Blivande 6-åring

När klockan slår 00:46 har vi en 6-åring här i huset. En fin, gullig, go, vild, tjurig, snäll och underbar kille, men framför allt världens bästa storebror. Som han har längtat och räknat ner till denna dag. Kan iallafall säga att det märks mycket väl att han är i 6-årsåldern just nu, men det lär väl vara övergående. 

ÄLSKADE UNGE

Idag kom mamma hit, vi har myst och ätit gott. Jag har slagit in alla presenter och längtar tills Albin öppnar dom imorgon bitti. Då blir det även massa mer för mig att göra. Städa och göra tårta bland annat. Tur att barnen kan vara med mormor...


BVC-besök

Hilma har blivit 19 månader och igår var det dags för bvc-besök. Hon är nu 82 cm lång, vägde 10080 gram och så fick hon sprutan. Det kom lite skrik och några krokodiltårar på direkten. Men det gick över ganska fort, hon var så duktig! Storebror blev imponerad. 


Våran lilla tjej drunknar fortfarande i dom flesta kläder i storlek 86 och är fortfarande väldigt liten i maten, sand är bäst! Hon pratar mycket, säger många ord och förstår typ allt man säger, även om hon ofta inte vill lyssna, haha! Hon delar ju intresse med killarna i familjen (sport & fordon) och är en liten vilde precis som brorsan.


Och Abbe, han som fyller 6 år imorgon, är nu 119,5 cm lång och väger 21 kg. Storkillen! 

Dagens syssla

Idag har jag ägnat ett par timmar inne i Hilmas rum. Rivit bort all tapet och tagit bort lister osv. Ni vet ju att det även innebär massa möblering, dammtorkning, dammsugning och sopor. Underst döljdes en gammal pissgul men ändå ganska frän 70-talstapet.

Tråkigt nog så lyckades jag göra världens hål i väggen med kofoten, bara för att golvlisten satt som attan...


Skönt att vara en bit på väg. Nu ska taket målas och väggarna ska spacklas och målas vita. Det får duga till jag bestämt mig för vad jag vill göra där. Det ska såklart bli nytt golv också. Ser så fram emot att få det riktigt fint där inne...

Kräftkalas

Har haft kräftkalas här hemma med fina vänner. Kräftor, pajer och sallad. Sedan min egengjorda dajmglass och kaffe till efterrätt. Mycket surr och bebismys! Barnen har som vanligt kört fullt ös från början till slut. Så trevligt, en riktig kanonkväll! 


Sista gästen lämnade oss ganska nyss. Vi hann med ännu mera surr och ost & kex. Nu ska man försöka sova, det är ju en dag imorgon också. Hockeyträning för grabbarna bland annat...

Man ska ha husvagn

Ja, nu är vi alltså husvagnsägare också. Tommy & Abbe åkte till Örnsköldsvik i morse för att titta på den här gamla vagnen och efter mycket inspektioner & velande slog dom till. Det är ingen stor och flådig sak, men den går nog att piffa till så att den blir fräsch och fin. Och den var ju faktiskt billig. 

Dessvärre fick jag migrän mitt på dagen, inte kul när man är själv med Hilma. Kände mig så desperat medans jag väntade & väntade på att grabbarna skulle komma hem. Efter halv fem var dom hemma och jag fick äntligen lägga mig och vila...




OBS - GROVSTÄDNING BEHÖVS! Sedan måla lite invändigt, byta klädsel på sofforna och sätta upp fina gardiner. Golvet är iallafall snyggt och relativt nytt. Så småningom ska amazonen lackas om, då är tanken att husvagnen ska lackas likadant. Det blir nog super! Mysigt att åka iväg på små turer med familjen nästa sommar. Skulle tro att det blir en och annan motorträff också...

Trygga gatan

Dom må vara vilda, kaxiga och busiga, men dom håller även gatan trygg från tjuvar och andra farligheter. Mina små minipoliser! Söta som få!

Minipoliserna på Lingonstigen

Idag har Abbe varit ledig och vi har mest bara varit hemma. Men fyndade litegrann på en loppis. Ikväll var det fotbollsträning men pga ett galet regnväder fick alla till slut åka hem. Då blev det en värmande dusch för barnen och lite mys i soffan innan det var läggdags.

