För 1 år sedan

Ja, för exakt ett år sedan såg jag ut så här. Väldigt korthårig och väldigt gravid. Vi hade nästan en månad kvar till BF och jag var i ishallen med mina grabbar. Ni ser ju det lilla hockeyproffset i bakgrunden...


Tiden går ju så fasligt fort...


Ny frilla

Abbe har länge varit i behov av en klippning så ikväll blev det apparaten och det var jag som höll i den! I vanliga fall brukar det vara Tommys uppgift då det ska helsnaggas. Men denna gång tänkte vi göra annorlunda, dvs snagga på sidorna. 


Om man kollar noga behövs det såklart finslipas lite här & där men jag tycker ändå det blev riktigt tufft och snyggt på honom. Men det är klart, allt klär ju en skönhet. Sen blev det ett bad och nagelklippning, så nu är han fin & fräsch inför nyårsafton imorgon...

Första tappade tanden

Ja vilket tandprat det är här inne. Men nu handlar det inte om Hilmas trilskande gaddar, utan om en grabb som äntligen tappade sin första tand igår när han lekte hos kusinerna i Sel...


Han kom hem nöjd och stolt som en tupp. Tanden hamnade såklart i ett glas med vatten direkt, som tandfén lämnade småpengar i under natten. Grabben var då nöjd även i morse. Och den lilla mjölktanden sparar vi...

Pappas pojke

Detta är helt klart pappas pojke. Framför allt sen Hilma föddes har det blivit extra mycket. Inte alls konstigt. Jag har inte lika mycket tid, möjlighet och ork över, tyvärr! Det känns såklart för jävligt emellanåt. Men det är tur att Tommy gör allt han kan för Abbe. Så fort han har tid så hittar dom på nåt. Dom har ju samma intressen också, HOCKEY och LASTBILAR, vilket gör att det blir väldigt naturligt att dom spenderar mycket tid med just det.


Då jag är själv hemma med båda barnen går mycket tid till att försöka hålla Hilma någorlunda nöjd. När hon väl sover någon lur passar jag på att bara mysa med prinsen framför teven, leker lite på hans rum eller så. Men jag får även försöka fara hemifrån nån gång emellanåt och göra nånting med bara honom medans pappan är hemma med prinsessan. Dom tillfällena blir väldigt uppskattade, både för mig och Albin... 

Lillbossen

När nicorette-reklamen dyker upp på teven under kvällsmyset säger Albin åt pappa Tommy på skarpen att han måste sluta röka nån gång, så han inte blir sjuk. 

Efteråt kom viktväktar-reklamen och då säger han åt mig "du måste ju gå ner i vikt mamma, inte upp". Lillbossen våran! Men han har ju så rätt så rätt...




Bästa pappan

För mig & Hilma har dagen rullat på ungefär som vanligt, dvs massa snor, grin, försöka få i nån mat, roa så gott det går, amma lite, sova ner, snor, grin, försöka mata lite, sova ner... Ungefär så!


För Abbe blev det hockeyhallen med pappan efter lunch i närmare två timmar. Dom tog med sig kusinen Edvin och bästisen Max också, som även fick följa med hem till oss efteråt och leka några timmar. 


Jag har sagt det förr och jag säger det igen, mina barn har verkligen världens bästa pappa. Törs inte ens tänka på hur allt skulle varit utan honom...

Fallande lapphandskar

Det var så fint ikväll när snön vräkte ner som lapphandskar. 


Grabbarna kom hem strax före tio efter att ha åkt timmerbil i 8,5 timme. Det är så imponerande att Abbe klarar det, han som annars har väldigt svårt att sitta stilla och ta det lugnt. Men det var nog tur att dom var till ishallen på morgonen och åkte nästan två timmar. Inte en blund sover han heller, helt otroligt!


Vi fick ingen tvättmaskin idag heller, tråkigt nog. Hilma fick iallafall ett kvällsbad och det gick bättre än vanligt. Nu har hon precis somnat igen efter att ha varit vaken en timme. Godnatt!

