30 minuter kvar...

Det är nyårsafton och vi har inte ens haft något gott hemma. Inget snask att smaska på. Helt sanslöst dåligt. Inget bra på teve har det varit heller...

Nu ska vi försöka sova ner en Albin. När han sover så ska jag också försöka sova och Tommy ska fara iväg till Tomas en sväng.

Detta blir nog första gången på många år som man inte är uppe och umgås, skålar eller nåt annat vid tolv-slaget. Ska inte ens vara uppe och se teve... så kan de va!  :)

Men godnatt, och gott nytt år på er allesammans. Bara en halvtimme kvar nu tills klockan slår tolv!

Hoppas att det blir ett bra år 2009.

Gott nytt år

Ja nu sitter man här, helt slut i både kropp och själ. Skulle verkligen behöva en relaxingweekend på ett spa eller nåt, utan barnskrik eller sysslor - och bara få vara! Det får väl bli senare nån gång, när lilleman är större och kan ha barnvakt. Men det skulle inte sitta helt fel alldeles precis nu! Tänk, sitta i ett bubblande bad, dricka ett glas kall coca-cola, få massage och behandlingar och sedan sova i ett halvt dygn, minst! Man kan väl iallafall få drömma?

Jag och Albin har tillbringat två dygn i Trolldalen hos hans mormor och morfar, som båda var ganska krassliga. Det går någon himla förkylning nu, nästan varannan man känner är ju dålig. Den kan hålla i sig länge, och dessutom komma tillbaka snabbt igen när man redan haft den. Flera jag umgått med den senaste veckan har varit dålig, så man får ju hålla tummarna på att jag klarar mig. Hur ska man orka med "mammarollen" om man blir superkrasslig? Nu menar ju jag alltså bara att det blir jobbigt, eftersom Albin är väldigt krävande och grinig, så isåfall skulle jag ju måsta ha hjälp. Men nä, får verkligen hoppas att jag har turen att klara mig från den skiten iallafall. Man är ju nog trött ändå.

Det var iallafall mysigt där hos mamma och pappa, åt, fikade, såg på teve och myste som vanligt...
Har provat ge honom gröt i två dagar men det var han inte så förtjust i. Det kan väl ta ett tag för vissa att vänja sig antar jag? Man får ha tålamod...

Idag har vi varit hos Albins farmor på middag, vi var ganska många. Det var god mat, gott fika, mysigt och roligt att träffa alla... Albin var grinig mest hela tiden. Han fick julklapp av Kennet & Jonna och av Stellan & Vicky - fina leksaker. TACK! Vi åkte vi hem vid halv sju...

Söta lilla E i full rulle  :)



Faster Elin med kusinerna Patrik & Evelina  :)


Albin somnade när vi åkte och sover fortfarande i sin bilstol, det är ju synd att det blir så varmt. Men jag stör honom inte när han sover, just eftersom han sover så lite och dessutom har ont i magen. "Väck inte den björn som sover" sägs det?
Det var skönt för oss båda. För mig som har lite huvudvärk var det skönt att få ha lite tyst en stund. Och så har jag ju inte kluddat något på den här bloggen på två dagar nu. Har helt enkelt varken haft tid eller ork... så nu får jag skriva av mig lite, och delge lite onödig information.

Nu vaknar gubben, får fortsätta senare. Hej!

Om ändå "tonten" fanns Edvin...

Nu är klockan 22.20 och Albin har just somnat i sin säng efter en liten måltid - WOW! Får se hur det går då... han har varit så grymt trött, men han blir sådär övertrött så att han nästan övergår till att bli pigg. Samma som mig. Han har inte sovit nästan nånting alls på hela dagen, ordentligt alltså. Våran lilla "Krakel Spektakel"  :)

Tidigare idag var jag på ica och handlade. Köpte mild havregröt, några burkar puré och ett 4-pack med mosad frukt, och allt till vår lille son. Så imorrn blir det första grötprovningen, det blir ju intressant!

Efter handlingen så åkte vi till Ovanmo för att hälsa på svägerskan och hennes son Edvin, som för övrigt blir bara roligare och roligare för varje gång man träffar honom. Och han är så otroligt fascinerad av tomten, eller "tonten" som han säger. Han är nästan besatt,  tror hela tiden att tomten ska komma, eller att dom ska hälsa på honom. Så himla söt.
 
Ja, om ändå tomten fanns Edvin. Då skulle din moster önska sig, framför allt en frisk rygg och en smal snygg kropp såklart, men sen skulle hon också väldigt gärna vilja ha en diskmaskin.
Som ni kanske förstår så har jag alltså tagit hand om en disk ikväll - blä! Skönt att det är gjort nu iallafall.

Ikväll var Tommy iväg och såg hockey hos sin pappa medan jag & Albin var hemma framför teven. När Tommy kom hem bestämde vi oss för att beställa pizza. Ja, idag igen! Och det var minst lika gott den här gången, framför allt väldigt lättsamt. Tyvärr inte lika billigt och nyttigt som det är gott, men men. Nu får det väl gå ett tag tills nästa gång.

I morgon bär det av till Trolldalen igen, till mamma & pappa. Blev bara så himla sugen. Och tanken av att vara ifrån dom ända till den 4:e Januari kändes för trist. Så vi gör en visit på 2 dygn. Vi åker hem till Ramsele på Onsdag igen. Då ska vi äta och mysa hemma hos Albins farmor.
Broder Oppe, hans Malin och hennes två jäntor kom ju till Trolldalen idag, så då får vi träffa dom också. Det lär väl mest troligt bli någon tripp ner på city också, se om det finns något intressant på rean...

Nu måste jag plocka lite, borsta tänderna och be en liten nattbön. Hoppas att man får somna i sådär hyffsat god tid, och sova obehindrat i några timmar. Både för våran och för Albins skull. Imorrn är det en ny dag med nya tag. Då måste man ju upp i god tid, äta grötfrukost, packa, plocka och kanske tvätta nån maskin bland annat.

GOD NATT!

En vanlig Lördag

Natten var väl lite si sådär. Albin somnade strax före halv tolv. Jag kommer inte riktigt ihåg när han vaknade första gången, men jag kan säga att jag inte hann sova länge, eftersom jag somnade strax före halv ett. Sedan körde Albin sitt egna race med en gång i timmen, som han så ofta gör nu för tiden...

Tommy och Albin klev upp vid nio. Jag var halvt död, efter ännu en sån här natt, och hungrig som en varg. Men jag låg kvar i sängen till halv elva...
Jag har fått så fruktansvärt ont i ryggen senaste veckorna, alltså värre än vanligt. Jag hoppas att det är något som går över snart. Det är nog något som kommit efter, efter allt detta bärande och dåliga ställningar när jag suttit och ammat osv. Jag har en väldigt känslig rygg, så det är ju inte konstigt. Men så får jag ju inte ta några bra preparat heller, eftersom jag ammar. Alvedon och sånt biter ju inte på mig...

Gjorde ansiktsmask idag, så nu är ansiktet rent och kanske en aning mjukare. Har provat mascaran, läppglansen är också på. Jag har smörjt in mig lite med hudlotionen som luktar helt underbart. Det enda som fattas att prova är hårinpackningen, som jag får ta när jag ska duscha. Är väldigt nöjd med alla grejer jag fick av Jessika och Jannike. TACK än en gång!

Albin fick prova på lite morotspuré idag. Kan väl inte säga att han älskade det precis. Jag kan inte klandra han, för gott är det då inte. Och är man van att bara dricka morsans mjölk så kan det ju kännas lite konstigt med "fast föda". Men han åt iallafall bra många små tuggor. Man får väl prova lite om dagen...

Det kom lika mycket utanför munnen som inuti  :)


Men glad var man emellanåt iallafall  :)


Tommy tog Albin och for iväg en sväng, dom var först till Albins farfar. Nu när jag ringde var dom hos Jim & Kajsa, Albin var snäll och sov - skönt.

Så här såg han ut i den fina dressen han fick av Carina  :)



Nä nu ska jag gå och göra annat... jag funderar på vad fasen man ska göra till middag. Kanske får bli pasta och skinksås. Sen så måste man väl handla lite Lördagsgott också? :)

Hoppas alla haft en bra fortsättning efter julen!

Får se om man kanske återkommer något senare.

Tjo flöjt!

Albins klappar

TÄNKTE VISA VAD ALBIN FICK FÖR JULKLAPPAR....


En bok av mig och Tommy. En bok av hans mormor och morfar, samt ett
eget bankkonto av sin mormor & morfar - med 300 kronor som start  :)


En babyvakt av sin mormor och morfar.


En leksak från hans kusiner Patrik och Evelina.


Några leksaker han fick : sköldpadda av Malin & Mattias. Ljusblått gosedjur
av morbror Daniel med familj. Dom andra tre sakerna är från hans farmor.



Tröja och byxa som han fick av sin gammelmormor.


3 st tröjor och ett par byxor som han fick av sin morbror Daniel med familj.


En pop-tröja som han fick av sin kusin Edvin.


En hockeytröja som han fick av sin mammas kusin Anders, som spelar i Sundsvall.


3-pack body, en till body och en hängselbyxa som Albin fick av sin gudmor Camilla.


Bamse-kläder av familjen Selin...


... även dom här bamse-kläderna från familjen Selin.


Fina velour - kläder av hans "Mommi" Carina.


Fin tröja som han fick av Verran och Anna.


En härlig fårskinnsfäll av sin mormor och morfar...


Ja som ni ser så blev det ju lite grejer. Han fick ju också 500 kronor från sin farfar Anders.
Fina kläder och leksaker från sin farmor som jag inte har på bild.

TACK SÅ HEMSKT MYCKET TILL ALLA!

Jul, jul, strålande jul

Ja nu är julen över, eller iallafall själva julafton. Och vart ska jag börja? Jag får väl fortsätta där jag slutade igår morse kanske. Jag åkte som sagt ner på stan för att stresshandla några små klappar. Det gick väldigt bra må jag säga, även om det inte var så roligt och en stor besvikelse över att Kappahl och Lindex var stängt.

