Pepparkaksgubbe

Vi tog oss an en utmaning här hemma igår - nämligen att försöka fota vår lille son för julkortet. En tuff utmaning om ni frågar mig, var mycket lättare förra året då han låg ganska stilla. Han skulle iallafall vara pepparkaksgubbe, men ville inte riktigt samarbeta. Han ville inte sitta, inte stå, inte vara stilla, inte ha på sig mössan och han blev lite arg & grinig. Fick till två hyffsade bilder som jag valde emellan. Han var såklart söt på alla kort, men när man ska skicka julkort vill man (iallafall jag) ha det näst intill perfekt. Men idag beställde jag dom iallafall och jag tror att dom blev ganska fina. Beställde även en massa förstoringar på våran snygga lilla herre, längtar tills alla kommer i postlådan!

I morse vaknade Albin klockan 6 och ville upp, typiskt när man ställt klockan på 7 och haft en jobbig natt. Han har det fortfarande jobbigt med hostan på natten. Men vi klev upp, åt frukost och gjorde oss i ordning. Det var dags för Albin att ta på kostymen igen - alltså pepparkaksdräkten. Det skulle vara lite lussande på kyrkis idag så dom fick vara lucior, tomtar eller vad dom nu ville. Han var så söt så! Han blev väldigt ledsen när jag lämnade honom hos Ragnhild idag och det gör ont i hjärtat. Men jag vet ju att det går över ganska snabbt efter att jag åkt, så det är skönt.

Fick besök av min älsklingsgubbe Bertil (Albins gammelfarfar) då på förmiddagen. Han hade med sig en burk pepparkakor, jag gjorde kaffet och så satt vi och surrade bort en timme. Himla trevligt!
Sedan var det dags att åka till kyrkis. Där satt Albin och blev matad med tomtegröt och han hade ätit väldigt bra. ´Var såklart väldigt roligt att höra eftersom han äter så dåligt och oftast inte är förtjust i gröt. Sedan sprang han runt i full fart, klättrade upp på stolar, knackade på fönster, pillade på allt och gjorde mig svettig. Men när vi kom hem fick han flaskan och somnade väldigt gott och sov i 2 timmar, vilket var väl behövligt efter den jobbiga natten och ganska tidiga morgonen.

Nu sitter jag i sängen bredvid mina favoritpojkar som båda sover sött. Albin suger på sin tutte och håller om sin snuttis. Jag har njutit av lite egentid framför teven. Har som alla Tisdag kvällar sett på Plastikkirurgerna och Desperate Housewives, och angående det sistnämnda - vilket avsnitt! Shit vad spännande, vad jag längtar tills jag får se det igen!
Funderar på att lägga mig ner och läsa lite innan jag försöker sova. Igår började läsa Magdalena Graafs självbiografi "Det ska bli ett sant nöje att döda dig". Och den verkar väldigt bra än så länge, eller ja om jag fastnar i en bok och knappt vill sluta läsa så måste den vara bra eftersom jag är en dålig bokläsare...


Bild på våran gulliga pepparkaksgubbe, som blev bakad för cirka 2 år sedan ♥


Kommentarer
Postat av: M

Näe men så är det för mig nu efter Hedda, jäkla lat man har blivit! haha.

Förut va ja jätte pedantisk, vilket jag är fortfarande man ja städar inte lika ofta så nu går ja mest med ångest varje dag. :P Men man får skylla sig själv :P

2009-12-08 @ 22:52:59
URL: http://emanuelsmamma.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Sådan där bock tänkte jag köpa till pappa i födelsedagspresent för den ser ut som en riesenschnauzer och pappa har ju haft flera såna hundar. Dom är söta. Ja, bockarna också alltså :) Och blir lite avis på Albin som får vara pepparkaksgubbe, det ville jag också vara något/några år men dräkterna var alltid slut, men kan tänka mig att han tycker att det är kul :)

2009-12-09 @ 08:15:50
Postat av: MammaIda

Ja , denna mage kommer spricka snart känns de som!

Är nästan lika stor nu i v 23 som jag var då jag födde julia i 38+0.

Det är ju sjukt!



Det där pepparkaksgubben kunde man nästan äta upp - så söööt ! :)

2009-12-09 @ 10:09:55
URL: http://juliasmammaida.blogg.se/
Postat av: M.

Haha ja men visst äre så:)



Albin är såå söt!!

2009-12-09 @ 13:03:11
URL: http://emanuelsmamma.blogg.se/
Postat av: MammaIda

Ja, jag tycker magen växer lite väl fort men jag ska till BM nästa vecka så vi får diskutera det då :)

Lär gå upp rejält denna gång men det är nog inte så mycket jag kan göra något åt, förutom att äta nyttigt och motionera :)



Kram!

2009-12-09 @ 13:46:17
URL: http://juliasmammaida.blogg.se/
Postat av: MammaIda

Fast det är nog inte så onyttigt ändå för jag äter mest nyttig mat med mycket fibrer osv. Men jag tycker ändå den växer liiiite väl fort :) Men det visar sig och jag hoppas verkligen inte att de har missat att det är 2 bebisar. Vi har gjort ca 3-4 vaginala UL och 2 vanliga UL och på alla dem är det 1 så länge :) Det kanske växer dit en till under tiden :D haha!



Kram!

2009-12-09 @ 22:32:14
URL: http://juliasmammaida.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jätte härligt kort!!

2009-12-10 @ 13:04:33
URL: http://pluppy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0