Längtar!

Män som hatar kvinnor, är den första delen i filmatiseringen av Stieg Larssons trilogi om Millennium.

Handling:
Lisbeth Salander är en ung talangfull hacker med en tung, mörk bakgrund. Hon har fått i uppdrag att vaska fram uppgifter om den förtalsåtalade journalisten Mikael Blomkvist. Han kallas skämtsamt för Kalle Blomkvist och beskrivs i boken som en tjejtjusare. Den biten har tonats ner kraftigt i filmatiserningen. Istället fokuseras på Lisbeth Salanders karaktär och Blomkvists grävande journalistik. Det blir till en mörk, blodig och våldsam uppgörelse med det förflutna.
Landets främsta industriledare Henrik Vanger ger Blomkvist ett annorlunda uppdrag. Ett försvinnande långt tillbaka i tiden ska utredas, något polisen gått bet på.
Noomi Rapace är riktigt vass som pojkaktige, svartklädde och slutne Lisbeth Salander. Mikael Nyqvist är bra, men karaktären är inte så väl beskriven i filmen. Det tar också tid att komma in i berättelsens nerv och känna spänningen för den som inte läst boken. Har du läst boken blir du säkert inte besviken.
Det blir en bit in i filmen fartfyllt, spännande och brutalt som sällan svenska thrillers lyckas med. Niels Arden Oplev har gjort ett förträffligt jobb med att regissera Män som hatar kvinnor. Tidigare har han gjort den hårda Mordkommissionen som också var välgjord.

Nu till det viktigaste, och jag längtar!
De kommande två filmerna, som baseras på böckerna FLICKAN SOM LEKTE MED ELDEN och LUFTSLOTTET SOM SPRÄNGDES, kommer att visas på SVT och distribueras på DVD. Filmerna kommer inte visas på bio.

Kommentarer
Postat av: Therese - Lurans blogg

Ja visst var de söta?! :-) Och jag liksom du läääängtar och ser fram emot triologin baserad på Larsons böcker. Men jag är lite rädd att jag blir besviken då jag har skyhöga förväntningar...Trevlig helg till dig och din guldklimp!Kram

2009-03-07 @ 07:50:48
URL: http://lurans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0