Begravnings-shopping

Vi stressade ner till stan en sväng igår då Tommy skulle köpa en ny kostym och Abbe behövde ett par svarta jeans. Så det fixade vi! Jag köpte även en fin svart blus och ett par underbara leopardbrallor till mig själv.

Hilma fick ju en femhundring av Göran (en bekant till oss) härom veckan, så jag använde den till att köpa hennes första plagg i storlek 80. PANIK? JA! Men så underbara kläder, newbie förstås. Hilma fick ha dom idag efter begravningen och hon var så otroligt fin, en riktig liten mini-mommo!
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Nytt från polarn

Passade på att klicka hem lite från polarns rea härom dagen...
 
 
 
 

Lastbilsträffen 2013

Nu är helgen slut och Ramseles årliga lastbilsträff är över. Vi hade tur med vädret till slut, tack och lov! Många fina lastbilar, mycket folk, nöjd son och besök av familjen. Spenderade många timmar nere på utställningen, Abbe var som i himmelriket och självklart hade han sina arbetskläder på sig.

Vi var även på jättetrevligt 30-årskalas för våran vän Mathias igår. Där blev vi bjudna på mat och massa annat gott. Sedan hann jag gå ut med sambon en sväng innan det var dags att åka hem igen för nästa matning. Mamma var hemma med barnen, men jag hade amningsjour! 

Helgen var iallafall bra förutom att jag var så galet trött, vilket jag fortfarande är. Har knappt sovit nåt de senaste två dygnen. Och hela kroppen värker! Så nu ska det bli riktigt skönt att blunda och förhoppningsvis få några timmars sömn...





Prins charmig

"Mamma, kom får du se". 
"Vad är det då?"
"Kom får du se, det är en glad grej".

Jag kom in i köket och Abbe visade mig en fin blomma han hade plockat ute. Han hade ställt den på köksbordet i ett vattenfyllt glas. Jag blev alldeles varm i hjärtat! Och det var ju inte första gången.


Och igår kväll när jag och barnen satt och tittade på tv säger Albin plötsligt :
"Åh vad det luktar Hilma här". 
"Jasså, hur luktar det då" frågade jag. 
"Sött och gott", svarade han.

Charmigaste prinsen alltså!



Vad är väl en bal på slottet?

Ja jag säger det igen. Att få äta pölsa, pärer och rödbetor hemma på Lingonstigen 13 med världens charmigaste prins, det slår nog balen på slottet med hästlängder. 

Jag gjorde det lite mysigt med nya rosor, tända ljus och serverade prinsen. Men prinsessan var så trött & missnöjd att jag var tvungen att gå iväg och sova ner henne, vilket faktiskt gick väldigt snabbt.

När jag kom tillbaka hade Abbe nästan ätit upp. Så hungrig var han! Sedan sprang han in till tv-rummet och jag fick sitta själv. Så blev det med den mysmiddagen, haha!





Den blötaste promenaden

Jag tog en promenad idag, den blötaste promenaden ever! T.o.m trosorna var blöta. Men nästan 6 km blev det, och nya blåsor. 

Kände mig lite duktig iallafall som trotsade vädret och alla ursäkter. Men jag gör nog inte om det förrän jag har riktiga regnkläder. 

Skulle även behöva ett par vattentäta skor som är bra att gå i, finns det?




Jävla hundbajs!

Jag har nog aldrig varit så irriterad på (okänd) hundägare och dennes hundbajs som jag blev då jag upptäckte fullt av det på två vagnshjul när vi var på väg hem. Har nog heller aldrig varit så glad över att ha en fylld vattenflaska under vagnen. BLÄ! 




Riktigt innemysar-väder

Regnet öser ner ute och det stormar lite smått. Så idag tror jag att jag struntar i den där långpromenaden och kör på innemys istället. Har tänt lite ljus, startat upp datorn och hällt upp en påtår kaffe, så nu är jag redo för lite shopping. Albin är hos dagmamma. Synd att lillan inte kunde sova lite bättre, får se hur länge hon tillåter mig att sitta här...