Inget lugn ingen ro

Lillpiga har det inte lätt inte. Nu trodde jag att tand nummer nio var på väg. Det är den också, men såg även nummer tio, elva och antagligen tolv igår. Alltså fyra på väg upp nu samtidigt. Dom kommer liksom på löpande band dom här monstergaddarna!


Alla barn får ju tänder och det är såklart inte roligt för nån. Men det kan te sig på olika vis. Det finns dom som inte märker av nånting alls, andra litegrann, vissa får det halvjobbigt och vissa hemskt jobbigt. Båda våra barn har haft precis likadant, fruktansvärt jobbigt och ingen lugn & ro alls i munnen. Må ju vara lite ärftligt kanske?


Tänk om det bara handlade om lös mage och lite smågnäll. Nä, väldigt gnälligt, som vi är vana men som kan bli snäppet värre, vilket inte är så konstigt eftersom det märks att hon har jätteont i munnen. Svårigheter att äta, sämre sömn och så denna ständiga feber och ständiga förkylningar. Tycker så synd om henne.


Och om det ändå fanns något som kunde lindra det jobbiga i munnen åtminstone. Men det finns inget som hjälper, vad jag vet?



Håll tummarna!

Det ser inte roligt ut i tvättstugan när en tvåbarnsfamilj varit utan tvättmaskin i två veckor. Då har vi ändå försökt vara lite sparsam med kläderna. Hoppas verkligen att nya maskinen kommer imorgon, annars måste vi ju vänta en vecka till. Håll tummarna! 


Sen att vi har typ den fulaste tvättstugan också! Men den ska fixas med både ny golvmatta och färg på väggarna så småningom. Jag längtar tills den blir fin & fräsch!

Det spelar ingen roll

Det spelar tydligen ingen roll om barnen varit så snälla eller inte, dom får massor av julklappar ändå!?

Abbe fick kläder, leksaker, filmer, passningstriangel med puck, skridskoskydd, pyssel, pysselböcker, underställ, handskar, turtles sängkläder, en "snökula" och NHL14. Det mesta som han hade önskat sig faktiskt...


Hilma fick kläder, jättesöta skor, en barnkammarbok och några leksaker.

Jag fick en tröja, en ljuslykta och ett halsband. Tommy fick ett par mysbyxor och ett specialbestick av barnen och så fick vi en internetradio av mamma & pappa. Vi är mer än nöjda allihopa!


Pysslade ljuslyktor

Igår kväll pysslade vi lite, vilket bland annat resulterade i tio stycken ljuslyktor. Men Abbe valde ut två av sina finaste och gav till "mommi" och gudmor...




En ovanlig julafton

Förutom förkylningen så har vi haft en helt fantastisk jul, som vanligt. Dock väldigt ovanlig då det bara varit jag, min lilla familj och min mamma & pappa. Annars brukar vi ha varit kring 15-20 pers på julafton och haft fullt ös. 


Detta var även första julen med våran lilla Hilma och första julen någonsin utan min älskade mormor. Hon var verkligen saknad (mer än vanligt) där vid julbordet och i soffan framför teven. Fy också!

Finaste Mommo förra julen ❤️

Men vi hade det väldigt bra som sagt. Tomten kom redan vid klockan 13 och barnen fick många klappar. Sedan var det god julmat, gott fika, pyssel, tv-tittande och massa mys. Precis som det ska vara...

Julen är här

Från oss alla, till er alla...


... en riktigt god jul!

Klappat & klart

Igår eftermiddag var det dags att snabbt sätta igång här hemma. Plocka lite och städa hela huset, bara för att det ska vara någorlunda fräscht när vi kommer hem igen på Onsdag. 



Senare på kvällen klädde jag & Abbe granen, det blev så mysigt, även om jag helst vill ha en äkta grön gran. Ännu senare när alla sov började jag slå in alla klappar. 


Så nu är det mesta klart. Det "enda" jag behöver göra nu är att packa, städa badrummet nere, köpa dom sista klapparna och göra en sillröra om jag hinner. Men jag känner mig ännu sämre idag, skulle helst bara vilja ligga till sängs. Och Tommy jobbar, så jag är själv med barnen...