Imorgon ska Abbe på skolan igen, får se vad jag & Hilma ska roa oss med då. Efteråt ska vi iallafall umgås lite med vänner. Och nån gång sen under natten kommer Tommy hem, längtar!

Min fina - världens bästa pappa!


Den första dagen

Efter ungefär tio veckors sommarlov började Albin i förskoleklass idag, alltså en väldigt stor dag såklart. Skolan började halv nio och jag var med där i cirka två timmar, så mysigt. Det var lek, fruktstund och fröken hade högläsning. Jag fick t.o.m en kopp kaffe. 

Abbe fick göra egna skyltar till sin hylla och låda. Ni kan väl aldrig gissa vad han ritade bredvid sitt namn? Jo, en lastbil! Jag & Hilma hämtade iallafall honom halv två och brorsans första skoldag hade gått som en dans. 


Tommy började jobba efter 7,5 veckas "semester". Det innebar självklart lite ångest för oss alla. Men bara man kommit in i rutinerna igen och vant sig ska det nog gå bra. 


Det är ju inte så länge tills jag & Hilma också börjar om på nytt. I slutet av september är det tänkt att jag ska återgå till arbetet och Hilma ska gå heltid hos dagmamma, spännande saker!

Men just nu är vi tjejer i detta hem rätt så förkylda. Så vi nyser, snorar och hostar om vartannat...

Romantiskt dop

Vi var ju på dop i Lördags, och vilket dop sen! Är så glada att vi fick ta del av det, med våra fina vänner och deras underbara barn. Jan Lucas Lillebror, som var dagens mittpunkt, en sån snäll & go liten kille. Dopet höll till utomhus på ett vackert ställe och vi hade vädergudarna med oss. Fin sång, gott fika och en nöjd Abbe som fick umgås med sin 3 år yngre kärlek.

Vi
Den fina familjen Johansson/Eriksson
Hilma åt mest massa sand
Söt som socker iallafall
Hilma & Meja - Blivande klasskompisar
Charmören himself

Att vi har en snäll och charmig kille vet vi ju och att han verkligen gillar Alice. Men att han var en riktig romantiker redan, det visste vi inte. 

Det söta lilla kärleksparet
Abbe, snart 6 år och Alice, snart 3.

Jag ; - Ni är så söta så jag skulle kunna äta upp er bägge två!
Alice ; - Näjje (fnissar).
Abbe ; - Jo men då får vi ju vara tillsammans där inne i magen!

Jag höll på att smälla av!

Farligt gott

Idag blev det köttfärsbiffar till middag här hemma. Med potatis, gräddsås och svartvinbärsgelé. Farligt gott! En sån gång man nästan inte vill bli mätt. Nä tacka vet jag husmanskost! 


  Vi gjorde av med lite energi på studsmattan innan läggdags


Igår blev nedervåningen ordentligt städad. Även gäststugan ute på gården fick sig en omgång. Har tvättat massor, så nu är det inte så mycket kvar av berget. Skönt att få lite gjort innan allvaret börjar på måndag, då Abbe börjar skolan och pappan börjar jobba.

Stora killen

Detta är alltså vår (lilla) stora kille som börjar förskoleklass nu på Måndag och fyller 6 år om två veckor. Vart tar tiden vägen? Finaste Albin, världens bästa storebror! Alltid full av energi, kaxighet och bus, vilket ibland kan driva föräldrarna till vansinne. Men han är samtidigt en mästare på att mysa och har ett hjärta av guld. Han har alltid älskat fordon (framför allt lastbilar & raggarbilar) och sport (framför allt hockey) och gör det fortfarande. Törs nog säga att han är pappas pojk!

Här är han 8 månader...

Och här är i nutid...

Tandfen och spindeln

Igår tappade Abbe äntligen den jättelösa framtanden, tand nummer fyra i den tappande ordningen. Självklart la vi den i ett glas vatten och tandfen skötte sitt jobb under natten. En guldtia låg i glaset i morse och prinsen blev nöjd...


Igår kväll var det fotbollsträning för Abbe, den första efter uppehållet. Då fick vi även se en ganska otrevlig spindel på läktaren, har nog aldrig sett nåt liknande...


Ett gott skratt förlänger livet

Vilken underbar kväll vi hade igår i Elinas stuga och otroligt fina Nässjön. Kanonväder, trevligt umgänge, god mat, riktigt mumsig efterrätt och mycket skratt. Mer kan man väl knappast begära? Det var t.o.m dresscode, finklädd (kostym/klänning typ), vilket jag dock inte följde. Men mina vänner var så fina. Anledningen till detta kalas var för att bästa Dea ska lämna byn på torsdag och bosätta sig i Vancouver ett tag framöver...





