Abbes favoriter

Tänkte visa några av Albins favoritklipp på youtube, som vi tittar på varje dag :)













Sen finns det såklart många många fler han gillar, men detta är som sagt några av favoriterna :)


Onsdag den sista

Det är sista dagen i Mars, så imorgon blir det ny månad igen. Jag tycker verkligen att månaderna bara rusar iväg.
Albin sov riktigt gott bredvid mig i morse, så söt så. Han vaknade av mitt mobilalarm, nu är han hos dagmamma och ska som vanligt hämtas halv tolv. Tommy jobbar ju såklart och imorgon eftermiddag får han helg, underbart! Påsken är på väg och på Lördag åker vi till Trolldalen. Det blir mys att umgås med min älskade familj och äta lite gott. Albin ska få ett påskägg och fina ytterkläder av sin mormor & morfar.
Har precis stoppat i mig lite föda och pratat med min handledare i telefonen. Nu funderar jag på att lägga mig och läsa lite tills det är dags att åka iväg igen...

Måste även säga grattis till våran vän Anna-Carin som fyller 21 år idag!


Albin & mormor


Tävling - finfina babyprodukter



Jag tävlar om finfina babyprodukter från Apoteket. Var med och tävla hos Carolina du också!
Tävlingen avslutas den 4:e April.


Tisdag

Här hemma gjorde vi morgon strax efter 6, lite senare än igår. Albin fick sin grötfrukost och tittade lite på Playhouse Disney. Skjutsade iväg honom till dagmamma, vilket han såklart blev väldigt glad över. Framför allt när kusin Edvin kom. Dom skulle som alla Tisdagar till kyrkis idag och då får Albin åka vagn dit. Idag ville Edvin prompt åka han också och dom är ju så söta när dom sitter ihopträngd där i syskonvagnen.
Nu gör så lite som möjligt och det är så skönt. Jag tror att mycket har kommit efter - efter att ha haft en väldigt sjuk och grinig pojke och varit sjuk själv flera omgångar på kort tid. För nu är jag verkligen trött, Tommy har fått väcka mig flera gånger två nätter i rad nu, pga att JAG har snarkat!
Har iallafall slängt soporna, kollat igenom morgontidningen och fått i mig en kaffekopp.
Ska hämta Albin på kyrkis vid 11, då ska han få komma hem och äta lunch & sova. Sedan får vi se vad som händer idag, jag hoppas att Tommy får sluta i bra tid. Kanske att vi får något besök också?


Albin åker traktor med pappa i Myrdalen (hos gammelfarfar)


Hjälp mig!

Jag har varit inne på Nelly.com och designat en egen bikini för att tävla. Riktigt roligt!
Jag erkänner att jag har världens sämsta fantasi, men jag prövade mig fram och detta var vad jag kom fram till.
Detta är en enkel bikini och jag tror att nästan vem som helst skulle kunna gilla en sådan.
Nu skulle det vara väldigt roligt om ni ville rösta på den :)


Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Vill vinna!

Tävla hos Linda

Avslutas den 5:e April

Dagdrömmande

Åh vad Albin är söt ♥ Det värmer ordentligt i hjärtat. 

Jag var lite tidig till dagmamma så jag surrade lite med henne medan hon höll på med sitt. Det hade gått bra idag, Albin åt upp hela sin portion mat när jag var där. Barnen satt och skrattade och stojade kring bordet och Albin bara garvade med dom, trots att han säkert inte visste vad som var roligt. En härlig syn, det var ett sånt tillfälle - värme!

När vi for därifrån så stannade vi till hos frissan, jag bokade tid. Som vanligt så hade hon väldigt fullt och den tidigaste tiden var den 3:e Maj, typiskt. Men jag fick ta den, bara att vänta. Tog ut lite pengar på bankomaten, det tyckte Abbe var ganska intressant. Sedan var det dags för lilleman att lägga sig, så vi for hem. Nu sussar han gott.

Jag däremot, sitter och drömmer mig bort i IKEA och annat smått & gott och önskar att jag hade mera pengar. Det är så mycket man vill ha och behöver. Men jag får kika vidare och som sagt, drömma. Det blev aldrig någon bokläsning i förmiddag, för jag fastnade i datorn istället. Så snart ska jag nog dra några sidor och kolla igenom posten medan jag smuttar på en kaffekopp. Känns härligt att vara halvt tillbaka i livet ännu en gång...



Mina älsklingar


Tävlingar hos tant

Jag deltar i utlottningen om en mängd med Babyprodukter från Apoteket.se hos Tant Ulrika.
Tävlingen avslutas den 4:e April kl 21.00.



 
Jag deltar i utlottningen om ett presentkort från O-rasa.se hos Tant Ulrika.
Avslutas den 10:e April.