Storvinst!

Dagen som Abbe gått och väntat på, match mellan barnen & föräldrarna. Det kom många och det blev riktigt lyckat! Barnen vann med 14-3, glada, trötta och nöjda. Det var så roligt att titta på!

Nöjda kusiner...

och nöjda vänner!

Efter matchen blev det korv med bröd, saft och godispåsar. Nu är det ett litet jullov från hockeyn i två veckor. Men mina grabbar lär nog inte hålla sig ifrån ishallen många dagar...

Klappar från cheferna

Tänkte att jag skulle tala om vad vi fick för klappar av våra chefer i år. 
Jag fick en kalender för 2014 och en låda full med massa god mat, julskinka, olika korvar och torkat kött mm. Perfekt!


Tommy fick ett litet knivset (antar att det är tänkt till ostar). Även ett presentkort där vi får välja något från sagaform. 


Vi funderar på att välja whiskey-glasen, trots att ingen av oss dricker det. Men dom är fina och man kan ju alltid bjuda. Dessutom skulle dom passa bra i ett vitrinskåp som vi så småningom kommer införskaffa...

Lite julfirande!

Denna Lördag har ägnats åt lite julfirande med nära & kära (på sambons sida). Först god julmat hos svärmor, sedan fika hos svärfar. Kusinerna lekte för fullt och fick öppna lite klappar från både farmor & farfar. En jättetrevlig dag! 


Hilmilur är fortfarande sjuk. 38,1 visade tempen ikväll och snoret flödar. Det vore ganska intressant att veta hur många timmars sömn det blivit den här veckan. Trött är som vanligt bara förnamnet. Jag & Tommy börjar känna oss lite nåk också. Hoppas det är snabbt övergående...

En rolig morgon trots allt

Jag har sovit en timme inatt och vi har varit vakna sen klockan fem. Men trots det så började morgonen väldigt roligt då Abbe fick se tomtens brev och den tomma gröttallriken. Snacka om nöjd kille!


Jag har lyckats med en snabbdusch medans Abbe kollade barnprogram och Hilma gick runt o skrek i gåstolen. Sen har vi vinkat av Abbe som skulle få följa med pappa i lastbilen några timmar. Nu väntar jag på att få gå på jullunch med mina älskade arbetskamrater...

Nästan som ett barn på julafton

Nu har jag den hemma, min tidiga julklapp till mig själv. Det ska bli otroligt skönt med en ny lite snabbare telefon och framför allt en bättre kamera, eftersom jag fotar extremt mycket med telefonen. Förhoppningsvis lite längre batteritid också. 


Den ligger färdigladdad på köksbänken. Bara min febriga lilla tjej somnar ska jag sätta igång med bytet. 4 mot 5s, vi får se vilken som vinner!

Sömnlösa på Lingonstigen

Inatt blev det iallafall en timmes sömn för mamman, haha! Sonen var också vaken, igen, från klockan 4 denna gång. Som att det inte räcker med sömnproblem i detta hus? Det lär bli en jobbig dag för honom. Först dagmamma och sen blir det senaste kvällen på veckan då det är hockeyträning ikväll. Men är det någon som pallar det så är det Albin, vårat lilla hockeyproffs!


Jag har bland annat sagt till honom att tomten tittar på alla barn när dom sover och han vill att man ska sova duktigt. Då kanske man t.o.m får mera klappar. Har tänkt att Albin ska få sätta ut en tallrik gröt och en önskelista åt tomten nån kväll. Då ska han såklart få ett svar av tomten också. Det kommer han gilla!

Vinst till leopard-älskaren!

Jag som aldrig brukar vinna nånting har äntligen gjort det. En snygg The Brand-body till Hilmilur. En vinst helt i min smak, galen leopard-älskare som jag är. Så himla kul!


Skulle någon gå igenom vårat hem, framför allt mina garderober så skulle den nog fundera lite...

