Info om Abbe

Tänkte att jag kanske skulle uppdatera lite om Albin, hans framsteg, utveckling och nyheter. Vart ska jag börja? Han surrar ju mer och mer, mest på sitt eget språk såklart men han kan fler ord också. Han säger "mamma", "pappa", "katt", "tack", "aj aj", "oj oj", "titta", "ja", "nä", "boll" och "bu" bland annat som han gjort väldigt länge. Nu säger han även "klocka", "tut-tut", "tittut", men nu blir jag tokig för jag vet att det är fler ord men just nu kommer jag inte på dom - hjärnsläpp! Han har ju även många ord/läten som betyder olika saker, så man förstår ofta vad han säger och vad han vill. Förutom när han bara står och tokbabblar på sitt egna språk... Kajsa som är en av mina vänner tycker Albin väldigt mycket om och han började säga "Kacka" för längesen ♥

Det bästa han vet är att snurra runt så att han blir yr och ramlar gång på gång, då asgarvar både han och vi. Och så älskar han fortfarande lastbilar och hockey såklart. Han gillar att dansa, leka tafatt och kurra gömma, titta i böcker, göra rackartyg, leka med kusiner & vänner och även mysa ifall han har lite ro i kroppen. Äter hyffsat nu för det mesta, det beror på vilket humör han är på. Han gillar mest potatis och avgudar gröna ärtor, så det kan man ha till det mesta. Dricker, det gör han så det skvätter om det. Han gillar all sorts dryck, men han får såklart inget med så mycket socker i, för han behöver inte bli mer överaktiv. Han äter iallafall frukost vilket består av antingen yougurt eller risgrynsgröt och så dricker han nyponsoppa och äter antingen digistivekex, smörgåsrån eller macka till det. Lunch äter han hos dagmamma, sedan sover han sin lur och efter den blir det lite mellanmål. Sedan är det middag som står på schemat. Han får flaskan på kvällen när han ska sova. Han kan inte somna av sig själv utan vi måste fortfarande sova ner honom, ibland kan det gå hyffsat fort och ibland kan det ta över en timme. Men ska börja jobba på detta snart, funderar på att köra 5-minutersmetoden stenhårt. Vilket kommer bli ett helvette både för Albin och mig, fy!

Han går fortfarande hos dagmamma 3 timmar om dagen, vilket går jättebra. Han leker för fullt, äter oftast bra och det går även kanon att lämna honom på morgonen. Han vinkar, ger pussar & kramar. Han är även duktig på att ge slängpussar. Mammas kille blir så stor! Han älskar att leka med alla barn, men framför allt med sina kusiner Edvin, Olli och Rasmus.

Sömnen är lite till och från, det är oftast ganska jobbigt nu. På dagen går det oftast bra, det kan vara allt mellan 1 timme till 2,5 timme. Enligt mig så behöver han helst minst 2 timmars sömn på dagen, eftersom han har så pass stort sömnbehov.
Han har sina 16 tänder, än har det inte kommit upp någon fler och jag hoppas det dröjer lite tills dess. På senaste bvc-kontrollen för några veckor sedan vägde han 10,6 kg och var 82 cm lång. Min stora kille är fortfarande ganska liten i kroppen, men ändå helt perfekt! Klagar inte på den biten...

Han har ett humör som heter duga, spelar ingen roll vad vi gör eller säger så bryr han sig inte. Dessutom så ska han testa oss (mig & Tommy) hela tiden och gör alltid saker som han vet att han inte får. En riktig buse alltså! Och han blir förbannad direkt om något inte går som han vill. Men han är otroligt smart, vi blir faktiskt chockade ganska ofta för att han förstår fasen allting. Näst intill iallafall. Vad vi än säger så fattar han, och det är så roligt. Man blir ju hemskt stolt.
Det är så kul, för han har börjat ställa sig nästan på huk ibland och håller händerna på knäna när han ska titta på nånting. Ser så otroligt söt ut! Vissla är han fortfarande duktig på, som han började med när han var 9 månader, tro´t eller ej.

Han har fått en till kusin nu, lilla Oscar. Så nu har han 8 stycken, då har jag såklart räknat med Rasmus även om han inte är biologisk kusin. Så roligt när det kommer fler barn och fler släktingar med jämna mellanrum. Det är ju ännu en bebis som är på jäsning just nu, som är beräknad i Juni och vi längtar!
Albin är såklart det bästa vi gjort, det bästa som finns och det bästa vi vet. "Världens under" - som min mormor brukar säga. För oss är han världens sötaste pojke och roar oss ofta. En riktig pajas med både sina hyss, bus, skratt, rörelser, mimiker och grimaser.
Något han är inne i just nu är att gå på tå, så jag har en trippande liten balettdansare här hemma. Så söt! Jag hoppas bara att det går över till slut, för man har ju hört några "skräckhistorier" om dom som aldrig slutat och fortsätter i högre ålder.
Nu håller detta på att bli lite väl långt, så jag sätter punkt här. Nu har ni fått lite onödigt vetande, som är väldigt speciellt för oss :)


Våran otroligt söta hockeygrabb


Kommentarer
Postat av: Annette

Shit vad han växer fort! Både bra och dåligt så klart. Bra att han blir stor pojk och lär sig livets alla gåtor ;P och dåligt för er och mig att han inte förblir liten :P

Det är verkligen jätte kul att läsa när du gör sånna här inlägg om Albins framgångar.. KUL :)

Kram

2010-02-01 @ 21:14:10
URL: http://www.aninette.blogspot.com
Postat av: M.

Va fränt att han kunde vissla när han var 9 månader!:) Duktig grabb ni har :)

2010-02-01 @ 22:59:18
URL: http://emanuelsmamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0