19 månader

Så stor är min lilla pojke nu, helt otroligt vad tiden flyger iväg! Snart går vi in i en ny månad, närmare bestämt April och våren borde väl komma närmare och närmare. Det har iallafall blivit mycket ljusare ute och bara det är ju otroligt skönt. Klockorna har ställts fram en timme, vilket jag egentligen tycker är lite onödigt löjligt.
Vi har nu blivit friska(re) här hemma. Albin har varit feberfri flera dagar och är inte förkyld. Han har fortfarande lite prickar kvar på kroppen, men dom kan ju ta tid på sig att försvinna helt. Det enda är att han fortfarande klagar på att han har ont lite varstans på kroppen, svårt att veta när han inte kan tala om ordentligt. Även svårt att veta om man kan "lita på" honom, eftersom att han kan hitta på lite allt möjligt ibland. Jag har bara fruktansvärt jobbigt i halsen men annars är det bra. Nu hoppas jag verkligen att vi ska få vara friska ett tag, för vi är väldigt trött, slut och less.
Albin var väldigt glad & nöjd av att få åka till dagmamma idag och det förstår väl jag det. Roligt att komma hemifrån och få träffa barnen igen. Dom skulle även vara ute nu på morgonen och förmiddagen, vilket lär vara väldigt skönt och bra för Albin nu. Han fick åka vagn och vinkade glatt till mig när jag åkte därifrån i bilen, så söt så!
Jag passar på att njuta av den här ensamma tiden, för det har varit en ganska tuff vecka. Sitter framför nyhetsmorgon, tror att jag ska brygga kaffe och läsa lite bok. Läste ut "Män som hatar kvinnor" i Fredags, riktigt bra alltså! Så nu har jag börjat på "Flickan som lekte med elden" , och jag lär väl bli lika fastklistrad i den.
Sedan får vi se vad vi hittar på idag. Tommy jobbar iallafall förmiddag i veckan, så det är underbart skönt efter att han haft eftermiddagsskiftet 3 veckor i rad. Det skulle verkligen behövas en storstädning här hemma, för det har inte blivit någon ordentlig städning på flera veckor. Det har berott på sjukdomar och brist på energi helt enkelt. Ska även vika in en massa ren tvätt. Men nu ska jag luta mig bakåt och läsa en stund innan min älskade Abbe ska hämtas hem igen...


 


Lillhjärtat ♥
Första höga-feber-dagen (förra Måndagen).


Abbe

Vårat hjärta ♥



Har varken ork eller lust att blogga just nu, som ni kanske märkt.
Lägger ut en bild på sötnosen istället och önskar er alla en fortsatt trevlig helg!


Fever in the evening

Ja här hemma är det feberhärva som går just nu. Det räckte tydligen inte med en veckas isolering pga magsjuka. Albin har som sagt varit dålig sen tidiga Måndagsmorgonen och är inte bra än. Han har ju även små röda prickar över exakt hela kroppen som han haft hela tiden. Tänkte först att det var tredagarsfebern, men då brukar prickarna komma efter 3-4 dagar och dom brukar vara ovanligt pigg - det är inte Albin. Då funderade jag på Scharlakansfeber och det är ju inte att leka med, då måste man behandlas och det är väldigt smittsamt. Vi hade Distriktssköterskan på besök hos oss idag som fick titta på Albin och hon trodde inte att det var Scharlakansfeber eftersom han inte hade någon "smultrontunga". Hon trodde snarare att det var något "vanligt" virus som ger utslag, jag hoppas för gudarna att hon har rätt. 

Men nu var det min tur! Så antagligen är det ganska smittsamt detta också, jag har väl åkt på samma virus. Har kännt mig väldigt låg hela dagen, har varit jättejobbigt att vara ensam med en väldigt grinig (men söt) Albin. Det var skönt att vi hade besök av Anna-Carin några timmar ikväll iallafall, vi åt middag, fikade lite, surrade och försökte hålla Albin nöjd. 
Min hals har ömmat, varit svullen och jag har haft huvudvärk. Nu ikväll började värken i kroppen bara bli värre och värre, även huvudet. Ryser, fryser, frossar, och skakar. Kände till och med lite bröstsmärta en sväng. Kände att både pannan och kroppen bara blev hetare och hetare, jag är inte någon som får feber så ofta. Men kände nu att det verkligen var på G och mycket riktigt så visade örontermometern 39,4. (Vilket är ganska mycket för att vara jag). Nu får vi se hur det går för mig inatt och imorgon, ska bara härda ut för att se Greys Anatomy men sedan blir det nog sängen.

(Fick iallafall en glad och bra överraskning igår när jag kollade skatteåterbäringen på nätet, jag får en ganska bra summa och Tommy skulle få väldigt bra. Dessutom fick jag och Albin öppna hans paket från Polarn o Pyret i morse. Nånting roligt iallafall!)

Godnatt alla!


Mitt underbara älskade gotroll ♥


Onsdagens Albin



Så fin i sina nya kläder han fick av mormor & morfar ♥
Byxa och tröja med Cars!


Lundmyr of Sweden

Satt och tittade på lite barnkläder & annat skoj under dagen och Albin fastnade för detta.
Eftersom han är sjuk så ville jag vara lite snäll och klickade såklart hem dessa fynd :)





Badrock 199 kronor (ordinarie pris 459 kr)

Nappar Sötnos/älskling el. Gullunge/pytteliten
2-pack nappar 39 kronor (ordinarie pris 89 kr)


Abbe & Momma

Måndagsmys ♥



Det syns verkligen att lillhjärtat inte är pigg.
Momma ser inte heller så pigg ut utan sina glösögon :)


Böcker

Logo

Jag har alldeles strax läst ut "Män som hatar kvinnor", vilket jag själv är riktigt imponerad av.
För jag har inte ägnat allt för många tillfällen till den boken, utan jag har snarare varit besatt och knappt kunnat sluta när jag väl börjat. Och jag som aldrig varit någon bokläsare?
Jag var bara dum som inte beställde dom andra två Millenium-böckerna på samma gång, eftersom jag kommer hinna läsa ut denna. Men nu beställde jag dom igår.
Tog även Twilight-böckerna, 3 stycken av 4. Så efter att jag läst klart Stig Larssons böcker ska jag ge mig in på Stephenie Meyers härliga serie. Tog alla som pocket eftersom det blir lite väl dyrt annars. Jag längtar tills dom kommer!

Flickan som lekte med elden Luftslottet som sprängdes

Om jag kunde drömma

När jag hör din röst Ljudet av ditt hjärta


Febran!

