Världens bästa

Världens bästa momma & moffa






Bilder från igår.


Me&i - party

Otroligt nog så kom jag & Abbe iväg så att vi hann hem till Lena en stund innan partyt började klockan 12. Det var faktiskt väldigt mycket fint denna gång tycker jag, hade svårt att bestämma mig. Till slut blev det en tröja, en byxa och ett 3-pack sockar från Cecilia Bankens kollektion. Trevligt att träffa lite andra mammor och surra lite. Hade helst velat vara där själv egentligen, alltså utan Abbe, haha. Men det gick ganska bra ändå. Han kommer bli såå söt i dom här kläderna sedan ♥



ribtee with a lot of pugs
Tröja 200 :-

minipants with pug at back
Byxa 230 :-

minisocks with pugs, 3-pack
3-pack sockar 100 :-


Trolldalsmys

Eftersom pappan i familjen skulle ut ikväll så packade jag grejerna, tog med mig Albin och styrde forden mot Trolldalen. Första stoppet blev i Långsele hos min kära mormor. Där var det trevligt med fika och Albin fick busa med Olli som också var där med hela familjen. Hemma blev det god middag då till och med Abbe åt som attan. På teven var det såklart hockey. Tråkigt nog så förlorade Färjestad mot Skellefteå med 3-4. Albins momma fick sköta nattningen, han somnade halv åtta. Vi har tittat på "Så mycket bättre". Tomas DiLeva är ju för underbar alltså, vilken människa! Vi har druckit kaffe och åt en liten mörk chokladbit till. Nu ser vi på Oceans Thirteen. Jag är väldigt trött, otroligt att man håller sig vaken. Inatt ska man ju ställa tillbaka klockan en timme. Jag minns förr, när man gick i skolan till exempel. Vad skönt man tyckte det var när man fick sova en timme längre. Nu när man har barn blir det inte riktigt så, haha. Ni småbarnsföräldrar kanske vet vad jag menar? Imorgon hoppas jag att det blir hyffsat väder så att jag kan ta stavarna eller vagnen på en långpromenad. Vi ska försöka åka i bra tid så Albin får sova i bilen och så att vi hinner till Lena på Me&I-party. Nu ska jag fortsätta slöa i soffan, ville mest bara ge ett livstecken. Ha en fortsatt bra helg. Jag återkommer nog imorgon. Även med lite bilder...

Torsdag och fullt upp

Började dagen som vanligt med jobb. Fick göra en massa gerberabuketter som vi ska sälja billigt imorgon. Vi ska även sälja "Höstglöd/Våreld" billigt, hoppas det kommer mycket folk. Efter jobbet var jag till tandläkaren, där gick det ganska bra. Men det var inte alls trevligt pga dom hemska ilningarna. Det är inte hål jag har, utan det är "gnisselprickar". Jag gnisslar tydligen tänderna rejält(?) Fick en till tid i December då jag ska få träffa en vanlig tandläkare och prata om tandskenor och om mitt bett...

Sedan åkte jag till dagmamma, var där med henne och Albin tills jag skulle till optikern. Även där gick det bra och väldigt snabbt. Jag har ingen dålig syn alls och behöver inga glasögon denna gång. Det är jag såklart väldigt glad över. Det känns bara lite knepigt eftersom jag tycker att det har förändrats lite på sistone. Översyntheten som jag haft förut hade t.o.m minskat. Så nu kan ingen säga att jag ser dåligt när jag inte ser texter på längre håll, för nu har jag kollat synen och den är kanon. Överkurs sa han att jag klarade, haha.

Är extremt trött och har förbaskat ont, är väldigt less på det. Idag har jag även haft lite huvudvärk och jag kände att det kom ifrån nacken. Nog om det nu.
När jag & Abbe kom hem så fick han titta på tv medan jag gjorde i ordning våran kycklingmiddag. Vi myste lite framför Playhouse Disney tills maten var klar och när vi hade ätit var det dags att åka på Bamsegympan. Vi kom typ 15 minuter för sent, men Abbe hann ha väldigt roligt ändå. Det var första gången han var med på riktigt och han gillade det verkligen. Så det ska vi nog fortsätta med. Fick hem ett paket åt Abbe också som jag beställde härom dagen, från lekmer.se. Det var en ryggsäck och en sportflaska med Cars och lite duplolego.

Jag har inte hunnit med någon promenad idag heller, en vecka sedan nu. Håller tummarna att jag hinner och har energin till det imorgon kväll. Efter att Albin somnade så har jag bara slötittat på Rosa Bandet Galan medan jag surfat runt och letat skor till mig själv. Blir tokig, hittar inget som jag faller för.
Just nu sitter jag i sängen under täcket, för Abbe den rackarn har ju redan kommit in till oss. Så jag tänkte att det var lika bra att gå till sängs. Åh mina älskade grabbar sussar så gott här bredvid  ♥


Mina, bara mina  ♥


Nitar & Läder

Hittade en väst som jag tycker är riktigt snygg. Billig var den också. Hade jag varit smalare så hade jag beställt den utan att blinka. Jag älskar ju både svart och nitar, skinn är inte heller helt fel...



Onsdag

Trots att jag inte hade en bra dag igår så fick jag iallafall ändå lite gjort. Plockade en massa, städade badrummet, och dammsög hela lyan. Tog även ett bad med Abbe, vilket var väl behövligt för oss båda. Vattnade alla blommor, renbäddade alla sängar och började tvätta. Så tvättkorgen som förut var alldeles överfull är nu nästan helt ren. Inte nog med det så hann jag hälsa på hos Elin & barnen igår och senare fick vi besök av Helena & hennes barn. Fullt upp vill säga. Skönt att vi hade rester kvar från Måndagens middag som grabbarna fick äta av. Då slapp jag laga något, själv tog jag en shake till middag.