Men jag började med att gå på Stil, som faktiskt tur nog var öppet. Där hittade jag en tjocktröja åt Camilla, en polotröja åt Maja och en kortärmad tröja åt mamsen. Vidare till Loftet där jag köpte ett par fingervantar och en tröja åt Tommy. Bokhandeln var nästa stopp, där blev det en liten bok "Lilla boken om pappor" åt Tommy, köpte varsin penna till mamma och pappa från Albin som det stod mormor och morfar på. Till pappa blev det också en pocketbok, någon ruskig deckare av något slag, som han förhoppningsvis kommer att gilla... Hittade en ring åt mamma också på smyckesaffären, en sån där som ändrar färg, efter humöret säger dom. Vet inte vad man ska tro om det men? :)  Hon gillar såna iallafall, och på denna stod "Fantastic", som verkligen är hennes personlighet.

Tyckte att det kändes så himla skönt att hitta några grejer. Åkte på konsum där jag skulle kika lite, och kolla efter en ny amningsnapp och köpa mera ägg. Där köpte jag kalsonger åt pappa. Och så var det halva priset på några julsaker - tog en jättesöt snögubbe och en ängel åt mamma och pappa och en gullig tomteflicka åt mormor. Sen var jag nöjd där, då var det bara att åka hem.

Väl hemma blev jag glad över att Albin låg och sov fortfarande, jisses. Han sov i tre timmar ute i vagnen. Det är bara andra gången på 4 månader som det sker, så det var såklart härligt. Han behövde det, blir ju alltid så övertrött pga av sin dåliga sömn att han har svårt att komma till ro och blir då hellre mer och mer förbannad. Han har haft lite jobbiga dagar, innan jul och igår kväll och idag. Men under självaste julaftonsdagen var det hyffsat. Jag hade faktiskt bett om det dagen innan. Kanske det finns en Gud ändå? Äsch...

Julafton firades som vanligt hemma hos mamma & pappa i Trolldalen, och var lika underbar som den alltid är. Men det var ju faktiskt annorlunda i år, vi hade en söt liten son. Han förstod ju inte så värst mycket att det var någon skillnad på den dagen som någon annan dag. Men mer mys för oss andra att få ha honom med oss. Tomten gillade honom också, ville ta med honom till sin verkstad. Men jag sa att han kanske får låna honom lite nästa år, nu måste han ju amma så det blir lite svårt.

Albin trivdes i tomtens knä...


Två andra söta pojkar, som var ivrigt glada över tomte och paket...


Det var tevetittande, prat, skratt och mys. Otroligt god mat, glada människor och ivriga barn. Tomte och julklappsutdelning. Slutligen var det fika och Svensson Svensson. Man kan inte önska sig en bättre jul, när man har världens underbaraste familj.

Klappar som jag fick var : fotvård, en velourdress och två par skor av mamma och pappa, även en "åremössa" som mamma stickat. En pyjamas av mormor. 300 kronor av Carina och ett fint halsband av Camilla. Jag blev så nöjd så nöjd. Jättefina och bra grejer.

Tommy fick som sagt vantar och tröja av mig (tröjan var dock för liten och måste bytas, blev så ilsk på mig själv). En pappabok som han fick av Albin såklart. Av mamma & pappa fick han ett par adidasbyxor och två t-shirts. Hade ju också fått pengar av både sin pappa och sin farfar...

Idag var det kaffe och macka till frukost, efter bara en liten stund var det risgrynsgröt, eftersom vi skulle hinna käka det innan Oppe och Olli skulle fara till Skellefteå, som dom gjorde vid halv elva.
Albin sov i 1,5 timme i vagnen idag. Har ätit knäck, skumtomtar och choklad mm, så det är ju ett under att man inte spricker. Självfallet blev det julmatsrester till middag idag och det smakade utsökt. Efter det tog man det lugnt en liten stund och packade klart allting.

Åkte upp till familjen Sköldebjer i Forsmo. Som jag hade lovat att göra innan vi åkte hem till Ramsele. Jessika sa att jag skulle få en liten grej, jag tyckte ju verkligen inte att det var lite. Tack än en gång tjejer! Måste skriva ner det fina dom hade rimmat ihop på kortet:

Vem är det som med barnvagn genom Ramsele går?
En mjuk och väldoftande brud med glansigt hår.
Böljande fransar och läpp med glans,
med dessa produkter går allt som en dans.
Från nybliven morsa i risigt skick,
till en julrosig pingla på ett kick.
God jul finaste Karin önskar Jessika & Jannike.


Jag tyckte att det var otroligt bra, och fint. Hade inte kunnat göra det bättre själv måste jag säga. Vad tycker ni? :)  I den fina presentpåsen som såklart var med Nalle Puh på, låg det hårinpackning, ansiktstvätt/mask, mascara, läppglans och hudlotion. Mycket bra grejer som behövs. Så nu är det väl meningen att jag ska fräscha till mig lite ibland?  :) Härligt!

Den fina Nalle Puh - påsen!                       Mina kroppsvårdsgrejer!
    

Tänkte ju berätta och visa allt som Albin fick också, men det gör jag imorrn istället, för nu måste jag gå och koja. Albin sover redan och Tommy ligger, väntar nog ivrigt på mig, eller inte?  :) Jag är så trött så jag vet inte vad, så jag hoppas att jag får somna ganska snabbt. Jag sov ju till och med sista 15 minuterna hem i bilen, det är nog kanske tredje gången på 2 år som jag somnade i bilen, då kanske ni förstår att jag är trött?

Godnatt på er och ha en god fortsättning... Jag är nog tillbaka imorgon!

Julafton

Hejsan!

Jag har inte kunnat skriva någon blogg på tre dagar, och usch vad det känns trist. Det är knepigt hur beroende man kan bli av en sån sak. Men det är ju just för att det är så roligt, och sen förväntar sig ju vissa att man skriver varje dagockså. Vet ju själv eftersom det är flera bloggar man vill läsa varje dag, och hur "besviken" man blir när det inte står något nytt. Anledningen till uppbrottet är att internet och telefonen hos mamma och pappa inte fungerar för tillfället, och dom vet inte vad som är fel.

Idag är det iallafall julafton, mysigaste och bästa dagen på hela året enligt min mening. Jag och Albin klev upp före sju idag. Och min trötta men ändå pigga lilla pojke somnade strax före halv ett inatt, vaknade vid fyra och åt och sen vid halv sju då vi som sagt klev upp. Mysig frukost vid julgranen och en tomteklädd liten Albin förgyllde denna morgon. Tänk va, att det är Albins allra första julafton idag?

Nu har jag just betalat några räkningar, lite mindre roligt denna dag, men det är ju ett måste tyvärr. Skönt att ha det gjort just när pengarna kommit in på kontot...

Jag måste nu skynda mig att ge Albin en rejäl måltig. För sen ska mamma ta honom i vagnen på en promenad, och medans ska jag åka ner på stan och göra några ärenden, så här i sista minuten. Några småsaker bara.

Sedan kommer allt folk, då blir det Kalle Anka på teven, sedan mat, mys och tomtebesök med en massa klappar och sedan fika. Blir nog hur bra som helst, som alla år. Albin ska ha på sig ett par bruna manchesterbyxor och en snygg skjorta med brun slips, gud så snygg han kommer vara! Hur jag själv kommer se ut, det är fortfarande en bra fråga. Vet inte ens vad jag ska ha på mig, kanske en svart sopsäck? Behöver bara göra hål för armarna, praktiskt!

Jag hoppas att jag kan kludda ner några rader senare ikväll och berättaom dagen, vad vi fått för klappar kanske... Och kanske även visa en massa bilder!

Nu måste jag kila!

Från oss alla, till er alla, en riktigt god jul!

Ombytta roller

Igår var som sagt Tommy och Albin iväg till Gårelehöjden och hälsade på Ulf. Dom var borta i 4,5 timme. När dom kom hem var det mat som gällde för lillgubben. Även för oss, köpt pizza från Rafna. Hur gott som helst! Det var skönt att vara själv i lugn och ro ett tag. Jag fick bort den där nedrans disken medan jag diggade lite musik.

Resten av kvällen var också lugn med lite chips och coca-cola, och teve såklart. Jag gjorde en beställning från H&M, tog såklart på faktura, så det blir i slutet på Januari som det ska betalas. Då kommer vi ju att ha några extra slantar eftersom Tommy då får bidrag. Blev en rejäl summa - men också väldigt mycket för pengarna. Tre stycken tröjor, en kappa, ett set med tunika & tights och en klänning åt mig. Två fina tröjor åt Tommy och ett par byxor åt lille E. Så nu längtar jag till allting kommer, kan ta nån vecka...

Vi gick och la oss vid halv tolv, Albin somnade tolv. Och herregud, han sov hela natten. Från tolv till halv åtta! Då när han vaknade så åt han, sen sov han mellan halv nio och halv tio. Gud så underbart, jag vet inte hur länge jag bett om en sån natt? Så himla bra för honom att få lite sammanhängande sömn. Synd bara att inte jag också fick det, när han för en gångs skull hade en så bra natt. Nä, jag somnade inte förrän vid två, sedan vaknade jag minst en gång i timmen iallafall. Det var ombytta roller. Hyffsat drygt, men är ju ändå jätteglad att Albin sov rakt igenom. Vid halv tio klev vi upp, gick och väckte papsen som låg i gästrummet och sov, jag skickade dit honom inatt halv två för jag höll på att bli tokig. Det är ju otroligt att ett par i 20-årsåldern redan ska behöva börja sova i separata rum. Men ganska komiskt också!