Ja i morse väcktes jag i vanlig ordning av att Albin grinade, tittade på klockan och fick mig en chock. Den visade 05:30! Han hade sovit hela natten och annars brukar han vakna flera gånger per natt. Gick in och tog upp honom och när han la huvudet mot mig kände jag att han var kokhet. Tog tempen som visade 39,3, tog av pyjamasbyxor, bytte blöja, gav honom lite dryck & en dos Alvedon. Försökte sedan få honom att somna igen för han var så trött. Det tog en liten stund och han yrade en massa men till slut slocknade han. Han sov väldigt gott och jag fick väcka honom vid 08:30. Det märks verkligen att han har feber, för då sover han mycket bättre.

Vi har iallafall min kära mor här nu, hon kom till oss igår. Vi åt gott, fikade, såg på tv och myste. Såg bland annat på Parlmanetet och sedan Johan Falk-filmen, den var helt okej. Tråkigt att man inte fick se så mycket av Joel Kinnaman bara.
Igår fick vi även besök av Ulf, Ida och Jonna, det var riktigt kul. Blir lite irriterad på mig själv att jag glömde knäppa kort. 
Jag kanske försöker få nånting gjort idag medans Albin har mormor som sällskap, hon blir nog här till senare eftermiddagen. Och Tommy åker iväg och jobbar, han har eftermiddag den här veckan också...


Vårat febriga lilla hjärta ♥


Överraskningsbesök

I morse åkte vi till Myrdalen för att överraska gogubben Bertil (Albins gammelfarfar). Och överraskad blev han, han blev så glad att vi kom. Vi satt och surrade om allt möjligt, han sjöng en liten trudelutt för Albin och det var enda gången Albin bjöd på ett litet leende. Annars var han lite småskeptisk och ville bara vara med mig och Tommy hela tiden. Men när Albin skulle få gå ut och åka traktor med pappa blev han eld och lågor minsann!
Vid 11 for vi därifrån, stannade på grillen för att Albin skulle få en korv med bröd och en festis till lunch. Sedan fick han lägga sig, han var så trött och sov i lite över 2 timmar. Vi hade Malin på besök idag igen, även Emilie tittade in en stund, riktigt trevligt...
Jag åkte iväg på ica och handlade en massa gott. Albin fick kräftstjärtar, pasta och creme fraishe till middag. Han gillade det och åt duktigt. Sedan åkte Tommy & Albin till kusin Edvin med familj och var där till närmare sju. Medan dom var borta gjorde jag våran middag, ost & skinksallad och oh så gott det var.
Har sedan spenderat tiden framför teven och Körslaget, jag tyckte att Maries kör var bra. Nu ska jag nog snart gå till sängs för att läsa en stund innan det blir dags för dejt med John Blund...


Bertil ♥

Mina älsklingar ♥

Mina grabbar kör traktor :)


Rockefella jeans


Jag är med i utlottningen om ett par valfria jeans, värde 500kr från Rockefella hos Tant Ulrika!


MorEpa - något för mig?

Hittade en tablettask som jag tror skulle kunna vara något för mig.
MorEPA - Omega 3 kapslar (60 st). Det ska vara bra för minnet, humöret och koncentrationen.
En förpackning kostar 359 kronor och räcker i 60 dagar. Ni kan läsa om produkten här nedan.




MorEPA är ett naturligt tillskott av renade och koncentrerade Omega-3 fettsyror från fiskolja av högsta kvalitet. Den mjuka kapseln är tillverkad av fiskgelatin, renat vatten och glycerol.
MorEPA Smart fats är avsett för vuxna. En kapsel per dag, gärna i samband med måltid, ger det dagliga behovet av Omega-3 fettsyrorna EPA och DHA.
MorEPA Mini är anpassad för barn och har därför mindre kapslar, 2 kapslar per dag.

Frågor och svar

Hur använder jag MorEPA tillskott?
MorEPA är små kapslar med din dagliga dos av fettsyrorna EPA och DHA. Du kan ta kapseln som den är, gärna tillsammans med mat. Men du kan också öppna kapseln och blanda innehållet med yoghurt, fruktjuice, kalla pastarätter eller som salladsdressing.

Varför räcker det inte med att äta nyttigt?
Omega-3 fettsyrorna är sällsynta. De återfinns mest i fet fisk, som är ett allt mindre vanligt inslag i västvärldens nutida kosthållning. Även den som anstränger sig att äta mat som är rik på Omega-3, har svårt att tillgodose det dagliga behovet. Därtill behöver människokroppen själv omvandla Omega-3 fettsyror till EPA och DHA.

Varför är MorEPA unik?
MorEPA fiskoljekapslar innehåller höga nivåer (minst 75%) renade Omega-3 fettsyror. I stället för att ta tre till fem kapslar vanlig fiskolja per dag, behöver du bara ta en enda kapsel MorEPA. Vanlig fiskolja innehåller överskottsfett som du därmed kan undvika. MorEPA-kapseln är gjord av gelatin från djuphavsfisk.

Vad består MorEPA-kapslar av?
MorEPA innehåller Hi-EPA fiskolja från djuphavsfisk av mycket hög kvalitet och med en tredubbel koncentration jämfört med andra fiskoljor. Det går inte att finna en fiskolja med högre renhet och kvalitet än MorEPA.

Hur säker är MorEPA?
Mycket säker! Denna fiskolja innehåller inga föroreningar eller toxiner, som dioxiner och tungmetaller. Orenheter som kvicksilver och PCB har avlägsnats genom en tekniskt avancerad process som delvis består av en molekylär destillation. Skyddande antioxidanter såsom naturligt blandade tokoferoler (alfa, beta, gamma och deltatokoferoler) har tillsatts MorEPA. Både Omega-3 innehållet och gelatinkapseln kommer från djuphavsfisk. Till skillnad från andra tillskott med fiskolja som kan orsaka matsmältnings- och magproblem, upplever de allra flesta inga som helst sådana problem när de tar MorEPA.
 