Idag hälsade jag som sagt också på Elin & grabbarna. Sedan hämtade jag Abbe hos dagmamma. Vi handlade lite, sedan åkte vi hem och gjorde mat. Lax, potatisklyftor med en kall sås blev det och gott var det. Efter det har vi mest bara slappat. Även ikväll var det en jobbig läggning av Abbelito och jag som var så otroligt trött. Hoppas han sover gott nu iallafall. Jag har haft en trött och seg dag i övrigt.
Har tittat på Greys Anatomy och nu är det Kungarna av Tylösand. Sedan måste jag springa ner till tvättstugan med sista tvätten och hänga lite.

Imorgon är det också fullt upp. Först blir det jobb. Sedan har jag tid hos tandläkaren klockan 12.45 och efter det en synkontroll klockan 15.
Senare klockan 17.30 ska vi på Bamsegympan, Abbe ska få prova vara med för första gången. Det blir spännande! Jag skulle behöva klämma en liten promenad också, får se hur jag hinner. Har inte promenerat sen förra Torsdagen och det är illa. Det går ju väldigt sakta men säkert, nästan 7 kg minus nu...



Min sötpropp en dag i Augusti  ♥


Sötaste Edvin

Idag var jag till Ovanmo för att hälsa på mina favoritgrabbar och Elin såklart. Edvin stackarn är ju lite sjuk, men ändå lika glad & sprallig. Jag var där i över 3 timmar, drack kaffe, snackade skit och myste för fullt. Tore charmar ju en hela tiden med sitt otroligt söta leende. Edvin är inte så dum han heller.

Elin : Edvin, vem tycker du är bäst i världen? Är det mamma?
Edvin : Nää, Karin! Sa han med ett leende och glimten i ögat.

Även om jag vet att det bara var för stunden och att han egentligen tycker att mamma är bäst så blev jag ändå lite nöjd :)



Elin och grabbarna  ♥
(Hoppas det var okej att jag lånade bilden Elin?)


En vanlig dag

Vet nog inget speciellt att dela med mig av just nu. Jag har varit väldigt trött i eftermiddag. Är ganska less och har otroligt ont i kroppen, förutom all den vanliga värken så har jag nu en form av nackspärr också.
Nu ska jag bara borsta tänderna och sedan gå till sängs. Återkommer kanske imorgon, på lite bättre humör förhoppningsvis...



Abbe & momma på Nyårsafton förra året ♥
Tänk att det inte är länge kvar tills det är Nyår igen...


Ett dygn med mina ladies

Nu sitter jag som vanligt i ett soffhörn framför teven. Har tittat på "Vid min sida" som är en helt underbar film. Är otroligt nöjd över min helg. Åkte till Tina på Fredags eftermiddagen och därifrån samåkte vi till Sundsvall. Parkerade och checkade in på vårt hotell. Sedan var det bara att göra sig i ordning. Jessika och Annette kom lite senare än oss. Middagen var bokad på restaurangen "7 kryddor" klockan fem, där blev det såklart väldigt trevligt med god mat och vin (för dom andra, vatten för mig).
Sedan gick vi till en annan restaurang/krog, för tjejerna ville ha något att dricka medan vi väntade in bussresan. Dom tog varsin drink, men jag kan inte säga att vi var nöjda med det stället. Gud vilken dåre till ägare!
Rätt som det var så var det dags att gå mot Navet för att åka buss till eon arena. Ganska lustigt att sitta på en buss alldeles kryllad med bara fruntimmer, det kacklade som ett hönshus vill jag lova.
När vi kom fram till eon hängde vi in ytterkläderna och började med lite roligheter. Fick en gratis cd-skiva med Martin Stenmarck och en stor schampoflaska. Knäppte kort på oss med dom snygga grabbarna i bakgrunden, kommer att visa det senare, haha! Det fanns även lite spel och sånt som Tina & Nettan körde medan jag och Jessika glatt tittade på och blev underhållna.
Gick till våra platser strax före nio då showen skulle till att börja. Och vilken show sen, wow! Jag är helt såld och längtar redan till nästa år. Det var helt ljuvligt. Snygga karlar som sjunger bra, även dansare och en extremt rolig Måns Möller, kan det bli bättre liksom? Showen höll på i två timmar, man ville inte att den skulle ta slut. Men då tog vi bussen tillbaka till stan. Vi var alla lite smått hungriga så vi tog och delade på en pizza, jag vet att jag syndade lite men det sket jag i. Har iallafall inte ätit godis, fikabröd eller tagit en droppe cola sen jag satte igång med detta. Maten är jag som sagt inte så hård med. Vi var tillbaka på hotellet strax före klockan ett och gjorde oss klara för sängen. Jag var helt slut efter att ha sovit tre timmar den natten och varit igång hela dagen & kvällen. Sov gott hela natten bredvid Tina i en dubbelsäng. Vi klev upp vid 8 morgonen därpå, gjorde oss i ordning och laddade för hotellfrukost. Säger bara ett ord - mums!
Tog vårat pick & pack och åkte mot Birsta City, där vi spenderade cirka 6 timmar. Så härligt och kul, dock inte för fötterna eller resten av kroppen! Det blev favoritaffärerna med kläder och smycken och sist men inte minst IKEA. Hittade det jag skulle ha, även lite extra såklart. Klockan fem åkte vi hemåt Sollefteå, resan gick bra.
När vi kom hem till Tina var det bara att packa över alla mina grejer till en kall Ford sierra och åka till Trolldalen. Jag umgicks med Oppe & Malin en stund, surrade om allt möjligt och drack en kopp kaffe. Senare gick jag hem till mamsen & papsen där det också blev kaffe och film på teven. Sov över där och sov så gott, ända till 10.30 idag!
När jag kom hem till Ramsele vid ett-tiden tog jag in alla grejer, gick in i sovrummet och fick se mina älskade grabbar ligga och sova bredvid varandra. När klockan var halv tre fick jag gå och väcka dom. Hade ju inte träffat Abbe på 2 hela dygn och gud vad vi pussades och kramades. Han är ju världens sötaste! Men jag kände verkligen vad nyttigt detta var för mig. Och säkert lika nyttigt för Albin och Tommy. Man borde nog komma iväg nån gång ibland, bara för att få vara, själv.