Brainfreeze och Söndagsmys

Dagens promenad erbjöd en brainfreeze då det blåste väldigt kallt medans jag var svettig. Är iallafall nöjd över att jag gick 6,5 km trots vätskefyllda blåsor på båda fötterna. Nu jäklar är tjurigheten tillbaka!



Eftermiddagen ägnades åt lite plock och städ här hemma. For till Elin på heminrednings-party, där jag beställde en fin buddha (dålig bild). Lillan var så otroligt trött så det blev bara en kort stund. Hon har bara sovit en timme på hela långa dagen.


Nu ikväll har det varit mys med älsklingen framför Wallander. Barnen sover. Vi har vräkt i oss fruktsallad med grädde & choklad och haft massa tända ljus.
Hilma vaknade nu för andra gången. Det ska bli ljuvligt att krypa ner i våran renbäddade säng.

Bakning, hockey och mys & sånt

Dagen har rullat på och gått ganska bra, rutinmässigt. Promenaden blev gjord på förmiddagen och lillan fick en bra lur i vagnen. Abbe har såklart varit med Tuva idag också och dom fick bland annat baka hallongrottor med Tommy. 



På eftermiddagen sov lillan dåligt så hon fick sova på mig en stund. Gud så mysigt!



Älsklingen fick titta på sin efterlängtade hockey, så han var riktigt nöjd. Jag plockade & torkade lite, fick undan disk, dammsög lite snabbt, tvättade och hängde några tvättar. Får fortsätta med sånt imorgon. Är även sugen på lite nät-shopping...

Det som inte dödar...

Känner mig väldigt nöjd över att ha gått två promenader idag, sammanlagt 1,3 mil. Nu värker det ännu mera, i nacken, ryggen och foten framför allt. Men det är det värt, så länge det ger resultat. Det är bara att bita ihop. Det som inte dödar, det härdar. Har dessutom bestämt mig för att tatuera in just den meningen, fast på engelska.



Sedan har vi haft en mysig kväll hos våra bästa vänner med taccos, kaffe & kaka och massa surr. Synd att tiden går så fort när man har trevligt. Stackers Hilma blev så trött så trött. Just nu sover iallafall hela min älskade familj. Jag funderar på om det ens är någon mening att sova, väntar bara på att lillan ska vakna igen.

Fredag den 13:e

Jag tror egentligen inte att det är nåt speciellt med Fredag den 13:e och är inte så värst skrockfull av mig. Men kan ändå inte undvika att bli lite nervös, eftersom jag är en sån som har otur i vanliga fall. Man kan ju hoppas att det blir raka motsatsen idag - en turdag!?

Ikväll ska vi iallafall till bästa familjen Kjellsson, äta taccos och ha trevligt. Det ser vi fram emot! I övrigt har vi inget planerat idag. Tommy jobbar. Abbe lär nog leka lite med sin kärlek Tuva och jag ska försöka ta mig ut på en promenad med Hilma.




Natursköna Ramsele

Vi har verkligen tur som får bo på detta fantastiska ställe. Underbar natur, härliga människor (framför allt mina fina vänner som jag lärt känna här), bra utbud och möjligheter av alla dess slag.



Fick till en promenad med Hilma idag också. Tredje promenaden på fyra dagar, det känns ganska bra...




Back on track?

Idag blev det en promenad med lillan igen, samma runda som i Måndags, på cirka 6,5 km. Kanske att jag kan vara på gång igen nu? 

Jag måste bara bli duktigare och noggrannare med kosten också. 

Känner ibland att jag helst skulle haft en nanny, en kock och en PT. Men nej, jag kan bara sköta detta själv. 

Nu jäklar måste vågen börja gå neråt igen, det är bara att kämpa på!





Hjälp mig!