Leggings, byxor, linnen, klänningar, tröjor, koftor, trosor, strumpor, hårsnoddar, hårband, hårspännen, handdukar, sängkläder, förvaringskorgar, klockor och örhängen mm är några av sakerna som finns. 

Leopardmönster har varit som en liten passion, säkert dom senaste 4 åren. Hilmas byrå har ju också ett antal plagg med just det mönstret, och fler lär det bli...

Feber och bakning

Det blev vaket hela natten mot Tisdag. Hilma skrek och grinade för fullt. Även Abbe var vaken i tre timmar. Jag var så trött och less. Vilken cirkus! Lillan har iallafall åkt på feber igen den lilla stackaren. 39,1 låg tempen på nu ikväll. Förutom lite vanligt snorande så fick hon vara frisk i typ en vecka. Vi som skulle träffa Malin & Meja imorgon. 

Men nog om det...


Förr bakade jag lussebullar med min mamma varje år, men har inte gjort det sen jag flyttade hemifrån och har aldrig gjort degen själv. Jag är verkligen inte någon bakerska. Så det var inte utan lite ångest jag tog mig an det idag. Men jag kände att bullarna får bli som dom blir, huvudsaken jag bakar med Abbe, som vi pratat om länge. Dom blev jättestora, jättefula och inte alls jättegoda. Men det var mysigt och prinsen var så duktig. Vi gjorde även dumlekakor och dom blev iallafall bra...

Tvättmaskinernas djungel

Det är ju perfekt att tvättmaskinen väljer att ge upp så här i juletider, vilket våran gjorde i Onsdags. Redan då hade vi ganska mycket tvätt, nu har vi lite mer och det kan ju ta ungefär en vecka innan den nya kommer. Tur att vi har bästa grannarna! Lär nog gå över dit och tvätta någon maskin imorgon...
 
 
Vi fick ge oss in i tvättmaskinernas djungel och beställde denna i helgen. Den ska vara tystgående och stabil, rymmer 8 kg tvätt och centrifugerar 1600 varv. Den var med i Råd & Röns bäst-i-test bland annat och hade bra betyg. Det blir härligt med en ny och fräsch maskin. Bra med display också!

Tillbaka till vardag igen

Förra veckan tog Tommy ut lite semester. Först hade han utbildning med jobbet hela Måndagen. Men sen var han ledig resten av veckan, för att vara hemma med oss. Mycket för min skull, han är bara bäst alltså! Hade länge tänkt att jag & Abbe skulle hitta på nåt tillsammans och vi planerade att vi skulle åka till Strömsund på Torsdagen, bara han & jag. Men med halka och stormvarningar så kändes det inte så lockande. Vi åkte på spa istället och hade det jättemysigt, bubbelpool & bassäng. Sen åkte vi på leksaksaffären för att kika lite och tog med oss pizza hem.
 
 
Dessutom bestämde vi oss för en Sundsvalls-tripp för hela familjen på Fredagen. Det gick förvånansvärt bra, barnen var jätteduktiga! Vi åkte hemifrån vid 09:30 och kom hem 22:00, så det blev en lång dag. Det var inte alls roligt för min kropp. Abbe fick iallafall leka och springa av sig på drakborgen i två timmar, han hittade flera ungar att vara med. Jag shoppade på H&M, mera leopard till mig, lite smink och några julklappar. På IKEA blev det ungefär samma som alltid, ramar, hyllor, lampor och ljus bland annat.
 
Idag var det dags för jobb, dagmamma och vardag igen. Tur att det inte är länge kvar till jul och mera ledighet!

En nattbeställning

Inatt beställde jag en ny telefon, en silvrig iPhone 5s blev det. Fick även en Apple tv på köpet just nu när man tecknade 24 månaders abonnemang, inte illa! Ser fram emot en snabbare telefon med bättre kamera, för min har verkligen blivit seg! 



En väldigt efterlängtad dejt

En av mina bästa vänner fick en liten flicka för en månad sedan. Dessvärre har ju våran Hilma varit sjuk och förkyld under fyra veckors tid, så vi har inte kunnat träffats nånting. Förrän idag. 