Tack tjejer, för ett underbart dygn. Älskar er ♥



Vi fyra på Ladies Night


I fyndartagen

Idag efter jobbet gick jag och min chef till Kupan (Röda Korset) för att kika. Det slutade med två kassar för 115 kronor. Det blev en overall till Abbe (en exakt likadan som den han har fast en storlek större) för 50 kr. Hittade ett par täckbyxor åt honom för 30 kr, ett Tom & Jerry-skärp för 10 kr och ett par Kavat vinterkängor för 20 kr. Hittade även en reflexväst åt mig själv för 5 kr.
Jag gillar egentligen inte alls att köpa begagnade saker, men någon gång kan det väl bli undantag? Det är ju roligt när man kan fynda lite. Dessa grejer får vara lite mer "slit & släng". Så får vi köpa något nytt, finare och bättre sedan. Nu var det lite akut med en lite större overall och ett par större skor då det han hade var för smått...

Timmerbilschaufför vs Hockeyproffs





VS







Ja, tro vad våran älskade son väljer att bli? Kanske något som är raka motsatsen.
Men dessa två saker är iallafall vad han älskar mest just nu och timmerbilar har han varit frälst i sen han var bebis. Inte dom bästa bilderna dock, mobilen var framme igen!


Julinspiration

Hade fullt upp igår. Morgonen som vanligt, skjutsade Abbe till dagmamma och åkte på jobbet. Var där till halv ett, åkte hem och plocka & dona lite. Hämtade Abbe klockan två, vi handlade litegrann. Sedan hem igen. Albin fick mysa ner sig framför sin Gustaf-film medan jag dammsög. Sedan förberedde jag allting inför kvällen eftersom jag skulle bort och mamma & pappa skulle vara hemma med Albin. Fixade lite mat åt Albin som jag också åt lite av, för jag höll på att hungra ihjäl och kände att jag inte kunde hålla mig till klockan 19.
Mamma & pappa kom strax före fyra och Abbe blev så glad. Dom gjorde middag till sig själva, sedan la dom sig med Albin på våran säng och myste framför hans film.

16.30 kom skjutsen, min chef, hennes karl och två kvinnor. Då begav vi oss mot Sundsvall och Södra berget för Julinspirationsmässa. Gud vad fint det var där måste jag säga. Det började med buffé, en god pastarätt och massa god sallad till och kaffe efteråt. Sedan var det just julinspiration som gällde och det gick i Shabby Chics tema av olika sorter. Det var en skånsk sprallig tjej som höll i själva demonstrationen. Jättebra var hon och gjorde otroligt fina saker. Det hela var klart efter tio och då bar det iväg hemåt igen, cirka 20 mil. Kändes fruktansvärt drygt när det var så fullt i bilen, satt liksom ihopträngd där bak och kunde inte röra mig. Dessutom så kände jag mig inge kry alls då. Det tokregnade när vi for och efter ett tag öste det ner snö, som lapphandskar.
00.30 fick jag kliva ur bilen hemma på gården och det kändes helt underbart. In och gjorde mig klar för sängen, läste lite o la mig sedan och sov...

Bjuder på några bilder från kvällen men ni får hålla tillgodo, dom är tyvärr tagna med mobilen. Jag blir lite sur att jag bara tog på det ena bordet. Det andra bordet var otroligt vackert. Mera lantligt svenskt Shabby Chic med mycket vitt och ljusa färger. Jättefina saker!




Helt underbar rosbukett


En enkel men fin ljusdekoration








Ännu en underbar bukett


Ett av borden


Visst ser det juligt ut? Så fint!


10 kronor till Rosa Bandet


Stöd rosa bandet



När jag länkar till den här sidan så går 10 kronor till Rosa Bandet.

Deras mål är att nå 25000 kr, så var med och länka du också…


Årets julklapp till Abbe?

Vi har funderat lite på vad vi ska ge Albin för julklapp i år. Vi tänkte köpa någon bra och lite dyrare sak som han behöver, istället för att köpa en massa småsaker. Kanske blir det en liten platt-tv med inbygd dvd som han kan ha på sitt rum. Så att han kan sitta/ligga där och titta på sina filmer så småningom. Det tror jag skulle bli kanon!


1/4

3/4


Men vad fasen ska man välja? Det finns ju hur mycket som helst...


Lustiga surrkusen

Gårdagens diskussion med våran son


Tommy -
Albin, vill du ha barn när du blir stor?
Abbe - Jaa.
Tommy - Hur många barn vill du ha då?
Abbe - Två.
Tommy - Vad vill du helst ha, flickor eller pojkar?
Abbe - Flickor.
Tommy - Tror du att Edvin vill ha barn när han blir stor?
Abbe - Ja.
Tommy - Hur många tror du han vill ha då?
Abbe - Två.
Tommy - Jaha vill han också ha två? Tror du att Olli vill ha barn när han blir stor?
Abbe - Ja, köpa!
Tommy - Jaha, ska Olli köpa barn?
Abbe - Jaa, betala!
Jag - Vill du ha någon tjej och gifta dig då?
Abbe - Jaa, köpa.
Jag - Ska du köpa en tjej?
Abbe - Ja.
Jag - Vilken tjej vill du ha då?
Abbe - Tilda!
Jag - Men du kan ju inte gifta dig och få barn med Tilda. Hon är ju din kusin.


Detta fortsatte lite till och allting säger han med ett leende på läpparna. Alla vi frågade om ville ha två barn var enligt Albin. Han är så otroligt söt och underhållande våran pojke, vi fick skratta gott  :)



Abbe och Olli i vintras, sötproppar!


Gårdagens grattis

Gick till Rasmus som fyllde hela 6 år.