Kan barn använda MorEPA?
Ja! "MorEPA Mini" är en mjuk kapsel i mindre format, speciellt anpassad för barn. Dessa innehåller en lägre dos av EPA (min 240 mg) samt jättenattljusolja (10mg), är lättare att svälja och dessutom smaksatta med naturlig jordgubbssmak. Barn rekommenderas att ta en kapsel två gånger dagligen.


Tävlingar


Jag tävlar om ett presentkort på 500:- från Babydrömmen.
Delta hos Agnes du också!
Tävlingen avslutas onsdagen den 31 mars klockan 21:00.



 
Jag är med och tävlar om en fleecejacka från Elvis&Elina, i Svantes mammas blogg.
Tävlingen hittar du här.
Tävlingen avslutas torsdag 1 april kl 20:00.


 
 

Jag är med och tävlar hos
Rocka by baby om valfria varor värt 200kr. 
Var med och tävla
här du med
Tävlingen avslutas den 20 April


22:00

Ja nu lider denna Torsdag mot sitt slut och den har varit bra. Albin var som sagt hos dagmamma på förmiddagen, när han kom hem fick han lägga sig och sova. Då fick jag besök av min älskade Malin, det var trevligt att surra en stund för det blir ju inte alls ofta. Tommy åkte iväg på jobbet vid 12-tiden. När Abbe vaknade blev det lite mellis och lite mys framför datorn. Lekte lite, plockade lite, vattnade blommorna, bäddade sängen och lite andra småsaker innan jag gjorde mat. Det blev enkelt idag, falukorv & makaroner och Albin åt jättebra!
Vid fem-tiden kom våra vänner Anneli & Max och hälsade på, det var jättekul med besök. Men Albin var lite väl uppskruvad och han slog Max lite lätt på huvudet några gånger. Det är inte roligt när han håller på så. Men jag tror inte att han riktigt förstår att han är dum när han gör det. Ändå har vi alltid varit "hårda" och tydliga ända från början när det gäller sånt. Det är som att han har lite svårt att tygla sig själv när han är sådär extra överaktiv. Han kramades mycket med Max också, dom var så söta. Det blev lite fika och Playhouse Disney innan dom åkte hem. Då var det läggdags för lilleman.
Jag sitter som vanligt vid datorn och teven, har som sagt klickat hem New Moon åt mig själv och en Pop-beställning åt Albin. Sveriges fulaste hem och Lyxfällan är det som har rullat på televisionen och snart blir det nog sängen för mig också.
Imorrn är det Fredag och det betyder Fredagsmys & helg - underbart!



Lägger in en vinterbild på huset vi bor i


Äntligen!

Snart får jag se min efterlängtade New Moon - beställde nämligen den nu ikväll.
Får se när den dimper ner i postlådan, väntar med spänning!


Polarn o Pyret

Detta klickades hem till Albin nu












Ville egentligen ha den turkosa fleecejackan, men storleken var slut.
Så det fick bli den mörkgröna och den är ju jättefin den med.


This is my life

Lyssnar och njuter...



Tävlar om nappar




Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om ett valfritt paket namnnappar från Namnnappen.se.
Var med och tävla HÄR du med!


Mysig morgon

I morse vaknade vi vid 6, låg och drog oss en stund innan vi klev upp. I vanlig ordning så slog vi på teven och Playhouse Disney, vilket är Abbes favoritkanal. Jag serverade risgrynsgröt & fruktdryck till frukost och han åt duktigt. Vi fixade i ordning oss och satte oss sedan framför teven. Tittade lite på datorn också, han gillar att lyssna på musikklipp på youtube. Ola Magnell - När jag en gång dör, är en av hans favoriter just nu, haha! Vi släppte in en överlycklig liten kissekattis som varit ute hela natten och gud så kramig hon var. Kitty däremot har varit ute sen i förrgår, jag hoppas att hon kommer under dagen idag.
Ute snöar det på för fullt och har nog kommit några cm, fick sopa av hela bilen innan jag skjutsade iväg Albin till dagmamma....
Så nu sitter jag här igen. Har ganska mycket jag skulle behöva få gjort, men samtidigt brist på energi - som vanligt! Men jag ska nog göra mig någon god frukost, så kanske jag orkar nånting iallafall. Senare idag ska nog jag & Abbe få våra kompisar Anneli & Max på besök, det blir riktigt roligt. Då blir det fika och lek!


Söt klänning

Söt och somrig klänning i H&M - nu specialerbjudande 49,50 kronor


Skräcksjukan!

Vi har haft magsjuka hela familjen här hemma. Och förutom min ryggolycka så var nog detta ett utav det värsta jag varit med om, kan bara beskriva det med ett ord - FRUKTANSVÄRT! Tommy hade "tur" och var bara riktigt dålig i 1-2 dygn, jag var dålig i 5 dygn och Albin i 6-7 dygn. Har fått tvätta som en dåre typ varje dag, kläder, kuddar, täcken, filtar, handdukar, sängkläder & snuttisar bland annat. Har turats om att kräkas, mått illa och haft ont i magen. Jag har haft väldigt ont skallen och kroppen. Vi har inte kunnat äta nånting och haft jobbiga nätter. Ja, det har varit tufft helt enkelt. Att må så dåligt samtidigt som sitt älskade lilla barn mår lika dåligt är inget man önskar någon. Men nu mår vi äntligen bra allihopa och Albin är hos dagmamma idag efter att ha varit hemma med oss i en vecka. Han har börjat äta lite smått, men vi är väldigt förstiktiga med hans lilla magen. Han har nog gått ner ganska mycket i vikt nu också, usch. Har varit så orolig innan han blev bra, men nu är han sig själv igen. Lika vild och busig!