Dagen har varit rätt lugn i övrigt. Jag köpte en julblomma åt Bertil som vi sedan åkte till honom med. Där hjälpte Tommy honom att skotta snö, fick då en slant både till oss och en liten julslant åt Albin. Gogubben där! Sen åt vi vofflor, jag tryckte i mig två stycken, bara för Bertils skull. Ville egentligen bara ha en, men han ville ju att jag skulle ta en till. Så okej, jag är ju inte den som är den!

Jag köpte också en liten julklapp åt Axel och en till liten klapp åt Edvin - kunde inte låta bli. Hinner ju tyvärr inte träffa dom före jul... Jag får väl lämna Axels klapp i deras postlåda imorrn när jag åker till Sollefteå.

Nu ligger lillgubben och sover, Tommy ligger också i våran säng. Får se om han får stanna kvar där inatt, Tommy alltså! Jag hoppas på ännu en bra natt förstås och att jag har lättare att somna. Imorrn åker jag och Albin upp till högre höjder, alltså till mamma & pappa i Trolldalen där vi ska vara och invänta julen. Hoppas på att få hinna träffa gudmor Camilla en sväng också innan hon åker tillbaka till Sundsvall. Tommy blir kvar i Ramsele för att han ska köra lastbil med sin far på Måndag morgon och Tisdag morgon. Så han kommer till oss på Tisdag.

Imorrn blir det lite att göra och fixa innan jag kan ge mig iväg. Ska bada Albin, packa det sista, vattna blommor, diska och tanka bilen bland annat...

Hoppas ni haft en trevlig helg, nu bjuder jag på lite bilder!

Hur söt får man vara?  :)


Nakenfis  :)


Myser med mamma  :)


Här härmar man mamma lite  :)


Och här är dom igen, dom där älskade fötterna  :)


Tack för mig, god natt!

En stund för mig själv

Måste börja med att berätta om gårdagens kväll. Efter klockan nio hade jag världens goaste son. Han var så himla glad, som han egentligen är! Var så roligt att se honom så. Det gick lite mer än 2 timmar utan att han gnällde nånting. Tommy kom hem efter elva. Jag såg filmen Ödets makt och den var rätt bra. Efter den gjorde vi oss klara för sängen. Kände nästan att man inte ville lägga sig när han för en gångs skull var så himla glad. Men eftersom klockan började närma sig spöktimmen så var vi ju så illa tvugna.
Den blev nästan halv ett innan han somnade ordentligt. Sedan vaknade han vid halv tre och vid fem. Blev också några gånger till, tills pappa tog honom och klev upp vid nio. Jag fick ligga kvar till halv elva. Självklart var det skönt att även idag få ligga kvar en stund själv, men hjälper ju inte mot tröttheten ändå. Sömnen blir ju så himla störd när man vaknar gång på gång och om och om igen. Sen har jag ständig värk i ryggen och nacken, det gör inte heller saken bättre. Men nog om gnäll nu!

Körde även lite nackträning igår. Albin är egentligen rätt stark, både i nacken och väldigt stark i benen. Han hatar att ligga i ens famn, han ska sitta. Så om jag försöker ha han liggande så håller han upp huvudet och överkroppen, hur länge som helst. Jag förstår inte hur han orkar riktigt, för inte ens jag skulle orka det!  :)  Han har inte varit så överförtjust i att ligga på magen, han brukar gnälla mer och mer som till slut blir till skrik. Men igår gick det bra, idag också.

Här håller han upp huvudet minsann  :)


Men då har man ju en hand som lockar också  :)


Mmm, vad gött det är att gnaga på händerna  :)


Sen fick han hålla på med sina bästa vänner - fötterna!  :)



Nu har jag en lugn och skön stund för mig själv. Tommy och Albin åkte till Tommys kompis Ulf för lite mer än en timme sedan. Jag hoppas att besöket går bra, att han är snäll och glad. Så att han visar upp sin goda sida  :)

Jag ställde mig direkt framför spegeln och noppade ögonbrynen, var ju tvungen att passa på. Annars hade jag kunnat pryda vardagsrummet på julafton, i julgransfoten. För så såg jag ut, som en gran! Efter det så lyxade jag till det och sminkade mig lite - mest bara för att känna mig lite fräschare. Resultatet ser inte så värst bra ut. Men det känns ändå lite bättre på nåt vis. Det var många veckor sedan jag sminkade mig sist.

Jag måste ta mig an denna nedrans disk som står kvar, blir skönt när den är gjord. Sen måste jag ju gå och handla lite fredagsgott. Får se vad man hinner med medan pojkarna är borta. Det som är så skönt är att när dom är borta en stund så hinner man sakna Albin. Det behöver man ibland tror jag, då känns det helt underbart att få rå om han igen när han kommer hem. När man är med honom dygnet runt hela tiden så får inte känna att man saknar honom.

Vad ska man göra för middag idag då tro? Usch vad svårt, och jobbigt. Bara tanken!

Nä nu ska jag göra annat...

Ha en fortsatt trevlig Fredag kväll!

Slut som artist

Goddagens!

Denna natt blev inte heller någon höjdare. Den började bra när lillgubben somnade klockan 22, inte alltför vanligt vill jag påstå. Men dessvärre så vaknade han redan före ett. Och det är inte bara att han vaknar, utan han är sur också. Men då fick han lite käk, sen hade han svårt att somna om. Strax före två somnade han igen. Före fyra var det dags igen, även då var han inte så munter. Då fick han komma och ligga hos oss. Sedan vaknade han minst en gång i timmen tills han och hans pappa klev upp vid nio. Jag fick ligga kvar i en hel timme. Det var ju jätteskönt, men jag kände mig inte direkt utvilad för det. Nä, jag är snarare trött som en morfin-knaprande snigel (fast utan någon dåsig kick). Känner verkligen att man skulle behöva en hel natt med ordentlig sömn och sedan en lugn dag, för att bli halvt som en människa igen.

Nu kommer ni att bli chockade - disken står kvar än idag! Den blev aldrig gjord igår. Jag satt kvar vid datorn en stund. Sen kom Tommy & Albin hem från deras lilla tripp. Då var det medicin och mat som gällde. Sen var det middag, jag gjorde en enkel omelett åt oss men den blev väldigt god. Det fanns sedan ingen tid över åt nån diskning, och som sagt så la vi oss ju klockan tio. Har inte gjort den idag heller, har varken haft tid eller ork. Det får förhoppningsvis bli imorrn. Då är ju Tommy hemma och ledig.

Albin lyckades sova i nästan två timmar på våran säng idag, först 40 minuter, sen var han elak som tusan. Då fick jag lägga mig hos honom. Jag vilade då i en timme bredvid, så mysigt så. Jag tror nästan att det borde vara tänderna som spökar lite ibland då han blir så himla sur. För han kan vara nyäten, nybajsad och sova så skönt. Sen vaknar han och är jätteirriterad. Och det låter inte riktigt som vid magont... men men, vad vet man?

Sen vid fyra idag tog vi vagnen. Gick på ica först en sväng. Sen gick vi till dagis, för att ge dom tackkortet och julkortet från oss, eller rättare sagt från Albin.

När vi kom hem var det medicin och mat. Sen har han faktiskt varit rätt så nöjd. Gick just och hämtade honom i vaggan där han har sovit i 2o minuter. Jag ska se Unga mödrar nu. Senare blir det Bonde söker fru och efter det tror jag att det kanske blir en film, som börjar klockan 21 i 5:an - Ödets makt.
Tommy kommer hem sent ikväll...

Nä nu blir det teven. Tack för mig!

Tack gode gud

Denna natt blev lite bättre, himla skönt. Albin somnade halv elva. Han vaknade till en sväng vid tre, men då behövde jag bara ge honom tutten så somnade han om snabbt som ögat. Strax före halv fem vaknade han igen, och då ville han ha krubb, och det fick han också. Somnade om igen efter en stund. Sedan från klockan sex vaknade han lite titt som tätt, men det kan jag ju inte klaga på. Jag fick ju iallafall sova mellan tolv och nästan halv fem. Men det värsta är att lillpruppen min blir så trött.
Nu också under hela dagen har han bara sovit i en halvtimme, det är det enda. Helt otroligt hur han orkar! Lik sin mamma kanske? Jag är ju en som i princip alltid är trött, kan faktiskt inte komma på sist jag kände mig riktigt pigg men det var nog många år sedan. Men så är jag också en som kan vara vaken väldigt mycket, om jag måste. Och har även gillar att vara vaken på kvällar och nätter ända sen jag var liten. Han kanske har fått det därifrån?  :) Nej då, får hoppas att han kan få nå bättre sömnrutiner sedan. Att jag är så trött jämt beror nog mycket på både min övervikt och inaktivitet... Men nog om det.

Idag fick vi besök av min underbara kompis Malin. Hon hade med sig två julklappar åt Albin, så snäll som hon är. En öppnade vi under eftermiddagen, det var en sån där mobiltelefon i plast som har knappar som låter. Den andra klappen tänkte jag att vi skulle vänta med tills julafton... Vi fikade kaffe & bullar.
Anneli och Max skulle kanske också hälsa på idag, men det blev aldrig så. Så vi får väl träffas nåt efter jul.

Tommy kom hem med tidiga bussen idag, dvs vid två. Det var väldigt skönt. Just nu är dom hos faster Elin. Skönt att få sitta här en stund i lugn och ro, kika runt lite och få skriva av sig lite här.

Har suttit och funderat lite på DOP också. Man måste ju ha lite tid på sig själv framför allt, och även skicka ut inbjudningarna i tid. Så Januari är ju inte ens att tänka på. Då kom jag på att 14:e Februari, som är en Lördag, vore rätt mysigt. Då är det ju alla hjärtans dag. Men då jobbar ju min mamma & pappa helg och det går ju inte att ändra, åtminstone inte för mamma. Så man kanske kan ta det i slutet på Februari. Men vi får se. Det är ju det att jag inte vill att Albin ska bli "för stor". Vill inte vänta alltför länge. Jag menar, i slutet på Februari är ju klimpen 6 månader, det är nog sent då tycker jag.