 



Grattis sötaste Raz  ♥


Biverkningar

Har inte blivit något bloggande i helgen, har som inte haft varken tid eller ork. Det blev lite ändrade planer för oss. Eftersom Tommy var så sjuk och sängliggande så kände jag att vi lika gärna kunde fara redan på Fredagen. Så på Fredagskvällen åkte jag och Abbe till Trolldalen. Där blev det massa mys förstås. Det gick så bra att lägga Albin då att både jag och mamma pappa blev lite chockad. Vi såg på tv, surrade och drack kaffe. Jag gick över till Oppe med familj en stund, såg på Idol och hade trevligt. Albin sov gott den natten, vaknade bara en gång.

På Lördagen klev vi upp, åt frukost, gjorde oss i ordning och tog vagnen bort till Carina en liten sväng. Sedan åkte vi ner på stan. Var på Kappahl där vi köpte en tröja åt Rasmus och en Blixten t-shirt åt Albin. Sedan på Lindex fick Albin en traktor-pyjamas och så hittade vi en t-shirt där åt Rasmus. Gick även på Jysk där vi köpte ett bäddset åt Albin med Spiderman. Sist men inte minst så vandrade vi bort på Skattkistan där jag hittade en otroligt fin Cars-tavla åt Albin. Den kunde jag inte låta bli och spenderade mina absolut sista slantar på den.

Åkte vidare hem till Rasmus på barnkalas. Det var många barn, massa lek & fika, väldigt trevligt. Kände att Albin började bli lite varm, tänkte att febern kanske var på gång. Ingenting märktes på honom såklart. Vi var där i några timmar och just när vi skulle åka hem så kräktes han litegrann. Tog tempen hemma och då hade han nästan 40 grader stackarn. Fattar inte hur han kunde vara så pigg och alert? Så förutom febern och noll aptit så verkade han må bra. Kanske att han hade lite ont i kroppen senare också, verkade som det. Han kunde inte alls komma till ro och somna den kvällen. Det slutade med att jag fick lägga mig med honom klockan 21 och han sov ganska gott genom natten. Tyvärr så vaknade han redan vid 5 morgonen efter och vi klev upp, varken han eller jag är vana att kliva upp den tiden. Usch!

Albin hade ingen aptit alls, han åt pyttelite frukost men annars ingenting. Men drack bra och det är ju viktigast. Sedan började han klaga lite, verkade ha ont. Han kom och sa att han var bajsnödig, så jag satte honom på toa, ingenting hände. Gnällde lite mera och kom strax igen och sa att han var bajsnödig. Han fick sätta sig på toa och då rann det ur honom, som brunt vatten. Stackars lilla hjärta var så dålig i magen och hade nog magnip. Men snacka om att jag blev en stolt mamma samtidigt som jag tyckte synd om honom. Han kom och sa att han var bajsnödig och lyckades bajsa på toan för allra första gången, så duktig ♥ Blev så fundersam vad det var för fel, men tänkte att det nog var pga sprutan. Jag visste han kunde få feber (som man kan få av alla vaccinationer) och jag visste också att det kunde ta minst en vecka innan den kom. Men jag var tvungen att googla om biverkningarna av 18-månaders vaccinet. Läste mig då fram till att man kunde få bland annat hög feber, ledvärk, diarré, kräkningar och dålig aptit. Verkade vara vanligt att det kom efter 7-10 dagar och höll i sig i cirka 3 dagar. Då kunde jag andas ut lite, för då var det ganska säkert att allting berodde på sprutan. Albins feber kom efter 9 dagar.

Idag mår han bra, ingen feber och har inte haft någon diarré eller kräkning. Han har inte haft någon vidare aptit här hemma. Men han fick åka till dagmamma idag eftersom han var så pigg och verkade må bra och där hade han ätit jättebra till lunch (som vanligt) och sedan sovit bra. Hon hade inte märkt nånting, han hade varit pigg, lekt på som vanligt och hon tyckte att han verkade må bra. Så det var ju skönt. Jag jobbade såklart till 12, sedan hälsade jag på Elin och hennes pojkar för att invänta Albins hämtning. Vi drack kaffe, surrade och så fick jag mysa lite med Lill-Tore.

När jag och Albin kom hem så myste vi i storsängen och tittade på film, Abbes favorit Katten Gustaf. Han fick mjölk och en kaka. Jag hade huvudvärk och mådde lite illa så jag försökte vila så gott det gick med min vilde. Fixade middag, som han inte alls åt mycket av. Sedan gick vi på en liten promenad till byn och tillbaka. Han somnade vid halv åtta och sen dess har jag tagit det lugnt. Hunnit prata en sväng med Tina också och planerat Fredagen lite. Tänk att tiden har gått så fort, nu på Fredag åker vi brudar till Sundsvall och har skoj.
Nu har detta inlägg blivit alldeles för långt, så jag tror att jag avrundar här. Hoppas ni alla haft en bra helg?


Underbara barn ♥ Älskar denna bild


V A S

Vård Av Sambo, är lite vad som gäller just nu. Stackars Tommy ligger fortfarande till sängs med 40 graders feber. När jag åkte på jobbet i morse fick jag en liten order. Jag skulle köpa Proviva jordgubb, apelsinfestisar med sugrör och alvedon. Självklart fixade jag det åt honom. Köpte även den nya Ballerina kladdkaka vanilj, som han ska få prova istället för mig, haha. Lite trist att det ska bli så här nu då det blivit helg och det var inte längesen sist heller. Just nu ligger han iallafall och snarkar ♥

Jag har gått ner 5 kg, det går ganska sakta men säkert nu. Har inte ätit sötsaker eller druckit coca-cola på cirka 3-4 veckor och försöker promenera varje dag. Jag hade velat ta vagnen i morse men vi var redan sena så det var bara att skrapa bilrutorna och köra. Funderar på om jag ska ta vagnen och hämta Abbe nu snart istället. Idag är det mycket bättre väder, solen tittar fram och det är ingen storm.
Det blir nog bara vanligt Fredagsmys här hemma ikväll och titta på Idol...