Albin vaknade två gånger igår kväll, varav en gång jag fick sitta med honom i famnen ett bra tag tills han somnade ordentligt. Sen vaknade han mitt i natten och fick komma in till oss, somnade om och vaknade sedan av mitt alarm klockan 7. Då strök han mig på kinden och sa "heej", så jäkla söt & go! Vi låg och myste en liten stund innan vi klev upp. Han fick i sig lite risgrynsgröt till frukost och drack en smoothie, nu är han som sagt hos dagmamma. Tommy ska jobba eftermiddag resten av veckan, vilket känns väldigt trist. Men jag och Albin får väl försöka hitta på nåt roligt ändå. Ser redan fram emot Söndag, för då kommer Albins mormor tills oss och sover över ♥ Då ska vi ha mys!



Ekoleko


Ekoleko
är en butik som säljer ekologiska, giftfria leksaker.


Här samlar vi giftfria, miljövänliga och rättvisa leksaker för barn. Men bara om de är riktigt roliga att leka med. Testpanelen har testat allt.
Barn får i sig en cocktail av gifter som är farligare än man tidigare trott, det är danska miljöstyrelsens rapport som ligger bakom larmet.
Tänk på alla barn som har sina mjukdjur så nära så länge! Här hittar du mjuka vänner där stoppning, tyg o tråd, ja allt, är ekologiskt och odlat utan gifter.”



Dessutom har dom nu att om man blir fan till dom på Facebook
nu i mars varsin påse gratis PlayMais!


Himme igen

Tillbaka hemma i Ramsele, i min tv-soffa igen. Mötet igår gick jättebra, skönt! Albin åkte truck med morfar i en timme och sedan åkte dom lite sparkcykel. Han hade inte rört en min eller sagt ett ljud på hela tiden, måste nog varit lite i "chock" som sist. Och han är ju en sån som blir reserverad mot okända människor och på okända ställen, framför allt när mamma inte är med kan jag tänka mig. Innerst inne var han nog väldigt glad och nöjd, det visade han så fort jag kom dit iallafall, min älskade sötpropp!

Vi åkte hem till Oppe med familj,  jag hade bjudit in oss själva på middag där. Blev väldigt nöjd när vi kom in där och fick veta att middagen var potatis, torsk och äggsås - mumma! Det var flera år sedan jag åt det och det är ju så gött. Blev mätta och belåtna. Jag myste såklart lite med lille oscar, han somnade i min famn.
Klockan sex åkte vi över till mamma & pappa, lekte, busade och tittade på tv. Albin körde verkligen gasen i botten, tills han duktigt somnade själv vid sju.

Oppe, Malin och Oscar kom bort till oss, vi tittade på en period hockey först. Sedan slog vi på "Luftslottet som sprängdes". Förbokade ju den för 1,5-2 månader sedan och fick äntligen hem den i postlådan igår. Jag hade ju redan sett den på bio, men det hade inte dom andra. Sen så är dom ju så bra att man se dom alla om och om igen. Till filmen serverades kaffe och fikabröd, riktigt trevligt...

Abbe ligger och sover sin lur nu. Tommy slumrar också, han ska iväg och jobba om en stund. Vi ska få besök av Anna-Carin sedan, det blir trevligt med sällskap. Jag ska göra lax till middag att bjuda på och ikväll är det Desperate Housewives, så det blir nog en kanonkväll...


Söta lilla brorsonen OSCAR ♥


Plusgrader

Japp, nu har plusgraderna kommit till oss också. Man blev faktiskt ganska chockad igår, när det stod 5 grader på termometern  - härligt! Det har vi ju inte blivit bortskämd med precis. Nu är det bara att vänta och hoppas på att snön försvinner mer och mer. Jag vill ha vår nu! Idag är det riktigt stormigt ute, så det är lite otrevligt. Men man ska inte klaga...

Natten har väl varit okej, klev upp tidigt i morse. Allt var som vanligt och Albin skjutsades till dagmamma. Hemma stökade jag undan lite, plockade ur och i diskmaskinen osv. Sedan fick jag besök av hyresvärden och bjöd honom på kaffe & tårta, vi surrade en bra stund. Tommy klev upp vid 10-tiden...

Tommy for och handlade lite nödvändigheter och hämtade hem våran prins på samma gång, som nu ligger och sover. Han är så otroligt söt & go och duktig som somnar själv. Kommer nog tyvärr måsta vecka upp honom eftersom vi måste åka iväg till stan i god tid. Då ska jag lämna av honom på sjukhuset på morfars jobb, dom ska få umgås medan jag är på möte. Albin lär nog bli överlycklig av att åka truck och mysa med sin morfar.

Det blir nog så att vi sover över hos mamma & pappa inatt. Det av den anledning att Albin har en tendens att somna i bilen och det blir för sent för honom att sova om vi åker hem till Ramsele. Då kan liksom hela dagen/kvällen knasig, han brukar oftast aldrig få sova efter klockan 14. Men det blir ju bara mysigt, får se vad vi hittar på. Jag har iallafall packat det mesta så det är klart, gjort klart allting här hemma och jag har gjort mig i ordning. Tommy ska iväg och jobba om en stund, han har ju eftermiddagsskiftet denna vecka.

Det var väl allt just nu, ha en bra Måndag allesammans!


Mina älsklingar ♥


Katterna i familjen

Vackraste Kitty ligger i vardagsrumsfönstret och njuter av dagsljuset ♥



Det enda jag fick på Kattis var hennes rumpa...


Lilla Tilda

Idag har vi haft besök av Stellan (Tommys bror), Vicky och Tilda. Så otroligt söt liten tjej, som börjar bli stor. Gud så fort tiden går, hon är 10 månader nu och kan redan gå. Vi fick skratta mycket åt henne idag iallafall. Albin var lugn, jättesnäll och duktig. Barnen lekte lite med sitt medan vi vuxna småpratade lite om allt möjligt. Tommy fick lotter och en chokladask av familjen. Sedan fikade vi tårta & kaffe innan dom åkte vidare hemåt.