Fick mitt paket från H&M idag. Det var en top och ett par byxor åt mig, byxorna har jag på mig nu, dom passade. Två par trikåbyxor åt Albin, i storlek 74. Även dom passade nästan perfekt!! Långemannen min... Sedan kommer ett par jeans åt Albin i slutet på December.
Byxorna


Långeman i byxan  :)


Ringde ett telefonsamtal till försäkringskassan idag. Jag är en sån som drar mig för att ringa såna samtal, jag är lite av en fegis. Det gäller alla sorts olika samtal, inte bara till föräkringskassan. Och ändå har jag inte varit med om nånting. Men jag har svårt att prata med främmande människor i telefonen och dessutom så är jag så trög. Så jag är rädd att jag inte ska fatta vad dom säger, i vissa fall. Men idag fick jag det iallafall bekräftat. Jag hamnade hos världens sugga till kärring. Jag lovar, det var den värsta, suraste och idiotiska människa jag någonsin pratat med. Usch fy och blä. Vill aldrig vara med om detta nåt mer. Jag var trevlig och bara frågade några frågor, och berättade, eller försökte berätta. Men hon avbröt mig till och med. Vilket as! Hon hade en hemsk gnällig röst, lät stressig precis som att hon ville skynda sig att bli klar med mig så hon kunde röja igenom nästa samtal. Åh, jag blir så förbannad bara jag tänker på henne. Fattar verkligen inte hur en sån människa kan få ett sånt där jobb. Önskar man vore mer rakryggad och hård för att säga direkt till personen vad man tycker. Och att man kunde ringa till någon överordnad människa och klaga. Såna där ska inte få ha något jobb, dom kan få sitta i ett isolerat rum och sy gardiner eller nåt.
Så, nu fick jag skriva av mig lite av den här ilskan. När jag hade lagt på luren var jag så arg att jag var gråtfärdig. Kommer inte att glömma detta i första taget!

Längtar tills på Söndag då jag och Albin tar raggarforrden och åker till mamma & pappa. För att invänta den efterlängtade julaftonen. På Måndag ska jag hälsa på Jessika med familj uppe i forsmo, blir skitroligt! Det var ett tag sen man träffade dom, åtminstone hennes pappa och syster. Måste ju gratta Jannike också, som blivit stora damen - 30 år! Annars blir det väl bara mys och lugnt hemma i Trolldalen. Kanske tar oss nån sväng på stan, och inhandlar nån julklapp.

Nu ska jag börja med disken som ligger så oskyldigt och väntar i köket. Säger som min svägerska Elin: -"om man väntar längre och längre kanske den till slut diskas av sig själv och försvinner, men den gör aldrig det". Gud om det ändå kunde vara så?

Tjo flöjt!

Slut och ofräsch

Natten som varit var inget att skryta om precis, vaknade näst intill hela tiden från att vi la oss tills att vi klev upp i morse. Så skallen var helt slut, även kroppen. Jag har smutsigt hår, tre enorma hemska finnar i ansiktet, världens buskar till ögonbryn och ja, jag känner mig inte så pigg och fräsch just nu alltså.

Till dagen - strax före ett tog vi vagnen och gick till BVC. Det var dag för vägning och mätning eftersom det var två veckor sist. Han hade gått upp 280 gram sen sist och var 1,5 cm längre. Det går alltså i hans takt, sakta men säkert. Så länge han följer sin kurva normalt så.

Efter det blev det ICA där vi mötte Elin och Edvin. Dom följde med mig hem sedan och fikade & surrade lite. Edvin satt mest framför datorn och kollade på Byggare Bob. Det var mysigt att träffa dom en stund iallafall.

Gnagarn tittar storögt på sin faster  :)


Söta busungen Edvin  :)


Idag är det ju min svägerska Majas födelsedag också, hon fyller 28 år, så grattis till henne!  :)

Nu ska vi göra ännu ett tappert försök till att lägga oss.

Ni kan ju be för mig. Jag kan väl förhoppningsvis skriva mera imorrn. Nu har jag en skrikande liten pojke som ropar.

God natt!

Huvudvärk igen

Ja god kväll, nu är klockan tio. Dagen har rullat på bra ändå. Albin sov i lite över 2 timmar på varan säng idag, det är alltså lite skillnad mot förut. Vid halv fyra klädde vi på oss och gick ut med vagnen, men bara en kort sväng. Gick på ICA och handlade lite, sedan hem med alla varor. Då sov Albin i vagnen, så jag tog med mig alla julkort och gick på OK och postade dom, skönt att ha det ur världen nu.

Har ju känt av lite i huvudet varje dag nu i nån vecka, men idag blev det lite värre, tur att Tommy kom hem och kunde vara lite med sin son. Han gick också och köpte mat åt oss båda på grillen. Efter den var uppäten så tog jag en alvedon och låg på soffan, sov nästan en timme. När jag vaknade hade det blivit lite bättre. Det är nog något som kommer från nacken. Sedan såg jag ett program om kortväxta barn, dom var så himla söta. Men dom hade det tufft, usch.

Men nu hade jag tänkt prova att lägga mig med Albin, se om han kan somna. Jag känner verkligen att det skulle vara skönt för mig att somna nu också. Ja, vi får väl se, det är ju värt ett försök iallafall. Tommy, han får sova i gästrummet inatt igen, det är bäst så. Imorgon klockan ett blir det BVC, för vägning och mätning. Får se hur det har gått de senaste 2 veckorna. Men jag har slutat ha förhoppningar om vikten nu. Han är ju helt enkelt en som inte går upp så mycket. Huvudsaken är ju att han följer sin egen kurva iallafall.

Ja, håll tummarna nu. Ska borsta färdigt tänderna, byta blöja på klimpen. Sen ska vi prova lägga oss.

GOD NATT!

Hemligheten

Ja igår hade jag tänkt att försöka få Albin i säng i hyffsad tid, tänkte man kan ju prova tidigare och tidigare eftersom. Så Tommy och Albin gick och la sig vid tio. Men lilleman hade svårt att komma till ro. Han somnade, vaknade, somnade, vaknade, somnade och vaknade igen och var förbaskad. Då kom Tommy upp med honom till mig, som satt och ville se klart Wallander - Hemligheten som var på teven. Den var väldigt bra, men sorglig. Jag fick stå framför teven och vagga Albin till sömns. Efter filmen gick även vi och la oss. Tommy fick sova i gästrummet, jag ville varken att han ska bli störd av Albin eller tvärtom.
Albin vaknade igen efter en stund och då fick han komma till min säng där han åter igen somnade efter en stund. Sen vaknade han vid halv tre nån gång, då fick han lite krubb. Sedan sov han hyffsat fram till halv sju. Så det var lite besvärligt för lillen denna kväll/natt. Antar att det var lite problem med gaser. Sen så är ju den här lille killen van att vakna mycket, så det är ju inte så konstigt.

Albin igår kväll  :)


Nu är klockan ett och han har sovit i en timme på våran säng, han var väldigt trött. Tommy är på skolan, han åkte före sju i morse och han kommer hem efter fem. Tro vad jag & Albin ska hitta på sen då? Måste nog gå ut en sväng iallafall, med vagnen. Måste gå och handla lite.

Men nu ska jag passa på att sitta och ta det lugnt framför teven. Jag är trots allt inte heller så himla pigg...

Gogubben i morse  :)


Han gnager på sina älskade (stackars) händer...


Hej så länge!

Slut på helgen

Ja nu sitter man här igen. Nöjd efter denna mysiga härliga och trevliga helg. Albin hade nog sitt rekorddygn igår tills idag. Som jag redan nämnt så sov han ju i lite mer än 2 timmar innan familjen kom igår och han hade även sovit en sväng tidigare på dagen, tror jag. Han sov till och med nå svängar senare på kvällen, både en gång i vaggan och nån gång i sin mormors famn. Och ändå, hör och häpna, så sov han hela natten inatt fram till sex i morse. Kan inte säga annat än UNDERBART! Jag hoppas att det börjar gå åt rätt håll för lillgubben nu...

När han vaknade så åt han, sen somnade han om och sov i lite mer än en timme, då klev vi upp. Satte på kaffe och började med frukosten. Och så tände vi såklart det tredje ljuset i staken, eftersom det är tredje advent idag. Teven var också på, det var mest barnprogram som Olli fick titta på.

Tredje advent



Igår hände en tragisk olycka på Spannsjön i Sollefteå - en man i 70-årsåldern körde skoter över isen som var alldeles för tunn och gick sönder. Han for ner med skotern i vaken, och tyvärr klarade han sig inte. Så otroligt sorgligt, han hade både fru, barn och barnbarn, som kommer att sakna honom nåt fruktansvärt. Tänk, vad lätt det kan hända? Han skulle antagligen köra upp ett skidspår åt några skidåkare. En omtänksam man som gör något snällt för andra, och så går det så fel. Min mamma och pappa kände mannen och även hans fru. Jag blev ledsen bara av att mamma pratade om honom, fast jag inte visste vem han var.. Jag kan bara säga att jag tycker fruktansvärt synd om alla hans anhöriga. Vila i frid Rolf!




Nu ligger Albin och sussar gott i vaggan och Tommy slumrar här i soffan. Sen blir det One tree hill på teven och så ska vi äta rester från Oppes goda paj som vi åt igår. Ja man kan då inte klaga. Senare blir det Parlamentet halv nio. Och efter det får vi se om man väljer Sanningens ögonblick eller Wallander - Hemligheten... Valet och kvalet?

Några bilder från idag

Albin med sin kusin Oliver  :)


Olli som busar  :)


En go och glad liten Albin  :)


Albin har börjat ta i och klämma på sina fötter  :)


En glad och söt busunge  :)


Bara otroligt gullig  :)



Nä nu ska jag leta fram några bilder på Albin som jag ska maila till Carina. Får se om det blir nå mer skrivande senare ikväll. Annars återkommer mest troligt Albins moder igen i morgon.