En härlig sommarbild på lillhjärtat ♥


Längtan efter Lördagsgodis

Jag är så fruktansvärt trött, har hållit på att somna i soffan framför teven två gånger. Andra gången fick jag springa upp till Albin som vaknade. Sedan har jag suttit och väntat på att Tommy skulle komma hem, så att jag kan gå ner och hänga tvätten. Han har varit hos pappa sin och tittat på Modo. Men han mår verkligen inte bra min älskling, han har feber och blir hemma från jobbet imorgon. Jag känner mig allmänt små förkyld och hängig. Men jag trotsade förkylning, en värkande kropp & fruktansvärt blåsväder och tog vagnen för att hämta Abbe hos dagmamma idag. Har dock bara blivit cirka 8000 steg idag. 
Sedan har vi inte gjort något speciellt, har mest bara myst en massa.
Imorgon är det jobb och dagmamma som vanligt, men Tommy blir som sagt sängliggandes här hemma. Jag hoppas verkligen att han blir bättre tills på Lördag då det är tänkt att vi ska åka till mamma & pappa. På Söndag fyller nämligen Abbes kusin Rasmus 6 år, så det blir kalas.

Idag var jag och Abbe in på affären en sväng, då pekade han mot godishyllorna och sa : 

Abbe : Vill ha de mamma, vill ha de. Där! 
Jag : Vill du ha godis?
Abbe : Jaa!
Jag : Men du vet väl när du får godis?
Abbe : Ja, på Lörda!
Jag : Ja alldeles riktigt, på Lördag får du lite godis som vi tar med till momma & moffa.
Abbe : Imorron?
Jag : Nä, på Lördag.
Abbe : Ja, imorron!

Haha! Gud vad jag älskar min söta lilla surrkuse, han är ju för rolig! Han fick iallafall ett tuggummi av mig istället och han var så nöjd... Nu ska jag snart gå till sängs, godnatt!



En sommarbild


Tillbaka

Nu har vi internet igen. Allt har varit ungefär som vanligt idag. Har promenerat, jobbat och Abbe har varit hos dagmamma. Vi har ätit, myst, lekt och haft besök av Elin & hennes grabbar. Jag ringde även och bokade tid för synkontroll, det blev den 28:e Oktober, samma dag som jag ska till tandläkaren. Det kommer bli en väldigt dyr månad det här känner jag.

Har gått cirka 12000 steg idag, och det är väl ganska hyffsat. Jag har så fruktansvärt ont i kroppen, har "röd vecka" nu och då är det ju mycket värre än vanligt. Det är bara att lida lite extra och stå ut, mer kan man inte göra. Ikväll har jag fått väldigt ont i halsen också, hoppas verkligen inte att jag håller på att bli förkyld igen. Tommy kände sig inge kry idag han heller. Jag tror det bara går runt runt för oss här hemma...

Just nu sitter jag och tittar på Kungarna från Tylösand. Även om dom är pinsamma idioter så underhåller dom faktiskt litegrann. Men jag må ju säga att Greys Anatomy är bra mycket bättre. 
Fick alla bilder idag som jag beställde i förrgår, det var roligt att kolla igenom. Den enda som fattas, som säkert kommer imorgon, är förstoringen på Albin & Bertil. Elin fick lite bilder också, lite olika på våra söta grabbar.

I förrgår beställde jag även från H&M, igen! Två träningsplagg, ett par mysbyxor, en cardigan och ett par ballerinaskor och det var 10% på allt. Nu längtar jag tills det kommer.
Nu måste jag springa ner och slänga in en ny tvätt, sedan göra mig klar för sängen. Godnatt!



Min lilla sötnos klippte gräset på Tores dop  :)


Tisdag

Har inget internet ikväll, så jag får förhoppningsvis återkomma med uppdatering imorgon. Hoppas ni alla haft en bra dag...

Saknar gammelfarfar

Idag sa Albin "saknar gammelfarfar".
Han är verkligen otrolig våran lilla grabb och man blir alldeles gråtfärdig.
Titta på bilderna och njut, för det gör jag med tårar längs kinderna och en klump i halsen...



Albin & Bertil












Världens bästa gubbe, saknaden är stor!


Ovanlig förmiddag

Vi vaknade klockan 7 av alarmet, men låg kvar och myste & drog oss en stund. Frukost till Abbe och vi gjorde oss i ordning. Tänkte vara hurtig och kanske bli lite piggare av den friska luften så jag satte Albin i vagnen och gick. När jag hade gått en bit så tittar jag på mobilen och hade 2 missade samtal av "chefen". Ringer upp henne och då var hon på vårdcentralen där hon bor och visste inte alls hur lång tid det skulle ta. Hon ville att jag skulle fixa en lapp att sätta upp på dörren till affären, så det fixade jag. Så synd att jag inte har någon nyckel till affären, för då hade jag ju kunnat öppna och börjat jobba.
Gick iallafall till dagmamman med Albin, där blev jag bjuden på kaffe. Vi surrade en massa och la lite pussel med barnen. Klockan gick och helt plötsligt var den efter 11, "chefen" var äntligen på väg. Då blev jag även bjuden på lunch där med dagmamma och barnen, riktigt gott och trevligt.
Sedan fick jag skynda ner på jobbet. Det var fullt ös hela tiden tills det var dags att hämta lilleman vid tre, blev lite surr då också innan vi tog vagnen och promenerade hemåt.

En lättsam middag, sedan lite plock. Grabbarna for iväg på byn en sväng och då tog jag tag i min garderob. Rensade lite, sorterade och vek allting så det blev bra igen. Drog dammsugaren lite snabbt i sovrummen eftersom hyresvärden och en byggare ska komma och kolla på sovrumsgolven imorgon bitti då vi inte är hemma. Då kan det ju inte vara hur skräpigt som helst. Får ta en noggrannare städning imorgon kanske.
Abbe somnade efter halv nio, Tommy la sig ungefär då han också. Sedan dess har jag bara suttit i soffan. Funderar på att försöka göra kväll i tid, för ovanlighetens skull? Satt uppe länge igår och höll på med framkallning av bilder. Det tar ju sån tid! Men det blir roligt när dom kommer i postlådan. Tror jag somnade efter 2 inatt och Albin vaknade några gånger under natten, han bökar så mycket också. Vaknade som sagt 7 och har kört på hela dagen, så jag börjar känns mig ganska trött...



