit på som han gjort så mycket nu på slutet - vaknat och varit vaken flera timmar. Så vi får se hur det fortsätter, men han får fortsätta sova i sin säng inne hos oss om det går bättre. Vad gör man inte för att både Albin och vi ska ha det bättre på nätterna? Jag struntar i vad någon tycker, jag vet ju själv hur det känns och det är ju huvudsaken.
Jag och mamma myser i varsin soffa framför Lets Dance, med varsin kaffekopp. Mamma äter lite choklad, för det vill hon ha på helgen. Men jag håller mig till mina nötter. Tommy åkte iväg för att hälsa på Jim, så vi brudar är för oss själva. Jag hoppas att Albin fortsätter sova gott länge till. Vi ska fortsätta må gott ett tag till innan vi hoppar i sängen och inväntar en Lördag med mycket sysslor och mera mys.




Mormormys ♥


Min fina Gina

Jaa, jag tog och klickade hem en beställning från Gina igår igen. Men bara två billiga plagg denna gång. Kunde inte låta bli, mest för att jag hittade en nyinkommen t-shirt jag gärna ville ha. Jag tänkte att om jag skulle vänta så skulle min storlek säkert ta slut, sakerna tar ju slut så fort där. Och så tog jag ett till långt svart linne. Jag vet inte hur många av deras långa linnen jag har, men man kan inte ha för många, dom är ju super!
Tyvärr kan jag inte visa bilden på tischan eftersom det inte går att kopiera från sidan...


Vidrig syssla

Natten var ganska jobbig, som vanligt. Jag & Albin klev upp 7.45 och då blev det lite stressigt för min del. Gjorde i ordning frukost åt gubben, bytte blöja och klädde på honom kläderna, klädde på mig och gjorde mig i ordning. På med ytterkläderna och skjutsade Albin till dagmamma. Gick jättebra att lämna honom, han blev glad av att träffa kusin Edvin. Edvin gav mig en riktigt go kram direkt vi kom, som han gjort flera gånger nu, sötknopp! Albin fick sätta sig i vagnen och dom styrde mot kyrkis, där dom är på Tisdagar.

Elin följde med mig hem, vi drack kaffe och surrade i 1,5 timme. Det var väldigt trevligt, tiden rann iväg fort. Hämtade Albin på kyrkis, sen hem och fixa lunch. Han fick fiskbullar & potatis, men åt inget vidare idag. Det var nog för att han var så otroligt trött. Han äter alltid sämre när han är trött, och det tror väl jag det? Sedan sov jag ner honom till klockan 12. Då passade jag på att ta en lång dusch, rakade benen osv. Väldigt behövligt! Gjorde mig i ordning så att jag var klar, sedan var det bara att vänta. Hade hoppats att Albin skulle sova till två, men jag hann inte ens sätta mig ner så vaknade han och ville inte somna om. Då var det bara att vänta in vår älskade Kajsa, som kom vid halv två och få i Albin lite mellis. Sedan for jag iväg till Vårdcentralen där jag gjorde mitt första cellprov, det gick bra och väldigt fort.

Så jag passade på att handla medan jag ändå var på byn. Ville köpa nåt åt Kajsa för att hon var så snäll och ställde upp i nöd. Men hittade inget speciellt, så det fick bli en liten kartong med chokladhjärtan. När jag svängde in på gården så såg jag Albin i fönstret. Han stod på en stol och tittade ut. Det hade gått bra för dom här hemma. Kajsa åkte iväg och vi började invänta pappa Tommy. Han blev så glad när Tommy kom hem, som vanligt. Bus & lek! Vi gav pappa Alla Hjärtans dag-presenten idag, Magnus Wernbloms bok som han velat ha i över 1 år. Det var en bok till mig själv också - Män som hatar kvinnor. Sedan blev det middag och efter det åkte mina grabbar iväg på byn en sväng.

Jag tog mig an något som jag tycker är det vidrigaste man kan göra, rensa genom hela handfatet. Usch och blä! Men vilken skillnad det blev, rengjorde även toaletten. Sedan satte jag igång och provade min nya tränings-dvd, var ganska bra övningar även om det inte var den bästa träningsfilmen.
Albin somnade före 8 och Tommy låg då också i sängen eftersom han ska upp tidigt. Jag har suttit här med datorn framför teven med tekoppen bredvid. Beställde från Gina Tricot igen, två billiga plagg. Nu ska jag kika vidare...

Fit mama

Jag ville så gärna ha en tränings-dvd av något slag.
För att ha något mer alternativ än crossen.
Letade men hittade inte så stort utbud.
Förutom på en sida där det fanns mycket intressant, men dom var väldigt dyra.
Det fick bli denna från discshop för 99 kronor.
Så nu får vi se vad jag kommer tycka om den sedan.



Buns of Steel-instruktören Leisa Hart skapar dynamiska program som är säkra, roliga och effektiva och ger de resultat du har gjort dig förtjänt av! Hennes varma, öppna personlighet och ofelbara känsla för rytm har motiverat miljoner människor att ta till sig träningen. Köp den på Discshop idag!

Som certifierad instruktör med drygt 19 års erfarenhet av fitnessbranschen har Leisa specialiserat sig på träning under och efter graviditeten, livsstil och viktkontroll, yoga och toning.