Lilla Abbe har varit otroligt trött hela dagen, eftersom han somnade sin lur redan klockan 10 i morse och bara sov en timme. Men det gällde att hitta på nåt hela tiden. Han fick titta lite på datorn med pappa, ta ett bad med mig och sedan åka på byn en sväng. Först en korv med bröd på grillettan och sedan en sväng till favoritplatsen Brorssons. Medan dom var borta stökade jag undan allting, alla leksaker, allt skräp, all disk och skurade golvet i hallen och köket.

När dom kom hem var Albin nöjd och slut som artist. Mitt mysiga hjärtegryn! Vi gjorde honom klar för sängen. Han fick borsta tänderna med pappas tandborste ikväll eftersom han kastade ner sin i toaletten tidigare idag. Sedan gick han t.o.m in till sitt rum, "pratade" med lite smågnällig röst och pekade på sängen strax före klockan 19.
Jag värmde flaskan och han drack upp hela, trots att han hade ätit korv, det trodde jag inte. Han somnade iallafall på stört och sover gott än så länge.

Nu hoppas vi på en god natt och imorgon är det dagmamma som gäller, efter det blir det en resa till Sollefteå. Jag ska på möte och Abbe ska få vara med morfar på hans jobb medans, vad lycklig han ska bli av att få åka truck igen...
Nu har Tommy och jag varsin soffa, jag sitter vid datorn och han ligger och tittar på "Catch med if you can" som går på kanal 5. Otroligt trötta är vi båda två, så det blir skönt att krypa ner i sängen sedan...

Nu bjuder jag på några bilder från dagen...


Söta kusinen Tilda


Tilda myser hos mamma Vicky


Hon gav även Albin en kram - sötungar!


Dom lekte litegrann...


Abbe var väldigt imponerad av Vickys telefon


Tutten & snuttis är (nästan) det bästa som finns...


Tävling

Jag tävlar om ett namnsmycke hos Elin.
Tävlingen pågår till den sista Mars.
Du hittar den HÄR

P2090088.JPG


Nöjda med dagen

Ja vi har som sagt haft besök här hemma. Det har varit riktigt trevligt. Jag, pappa, mamma och Albin åkte och handlade allt som vi behövde till dagens middag. När vi kom hem igen så hade Oppe med familj anlänt, då blev det tårta & kaffe. Sedan gick Oppe & Tommy ut med grabbarna och lekte järnet, dom åkte en massa bobb och pulka. Jag och pappa förberedde maten, mest pappa, jag plockade en massa. Det var verkligen otroligt gott med taccos, det tyckte alla!
Jag myste ganska mycket med sötaste lille Oscar och Albin & Olli lekte som galningar. Man ser hur det skiner om Albin, han älskar verkligen Oliver och dom har så roligt tillsammans trots att det skiljer 3 år...

Halv sju åkte mamma & pappa hem och Tommy gick till sin pappa för att titta på hockeyn. Jag gjorde iordning flaskan och la Albin. Han är så otroligt duktig - något jag inte har berättat. Han har somnat själv 4 nätter i rad nu, vilket han aldrig gjort tidigare. Han har haft väldigt jobbigt med sin sömn ända sedan födsel pga alla problem han haft. Jag är så sanslöst imponerad, chockad, glad och stolt på samma gång, över att han helt plötsligt lyckas med detta? Jag har ju heller inte berättat han han även somnar själv på dagen, vilket han inte heller gjort förr men som har pågått i kanske 3 veckor nu. Bara någon dag som undantag då det inte fungerat men annars har det gått jättebra och det är så skönt...
Iallafall så somnade han själv även ikväll, vid sju-tiden. Då fick jag mysa lite till med resten av familjen som åkte hem vid åtta.

Nu sitter jag och är helt och fullkomligt slut, har en otroligt värkande rygg & nacke och svidande & blödande ögon. Slötittade lite på Melodifestivalen, andra chansen medan jag satt vid datorn. Tommy har slumrat till på soffan nu, så det är nog dags för oss att nanna snart. Får hålla tummarna på en bra natt, för jag vet inte hur jag ska palla något annat? Vi är så nöjda med dagen iallafall, så man kan lägga sig med ett leende. Tommy fick presentkort på Loftet 500 kronor av mamma & pappa och lotter av Oppe med familj...










Liten bildbomb från dagen - underbara barn ♥


En söt liten kock

Som rör om bland klyftpotatisen :)



Mor & Son

KÄRLEK - långt innan första ögonkastet ♥


Lördag

Vi hade Jim & Kajsa här igår kväll. Bjöd på tårta & kaffe och grabbarna drack lite öl. Vi tittade på Lets Dance & Solsidan, surrade och hade allmänt trevligt. Även om jag kände mig som en dönick, var så trött. Albin mådde gott och fick vara uppe lite på övertid, somnade strax före nio tror jag. Strax före elva for sälskapet, även Tommy. Jag gjorde mig i ordning för sängen, läste min bok en stund och somnade nog vid halv ett. Det blev en jobbig natt, så mina ögon blöder nu och huvudet känns tomt... Men har gjort mig i ordning så jag ser någorlunda pigg ut iallafall.

Jag klev upp med Albin i morse, Tommy fick ligga till närmare halv tio nån gång. Det är dammsugat och klart, Tommy fick göra det idag. Nu ligger våran lilla älskling och sover, och vi väntar på besök. Mamma, pappa, Oppe, Malin, Oliver och lilla Oscar kommer om en stund och det ska bli underbart mysigt. Gud vad Abbe ska bli glad att få leka med sin favoritkusin Olli. Det är kanonväder ute så vi går nog ut och leker lite, sen blir det tårta & kaffe såklart och så ska vi äta taccos till middag allihopa. Ska fara iväg och handla allting sedan. Annars blir det nog bara lugnt här hemma, efter att dom åkt hem ikväll. Mys framför teven skulle jag tro.