Jag funderar. Finns det någon (eller kanske någon som känner någon) som stelopererat en fot och så småningom ändå kunnat gå/springa någorlunda normalt? Har läst lite på nätet, men vore ju mer intressant att höra någons erfarenheter. Det skulle vara väldigt snällt ifall någon som vet kunde lämna en liten kommentar här. Tack på förhand!




Älskade pajas!

Idag tog vi en promenad på byn, jag och barnen. Lillan somnade till slut. Då gick vi på grillen och köpte ett nuggetsmål till Abbe, som han fick äta ute i det trista vädret. Men vi hade det mysigt och surrade lite. 

Abbe skrattade till och sedan säger han "åh vad ont i käften jag fick nu när jag skratta". Vad tror ni jag gjorde? Jag dog lite smått. Han menade iallafall käken. Hahaha!




Plötsligt händer det!

Idag trotsade jag allt, dvs huvudvärk, trötthet, ond fot och Hilmas dåliga humör och tog en promenad med henne i vagn. Det var massa grin & gnäll en stund först, men till slut somnade hon och sov i över en timme. Vaknade till några gånger under promenaden, men somnade om. Det var nog 5 månader sen sist jag kunde gå så långt med henne utan gallskrik. 



Som sagt, plötsligt händer det! När vi kom hem fick jag några glädjetårar. Även några blåsor, men vad gör det? Nu måste jag verkligen försöka komma igång igen efter alldeles för mycket fusk och slarv senaste veckorna. Vågen har ju börjat gå uppåt!


Härligt Septemberväder!

Idag har det varit lite bättre med lillan, gudskelov! Men har knappt fått i henne nån mat. Hon är ju dålig på att dricka också, så det är tur att jag ammar fortfarande, för hon har iallafall ätit bra på mig. 

Grabbarna spenderade två timmar i ishallen på förmiddan då det var premiär för skridskoskolan. Sedan har Abbe lekt non stop med tjejkompisar tills det var läggdags. 



I övrigt, förutom att roa lillan, har jag tvättat massor och dammsugit flera gånger. Vi har haft ännu en dag med kanonväder. Så tvätten hängdes ute, alla dörrar har varit på glänt, ungarna har varit lättklädda och sprungit in & ut hela dagen. Härligt!

Våran lilla sjukling

Det blev den värsta natten på länge, natten till Lördag. Våran stackars lilla prinsessa fick (som väntat) en hemsk snuva och hög feber. Jag sov inte en enda minut. Hilma sov 5-15 minuter åt gången dom gånger hon somnade och så var hon även vaken 30-90 minuter emellanåt. Hon led verkligen, hon hade säkert ont i halsen eller kroppen.

Idag har det fortsatt, men jag hoppas inte detta blir långvarigt.
Hon fick vara med momma en stund idag medans jag & grabbarna for ner på stan en sväng. Det blev lite tröstshopping iallafall. Ikväll var vi och hade trevligt hos grannarna. Och Abbe fick busa med sina favoritbrudar, så han var nöjd.


Jag måste få ventilera

Jag vet att man inte borde klaga. Jag är väldigt lyckligt lottad och uppskattar allt jag har. Det finns många som har det mycket mycket värre på olika vis och jag tycker verkligen synd om dom.

Men jag är väldigt öppen & ärlig av mig och måste få ventilera lite emellanåt. På ett vis känns det som att det är bättre än att hålla allting inne och låtsas som att det är bättre än det är.

Ni som inte alls klarar av att man klagar, ni får nog helt enkelt strunta i mig och min blogg. Eller försöka läsa mellan raderna. Men jag hoppas inte att jag bara tråkar ut er.


Tröttlessargfrusterad

En ständigt värkande kropp. Dåliga nätter med väldigt lite sömn. Jobbiga dagar med massa grin & gnäll. Detta gör mig så trött. Även på ganska dåligt humör, och det hatar jag!!