ÄNTLIGEN! Det måste ha varit min mest efterlängtade dejt någonsin. Sötaste lilla Meja sov gott i min famn i flera timmar, så mysigt. Abbe nosade lite på henne. Det var underbart att få umgås och surra med mamman en stund också ♡

Kvalitétstid och makeover

Igår var det äntligen dags - en makeover av mitt hår! Samtidigt får jag kvalitétstid med frissan som även är min goda vän. Sammanlagt sex timmars surr & ompysslande. Nu har jag ny färg och väldigt långt hår igen. Har aldrig varit ifrån Hilma längre än högst två timmar förut, så det var lite konstigt men otroligt skönt och välbehövligt. Tiden gick så fort också, den gör väl det när man har trevligt. Det hade gått bra här hemma iallafall och det var härligt att komma hem till två lyckliga ungar som tyckte mamma hade varit borta lääänge...
 
 Här är iallafall resultatet. Det var någon som sa Shirley Clamp look alike?!?!

Kajsa Kavat, goda vänner & trerätters!

Igår var det den årliga Kajsa Kavat julmarknaden på byn, då slog det till och blev riktigt kallt. Dagen började före 5 och jag hade fullt upp här hemma hela dagen. Tvätta, plocka, diska, städa och förbereda middagen. Det blev såklart en snabb sväng på byn också. Träffade lite folk och åt en kolbulle, sprang nästan hem.
 
 
Sedan hade vi en helkväll med våra bästa vänner och deras barn. Det var trerätters som gällde. Vi stod för varmrätten, som blev DEN HÄR med en sallad. Ena familjen hade förrätten som var goda små västerbottenost-pajer. Andra familjen hade efterrätten som var vaniljglass med varm hjortronsylt och massa annat gott. 
 

Behöver jag säga att vi var mätta och belåtna? Barnen var då nöjda och lekte för fullt. Karlarna kollade på hockeyn på teven och kvinnfolket surrade, precis som det "ska va", haha! Måste försöka göra om detta snart, det ska väl inte behöva gå ett år igen iallafall!

Årets gulligaste pepparkaksbarn

Härom dagen försökte jag fota barnen i deras pepparkaksdräkter. Det var ju allt annat än lätt. Hilma ville inte alls vara stilla utan kröp omkring, grinade & skrek och slet av sig hucklet hela tiden. Sedan ska man då försöka få till en bra bild där man ser båda bra och dom ser någorlunda glad ut. Det var iallafall en bild som blev okej som julkort, så jag beställde dom igår kväll. Skönt att ha det gjort nu! Förra året blev det ju aldrig av...
 
SÅ UNDERBART GULLIGA!!
 
 
 

Pyssel-resultaten

I Fredags var vi bjuden på pysseldag hos ena svägerskan, tillsammans med flera svägerskor och barnens kusiner. Det var jättetrevligt. Roligt pyssel, pepparkaksbak, massa surr, nöjda lekande ungar och gott kaffe. Nu känner jag att det är dags att beställa hem lite grejer. Jag har aldrig varit någon pysslare, inte för att jag inte gillar det utan för att jag är ganska dålig på det. Abbe har aldrig heller varit intresserad, eller det har väl mest handlat om att han haft väldigt svårt att sitta still. Det har han fortfarande, men det är ändå stor skillnad nu...
 
 
Jag gillar verkligen barnens handavtryck. Ska fixa en vit ram till den och hänga upp på väggen...
 
 
 
 
 

Sjukstigen 13

Hilma är inne på sin fjärde sjukvecka nu. Det har verkligen varit en jobbig tid för lillgumman. Hög feber, läkarbesök, hosta, halsont, snuva, ingen aptit, oro, värre trötthet, tio dagars penicillin-kur, ännu mer grin & gnäll och ännu sämre sömn än vanligt. Nu är det mest "bara" hosta & snuva, men det räcker gott och väl. Vi vill bara att hon ska få bli en frisk och NÖJD unge...
 
Men tänk om man ändå fick vara hälften så söt...

RSS 2.0