Tävling

Jag tävlar om en hoppren - vore kanon till min vilding här hemma :)
Den är ju dessutom riktigt söt...



Tävlingen hittar ni HÄR


Dagens grattis

Dagens grattis går till min älskade sambo och världens bästa pappa Tommy som fyller 22 år.
Vi älskar dig ♥ Och hoppas det blir en kanondag!


Finväder, finbesök & bildbomb

Efter att Albin hade sovit sin lur och fått i sig lite mellis, gick vi ut på gården hela familjen. Det blåste lite otrevligt, men annars var det verkligen kanonväder. Albin mådde gott, han lekte i snön, busade med grannvovven som vi tog med oss ut, han fick åka pulka och skotta snö med pappa. Jag tog en massa bilder!
Sedan kom Jim på besök, då blev det kaffe med dopp och Albin stormtrivdes med honom idag. Han har ju alltid varit förtjust i Jim, men det var extra mycket nu. Han satt i soffan och riktigt myste med honom och det har han inte vågat förut, så söt! Tog en massa bilder även då. Han mådde väldigt gott i soffan mellan pappa och Jim medans dom tittade på datorn. Det var en salig blandning av bilder och youtube-klipp. Bland annat hockey, lastbilar, raggarbilar, Eddie Meduza, Ronny & Ragge och Svullo mm. Haha, killar!?
Resten av dagen har varit ganska lugn och bra. Jag har plockat och flitt på här hemma som vanligt, rengjorde toan & handfatet och har tvättat & hängt två tvättar. Det blev tyvärr ingen dammsuging idag, inte några tårtor heller. Jag har varken hunnit eller orkat. Så det blir mycket imorrn istället...
Nu är jag så fasligt trött, så jag tror att jag tar mitt förnuft till fånga. Pinka, borsta tänderna, tar med mig boken och går till sängs. Godnatt!








Torsdag

Snart är det helg igen, underbart!

Igår kväll halv nio fick jag besök av Anna-Carin vilket var väldigt trevligt. Så längesen vi träffades ordentligt, långt innan jag fick Albin. Vi småtittade på Greys Anatomy medans vi surrade och drack kaffe. Det fanns såklart mycket att surra om, allt från jobb och gamlingar till förlossning och bebisar. Hon åkte hem vid halv tolv. Då gjorde jag mig klar för sängen, tog ett tag innan jag somnade, men natten var lyckligtvis helt okej...

Jag och Albin gjorde morgon klockan 6.30. Vi såg på tv, åt frukost, klädde oss och 8.30 var det dags för dagmamma. Sedan dess har jag inte gjort så mycket vettigt, bara tömt ur diskmaskin och lagt i smutsidisk. Annars har jag bara suttit framför teven med datorn i knät och te-koppen i handen.

Om en timme ska man åka och hämta hem lillprinsen, då blir det vila och sedan får vi se vad vi hittar på. Tommy blir nog sen idag också, som han har blivit hela denna vecka. Idag har jag ju saker att göra, ska dammsuga lyan och göra två tårtor. Min älskade sambo fyller 22 år imorgon, tyvärr så jobbar han ju förmiddag men efter det blir det tårtkalas.

Ute är det faktiskt sol och blå himmel idag, lagom temperatur också och kvittrande fåglar. Synd att det ska blåsa... Tänker hela tiden på min svägerska Elin med familj, som är på Gran Canaria just nu. Erkänner att jag är fruktansvärt avis! Det var ju trots allt nästan 4 år sedan jag semestrade över huvudtaget sist (Bulgarien 06) och det var när jag skadade ryggen... Usch!


Sötaste badkillen!


Bilar i sängen

Dagens väder är trist - grått, mulet och blåsigt. Det riktigt viner i fönstren. Men vad kan man begära? Man får ju vara glad att det inte är 30 minus. Men gud vad man längtar till våren och sommaren nu, mer och mer för varje dag.
Natten var väl okej, fram till 2-tiden då Albin vaknade och inte ville somna om. Det är verkligen ofta så numera, men efter några timmar somnade han äntligen om och sov ända till 8. Då var jag faktiskt lite chockad, men det var ju tur. Så vi klev upp med gott humör, klädde på oss och åt frukost. Sedan var det dags för dagmamma. Han kom såklart lite för sent men jag hade ringt och förvarnat om det. Jag har handlat lite, varit ner och hämtat tvätten, vikt in den. Har även bytt sängkläder åt Albin, så nu är det rent, fräscht och fint med "Cars"bilarna i hans lilla säng. Sedan har jag suttit i soffan och tagit det lugnt. Våra bästa år rullar på teven. Nu ska jag göra mig klar för att åka, Albin ska snart hämtas hem för att få sova sin lur.
Ha en bra Onsdag allihopa!


Min fina lilla älskling ♥


Underbara Polarn!

Några plagg från Pop som gärna får komma hem till oss så fort som möjligt...
Och detta är väl bara hälften av vad Albin gärna vill ha  :)











När katten är borta...

... dansar Albin på kattpelaren!




Våran busiga lilla klätterapa ♥


Mina älskade hjärtan

Jag har världens bästa grabbar, sötast är dom också






Bokmal

Den har dagen har varit bra, inga konstigheter. När jag hämtade Abbe hos dagmamma så satt dom och åt, men han var nästan klar. Det hade iallafall gått bra. Vi åkte först till Färghandeln där han skulle få välja någon leksak - det blev en leksaksmixer och en liten traktor. Sedan var vi in en snabbis på ica, även där blev det grejer till Albin - 2 dvd-filmer, en dinosauriebok och så köpte jag bullar som vi fikade efter hans lur. Tommy kom hem i hyffsad tid.
Vi har lekt, myst och busat som vanligt. Men någon dammsugning blev inte av, får se om det blir imorgon. Då har vi även tvätt hela dagen...