Lucia och full rulle


Dagen började bra. Albin somnade halv elva igår kväll. Vaknade först vid tre och åt, somnade väl om efter ett tag. Vaknade vid sju och åt igen. Jag klev upp en sväng och satte på teven och såg på lucian i cirka en minut, tänkte jag måste försöka sova en stund till. Men lämnade teven på så att jag kunde höra lite fina sånger in till sovrummet. Albin somnade en stund till, ingen lång stund, men när han vaknade så var han lite grinig, var antagligen bara för att han var less på att ligga. Då tog Tommy honom och klev upp. Jag fick ligga kvar en stund i sängen. Och det kan jag säga, det hör inte till vanligheten! Albin hade iallafall blivit nöjd så fort dom klev upp och hade legat tyst och snäll i Tommys knä medan han pratade i telefon i 40 minuter. Gopojken våran, så skönt när han mår bra!

När jag klev upp åt jag och Tommy varsin tallrik med gröt. Sedan började sysslorna. Jag plockade en massa, vek ungefär 5 tvättar, dammtorkade och diskade. Tommy dammsög och skakade mattorna. Sedan badade vi Albin och jag fick duscha. Efter det sprang jag iväg och handlade lite och hem snabbt och gjorde sallad som vi skulle ha till maten. Tyvärr hann jag aldrig skura, hade viktigare att göra så det får bli en annan dag. Strax före halv sex kom vårat finbesök, dvs mamma, pappa, Oppe och Olli. Har sett fram emot denna dag i en vecka nu. Måste ju också säga att Albin sov i vaggan i lite över 2 timmar innan dom kom. Helt otroligt! Jag hade pumpat lite så jag hade 170 ml i flaskan, och det passade väldigt bra att ge då, eftersom jag har såriga bröstvårtor som gör ganska så ont.

Dom hade med sig två goda pajer som Oppe hade gjort, så dom åt vi gladeligen. Sedan myste vi framför teven, Olli har lekt för fullt, Albin sovit lite mer. Vi tog bilen en säng och tittade på "Las Vegas"-huset här i Ramsele, så att Oppe och Olli skulle få se. Jag tror att dom blev ganska impad. Det är mäktigt detta hus, eller kanske ska säga deras arrangemang. Måste vara mycket jobb och ta mycket tid med all denna belysning och figurer dom sätter upp...

När vi kom hem blev det kaffe och god kaka framför Svensson Svensson. Och så såg vi lite på Faddergalan, det är så sorgligt. Man kan inte fatta hur dom har det, usch! Vi kan skatta oss lyckliga som får ha det så här pass bra.

Nu är det väl inte så länge kvar tills det är läggdags.. Den här dagen har varit väldigt bra måste jag väl säga.

Jag återkommer väl i morgon kan jag tro. Och då åker tyvärr min kära familj hem. Då är det bara att vänta tills det blir jag som åker dit, det kanske blir två dagar innan julafton mest troligt. Alltså, det är jul om 11 dagar?

Mina älsklingar som gör livet värt att leva...


Albin är en gladsprätt...


GOD NATT!

Kevin

Kevin blev en värdig vinnare. Jag är både glad och lättad, nöjd för ikväll.

Albin sover nu, han somnade halv elva. Jag håller på att borsta tänderna, sen ska jag också krypa till sängs.

Det blev tyvärr ingenting gjort för mig ikväll, för när Tommy var borta så hade jag huvudvärk och låg i soffan för att vila bort den. Så nu är ju allt kvar tills imorgon. Disk, handling, Tommy ska dammsuga och jag ska skura mm... Får hoppas att man får sig en god natts sömn så man har lite krafter för alla sysslor.

Nä ha en fortsatt trevlig Fredag kväll och en god natt.

Våran lilla goding


Hej svejs!

Snart är det Lördag igen

Goddagens!

Herregud vad veckorna susar förbi, nu är det redan Fredag igen, och IDOL-final ikväll. Vinner inte Kevin så tror jag att jag får spader.

Albin somnade som sagt klockan elva igår kväll och vaknade inte förrän halv fyra. Så det var ju rätt okej. Då åt han och somnade sedan om strax efter fyra. Vaknade sedan klockan sex, men då fick han komma till våran säng och somnade igen. Sen när han vaknade fick han mat och så klev vi upp vid halv nio. Ganska hyffsad natt ändå. Men jag var dötrött till morgon, för själv somnade jag inte förrän efter ett inatt.

Har strukit de sista julgardinerna och satt upp dom i barnrummet. Så nu är det lite mer juligt där inne också, nu är allt julstök klart.

I morgon är det ju den 13:e December, alltså Lucia. Tro om man orkar kliva upp och se lucian på teven? Det är ju fasligt tidigt, så det beror på hur natten varit och hur man har sovit. Men det vore ju mysigt att sitta med pepparkakor, kaffe, gröt och tända ljus och titta lite på luciatåget. Men som sagt, vi får se. Albin kanske kan vara en liten stjärngosse :)

Har plockat lite här hemma och det är fruktansvärt dammigt överallt. Så dammsugning och skurning måste bli gjort idag eller i morgon, även handling. Diska ska jag göra idag och ta hand om en massa ren tvätt.
Och vad ska man göra för middag idag då? Det evigt svåra frågan. Och jag då, som både har dålig fantasi, lite pengar och inte tycker om att laga mat. Helst skulle jag vilja ha en hushållerska som gjorde det åt oss.

I morgon får vi också besök, och inte vilka som helst utan mamma, pappa, Oppe och Olli. Det ska bli himla kul, och mysigt! Inte ofta dom kommer hit. Dom ska också sova över här. Det lär nog bli teve, kanske Faddergalan men definitivt Svensson Svensson. Kan nog också bli en massa gott att stoppa i kakhålen, "det är ju Lördag". Bland annat så ska Oppe göra pajer att ta med som vi ska äta till middag allihopa. Jag gör väl nån sallad som vi kan ha till.

Nu är det bara några kuvert kvar att skriva adressen på. Dom adresser som jag måste kolla upp, som inte fann på hitta.se. Sedan är det bara att skicka iväg dom på lådan. Blir en ganska så tjock bunt kan jag lova. Tro om dom kommer rymmas i "julpostpåsen"?

Tommy och Albin åkte nyss iväg, dom skulle till Elin & Edvin en sväng... Jag ska ta det ganska lugnt och njuta av tystnaden. Titta lite på teven, kanske plocka lite till och ta hand om dom där rena tvätthögarna. Jag skulle verkligen behöva en dusch också förresten. Äsch, det fanns ju lite måsten ändå.
Kanske återkommer mer senare.

Hej så länge!

Kronor och Dollar

Det blev inget skrivet igår, för att jag helt enkelt inte hade nån tid över för det. Men på dagen igår så var vi till BVC på föräldraträff, var sammanlagt 10 stycken av 12, alltså vi som fått barn i år. Det var väldigt trevligt, vi satt och pratade. Både barnmorskan och distriksköterskan var med oss. Efteråt innan vi skulle gå hem så tog vi en gruppbild.
Annars var det mest bara lugnt igår... Tommy kom hem efter fem. Och lite senare kom Edvin och Elin och hälsade på oss en sväng.

Albin somnade faktiskt strax före halv elva igår kväll, han gör mig verkligen chockad ibland den lille rackarn! Men sedan vaknade han väldigt mycket inatt, ända fram tills vi klev upp vid åtta, halv nio. Vi åt frukost, såg på nyhetsmorgon och hade allmänt mysigt.

Bestämde mig för att jag ville åka på mitt efterlängtade Dollarstore idag, så det gjorde vi. Innan vi åkte var jag tvungen att fara på banken och lösa in en sån där utbetalningscheck jag fick från Radiotjänst, tv-licensen som var på 450 kronor, och även växla alla småpengar som blev 360 kronor. Vi kom iväg strax efter två, var ju tvungen att tanka i en tvåhundring i forden också. Handlade iallafall för 700 spänn. Bland annat så köpte jag två par likadana julgardiner som jag nu ikväll har strukit och hägt upp - blev väldigt fint och så skönt med något nytt ibland.

Och jag måste ju säga att lillgubben var väldigt duktig idag. Först så hade han ju sovit i lite mer än en timme hemma i vaggan idag, sen så sov han i bilen till Strömsund i en timme, fortsatte att sova inne på Dollar i en timme och även på hemvägen en timme. Otroligt! Så när vi kom hem var han såklart jättehungrig, men då fick han medicinen och så måste man vänta i en kvart. Men det gick faktiskt ganska bra, det funkade att trösta honom med tutten. Det gick alltså lite mer än 4 timmar mellan måltiderna, tänk om det kunde vara så lite oftare.

På tal om julgardiner så har jag ju hittat dom andra paren. Vi har svarta med hjärtan i vårat sovrum, helröda i köket och imorgon ska jag sätta upp dom beiga med tomtar på i barnrummet. Sen är ju allting klart, då är det ren julefrid här hemma. Köpte ju också lite annat smått och gått idag, en och annan söt liten tomte. Kan ju inte låta bli...

Imorgon blir det andra tag. Då är det saker som ska göras. Diska, dammtorka lite, dammsuga, skura, sätta upp gardinerna i barnrummet, tvätta klart all tvätt som vi började med idag, gå en sväng med vagnen och samtidigt handla lite. Sen ska jag nog köpa alla julfrimärken jag behöver och posta alla julkorten imorrn, vore skönt att ha det ur världen känner jag.

För övrigt så verkar Albin vara bättre i sin kolik nu. Han får inte alls lika mycket skov längre, de här senaste dagarna. Men han är bara allmänt storgnällig hela tiden, vill ha uppmärksamhet, bli road hela tiden och helst att man ska bära på honom medan man är uppe och går. Ibland får man till och med dansa och sjunga för honom. Här är en liten man som vet vad han vill och nöjer sig inte med det enkla inte  :)  Men jag är otroligt glad & nöjd så länge han inte har lika mycket ont.