En otroligt söt Abbe på Påsk
Hans "Mommi" Carina har tagit bilden


Busiga kusiner

Har inte riktigt haft tid att skriva något mer sen i förrgår. Igår kväll körde jag till Junsele med Kajsa & Ann. Det var ju trevligt att komma ut och träffa lite folk men annars var det väl inget speciellt. Riktigt jobbig körning för det var fruktansvärd dimma och jag tycker ju att det är nog jobbigt att köra i mörker. Men hem kom vi iallafall och jag somnade väl klockan 3. Alltså var jag den som fick sovmorgon i morse, lite väl länge. Men det kan vara skönt ibland, synd bara att jag inte blir ett dugg piggare av det.
Då klädde jag mig och tog en lång vagnpromenad med Albin. Än en gång blev det ganska misslyckat. Det var tänkt att han skulle somna, jag tror jag gick i 1,5-2 timmar utan resultat. Men det finns som sagt en mening med allt - jag får mer motion än jag hade tänkt. Bara promenaden blev 10 000 steg och det är ju framgång för mig. På tal om steg så är jag riktigt nöjd med min nya stegräknare, den är verkligen att rekomendera!

När jag kom hem hade jag huvudvärk som bara blev värre och värre. Det kan ju ha berott på att klockan var typ halv fyra, jag inte hade ätit nånting på hela dagen och varit ute o gått länge. Tog en migräntablett och la mig under en filt i soffan för att vila lite. Mina grabbar åkte bort på grillen och köpte hem mat, så jag syndade med ett skrovmål idag (men ingen läsk). Elin och grabbarna kom på kaffe, lek och mys. Som tur var gick min hemska huvudvärk över nästan helt ganska snabbt för ovanlighetens skull. Det berodde nog på maten och kaffet. Vi fick minsann några härliga skratt åt dom roliga kusinerna Edvin och Albin. Dom åkte hem vid halv sex för Albin började bli för trött och Edvin alldeles för busig. Då blev det mys med bokläsning i soffan, Abbe älskar när man läser och tittar i böcker. En flaska välling på det såklart och tandborstning & pyjamas. Han fick lägga sig vid sju, ikväll gick det bra att natta och gå ifrån honom, han somnade själv. Sedan dess har jag bara tagit det lugnt och njutit i soffan i min ensamhet. Tommy åkte iväg på festligheter med polarna. Abbe har redan hunnit vakna en gång...




Dom busiga kusinerna  ♥


Spegel spegel...

... på väggen där. Säg mig vem som vackrast i världen är?





Det är DU Albin  ♥


Söta lilla kanin

Lill-Tore provar Albins diadem med kaninöron - Så söt  ♥



4,5 kg

Har nu försvunnit från min kropp de senaste två veckorna och det känns underbart. Har inte ätit nå sötsaker på nästan två veckor nu, dvs godis, fikabröd, coca-cola eller annat slisk som jag brukade stoppa i mig varje dag annars. Det kunde lätt rinna ner 3 liter cola per dag. Dessutom har jag börjat promenera, inte så värst långa promenader än men cirka 4-6 km iallafall. Försöker gå varje dag, så länge vädret och hälsan tillåter. Ibland byter jag även ut någon måltid mot en Nutrilett shake och det fungerar utmärkt. Funderar på att testa Nutriletts kycklingsoppa också, verkar lite intressant.

Det känns ganska bra än så länge, förutom att jag tycker att det känns som lite tråkigt liv. Jag vet att jag kanske låter knäpp. Men jag tycker verkligen att det är tråkigt att inte kunna äta vad man vill, ta något gott till kaffet eller äta lite godis till kvällsmyset. Men det är ju så att vara fet eller överviktig. Jag ska försöka kämpa så gott jag bara kan nu. Framför allt att fortsätta promenera och kanske så småningom börja träna. Sedan när man hållit på ett tag så kan man ju få unna sig en pizza någon gång och lite godis på helgen eller så.
Har ju cirka 32 kg till att gå ner (för att få göra en efterlängtad bröstförminskning), så det är en lång väg kvar. Måste ha kämparglöd och självdisciplin, riktigt jävlar anamma! Tur att jag har en underbar familj, världens bästa, som gör mitt liv så bra i övrigt...


Beställde ju en stegräknade för nån vecka sedan, använde den bara ett tag och märkte att jag inte alls var nöjd med den. Antingen så är det en dålig sort för att den är ganska billig, 179 kr. Eller så är det helt enkelt något fel på den. För den har missat en massa steg när jag har varit ute och gått, verkar nästan kunna hänga sig. Har haft kontakt med stegräknare.se via mail nu i 2-3 dagar, väldigt trevligt bemötande har jag fått och bra service. Vi kom fram till att jag skulle byta. Hon skickade en ny till mig idag, sen ska jag skicka tillbaka den andra till dom och så behöver jag bara betala mellanskillnaden såklart. Det blev iallafall en Omron Walkingstyle 3, i färgen svart, för 329 kronor. Jag hade funderat på en sån och hon jag mailade med rekomenderade den starkt och sa att den är väldigt bra. Då är den ju värd det priset tycker jag, får hoppas att det stämmer och att jag blir nöjd.

Omron Walking Style III Svart

OMRON WALKING STYLE 3
Uppföljare till storsäljaren Walking Style II i slimmad design och fräscha färger.
Genom det nya aktivitetsläget kan du nu urskilja stegen från en specifik promenad. Precis som föregångaren har den en unik teknologi som gör att du kan hänga stegräknaren runt halsen, lägga den i byx eller jackfickan och faktiskt även ha den i väskan. Förutom att räkna dina steg och hur långt du gått får du även veta hur många kalorier och hur mycket fett du har förbränt. Den har också ett praktiskt 7-dagars minne som gör att du kan gå tillbaka och se dina resultat dag för dag. Den är validerad av finska UKK institutet vilket är ett bevis på dess enorma exakthet och precision.

