Akuten

På förmiddagen tog jag med mig lillan och åkte till akuten. Bara det att få ha världens bästa mamma (momma) där känns ju så mycket tryggare. Dom kollade crp:t, som låg på 45. Mycket lägre än hon haft dom andra gångerna hon varit sjuk, men ändå för högt. Satte på en urinpåse och väntade ut lite pink. Urinprovet visade positivt på blod och leucocyter. 

Fick träffa en otroligt gullig läkare som undersökte Hilma rent allmänt. Men han ville ha rådhjälp så dom ringde dit jour-barnläkaren, som gjorde exakt samma saker. Han ville att vi skulle sätta ny påse för att ta ännu ett urinprov. Han såg att hennes hals var röd och hade antydan till varbildning på ena sidan. Därför ville han avvakta, för att inte sätta in antibiotika i onödan, eller sätta in fel sort. 


Det andra urinprovet visade då negativt. Men det kan bero på att det blivit så utspätt. Hon har ju klagat så mycket på de nedre regionerna och så var det förra gången också. Men imorgon bitti ska jag sätta en påse igen för att ta med mig morgonurinen ner till VC och ta ett nytt prov. Får se vad det visar. Även nytt crp ska kollas! 

Det blev mycket prat med läkarna idag. Den första tyckte att Hilma och hennes immunförsvar skulle kollas upp på barnmottagningen igen, mera noggrant. Hon har haft så mycket och han tycker man ska ta det på allvar. Den andra läkaren pratade mycket om hennes mage. Eftersom hon ofta är så hård i magen ska vi börja med laktulos dagligen fr.o.m imorgon. Viktigt att hon får igång magen ordentligt nu så inte tarmen utvidgas. Hård mage kan även ofta vara orsaken till uvi. Det blir återbesök på barn om tre månader. 


Gumman var slut som artist på väg hem. Endast 20 minuter sömn på hela dagen, flera timmar instängda i ett litet rum på akuten med diverse jobbiga undersökningar och sedan fullt ös på en fotbollsmatch i 1,5 timme. Det var skönt att komma hem igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0