Nä nu måste jag borsta gaddarna och krypa till sängs. Albin sover och Tommy ligger redan i sängen. Jag har fasligt ont i nacken nu också...

GOD NATT!

Beställning

Idag har Albin ätit med 3 timmars mellanrum hela dagen, väldigt bra!

Nu ikväll var Tommy och Albin iväg i en timme, dom åkte till Tomas.
Jag satt då vid datorn och kikade om jag kunde hitta några hyffsade kläder att beställa som jag kunde ha på julafton. Hittade inget julfint, inte tills bra pris iallafall. Men jag hittade ett par byxor som det var rea på - 149 kronor och en topp för 50 kronor. Även två par trikåbyxor på rea och ett par jeans åt Albin, allting från H&M. Jag får väl kolla efter julkläder i stan nån dag...

Pappa ska beställa en babyvakt nu åt oss, det blir som en julklapp åt Albin, kostar 479 kronor - en DORO. Blir jättehärligt att få en sån.


Nä nu måste jag gå och titta på Desperate Housewives.

GOD NATT!

Sovmorgon, kan man kalla det så?

Albin somnade halv tolv igår kväll. Det började med att han vaknade halv tre och åt lite, sedan somnade han om och vaknade halv åtta och åt lite då också. Sedan sov han till klockan 9.40. Sen låg vi kvar och myste en liten stund medan vi ringde till hans mormor. Men oj oj oj så skönt att få ligga ända tills dess. Han sov med oss i sängen inatt, så mysigt så.
Och i morse när jag vaknade av att han surrade och rörde på sig en massa så tittade jag på honom och flinade, då fick jag ett brett flin tillbaka. Gud så underbart att få börja dagen med något sånt. Han är väl för go.

Han har blivit så rolig nu på senaste tiden Albin. När man ska byta blöja och sånt så sätter han ner fötterna och trycker upp sig så att han flyttar sig. Och när han ligger i sängen och i babygymet så rör han sig så att han ligger på snedden. Helt otroligt!

När vi klev upp strax före tio gjorde jag mackor och oboy. Sedan ringde pappa, som for iväg tidigt i morse igen.

Nu får vi se vad vi hittar på idag, går väl iallafall ut en sväng i vagnen sen, även om jag inte känner mig så upplagd för det just nu. Jag hörde av Matilda att det är väldigt kallt ute just nu, så jag vet inte om jag har någon lust att gå än, vi kanske kan göra en liten sväng senare med pappa. Men det är väldigt fint ute och grymt mycket snö.

Det skulle behövas städas här hemma också, både diska, dammsuga och skura. Men det får bli när papsen är hemma. Och så måste jag försöka hitta julgardinerna våra, för nu vill jag ju få upp dom! Tro vart dom kan vara?

Nu håller jag på att borsta tänderna och har just tvättat håret. Måste underhålla min lilla kille nu.

På återseende!


Första hela dagen ensamma

Ja idag var Tommy borta från 6.45 till 17.15. Jag och Albin var alltså ensamma hela dagen, för första gången. Och det gick faktiskt väldigt bra, det var väl såklart tur att han inte hade ont i magen. Men det var väldigt tråkigt, vi är ju vana att ha papsen hemma så vi saknade honom väldigt mycket.

Albin sov iallafall väldigt bra inatt enligt mig. Han somnade ju klockan elva och det är ju nog otroligt. Sedan tror jag att han vaknade en gång under natten men att han somnade om fort - som ni vet så är jag väldigt förvirrad ibland. Men jag har för mig det iallafall. Sedan vaknade han halv sex och åt, somnade igen efter sex och sov till halv nio, nio nån gång då vi klev upp. Så det var härligt. Även om jag vaknar mer och är vaken mycket längre vid varje tillfälle, men ändå. Jag är nöjd!

Vid elva klädde vi på oss och gick ut med vagnen, för han var så trött men fick ingen ro att somna inne. Så vi gick en stund ute, handlade lite på ICA. Träffade Malin som sedan kom upp till oss och fikade och surrade med oss. Albin sov i nästan 1,5 timme och var på ganska gott humör, iallafall när Malin lekte lite med han. Han vill ju som sagt bli road och få uppmärksamhet, helst hela tiden.

Har röjt en massa och lagt ner mycket grejer till förrådet, det var väldigt skönt att få det gjort. Har också packat ner Albins urväxta kläder (som jag skulle ha gjort för några veckor sedan men som inte blivit av). Det blev en full stor kartong med kläder & grejer i storlek 50-62. Nästan sorgligt att packa ner alla söta små kläder, tiden går ju så ruskigt fort. Men ändå skönt att det också är gjort nu.

Gud vad jag vill åka på Dollarstore nu, har ju velat det i typ 3 månader så jag hoppas det blir snart. Eller det måste bli snart. Har ju lite pengar sparade, så vi får se om vi lyckas kunna spara dom tills vi kan åka till Strömsund...

Har ikväll gjort klart alla julkorten och lagt dom i kuvert. Ska bara kolla upp alla adresser och skriva dom. Sedan köpa en massa frimärken och skicka dom. Gjorde sammanlagt 40 julkort tror jag, så man blev lite less på slutet, precis som med tackkorten. Väldigt väldigt skönt att dom är klara!

Lilla Abbe fick bara ett magskov ikväll, det höll i sig en stund och gick inte över. Han blev inge lugnare av tröst heller, så det var bara att prova ge han lite mat eftersom att det kan fungera ibland. Och mycket riktigt, efter han hade ätit en stund så brakade det till och sen var han nöjd. Annars har det varit bra idag, bara en massa smågnäll som vanligt som jag inte vet vad det beror på. Om det kanske är tänder på gång, han gnager ju som en dåre på händerna och dregglar som få och det har han gjort i tre veckor nu.

Nu ska vi lägga oss i sängen, Albin ska få lite käk och sen hoppas vi att han ska somna gott. Får se vad som händer imorgon... blir säkert något ointressant, tråkigt och lugnt kan jag tänka mig  :)

Våran söta lilla tiger :)


GOD NATT!

Trevliga besök

Ja jag ska väl börja med natten som varit, som vanligt. Vi har en så rolig liten grabb. När han för en gångs skull somnade i hyffsad tid igår, det vill säga klockkan 22.20 så började han ju med att vakna 3 gånger under 1,5 timme. Men han somnade ju om lika fort så det är ju inget att tala om, han är ju inte van att sova den tiden heller så.
Men sedan när vi la oss så hade jag jättesvårt att somna, den blev nog efter halv två innan jag slumrade. Och vid två vaknade Albin, då ville han käka och sedan somnade han om på direkten. Sen vaknade han vid fem, vid sju, vid åtta och slutligen vid nio då vi klev upp. Så själv fick man ju inte vidare mycket sömn inte. Man är ju glad att han somnar om varje gång iallafall, men man hinner ju inte komma in i någon djupsömn.
Helst så önskar jag ju hellre att han sover åtminstone 5 timmar i sträck och kliver upp tidigare, istället för att vakna varje eller varannan timme och ligga längre. Det är ju som det är och det funkar ju. Men jag hoppas att han får någon rutin på sömnen snart.

Annars har det varit en helt underbar dag idag, om man tänker på hans mage, han har inte fått något ordentligt skov idag. Väldigt väldigt skönt. Vid tolvtiden idag så åkte vi till Ovanmo och hälsade på, där var Henrik med barnen och Stellan & Vicky. Vi lämnade julklappar till Patrik och Evelina eftersom vi inte träffar dom nåt mer innan jul. Drack en kopp kaffe och åt en av Elins goda lussebullar.

Efter den visiten så åkte vi vidare till Myrdalen och hälsade på gubben Larsson, han var lika glad och go som vanligt. Även där blev det kaffe med dopp...
Åkte hem, gick på ICA och handlade, sedan hem och lagade mat. Det blev pasta med skinksås.

Nu ikväll har vi inte gjort nåt speciellt, sett på teve och så har jag plockat en massa... man hittar bara mer och mer att göra hela tiden men man har inte tillräckligt med tid. Man har ju en söt liten grabb som ligger och gnäller och ropar på en hela tiden. Han vill ju att man ska vara hos han i princip hela tiden, vill bli road förstås.

Nu ska jag gå och lägga mig, och be till gudarna att vi får en bra natt. Tommy ska ju upp halv sju och åka med bussen till stan imorrn så jag och Albin blir själva hela dagen. Tro vad vi ska hitta på då?

Nä nu är det kvällen, GOD NATT!

Mysig Lördag

Natten var rätt hyffsad.

Klev upp vid nio. Hade en mysig morgon med en glad och go liten pojke, han fick sig ett härligt bad. Tommy låg nästan till halv elva och sen gjorde jag god frukost som bestod av risgrynsgröt, äggmackor och lite julmust.

Strax före ett tog vi Albin i vagnen och gick ut på byn på den så kallade Kajsa Kavat marknaden. Det var väldigt mysigt, en massa tända ljus, ganska mycket folk, flera stånd där det såldes olika ting. Fanns säkert mycket fint men inget jag ville/kunde lägga pengar på. Det enda jag inhandlade var ett kycklingspett och 3 vårrullar med sötsursås i Thaimatståndet. Efter marknaden gick jag en sväng på ICA, köpte den nya tandkrämen Pepsodent White Now som är bevisad att den ska ge vitare tänder på en gång. Tyckte den var så intressant när jag såg den på reklam på teven, så vi får väl se om den fungerar. Vi var ute i typ 2,5 timme och lillgubben sussade hela tiden, så skönt så.

Sen hälsade Kennet och Jonna på oss en sväng, vi surrade lite och det var lika trevligt som det brukar.
Efter att dom hade åkt så ökade min huvudvärk mer och mer, blev väldigt orolig för det kändes precis som början till migrän, som jag alltid hade förut men har dock varit utan sedan Maj månad. Jag tog en alvedon och la mig på soffan. Tommy tog Albin som var väldigt gnällig, och for iväg till sin pappa i nästan 2 timmar. Jag sov en stund och när jag vaknade så var det mycket bättre, som tur var. Tommy kom hem med en vrålhungrig son, han hade ju trots allt inte ätit på lite mer än 3 timmar  :)  När han hade fått sig en rejäl måltid så var han nöjd och belåten. Tommy åkte tillbaka till sin pappa och tittade klart på hockeyn och fick sig en Modo-vinst.