Funktioner:
Stegräknare
Distansmätare
Kaloriförbrukning
Förbrukad Fettvolym
Aktivitetsläge
7-dagars Minne
Klocka

Säkerhetssnodd och halsrem medföljer!

Garanti: 2 år
Batteri: CR2032 (ingår)
Mått: 36x69x11 mm
Vikt: 19 g 

Kungarna av Tylösand

Sjukt idiotiskt och pinsamt program men ändå väldigt underhållande. Som ni kanske förstår så är det vad som rullar på teven just nu. Hör samtidigt hur det stormar ganska rejält utanför, då är det skönt att sitta ihopkurad i soffan inne i värmen.

Förutom BVC-besöket så har dagen varit full med trevligheter. Fick Gina-paketet i postlådan så det tog jag på mig när jag kom hem och grejerna var bra. Hämtade Abbe hos dagmamma vid två och åkte direkt till våra vänner Anneli & Max. Vi drack en kopp kaffe och surrade medans grabbarna lekte för fullt. Åkte hemåt strax efter fyra. Fixade middag åt Albin, det blev potatisbullar och lingonsylt. En nutrilett drink för min del.
Strax efter fem kom Elin och hennes bedårande pojkar. Sötaste Edvin hade ju bestämt att det var Albins 3-årsdag idag och hade slagit in två paket åt honom. Det var två av Lill-Tores böcker, haha hur söt för man vara?
Men dom lekte järnet dom också medans vi mammor pratade om allt möjligt och drack kaffe. Dom åkte hem strax efter sju.
Då var det bara att börja med kvällsbestyren, plocka undan, fixa välling och göra Albin klar för sängen. Han somnade vid halv nio och då blev det tv-soffan för mig, Bonde söker fru och Greys Anatomy!

Imorgon bitti är det dags för Abbes första tandläkarbesök och jag håller tummarna på att det går lika bra som jag hoppas. Men jag vet att han har fina tänder, 19 stycken. Så i värsta fall får vi gå därifrån utan att ha bevisat det för tandläkarn och det är nog inte hela världen det heller. Det skulle bara kännas bättre om det gick bra. Jag har sagt att om han är duktig så får han en leksak, så det är han inställd på. Han verkar positiv än så länge när det gäller att gå till tandläkaren imorrn, men så var han iofs igår kväll också när det gällde bvc, haha!





Stor pojke

Idag var vi på BVC på 1,5-årskontroll med Abbe (alldeles för sent). Han tyckte inte alls om nånting, han är nog inte så förtjust i nånting som har med sjukvård att göra efter allt han har varit med om. Grina, skrek och var allmänt otröjen. Sa hela tiden "Åka hem mamma". Men det gick ganska bra ändå, han fick ha tutten & snuttis och sitta i mitt knä. Han vägdes, mättes och fick sprutan mot mässling. Albin är verkligen ingen bebis längre, utan en stor pojke. Han vägde 12,3 kg och var 87 cm lång, mitt hjärta ♥



Älskade hjärtegryn  ♥


Tuggummi

Albin fick tag i min burk med tuggummin, öppnade den, tog ett och stoppade i munnen riktigt snabbt.
Jag har aldrig låtit honom prova tuggummi innan, har inte riktigt vågat.
Men det gick bra och han verkade tycka att det var riktigt gott.
Sedan bad han bara om mer, haha sötunge! :)



Äntligen!

Ännu en dag har rullat på. Albin hade det jobbigt med hostan igår kväll/inatt. Vi klev upp halv åtta i morse, tittade på tv, åt frukost och gjorde oss i ordning som vanligt. Abbe for till dagmamma och jag for på jobbet. Vädret var väldigt ruggigt och blåsigt idag också. När jag slutade gick jag över på ica en snabbis. Hängde upp en lapp där i Söndags eftermiddag om att vi önskar att hyra hus. Det har vi ju velat i flera år men aldrig hittat något som passat. Och det finns knappt några heller, tittar på internet ständigt. Det är redan 4 stycken nummerlappar som tagits men ingen som ringt, lite konstigt tycker jag. Men jag håller tummarna och hoppas på att det kanske ringer snart. Vi bor ju bra som vi gör nu men jag vill ändå ha hus, mera yta och mera förvaring. Man (jag) blir aldrig nöjd! Hängde som sagt upp en lapp, för att se om det finns något intresse. Rätt vad det är så kanske man har tur och det dyker upp rätt person och ser det där.

Jag och Tommy hämtade Abbe tillsammans, sedan åkte Tommy på jobbet. Jag & Albin myste, lekte och tittade på tv här hemma. Vi åt rester till middag och han åt riktigt bra, då blir mamma glad. Det har äntligen börjat fungera med den beprövade "tvärtom-metoden". Först åt han bara några tuggor, styrde han undan tallriken och sa att han var mätt. Då sa jag "Ja, du får inte äta upp Albin" osv och då åt han mer & mer tills tallriken var tom. Haha!
Sedan tog vi en vagnpromenad, trots att det blåste så var det ganska okej. Vi fick klä oss varmt. När vi kom in igen var klockan efter halv sju och det var bara att göra välling och sen göra Albin klar för sängen. Han somnade strax före åtta, sedan dess har jag suttit framför teven. Har sett mitt älskade Desperate Housewives som äntligen börjat igen. Nu är det Cougar Town, kung!


Kärlek  ♥

Älskade unge  ♥


Fler inköp...

Från Gina Tricot denna gång. Älskar ju den sidan/affären också och det har jag nog sagt förut. Finns så mycket bra & fina saker och det är bra priser. Jag har egentligen inte råd just nu. Men dessa saker ville jag verkligen ha innan storlekarna tog slut, framför allt den kortärmade tröjan som jag varit förtjust i ett tag. Så jag klickade iallafall hem dom nu. Får väl säga att jag unnar mig lite nu när jag är lite "duktig" och håller på med viktnedgången... Haha!