Min, bara min!

Min fina älskade familj!


Vad vore livet utan dom?

Turtles-kalas

Idag var det turtles-kalas hos bästa Max som fyllt 6 år. Även många av hans presenter gick i samma tema, så jag tror han blev nöjd. Ja, vi med förstås! 


Gott fika, trevligt umgänge, fiskedamm, massa lek & bus och glada barn. Precis som ett barnkalas ska vara! Som vanligt så ville inte Abbe åka hem, trots att vi var kvar mycket längre än alla andra...

Blixtar & dunder

Jag somnade efter klockan två på natten och väcktes halv sex i morse av ett hejdundrande åskväder. Sådär lagomt trött alltså! Det har iallafall blivit bättre i mitt huvud, tack & lov. Värre med ryggen dock!


Fruktansvärt varmt och kvavt har det varit, annars en riktigt bra dag. Vi har lekt, myst, badat och ätit gott. Däremellan har jag såklart haft fullt upp med den lilla vilda. 


Hilma har fått en ny fin newbie-klänning av momma & moffan. Hon har även fått åkt lite gräsklippartraktor med moffan.



Kvällen bjöd på lite blixtar & dunder igen, så att vi till slut var tvungna att stänga av teven och filmen vi såg på. Men så här fin var himlen strax innan den blev helt mörk.



Nu säger vi godnatt här ifrån stugan!

Gammalt är roligt

Älskar att både jag och Tommy har ganska mycket saker kvar från när vi var små. Önskar såklart att vi hade haft ännu mer, men är glad åt det som finns. Leksaker, möbler, några klädplagg, skor och annat smått & gott...

Här till exempel är en babushka, en trähäst och en träskallra som är sen jag var bebis. Dom pryder numera Hilmas rum. 


Den lilla kaffepannan fyndade jag för 5:- på en loppis i sommar, bara för att våran 1,5-åring älskar kaffe. Och den är ju söt också!

Endast mamman är vaken

Nu är vi i Trolldalen! Jag ligger framför teven, bara jag vaken och det är alldeles lugnt i huset. Det var förväntansfulla killar som somnade tillsammans i dubbelsängen efter klockan 22. Rena & fräscha också inför morgondagen då det bär iväg mot Örnsköldsvik för en heldag med Tommy. Spännande! Lär bli lite shopping, lekpark och kanske minigolf. Men det viktigaste av allt är ju icebreakers match klockan 19 i fjällräven, där dom kommer köa ett par timmar innan för att få autografer av dom stora hockeyspelarna. Inte konstigt att det var svårt att somna ikväll!

Dagens kusiner



Äventyrligt

Idag har jag mest bara legat i sängen, förutom att jag klev upp med barnen i morse och senare hängde med på en liten raggarsväng på eftermiddagen. Tredje dagen med huvudvärk och extrem trötthet. Det har sina själ!


Men jag hoppas på att det känns bättre imorgon, då vi åker till Trolldalen. Barnens kusin Edvin ska också följa med och sova där i två nätter. På fredag tar Tommy med sig grabbarna till Övik på äventyr, vilket lär bli väldigt roligt för dom! 

Jag & Hilma ska mysa med momma & moffan i stugan. Hoppas på bra väder så vi kan bada lite och kanske åka båt...

Ett livstecken

Nu var det några månader sedan ett livstecken och mycket har hänt under tiden. Flera födelsedagar, studentfirande, midsommar, fotboll, möhippa, bröllop, dans, cruising, laxfestival, semestertripp till Lycksele med familjen, god mat, trevligt umgänge, båttur, sol & bad och amazon-köp. Självklart massa bus, mys och bråk med söta trotsiga ungar också. 

Det blev en liten sammanfattning för att göra historien kortare. 

Sommaren kom väl ganska sent i år men då med bravur. Det har varit kanonväder nästan varje dag i en månad nu, hoppas det fortsätter så.

Hilma har hunnit bli 1,5 år och ska snart skolas in hos dagmamma. Abbe börjar förskoleklass vilket känns både galet och spännande. Ganska snart efter det fyller han 6. Så även hösten blir ju händelserik!



RSS 2.0