Jag och Albin var hemma och tittade på Stjärnor på is, kungligt att Marcus vann!

Har gjort lite fler julkort ikväll, planerar att få dom klara imorrn så jag hoppas att det blir som jag tänkt.

Nu ligger iallafall lilla Abbe och sover gott, han somnade kl. 22.20, KORS I TAKET. Han har även vaknat tre gånger, men somnat om lika fort. Så det är ju jättebra ändå. Våran lilla nattsudd som brukar somna för natten mellan halv tolv och ett varje dag annars.

Jag har borstat tänderna och är redo för sängen. Det är ju en dag imorgon också...

GOD NATT!

Fredag hela veckan

Natten var hyffsad. Våran lilla buse somnade inte ordenligt förrän vid halv ett inatt, sov till halv fem då han åt lite och sedan sov han från sex till halv åtta då vi klev upp. Åt frukost med mormor.

Vid halv elva gick jag hem till Oppe och tog en dusch, sedan åkte jag och mamma till Mona Bodin, som gav mig massage. Jag hade presentkort på 30 minuter som jag fick i julklapp senaste julen. Jag tror hon masserade i 40-45 minuter. Det gjorde så jäkla ont, men det var skönt på samma gång. Jag var tydligen rätt spänd och hade många muskelknutar. Min fraktur som jag fick för 2 år sedan som sitter nere i ländryggen har jag ju alltid värk i, mer eller mindre - känner den alltså hela tiden. Men man känner konstigt nog inte något speciellt när man trycker just där på ryggen och det är svårt att hitta den exakta punkten. Men idag kände jag just den där punkten när hon drog från sida till sida. Efter denna behandling var jag helt slut, kände mig dåsig, trött, vinglade nästan fram och kände lite huvudvärk. Otroligt vilken effekt massage kan ha. Tommy var hemma med Abbe medans vi var borta.

Kom hem vid halv ett, mamma gjorde sig i ordning för att åka och jobba och jag gav Albin mat. Sedan gjorde vi oss i ordning och packade ihop allt pick & pack och åkte hem till Ramsele. Nu kanske det blir 8 dagar tills vi träffar Albins mormor och morfar igen. Då ska dom komma och hälsa på oss, på självaste LUCIA.

Innan vi åkte hem till oss idag så tittade vi först in hos faster Elin med familj där det blev ett himla ståhej, Albin fick såklart jätteont och skrek för brinnande livet, stackarn. Jag tycker hans skrik bara blir värre och värre med tiden, och det är klart, som han tränar sina stämband så är det ju inte knepigt...

Vi blev bara där en liten stund. Sedan åkte vi och handlade, jag fick ju bostadsbidraget på 1200 kronor idag. Handlade både lite nödvändigt som blöjor, tvättservetter och mat, men även lite onödigt som götta, läsk och ostkrokar. Man måste ju ha lite fredagsgott.

Albin fick medicin och mat vid fyra, halv fem. Sen mådde han bättre, Tommy klädde på honom och gick ut med vagnen. Jag var så grymt trött att jag somnade i soffan efter ett tag och jag kan säga att det var över 2,5 månad sen jag fick en sån där skön tupplur i soffan så det var helt underbart. Dom var borta i nästan 3 timmar och Albin hade sovit hela tiden.

När dom kom hem så såg vi IDOL och åt en massa gott. Kevin är som vanligt helt sanslöst bra, han äger helt enkelt. Dom andra är ju som tölpar om man jämnför med honom. Så, heja Kevin! Bara han blir kvar efter kvällens röstning så är jag nöjd.

Nu ser vi på Fredag hela veckan. Det är ju också så bra, framför allt den del med familjen med bögpapporna. Man får alltid skratta gott åt dom. Albin ligger och surrar lite med sin pappa, dom är så söta. Kan man bli annat än lycklig när man tittar och lyssnar på dom? Att man kan ha sån tur att få två av världens sötaste och goaste killar... Vi har ju Fredag hela veckan vi - Lediga, myser, ser teve och äter gott.

Den där babyvakten som vi skulle få av Oppe är ju tydligen väldigt bra och han kom med den till mamma & pappa igår. Men batterierna är så dåliga så dom behöver bytas ut, och det är några speciella batterier som pappa tror lär kosta ganska mycket att det nog är lika bra att istället köpa en ny babyvakt. Så det är bara att leta och bestämma vilken det får bli. Det blir väldigt härligt när vi får en sån, för då kan gubben ligga ute nere i vagnen och sova medan vi är inne. Och sen kan det ju också vara bra att ha med sig när man åker nånstans eller går nånstans med vagnen och han sover.

Imorgon är det Kajsa Kavat marknaden här i Ramsele. Det blir tomtar, luciasång, thaimat och en massa bord med olika grejer som säljs mm. Så man tar väl vagnen och går på byn, krubbar lite thai och tittar på luciatåget. Kanske träffar en massa människor man känner, brukar ju lätt bli så. Det blir nog väldigt mysigt iallafall. Det är ju härlig och trevlig stämning när det är liten marknad ute sådär, mörkt ute och en massa ljus tända och folk som är glada, framför allt barnen.

Sen så är ju tre av Tommys bröder i Ramsele i helgen, Kennet & hans Jonna kom ikväll, även Henrik med barnen. Stellan & Vicky kommer imorrn. Så vi lär väl träffa dom alla antar jag, alltid lika roligt!

Sen finna det ju tyvärr lite att göra här hemma också, en massa plock. Även diskning och dammsugning. Så vi får väl se om det blir gjort eller om man latar sig och skjuter fram det. Vet ju att det är ganska vanligt att det slutar så.

Nu ska jag gå till mina pojkar och fortsätta Fredagskvällen med teve och mys. Hoppas att Albin får fortsätta må bättre ikväll och sova en hyffsad natt. Det återstår att se.

Ha en bra kväll. På återseende!

Vindsfynd

Här är några av dom grejer jag fann på vinden igår kväll :

Det syns att jag alltid gillat Nalle Puh va?  :) Det är dom blå ramarna som ska bytas ut.
Dom tre ljusa bilderna där nere är helt oanvända, låg förpackad i plast...



Två par skor jag hade när jag var bebis.


Min gamla papegoja.


En gammal familjebild inramad, från när lilla jag föddes.


En katt-mask som jag fick av min farmor när jag var liten.



Hittade ju som sagt även en massa mysiga böcker och några smågrejer... Roligt!

"Det var inte igår"

Sitter just nu i vardagsrummet med mamma och dricker kaffe med tänt ljus, och Albin bredvid i babysittern som hickar, gäspar, surrar och bajsar på en och samma gång. Och vi har äntligen fått en riktigt god natts sömn. Gubben somnade ordentligt strax efter tolv inatt och vaknade 7.45 i morse. Helt otroligt vad skönt. Jag kunde inte förstå när jag tittade på klockan. Det var ju inte igår kan man säga...

Nu fick han precis en jäkla fontänkräkning, det berodde mestadels på att bröstet var helt proppfyllt när han åt. Eftersom att han brukar äta med 2-3 timmars mellanrum dygnet runt och nu hade det gått 8,5 timme, så bröstet bestod av hårda onda knölar. Alltså var det skönt att det blev lite ursuget. Men då resulterar det i sån här hemsk kräkning för att det kommer så himla mycket och fort. Sen så hade han en jäkla hicka som också hjälpte till att framkalla det hela. Men han är lika glad ändå, som tur är! Han är väldigt trött också, så jag hoppas att han kan få sova en stund till snart.

Igår kväll öppnade jag paketet som jag tog ut på OK innan vi åkte, det var de två par skorna från Skopunkten. Dom var jättefina och jag kunde ha dom precis. Jag fick inte igen dragkedjan på stövlarna såklart, men det visste jag redan innan att det inte skulle gå. Så dom får jag vänta med tills jag förhoppningsvis gått ner lite i vikt. Sen så måste jag bli bra i tårna innan jag kan ha några speciella skor alls. Men men, dom var fina iallafall och jag är nöjd. Nu ligger dom och väntar till julafton.

Pappa hade vindsluckan öppen och stegen framme, så jag fick för mig att gå upp dit och kika lite. Blev så sugen att se om jag hittade något roligt. Och det gjorde jag, en massa fina Nalle Puh-tavlor som jag har haft, två par skor som jag haft när jag var bebis, en leksakspapegoja som härmar en när man pratar mm. Ja, lite smått och gott alltså. Så det ska jag ta hem till barnrummet minsann. Men jag är tvungen att byta ramar till alla Nalle Puh-bilder, för dom är blåa, fula, hemska och slitna. Men med nya fräscha ramar blir dom nog fina på väggen...

Ute är det väldigt mycket snö, det är så fint. Och 2 minusgrader, det är ju inte så farligt.
Nu dansade mamma lite med Albin och han somnade, pappa håller på lite med badrummet, som för övrigt har kommit en bra bit på väg. Det blir så fint.
Tommy klev just upp, gick ut och satte på värme på bilen.
Man får väl se vad man hittar på för nånting idag. Det lär iallafall bli väldigt lugnt, som vanligt.

Återkommer!

Kompisdate

Gårdagens kvällen blev väldigt lugn, och tyst, för omväxlings skull. Albin fick 38,2 i feber så han var väldigt trött, och antagligen väldigt slut ändå av hela dagen med sprutor och magknip. Han fick då en alvedonsupp. Han somnade till och med i babygymet, det har jag aldrig varit med om.