Måndag

Det har gått bra att jobba idag, men jag har varit lite mer trött än vanligt, sådär så att jag gäspar exakt hela tiden. Tiden har gått åt mest till att snitta om alla snittblommor, som alltid görs på Måndagar.
Abbe är hos dagmamma och jag ska hämta honom om en halvtimme, då ska jag även ta ut vårat H&M-paket på OK. Det blir roligt att åka hem och öppna det och Abbe lär nog bli väldigt glad för sina grejer.
Just nu har jag inte så mycket tid här, har mat i ugnen och så måste jag fixa lite annat innan jag ska åka iväg...




Abbe & Edvin - kusiner och bästa vänner  ♥

(Bilden är från Lill-Tores dop i Augusti)


På smällen

Jag och Tommy har tittat på Ensam mamma söker. Nu är det "På smällen", den är ju så bra. Har fått i mig lite gott kvällsfika.
Vi hade som sagt en lugn morgon idag, myste med frukost framför teven. Sedan tog vi vagnen och gick ut på prommis, trots att vädret inte alls var så trevligt. Det var mulet och blåste riktigt kallt. Gick och gick och gick och gick, efter nästan en timme somnade äntligen Albin. Då gick jag och handlade några saker och började sedan gå hemåt. Blev lite less då Albin vaknade redan då efter att bara ha sovit högst 20 minuter. Men då gick vi till svärfar, där Elin & grabbarna var så Abbe fick leka lite med Edvin. Det blev iallafall över 1,5 timmes promenad.
Vi åt middag av dom goda resterna från igår. Sedan har jag minsann legat i. Började med att damma överallt, alla möbler, hyllor, fönster, tv:n mm. Sedan torkade jag av alla dörrkarmar & dörrlister, dom blev så rena som det gick. Torkade även av diskmaskinen, kylen, frysen, micron, speglarna och glasrutorna. Vattnade alla blommor och körde dammsugaren över hela lyan. Är helt slut efter denna dag, har så ont i kroppen. Det känns jobbigt bara att gå och duscha. Men det ska jag göra efter filmen. Nu lite mer slapp i soffan först...



Lill-Tore-Bildbomb










God morgon Söndag!

Varför går helgerna så himla fort? Jag tycker knappt det hinner bli Fredag innan det är Söndag igen. Denna morgon låg vi lite längre här hemma, ända till klockan halv nio. Jag är ändå jättetrött, det är nog något fel på mig. Men jag hade svårt att somna inatt, vet inte vad klockan blev och sen har Albin vaknat en massa. Det verkar iallafall bli finväder idag också, hoppas verkligen det iallafall. Då är det härligare när vi tar vår dagliga tur med vagnen. Nu har Tommy åkt iväg på lite jobb. Jag & Abbe sitter fortfarande i pyjamas och tittar på Musses Klubbhus.

Igår eftermiddag tänkte vi hälsa på i Ovanmo, men Martin (pappan i familjen) var lite sjuk. Då kom Elin och barnen hem till oss istället och det gick såklart lika bra. Abbe & Edvin lekte för fullt, drog fram exakt allting, sötknoppar. Vi vuxna satt och surrade till en eller två muggar kaffe. Väldigt trevligt. När Lill-Tore äntligen behagade att vakna fick jag och Tommy mysa lite go bebis. Det är otroligt vilken kopia han är av Edvin och han är så söt & snäll. Jag tog många söta bilder...




Lill-Tore med Tommy (morbror och gudfar) ♥


4 år av kärlek

Det är min och Tommys 4-årsdag idag.



Tack för att du gett mig en underbar son.

Tack för att du finns, jag älskar dig! 

 ♥




Min älskling är så stolt över att ha bakat kakor :)
Tyvärr väldigt suddig då den är tagen med mobilen.


Skulle vilja ha...

... några fina märkesplagg både till träning & mys och bara för att dom är snygga.
Här kommer lite smått & gott!













H&M-beställningen

I Onsdags gjorde jag ju en beställning från H&M igen, med lite "bra att ha"-grejer både till mig och till Abbe. Kan man annat än älska H&M?



Till mig









Till Abbe








Dessa saker blev det, plus två presenter till en liten flicka, som jag självklart inte vill visa här :)


Fredagsafton och Idol

Abbes momma & moffa kom till oss igår eftermiddag och sov över. Vi hade mys, vi åt gott och tittade på Idol. Dom åkte efter frukost i morse eftersom vi ändå inte var hemma. Nu har vi våra fina möbler i vardagsrummet, bordet och stolarna. Köpte en fin blomma i kruka idag (som jag fixat själv) och har ställt på bordet. Det blev så bra, jag är nöjd!

Jag och Tommy har jobbat och Abbe har varit hos dagmamma, så det har varit som vanligt. Tog vagnen och hämtade Abbe idag med. Det är ju så himla härligt väder och jag håller tummarna för att det ska fortsätta i helgen också, men det ska det tydligen inte. Annars har jag varit fruktansvärt trött idag och jag har ont lite överallt.

Tittade självklart på Idol ikväll också, jag verkligen älskar Idol. Och gud så många favoriter jag har, dom är så otroligt bra allihopa. Underbart att alla dom bästa kom med i gruppen, det blir en roligt omgång tror jag. Blir nästan bättre och bättre för varje år?

Nu ska jag snart gå och joina mina pojkar som sover sött, det svider rejält i mina ögon. Får se vad vi hittar på för nåt imorgon, kanske hälsa på en sväng i Ovanmo. Det känns som att det var alldeles för längesen som jag fick gosa med Lill-Tore ♥ Det vore inte så dumt. Och så hoppas jag att jag kan ta en promenad och kanske äta nån god mat, ja vi får se. Godnatt gott folk!




IDOL 2010


  Geir Rönning

  Elin Blom

  Sassa Bodensjö

  Linda Varg

  Jay Smith

  Linnea Henriksson

  Alice Hagenbrant

  Minnah Karlsson

  Daniel Norberg

  Andreas Weise

  Olle Hedberg

RSS 2.0