Nu ikväll fick Albin följa med till farfar och titta på Modo-matchen på tv. Bara en period som vanligt, det är alldeles lagom, han pallar inte så mycket mer den tiden. Sedan kom Tommy hem, lämnade honom och jag fick förbereda honom för sängen. Han fick flaskan och somnade vid åtta. Han har redan vaknat tre gånger, vet inte alls vad som stör nu. Hoppas bara inte att det blir en jättejobbig natt.

Albin har varit relativt nöjd idag iallafall, och är han nöjd så är mamma nöjd. Tommy la sig för en stund sedan, ska nog göra det jag med. Måste läsa lite bok innan jag ska sova, läser "Män som hatar kvinnor" nu. Har ju sett alla filmerna men inte läst någon bok och alla säger ju att dom är så bra. Det märker jag! Man blir helt fast och vill verkligen inte sluta, känner mig nästan som en bokmal nu eftersom jag aldrig varit någon bokläsare. Måste nog snart köpa dom andra två böckerna också...


Världens sötaste pojke ♥


Albin vill ha

På Lindex finns det himla mycket fint, här kommer några exempel på vad Albin vill ha...


T-shirt - 100% BomullT-shirt - 100% Bomull
T-shirt - 100% BomullT-shirt - 100% Bomull
Hoodjacka - 100% BomullT-shirt - 100% Bomull
Jeans - 100% BomullJoggingbyxa  - 100% Bomull
Pyjamas - 100% BomullPyjamas - 100% Bomull
Badbyxa - 80% Polyester,20% Elastan


Färggrannt från Lindex

Köpte bland annat dessa plagg åt Albin på Lindex i Lördags
Så färggranna och härliga!

allkids
allkids


Måndagslistan

Tänkte att jag skulle köra Jennys Måndagslista idag, när jag ändå är på ganska bra humör.

Idag (Måndag) är jag glad för att :

¤ Vi hade en bättre natt här hemma.
¤ Albin har hittills bara varit go & glad idag och han somnade utan problem.
¤ Albin har namnsdag idag och jag har köpt presenter & bullar.
¤ Tommy kommer snart hem från jobbet.
¤ Det är mildare ute och solen skiner.
¤ Det är en ny månad igen - lite närmare våren.
¤ Jag kanske kan köpa mig en platt-tv snart.
¤ Tommy fyller år på Fredag och nära & kära kommer.
¤ Har haft en bra helg, trots migrän och storstryk av Modo.
¤ Jag är ALLTID glad för att jag har världens bästa pojkar och att jag dessutom
har världens bästa föräldrar & syskon mfl - familj helt enkelt.

Jag utmanar alla med blogg och som vill...


Måndag

Jag sitter här framför Nyhetsmorgon och njuter av lugnet, medan lillgubben är hos dagmamma. Till och med katterna ligger lugna i varsin soffa. Det är undanplockat här, diskmaskinen är igång, har ätit lite frukost och soporna är slängda. Måste bara bädda sängen också. Skulle behöva dammsuga idag, orkar inte riktigt just nu men kanska lite senare. Ska nog fixa någon liten present åt Albin också och kanske nånting gott, som han kan få senare eftersom det är hans dag idag. Om 45 minuter ska jag åka iväg och hämta honom. Då ska han få komma hem och sova sin lur. Så skönt att det är mildare ute nu - bara 6 minusgrader, rena sommarn om man jämför med 30 minus.
Tommy jobbar förmiddag denna vecka, vilket är väldigt skönt. Finns såklart lite nackdelar med det också, men vi får ju ha honom hemma på eftermiddagen och Albin får träffa honom mycket mer. Så det är kanon! Han får nog en ganska fin dag ídag iallafall, så det hurrar vi för. Ikväll är det hockey på teven, så Tommy tar nog med sig Albin till farfar på en period. Det beror på hur trött han är. Får se om man kan få nånting gjort idag...



Mammas & pappas älskling ♥


Albins dag

Idag är det 1:a Mars, en ny månad och Albin har namnsdag idag. Inte nog med det så blev han faktiskt 1½ år igår, eller ja. Han är ju född den 29:e, men det är ju bara 28 dagar i Februari, förutom vart fjärde år. Så jag anser att det blir sista dagen på månaden. Mammas stora kille, herregud vad tiden rinner iväg. Och vilka framsteg som sker hela tiden, det är så roligt att se. Albin är fortfarande lika vild, tjurig och klättrig. Kan fortfarande driva mig till vansinne ibland, men som tur är så går det ju över snabbt. Det är tur att han är så söt och världens goding, han är bra på att pussas & kramas och det gillar vi. Han surrar väldigt mycket, kommer på nya ord emellanåt och härmar oss väldigt ofta. Han dricker som en galning, han älskar drycker av alla dess slag. Trivs jättebra hos dagmamma, där han får leka med barnen. Nätterna är oftast ganska jobbiga fortfarande, det är bara någon gång emellanåt som det blir en bra natt. Men han ligger iallafall i sin egen säng i sitt eget rum, så det får vi vara glada för.
Det bästa han vet är fortfarande hockey och lastbilar. Som jag redan nämnt så brukar han lägga sig i sängen och säga "Bam" och vill att vi ska sätta på hockey på teven. När han får följa med pappa på Brorssons blir han nästan en annan pojke, han svävar som på moln, det är verkligen hans paradis.
Mormor & morfar är såklart hans favoriter eftersom dom är bäst, och för att han träffar dom ganska så ofta. Även alla hans kusiner såklart. Edvin, Oliver, Rasmus och Hugo som han träffar oftast är han väldigt förtjust i.
Slutligen så säger jag bara ett stort grattis till min älskade goa lilla son, vi älskar dig Albin ♥


Albin med pappa i badet igår ♥


RSS 2.0