Den lilla motivation & tjurighet jag hade är som bortblåst just nu, vilket gör mig så arg. Har redan gått upp cirka 2,5 kg. Orkar inte få nånting gjort hemma (har inte så mycket tid till det heller) vilket gör mig frustrerad.

Nu sitter jag här, med älskade lilla Hilma i famn. Har tappat räkningen på hur många gånger hon vaknat ikväll, men mellan 21 och 22 vaknade hon iallafall 4 gånger. Nu är hon dessutom förkyld stackarn.

Det blir minst sagt en "spännande" natt!

 


En helt vanlig Torsdag

Abbe fick vara hemma från dagmamma idag för han var lite förkyld. Ingen feber och inte det minsta hängig, så han var nog hemma i onödan. Han har varit sitt vanliga aktiva jag och vi tog en promenad på byn på eftermiddagen.

Vi uppvaktade Dana med en blomma på hans nya jobb och sen gick vi en sväng till lekparken. Försökte i princip bara få tiden att gå så det skulle bli kväll nån gång. Så trött och less har jag varit. Nu ska vi se vad denna natt har att erbjuda.

 

Tur att det snart är helg!

 


Och så här blev det

Det fick bli det enda jag var säker på - Hilmas namn, och mitt egna Karin Margareta. Mina namn är även tillägnade dom bästa tanterna i mitt liv, som tyvärr är i himlen båda två, mormor och farmor.

Jag längtar redan tills nästa gång. Ska förhoppningsvis ha bestämt mig tills dess. Det är ju så mycket jag vill ha, därför det är så svårt att bestämma sig. Önskar att jag var duktig på att rita, då hade jag ritat min egen.

Är iallafall nöjd med dagens små ting...


Imorgon gäller det!

Idag hämtade vi hem Max från dagis så Abbe fick ha nån att leka med här hemma. Sedan kom Anneli så hon & Max åt middag och fikade här. Trevligt med sällskap, framför allt när Tommy jobbar. Efter att barnen hade somnat ikväll roade jag mig med Idol och Svenska Hollywoodfruar. Efter att ha haft en jobbig huvudvärk hela dagen. 

Halv ett imorgon är det dags för tatuering. Spännande då jag fortfarande inte vet vad det blir. Jag måste ju vara veligaste människan i alla lägen. Nu har det ju dessutom varit lite mycket och jag har knappt haft ro att fundera nånting. Men det blir nog bra i slutändan ändå.

Bjuder på en bild på dagens busjänta!


Min mammas dag!

I eftermiddag for vi hem till Ramsele igen efter lite umgänge med mamma, pappa, moster och hennes man, en natt i stugan och lite snabbshopping.

Det känns fortfarande lika ofattbart att mormor inte finns längre. Abbe sa ikväll att han hade velat se mommos kropp och att han önskar att hon kunde komma tillbaka. Älskade pojk! Är han verkligen bara 5 år?

Det är iallafall mammas dag idag, hon fyller 58 år. Världens bästa mamma och momma, som vi älskar så mycket!

 


Älskade mommo!

Det har varit en tung dag idag. Min älskade mormor fick äntligen somna in efter massa hemskt lidande den sista tiden. Skönt för hennes skull men samtidigt så fruktansvärt sorgligt.

Har ju växt upp med henne och varit nära henne i 26 år. Och vilken mormor sen! Den kärlek, omtanke och glädje hon gett oss går inte att beskriva. Det kommer kännas väldigt konstigt nu varje gång man åker genom Långsele och hon inte finns kvar där i sin lägenhet på Rosengatan. Jag kan inte riktigt fatta det. Men nu får hon iallafall vara med sin älskade Mocke igen och bara det gör mig alldeles varm inombords, för det var det hon ville.

Mina ögon bränner ordentligt efter nattens dåliga sömn och dagens alla tårar och jag är helt slut. Ska snart gå till sängs här i stugan och jag hoppas verkligen på ett par timmars sömn.


RSS 2.0