Funky Fat Burn, Fitmama Yoga, Power Pilates, Postnatal Stretch & Relax mm.


Info om Abbe

Tänkte att jag kanske skulle uppdatera lite om Albin, hans framsteg, utveckling och nyheter. Vart ska jag börja? Han surrar ju mer och mer, mest på sitt eget språk såklart men han kan fler ord också. Han säger "mamma", "pappa", "katt", "tack", "aj aj", "oj oj", "titta", "ja", "nä", "boll" och "bu" bland annat som han gjort väldigt länge. Nu säger han även "klocka", "tut-tut", "tittut", men nu blir jag tokig för jag vet att det är fler ord men just nu kommer jag inte på dom - hjärnsläpp! Han har ju även många ord/läten som betyder olika saker, så man förstår ofta vad han säger och vad han vill. Förutom när han bara står och tokbabblar på sitt egna språk... Kajsa som är en av mina vänner tycker Albin väldigt mycket om och han började säga "Kacka" för längesen ♥

Det bästa han vet är att snurra runt så att han blir yr och ramlar gång på gång, då asgarvar både han och vi. Och så älskar han fortfarande lastbilar och hockey såklart. Han gillar att dansa, leka tafatt och kurra gömma, titta i böcker, göra rackartyg, leka med kusiner & vänner och även mysa ifall han har lite ro i kroppen. Äter hyffsat nu för det mesta, det beror på vilket humör han är på. Han gillar mest potatis och avgudar gröna ärtor, så det kan man ha till det mesta. Dricker, det gör han så det skvätter om det. Han gillar all sorts dryck, men han får såklart inget med så mycket socker i, för han behöver inte bli mer överaktiv. Han äter iallafall frukost vilket består av antingen yougurt eller risgrynsgröt och så dricker han nyponsoppa och äter antingen digistivekex, smörgåsrån eller macka till det. Lunch äter han hos dagmamma, sedan sover han sin lur och efter den blir det lite mellanmål. Sedan är det middag som står på schemat. Han får flaskan på kvällen när han ska sova. Han kan inte somna av sig själv utan vi måste fortfarande sova ner honom, ibland kan det gå hyffsat fort och ibland kan det ta över en timme. Men ska börja jobba på detta snart, funderar på att köra 5-minutersmetoden stenhårt. Vilket kommer bli ett helvette både för Albin och mig, fy!

Han går fortfarande hos dagmamma 3 timmar om dagen, vilket går jättebra. Han leker för fullt, äter oftast bra och det går även kanon att lämna honom på morgonen. Han vinkar, ger pussar & kramar. Han är även duktig på att ge slängpussar. Mammas kille blir så stor! Han älskar att leka med alla barn, men framför allt med sina kusiner Edvin, Olli och Rasmus.

Sömnen är lite till och från, det är oftast ganska jobbigt nu. På dagen går det oftast bra, det kan vara allt mellan 1 timme till 2,5 timme. Enligt mig så behöver han helst minst 2 timmars sömn på dagen, eftersom han har så pass stort sömnbehov.
Han har sina 16 tänder, än har det inte kommit upp någon fler och jag hoppas det dröjer lite tills dess. På senaste bvc-kontrollen för några veckor sedan vägde han 10,6 kg och var 82 cm lång. Min stora kille är fortfarande ganska liten i kroppen, men ändå helt perfekt! Klagar inte på den biten...

Han har ett humör som heter duga, spelar ingen roll vad vi gör eller säger så bryr han sig inte. Dessutom så ska han testa oss (mig & Tommy) hela tiden och gör alltid saker som han vet att han inte får. En riktig buse alltså! Och han blir förbannad direkt om något inte går som han vill. Men han är otroligt smart, vi blir faktiskt chockade ganska ofta för att han förstår fasen allting. Näst intill iallafall. Vad vi än säger så fattar han, och det är så roligt. Man blir ju hemskt stolt.
Det är så kul, för han har börjat ställa sig nästan på huk ibland och håller händerna på knäna när han ska titta på nånting. Ser så otroligt söt ut! Vissla är han fortfarande duktig på, som han började med när han var 9 månader, tro´t eller ej.

Han har fått en till kusin nu, lilla Oscar. Så nu har han 8 stycken, då har jag såklart räknat med Rasmus även om han inte är biologisk kusin. Så roligt när det kommer fler barn och fler släktingar med jämna mellanrum. Det är ju ännu en bebis som är på jäsning just nu, som är beräknad i Juni och vi längtar!
Albin är såklart det bästa vi gjort, det bästa som finns och det bästa vi vet. "Världens under" - som min mormor brukar säga. För oss är han världens sötaste pojke och roar oss ofta. En riktig pajas med både sina hyss, bus, skratt, rörelser, mimiker och grimaser.
Något han är inne i just nu är att gå på tå, så jag har en trippande liten balettdansare här hemma. Så söt! Jag hoppas bara att det går över till slut, för man har ju hört några "skräckhistorier" om dom som aldrig slutat och fortsätter i högre ålder.
Nu håller detta på att bli lite väl långt, så jag sätter punkt här. Nu har ni fått lite onödigt vetande, som är väldigt speciellt för oss :)


Våran otroligt söta hockeygrabb


RSS 2.0