Sedan somnade han även i babysittern. Vid tio gjorde jag i ordning för läggdags, borstade tänderna och så. Sen flyttade jag över honom till vaggan, men då vaknade han. Så han fick lite krubb och så fixade jag till lite härligt i mitten av våran säng och så fick han ligga där. Känns härligt att ha honom ännu närmare för att ha bättre koll, sen så är det ju hur mysigt som helst också. Han sov från halv elva till halv tre, då vaknade han och åt och hade då 38,2 igen, så då fick han ännu en supp. Sedan vaknade han några gånger tills vi klev upp vid tio då han var väldigt gnällig...
Det blev teve och frulle. Nu har jag äntligen pengar på telefonen också, min käre far fyllde på den med 200 kronor igår kväll.

Vid tolv gjorde jag oss klar och Tommy skjutsade mig och Albin till Anneli och Max. Jätteroligt att hälsa på dom, fick gott fika och surrade lite. Hoppas det inte dröjer alltför länge tills nästa gång.

Sötpojkarna våra  :)


Det är lite skillnad på storleken ?  :)


Idag ringde Tommy till "Radiotjänst" och sade upp våran tv-licens, eftersom "Våran teve har gått sönder och så är vi inte hemma så mycket". Skönt som fasen, så nu får jag ju tillbaka 500 kronor där.

Det har varit ganska lugnt med gubben underdagen, ingen feber. Han fick lite magknip mitt på dagen när vi var hos Anneli och då åkte vi hem.

Nu hade han fått 38 i feber igen, så han fick supp och nu ska vi göra oss i ordning för att åka hem till Trolldalen, vi blir där tills på Fredag.

Pengar?

Ja, nu kan vi ju kallas för familjen Black! Jag berättade ju om min mammapenning och om räkningarna. Efteråt så återstod det ju inte ens 200 kronor. Det går ju åt ganska snabbt om man går och handlar några ynka grejer på affären. Sen så köpte jag ju papper till våra julkort. När vi var hos mamma och pappa så fick vi 300 kronor när vi åkte hem, dom har nu gått till ICA. Jag menar bara mjölk, ost, skinka och andra småvaror blir ju rätt så mycket. Nu är vi iallafall black och det är 18 dagar kvar tills barnbidraget kommer och 23 dagar tills nästa mammapenning trillar in på kontot. Och så är det ju dessutom juletider, då det är extra roligt och behövligt med några extra slantar. Men det är tur för vi har ju blöjor,  tvättlappar och sånt åt Albin så det räcker iallafall och det är huvudsaken. Han går ju självklart i första hand.

Barnbidraget som vi får den 20:e varje månad går ju också åt ganska så snabbt eftersom när vi får den så har vi ju oftast helt slut på pengar och så går det ju till blöjor och tvättlappar. Egentligen så tycker jag att barnbidraget är ganska lågt. För bara ett paket blöjor kostar ju över 100 kronor och tvättlapparna typ 30, sen är det ju andra grejer man behöver, småsaker som man inte tänker på. Bara en Minifomflaska går ju på nästan 100 kronor och Albin har ju även andra dyra mediciner. Så kläder och sånt har man ju inte en chans att köpa för dom där pengarna. Jag säger bara, att det är en himla tur att jag fortfarande ammar, för annars har man ju varit tvungen att köpa ersättning och då har det ju kostat en massa mer. Det är ju inte så himla länge tills man börjat med gröt och barnmat heller, men då får vi väl hoppas att vi har lite bättre ställt.

Det är ju en himla tur att man har mamma och pappa. Nu har ju dom lagt ut över 60000 på sitt nya badrum, så dom har ju inte så himla tätt just nu, men ändå hjälper dom ju till så mycket som dom bara kan. Och dom slantar som blir över får vi, även av Tommys farfar och min mormor. Vi får också 600 kronor i månaden av Tommys pappa och sen står han för allt som har med bilen att göra - skatten, försäkringen och den nyligt gjorda lagningen som gick på nästan 3000 kronor. Man kan inte tacka tillräckligt för allt vi får och tacksamt tar emot, men TACK!

Sen så hade vi ju ansökt om bostadsbidrag, som vi hade räknat ut skulle vara mellan 1000 och 2000 kronor. För det första så har det tagit nästan 3 månader att vänta. Sen så fick vi brev igår och jag var ganska ivrig med att öppna det och se vad det blivit och när vi skulle få det. Då står det att beslutet är 400 kronor i månaden, och vi får den 5:e December retroaktivt för 3 månader 1200 kronor. Vilket jäkla bakslag, man blev ju hyffsat besviken eftersom man hade räknat med åtminstone 3000-4000 kronor. Så dom måste ju ha gjort nå ändringar nu på senare tid. Jag som hade tänkt fara till Sundsvall och handla lite på IKEA och några julklappar och på samma gång hälsa på Camilla. Men det blir ju såklart inget av då. Väldigt tråkigt. Och 400, vad är det att komma med egentligen?

Man kan ju inte begära att det ska gå så bra när vi är tre stycken som bor i en lägenhet på 4000 och ska leva på min mammapenning heller. Det är ju mat, bil, bensin, telefonpåfyllning, ström, tv-licens, kläder och grejer till Albin mm. Hur ska då 8000-9000 räcka? Ja, man kan ju inte direkt unna sig så mycket på sidan om iallafall och har inte råd med mycket grejer varken till oss eller Albin. Det är hemskt att man klagar när man tänker på att det finns så många som har det mycket mycket värre här i världen. Men jag vet inte vad jag ska säga, fy skäms på mig!

Kan slutligen säga att när Tommy får jobb och fast inkomst så kommer vi skynda oss att leta ett hus att hyra eller ett billigt hus att köpa, hitta en hyffsad kombi till ett hyffsat pris och sedan leva som mindre kungar, när man jämnför hur  vi haft det hittills.

Som Josefin Craaford sa i "Vakna med voice" en gång, att hon ville så gärna köpa ett radhus som kostade 6 miljoner men hon hade ju inte råd. Så då ville hon att nästan hela svenska folket kunde skicka en krona till henne, då skulle hon ju lätt och billigt få ihop pengar till det huset. Ganska smart tanke ändå, för en krona är ju inte mycket?

Magont & sprutor - usch!

Igår kom vi hem till Ramsele igen. Då var det för mig att börja fixa i ordning lite avdentsfint här hemma, eftersom det inte blev gjort innan vi for till Sollefteå. Så Tommy tog med Albin till Elin i nästan två timmar. Det blev jättemysigt med stakar, stjärnor, ljus och tomtar. Det fattas bara att stryka och sätta upp julgardinerna, men det får bli nån annan dag när jag har tid och ork.

Ja, och inatt var det inte alls nå roligt. Lillgubben somnade klockan tolv, sedan vaknade han strax före ett och hade fruktansvärt ont, det var en utav de värsta gångerna, man kunde inte göra nånting. Jag satt och vaggade, jag gick, jag stod, jag sjöng och gjorde allt möjligt, men ingenting hjälpte. Till slut var jag ju tvungen att ge stackarn en slurk så att han kanske kunde få ut nå gaser eller möjligtvis somna. Och efter en stund så somnade han ju faktiskt. Men huga vad hemskt det är, man vänjer sig aldrig vid det dära, tycker lika synd om honom varje gång. Sedan sov han från halv två till halv sex med mig i min säng. Sen somnade han och vaknade två gånger tills Tommy och han klev upp halv tio efter att han hade fått mat, då fick jag sova vidare till halv elva. Det var himla skönt kan jag säga och behövligt...

Det har inte varit någon vidare dag för honom idag heller. Varit väldigt grinig och gnällig och strax före ett gick vi med vagnen till BVC för vägning och mätning, han var fortfarande 61,5 cm lång och han vägde 5780 gram - han hade alltså gått upp 170 gram på två veckor. Otroligt lite, men han följer sin egen kurva iallafall. Han är väl helt enkelt en sån som går upp lite i vikt. Han kanske skjuter iväg sen nån gång får man hoppas. Efter det var gjort så fick han två sprutor. Först fick han ena, och fy vad ont det gjorde! Och han som redan hade ont i magen och skit, gud vad jag tyckte synd om honom. Han får då stå ut med mycket han, mitt lilla hjärta. Han skrek och skrek och skrek, för full hals. Försökte ge han bröstet men han tog det inte, efter en stund när han lugnat ner sig lite så åt han en skvätt. Sedan var det dags för nästa spruta. Det gjorde lika ont i mig som i han, huga! Det är tur att man är van att höra honom skrika sådär, för lät nästan likadant som han brukar låta när han har riktigt ont i magen.

Efter hela proceduren och allt skrik så fick han äta ganska rejält, sen deckade han på mig och han fick sova ett tag innan jag började böka på med kläder.
Sen gick vi på ICA en en snabbis, sen hem och då fortsatte gubben att sova i vagnen nere i trappuppgången. Han sov väl sammanlagt i två timmar, så det var skönt. Nu hoppas jag bara att han inte får så mycket feber, men jag har iallafall alvedonet redo. Det är skönt att detta är gjort nu, nu är det ett tag tills nästa gång.
Det var iallafall roligt att träffa Anneli och Max, men kanske under lite tråkiga omständigheter. Hoppas man kanske kan hälsa på dom nånting snart istället...

Albin vaknade halv fyra, jag tog tempen - hjälpte honom att bajsa lite (har fått göra det flera gånger idag), bytte blöja, gav han mat och nu sover han gott igen i vaggan. Får hoppas att han får sova en stund till nu. Hoppas att få en lugn kväll och natt nu, för Albins skull.

Tommy är ute med sin pappa i lastbilen och kommer väl hem inatt nån gång, men jag hoppas att det inte blir alltför sent. Jag ska väl försöka få lite julkort gjorda, började igår kväll och gjorde väl typ 13 stycken, ska göra 40 stycken så jag har några kvar. Men det skulle vara skönt att få det ur världen.
Annars ikväll blir det väl teven som vanligt - Unga mödrar, Vänner och Desperate Housewives.

Adjöken!

RSS 2.0